مضرات استفاده از جوش شیرین در پخت نان

دانستنی ها

به گزارش وب سایت تنور دلایل استفاده از جوش شیرین در پخت نان: ۱) جلوگیری از سفت و لاستیکی شدن نان ۲) ایجاد تاولهای ریز و زیبا روی نان ۳) تسریع در بعمل آوری کاذب تخمیر ۴) ارزانی جوش نسبت به مخمر

موارد بالا مزایای جوش شیرین در پخت نان است که قابل کتمان نیست، ولی ایراد جوش این است که با ایجاد دیوار دفاعی مانع تخریب اسید فیتیک خمیر که عامل مزاحم آزادی املاح موجود در غلات و آزادی املاحی همچون آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم و روی موجود در نان می شود و موجب مبتلا به انواع بیماریها مثل کم خونی، پوکی، استخوان، سلیاک و سرطان میشود.  

در جواب این سوال: این جایگزین مخمر(خمیر مایه) دارد. که بهترین جایگزین موجود برای جوش شیرین میباشد. مخمر محرک خمیر و مکمل تخمیر است و در کنار خمیر ترش عطر، طعم، پوکی، بو و مزه نان را دوچندان می سازد. استفاده از آن زمان ورآمدن خمیر را پنجاه درصد جلو می اندازد(همان کاری که جوش شیرین می کرد). مخمر همه محاسن جوش شیرین را دارد ولی هیچ یک از معایبش را ندارد.

۱) نان را پوک سازی می کند ۲) با ایجاد تاول زیبا روی نان باعث زیبا سازی نان می شود. ۳) با تولید آنزیم فیتاز ؛اسید فیتیک خمیررا نابود می سازد واملاح آن را آزاد می گرداند. ۴) نان را غنی سازی می کند. ۵) اصطلاحا از داغ زدگی نان(بروز تاولهای زشت روی نان) جلو گیری می نماید. ۶) مخمر PH خمیر را پایین می آورد( کمتر از ۶) ولی جوش شیرین بالا می برد که برای بدن مضر است.مضرات استفاده از جوش شیرین در پخت نان

اشکال مخمر این است که نرخ آن سه برابر جوش شیرین است و تاخیر دولت در نرخ دهی سالیانه به نانوایان مانع خرید ومصرف مخمر بجای جوش می شود.  

نانوایان قدیمی معتقدند خمیر ترش کار آن ها را حل می کند و دیگر نیازی به جوش شیرین و مخمر نیست. اما درست است که خمیر ترش به ورآمدن خمیر کمک می کند ولی قادر نیست نان را برای مدت طولانی مانند یک روز بعد از پخت نان را اصطلاحا پفکی و پوک نگه دارد و از لاستیکی شدن نان جلوگیری نماید. اگر قدیم مصرف خمیر ترش در نان کفایت می کرد بخاطر این بود که نوع غذا ها با امروزه متفاوت بود. برای مثال در گذشته نان را در غذاهای آبدار یا آبکی خورد میکردند و مصرف میشد مانند صبح نان را درشیر ترید می کردند یا ظهر در آب دوغ و شب در آبگوشت و با این کار سفتی و خشکی نان را برطرف می کردیم. ولی امروزه افراد کمتر از این نوع غذاها استفاده میکنند و بچه های ما تمایلی به خوردن آب دوغ خور و آبگوشت نیستند و از طرفی شما نمی توانید نان بدون مخمر را راحت لوله کرده و ساندویچ درست کرد و در داخل کیف مدرسه بچه بگذارید و نان نرم و پوکی به فرزندتان بدهید. فرق مخمر وخمیر ترش این است که مخمر نان پوکسازی و زیبا سازی می کند ولی خمیر ترش به نان عطر و طعم و مزه می دهد. در مخمر ماده ایی جادوئی وجود دارد ب انزیم فیتاز که به بدنه اسیدفیتیک خمیر برخورد کرده و آنرا نابود می کند و املاح مورد نیاز بدن ما را آزاد می سازد.

مقالات مرتبط: “مصرف نان سبوس دار و “علت بیاتی نان“

2 دیدگاه

مطلب خوبی بود اما در یک مورد کاملا ضدو نقیض نوشته شده و آن مربوط به استفاده از جوش شرین است که در ابتدای مقاله عنوان شده جوش شرین با ایجاد یک دیوار دفاعی مانع تخریب اسید فیتیک میگردد و اجازه آزاد سازی املاح مفید را نمی دهد اما در انتهای مقاله دقیقا برعکس این موضوع آورده شده و عنوان گردیده که جوش شرین هم مانند مخمر به دیواره اسید فیتیک برخورد مینماید و با تخریب آن باعث آزاد سازی املاح مفید میگردد . خوب این یعنی چه ؟ بالاخره جوش شرین مفید است یا مضر ؟

با سلام و احترام ضمن تشکر از توجه شما، کاملا حق با شما بود و انتهای مطلب ویرایش شد! در کل جوش شیرین برای کیفیت نان و پخت آن مفید است اما برای سلامتی مضر میباشد و برای کسب اطلاعات میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید. عوارض جوش شیرین

با عضویت در خبره

تنور | سفارش آنلاین نان و شیرینیبا خرید از فروشگاه و استفاده از اپلیکیشن اندروید و آی او اس تنور میتوانید نان تازه و شیرینی را بصورت اینترنتی خرید کنید و درب منزل تحویل بگیرید.

اپلیکیشن تنور را دانلود کنید و همین حالا سفارش خود را ثبت نمایید و درب منزل تحویل بگیرید!

The best application

آموزش سلامت, اخبار تغذیه, اخبار علمی پزشکی, بهداشت محیط و حرفه ای, صنایع غذایی, مشروح اخبار

جوش شیرین یا بی‌کربنات سدیم با فرمول NaHCO۳ یکی از نمک‌های سدیم در ترکیب با کربنیک اسید است که تنها یک هیدروژن اسیدی این ترکیب با سدیم جایگزین شده‌است. این ترکیب، بی‌بو و بی‌طعم است که کمی دارای خاصیت بازی است و به صورت پودر سپید یا بلورین است. بی‌کربنات جاذب رطوبت و بوگیر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، ماده جوش شیرین برای متخلخل کردن خمیر نان استفاده می‌شود و نیز برای کم کردن اسید معده و درمان سوزش آن به کار می‌رود.

استفاده از جوش شیرین در پخت همه نوع نان و شیرینی مضر است. کسانی که ناراحتی معده دارند ، نبایستی از فرآورده هایی که از جوش شیرین استفاده شده و به طور مشخص، نباید از نان های پخته شده توسط جوش شیرین استفاده کرد. چرا که برای هضم غذا مضر است.

پژوهش های انجام شده نشان می دهد که کم خونی,پوکی استخوان,سوءهاضمه ,افسردگی و بی حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان های حاوی جوش شیرین در انسان ایجاد می کند.مضرات استفاده از جوش شیرین در پخت نان

جوش شیرین با اتصال به آهن و کلسیم موجود در خون به تدریج این دو عنصر حیاتی را از بدن حذف کرده و خون سازی و استحکام استخوان ها را از بین می برد.

علاوه بر این,سبب می شود محیط دستگاه گوارش و معده قلیایی شده ودر نتیجه عمل هضم به خوبی انجام نگیرد.همچنین استفاده دراز مدت آن موجب رسوب کلسیم در کلیه و در نهایت نارسایی تدریجی کلیه می شود.

بنا براین,باید جوش شیرین به طور کامل از فرایند تهیه نان حذف و خمیر با جایگزین مناسب (خمیر مایه)تهیه شود.

هرچند جایگزینی خمیرمایه به جای جوش شیرین در نان در ابتدا با مقاومت نانوایان مواجه شد ولی بررسی نان های نمونه برداری شده در کشور ایران حاکی از جایگزینی خمیرمایه بجای جوش‌شیرین  در روند پخت نان است.

جالب است که مصرف جوش شيرين بر كيفيت نان نیز تاثیر سوء دارد . مصرف توام جوش شيرين و مايه خمير كه بعضي نانواها به آن اقدام مي نمايند عملا اتلاف هزينه و تحديد فرآيند تخمير مي باشد.

همچنین كربنات سديم باقي مانده در نان سبب تيرگي رنگ مغز نان شده و نان بوي طبوعي به خود مي گيرد. ضمن اینکه كربنات سديم باقي مانده در نان در موقع مصرف مزه طبوعي مي دهد كه به نيش سودا شناخته مي شود.

متاسفانه مصرف بي كربنات سديم از آن رو كه سبب رسيدن سريع و كاذب خمير و توليد خمير نارس در نهايت موجب سريع بيات شدن نان و منجر به دور ريز هر چه بيشتر نان مي گردد.

همه می دانیم که نان هاي حاصله از جوش شيرين فاقد طعم و مزه طبيعي نان هستند.

ضمن اینکه نانهای تولید شده با جوش شيرين بر سلامت مصرف كنندگان نیز اثرات سوء دارد .

نانهای دارای جوش شیرین بر دستگاه گوارشي تاثیر طلوب دارد . PH معده در حدود 4-3 و اين عدد بيانگر غلظت اسيد كلريدريك مترشحه توسط سلول هاي جدار معده مي باشد و ماده قليايي جوش شيرين اين تعادل را بر هم مي زند.

مصرف مداوم جوش شیرین موجب اختلال در جذب فلزات دو ظرفيتي می شود که نمونه آن كلسيم و فسفر ست که ااز عناصر ضروري به شمار مي آيند و در قسمت ابتدايي روده ها جذب شده و اين جذب در PH بين 7-2 صورت مي گيرد و جوش شيرين باعث قليايي شدن اين محيط و كم جذب شدن اين عناصر مي شوند و كمبود ذخائر اين دو عنصر باعث نرمي و پوكي استخوان ها و افزايش فساد دندان ها مي شوند.

جذب آهن در معده و قسمت نخستين روده صورت مي گيرد و بستگي به عواملي از قبيل غلظت آهن، حالت اسيدي شيره معده، ويتامين B12، و دراد. افزايش PH دستگاه گوارش مانع از احياء آهن سه ظرفيتي و تشكيل آهن دو ظرفيتي مي گردد و اين اختلال به بروز زمان موجب كاهش مقدار هموگلوبين و كم خوني و كاهش مقدار آهن سرم خون مي شود.

همچنین جوش شيرين با ايجاد تغييراتي در دستگاه گوارش سبب افزايش جذب فلزات سنگين نظير كادميــوم، سرب و جيوه شده كه باعث كم خوني ناشي از مسموميت، تنگي نفس و عوارض كليوي مي شود.

مضرات استفاده از جوش شیرین در پخت نان

کلسترول بد محصولی از یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای سرخ شده، شیرینی ها، محصولات

همه‌ی ما گاهی دچار سوزش معده می‌شویم و تجربه‌اش را داریم. ۶۰ میلیون آمریکایی یک

%PDF-1.5
%
1 obj
&gt&gt&gt
endobj
2 obj
&gt
endobj
3 obj
&gt/ExtGState&gt/ProcSet[/PDF/Text/ImageB/ImageC/ImageI] &gt&gt/Annots[ 9 R 1 R] /MediaBox[ 612 792] /Contents 4 R/Group&gt/Tabs/S/StructParents &gt&gt
endobj
4 obj
&gt
stream
x]q

ویکی فا

سایت علمی آموزشی ویکی فا

جوش شیرین یا بی‌کربنات سدیم با فرمول NaHCO۳ یکی از نمک‌های سدیم در ترکیب با کربنیک اسید است که تنها یک هیدروژن اسیدی این ترکیب با سدیم جایگزین شده‌است. این ترکیب، بی‌بو و بی‌طعم است که کمی دارای خاصیت

ارسال شده در :‌ پزشکی و بهداشت

مضرات استفاده از جوش شیرین در پخت نان

جوش شیرین یا بی‌کربنات سدیم با فرمول NaHCO۳ یکی از نمک‌های سدیم در ترکیب با کربنیک اسید است که تنها یک هیدروژن اسیدی این ترکیب با سدیم جایگزین شده‌است. این ترکیب، بی‌بو و بی‌طعم است که کمی دارای خاصیت بازی است و به صورت پودر سپید یا بلورین است. بی‌کربنات جاذب رطوبت و بوگیر است.

ماده جوش شیرین برای متخلخل کردن خمیر نان استفاده می‌شود و نیز برای کم کردن اسید معده و درمان سوزش آن به کار می‌رود.

استفاده از جوش شیرین در پخت همه نوع نان و شیرینی مضر است. کسانی که ناراحتی معده دارند ، نبایستی از فرآورده هایی که از جوش شیرین استفاده شده و به طور مشخص، نباید از نان های پخته شده توسط جوش شیرین استفاده کرد. چرا که برای هضم غذا مضر است.

پژوهش های انجام شده نشان می دهد که کم خونی,پوکی استخوان,سوءهاضمه ,افسردگی و بی حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان های حاوی جوش شیرین در انسان ایجاد می کند.

جوش شیرین با اتصال به آهن و کلسیم موجود در خون به تدریج این دو عنصر حیاتی را از بدن حذف کرده و خون سازی و استحکام استخوان ها را از بین می برد.

علاوه بر این,سبب می شود محیط دستگاه گوارش و معده قلیایی شده ودر نتیجه عمل هضم به خوبی انجام نگیرد.همچنین استفاده دراز مدت آن موجب رسوب کلسیم در کلیه و در نهایت نارسایی تدریجی کلیه می شود.

بنا براین,باید جوش شیرین به طور کامل از فرایند تهیه نان حذف و خمیر با جایگزین مناسب (خمیر مایه)تهیه شود.

هرچند جایگزینی خمیرمایه به جای جوش شیرین در نان در ابتدا با مقاومت نانوایان مواجه شد ولی بررسی نان های نمونه برداری شده در کشور ایران حاکی از جایگزینی خمیرمایه بجای جوش‌شیرین  در روند پخت نان است.

جالب است که مصرف جوش شیرین بر کیفیت نان نیز تاثیر سوء دارد . مصرف توام جوش شیرین و مایه خمیر که بعضی نانواها به آن اقدام می نمایند عملا اتلاف هزینه و تحدید فرآیند تخمیر می باشد.

همچنین کربنات سدیم باقی مانده در نان سبب تیرگی رنگ مغز نان شده و نان بوی طبوعی به خود می گیرد. ضمن اینکه کربنات سدیم باقی مانده در نان در موقع مصرف مزه طبوعی می دهد که به نیش سودا شناخته می شود.

متاسفانه مصرف بی کربنات سدیم از آن رو که سبب رسیدن سریع و کاذب خمیر و تولید خمیر نارس در نهایت موجب سریع بیات شدن نان و منجر به دور ریز هر چه نان می گردد.

همه می دانیم که نان های حاصله از جوش شیرین فاقد طعم و مزه طبیعی نان هستند.

ضمن اینکه نانهای تولید شده با جوش شیرین بر سلامت مصرف کنندگان نیز اثرات سوء دارد .

نانهای دارای جوش شیرین بر دستگاه گوارشی تاثیر طلوب دارد . PH معده در حدود ۴-۳ و این عدد بیانگر غلظت اسید کلریدریک مترشحه توسط سلول های جدار معده می باشد و ماده قلیایی جوش شیرین این تعادل را بر هم می زند.

مصرف مداوم جوش شیرین موجب اختلال در جذب فلزات دو ظرفیتی می شود که نمونه آن کلسیم و فسفر ست که ااز عناصر ضروری به شمار می آیند و در قسمت ابتدایی روده ها جذب شده و این جذب در PH بین ۷-۲ صورت می گیرد و جوش شیرین باعث قلیایی شدن این محیط و کم جذب شدن این عناصر می شوند و کمبود ذخائر این دو عنصر باعث نرمی و پوکی استخوان ها و افزایش فساد دندان ها می شوند.

جذب آهن در معده و قسمت نخستین روده صورت می گیرد و بستگی به عواملی از قبیل غلظت آهن، حالت اسیدی شیره معده، ویتامین B12، و دراد. افزایش PH دستگاه گوارش مانع از احیاء آهن سه ظرفیتی و تشکیل آهن دو ظرفیتی می گردد و این اختلال به بروز زمان موجب کاهش مقدار هموگلوبین و کم خونی و کاهش مقدار آهن سرم خون می شود.

همچنین جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیــوم، سرب و جیوه شده که باعث کم خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی می شود.

ارسال شده توسط میثم صیام

ببخشید، برای نوشتن باید وارد بشوید

آرشیو این بخش

آرشیو این بخش

آرشیو این بخش

تمامی حقوق برای وب سایت آموزشی ویکی‌فا محفوظ می باشد. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *