مضرات خوردن خیار با پوست

خیار جزو میوه هایی است که بسیاری از ما تمایل داریم آن را با پوست بخوریم. در این مطلب به مشکلات خوردن خیار با پوست می پردازیم.

یکی از محبوب‌ترین میوه‌های جالیزی به دلیل طعم و خواص درمانی فوق العاده خیار است، اما کشت صنعتی این میوه باعث شده تا خوردن آن با پوست از نظر پزشکی مردود اعلام شود.

دنیای صنعتی امروز و نیاز به عرضه انواع خوراکی‌ها و میوه‌ها به طور روزانه باعث شده تا بسیاری از کشاورزان در کشورهای مختلف دنیا از انواع سموم شیمیایی برای جلوگیری از آفت زدگی میوه‌ها و محصولات کشاورزی خود استفاده کنند که یکی از آن‌ها خیار است.

خیار به صورت بوته‌ای کشت می‌شود و در بسیاری از مواقع از انواع آفت‌کش‌ها برای از بین بردن آفت‌ها و انگل‌ها در آن استفاده می‌شود و گاهی این مواد شیمیایی درون پوست میوه نفوذ می‌کند. گفتنی است، با شستن خیار این آفت‌ها به طور کامل از روی پوست حذف نمی‌شوند و به همین دلیل متخصصین توصیه می‌کنند افراد هنگام مصرف پوست خیار را بگیرند. مشکل دیگر استفاده از نوعی واکس و موم برروی خیار است که برای حفظ رطوبت، جلوگیری از آفت زدگی و ایجاد رنگ سبز درخشان استفاده می‌شود و معمولاً از مواد شیمیایی، موم عسل یا مشتقات نفت به وجود می‌آید و ماده‌ای مصنوعی است که می‌تواند در اثر خورده شدن در بدن تاثیرات منفی بگذارد.

پوست خیار حاوی ویتامین و فیبر فراوانی بوده و برای سلامت بدن بسیار مفید است، اما کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند در صورتی که تمایل به مصرف خیار با پوست آن را دارند حتماً از میوه‌های ارگانیک استفاده کنند و مطمئن شوند که در رشد و کشت آن از آفت‌کُش و انواع مواد شیمایی و واکس استفاده نشده است. مواد شیمیایی موجود درپوست خیار می‌تواند در برخی افراد باعث آلرژی‌های شدید غذایی شود، به همین دلیل توصیه می‌شود افراد بویژه اگر سابقه آلرژیی غذایی دارند حتماً خیار را بدون پوست مصرف کنند.گردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: yjc.ir

مضرات خوردن خیار با پوست

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

ریتالین دارویی است که برای درمان بیش فعالی و افزایش توجه و تمرکز افراد تجویز می شود، اما گاهی افراد بدون نسخه پزشک این دارو را مصرف می کنند. در این مقاله به طور کامل قرص ریتالین معرفی می شود

سرطان سینه یكی از شایع ‌ترین سرطان‌ها در میان زنان ایرانی محسوب می‌شود و سن ابتلا به این بیماری در ایران بین 45 تا 55 سال است. زنانی كه پس از بارداری شیردهی نداشته یا نازا هستند، یكی از فاكتورهای خطر برای ابتلا به این سرطان را دارا هستند

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

کاربران گرامی,این مقاله از سایت حذف گردیده.

مروری بر دیگر مطالب ”

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: هرکس آبروی مؤمنی را حفظ کند، بدون تردید بهشت بر او واجب شود.


 

به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، مصرف میوه و سبزی به دلیل دسترسی کم، آموزش ناکافی و مسائل اقتصادی در جامعه ایرانی یک دوم نیاز واقعی است. با این حال مصرف بیش از حد سموم کشاورزی نیز موجب سرطان‌زا شدن برخی از سبزی‌ها و میوه‌ها می‌شود. با نوع غذایی که می‌خوریم می‌توانیم بسیاری از بیماری‌ها را بهبود ببخشیم یا اثرات مشکل‌زا یا عوارض بیماری را کاهش دهیم.


 

میوه و سبزی‌ها به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان، املاح، ویتامین‌ها و فیبر مناسب گروه‌های بسیار مهم غذایی هستند که می‌توانند احتمال بروز سرطان‌های مختلف از جمله کلورکتال و سینه را کاهش دهند یا عوارض حاصل از بیماری را در راستای بقای بیمار کم کنند.

مضرات خوردن خیار با پوست


 

پاکیزه بودن میوه و سبزی‌ها یکی از عوامل مهم برای جلوگیری از عوارض مخرب است و به دلیل استفاده از سموم دفع آفات در مرحله تولید و کشت، میوه و سبزی‌ها آلوده می‌شوند و فارغ از اینکه کشاورز باید بداند در چه مرحله‌ای و از چه میزان سم استفاده کند تا کمترین آلودگی روی محصولات باقی بماند، خانواده‌ها باید در شست‌و‌شوی میوه و سبزی‌ها دقت کنند.


 

نباید به شستن میوه و سبزی‌ها یک مرتبه و آن هم فقط با آب اکتفا کرد بلکه باید چند مرحله شست و شو انجام شود و حتماً از یک محلول ضد عفونی کننده نیز استفاده شود.


 



 

خيار با اينکه در دسته صیفی جات جاي مي‌گيرد اما اغلب در ظرف ميوه به چشم مي‌خورد. البته اين ماده‌غذايي همانند ساير ميوه‌ها منبع خوبي از ويتامين‌ها و املاح بوده و مقدار فراواني آب دارد. در کل، خيار بومي ‌هندوستان بوده، طبيعتي سرد دارد و براي رفع تشنگي و التهاب اثني‌عشر بسيار مفيد است. در ضمن، ادرارآور بوده و مصرفش براي مبتلايان به بيماري يرقان توصيه مي‌شود. البته برخي افراد در مصرف خيار زياده‌روي مي‌کنند.

در اينجا بايد به اين نکته اشاره کنم که اگرچه خيار، خوراکي خوبي است اما زياد خوردن هر چيزي مي‌تواند مشکل‌ساز باشد. حياتي‌ترين ويتامين‌ها و هورمون‌ها حتي آب اگر زياد يا کم مصرف شوند، براي بدن مضراتي خواهند داشت و در بدن ايجاد اختلال خواهند کرد. در رابطه با خيار گزارشي در دست نيست که دقيقا زياد خوردن آن مي‌تواند سبب بروز چه مشکلي شود اما به هر حال تمامي‌ گياهان حاوي ويتامين‌ها و مواد معدني هستند که با زياده‌روي در خوردن، اضافه دريافتي در فرد حاصل خواهد شد.


 

بنابراين توصيه مي‌کنم هر نوع ماده‌غذايي از جمله خيار در حد تعادل مصرف شود. در ضمن پوست خيار حاوي خواص بسياري است و اگر درست و تميز شسته شود، مي‌تواند بسيار مفيد باشد. اما اگر تميز کردن پوست خيار براي شما مشکل است (مثلا حاوي ترک يا فرورفتگي است يا پوست ضخيمي‌ دارد) بهتر است پوست آن را جدا کنيد.


 

از جمله خواص پوست خیار آن است که مصرف خیار با پوست نازک کمتر سبب نفخ می شود. برخی افراد فکر می کنند چون به خیار کود نیترات دار زده شده، خوردن آن با پوست مضر است. در توضیح این مساله باید بگویم کودهای شیمیایی همگی حاوی مقداری نیترات هستند اما اصولا میوه و سبزیجاتی که ما به آنها کود می دهیم نیترات را به میزان لازم جذب می کنند؛ مگر اینکه در برخی زمین ها و شرایطی قرار داشته باشند که مقدار نیترات بسیار زیاد باشد و کمی بیش از اندازه وارد گیاه شود. اگر کودی که به گیاه داده می شود طبق استاندارد باشد مشکلی ایجاد نمی کند و افراد می توانند به راحتی خیار را میل کنند.


 


گروه خانواده جام نیوز/ 25

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *