مجازات توهین و افترا از طریق پیامک

مجازات توهین و افترا از طریق پیامک
مجازات توهین و افترا از طریق پیامک


توهین می تواند با گفتار، کردار، نوشتار و حتی اشارات دست و چشم و نظایر آن باشد، مثل آب دهان به روی دیگری انداختن، هل دادن تحقیر آمیز دیگری و یا برداشتن خشونت آمیز کلاه، روسری از روی سر شخصی محترم.

تهمت و افترا از جرایمی میباشد که به حیثیت و آبروی فرد لطمه وارد میکند. این جرم زمانی اتفاق میفتد که عملی را که در قانون جرم شناخته شده است را به دیگری نسبت بدهیم. مثلا سرقت در قانون مجازات اسلامی جرم میباشد و فردی به فرد دیگر بدون اینکه آن فرد دزد و یا سارق باشد و یا بتواند آن را اثبات  کند بگوید دزد.

در جرم افترا فرد باید قصد نسبت دادن یک عمل مجرمانه، به فرد دیگری را داشته باشد و نتواند این عمل مجرمانه را اثبات کند. یعنی صرف نسبت دادن عمل مجرمانه افترا محسوب نمیشود مثلا گاهی اوقات به فردی گفته میشود دزد و عمل دزدی او هم ثابت میشود. در این صورت دیگر توهین و افترا نمیباشد. پس  افترا زمانی است که عمل مجرمانه ای که به فردی نسبت میدهیم را نتوانیم ثابت کنیم.

شخصیت مخاطب در قضاوت عرف و توهینی که به ایشان شده است بسیار تاثیر گذار است مثلا اگر به یک استاد دانشگاه بگوییم که بی سواد هستی عرفا میباشد ولی اگر به یک کارگر ساختمانی بگوییم بی سواد از لحاظ عرف توهین محسوب نمیشود.مجازات توهین و افترا از طریق پیامک

در واقع یک جرم مطلق میباشد و حتما نباید مقید به نتیجه باشد به این معنی که مثلا به فردی میگوییم تو کلاهبردار هستی. فرقی نمیکند که او از نسبت دادن کلاهبردار ناراحت شود یا خیر. یعنی اگر مخاطب روحیه بالایی هم داشته باشد و ناراحت هم نشود باز هم افترا انجام شده است.

[block:block=15]

 


یاسا همان قانون است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

۸۷۱۳۲ (۰۲۱)


سلام پیامک فحاشی و توهین به کسی چه جرمی داره؟ و آیا شکایت به جرم فحاشی و توهین قابل پیگیری است و مدرک انها فقط پیامک باشد؟
ودر صورتیکه برای توهین فقط بخواهند به پیامک استناد نماید شکایت نتیجه ای دارد و قابل پیگیری است؟درصورتیکه که پیامک ها در تلفن همراه موجود باشد؟
شما در جای دیگر فرمودید پیامک به عنوان دلیل محسوب نخواهد شد و قاضی صرفا از پیامک به عنوان دلیل استفاده نخواهد کرد و فرد مشتکی عنه را محکوم نخواهد کرد.لذا در صورت اتهام میتوانید آن را رد نمایید.

مجازات توهین و فحاشی حبس و در مواردی جزای نقدی خواهد بود.لذا در صورتیکه مدرک قابل ارائه برای اثبات فقط پیامک باشد شکایت قابل رسیدگی نخواهد بود.تصمیم در نهایت با قاضی میباشد.

موید باشید

اگر پاسخ من به شما کمک کرده است جهت قبول وکالت و یا مشاوره تلفنی یا حضوری با شماره ۴۲۸۱۸ – ۰۲۱ داخلی ۹۰۰ تماس حاصل فرمایید.

تمام حقوق برای بنیاد وکلا محفوظ است.

مجازات توهین و افترا از طریق پیامک
مجازات توهین و افترا از طریق پیامک
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *