قرص کاهش اشتها گیاهی

خواص دارویی و گیاهی

بینه خوشنودی راد _ بخش تغذیه و آشپزی تبیان

گیاهان می توانند اشتها را کاهش دهند. البته برخی گیاهان دارای عوارض جانبی هستند و برخی را باید بااحتیاط مصرف نمود. ولی مصرف گیاهان برای اهداف دارویی به نسبت مصرف داروهای شیمیایی مطمئن تر است. برای دست یابی به اهداف کاهش وزن و تناسب اندام مصرف گیاهان دارویی به تنهایی مؤثر نمی باشد و حتماً باید به همراه رعایت رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی باشد. گیاهان دارویی را می توان به صورت قرص های مکمل (تهیه شده از عصاره گیاهان)، جوشانده، دمنوش و استفاده کرد.

گیاهان از ترکیباتی مانند گزانتین و سمپاتومیمتیک ها تشکیل شده اند که میزان متابولیسم پایه را افزایش می دهند. و باعث سوخته شدن چربی ها و مصرف کالری می شوند. در نتیجه اشتها را سرکوب می کنند و به ذهن این پیام را القا می کنند که معده پر است.

گیاهان دارویی که برای کاهش وزن استفاده می شوند، به چهار صورت عمل می کنند:

1. سرکوب گرهای اشتها: به وسیله گسترده شدن در معده، متعادل کردن خلق و خو و ایجاد طعم های رضایت بخش باعث سرکوب اشتها می شوند.

رازیانه دیورتیکی است که گرسنگی را کاهش و انرژی را افزایش می دهد. جوشانده تهیه شده از تخم رازیانه و برگ گزنه ترکیب خوبی برای کاهش وزن است

2. دیورتیک ها: گیاهانی هستند که مدر هستند یعنی دفع آب از طریق ادرار را افزایش می دهند.

3. مسهل ها: باعث تخلیه روده، کاهش مصرف کالری و ممانعت از هضم و جذب کامل مواد غذایی در روده می شوند.

4. محرک ها: باعث تحریک بدن برای سوزاندن میزان بیشتری از کالری می گردند.

در زیر چند نمونه از گیاهان دارویی که اثرات کاهش اشتها و کاهش وزن آنها به اثبات رسیده است را ذکر می کنیم.

گزنه گیاهی است که باعث غذارسانی عمیق به سلول ها، کاهش هوس، سم زدایی بدن و کاهش وزن می شود. دمنوش گزنه برای کاهش اشتها و هوس بی نظیر است. گزنه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، آهن، سیلیکا و پتاسیم می باشد که برای شکستگی استخوان، جراحات تاندون‌ها و دردهای عضلانی نیز مفید است.

یونجه به عنوان یک دیورتیک و کمک کننده به هضم می باشد. برگ‌های یونجه از فلاوون ها، ایزو فلاوون ها و استرول ها تشکیل یافته است. ترکیبات مؤثر موجود در یونجه شامل ساپونین ها می باشد که باعث محلول تر شدن چربی ها می شود. در نتیجه علاوه بر اثرات کاهش وزن سلامتی رگ‌های خونی را نیز تضمین می کند.

ریشه شیرین بیان، هوس نسبت به شیرینی ها را برطرف می کند و از مصرف میان وعده های پر کالری مثل انواع شیرینی ها و شکلات ها جلوگیری می کند. با توجه به اینکه گیاهان و دمنوش های تهیه شده از آنها کالری ندارد، می توانید 1- 2 چوب از آن را در یک لیتر آب دم کنید و در طی روز و مابین وعده های غذایی استفاده کنید.

مصرف آلوئه ورا به صورت خوراکی باعث اثرات مسهلی می شود، حرکات روده را تشدید می نماید و به عنوان یک پاک کننده داخلی در سیستم گوارشی شناخته شده است. در نتیجه جذب چربی ها کاهش می یابد و برای کاهش وزن مؤثر می باشد.

علف مرغ یا حشیشه القزاز باعث شکسته شدن چربی ها می شود. دمنوش علف مرغ راه خوبی برای کاهش هوس و اشتها، کمک به هضم و کاهش وزن است. علف مرغ را می توانید با قاصدک، گل پامچال، گزنه، بارهنگ، خرفه و ریشه باباآدم مخلوط کنید. سپس آنها را بجوشانید و به عنوان جوشانده استفاده کنید. مطالعات نشان می دهد این مواد می توانند باعث شکسته شدن چربی ها شوند.

ترکیبات مؤثر موجود در یونجه شامل ساپونین ها می باشد که باعث محلول تر شدن چربی ها می شود. در نتیجه علاوه بر اثرات کاهش وزن سلامتی رگ‌های خونی را نیز تضمین می کند

چای سبز به عنوان یک محرک طبیعی است و مانند قهوه عمل می کند و باعث افزایش متابولیسم چربی ها و افزایش انرژی می شود و نیز دارای ویتامین c و آنتی اکسیدان است.

چای سبز به صورت کپسول هم قابل استفاده است. اما به صورت مایع (دمنوش و جوشانده) عملکرد بهتری در بدن دارد. مطالعه ای که در دانشگاه جنوا در سوییس انجام شد نشان داد که مصرف چای سبز باعث افزایش نرخ متابولیسم و تسریع اکسیداسیون چربی ها می شود. در این مطالعه محققان مصرف انرژی 24 ساعته را برای 1 مرد سالم اندازه گیری نمودند. آنها به گروه مورد آزمایش کافئین (5 میلی گرم) و عصاره چای سبز (5 میلی گرم کافئین و 9 میلی گرم اپیگالوکاتچین) دادند و به گروه شاهد دارونما داده شد. نتیجه این تحقیق نشان داد که 4 درصد افزایش معنادار در مصرف انرژی افرادی که چای سبز مصرف می کردند به نسبت گروه شاهد وجود داشت.

باباآدم از جمله گیاهان دارویی پرخاصیت است. این گیاه متابولیسم چربی ها را بهبود می بخشد و به عنوان یک دیورتیک عمل می کند و یک گیاه عالی برای تصفیه خون می باشد که سیستم لنفوسیتی و خون را سم زدایی می کند.

بابا آدم سرشار از آهن است و به ساخته شدن خون در زمانی که هموگلوبین کم می باشد کمک می کند. بابا آدم همچنین یک لاگزتیو ملایم است و اسید اوریک را کاهش می دهد. ترکیبات فعال موجود در آن اینولین، پلی فنولیک اسید و اسیدهای غیر هیدروکسی می باشد. ریشه باباآدم همچنین برای کاهش احساس گرسنگی و هوس مفید است و باعث کاهش وزن می شود.

بهترین روش برای تهیه ریشه بابا آدم برای اهداف کاهش وزن استفاده از جوشانده این گیاه است. بگذارید آب به جوش آید، سپس 3 گرم از ریشه باباآدم خشک شده را به آن بیفزایید و بگذارید برای مدت 1-2 دقیقه بجوشد. سپس بگذارید سرد شود و در بین وعده های غذایی از آن استفاده کنید.

رازیانه دیورتیکی است که گرسنگی را کاهش و انرژی را افزایش می دهد. جوشانده تهیه شده از تخم رازیانه و برگ گزنه ترکیب خوبی برای کاهش وزن است. برای این منظور می توانید یک قاشق چای خوری تخم رازیانه و دو قاشق چای خوری برگ گزنه را در سه فنجان آب بجوشانید. سپس بگذارید خنک شود. بعد میل نمایید.

طرز تهیه دمنوش تخم رازیانه:

 4 قاشق چای خوری از تخم رازیانه را در یک لیتر آب در حال جوش بریزید و بگذارید برای مدت 5 دقیقه بجوشد. سپس صاف کنید و برای مدت 15 دقیقه درپوش آن را بگذارید. 3-4 بار در روز، هر بار یک فنجان از این جوشانده مصرف کنید.

ادامه دارد




داروهای طبیعی کاهش دهنده اشتها به شما کمک می‌کند تا به احساس سیری دست پیدا کنید و دچار زیاده‌روی در خوردن نشوید.

هیچ شکی وجود ندارد که خوردن بیش‌ازاندازه (و ارتباط آن با چاقی یا اضافه‌وزن در تعداد روزافزون افراد) یکی از پیچیده و چالش‌برانگیزترین مسائل در مراقبت‌های بهداشتی امروزی است.

دلایل بسیاری برای این احساس گرسنگی دائمی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به کمبود مواد مغذی، کمبود فیبر یا چربی‌های سالم در رژیم غذایی‌تان، خستگی مفرط یا استرس فراوان احساسی اشاره نمود.

کاهش دهنده اشتها به شما کمک کنند بدون آنکه خطرات مصرف قرص‌های رژیم غذایی را به همراه داشته باشند.

لیست تیتر محتوای این صفحه

درحالی‌که کارخانه‌های سازندهٔ قرص‌های کاهش دهنده اشتها همچنان بر نتایج سریع و راحت این‌گونه محصولات تکیه دارند و در حال ارتقای آن هستند، سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده و سایر مقامات بهداشتی برای مصرف این‌گونه داروها هشدار داده‌اند.


عبارت‌اند از واکنش متقابل دارویی، اجزای ترکیبی فهرست نشده یا طلوب، مقدار بالای کافئین و افزودنی‌های سنتتیک یا فیلرهایی که سبب واکنش منفی می‌شوند و این موارد صرفاً چند مورد از دلایل فراوان و مطرح هست.

خبر خوب این است که: ظاهراً گزینه‌های طبیعی‌تر و ایمن‌تری برای مهار اشتهای شما وجود دارد (و به‌تبع آن داشتن پتانسیل کاهش وزن) بدون آن‌که این‌همه خطرات بی‌شمار سلامتی شمارا تهدید کند.

در حقیقت در سرتاسر فرهنگ بشری، انسان به مصرف غذاهای طبیعی، انواع چای و ادویه‌جاتی مشغول بوده که در عملکرد متابولیکی و صرف انرژی برایش منافعی به همراه داشته است.

مصرف از بین برنده طبیعی اشتها مانند پرکننده‌ها ، غذاهای چربی‌سوز، مواد مغذی مانند اسیدلینولئیک کونژوگه و کروم ، پروبیوتیک‌ها و آشامیدنی‌های ضد پیری مانند چای سبز می‌توانند به شما در میل کمتر به خوردن و کنترل بهتر عادت خوردن اسنک یا شیرینی‌ها کمک می‌نماید.

کاهش دهنده اشتها قرص، نوشیدنی، مکمل یا غذای کاملی است که به شمار در مهار پرخوری کمک کند.


علاوه بر کاهش اشتهایِ شما از طریق تنظیم هورمونی، از روغن‌های اسانس یا مواد مغذی به‌کاررفته برای ایمن‌سازی کاهش وزن می‌توان در جهت دادن به کاهش وزن مطابق با خواستهٔ شما استفاده نمود:

چربی سوزی چربی‌های ذخیرهٔ بدن به‌منظور تولید انرژی که به آن thermogenics هم گفته می‌شود.

بالانس بهتری قند خون؛ محدود کردن میل به شیرینی‌ها و هله‌هوله؛ بهبود سلامت تیروئید؛ افزایش آزادسازی «هورمون‌های شادی» یا اندورفین‌هایی همچون سروتونین؛ و فراهم آوردن انرژی در طول روز تا در فعالیت‌های بدنی بکار رود.

امروزه برای تمامی محصولات در دسترس چنین ادعایی وجود دارد (اثر کاهش اشتها)، اما نتیجه‌بخش بودن یا حتی داشتن ایمنی بالا برای تمامی آن‌ها به اثبات نرسیده است.


بر طبق اعلام FDA، مکمل‌ها دارو محسوب نمی‌شوند و از همین رو آن‌ها را در همان ردهٔ سخت‌گیرانهٔ ایمنی و تأثیرگذاری لازم برای داروها قرار نمی‌دهند.

به همین ‌دلیل پیشنهاد می‌کنم که برای کاهش وزن از روش‌های کل‌نگر بهره ببرید (به‌ویژه با خوردن پرکننده، چربی‌سوز، غذاهای طبیعی و سایر از بین ‌برنده‌های طبیعی اشتها که به‌صورت بالقوه منجر به مشکلات مشابه با قرص‌ها یا مصرف بالای کافئین نمی‌شوند).

هزاران سال است که از مصرف چای سبز می‌گذرد و هنوز یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌های در دسترس ماست.

صدها مطالعهٔ تحقیقاتی با موضوع چای سبز و ممانعت از اختلال‌های شناختی همچون جنون گرفته تا کنترل اختلال در عملکردهای متابولیکی تاکنون اجراشده‌اند.

اخیراً مشخص‌شده است که مواد و آنتی‌اکسیدان‌های معینی از عصارهٔ چای سبز، اثرات مفیدی بر بیماری‌های متابولیکی و بهبود هورمون‌های تنظیم‌کنندهٔ اشتها دارند.


در طی یک مطالعهٔ دیگر اثر دریافت عصارهٔ چای سبز پس از 12 هفته، بر گروهی از افراد بالغ نسبت به گروه کنترل مورد آزمایش قرار گرفت .

مشخص گردید آن‌هایی 857 میلی‌گرم چای سبز مصرف کرده‌اند، به مقدار معنی‌داری گرلین‌شان (به هورمون گرسنگی معروف است) پایین‌تر است.

افراد شرکت‌کننده در گروه عصارهٔ چای سبز بعلاوه در مقدار کلسترول و افزایش مقدار آدیپونکتین هم نسبت به گروه مصرف‌کنندهٔ دارونما بهبودهایی داشتند.

کاهش در میزان آدیپونکتین توأم با مشکلاتی نظیر مقاومت به انسولین، سندروم متابولیکی و افزایش التهاب است.

EGCG فراوان‌ترین جزء سازندهٔ بیواکتیو و قدرتمند و نیز catechin چای سبز به شمار می‌آید که پیش‌تر نشان داده‌شده خواصی همچون ترکیبات ضد سرطان دارد.

و در طی مطالعات هم خواص ترموژنیک (به‌تبع آن سبب کاهش تکثیر سلول چربی و چربی سوزی جهت تولید انرژی می‌گردد) از خود نشان داده است .

اگرچه برای عصارهٔ چای سبز در طی تمامی مطالعات یک چنین نتایج مثبت و محکمی در کاهش وزن بدست نیامده است.

به نظر می‌آید مصرف آن تا میزان 8 الی 9 میلی‌گرم در روز (که معمولاً تا سه برابر افزایش دارد) برای اکثر افراد بالغ ایمن باشد .


برخی از تحقیقات حاکی از آن است که مصرف عصاره‌های معینی از زعفران می‌تواند با افزایش اندورفین و سروتونین، بر تنظیم مود اثر مثبتی بگذارد.

اثر زعفران زمانی که به‌عنوان کاهش دهنده اشتها بکار می‌رود، شامل ارتقای مود فرد و کاهش میل به خوردن اسنک هست. این حالت ظاهراً ناشی از افزایش عملکرد سروتونین در بدن هست .

نشان داده‌شده است که پس از حدود 6 الی 8 هفته درمان، زعفران به بهبود علائم افسردگی، خوردن احساسی و PMS کمک می‌کند.

طی مطالعات مشخص گردید که عصارهٔ زعفران می‌تواند تقریباً به‌خوبی داروی ضدافسردگی تجویزشده در دوز کم (مانند fluoxetine یا imipramine) اثر بگذارد.


برای تحصیل خواص ضدافسردگی زعفران، با دوز استاندارد و روزانهٔ 3 میلی‌گرم شروع کنید و به مدت 8 هفته از آن استفاده نماید.

مزیت گریپ‌فروت در کاهش وزن موضوع چندین مطالعه بوده است و ظاهراً این خواص به دلیل روغن‌های فرار، آنتی‌اکسیدان‌ها، اسیدهای مفید و آنزیم‌هایی است که به عنوان کاهش دهنده اشتها و کاهش وزن ، میل کمتر به خوردن و تحریک سیستم لنفاوی کمک می‌کنند.

بعلاوه با خوردن گریپ‌فروت دوز ملایمی از افزایش انرژی هم برای فرد فراهم می‌آید.

تحقیق راجع به اثر گریپ‌فروت بر تحریک حس بویایی (نحوه‌ای که بوییدن رایحه بر سیستم اعصاب مرکزی اثر دارد) حاکی از آن است که استنشاق بوی این میوه می‌تواند به‌صورت مثبت سیگنال دهندگی عصب خودکار، لیپولیز (متابولیسم چربی‌ها) و تنظیم اشتها را تغییر دهد.

رایحهٔ گریپ‌فروت سبب تحریک اعصاب سمپاتیک می‌شود که به بافت چربی قهوه‌ای و غدد آدرنال (فوق کلیوی) می‌روند و احتمالاً در تحریک کاهش وزن نقش دارند.

بوییدن گریپ‌فروت بعلاوه تغذیهٔ ناشی از ترشح گرلین را تحریک می‌سازد، احساس بهتری به شما می‌دهد و احتمالاً سبب کاهش میل به غذا می‌گردد.

آنزیم‌های موجود در پوست گریپ‌فروت دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی هستند.

آن‌ها می‌توانند با تجزیهٔ چربی یا قند و حفظ سطح گلوکز خون به‌صورت بالانس کمک کنند و این کار سبب جلوگیری از بدخلقی و نیاز به دریافت سریع کافئین یا چسبیدن به مصرف شیرینی‌ها خواهد شد.


بعلاوه برخی دریافته‌اند که رایحهٔ مرکبات به کاهش میل به شیرینی و بهبود خلق‌وخوی فرد به حدی کمک می‌کند که دیگر دچار خوردن‌های عصبی نشود. همچنین چربی بدن با آنزیم‌های موجود در گریپ‌فروت تجزیه می‌شود.

مطالعات معینی نشان داده‌اند که فقط 3 مرتبه قرارگیری 15 دقیقه‌ای در معرض اسانس گریپ‌فروت در هر هفته به شرکت‌کنندگان در آزمایش کمک کرد تا اشتهایشان کاهش پیدا کند و عادت‌هایی همچون خوردن آهسته و آگاهانه (که به کنترل وزن بسیار کمک می‌کند) را تمرین کنند.

چند روش مصرف متفاوت وجود دارد: چند قطره اسانس خالص گریپ‌فروت (citrus paradise) را داخل پخش‌کنندهٔ موجود در خانه یا محل کارتان بریزید.

داخل صابون حمامتان یا موقع دوش گرفتن استفاده کنید؛ یا به همراه روغن حاملی استفاده نمایید که بناست بر روی پوستتان ماساژ داده شود (فقط به یاد داشته باشد که ابتدا برای اطمینان از عدم واکنش حساسیت‌زا بر روی بخشی از پوست خود امتحان نمایید).

فیبرهای رژیم غذایی (که از منابع غذایی یا از مکمل‌های کنسانتره بدست می‌آیند) صدها سال است که برای ایجاد احساس سیری، بهبود سلامت امعاء و احشاء و عملکرد گوارشی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

به‌رغم این‌که دریافت فیبر کاملاً روند گرسنگی را وارونه می‌سازد و در تضاد با وزن گرفتن بدن و تجمع چربی است.

مطالعات حاکی از آن‌ است که دریافت متوسط فیبر در افراد بالغ آمریکایی هنوز کمتر از نیمی از مقدار توصیه‌شده هست .

ازآنجایی‌که فیبر در زمان مصرف گوارش نمی‌شود و بعلاوه به‌اندازهٔ وزن خود آب جذب می‌کند، غذاهای دارای فیبر بالا به آهسته شدن تجزیهٔ گلوکز (قند) و حفظ احساس سیری به مدت طولانی‌تر (در تضاد با میل به خوردن) کمک می‌کنند.

بسیاری از غذاهایی که محتوی فیبر بالا هستند، بعلاوه ازنظر تراکم مواد مغذی هم بسیار تراکم بالایی دارند و این مطلب بدان معنی است که با مصرف این دست غذاها، مواد مغذی لازم هم تأمین می‌گردد و دیگر فرد دچار دهیدراسیون (کم‌آبی) یا کمبود مواد مغذی نخواهدشد.

خوردن رژیم غذایی دارای فیبر بالا – همانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای یا روش‌های شناخته‌شده برای طول عمر زیاد در Blue Zone ها – با طول عمر زیاد، تنظیم بهتر وزن سالم، بهبود سلامت گوارشی/ امعاء احشاء، سلامت هورمونی و بسیار فواید دیگر ربط دارد.

بر طبق مطالعه‌ای که در Obesity Reports منتشر گردید، شواهدی وجود دارد دال بر آنکه بین کمبود فیبر دریافتی و بیماری ایسکمیک قلب ، سکته، تصلب شریان ، دیابت نوع 2، اضافه‌وزن و چاقی، مقاومت به انسولین، فشارخون، دیس‌لپیدمی و نیز اختلال‌های معدی – روده‌ای ارتباط معنی‌داری وجود دارد.

به‌منظور پر نمودن معده از غذاهای صحیح، از غذاهایی میل نمایید که محتوی فیبر بالا هستند که از آن جمله می‌توان به دانه‌های چیا، بذر کتان، سبزی‌ها نشاسته‌ای یا غیر نشاسته‌ای تازه، حبوبات یا انواع بنشن و میوه‌ها (به‌ویژه انواع بری‌ها ) اشاره نمود.

ادویه‌های طبیعی (در کنار داشتن خاصیت ضدالتهابی) همچون کائن (cayenne )، فلفل سیاه، کاری، زردچوبه، زنجبیل، گل‌قاصد یا دارچین می‌توانند :

به توانایی بدن شما در چربی سوزی، مهار گرسنگی، طبیعی ساختن میزان گلوکز، کاهش آسیب رادیکال‌های آزاد ناشی از پیری و کاهش اشتهای شما برای خوردن شیرینی‌ها کمک نمایند و به عنوان کاهش دهنده اشتها هستند.

ضمن مطالعات مشخص شد با خوردن غذاهای ادویه‌داری همچون cayenne به همراه وعده‌های غذایی با کربوهیدرات بالا می‌توان به نتایجی دست‌یافت.

به‌عبارت‌دیگر فلفل قرمز ترموژنی (گرم شدن بدن و چربی سوزی) ناشی از رژیم غذایی و اکسیداسیون لیپیدی را بالا می‌برد .

سایر تحقیقات راجع به اثر capsaicin (مادهٔ شیمیایی گیاهی که سبب تندی انواع فلفل‌ها می‌شود) هم نشان داده‌اند که این ترکیب می‌تواند از طریق اثر برگیرنده‌های موقتی موجود در سیستم گوارشی (مانند TRPV1)، فعالیت‌های متابولیکی را تعدیل و تنظیم نماید.

به دلیل مزایا، فاقد کالری بودن و استفادهٔ آسان از ادویه‌جات در تمامی انواع دستورهای غذایی، همه اساساً عاشق آن‌ها هستند.


مقداری ازاین‌دست ادویه‌جات به چای‌های دم‌کردنی خود یا نوشیدنی‌های سم‌زدا، مایع طعم‌دهندهٔ گوشت ، روی ماهی یا سایر مواد پروتئینی، داخل سوپ، روی سبزی‌ها و در دستورهای آشپزی سر تفت دادن اضافه نمایید.


انواع پروبیوتیک مصرف نمایید. هردوی این مواد به کاهش التهاب، کنترل بهتر خلق‌وخو، اثرات ضد پیری و بهبود سلامت گوارشی شما کمک می‌کند. به‌اندازهٔ کافی چربی‌های سالم و پروتئین مصرف کنید که به همان اندازهٔ فیبر در کنترل گرسنگی حیاتی‌اند.

معمولاً قرص‌های رژیمی که به‌صورت تجاری به فروش می‌رسند، حاوی مخلوطی از محرک‌ها (شامل کافئین)، انواع گیاهان و گاهی اوقات اسیدها یا آنزیم‌های گوارشی هستند.

به‌طورکلی همگی توأم با عوارض جانبی مضرند و مصرف این‌گونه قرص‌ها برای کاهش وزن، روش ناسالمی تلقی می‌گردد.

کافئین ازآنجایی‌که در اغلب موارد اثر خوبی به عنوان کاهش دهنده اشتها در فرد دارد و سبب بهبود تحرک و افزایش انرژی می‌شود، یکی از متداول‌ترین مواد متشکله در این‌گونه قرص‌هاست.


درحالی‌که اکثر افراد بالغ در سرتاسر جهان دست‌کم روزانه مقداری کافئین مصرف می‌نمایند (اغلب در شکل چای یا قهوه)، مصرف مقدار بسیار زیاد (حالت غیرطبیعی) کافئین معمولاً محدود به مکمل‌های «چربی سوز» است.

با استفادهٔ کافئین در این مقدار بسیار زیاد که در حالت‌های طبیعی مصرف آن کاملاً نادر است، نه‌تنها مشکلات کوتاه‌مدتی همچون حس وابستگی و پرخاشگری که حتی حالت‌های وخیم‌تری همچون واکنش متقابل و خطرناک با سایر تجویزهای پزشکی یا وضعیت‌های درمانی فرد به وجود خواهد آمد.


حتی مشخص‌شده است که برخی مکمل‌های ترموژن موجود در بازار (به‌ویژه آن‌هایی که حاوی ephedrine است و به آن ephedra هم گفته می‌شود) هم سبب اختلال حاد در عملکرد کبدی و واکنش‌های وخیمی همچون خون‌ریزی‌های شدید، افزایش فشارخون در مغز، احساس خستگی، احساس بی‌قراری ناشی از بیماری و زردی می‌شوند .

این امر یکی از دلایلی است که امروزه مصرف ephedrine به‌عنوان مکمل رژیمی در ایالات‌متحده ممنوع شده است (به دلیل افزایش در واکنش‌های گزارش‌شده همچون فشارخون، تپش قلب، سکته، صرع، حملهٔ قلبی و حتی در موارد نادری مرگ).

ازآنجایی‌که همیشه بسته به سن و وضعیت سلامتی فرد، احتمال واکنش‌های بسیار متفاوتی وجود دارد، به حال خود در حین مصرف این‌گونه از بین برنده‌های اشتها توجه داشته باشد.

همان دستورالعمل دوز تجویزی را رعایت نمایید، زیرا دوز یا مقدار مصرف بالاتر می‌توانند سبب واکنش‌های خطرناکی همچون مسمومیت، زرد شدن پوست یا غشاهای مخاطی، استفراغ، سرگیجه، اسهال و مشکلات قلبی شوند.

به‌طورکلی اطلاعات ما راجع به ایمنی مصرف این‌گونه مواد (حتی از بین برنده‌های طبیعی اشتها) در طی دوران بارداری یا شیردهی کافی نیست و از همین رو عاقلانه آن است که از مصرف این‌گونه مواد پرهیز شود.

کودکان و کهن‌سالان هم باید بدون مشورت با پزشک، از مصرف بیش‌ازاندازهٔ کافئین یا مکمل‌های ازاین‌دست خودداری نمایند.

مشکلات سلامت روانی همچون اضطراب، افسردگی ناشی از بی‌خوابی یا اختلال دوقطبی؛ زیرا برخی از بین برنده‌های مشخص همچون عصارهٔ چای سبز یا زعفران می‌توانند بر سطح انرژی و خلق‌وخوی شما اثر بگذارند.

سرگیجه یا دوران سر، زیرا حتی در مصرف اندک کافئین می‌تواند وخیم‌تر گردد.


درحالی‌که انواع چای، قرص‌های لاغری و سایر محصولات احتمالاً بتوانند انرژی شمارا بالا ببرند، به‌صورت موقت مود شمارا بهتر سازند یا اشتها را کم کنند، در درازمدت منجر به کاهش وزن شما نخواهند شد (به‌ویژه زمانی که سایر صور سبک زندگی‌تان را تغییر نداده باشید).

به وعده‌های غذایی مصرفی، رژیم غذایی حاوی مواد مغذی فراوان، پرهیز از کمبود مواد معدنی و ویتامین‌های حیاتی و پرتحرک بودن توجه داشته باشید.

آن‌وقت دیگر لازم نیست از همان ابتدا به فکر مصرف محصولات لاغری بیافتید.

قرص‌های لاغری معروف (همچون guarana، garcinia cambogia یا ephedrine) اغلب برای از بین ‌بردن اشتهای افراد و کاهش وزن مصرف می‌شوند.


از همین رو توصیه می‌شود تا به‌عنوان گزینه‌های بهتر از انواع طبیعی از بین برنده‌های اشتها استفاده شود.

از بین برنده‌های طبیعی اشتها شامل عصارهٔ چای سبز، غذاهای محتوی فیبر بالا، عصارهٔ زعفران، اسانس گریپ‌فروت و ادویه‌جاتی همچون cayenne هست.

این گیاهان، غذاها و ترکیبات طبیعی کاهش دهنده اشتها می‌توانند با القای ترموژنی، گرم شدن بدن، بالانس میزان قند خون، جذب آب در دستگاه گوارشی، کاهش التهاب، بهبود خلق‌وخو یا انرژی، بالانس هورمون‌های سیری/گرسنگی همچون گرلین و لپتین و تصحیح میزان آزادسازی آنزیم‌های گوارشی معین، در کاهش میل به خوردن نقش داشته باشند.

تعریف انسولین ویکی پدیا

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

من انجام دادم عااالیه اشتهامو کنترل کرد حالتهای عصبیم از

باسلام امروز 4 روز است که ایمپلنت همزمان با پیوند استخوان دن

منم همین مشکل تو رو دارم اول برو پیش متخصص معده بعد صبح ها ب

سلام من سایز سینه هام 65هست افتاده شدن بخوام.کوچک کنم درحد س

سلام با تشکر فراوان یک سوال دارم ایا واگیر دارد اسهاله ویروس

در این بخش از دلگرم با چند گیاه ضد اشتهای معجزه گر آشنا میشوید با ما همراه باشید.

اگر در گروه افرادی هستید كه شیوه‌های مختلف را برای درمان چاقی و اضافه وزن خود تجربه كرده و نتوانسته‌اید به وزن ایده‌آل خود نزدیك شوید، توصیه می‌كنیم با اجرای توصیه درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در سراسر جهان برای كاهش و تثبیت وزن خود اقدام كنید. درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در جهان برای كاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب و ایده‌آل مخاطبان‌شان، پیش از هر چیز آنها را به اصلاح بره و رژیم غذایی تشویق می‌كنند و از آنها می‌خواهند به جای مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده، مصرف خوراكی‌های طبیعی سالم و غذاهای آب‌پز یا بخارپز شده را در بره غذایی خانواده قرار دهند.

آنها مصرف مواد غذایی سالم، افزایش وعد‌ه‌های غذایی و داشتن تحرك لازم را مهم‌ترین شرط برای كاهش وزن و رسیدن به وزن مناسب می‌‌دانند و بر این باورند كه رعایت ساده‌ترین نكات می‌تواند خانواده‌ای را برای همیشه از خطر اضافه وزن و چاقی و عوارض ناشی از آن از قبیل فشارخون، بیماری‌ها و ناراحتی‌های قلبی، تنگی‌نفس، چربی خون و ده‌ها بیماری مفصلی – عضلانی دیگر رهایی بخشد.

گردهٔ زنبور عسل

گردهٔ زنبور عسل عمل سوخت و ساز بدن را تحریک کرده و به کاهش اشت‌ها کمک می‌کند. روزی یک قاشق چایخوری مصرف کنید.

گل قاصدک

گل قاصدک کلیه‌ها را تصفیه کرده، سوخت ساز بدن را افزایش داده و تمایل بیش از حد به شیرینی را تعدیل می‌کند. برگ‌های آن را به صورت خام در سالاد بریزید یا با آن چای درست کنید (۲ تا ۳ قاشق چایخوری از ریشه آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک فنجان آب بجوشانید.)

رازیانه

رازیانه مواد مخاطی و چربی را از مجرای روده ای زدوده و یک داروی طبیعی برای کاهش اشتها است.

آناناس

آناناس حاوی آنزیمی به برملیان (bromelian) است. این آنزیم پروتئین و چربی را هضم می‌کند.دکتر دوک، گیاه‌شناس، می‌گوید که با خوردن روزانه یک آناناس تازه، 4.5 کیلو وزن خود را کاهش داد. آنانس سر شار از مواد غذایی بوده و همچنین برای هضم غذا عالی است.

دانه‌های بارهنگ و اسفرزه

گیاه‌شناسان می‌گویند که تاثیر دانه‌های اسفرزه و بارهنگ در کاهش وزن موثر بوده است. کاهش وزن به دلیل بافت اِسفنجی (لزج) و مواد شیمیای خاص (پلی فنول) موجود در دانه‌های آن است.در تحقیقی در ایتالیا، دانشمندان به خانم‌هایی که مبتلا به چاقی مفرطی بودند (کسانی که ۶۰ درصد بالا‌تر از وزن مناسبشان اضافه وزن داشتنند)، ۳ گرم بارهنگ مخلوط درآب را ۳۰ دقیقه قبل از غذا دادند. کسانی که از این ماده استفاده می‌کردند، در مقایسه با گروهی مشابه که فقط مقدار غذای خود راکاهش دادند، وزن بیشتری کم نمودند.مقدار مصرف: یک قاشق چای خوری اسفرزه را با یک لیوان آب یا آب میوه خوب مخلوط کنید و قبل از هر غذا میل نمایید.

گردو

مطالعه روی بیش از ۲۵۰۰۰ نفر نشان می‌دهد کسانی که بیشترین آجیل را مصرف کردند، کمتر از بقیه چاق شدند. آجیل‌ها سرشار از سروتونین هستند؛ این ماده باعث احساس سیری در فرد شده و در نتیجه اِشتهای او را کم می‌کند.

دارچین

نصف قاشق چایخوری دارچین را در یک فنجان آب بجوشانید. بعد از جوش آمدن، ۵ دقیقه صبر کنید دم بکشد. آن را داخل فنجان دیگری از صافی رد کنید و یک قاشق چایخور عسل اضافه کنید. مخلوط را در دو نیم فنجان تقسیم کنید. نیم ساعت قبل از صبحانه و نیم ساعت قبل از خواب میل نمایید.

سرکهٔ سیب

استفاده از سرکهٔ سیب باعث افزایش سرعت سوخت و ساز بدن شده و فشار خون را کاهش می‌دهد. سرکهٔ سیب حاوی مقدار مناسبی پکتین است. پکیتن کلسترول خون را کاهش داده و شاید راز خاصیت لاغر کنندهٔ آن در همین ویژگی نهفته باشد.اگر سرکهٔ سیب را برای لاغرشدن استفاده می‌کنید، دفعهٔ اول باید با یک قاشق چایخوری شروع کنید و بعد مقدار آن را کم کم به ۳ قاشق چایخوری افزایش دهید و به مدت چند هفته، قبل از غذا میل کنید. در این صورت اِشتهای شما کم شده و سوخت وساز بدنتان نیز افزایش می‌یابد.

با مطالعه و به‌كارگیری طلایی‌ترین توصیه متخصصان طب مكمل در جهان می‌توانید با ساده‌ترین راه‌ها از بروز چاقی و اضافه وزن پیشگیری كنید.هرروز نصف لیوان آب گریپ ‌فروت را با نصف لیوان آب پرتقال مخلوط كرده و بنوشید. این كار به افزایش متابولیسم بدنتان كمك می‌كند.افزایش سوخت‌وساز بدن با فعالیت‌های بدنی و ورزش مهم‌ترین شیوه درمان چاقی و اضافه وزن است.

بهترین ورزش‌ها برای این منظور شنا، دویدن مسافت‌های كوتاه و تنیس است.ماساژ اندام‌ها به ویژه ماساژ بخش‌هایی از بدن كه دچار سلولیت هستند پیش از حمام در درمان سلولیت‌ها و كاهش وزن موضعی بدن بسیار مؤثر است.نوشیدن آب سبزیجاتی مانند كلم و كرفس به‌عنوان بهترین چربی‌سوزهای گیاهی از سوی متخصصان تغذیه و طب سنتی توصیه می‌شود.

یكی دیگر از شیوه‌های پیشگیری از چاقی و تجمع چربی‌ها در بدن نوشیدن آب و عرقیات گیاهی چربی‌سوز است. از درمانگران طب سنتی نوشیدن آب و عرقیات گیاهی به میزان كافی می‌تواند موجب افزایش متابولیسم بدن شده و این شیوه به مرور موجب بهبود روند كالری‌سوزی در بدن شود. به این ترتیب نوشیدن آب به مقدار كافی در طول روز و گنجاندن عرق گیاهی زیره و عرق شوید.

به همراه آب در بره غذایی و میان‌وعده‌های غذایی، می‌تواند علاوه بر پاكسازی بدن از چربی‌ها و مواد زائد به افزایش میزان سوخت و ساز كالری‌ها در بدن نیز كمك كند. برای تهیه این نوشیدنی‌ها كافی است مقداری از این عرق‌های گیاهی را با همان مقدار آب تركیب كرده و خنك میل كنید.

حتما تا امروز در میان اعضای خانواده یا فامیل‌تان با افرادی برخورد داشته‌اید كه به دلیل رعایت رژیم غذایی خاص یا كم كردن میزان غذایی كه در وعده‌های غذایی میل می‌كنند، دچار بدخلقی و بی‌حوصلگی شده‌اند. درمانگران طب طبیعی معتقدند افرادی كه رژیم غذایی خاصی را دنبال می‌كنند باید در كنار رعایت دستورهای متخصص‌شان از انواع چای‌های گیاهی مانند چای گزنه یا چای باباآدم استفاده كنند تا به این ترتیب علاوه بر استفاده از خواص چربی‌سوزی آنها از خواص آرامش‌بخشی و تسكین‌دهندگی آنها نیز بهره‌مند شوند. نوشیدن این چای‌ها ۲ تا ۳ فنجان در طول روز می‌تواند تاثیر موثر و مفیدی در كاهش وزن و برطرف كردن بدخلقی داشته باشد.

جعفری را با هویج میل کنید

در متون طب سنتی به این نكته اشاره شده كه نوشیدن مخلوطی از آب جعفری به همراه آب‌هویج در میان‌وعده عصرگاهی می‌تواند تاثیر زیادی در كاهش وزن و از بین رفتن چربی‌ها در بدن داشته باشد. درمانگران این شیوه درمانی بر این باورند كه نوشیدن آب جعفری به تنهایی می‌تواند موجب كنترل و تنظیم میزان قند خون شده و به سلامت افراد دچار اضافه وزن كمك می‌كند. علاوه بر این، مصرف جعفری در وعده‌های غذایی می‌تواند میزان كلسترول خون را كاهش داده و آن را كنترل كند. توصیه ما به شما این است كه هنگام خرید، دقت كنید تا هویج تازه و برگ‌های تیره‌تر جعفری را انتخاب كنید.

چربی‌سوزی به‌سبك هندی‌ها

درمانگران آیوردا مصرف فلفل قرمز در وعده‌های غذایی را مهم‌ترین عامل برای افزایش سوخت‌وساز بدن می‌دانند. آنها فلفل‌قرمز را یكی از طبیعی‌ترین خوراكی‌های چربی‌سوز می‌شناسند كه می‌تواند میزان چربی‌های موجود در بدن را به حداقل ممكن برساند. البته این درمانگران به مراجعان خود توصیه می‌كنند كه درصورت داشتن اختلال در عملكرد دستگاه گوارش، درد معده یا بیماری‌های گوارشی دیگر و همین‌طور درصورت ابتلا به بیماری‌های عصبی یا زودخشمی این شیوه را برای كاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل‌شان انتخاب نكنند و به جای این شیوه سراغ دیگر شیوه‌های طبیعی درمان بروند و با مشورت متخصص یا درمانگر حاذق طب سنتی یا مكمل بهترین شیوه طبیعی لاغری را امتحان كنند.

یكی از مزیت‌های درمان چاقی با كمك طب‌ سوزنی چین، امكان تغییر سایز، لاغری و كاهش‌وزن موضعی برخی از اندام‌های بدن است. در این شیوه درمانگر با كمك سوزن‌های بسیار نازك و یك‌بار مصرف به كاهش سایز و لاغر شدن برخی از اندام‌ها مانند شكم، بالای پاها و پهلو‌ها می‌پردازد. در این شیوه درمانگر با تحریك اندام مورد نظر به كلاژن‌سازی، جمع شدن و كاهش سایز آن عضو كمك می‌كند و بیمار پس از ۱۰ جلسه درمانی می‌تواند شاهد كاهش‌وزن و كاهش سایز در موضع مورد نظر باشد. این شیوه در افرادی كه علاقه‌مند به داشتن سایزی یكسان در تمامی اندام‌های بدن هستند، بسیار موثر است.

اگر در جست‌وجوی راهی هستید كه بتوانید به واسطه آن روند لاغری خود را افزایش دهید، می‌توانید روی ماساژ طب چینی حساب كنید. درمانگران این شیوه درمانی با ماساژ نقاط خاصی از بدن كه دقیقا همان نقاط طب سوزنی است به افزایش سوخت‌وساز بدن كمك كرده و عملكرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشند. به این ترتیب با كمك این شیوه درمانی علاوه بر آنكه می‌توانید عملكرد اندام‌های درونی را در مسیر لاغر شدن هدایت كنید، می‌توانید از تاثیر ماساژ به‌صورت موضعی به ویژه در ناحیه شكم، پهلوها و بالای پاها بهره ببرید و زودتر از آنچه باید به وزن ایده‌آل‌تان نزدیك شوید.

درمانگران هندی بر این باورند كه گنجاندن زنجبیل در بره غذایی هفتگی، دست‌كم ۳بار، تاثیر زیادی در كاهش وزن و افزایش میزان سوخت‌وساز بدن دارد. این گیاه دارویی از آن نظر كه متابولیسم بدن را بالا می‌برد، در گروه موفق‌ترین چربی‌سوزها و كالری‌سوزهای طبیعی به حساب می‌آید كه می‌تواند روند لاغری را در افراد علاقه‌مند به كاهش وزن تسریع كند. درمانگران هندی بر این باورند، خوردن سالاد حاوی زنجبیل یا ماستی كه زنجبیل تازه در آن رنده‌شده می‌تواند میزان اشتهای افراد را پیش از خوردن ناهار و شام كاهش دهد و به این ترتیب به كاهش وزن منجر شود.

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

 

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *