بهترین داروی آلرژی بینی

خواص دارویی و گیاهی

آلرژی بینی (رینیت آلرژیک یا آلرژی فصلی) شایع ترین بیماری آلرژیک در ایران و جهان می باشد! علائم شایع این نوع بیماری آلرژیک تنفسی شامل آبریزش، خارش، عطسه های مکرر و احتقان (گرفتگی بینی) می باشد. اگرچه داروهای خوراکی ضدآلرژی می توانند برای برطرف ساختن علائم آلرژی بینی مؤثر باشند اما عوارض جانبی آنها برای بعضی از بیماران ناخوشایند می باشد و استفاده از اسپری های بینی را برای کنترل آلرژی بینی ترجیح می دهند.

یکی از علائم شایع آلرژی بینی احتقان و گرفتگی بینی می باشد. اسپرهای بینی دکونژستانت باعث انقباض و کوچک شدن عروق و بافت های در داخل بینی می شوند. بدین شکل این نوع اسپری ها سبب بازشدن و بهبودی گرفتگی بینی می گردند. اسپری های بینی اوکسی متازولین هیدروکلراید (Oxymetazoline hydrochloride) و یا فنیل افرین هیدروکلراید (Phenylephrine hydrochloride) نمونه های رایج اسپری های بینی دکونژستانت می باشند.

این نوع اسپری ها را نباید هرگز برای مدت طولانی استفاده نمود! توصیه می شود با نظر پزشک معالج اسپری های بینی دکونژستانت حداکثر برای سه روز استفاده گردند. یکی از عوارض استفاده طولانی از این نوع اسپری ها برگشت مجدد و تشدید گرفتگی و احتقان بینی می باشد.

 

بهترین داروی آلرژی بینی

اسپری های بینی آنتی هیستامین با مهار اثر هیستامین (ماده شیمیایی مسئول ایجاد اغلب علائم آلرژی بینی)، می توانند باعث کاهش علائمی مانند گرفتگی (احتقان بینی)، خارش و آبریزش بینی شوند. آزلاستین (Azelastine) و اولوپاتادین (Olopatadine) انواعی از این نوع اسپری ها می باشند. یکی از مزایای شاخص اسپری های بینی آنتی هیستامین، ایجاد خواب آلودگی بسیار کمتر نسبت به قرص های آنتی هیستامین می باشد.

 

اسپری های بینی استروئیدی (یا اسپری های بینی کورتیکواستروئیدی) نوعی داروی موضعی ضدالتهاب بوده و برای کاهش تورم در مخاط بینی و باز شدن مجاری بینی بسیار مؤثر عمل می نمایند. این نوع اسپری ها به طور کلی باعث کاهش و کنترل  علائم آلرژی بینی (رینیت آلرژیک، آلرژی فصلی) می شوند. این نوع اسپری های بینی اولین دارویی هستند که به طور معمول توسط پزشک معالج برای فرد مبتلا به آلرژی بینی تجویز می گردند.

البته باید توجه داشت اثر مطلوب و کارآمد این نوع اسپری ها اغلب بعد از چند روز  بدست می آید. بعضی از اسپری های بینی استروئیدی که با تجویز پزشک معالج در دسترس می باشند عبارتند از: بکلومتازون (Beclomethasone)، فلوتیکازون پروپیونات (Fluticasone Propionate)، فلوتیکازون فوروات (Fluticasone Furoate)، مومتازون (Mometasone).

عوارض جانبی اسپری ها ی استروئیدی همان عوارض ناشی از مصرف داروهای خوراکی و یا تزریقی استروئیدی (یعنی سرکوب سیستم ایمنی و افزایش استعداد ابتلا به عفونت ها) می باشد، اما با توجه به موضعی بودن مصرف اسپرهای بینی، بنابراین عوارض در این حالت اندک بوده و کمتر از قرص ها و یا آمپول های تزریقی می باشند. به هر حال بعضی از عوارض جانبی اسپرهای بینی استروئیدی می تواند سردرد، گلودرد، خونریزی بینی و سرفه باشد.

همچنین در بعضی از بیماران مصرف این نوع اسپری ها می تواند باعث افزایش احتمال ایجاد برفک دهان و یا عفونت قارچی در دهان شود. بنابراین توصیه می شود بعد از مصرف اسپری های بینی استروئیدی حفره دهان بخوبی با آب شستشو داده شود.

 

اسپری بینی کرومولین سدیم به طور معمول برای جلوگیری از تولید و ترشح هیستامین از ماستوسیت ها (سلول های مسئول ایجاد بیماری های آلرژیک) توسط پزشک معالج تجویز می شود. کرومولین سدیم اغلب برای پیشگیری از بروز علائم آلرژی بینی استفاده شده  و برای اثربخشی باید به طور پیوسته مصرف گردد.  

به طور معمول پزشک متخصص توصیه می نماید اسپری کرومولین سدیم یک یا دوهفته پیش از فصل تشدید و یا بروز علائم آلرژی بینی استفاده شود. با این وجود اثر این اسپری به اندازه اسپری های بینی استروئیدی نبوده ولی دارای عوارض جانبی کمتری می باشد.گاهی متخصصین آسم و آلرژی اسپری کرومولین سدیم را برای جلوگیری از حملات آسم نیز تجویز می کنند.

 

اسپری بینی ایپراتروپیوم (Ipratropium) نوعی اسپری آنتی کولینرژیک می باشد. این نوع اسپری ها با مهار گیرنده های کولینرژیک باعث توقف تولید موکوس در مجاری بینی شده و بدین شکل می توانند علائم آلرژی بینی را کنترل نمایند. البته اسپری های آنتی کولینرژیک به طور مؤثر باعث برطرف شدن علائمی مانند خارش بینی، گرفتگی بینی و یا عطسه نشده!، اما به طور کارآمدی از آبریزش بینی جلوگیری می کنند. اگر بیمار دچار آب سیاه چشم (گلوکوم) و یا بزرگی پروستات می باشد مصرف این اسپری توصیه نمی شود!

 

اسپری های بینی حاوی کلرورسدیم  (آب نمک با غلظت مشخص و استریل) برای جلوگیری از غلیظ شدن موکوس (خلط) و خروج آسان تر آنها از مجاری بینی استفاده می شوند. این نوع اسپری ها می توانند موجب کاهش تراکم مواد حساسیت زا (آلرژن ها) در داخل مجاری بینی نیز گردند. همچنین اسپری های سالین به کاهش خارش و یا گرفتگی بینی (احتقان) نیر کمک می نمایند.

 

 

تهیه و تدوین: تیم محتوای شبکه جامع آلرژی

 

منابع:

 

۱- https://www.webmd.com

۲- https://www.livestrong.com

۳- آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

ممنون از نوشتە مفیدتان

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه


بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

آبریزش بینی مشکل متداول و آزاردهنده‌ای است. این امر به دنبال افزایش مخاط در سینوس و حفره‌ی بینی اتفاق می‌افتد. افزایش تولید مخاط پاسخ بدن به ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا، محرک‌ها و عوامل حساسیت‌زای بیرونی است. سرماخوردگی، واکنش‌های آلرژیک، عفونت سینوسی و تغییرات ناگهانی دمای محیط شایع‌ترین علل آبریزش بینی هستند. اگر درمان آبریزش بینی به موقع انجام نشود، می‌تواند باعث ایجاد سرفه، گوش‌درد، و سردرد شود و مشکلاتی را برای فرد به‌وجود آورد.

بهترین داروی آلرژی بینی

برای درمان آبریزش بینی داروهای بسیاری وجود دارند؛ ولی مشکل این داروها عوارض جانبی‌شان مانند خواب‌آلودگی است. برای درمان آبریزش بینی درمان‌های ساده‌ی خانگی نیز وجود دارند. این درمان‌ها به سرعت و بدون عوارض جانبی، آبریزش بینی را کم می‌کنند و باعث کاهش ناراحتی فرد می‌شوند. در ادامه ۱۰ روش مناسب برای درمان آبریزش بینی را به شما معرفی خواهیم کرد.

آب‌نمک بهترین درمان خانگی برای آبریزش بینی است. آب‌نمک به خروج آسان‌تر مخاط و زدودن حفره‌ی بینی از محرک‌ها کمک می‌کند.

مراحل زیر را دنبال کنید تا با این روش بهتر آشنا شوید:

بخور درمان خانگی مناسبی برای حل مشکل آبریزش بینی محسوب می‌شود. این کار باعث زدودن مخاط اضافی می‌شود و در نتیجه از آبریزش بینی و عطسه‌ها می‌کاهد.

روغن خردل با داشتن خواص آنتی‌بیوتیکی، ضدویروسی و ضدالتهابی می‌تواند آبریزش بینی را تا حد زیادی کاهش دهد.

همچنین روغن خردل خوراکی است. لذا می‌توانید از آن برای پخت و پز نیز استفاده کنید.

زردچوبه دوای بسیاری از دردها از جمله آبریزش بینی است. این گیاه خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و ضدویروسی دارد. به واسطه‌ی داشتن همین ویژگی‌ها زردچوبه علاوه بر درمان سرماخوردگی، در درمان آبریزش بینی نیز مؤثر است.

از مهم‌ترین خواص زنجبیل می‌توان به قابلیت آنتی‌اکسیدانی، ضدویروسی، ضدسمی و ضدقارچی اشاره کرد که به درمان آبریزش بینی کمک می‌کند.

سیر خاصیت ضدمیکروبی و ضدعفونی‌کنندگی بالایی دارد. این خواص سیر را به دارویی فوق‌العاده برای درمان آبریزش بینی تبدیل کرده است.

روغن اکالیپتوس خاصیت ضداحتقان دارد و می‌تواند در درمان آبریزش بینی مؤثر باشد.

خواص عسل در این راه به شما کمک می‌کند. عسل خاصیت ضدمیکروبی و ضدویروسی دارد و می‌تواند در کاهش آبریزش بینی مؤثر باشد.

ریحان با داشتن خاصیت ضدمیکروبی، ضدقارچی، ضدویروسی و گرم کردن بدن‌تان، به کاهش آبریزش بینی کمک می‌کند.

فلفل هندی (فلفل قرمز) مانند داروی ضدحساسیت عمل می‌کند. این ماده با خاصیت ضداحتقان خود در درمان آبریزش بینی مؤثر است. فلفل هندی به تخلیه‌ی ترشحات بینی‌ کمک می‌کند. به این ترتیب عواملی که باعث آبریزش بوده‌اند، از بینی‌ خارج شده و از انسداد بینی نیز جلوگیری می‌شود.

همچنین فلفل هندی با افزایش جریان خون به گرم کردن بدن‌ کمک می‌کند. بهتر است زمانی که مشکل آبریزش بینی دارید، مقدار بیشتری فلفل هندی در غذایتان بریزید.

برگرفته از: top1homeremedies

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

بهترین داروی آلرژی بینی

با سلام از نشر این داروهای گیاهی که برای سرماخوردگی واب ریزش بینی توضیح دادید خیلی خوب بود وزحمت کشیدید ممنونم عالیه عالی و از همه.ی کاربران این سایت خوب متشکریم

سلام علیکم بدینوسیله از مدیران و مسئولین و دست اندر کاران این سایت بینظیروعلمی نهایت سپاسگزاری را دارم که عبادت بجز خدمت خلق نیست در پناه خداوند توانا پیروز و .

متشکر از نظرتون دوست عزیز. از رضایت شما از سایتمون خوشحالیم

سلامتی


کاهش اسید معده با ۱۳ روش خانگی

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

علت اسهال خونی؛ علائم و روش‌های درمان آن

لاغری در یک ماه؛ چگونه در یک ماه ۶ تا ۹ کیلوگرم وزن کم کنیم؟

کتاب تختخوابت را مرتب کن؛ کارهای کوچکی که شاید زندگی‌تان و حتی دنیا را متحول کند

منشور برقراری ارتباط چیست و چطور به بهبود ارتباط کمک می‌کند؟

۱۰  اشتباه در مدیریت جریان نقدی که کسب‌وکار شما را نابود می‌کند


چگونه خلق و خوی‌مان را بهتر کنیم؟

نظریه خودتعیین‌کنندگی؛ چطور مشتاقانه اهداف‌مان را دنبال کنیم؟

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

بیشترین فالوور در اینستاگرام در سال ۲۰۱۸ به کدام سلبریتی‌ها اختصاص

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بهترین راه تشخیص آلرژی، معاینه فیزیکی و شرح حال مناسب از بیمار است تا پزشک بتواند آن را از دیگر بیماری‌های ویروسی تشخیص دهد، علاوه بر آن تست‌های تشخیص آلرژی هم در این زمینه وجود دارد.

دوره آلرژی تا وقتی فرد در برابر عامل محرک مانند حیوان خانگی یا نوعی گیاه خاص قرار داشته باشد، ادامه دارد. بهترین روش برای رفع آلرژی حذف عامل یا ماده غذایی محرک، تغییر محیط فیزیکی، شرایط آب و هوایی که فرد به آن حساسیت دارد، است.

بعلاوه مصرف آ‌نتی‌هیستامین‌ها و دارو‌های ضدالتهاب که به صورت اسپری‌های بینی و دهان در بازار وجود دارد، موجب کنترل علائم آلرژی شده و از پیشرفت بیماری به صورت موقتی جلوگیری می‌کند. افراد مبتلا به آلرژی باید مداوم تحت‌نظر پزشک از روش ایمونوتراپی و واکسن‌های آلرژی که به صورت تزریقی و خوراکی است، استفاده کنند تا سیستم ایمنی بدن به مرور زمان پاسخ‌های نابجای خود را حذف کند.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *