قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

خواص دارویی و گیاهی

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد
قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

ویتامین‌ها مواد مغذی و مفیدی هستند که برای عملکرد سالم بدن انسان ضروری محسوب می‌شوند. ویتامین D یک ویتامین منحصر به فرد است که از طریق یک منبع زیست محیطی یا همان نور خورشید در دسترس است. هنگامی که اشعه‌های خوب ماوراء بنفش (UVB) نور خورشید بر روی پوست ما می‌تابد، ویتامین D در پوست تولید می شود و سپس به وسیله خون جذب می‌شود و به تمام اندام‌های بدن می‌رسد. با توجه به اهمیت ویتامین D در رشد و سلامت بدن توجه به مصرف کافی ویتامین D برای کودکان ضروری است. در این مقاله از کودکت به اهمیت ویتامین D برای کودکان و اثرات کمبود این ویتامین بیشتر صحبت می‌کنیم.

همانطور که از اسم این مشکل پیداست هنگامی که میزان ویتامین D که بدن ما پایین‌تر از سطح مورد نیاز ما باشد، یعنی به کمبود ویتامین D دچار هستیم. شواهد پزشکی نشان می‌دهد ویتامین D برای استحکام استخوان‌ها، تقویت ماهیچه‌ها، افزایش سیستم ایمنی بدن و تولید انسولین در بدن ضروری است، بنابراین کمبود این ویتامین در بدن می‌تواند ما را با مشکلات جدی روبرو کند.

تغذیه کودک یک موضوع بسیار مهم است و برای رشد مطلوب و سلامت بدن کودکان تعادل در کسب ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری است. جالب است بدانید این ویتامین D است که کودک شما را قادر می‌سازد تا با قدرت و انرژی خوب و بدون مشکل بازی و فعالیت کند.

استخوان‌ها برای استحکام و جلوگیری از سایش و پارگی و همچنین تحمل وزن بدن نیاز به کلسیم و فسفر دارند. در واقع این ویتامین D است که اطمینان می‌دهد این مواد به طور کامل به استخوان‌ّها می‌رسد. ویتامین D باعث جذب کلیسم غذا از طریق روده، پالایش آن در خون و ذخیره آن‌ در استخوان‌ها می‌شود. کلسیم برای عملکرد همه‌ی سلول‌های بدن مهم است.

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

نکته مهم دیگر در مورد اهمیت ویتامین D برای کودکان این است که این ویتامین مسئول باز کردن درب سلول‌های بدن برای رسیدن مولکول‌ها و تولید انرژی است، که در نهایت منجر به انقباض ماهیچه و تولید نیرو و قدرت می‌شود.

علت اصلی کمبود ویتامین D قرار نداشتن در معرض نور خورشید یا محدود بودن دریافت نور خورشید است. با این وجود در بسیاری از کشورهایی که در مدار مناسب برای دریافت نور خورشید هستند باز هم مشاهده می‌شود کمبود ویتامین D یک مشکل شایع است. برای درک علت کمبود ویتامین D باید بدانیم ویتامین D چگونه در بدن تولید، فرآوری، ذخیره و مصرف می‌شود.

هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیریم، اپیدرم (لایه بالایی پوست) کلسترولی به نام پرو ویتامین D3 را به ویتامین D3 تبدیل کرده و به خون وارد می‌کند و آن را به کبد می‌فرستد. همچنین ویتامین D که از غذا و مکمل‌ها به بدن ما می‌رسد از طریق معده جذب و به کبد منتقل می‌شود.

کبد ویتامین D3 را به یک شکل قوی‌تری از کلسیدیول (calcidiol) تبدیل می‌کند که همچنان غیرفعال است. سپس آن را به کلیه‌ها می‌فرستد تا به شکل کلسیتیرول (calcitriol) در بیاید، کلسیتیرول شکل فعال و آماده به کار ویتامین D است.  بنابراین می‌توانیم بهتر متوجه شویم که اگر اختلالی در این فرآیند رخ دهد با وجود جذب نور خورشید کافی بازم هم با ممکن است با کمبود ویتامین D مواجه شویم.

داشتن پوست تیره، استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌ها و لباس‌هایی که مانع از رسیدن پرتوهای خوب خورشید به پوست می‌شوند. فصل‌های مختلف سال که نو.رخورشید کمتر می‌تابد، آلودگی هوا، سبک زندگی که کودکان بیشتر در فضای داخل خانه بازی می‌کنند، همه این‌ها می‌توانند بر روی کمبود ویتامین D برای کودکان و بزرگسالان موثر باشند.

کمبود مصرف ویتامین D از طریق مواد غذایی، مانند رژیم غذایی گیاهخواری، عادت‌های غذایی (مصرف کم غذاهای حاوی ویتامین D)، حساسیت‌های غذایی مانند حساسیت به شیر و … هم از موارد دیگر به شمار می‌روند.

کمبود ویتامین D در شیر مادر یکی از مهمترین عوامل کمبود ویتامین D برای کودکان است که از شیر مادر تغذیه می‌‌کنند.

مشکلات جذب مانند بیماری‌های لوزالمعده، بیماری سلیاک، انسداد مجاری صفراوی می‌توانند از جذب این ویتامین جلوگیری کنند. همچنین بیماری‌های مزمن کبد، بیماری کلیوی و .. هم می‌تواند مانع از جذب کافی ویتامین D مورد نیاز سایر ارگان‌های بدن شود.

علائم و نشانه‌های کمبود ویتامین D در سنین مختلف متفاوت است:

توقف رشد یا تاخیر در رشد: در اثر کمبود ویتامین D نوزاد ممکن است با وجود مصرف ذای خوب و نداشتن مشکلات و بیماری‌های خاص فرزند شما به قد و وزن و سایر نقاط عطف رشد نرسیده باشد.

عدم تحرک یا بی حوصلگی: ممکن است نوزاد مثل قبل سرحال و بازیگوش نباشد و اغلب اوقات بدون دلیل خاصی بی تحرک و بی حوصله باشد.

تشنج: یکی از علت‌های تشنج در نوزادان کمبود ویتامین D است که نیاز به درمان‌های پزشکی و دارویی فوری دارد.

کاردیومیوپاتی یا ضعف ماهیچه‌های قلب: همانطور که می‌دانید ویتامین D روی قدرت ماهیچه‌های اثر می‌گذارد، بنابراین کمبود این ویتامین می‌تواند باعث ضعف در ماهیچه‌ها به خصوص ماهیچه‌های قلب شود.

دردها: یکی از مشکلات کمبود ویتامین D برای کودکان دردهای مکرر در دست‌ها، پاها و بدن است که با مراحل پیشرفت جسمانی کودک تناسبی ندارد.

ضعف در ماهیچه‌ها: ضعف در ماهیچه‌ها می‌تواند باعث تاخیر در راه رفتن، مشکل در بالا رفتن از پله و .. شود.

نرمی استخوان: خمیدگی زانوها، خارج شدن پاها از حالت طبیعی، پرانتزی شدن پاها، مشکلات در مچ دست و استخوان درد مزمن (بیش از ۳ ماه) از جمله مشکلات شایع کمبود ویتامین D برای کودکان است.

رشد کم: با وجود رژیم سالم، سبک زندگی فعال و هیچ مشکل پزشکی، کمبود ویتامین D می‌تواند باعث رشد کم یا تاخیر در رشد کودک شود.

شکستگی استخوان: شکستگی‌های آسان از آسیب‌های جزئی می‌تواند نشان دهنده عدم جذب کلسیم به علت کمبود ویتامین D باشد.

عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی: ویتامین D نقش مهمی در عملکرد ریه‌ها و سیستم ایمنی دارد و کمبود این ویتامین می‌تواند باعث عفونت‌های مکرر شود.

تاخیر در دندان درآوردن: مانند سایر تاخیرها در نقاط عطف رشد کمبود کلسیم که ارتباط مستقیم با کمبود ویتامین D دارد می‌تواند موجب تاخیر در زمان دندان درآوردن کودک یا پوسیدگی زودرس آن‌ شود.

آزمایش خون غیر طبیعی: پایین بودن سطح کلسیم یا فسفات پلاسما همچنین افزایش  سطح آلکالین فسفاتاز می‌تواند از نشانه‌های کمبود ویتامین D در کودکان باشد.

پس از کاهش یا توقف سنتز ویتامین D بدن ممکن است با کمبود ویتامین D مواجه شود. از آنجایی که زمان زیادی برای جبران یا پر کردن دوباره آن در بدن لازم است، باید از راه‌های درمان کمبود ویتامین D استفاده کنیم که عبارتند از:

برای استفاده از مکمل‌های دارویی ۲ راه وجود دارد که حتما باید با نظر متخضض انجام شود.

– مکمل های روزانه با دوز پایین

– دوره‌های درمانی با دوز بالا

برای استفاده از مکمل‌های دارویی ویتامین D برای کودکان، ویتامین D هم به صورت قرص و هم به صورت مایع در دسترس است و همچنین در ترکیب با کلسیم نیز موجود است. شما می‌توانید قرص را پودر کنید یا کپسول را باز کنید و با غذا مخلوط کنید.

شیر گاو، ماست، پنیر و لبنیات غنی که منابع مفید کلسیم هستند، اما در صورت مصرف ضعیف یا دوست نداشتن کودکان، باید مکمل‌های دارویی را در نظر بگیرید.

کودکان و افرادی که دارای پوست تیره هستند، می‌توانند در معرض نور خورشید قرار بگیرند و به کرم ضد آفتاب نیاز ندارند، البته کلاه و عینک آفتابی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. کودکان را به فعالیت‌ در فضای باز را تشویق کنید تا به اندازه کافی ویتامین D دریافت کنند.

با وجود اینکه گیاهان ویتامین D را سنتز می‌کنند اما این شکل از ویتامین D نمی‌تواند توسط بدن انسان جذب شود بنابراین تنها راه دریافت ویتامین D استفاده از غذاهای حیوانی است. تنها فرآورده حیوانی که کودکان می‌توانند در ماه‌های اولیه زندگی استفاده کنند شیر است که منبع غنی از ویتامین D محسوب نمی‌شود.

بهترین غذاها برای بچه‌های بزرگتر عبارتند از:

ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا و ساردین و .. . سرخ کردن ماهی مقدار ویتامین D فعال را حدود ۵۰ درصد کاهش می دهد، در حالی که پختن ماهی بر میزان ویتامین D تاثیر نمی‌گذارد.

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

گوشت و زرده تخم مرغ از دیگر غذاهایی محسوب می‌شوند که سرشار از زرده تخم مرغ هستند.

بله. مصرف بیش از حد ویتامین D باعث مسمویت می‌شود، ویتامین‌های B و C محلول در آب هستند و مقدار اضافی آن به صورت ادرار یا عرق کردن از بدن خارج می‌شود، اما ویتامین‌های A، D، E و K محلول در چربی هستند که در بدن ذخیره می‌شوند و در صورت مصرف زیادی می‌توانند باعث بروز مشکل و بیماری در فرد شوند.

اگر شما هم تجربه یا دانشی در مورد اهمیت ویتامین دی برای کودکان دارید حتما از طریق وبسایت کودکت با ما و سایر والدین در میان بگذارید.

 

برای نوشتن دیدگاه وارد حساب کاربری خود شوید

ویتامین d ویتامینی است که برای سلامتی ضروری است. بر خلاف ویتامین های دیگر، ویتامین d را از غذاها بدست نمی آوریم. بلکه بخش عمده ی آن بوسیله بدن ساخته می شود. در واقع این ویتامین در اثر تابش نور آفتاب در پوست بدن ساخته می شود. و این خیلی خوب است چرا که بسیاری از غذاها بطور طبیعی مقدار کمی ویتامین d د ارند.

ویتامین d از ویتامین های محلول در چربی است که برای جذب کلسیم از روده و استحکام استخوان ها لازم است.

1- از طریق تابیدن اشعه آفتاب( اشعه ماوراء بنفش) به پوست بدن:

در پوست انسان ماده ای به نام دهیدروکلسترول وجود دارد که پیش سازویتامین d است و در اثر تابیدن اشعه آفتاب به پوست، مراحلی را در بدن طی کرده و سرانجام در کلیه، به ویتامین DD فعال تبدیل می شود.

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

2- از طریق غذا:

موادغذایی حاوی ویتامین d شامل:کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ ، خامه ، جگر، شیرهای غنی شده با ویتامین d، سرلاک و شیرخشک هستند.

3- می توان ویتامین d را به صورت سنتیتک ( یعنی مصنوعی یا ساختگی) نیز به بدن رساند.

غذای شیرخواران ممکن است حاوی مقادیر بسیار کمیویتامین d باشد. شیرگاو حاوی IU40(واحد بین المللی) و سبزیجات و میوه جات حاوی مقادیر بسیار ناچیز ویتامین d هستند. زرده تخم مرغ حاوی 400-120 واحدویتامین d در هر گرم می باشد که منبع بسیار با ارزشی است. به اغلب شیر خشک ها ویتامین D را در حد معقولی اضافه کرده اند.

1- قرار نگرفتن در معرض اشعه آفتاب ؛لازم به تذکر است که آفتاب باید مستقیم به پوست بتابد و اشعه ای که از پشت پنجره بتابد، فاقد اشعه ماورای بنفش است.

2- عدم استفاده از غذاهای حاوی ویتامین d مثل تخم مرغ

3- رشد بسیار سریع کودک. برای مثال کودکان با وزن کم هنگام تولد ( کمتر از 2500 گرم) که پس از تولد رشد سریعی دارند و همچنین کودکان در دوران بلوغ که رشدشان بسیار سریع می شود، اگر ویتامین d را به مقدار کافی دریافت نکنند، ممکن است دچار کمبود این ویتامین شوند.

4. کودکانی که دارای بیماری های خاصی هستند، ممکن است به علت عدم جذب ویتامین D دچار کمبود این ویتامین شوند. به عنوان مثال در انواع بیماری هایی که با سوء جذب چربی همراه هستند.

همچنین داروهای ضد تشنج که در انواع صرع یا در تشنج های دیگر مصرف می شوند، مثل فنوباربیتال یا فنی توئین نیز به علت مداخله در متابولیسم ویتامین d، بیمار را در معرض کمبود این ویتامین قرار می دهد.

در اثر کمبود ویتامین d در بدن، بیماری نرمی استخوان( راشیتیسم یا Rickets) ایجاد می شود. وقتی در اثر کمبود ویتامین d، جذب کلسیم از روده ها متوقف شود، برای نگه داری سطح کلسیم خون در حد طبیعی، هورمونی به نام پاراتورمون از غده پاراتیروئید ترشح می شود. این هورمون، کلسیم را از استخوان ها برمی دارد و وارد خون می کند. از این رو سطح کلسیم خون در حد طبیعی باقی می ماند، اما فسفر که از طریق ادرار دفع می شود، در خون پایین می آید.

اثرات کمبود ویتامین d در بدن، چند ماه بعد ظاهر می شود. این علائم در کودکان شیرخواری که مادرانشان کمبود این ویتامین را دارند، در عرض 2 ماه پس از تولد ظاهر می شود؛ اما در بقیه موارد در اواخر سال اول و در حین سال دوم زندگی، علائم مزبور بروز می کنند. در سایر دوران کودکی( به جز سن شروع بلوغ) کمبود این ویتامین نادر است.

* جعبه ای شکل شدن سر

* پیشانی برجسته

* دیربسته شدن ملاج یا فونتانل ها

*دیردندان درآوردن

*پوسیدگی زودرس دندان ها

* ضخامت مچ دست

* بد شکل شدن لگن( این مسئله در دخترها، بعدها سبب تنگی لگن شده و به ناچار باید از طریق سزارین زایمان کنند)

*پرانتزی شدن ساق پاها، تمای له شکستگی در استخوان ها و نافرمی در ستون فقرات، ساق پاها و لگن که سبب کوتاهی قد می شود؛

* دیرنشستن

* دیر به راه افتادن

تشخیص این بیماری بر اساس علائم بالینی، تاریخچه مصرف ویتامین d، انجام رادیوگرافی و آزمایش خون از نظر بررسی سطح کلسیم، فسفر و آنزیم آلکالان فسفاتاز صورت می گیرد.

1. تجویز ویتامین d با دوز روزانه 400 واحد از راه خوراکی

2. استفاده از زرده تخم مرغ بعد از سن 7 ماهگی

3. استفاده از آفتاب مستقیم که اگر روزانه به مدت 10-5 دقیقه به مناطق باز بدن مثل سر، صورت و دست ها از آرنج تا انگلشتان دست و زانو تا انگشتان پا بتابد، کافی است.

عالیه تیرامیسو من دوست دارم

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.



نام‌کاربری*

رمز عبور*

تأیید رمز عبور*

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

کد امنیتی* برای به روز رسانی تصویر امنیتی بر روی تصویر کلیک کنید

فراموشی رمز عبور

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

با سلام و تشکر در خصوص گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال مقدار توصیه شده ویتامین D را هر دو ماه یکبار ۵۰ هزار واحد نوشته اید که می خواستم بدانم از آنجایی که دادن قرص به کودکان کمی دشوار است به چه صورت می توان این مقدار را به کودکان داد؟ آیا می توان به جای قرص از آمپول ویتامین د آن استفاده کرد؟ ممنون می شوم اگر بیشتر توضیح دهید.

شما باید وارد شوید یا ثبت نام کنید تا بتوانید پاسخ ارسال کنید

 پرسش قبلی

پرسش بعدی 

آیا می‌دانید ویتامین D3‌ چیست؟ با عوارض کمبود ویتامین D3 چه قدر آشنا هستید؟ ویتامین D3 یکی از دو نوع مهم ویتامین دی است. فواید ویتامین دی ۳ و نقش مهم این ویتامین در اعمال حیاتی بدن با پیشرفت علم و انجام مطالعات بیشتر در حال شناخته شدن است. زمانی که در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، ویتامین D3 به طور طبیعی در پوست ساخته می‌شود. با وجود اینکه این ماده به نام ویتامین شناخته می‌شود، دی ۳ درون بدن به هورمون تبدیل می‌شود و در جریان خون به گردش در می‌آید تا به جذب کلسیم و فسفری که در منابع غذایی هضم شده درون بدن وجود دارد، کمک کند. اگر دوست دارید با علائم کمبود ویتامین D3 آشنا شوید و بدانید ویتامین D3 در چه مواد غذایی وجود دارد این مقاله را تا پایان بخوانید.

کلسیم برای ساخت و استحکام‌بخشی به دندان و استخوان‌های به کار می‌رود و برای رشد و تراکم استخوان ضروری است. کلسیم می‌تواند درون بافت‌های بدن ذخیره شود تا در زمان نیاز، مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این عنصر با انتقال پیام‌های عصبی به مغز، در تولید هورمون‌های بدن نقش دارد. تقریباً ۹۹% از ذخیره ویتامین دی بدن شما، برای تنظیم کلسیم بدن استفاده می‌شود و بخش باقی مانده آن برای تقویت سیستم ایمنی و قدرت ماهیچه‌های بدن به کار می‌رود.

ویتامین دی به غیر از تنظیم میزان کلسیم و فسفر خون، مزایای دیگری نیز در حفظ سلامت کلی بدن دارد.  ویتامین دی در عملکرد صحیح سیستم ایمنی شراکت دارد و در فرآیند تقسیم سلولی نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. همچنین حفاظت از استخوان و دندان‌ها را بر عهده می‌گیرد. ویتامین دی برای رشد کودکان مفید است و در شکل‌گیری استخوان‌ها و همچنین سیستم ایمنی تأثیرگذار است بنابراین کمبود ویتامین D3 در بدن کودکان اهمیت بسیار بالایی دارد و باید سریع پیگیری شود. همچنین کمبود ویتامین D3 در بارداری علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای مادر، برای سلامت جنین و استحکام استخوان‌های او خطرآفرین است.

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

ویتامین دی در دو شکل ظاهر می‌شود: ویتامین دی ۲ یا ergocalciferol و ویتامین دی ۳ یا cholecalciferol. تفاوت اصلی این دو در منها و نحوه ساختشان است. ویتامین دی ۲ توسط گیاهان ساخته می‌شود ولی ویتامین D3 بیشتر در انسان و حیوان دیده شده است و نسخه فعال آن به طور طبیعی در پوست بدن تولید می‌شود و آن هم زمانی که در زیر نور آفتاب قرار گیرد.

تولید ویتامین دی ۲ ارزان‌تر و ساده‌تر است و زمانی که می‌بینید برخی از خوراکی‌ها مانند غلات و آب پرتقال غنی از ویتامین دی است، در بیشتر مواقع از ویتامین دی ۲ استفاده شده است و در واقع به عنوان منبع کم کیفیت ویتامین دی به شمار می‌رود.

با وجود اینکه هر دو نوع ویتامین دی برای بدن لازم است، دی ۳ به عنوان منبع با کیفیت ویتامین دی شناخته می‌شود و برای سلامت بدن اهمیت بیشتری دارد. از آنجایی که منبع این نوع ویتامین در جانوران وجود دارد، برای افراد گیاه‌خوار و وگان تأمین سطح مورد نیازشان از طریق رژیم غذایی دچار مشکل می‌شود.

ویژگی‌های شخصی و خصوصیات بیولوژیکی افراد مختلف با هم متفاوت است و میزان ویتامین دی بدن در افراد مختلف به زمان سال، شغل و میزان حضور در فضای بسته و باز، نوع پوشش و همچنین نوع پوست بستگی دارد. اگر می‌خواهید میزان دقیق ویتامین دی بدن خود را بدانید، از طریق آزمایش خون و تست ویتامین d3می‌توانید از آن مطلع شوید و سپس در صورت لزوم و تحت نظر پزشک، برای مصرف قرص‌های ویتامین دی و یا مصرف مواد غذایی مربوطه اقدام کنید.

ویتامین دی ۳ از نظر شیمیایی در دسته استروئیدهای دارای حلقه کربنی باز قرار می‌گیرد ولی به طور کلی آن را نوع طبیعی ویتامین دی می‌شناسند که از باقی انواع ویتامین دی، به طور زیستی قابل دسترس‌تر است. ویتامین د ۳ به طور طبیعی از ۷-دی هیدروکلسترول که در لایه اپیدرم پوست یافت شده است، به دست می‌آید. زمانی که بدن در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید قرار می‌گیرد، نوعی واکنش چرخه الکترونی برانگیخته می‌شود و در نتیجه آن ۷-دی هیدروکلسترول به ویتامین دی ۳ تبدیل می‌شود.

بارزترین نشانه‌های کمبود ویتامین D3 احساس ناراحتی در استخوان‌ها و ضعف ماهیچه است. عوارض کمبود ویتامین D3 در کودکان به شکل آسم و تنگی نفس و در افراد پیر به شکل کم شدن عملکرد شناختی خود را بروز می‌دهد. رژیم‌های سخت گیاهخواری و یا خام خواری، یکی از رایج‌ترین دلایل کاهش ویتامین دی۳ است به این دلیل که چربی حیوانی که در لبنیات به میزان کافی وجود دارد، یکی از منابع خوب ویتامین دی محسوب می‌شود. همچنین در صورتی که کمتر در نور خورشید قرار دارید، ساعات بیشتری از روز را در فضای بسته سپری می‌کنید و یا شهر زندگی‌تان اغلب ابری و بارانی است، ممکن است دچار کمبود ویتامین D3 باشید.

تأثیر ویتامین D3 با مصرف ویتامین دی ۳ و قرص‌های مکمل بر روی حفظ سلامت دندان‌ها دیده می‌شود همچنین با ایفای نقش ویتامین D3 در بدن، کمک می‌کند تا استخوان‌ها سختی معمول خود را به شکل طبیعی حفظ کنند.

زمانی که میزان مورد نیاز ویتامین دی در بدن وجود داشته باشد، سلامت سیستم عصبی تضمین می‌شود. همچنین بر اساس مطالعاتی که انجام شده، گفته شده است که رابطه‌ای بین بیماری آلزایمر و کمبود ویتامین دی وجود دارد. البته نمی‌توان به طور قطعی گفت که میزان کافی از ویتامین دی، از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند ولی باید گفت حدود ۹۰ درصد از افراد دارای این بیماری، دارای میزان پایینی از ویتامین دی هستند.

بیماری‌های خود ایمنی در دهه‌های اخیر شایع‌تر شده است. ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد و بیمار خود ایمنی حالتی است که بدن و سیستم ایمنی برانگیخته می‌شوند و به بافت و اندام‌های خودی حمله می‌کنند، در صورتی که این فرآیند در حالت طبیعی رخ نمی‌دهد. اغلب خانم‌ها داروهای مولتی ویتامین و قرص‌های ویتامین دی مصرف می‌کنند و مصرف این مکمل‌ها می‌توانند در جلوگیری از بیماری‌ها نقش داشته باشند ولی نبود آنها را تضمین نمی‌کنند.

سرماخوردگی و آنفولانزا بیماری‌های رایجی است که در فصول مختلف بسیاری از افراد را درگیر می‌کند. در بیشتر مواقع این بیماری در زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن ضعیف شده باشد و توان مقابله با ویروس و عوامل بیماری را از دست بدهد و مدت زمان بیشتری را برای مبارزه نیاز داشته باشد.

همان‌طور که گفته شد ویتامین دی ۳ از منابع حیوانی تأمین می‌شود، پس انتظار نداشته باشید که بتوان آن را در میوه و سبزیجات بیابید. تخم مرغ، شیر، جگر گوسفند، ماهی‌هایی مانند سالمون، ساردین و شاه ماهی از منابع اصلی ویتامین دی ۳ هستند. گفته می‌شود غذا و میوه‌هایی که در معرض نور آفتاب خشک می‌شوند هم مفید هستند ولی تأثیر آنها کاملاً اثبات نشده است.

خرید انواع گوشت و مواد پروتئینی از سوپرمارکت دیجی‌کالا

بیشتر بدانید: همه آنچه در مورد ویتامین D باید بدانید

9
 − 

 = 
2

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

سلام و عرض ادب و احترام عالی بود با تشکر از شما خانم حقیقت.

سلام و عرض ادب
چند وقت پیش آزمایش دادم و کمبود ویتامین دی ۳ داشتم
مطالب شما خیلی کاربردی و بروز بود
تشکر میکنم از زحمات شما

یا حق

سلام
خوب بود مطالب رو بی منبع نمیگذاشتید فکر کنم همه ما باید به سمتی بریم که برای هرچی منبع معتبر بخوایم .
در کل مطالب خوب ولی خیلی با احتیاطی بود

دانشنامه فرزند:
سوالی که در ادامه مطالعه می‌فرمایید توسط یکی از مخاطبان ارسال
شده است. شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به سامانه مشاوره
دکترهمراه با کارشناسان سامانه مشورت کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره دکترهمراه در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات
شما عزیزان هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال سوال کافیت به صفحه
«ارسال سوال»
در سامانه مراجعه نمایید.

سلام، بچم کمبود ویتامین دی داره 3.5 سالشه دکتر بهش کپسول ویتامین داده ولی قرص نمیخوره به هیچ عنوان. میتونم محتویات داخل قرص رو خالی کنم تو غذا یا آب بهش بدم بخوره؟ خیلی بد غذاس اصلا غذا نمیخوره. غذاهایی که توش ویتامین دی داره هر کاری میکنم نمیخوره، کلا با غذا مشکل داره یه حالتی مقاومت میکنه در برابر غذا خوردن. چکار کنم؟

سلام مددجوی عزیز، شما می‌توانید محتویات داخل پرل ویتامین d3 را با سرنگ استریل سوراخ کرده و روی غذای کودک تان بریزید. ویتامین د 3 به دلیل این که ویتامین محلول در چربی است با آب حل نمی شود اما اگر همراه با غذا ترکیب شود بهتر می باشد. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب نیز ویتامین دی مناسبی برای کودک تان تامین خواهد کرد.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع
«تغذیه»
واقع در بخش
«پیش دبستانی»
می‌باشد.

در ادامه مطالعه
تعدادی از مطالب
مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در

کانال تلگرام دانشنامه فرزند

هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد

هشدار جدی:
پاسخ‌های ارسالی توسط کارشناسان، تنها جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی
داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. اگر شما هر گونه نگرانی
در مورد سلامتی خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با
یک پزشک حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. در
عموم موارد، تشخیص صحیح پزشکی تنها توسط معاینه حضوری و دقیق و انجام
آزمایش‌های مورد نیاز امکان‌پذیر است.

در ادامه، مطالعه این مطالب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

کپی‌رایت © دانشنامه فرزند. ۱۳۸۸-۱۳۹۷ کلیه حقوق مادی و معنوی
این دانشنامه طبق قوانین حق تکثیر محفوظ بوده و متعلق به
پدید آورندگان می‌باشد. دانشنامه فرزند کاملاً مستقل است و وابسته
به هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی نمی‌باشد و توسط
گروه فرزند مدیریت می‌شود. این دانشنامه شامل کلیه اطلاعات مورد
نیاز برای بچه دار شدن بوده و تنها در راستای اهداف آموزشی
طراحی گردیده‌است. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی
خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک
حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. لطفاً قبل
از استفاده از مطالب این سایت کلیه قوانین، مقررات و شرایط استفاده
از آن را مطالعه نمایید، استفاده شما از مطالب این
سایت نشان دهنده توافق شما با کلیه
قوانین و مقررات
می باشد.

استفاده از مطالب و محتوای دانشنامه فرزند در دیگر سایت‌ها و
رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر منبع و درج لینک مستقیم مجاز بوده و
استفاده از مطالب دانشنامه فرزند در رسانه‌های چاپی تنها با کسب
موافقت‌نامه کتبی مجاز می‌باشد.
کلیه مطالب و محتوای تولید شده در دانشنامه فرزند تحت مجوز
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 در دسترس است.

All contents copyright ©
Farzand Encyclopedia.
2010-2019 All rights reserved.

This Internet site provides information of a general nature and is designed
for educational purposes only. If you have any concerns about your own health
or the health of your child, you should always consult with a physician or other
healthcare professional. Please review the Terms of Use before using this site.
Your use of the site indicates your agreement to be bound by the
Terms of Use.
This work is licensed under the Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0
International License.

Click here

to view a copy of this license.

For contact us, send email to info[a]farzand.net

قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد
قرص ویتامین دی برای کودکان ضرر دارد
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *