قرص پلاویکس ۷۵ برای چیست

خواص دارویی و گیاهی

پلاویکس (کلوپیدوگرل) به پیشگیری از به هم چسبیدن پلاکت‌های خون و جلوگیری از تشکیل لخته کمک می‌نماید. تشکیل لخته خون در رگها در برخی از بیماری‌های قلبی عروقی اتفاق می‌افتد. این دارو نوعی بِرَند دارویی از کلوپیدوگرل است که به صورت قرصهای ۷۵ میلی گرمی و به اسم های مختلف: پلاویکس، اُسویکس و زیلت ؛ در بازار موجود است.با دلگرم همراه باشید.

قرص پلاویکس ۷۵ برای چیست

پلاویکس برای جلوگیری از تشکیل لخته خون پس از حمله قلبی یا سکته و در افراد مبتلا به برخی اختلالات قلبی و عروقی استفاده می‌شود. مخصوصا پس از استنت گذاری در عروق قلب و یا عروق مغزی، باید دقیقا طبق نظر و تجویز پزشک و با همان مقداری که پزشک تعیین میکند، مصرف شود و قطع آن حتی برای یک روز هم میتواند برای بیمار ، خطر آفرین باشد.این دارو ممکن است برای اهدافی به جز موارد ذکر شده در راهنمای دارو استفاده شود.

کلوپیدوگرل (Clopidogrel) یا پلاویکس (Plavix) یک داروی ضد لخته شدن خون است که ثابت شده است خطر بروز سکته قلبی و گرفته شدن فنر توسط لخته خون را کاهش می دهد.داروهای ضد پلاکت مانند پلاویکس برای جلوگیری از تشکیل لخته درعروق مصرف می شوند تا خون به راحتی در عروق جریان یافته واکسیژن به ارگانهای حیاتی بدن مانند مغز و قلب برسد.پزشکان اغلب داروهای ضد پلاکت را برای بیمارانی که در معرض افزایش خطر ابتلا به حملات قلبی یا سکته مغزی در آینده هستند تجویز می کنند .

این دارو معمولا ضرری برای جنین نداشته و مصرف این دارو در دوران بارداری و حاملگی مجاز است ولی حتما باید طبق نظر پزشک و با تجویز پزشک باشد .هنوز اطلاعات کاملی از احتمال انتقال این دارو از طریق شیر مادر به بدن نوزاد در دست رس نمیباشد . جهت مصرف داروی کلوپیدوگرل (Clopidogrel) یا پلاویکس (Plavix) در دوران شیردهی حتما با پزشک خود مشورت نمایید

توجه :

۱- از مصرف کلوپیدوگرل در چند روز اول پس از انفارکتوس میوکارد و ۷ روز پس از حمله ایسکمیک باید اجتناب نمود.

۲- در بیمارانی که در معرض خطر افزایش خونریزی ناشی از تروما، جراحی یا دیگر شرایط پاتولوژیک هستند و در بیماران مبتلا به نارسایی کبد و کلیه با احتیاط فراوان مصرف شود. ۴- ۷ روز قبل از انجام جراحی باید مصرف کلوپیدوگرل قطع شود.

پلاویکس دارویی عموما بی خطر است و به خوبی تحمل می شود اگر دچار بیماری مانند زخم معده هستید که شما را در معرض خونریزی قرار می دهد با پزشک خود قبل از مصرف دارو مشورت کنید.

خارش بثورات( دانه های) پوستی، اسهال و کبود شدن از عوارض نادر این دارو است.

با نظر پزشک خود برخی از آزمایشات خاص را به طور منظم انجام دهید.

خونریزی به خصوص در بیماران با زمینه قبلی مانند اولسرپپتیک، سرفه، درد شکمی و مشکلات گوارشی، نوتروپنی و ترومبوسیتوپنی نوع TTP. سردرد، سرگیجه، ضعف، درد قفسه سینه، تپش قلب، درد شکم، یبوست، تهوع، استفراغ، خونریزی ، کاهش حجم ادرار، درد شدید شکم، ضعف عضلانی و درد عضلانی، خون در ادرار و تیره شدن ادرار، تغییر رنگ پوست

داروهای NSAIDs نظیر ایبوپروفن و ناپروکسنداروهای PPIs مانند امپرازول و پنتوپرازولفلوکونازول و کتوکونازولفلوکستین و فلووکسامینسایمتیدین و رانیتیدین

دارو را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. دوز دارو را کمتر یا از حد توصیه شده پزشک مصرف نکنید یا مدت مصرف آن را طولانی‌تر نکنید.این دارو را می‌توانید همراه با غذا یا بدون همراهی غذا مصرف کنید.از آنجایی ‌که دارو باعث جلوگیری از انعقاد خون می‌شود، احتمال افزایش خونریزی به هنگام جراحت است. در صورتی که خونریزی تان متوقف نمی‌شود، با پزشک تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید.

توجه داشته باشید هرگز نباید مصرف دارو را به صورت ناگهانی متوقف کنید. حتی در صورتی که احساس می‌کنید بهبود یافته اید یا علائمی دیگر مشاهده نمی‌کنید، به مصرف مرتب دارو ادامه دهید.حین مصرف این دارو، حتی از ورزشهایی که احتمال ضربه و آسیب و جراحت دارند، بپرهیزید.دارو را در دمای اتاق و دور از حرارت و رطوبت نگهدارید.

به محض این که به یاد آوردید، دارو را مصرف کنید. در صورتی که تقریباً نوبت بعدی فرا رسیده است، لازم نیست نوبت فراموش شده را جبران کنید. نباید برای جبران نوبت از دست رفته، داروی بیشتری مصرف کنید. یعنی نباید در نوبت بعدی، دو برابر مصرف کنید.

در صورت اوردوز فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

از فعالیت‌هایی که خطر خونریزی یا جراحت را افزایش می‌دهد، پرهیز کنید. هنگام مسواک زدن یا اصلاح کردن مراقب جلوگیری از زخم و خونریزی باشید. از مصرف الکل پرهیز کنید چرا که خطر خونریزی معده یا روده را افزایش می‌دهد.

در صورتی که علائم واکنش آلرژی به دارو را مشاهده نمودید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. علائم واکنش آلرژی عبارتند از کهیر، دشواری تنفس، تورم صورت، لب، زبان یا گلو.

خونریزی بینی یا خون‌ریزی‌های دیگر که متوقف نمی‌شودمدفوع خونی یا قیری، استفراغ یا بالا آوردن خون که شبیه به قهوه آسیاب شده به نظر می‌رسدرنگ ‌پریدگی، ضعف، تب و یا زردی (زردی پوست یا چشمها)کبودی آسان، خونریزی غیرطبیعی ( بینی، دهان، واژن یا مقعد)علائم حمله قلبی مانند درد سینه یا فشار سینه، گسترش درد به فک یا شانه، حالت تهوع، تعریقعلائم سکته مغزی مانند بی‌حسی یا ضعف ناگهانی (بخصوص در صورتی که در یک طرف بدن باشد) ، سردرد شدید ناگهانی، لکنت، مشکلات بینایی و یا به هم خوردن تعادل بدن؛این فهرست شامل تمام عوارض جانبی دارویی نمی‌شود و علائم دیگری نیز ممکن است اتفاق بیفتد.

برخی از داروهای دیگر نیز ممکن است در صورت مصرف همزمان با پلاویکس، احتمال خونریزی را افزایش دهد. در صورتی که آسپیرین مصرف می‌کنید به خصوص اگر سکته قلبی داشته‌ اید، پیش از مصرف پلاویکس با پزشک صحبت کنید.

به طور کلی تمام داروهایی را که مصرف می‌کنید به اطلاع پزشک برسانید. به خصوص داروهای رقیق‌ کننده خون (مانند وارفارین یا کومادین، ریواروکسابان یا زارلتو و )، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (مانند آسپرین، ناپروکسن، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام و ایبوپروفن)، داروهای ضد افسردگی (مانند فلوکستین (پروزاک)، دولوکستین، پاروکستین، ترازودون و غیره).

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب پلاویکس

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

منبع:دکتر مریم احمدی،همراه با پزشک

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قرص پلاویکس ۷۵ برای چیست

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

کلوپیدوگرل Clopidogrel

قرص های 75 میلی گرمی روکش دار

پلاویکس حاوی دارویی به کلوپیدوگرل از گروه داروهای مهارکننده پلاکت می باشد. پلاکت ها ساختارهای بسیار کوچکی در خون هستند که با تجمع و اتصال به یکدیگر فرایند تشکیل لخته را موجب می شوند. داروهای مهارکننده پلاکت با جلوگیری از تجمع پلاکت ها از تشکیل لخته جلوگیری می کنند.

پلاویکس در بالغین مبتلا به تصلب عروق برای پیشگیری از لخته شدن خون و پیامدهای ناشی از آن مثل سکته مغزی ، حمله قلبی و مرگ مورد استفاده قرار می گیرد.قرص پلاویکس ۷۵ برای چیست

موارد تجویز دارو:

در صورت وجود هر یک از موارد زیر از مصرف دارو خودداری نمایید:

در صورت وجود موارد ذکر شده یا داشتن هرگونه تردید، قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.

موارد احتیاط:

در صورت وجود موارد زیر ، قبل از مصرف دارو به پزشک اطلاع دهید:

همواره دارو را دقیقاً طبق توصیه پزشک مصرف کنید و در صورت وجود هر گونه تردید با پزشک یا داروساز مشورت نمایید.

در صورت سابقه نوعی درد قفسه سینه یا حمله قلبی، پزشک درمان را با 3 میلی گرم پلاویکس( 4 قرص 75 میلی گرمی) شروع می کند و سپس با دوز 75 میلی گرم در روز ادامه می دهد. دارو باید به صورت خوراکی با یا بدون غذا و هر روز در زمان مشابهی مصرف شود.

لازم است مصرف دارو را تا زمانی که پزشک تجویز می کند ادامه دهید.

در این صورت به دلیل افزایش خطر خونریزی فوراً به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید.

اگر مصرف یک دوز دارو را فراموش کردید و تا 12 ساعت بعد از زمان معمول مصرف آن بلافاصله این دارو را مصرف کنید و دوز بعدی دارو را نیز در زمان معمول مصرف نمایید.

در صورت یادآوری دوز فراموش شده پس از گذشت 12 ساعت، فقط دوز بعدی را در زمان معمول آن مصرف کنید و از 2 برابر کردن دوز دارو برای جبران دوز فراموش شده(مصرف دو دوز به صورت همزمان) خودداری نمایید.

مصرف دارو را تا زمانیکه پزشک توصیه به قطع آن ننماید ادامه دهید و قبل از توقف مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

مانند هر دارویی مصرف پلاویکس نیز ممکن است تعدادی عارضه جانبی در پی داشته باشد، اگرچه این عوارض در تمام افراد بروز نمی کنند.

در صورت ایجاد هر یک از عوارض زیر فوراً به پزشک اطلاع دهید:

ماده فعال دارو کلوپیدوگرل است. هر قرص حاوی 75 میلی گرم کلوپیدوگرل می باشد.

قرص های روکش دار پلاویکس 75 میلی گرمی به شکل گرد و محدب الطرفین و صورتی هستند که در یک طرف آنها75 و در طرف دیگر “1171 درج شده است.

بسته های دارو به صورت های زیر عرضه می شوند:

قرص پلاویکس بصورت بسته های 28 عددی در دو ورق آلومینیومی 14 عددی ارائه شده است .

 

پلاویکس یا زیلت اسامی تجاری مختلفی از داروئی ب کلوپیدروگرل هستند که به عنوان داروی ضد پلاکتی استفاده می شود. این دارو اسامی تجاری متفاوت دیگری مانند آپوکلوپیدرگرل، اوسویکس، کلوپیدکسل، کلوفر، کلوپیواس، کلوپیکارد و دارد.

از زمان ورود این دارو به بازار پزشکی تحول عظیمی در کاهش عوارض آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی وعود مجدد حملات قلبی عروقی و مغزی بوجود آمد به نحوی که میزان عوارض حاد آنژیوپلاستی مانند انسداد استنت ها ، لخته های داخل عروق ومیزان عود مجدد سکته های قلبی و مغزی بطور واضحی کاهش یافته است.

این دارو خصوصیت ضد پلاکتی دارد یعنی با بلوک گیرنده های p2y12 ومهارتولید ADP درپلاکت ها (که نقش کلیدی در ایجاد لخته های داخل عروقی و سکته های قلبی و مغزی دارند) از تجمع آنها و ایجاد لخته درعروق جلوگیری می کند. اثر آنها مشابه آسپرین ولی با راه و روش و مکانیسم متفاوت است. این فرآورده یک پیش دارومی باشد یعنی بعد از ورود به بدن و خوردن ، توسط آنزیمی در کبد تبدیل به ماده اصلی که همان داروی اصلی است تبدیل می شود. شروع اثر دارو چنانچه بصورت روزانه 1 عدد مصرف شود بسیار آرام است به همین دلیل همیشه دارو را در روز شروع و در موارد حاد بیماری یا قبل از آنژیوپلاستی به اصطلاح load می کنند یعنی به بیمار در یک فاصله زمانی کوتاه ( نیم ساعت تا یکی دو روز ) 6mg ( معادل 8 قرص ) به بیمار داده می شود تا اثر دارو بسیار سریع ظاهر شود.

موارد مصرف عمده این دارو در بیماران با مشکلات قلبی عروقی، سابقه حملات قلبی، سکته های مغزی و بیماریهای عروق محیطی می باشد بطور مختصر:

1. مصرف این دارو به همراه آسپرین بعد از سکته های قلبی و مغزی حداقل بمدت یکسال سبب کاهش حملات مجدد قلبی و مغزی می شود.قرص پلاویکس ۷۵ برای چیست

2. مصرف این دارو بعد از آنژیوپلاستی و استنت گذاری بهمراه آسپرین میزان انسداد استنت و لخته شدن آن را به میزان زیادی کاهش میدهد که بسته به بیمار نوع استنت و تعداد استنت حدود سه ماه تا یکسال و گاها بیشتر، طول زمان مصرف این دارومی باشد.

3. در بیماران با سکته های مغزی ، قلبی و بیماریهای عروق محیطی که به هر دلیلی قادر به مصرف آسپرین نیستند ، مانند حساسیت به آسپرین ، سابقه خونریزیهای معده و دستگاه گوارش و به عنوان جایگزین آسپرین می باشد.

4. جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در گروه خاصی از بیماران که قادر به مصرف آسپرین نمی باشند و یا به عنوان جایگزین آسپرین از این دارو استفاده می شود.

تقریبا تمام مطالعات نشان داده شده است که مصرف همزمان این دو دارو در بیماران سکته قلبی و مغزی و افرادی که استنت گذاری شده اند عوارض بیماری و عود مجدد آنرا کاهش می دهد هرچند هر دو داروی ضد پلاکتی می باشند.

عوارض این دارو نیز تا حدودی مشابه آسپرین است یعنی عوارض خونریزی دهنده و کبودهای پوستی دارد.

مهترین واکنش متقابل دارویی پلاویکس با داروهای مسکن می باشد که باعث افزایش ریسک خونریزی می شوند و امپرازول که اثر پلاویکس را کم می کند.

مصرف این دارو حتما می بایست با نظر پزشک شروع و با نظر پزشک معالج قطع شود بطور معمول بعد از آنژیوپلاستی و استنت گذاری قلبی با استنت دارویی و در بیماران با سکته قلبی طول مصرف این دارو حدود یک سال می باشد.

استنت ها اصولا یک وسیله مشبک توری مانند هستند که از انواع مختلفی از آلیاژهای فلزی با یک تکنولوژی بسیار پیشرفته و با یک برش لیزری ساخته می شوند آلیاژهای معمولی که در این استنت ها استفاده می شود عمدتا کبالت کرومیوم Stainless Steel-Nitinol می باشد سایز استنت ها از ۲ میلی متر تا حدود ۵۰ میلی متر متفاوت است که بسته به نوع بیماری و سایز رگ انتخاب می شود.

© 1397 تمامی حقوق این متعلق به دکتر بابک حیدری‌اقدم می‌باشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *