قرص نوافن دندان درد

خواص دارویی و گیاهی


دکتر علی مرسلی
216-4-18
نظرات
21,914 بازدیدها

218-8-31

218-8-3

218-8-21

اگرچه به مراجعات دوره‌ای و معاینات منظم، افزایش بهداشت دهان و دندان‌ها، دندان‌دردهای غیرقابل پیش‌بینی و ناگهانی نسبت به گذشته دیگر کمتر برای مردم ممکن است پیش بیاید، اما دندان‌درد برای خیلی از مردم کماکان یک کابوس تلقی می‌شود. چه در وسط یک جلسه مهم کاری، چه شب هنگام در زمان خواب و چه در زمان صعود هواپیما، دندان‌درد ممکن است که ما را گرفتار کند.مردم در مواقع دندان‌درد به سراغ داروهای تسکین دهنده درد می‌روند.اما اغلب این سوال برایشان پیش می‌آید که چه داروهایی برای تسکین درد دندان خود استفاده کنند و چه مسکن هایی برای آن ها مناسب است.(اگر از دندانپزشکی می ترسیدو ترس شما مانع مراجعه می شود روی اینجا کلیک کنید)

بهترین و موثرین‌ترین روش خلاصی از دندان‌درد مراجعه به دندان‌پزشک می‌باشد. تمام درمان‌های خانگی سنتی یا مدرن، دارویی و   در بهترین حالت می‌توانند به طور موقت درد شما را برای مدت محدود تسکین دهند. تازه اگر بتوانند که درد حاد شما را تسکین دهند، علت درد سر جای خود باقی است و شما باید که به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت درد را برایتان رفع کند؛ برای اینکه بدانید در دندان درد شدید چه اقداماتی باید انجام دهید اینجا را بخوانید. اما در مواردی که واقعاً دسترسی به دندانپزشک ندارید، بهترین راه تسکین درد درمان‌های دارویی است که البته ملاحظات خودش را دارد. درمان‌های سنتی شاید به اندازه درمان‌های دارویی در تسکین دندان‌درد مؤثر نباشند.اگر دندان درد شما بعد از عصب کشی عارض شده است اینجا را بخوانید.

ایبوپروفن: ایبوپروفن (با ‌های تجاری Advil, Genpril, Midol IB, Motrin IB, Proprinal, Smart Sense) یکی از موثرترین و در دسترس‌ترین داروهای مسکن برای دندان‌درد است. این دارو در موارد در صورت مصرف صحیح می‌تواند دندان‌درد شما را تسکین دهد طوری که به داروی دیگری نیاز نداشته باشید. در دو دوز 2 و 4 میلی‌گرم در بازار دارویی ایران موجود است. این دارو بدون نسخه در ایران و کشورها قابل تهیه می‌باشد و اگر منع مصرفی برای این دارو نداشته باشید (مثلاً خونریزی گوارشی، مشکلات قلبی مانند انجام جراحی بای پس قبلی اخیر و وجود حساسیت دارویی شناخته شده به این دارو) می‌توانید آن را برای دندان‌درد خود استفاده کنید. فرم ژلاتینی کپسولی این دارو (با ژلوفن در ایران شناخته شده است) جذب گوارشی راحت‌تری نسبت به قرص دارد. کتوپروفن دارویی هم خانواده با ایبوپروفن است که اثر قوی بر تسکین دندان‌درد دارد ولی در بازار ایران به طور عمومی در حال حاضر وجود ندارد. پیروکسیکام و کتورولاک در بازار ایران موجود است. کتورولاک ازجمله داروهای این خانواده است که فرم تزریقی آن هم در بازار موجود است.

استامینوفن: استامینوفن از داروهای مؤثر بر درد است. استامینوفن با Paracetamol هم در دنیابه عنوان مسکن معروف است هرچند که خاصیت ضددردی دارد ولی خاصیت ضد التهابی شناخته شده‌ای ندارد. استامینوفن در ترکیب با سایر داروهای ضددرد تجویز می‌شود. در خانم‌های باردار هم استامینوفن ضددرد خوبی در تمام مراحل بارداری تلقی می‌شود. زیاده روی در مصرف استامینوفن و تجاوز از دوز مجاز دارو می‌تواند مشکلات کبدی شدید ایجاد کند.

داروهای ترکیبی ضد درد مؤثر بر دندان‌درد: داروهای ترکیبی ضد درد اغلب حاوی ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین هستند که در درمان دندان‌درد مؤثر شناخته می‌شوند. این داروها اغلب به فرم کپسول و با ‌های تجاری مانند نوافن، آسیفن، مگافن و عرضه می‌شوند ولی اغلب ترکیبات یکسانی دارند. ترکیب استامینوفن و کدئین هم در بازار ایران وجود دارد که بدون نسخه در حال حاضر از داروخانه‌ها قابل تهیه می‌باشد. در کشورهای دیگر داروهای ترکیبی ضد درد متنوعی که حاوی اکسی‌کدون (ضد درد مخدر) هستند، وجود دارند. هر چند داروهای ترکیبی در تسکین دندان‌درد اثرات خوبی نشان‌داده‌اند ولی در مصرف آن‌ها باید احتیاط بیشتری نشان داد. چون احتمال آلرژی یا عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب‌های دارو ممکن است افزایش یاشد.

آسپرین: در موارد غیر از کشیدن دندان یا جراحی در ناحیه دهان، آسپرین ساده داروی خوبی برای تسکین دندان‌درد است. آسپرین ضد درد و ضدالتهاب خوبی است و اثرات جانبی کمی دارد. در کودکان نباید برای دندان‌درد آسپرین تجویز شود. آسپرین تشکیل لخته را در خون به تأخیر می‌اندازد و در بیمارانی که مشکلاتی مانند خونریزی یا زخم‌های گوارشی دارند نباید استفاده شود.

دندان درد ها

ضددردهای مخدر: کدئین معروف‌ترین مسکن مخدر کدئین است که در بازار ایران به صورت ترکیبی وجود دارد. ضد دردهای مخدر عوارض جانبی زیادی دارند و استفاده از آن‌ها برای دندان درد توصیه نمی‌شود. در برخی کشورها ضد دردهای ترکیبی قوی تری حاوی مخدرهایی مانند اکسی‌کدون هم برای دندان‌درد تجویز می‌شود که در ایران این داروها فعلاً در دسترس برای تجویز دندان‌پزشکان نیست. ترامادول و مخدرهای صناعی از این دست برای دندان‌درد نباید استفاده شوند.این داروها پتانسیل وابستگی هم دارند.

آنتی‌بیوتیک‌ها و دندان درد: آنتی بیوتیک‌ها به طور مستقیم اثری بر روی دندان‌درد ندارند. بعضی از کسانی که به دندان‌درد مبتلا هستند به خیال اینکه عفونت دندان وجود دارد و عامل درد است سرخود آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند. درحالی که مصرف آنتی‌بیوتیک به تنهایی کمکی به کاهش درد نمی‌کند. در مواقع تورم و تب، آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است در کنترل علایم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشند، ولی آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین اثر ضد دردی ندارند.

مفیک اسید: معلوم نیست که دقیقاً چرا مفیک اسید به عنوان داروی مسکن برای دندان‌درد در میان عامه مردم مطرح شده است. قضیه این است که حتی متأسفانه برخی از داروخانه‌ها هم برای دندان‌درد به جای ایبوپروفن که داروی موثرتری  برای تسکین دندان درد است مفیک اسید به عنوان مسکن می‌دهند. مفیک اسید و ایبوپروفن از یک خانواده هستند ولی اثر ایبوپروفن در تسکین دندان درد بهتر است و مفیک اسید در دردهای قائدگی و میگرنی و اندیکاسیون دارد.( در مورد اینکه چرا مفیک اسید داروی مسکن دندان درد شناخته شده است این مطلب را بخوانید)

کورتون‌ها: دگزامتازون و بتامتازون ازجمله داروهای کورتونی هستند که متأسفانه در کشور ما مصرف و حتی تجویز آن‌ها بیش‌ازحد لازم صورت می‌گیرد که برای سلامتی زیان‌بار است. برای دریافت کورتون از داروخانه نیاز به تجویز پزشک وجود دارد و فروش آن‌ها بدون نسخه ممنوع است. کورتون‌هایی مانند دگزامتازون در دندان‌های معمول نباید استفاده شوند. اثر این داروها ضدالتهابی است. این داروها اصلاً در خط اول و دوم تجویز توسط دندان‌پزشکان نیستند و بهتر است تا جایی که ممکن است از آن‌ها برای تسکین دندان‌درد استفاده نشود.

سایر داروهای ضد درد متفرقه: داروهایی مانند دیکلوفناک صورت قرص یا شیاف به عنوان ضددرد برای تسکین درد دندان می‌توانند استفاده شوند ولی حقیقت این است که این داروها برتری بر داروهای معمول ندارند و دلیلی برای استفاده از این داروها در دندان درد نیست.(استفاده از فرم تزریقی دیکلوفناک توصیه نمی‌شود و موارد فلج متعاقب مصرف به نوع تزریقی نسبت داده شده است).ناپروکسن و بقیه داروهای این خانواده هم بر روی دندان درد موثرند ولی ایبوپروفن بهترین دارو در این رده است.برای یک دارو ممکن است های مختلف وجود داشته باشد.مهم ماده موثره در دارو میباشد که معمولا در سه چهار خانواده جای نمیگیرد.ف

بی‌حس کننده‌ها یا ضددردهای موضعی: قطره‌های صناعی یا گیاهی و افشانه‌ها(اسپری‌ها) روی دندان‌درد اثردارند ولی فقط مدت کوتاهی دندان‌درد را برطرف می‌کنند.معمولا جای داروهای خوراکی و تزریقی را نمی‌گیرند.به علاوه ممکن است ایجاد حساسیت موضعی،حالت سوختگی مانند یا زخم هم در ناحیه بکنند.ولی در مصرف چند باره،به مدت کمی می‌توانند درد را برطرف کنند.

سلام. ایا میتوان دندون عقلی رو که به حالت افقی رشد کرده رو بنحوی ترمیم کرد که به دندان جلویی اسیبی نزنه یا فقط باید با جراحی کشیده بشه؟ با تشکر

اگر نقشی در جویددن ندارد یا مستعد پوسیدگی یا پوسیده کردن سایر دندان هاست باید کشیده شود

سلام اقای دکتر یا با وجود ورم لثه میشود عصب کشی کار یا باید حتما اول ورم خوب شود بعد عصب کشی شود؟
باتشکر فراوان

وجود تورم ممانعتی ایجاد نمی کند

سلام اقای دکتر
من تنها برای چکاپ سالیانه دندانم به دندانپزشک مراجعه کردم ایشان پرکردگی دندان اسیاب اخر من را با کامپوزیت نوری تعویض کردند که هنگام جویدن درد شدیدی در فک من ایجاد میشد بنابراین در اقدامی جدید دندان را عصب کشی و پانسمان کردند.حال اگر چیزی حتی نرم بجوم هنگام جویدن درد ندارم ولی شب دردی کشنده کل دندان و حتی دندان های جلوییم را چندین ساعت در بر میگیرد.از مدت عصب کشی من پنج روز میگذرد خیلی نگرانم.لطفا من را راهنمایی فرمایید چه کنم

علایم شدید درد بعد از درمان ریشه در هفته ی اول برطرف می شود ولی درد خفیف موقع فشار ممکن است مدت بیشتری باقی بماند. در صورتی که دردتان با همان شدت در پایان هفته اول ادامه یافت به دندانپزشکتان مراجعه کنید

سلام
دکتر یه خمیر دندون معرفی کنید که واقعا تمیز کننده و ضد باکتری باشه
با تشکر

از نظر علمی واقعا تفاوت خمیردندان های موجود در بازار محرز نیست ولی طبیعی است است که استفاده از بزند های معتبر توصیه می شود

سلام دندون عقلم بدجور ورم کرده و درد بدی داره دکتر برام پنی سیلی تجویز کرد و یه آمپول هم برای درد که اسمش خاطرم نیست ورم بهتر شده ولی دردش بدجور اذیتم میکنه بنظر شما چه مسکنی بگیرم که از دردش کم کنه و اینکه میشه الان بکشم یا حتما باید دردش خوب بشه؟در ضمن دهنم یاز نمیشه از عفونت ممنون میشم راهنمایی کنید

سلام
ابتدا ممکن است شما مجبور باشید تا دوره ی آنتی بیوتیک خود را تمام کنید تا دهانتان باز شود .
مسکن های ساده با مصرف منظم و سر ساعت درد را کنترل می کنند

سلام اقای دکتر من یه نصف دندو درد میکنه و نمیدوم کدومشه و میزنه به بقیه دندونا و بعدش به گوشم و بعد سردرد ،چیکار کنم

مراجعه به دندانپزشک می تواند علت درد را مشحص کند

با سلام

مرسي مطالبتون به من خيلي کمک کرد

من خودم از قرص اکتوفن اکسترا استفاده ميکنم

چون کافئین داره بعد از مصرف باعث خستگی نمیشه

با تشکر

با سلام .دکتر من دندان عقلم خیلی شدید درد میکنه.میخواستم ببینم اگه درد داشته باشه میشه کشید؟

کشیدن در صورتی که دندان کشیدنی باشد و عامل درد باشد منعی ندارد.

با سلام مرسي از مطالب سايتتون خيلي مفيد بود من از قرض اکتوپين استفاده ميکنم فقط ترجيحا با غذا بخوريد که مشکلات گوارشي پيدا نکنيد

دندون دردم با این راه حلا خوب شد

اشتراک ها: دیکلوفناک بهتر از استامینوفن؟

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره دکتر علی مرسلی
جراح و متخصص درمان ریشه دندان
بورد تخصصی اندودنتیکس
مدرس دانشگاه

پیغام بگذارید[email protected]
کرج -خیابان شهید بهشتی، بین هلال احمر و دارایی، جنب شهرکتاب، ساختمان پزشکان نور واحد بیست
26342158
2634486484
92323292
تهران – ابتدای جلال احمد، زیر پل گیشا (نصر) روبروی بانک کشاورزی پلاک 71 طبقه چهارم (دکتر علی مرسلی، دکتر محمدرضا غفاری)
21882836
21882837

در این مطلب به معرفی چند مسکن قوی برای درد دندان می پردازیم. البته بایستی به دندان پزشک مراجعه کرد تا علت اصلی درد دندان مشخص شود. از این مسکن ها وقتی به دندان پزشک دسترسی ندارید استفاده کنید تا درد شما برای مدتی تسکین یابد. مصرف خودسرانه هر نوع دارویی منجر به عوارض جبران ناپذیری می شود.

بهترین راه برای درمان درد دندان مراجعه به دندان پزشک و یافتن علت اصلی درد دندان است. تمامی درمان ها اعم از خانگی و یا دارویی فقط درد را به طور موقت تسکین می دهند اما علت اصلی ایجاد دندان درد را رفع نمی کنند. در صورتی که به دندان پزشک دسترسی ندارید، می توانید از مسکن های مناسب البته به صورت محدود برای تسکین درد دندان خود استفاده کنید. درمان های خانگی و سنتی به اندازه درمان های مدرن و دارویی در تسکین دادن دندان درد موثر نیستند.

دندان درد مشکلی است که باید سریعا رفع شود در غیر این صورت می تواند مشکلات بزرگتری مانند بیماری های قلبی را برای شما به وجود آورد. برای آنکه بتوانید دندان درد خود را برای مدتی تسکین دهید می توانید از مسکن های قوی برای درد دندان که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت، استفاده کنید.

در ادامه با چند مسکن قوی جهت تسکین انواع دندان درد شدید آشنا خواهید شد.

یکی از داروهای مسکن قوی برای درد دندان که در دسترس بوده و موثر هم می باشد، ایبوپروفن است. این نوع مسکن در مواقع، در صورت استفاده صحیح، درد دندان را تسکین می دهد. در دو دوز 4 و 2 میلی گرمی در بازار موجود است. این نوع مسکن بدون نسخه قابل خریداری است. اگر برای مصرف این دارو منعی وجود ندارد مثل خونربزی های گوارشی، ناراحتی های قلبی، حساسیت های دارویی و ، می توانید از آن برای درد دندان استفاده کنید.

نوع ژلاتینی این نوع مسکن با ژلوفن که به صورت کپسول می باشد، نسبت به قرص بهتر و راحت تر جذب می شود. پیروکسیکام، کتورولاک و کتوپروفن نیز داروهایی از خانواده ایبوپروفن می باشند و در بازار نیز موجود هستند. فرم تزریقی این نوع مسکن ها نیز موجود است.

استامینوفن نیز از جمله داروهای مسکن برای درد دندان می باشد. این نوع مسکن ضد درد می باشد اما خاصیت ضد التهابی آن قوی نیست. این نوع مسکن را با سایر داروهای مسکن ترکیب می کنند. خانم های باردار در تمام دوران بارداری می توانند از این دارو به عنوان ضد درد استفاده کنند. زیاده روی در مصرف این مسکن منجر به مشکلات کبدی شدیدی می شود.

این نوع مسکن ها اغلب حاوی استامینوفن، ابوپروفن و کافئین می باشند که برای درد دندان های شدید موثر واقع می شوند. این دارو بیبشتر به فرم کپسول مثل نوافن، مگافن، آسیفن و در بازار موجود است. مسکن ترکیبی کدئین و استامینوفن نیز در بازار موجود است که بدون نسخه پزشک هم قابل تهیه می باشد. در مصرف این نوع مسکن قوی برای درد دندان باید احتیاط کرد. چون ممکن است ترکیب کردن این داروها عوارض داشته باشد و یا شخص نسبت به این ترکیبات آلرژی بگیرد.

داروی آسپرین خاصیت ضد التهابی و ضد درد دارد و یک مسکن مناسب برای درد دندان می باشد. عوارض جانبی این نوع دارو نیز کم است. البته به هنگام جراحی دندان و یا کشیدن آن نباید از این دارو استفاده کرد. همچنین کودکان و افرادی که زخم و خونریزی در دستگاه گوارش دارند، نباید آسپرین مصرف کنند. این دارو از لخته شدن خون جلوگیری می کند.

معروف ترین نوع مسکن مخدر، داروی کدئین می باشد که در بازار نیز اغلب به صورت ترکیبی با داروهای دیگر موجود است. انواع مخدر صناعی مثل ترامادول نیز بهتر است برای درد دندان استفاده نشوند زیرا این نوع داروها اثرات جانبی بسیاری دارند و شخص را وابسته به ترکیبات دارو می کنند.

به طور کلی آنتی بیوتیک ها شامل انواع مسکن قوی برای درد دندان نیستند. اگر درد دندان ناشی از عفونت باشد، مصرف آنتی بیوتیک درد را کاهش می دهد. البته تشخیص عفونت دندان با پزشک دندان پزشک است و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک فقط سلامت شخص را به خطر می اندازد. به هنگام تورم دندان، آنتی بیوتیک ها علائم و فشار بافتی را کاهش می دهند و خاصیت ضد درد ندارند.

داروهای بتامتازون و دگزامتازون از خانواده کورتون ها هستند. متاسفانه در ایران تجویز و مصرف این نوع داروها از حد لازم فراتر رفته است که این امر عوارض جبران ناپذیری برای سلامتی شخص دارد. فروش این نوع داروها بدون تجویز پزشک ممنوع است. برای دندان دردهای معمولی نباید از این داروها استفاده کرد. به طور کلی بهتر است تا جایی که امکان دارد از مصرف چنین داروهایی پرهیز کرد.

مفیک اسید در بین مردم به عنوان داروی تسکین دهنده درد دندان شناخته شده است، اما در واقع داروهای مسکن بهتر از آن هم مثل ایبوپروفن وجود دارد. هر دو دارو از یک خانواده هستند اما اثر ایبوپروفن است.

انواع اسپری ها و قطره های دارویی و یا گیاهی فقط برای مدت کوتاهی بر روی درد دندان اثر دارند و آن را رفع می کنند. این داروهای موضعی جای انواع مسکن قوی برای درد دندان را نمی گیرند. ممکن است این نوع داروها باعث حساسیت های موضعی مثل زخم در ناحیه دندان شوند.

داروهایی مثل دیکلوفناک که به صورت شیاف و یا قرص در بازار موجود است نیز برای تسکین درد دندان استفاده می شوند. این نوع داروها بر سایر مسکن های درد دندان برتری ندارند و بهتر است از مسکن هایی که قبل از این بخش معرفی شد، استفاده شود. از فرم تزریقی دیکلوفناک استفاده نکنید زیرا در مواردی منجر به فلج شخص شده است. داروی ناپروکسن و هم خانواده های آن نیز مسکن قوی برای درد دندان هستند اما مصرف ایبوپروفن بر آن ارجحیت دارد.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



موزه پرنس ولز هند یک جاذبه توریستی متفاوت!



با بالون معده لاغر می شویم یا نه؟


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!



با جزیره تماشایی ماک و تام موراکوت آشنا شوید

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک


بالون معده با دکتر فرزاد فرامرزی – فوق تخصص گوارش, کبد و آندوسکوپی

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *