قرص accutane

خواص دارویی و گیاهی

قرص accutane
قرص accutane

 قرص ایزوترتینوین که با نام تجاری آکوتان یا روآکوتان در بین مردم بیشتر شناخته شده دارویی است که برای درمان جوش های پوستی شدید تجویز می شود. در این مطلب با جزئیات کامل به معرفی این دارو می پردازیم

داروی ایزوترتینوین که با نام های تجاری آکوتان و روآکوتان به فروش می رسد، برای درمان جوش ها و آکنه های کیستی شدید (که جوش های ندول nodular acne هم نامیده می شوند) تجویز می شود که به روش های درمانی دیگر مانند بنزوئیل پراکسید یا کلیندامایسین موضعی بر روی پوست یا تتراسایکلین یا مینوسایکلین خوراکی جواب نمی دهند. آکوتان به دسته ای از داروها به نام رتینوئیدها retinoid تعلق دارد. این دارو با کاهش چربی تولید شده بر روی صورت به نام سبوم sebum اثر می گذارد. سبوم به مقدار زیاد منجر به بروز جوش پوستی و جای زخم های دائمی می شود.

قبل از مصرف دارو راهنمای مصرف آن را که به همراه دارو ارائه می شود، با دقت مطالعه کنید. اگر در مورد این دارو سوالی دارید، قبل از شروع مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید. کپسول ایزوترتینوین باید به طور کامل بلعیده شود. از خراشیدن یا جویدن آن اجتناب کنید. این دارو معمولا دو بار در روز و به مدت 15 تا 20 هفته مصرف می شود یا میزان مصرف آن توسط پزشک مشخص می شود. بیشتر دستورالعمل های مربوط به مصرف آکوتان حاکی از آن است که این دارو باید همراه با غذا مصرف شود. با این حال سازمان غذا و دارو FDA تایید کرده است که ایزوترتینوین با برند Absorica قابل مصرف همراه با غذا یا بدون آن می باشد. غذا میزان جذب آکوتان به خون را افزایش می دهد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید. داروی آکوتان باید با آب زیاد مصرف شود و حداقل تا 10 دقیقه بعد از مصرف آن از دراز کشیدن اجتناب شود. میزان مصرف آکوتان به شرایط بیمار، وزن وی و واکنش بدن فرد به این دارو بستگی دارد. طی چند روز اول مصرف آکوتان شرایط پوستی شما ممکن است بدتر شود و این وضعیت 1 تا 2 ماه طول می کشد تا اینکه مزیت ها و اثرات کامل دارو را مشاهده کنید. اگر جوش ها با همان شدت دوباره عود کنند، دوره دوم درمان 2 ماه بعد از توقف مصرف دارو، شروع خواهد شد. تولید کننده های ایزوترتینوین مصرف طولانی مدت دارو را توصیه نمی کنند. بیشتر از زمان توصیه شده نباید از این دارو مصرف کرد. ایزوترتینوین یا آکوتان از طریق پوست و ریه قابل جذب است، به همین دلیل می تواند به نوزاد متولد نشده آسیب بزند. خانم های باردار یا خانم هایی که قصد باردار شدن دارند، نباید داروی آکوتان مصرف کنند یا حتی گرد و غبار کپسول آن را تنفس کنند.

مصرف آکوتان منجر به بروز موارد زیر خواهد شد:

اگر هر یک از این موارد ادامه پیدا کرده یا بدتر شدند بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. برای جلوگیری از خشکی دهان می توانید از آب نبات های بدون قند یا قطعه های کوچک یخ استفاده کنید و در دهان بمکید، آدامس بدون قند بجوید یا از محرک های بزاق استفاده کنید. به یاد داشته باشید که پزشک با بررسی مزیت ها و عوارض دارو و با آگاهی از اینکه مزیت های دارو برای شما بیش از عوارض آن است، آکوتان را تجویز کرده است. بسیاری از مصرف کنندگان آکوتان دچار هیچ عارضه جانبی جدی نمی شود. قرص accutane

عوارضی که در ادامه بیان می شوند به ندرت بروز می کنند، اما خیلی جدی هستند. در صورت مشاهده هر یک از این عوارض بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

ایزوترتینوین به ندرت باعث بیماری پانکراس می شود که می تواند کشنده باشد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم مصرف دارو را متوقف کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

در صورت مشاهده این عوارض نادر اما خطرناک آکوتان بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

به ندرت ممکن است به آکوتان واکنش حساسیتی نشان دهید. با این حال در صورت مشاهده هر یک از نشانه های مربوط به واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه کنید. این نشانه ها عبارتند از:

موارد بیان شده لیست کامل عوارض جانبی آکوتان نیستند. در صورت مشاهده هر نشانه دیگری که در اینجا به آنها اشاره نشد، به پزشک مراجعه کنید.

قبل از شروع مصرف قرص آکوتان اگر به این دارو یا هر داروی دیگری و یا هر نوع داروی مشتق ویتامین A (مانند دیگر داروهای رتینوئید از جمله ترتینوئین) حساسیت دارید، حتما به پزشک اطلاع دهید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعال باشد ( مانند سویا و پارابن) که منجر به بروز واکنش های حساسیتی یا بروز سایر مشکلات می شوند. افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند، ممکن است به سویا هم حساسیت نشان دهند. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید. قبل از شروع مصرف دارو در مورد سوابق پزشکی خود با پزشک معالج تان مشورت کنید، به ویژه اگر دچار مشکلات و بیماری های زیر هستید:

در دوره مصرف داروی آکوتان و تا یک ماه بعد از توقف مصرف دارو از اهدا خون جدا خودداری کنید. قرص آکوتان یا ایزوترتینوین حساسیت پوست به خورشید را افزایش می دهد. در زمان مصرف این دارو مدت قرار گرفتن در معرض نور خورشید را محدود کنید. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و استفاده از تخت های سولاریوم و برنزه کننده اجتناب کنید. هنگام بیرون رفتن از خانه کرم ضد آفتاب و لباس های محافظ استفاده کنید. اگر دچار آفتاب سوختگی شده اید یا تاولی روی پوست خود مشاهده کنید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. ایزوترتینوین بر روی دید فرد مصرف کننده در شب تاثیر می گذارد. بنابراین اگر از این دارو مصرف می کنید، بعد از تاریک شدن هوا از رانندگی یا انجام هر کاری که نیازمند هوشیاری و دید کامل است اجتناب کنید. اگر از لنز استفاده می کنید، در زمان مصرف آکوتان استفاده از لنز برایتان سخت خواهد بود. در این باره با پزشکتان مشورت کنید. در زمان مصرف آکوتان و تا 6 ماه بعد از قطع مصرف آن از انجام برخی فرایندهای آرایشی و زیبایی، از جمله لیزر، استفاده از وکس و درم ابریژن اجتناب کنید. به علت بالا رفتن حساسیت پوست احتمال زخم شدن پوست وجود دارد. از مصرف الکل در زمان مصرف آکوتان اجتناب کنید. مصرف الکل و آکوتان با هم خطر بروز برخی عوارض جانبی را افزایش می دهد. برخی اطلاعات حاکی از آن است که مصرف آکوتان منجر به کاهش تراکم استخوانی می شود. بنابراین انجام ورزش هایی که احتمال افتادن یا برخورد با دیگران در آنها زیاد است (مانند فوتبال، بسکتبال، تنیس یا فوتبال امریکایی) ممکن است منجر به بروز مشکلات استخوانی و شکستگی استخوان شوند.

برخی یافته ها نشان داده اند مصرف آکوتان در کودکان باعث توقف رشد طبیعی کودک می شود. در این باره با پزشک مشورت کنید. به علاوه کودکان نسبت به برخی عوارض جانبی آکوتان حساسیت بیشتری نشان می دهند، به ویژه درد عضلات، درد مفاصل و کمر درد.

سالمندان باید این دارو را با احتیاط بیشتری مصرف کنند، چرا که حساسیت این افراد به عوارض جانبی دارو، به ویژه تاثیرات آن بر استخوان ها، بیشتر است.

مصرف کپسول یا قرص آکوتان توسط خانم باردار یا خانمی که ممکن است در دوره درمان باردار شود، اکیدا ممنوع است. اگر در حال مصرف این دارو هستید و باردار شده اید یا فکر می کنید که ممکن است باردار شده باشید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. در دروه مصرف دارو ماهانه و به طور منظم تست بارداری انجام دهید تا از عدم بارداری خود مطمئن شوید. اگر تست بارداری مثبت بود، بلافاصله مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.

گفته می شود داروی آکوتان وارد شیر مادر می شود. به هرحال داروهای مشابه این دارو هم وارد شیر مادر می شوند. شیردهی به نوزاد در زمان مصرف آکوتان توصیه نمی شود.

بیشتر بدانید : چگونه لکه های ناشی از جوش های غرور را درمان کنیم؟

بیشتر بدانید : استفاده از وکس برای این افراد ممنوع!

بیشتر بدانید : چگونه جوش صورت را از بین ببریم؟

بیشتر بدانید : شما فعلا بچه دار نشوید!

بیشتر بدانید : ویتامین A منابع, فواید و عوارض جانبی ویتامین A

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ seemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ


نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

3,7-Dimethyl-9-(2,6,6-trimethyl-1-cyclohexenyl)nona-2,4,6,8-tetraensäure

D10AD04, D10AD54

Aknemittel (nicht-aromatisches Retinoid)

fest

172–175 °C[1]

قرص accutane

Gefahr


Isotretinoin, auch bekannt als 13-cis-Retinsäure, ist ein cis-Isomer des Tretinoin und gehört zu den Retinoiden der ersten Generation (nicht-aromatische Retinoide). Als pharmazeutischer Wirkstoff gegen starke Akne wurde Isotretinoin 1982 von Roche auf den Markt gebracht. Das entsprechende Arzneimittel bekam den Namen Accutane.

Die 13-cis-Retinsäure ist als Konfigurationsisomer der Retinsäure Teil des Vitamin-A-Metabolismus. Für das menschliche Blutplasma wurden Konzentrationen von 1–2 ng/ml beschrieben. Nach Supplementierung von Vitamin A konnte ein signifikanter Anstieg der Plasmakonzentrationen dieses Metaboliten beobachtet werden.[2]

Als Arzneistoff wurde Isotretinoin in Deutschland, Österreich und der Schweiz für die Therapie der Akne zugelassen. Daneben kommt es u. U. auch bei gramnegativer Follikulitis,[3] Rosazea, Psoriasis (Schuppenflechte), seborrhoischem Ekzem bzw. Dermatitis[4] und aktinischer Keratose zum Einsatz. Gegen Acne inversa spricht es so gut wie nicht an.[5]

Isotretinoin wird in Form von Monopräparaten sowohl topisch wie systemisch angewandt. Wegen der erheblichen Risiken und Nebenwirkungen werden in der Regel nur schwere und therapieresistente Krankheitsverläufe systemisch behandelt.

Der Wirkstoff ist in vielen Ländern, darunter China, Deutschland, Kolumbien, Indien, Türkei oder Vereinigte Arabische Emirate, zugelassen, wobei die entsprechenden Präparate meist unterschiedliche Namen haben.[6]

Zur verbesserten Wirkung auf mittelschwere, entzündliche Formen der Acne vulgaris wurde eine topisch anzuwendende Gel-Formulierung in Kombination mit dem Antibiotikum Erythromycin entwickelt.

Isotretinoin wird derzeit in einer Phase-II-Studie für die Behandlung von Kindern mit refraktärem oder wiederkehrendem Neuroblastom verabreicht.

Experimentell wurde Isotretinoin auch gegen Feigwarzen erfolgreich eingesetzt, welche von dem humanen Papillomvirus verursacht werden. Es gibt jedoch derzeit nur wenige Studien über die Anwendung von Isotretinoin bei Genitalwarzen, und diese Therapie ist derzeit off-label.[7][8]

Bei systemischer Isotretinoin-Therapie verringert sich die Größe der Talgdrüsen. Menge und Zusammensetzung der Talgdrüsenlipide normalisieren sich. Die Akne soll hierüber zur Abheilung gebracht werden. Dennoch sind Rezidive (Rückfälle) möglich. Eine Studie aus dem Jahre 1998 bezifferte die Rezidivrate drei Jahre nach der ersten Therapie auf 61 % der behandelten Fälle.[9]

Eine immunmodulierende Wirkung tritt durch Hemmung der Granulozytenmigration und Stimulation der Langerhans-Zellen ein. Isotretinoin hat auch einen direkten Einfluss auf Lymphozyten.

Isotretinoin bewirkt eine verbesserte Ausreifung der Keratinozyten. Dies trifft auch auf Zellen zu, die Zeichen einer malignen Entartung aufweisen („tumorprotektive Wirkung“). Diese Tumor-schützenden Effekte werden auch nach UV-Bestrahlungen beobachtet.

Isotretinoin wird zu 99,9 % an Proteine gebunden. Die Plasmahalbwertszeit beträgt 17–50 Stunden. Die Metabolisation erfolgt bei topischer Anwendung in den Keratinozyten, bei systemischer Aufnahme in der Leber. Die Ausscheidung erfolgt über Leber und Niere.

Bei systemischer Aufnahme können diverse Körperorte von unerwünschten Wirkungen betroffen sein. Die Nebenwirkungen topischer Anwendung bleiben begrenzt auf das behandelte Hautareal.

Sehr häufig sind Entzündungen der Haut (Dermatitis), Hautschuppung, Juckreiz, Hautausschlag mit Rötung und erhöhte Hautverletzlichkeit mit dem Risiko von Narbenbildung durch Schürfwunden zu beobachten. Trockene Haut (Xerosis cutis), insbesondere Lippen (Cheilitis), Schälung der Haut, Schleimhautentzündungen und Nasenbluten treten häufig auf. Die Lichtempfindlichkeit der Haut ist erhöht. Isotretinoin ist unter Einwirkung von Sonnenlicht nicht stabil und kann daher bei topischer Anwendung phototoxische Reaktionen hervorrufen. Bei systemischer Aufnahme kommt es in einigen Fällen zu Haarausfall. Am Anfang einer Isotretinoin-Therapie kann es vorübergehend zur Verschlechterung des Hautbildes durch zusätzliche Entzündungen kommen. Als Ursache werden die immunmodulatorischen Eigenschaften des Wirkstoffes vermutet.

Bei systemischer Aufnahme besteht die Gefahr von Leberfunktionsstörungen und Fettstoffwechselstörungen, was eine engmaschige Kontrolle der Leberwerte notwendig macht. Sehr häufig kommt es zur Erhöhung der Transaminasen. Sehr selten treten Leberentzündungen (Hepatitis) auf.

Bei systemischer Therapie treten häufig Kopfschmerzen auf. Sehr selten kommt es zur Erhöhung des Schädelinnendrucks (intrakranieller Hirndruck), zu Krämpfen und Schläfrigkeit. Eine Beeinflussung des Hirnstoffwechsels konnte 2005 nachgewiesen werden.[10] In vitro erhöhte Isotretinoin die Bildung von Proteinen und Zellmetaboliten, von denen bekannt ist, dass sie die Bildung von Serotonin herabsetzen.[11] Depressionen und erhöhte Suizidalität sind in der Diskussion. Eine prospektive Kohortenstudie aus Kanada fand 2007 keine Korrelation zwischen der Isotretinoinanwendung und der Entwicklung von Depression.[12] Die im selben Jahr veröffentlichte, systematische Übersichtsarbeit von Marqueling und Zane fand keine Korrelation zwischen der Isotretinoinanwendung und suizidalem Verhalten. Auch unterstützte die von den Autoren ausgewertete Literatur keinen Kausalzusammenhang zwischen dem Einsatz von Isotretinoin und dem Auftreten von Depression.[13] Eine Studie von 2016 fand keinen Zusammenhang zwischen Isotretinoin und Depressionen oder Angstzuständen.[14] Eine systematische Übersichtsarbeit aus dem Jahr 2015 fand in einigen Studien eine verstärkte Symptomatik bei bipolarer Störung und in wenigen Studien einen möglichen Zusammenhang zwischen Isotretinoin und Psychose sowie Schizophrenie.[15]

Erhöhte Blutsenkungsgeschwindigkeit und Blutarmut werden bei systemischer Therapie sehr häufig beobachtet. Ebenso Thrombozytopenie und Thrombozytose. Häufig kommt es zur Neutropenie (Mangel weißer Blutkörperchen). Sehr selten erkranken Lymphknoten (Lymphadenopathie).

Sehr häufig können sich die Augen therapiebedingt trocken und leicht gereizt anfühlen und Entzündungen der Lidränder und der Bindehaut auftreten.[16] Eine Vergleichsstudie fand 2009, dass die Augentrockenheit mit der angewendeten Wirkstoffdosis zusammenhängt, zumindest während der Behandlungsperiode.[17] Die Störung der Meibom-Drüsenfunktion ist eine primäre Ursache von Augentrockenheit. 2013 fanden Ding et al. in vitro Hinweise, dass Isotretinoin auf die Meibom-Drüse vergleichbar wirken könnte wie auf die Talgdrüse. Sie stellten fest, dass Isotretinoin die Zellproliferation unterdrückt, den Zelltod induziert und die Expression von 6726 Genen signifikant verändert. Diese Effekte könnten zumindest teilweise für die mit Isotretinoinanwendung zusammenhängende Störung der Meibom-Drüsenfunktion verantwortlich gemacht werden.[18] Augentrockenheit kann mit Tränenersatzflüssigkeit behandelt werden. In sehr seltenen Fällen müssen Kontaktlinsenträger aufgrund trockener Augen für die Dauer der systemischen Behandlung mit Isotretinoin eine Brille tragen.[19] Sehr selten treten Verschwommensehen, grauer Star, Farbenblindheit, Hornhauttrübung, Nachtblindheit, Hornhautentzündung, Veränderung des Augenhintergrundes mit Schwellung (Papillenödem) als Zeichen eines Pseudotumor cerebri und Lichtscheuheit (Photophobie) auf. In der Regel gehen die das Auge betreffenden Nebenwirkungen innerhalb von einem Monat nach Absetzen des Wirkstoffes zurück.[20] Sehstörungen, die nach dem Ende der systemischen Anwendung von Isotretinoin fortbestehen, treten selten auf.[19] Beschrieben wurden Fälle von bleibender Veränderung der Dunkeladaption mit signifikantem Verlust der Sehfähigkeit bei Nacht.[20]

Sehr häufig kommt es zu reversiblen Muskel- und Gelenkschmerzen. Es gibt Einzelberichte von Rhabdomyolysen mit Beteiligung der Herzmuskulatur unter der Therapie, insbesondere bei zeitgleicher starker körperlicher Belastung, sodass Sport im Therapiezeitraum kritisch zu betrachten ist. Im Rahmen der routinemäßigen Labordiagnostik im Verlauf sollte auch die Kreatinkinase (CK) mitbestimmt werden.[21] Sehr selten treten Gelenkentzündungen, vorzeitiger Schluss der Knochenwachstumsfugen, überschießende Knochensubstanzbildung (Hyperostose und Exostose) sowie die Verkalkung von Bändern und Sehnen (Kalzinose) auf. Die Fachinformation zum Arzneimittel gibt an, dass Knochenveränderungen wie der vorzeitige Schluss der Knochenwachstumsfugen, Hyperostosen und die Kalzifizierung von Sehnen und Bändern erst nach mehrjähriger Anwendung in sehr hohen Dosen bei der Behandlung von Keratinisationsstörungen aufgetreten seien. Die Höhe der Dosierung, die Therapiedauer und die totale kumulative Dosis hätten bei den betroffenen Patienten im Allgemeinen weit über denen gelegen, welche für die Aknetherapie empfohlen werden.[16] Eine Vergleichsstudie, die im Rahmen einer niedrigdosierten Therapie über 36 Monate durchgeführt wurde, zeigte 1992, dass in der Isotretinoingruppe signifikant mehr Patienten neue Hyperostosen im Bereich der Wirbelsäule entwickelten als in der Placebogruppe. Auch waren in der Isotretinoingruppe signifikant mehr Patienten von einem Fortschreiten bereits existierender hyperostotischer Auffälligkeiten betroffen als in der Placebogruppe. Die Autoren schlossen daraus, dass die niedrigdosierte Langzeitbehandlung mit Isotretinoin vergleichbare hyperostotische Skelettveränderungen induzieren kann, wie schon früher von höheren Dosen berichtet wurde.[22] Die Exposition des Körpers mit unphysiologisch hohen Isotretinoindosen gilt als ein vermuteter, pathogenetischer Faktor für die Diffuse idiopathische Skeletthyperostose (DISH).[23]

Eine häufigere Nebenwirkung ist Blut- und/oder Eiweißausscheidung im Urin, was aber meist reversibel ist. Sehr selten kommt es zu einer Glomerulonephritis.

Seit der Zulassung von Isotretinoin wurde bei einzelnen damit behandelten Patienten die Entwicklung chronisch-entzündlicher Darmerkrankungen beschrieben. Neuerlichen Untersuchungen zufolge besteht eine Assoziation zwischen dem Auftreten von Colitis ulcerosa und einer vorherigen Therapie mit Isotretinoin. Das absolute Risiko, durch eine Isotretinoin-Therapie an einer Colitis ulcerosa zu erkranken, ist dennoch sehr gering. Eine Assoziation mit dem Auftreten von Morbus Crohn konnte nicht bestätigt werden.[24]

Die gleichzeitige Einnahme von Isotretinoin und Tetracyclinen kann einen Pseudotumor cerebri zur Folge haben, da sowohl Isotretinoin wie auch die Tetracycline den Schädelinnendruck erhöhen. Die Kombination von Isotretinoin mit anderen Keratolytika kann lokale Reizungen verstärken. Zur Vermeidung einer Vitamin-A-Überdosierung darf Isotretinoin nicht zusammen mit hochdosiert Vitamin-A-haltigen Arznei- und Nahrungsergänzungsmitteln eingenommen werden. Auch Leber und Leberprodukte können hohe Vitamin-A-Dosen enthalten, was bei der Verzehrmenge zu berücksichtigen ist.

Isotretinoin darf systemisch nicht an Personen verabreicht werden, die an einer Fettstoffwechselstörung (Hyperlipoproteinämie) oder Hypervitaminose A leiden.[25] Bei topischer Anwendung sind Erkrankungen wie akute Ekzeme, Rosazea oder periorale Dermatitis auf der zu behandelnden Hautoberfläche ein Hinderungsgrund.[26] Ungeachtet der Verabreichungsform ist auch eine bekannte Unverträglichkeit gegenüber dem Wirkstoff oder Präparatsbestandteilen eine Gegenanzeige.

Bei gebärfähigen Frauen darf Isotretinoin nicht bzw. nur nach Ausschluss einer Schwangerschaft (einschließlich vier Wochen über die Behandlung hinaus) systemisch angewandt werden. Anderenfalls drohen schwere Fehlbildungen beim Fetus. Anwenderinnen des Wirkstoffs müssen monatlich einen erneuten Schwangerschaftstest durchführen und dem Arzt vorlegen. Außerdem muss eine doppelte Verhütung, in der Regel Antibabypille plus Präservativ, während der gesamten Behandlungszeit sichergestellt werden.

Wegen der teratogenen Wirkung von Isotretinoin darf während und bis vier Wochen nach Ende der systemischen Therapie kein Blut gespendet werden – das ungeborene Kind einer Empfängerin der Blutspende könnte gefährdet werden.[19]

Die Unbedenklichkeit topischer Anwendung während Schwangerschaft und Stillzeit ist nicht hinreichend untersucht, sodass auch hiervon abgeraten wird.

Systemisch: Aknenormin (D), Ciscutan (A), Curakne (CH), Isoderm (D), IsoGalen (D), Isotret-HEXAL (D), Roaccutan (CH), Trétinac (CH)

Topisch: Isotrex Creme/Gel (A, D), Roaccutan Gel (CH)

Topisch, Kombination mit Erythromycin: Isotrexin Gel (A, D)

شرکت حسابداری

ماه عسل

سیکس پک

بسیاری از افراد چه دختران و چه پسران در دوران بلوغ خود درگیر آکنه یا جوش‌های بلوغ و در پی آن جای به جا مانده از آن‌ها می‌شود که بعضا بسیار آزار دهنده است و سبب از بین رفتن اعتماد بنفس افراد می‌شود.

راه‌های متفاوتی برای درمان و حل این مشکل پیشنهاد می‌شود که یکی از آن‌ها مصرف قرصی به نام راکوتان است.قرص accutane

قرصی که باید توسط پزشک Doctor تجویز شود، اما بعضا دیده شده که براساس تجویز فردی به فرد دیگر هم مصرف می‌شود، غافل از اینکه مصرف این قرص شرایط و ضوابط خاص خودش را دارد و حتی مضراتی جبران ناپذیر از خود به جای می‌گذارد.

راکوتان چیست؟

راکوتان یا ایزوترتینوین دارویی از مشتقات ویتامین A است که بیشتر جهت درمان آکنه‌های شدید پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین این دارو به میزان کمتر جهت پیشگیری سرطان پوست از نوع scc، سرطان مغز، پانکراس و غیره استفاده می‌شود.

مکانیزم این دارو کبدی بوده و در درمان پسوریازیس نیز استفاده شده است.

مواد تشکیل دهنده راکوتان

هر کپسول راکوتان حاوی حدود ۱۰ تا ۲۰ میلی گرم ایزوترتینوئین است؛ قرص‌های راکوتان خالص نیستند و مواد زیر در آن‌ها به کار رفته است:

روغن سویا، موم زرد، روغن نباتی هیدروژنه، ژلاتین، گلیسرول، آب، سوربیتول، مانیتول، نشاسته ذرت، تیتانیوم دی اکسید و بعضی مواد دیگر در ترکیب راکوتان قند، گلوتن و ترترزین به کار نمی‌رود.

مقدار و نحوه مصرف قرص راکوتان

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک و با توجه به میزان شدت و ضعف آکنه تعیین شود؛ به طور معمول مقدار ۰/۵ تا ۱ میلی‌گرم از دارو برای هر کیلوگرم وزن بدن تجویز می‌شود.

به عنوان مثال یک فرد ۸۰ کیلوگرمی با شدت آکنه متوسط روزانه باید ۲ کپسول ۲۰ میلی‌گرمی مصرف کند؛ توجه داشته باشید که هر چه دوز راکوتان بالاتر باشد شانس بروز عوارض و شدت عوارض حاصل از آن هم بیشتر است.

دارو‌های پرعارضه باید با احتیاط و حساسیت بالا تجویز شوند؛ پیش از تجویز راکوتان پزشک متخصص باید به این موارد توجه کند:

ابتدا از بیمار آزمایشاتی انجام شود و راکوتان تاثیر مستقیمی روی کبد و کلیه دارد؛ بیمار نباید هیچ مشکلی در کبد یا کلیه داشته باشد.

راکوتان با ایجاد تغییر در پروفایل‌های چربی خون باعث بالارفتن آن می‌شود و باید پیش از مصرف از میزان چربی خون فرد آگاه شد.

باید میزان ویتامین A و حساسیت به آن در بدن فرد سنجیده شود.

این دارو تاثیر مستقیمی روی مادر و جنین دارد و سبب سقط جنین می‌شود؛ پزشک باید شرایط بیمار را بسنجد و اگر احتمال یا تصمیم به بارداری دارد نباید آن را مصرف کند همچنین در دوران شیردهی نیز نباید مصرف شود، زیرا ممکن است باعث عقب افتادگی ذهنی نوزاد شود.

مکانی که آکنه در آن به وجود آمده نیز برای تجویز راکوتان باید در نظر گرفته شود.

شرایط فرد، نوع پوست و حتی شرایط کاری او باید در نظر گرفته شود. آکنه، پوست را نسبت به نور آفتاب حساس می‌کند؛ بنابراین برای کسی که در معرض نور آفتاب فعالیت می‌کند باید با احتیاط بیشتری تجویز شود.

در زمان مصرف راکوتان

پزشک وظیفه دارد بیمار را از همه عوارض دارو مطلع کند. شما هم اگر درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید پزشک را مجبور نمی‌کنید در موارد غیرضروری راکوتان برایتان تجویز کند. اگر این دارو برایتان تجویز شده باید بدانید:

کپسول‌ها باید بلافاصله بعد از غذا میل شوند؛ در صورت فراموش کردن یک وعده، اگر وعده بعد نزدیک‌تر بود از وعده بعدی آغاز کنید و هیچگاه 2 کپسول را با فاصله زمانی کوتاه نخورید.

ابتدای مصرف راکوتان ممکن است حضور آکنه‌ها روی پوستتان بیشتر شود و این به دلیل واکنش پوست شما به دارو است که برای تعدیل شرایط، چربی بیشتری تولید می‌کند؛ بعد از هفته سوم به بعد آکنه‌ها کمتر می‌شوند.

به خانم‌ها توصیه می‌شود در طول درمان با راکوتان از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده کنند. اگر احتمالا باردار شدید فورا دارو را قطع کنید و به پزشکتان اطلاع دهید.

پیش از آغاز درمان پزشک از شما آزمایش می‌گیرد. در طول درمان به صورت منظم باز باید مورد آزمایش قرار بگیرید تا میزان کلسترول، تری‌گلیسیرید و آنزیم‌های کبدی کنترل شوند. اگر آنزیم‌های کبدی از ۴ برابر بیشتر شد دارو باید قطع شود.

هر دارویی دارای یک رشته فوائد و یک رشته عوارض نامطلوب است. راکوتان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

خشکی لب، خشکی دهان، بینی، چشم، خونریزی بینی، درد خفیف مفاصل و ماهیچه‌ها به ویژه زانو، احساس خستگی و سردرد خفیف و افزایش ریزش مو از عوارض زودگذر این دارو هستند و بعد از پایان دوره رفع می‌شوند، اما اگر عوارضی همچون حالت تهوع، استفراغ، سردرد شدید و مزمن، تاری چشم و اختلال در بینایی، احساس افسردگی شدید، اختلال در سیستم عصبی و اختلال در حافظه را مشاهده کردید دارو را قطع کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.

بدون مشورت پزشک دارو را قطع نکنید و میزان مصرف را نیز تغییر ندهید.

در طول دوره درمان و یک ماه پس از آن از اهدای خون اجتناب کنید؛ و مهم‌تر از همه مصرف دارو را به هیچ کس توصیه نکنید.

 

با سلام
الان حدود یک ماه و نیم هست که از قرص نوروم اسکین استفاده میکنم ولی هنوز اکنه هایی درشت روی صورتم میزنه نمیدونم چیکار کنم

پایگاه خبری افکارخبر توسط سرورهای

گروه نرم افزاری آسام

میزبانی می شود.


 

حقوق نیوز- راکوتان یا ایزوترتینوین دارویی از مشتقات ویتامین A است که بیشتر جهت درمان آکنه های شدید پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این دارو به میزان کمتر جهت پیشگیری سرطان پوست از نوع scc، سرطان مغز، پانکراس و … استفاده می شود. مکانیزم این دارو کبدی می باشد و این دارو در درمان پسوریازیس نیز استفاده شده است.

هر کپسول راکوتان حاوی حدود 10 تا 20 میلی گرم ایزوترتینوئین است. قرص های راکوتان خالص نیستند و مواد زیر در آنها به کار رفته است :

روغن سویا، موم زرد، روغن نباتی هیدروژنه، ژلاتین، گلیسرول، آب، سوربیتول، مانیتول، نشاسته ذرت، تیتانیوم دی اکسید و بعضی مواد دیگر. در ترکیب راکوتان قند، گلوتن و ترترزین به کار نمی رود.قرص accutane


 

 


 

داروی معمول درمان آکنه بنزوییل پروکساید می باشد که برای درمان آکنه و جوش های خفیف به کار می رود. در صورتی که بنزوییل پروکساید موثر واقع نشود به عنوان مثال در جوش های بزرگ و چرکی، معمولا راکوتان تجویز می شود. هر چند راکوتان برای درمان آکنه های خفیف هم موثر است اما بدلیل هزینه زیاد و عوارض جانبی، از جایگزین های بی خطر آن استفاده می کنند.

هنگام بارداری و یا شیردهی نباید از راکوتان استفاده شود، زیرا باعث سقط جنین و یا عقب ماندگی نوزاد می‌شود و عوارض نامطلوبی روی نوزاد برجا می‌گزارد.

در صورت حساسیت به ویتامین A نباید از راکوتان استفاده کنید. زیرا راکوتان از مشتقات ویتامین A می باشد.

در صورت مصرف همزمان راکوتان با پادزی ها، ممکن است اختلالاتی ایجاد شود. لذا در صورتی که از پادزی ها به ویژه تتراسیکلین استفاده می کنید با پزشک خود مشورت کنید.

با توجه به اینکه مکانیزم اثر دارو کبدی است، در صورتی که از نارسایی کبدی رنج می برید ازین دارو استفاده نکنید.

در صورت بالا بودن سطح ویتامین A در بدن استفاده ازین دارو برای شما مضر خواهد بود، لذا قبل از استفاده از این دارو همه ی این موارد را در نظر بگیرید.


 

 


 

قبل از هر چیز با توجه به عوارض ناخواسته این دارو در اثر مصرف خودسرانه، با پزشک مشورت کنید. توجه کنید که مصرف راکوتان باید با صلاح دید پزشک صورت گیرد. حتما پزشک را از سابقه حساسیت و سابقه دارویی خود آگاه کنید.

میزان مصرف این دارو به نظر پزشک معالج شما بستگی دارد اما به طور کلی مصرف روزانهٔ دارو ۰٫۵ تا ۱ میلیگرم برای هر کیلوگرم وزن بدن می‌باشدکه بسته به شدت بیماری تعیین می‌گردد. به عنوان مثال یک فرد ۸۰ کیلو گرمی با شدت آکنه متوسط روزانه باید دو کپسول ۲۰ میلی گرمی مصرف کند.

کپسول‌ها باید بلافاصله بعد از غذا میل شود. در صورت فراموش کردن یک وعده، اگر وعده بعد نزدیکتر بود از وعدهٔ بعدی آغاز کنید و هیچگاه دو کپسول را با فاصلهٔ زمانی کوتاه نخورید.
روند تاثیر داروی راکوتان

در هفته های اول شروع درمان، احتمالا شدت ضایعات بیشتر خواهد شد. این به خاطر آن است که در ابتدا پوست در مقابل دارو واکنش نشان می‌دهد و سعی می کند جهت تعدیل شرایط چربی بیشتری تولید کند که این میزان بیشتر چربی باعث افزایش میزان جوش و آکنه خواهد شد. در این باره نگران نباشید. این امر نشان می دهد که دارو موثر واقع شده و تاثیر مثبتی دارد.

پس از این (حدوداً از هفتهٔ سوم به بعد) میزان آکنه بطور شگفت انگیزی کاهش می‌یابد و این بهبودی حتی پس از پایان یافتن دارو نیز ادامه پیدا می‌کند.


 

در صورت وقوع هر یک از علائم زیر فورا مصرف دارو را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.

از سایر عوارض جانبی این دارو می توان به قرمزی جای جوش ها تا ماه ها بعد از قطع دارو باقی خواهد ماند. این اثر ممکن است روی برخی افراد رخ ندهد که تعداد شان کم است.

به طور کلی، راکوتان جزو قوی ترین دارو های ضد جوش و اکنه پوست است که می تواند پوست را از جوش های چرکی و شدید پاک کند. اما در صورتی که احساس می کنید که بهتر است از راکوتان استفاده کنید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید تا خدای نکرده عوارض خطرناک این دارو گریبان گیرتان نشود.


 


 

 


instagram googleplus facebook telegramrss

 – © تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به حقوق نیوز می باشد .هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع و لینک سایت بلامانع است.

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

قرص accutane

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Playlists werden geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

قرص accutane

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird geladen…

Wird verarbeitet…

Playlists werden geladen…

قرص accutane
قرص accutane
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *