قرص متفورمین برای کیست تخمدان خوبه

خواص دارویی و گیاهی

هدف: هدف از انجام اين مطالعه آشنا شدن متخصصين زنان و مامايي با متفورمين جهت درمان سندرم تخمدان پلي كيستيك (polycystic oy syndroma) مي باشد.منابع اطلاعات: اطلاعات با استفاده از سايت ovid و 94 مقاله انگليسي زبان كه از سال 1966 با واژه هاي كليدي متفورمين و سندرم تخمدان پلي كيستيك انتشار يافته جمع آوري شده است. روش كار: مقالات در صورت نداشتن گروه كنترل، نداشتن معيار سندرم تخمدان پلي كيستيك براساس تعريف انيستيتو ملي سلامت، نبود يك پيامد كلينيكي در پايان مطالعه و مقالاتي كه به زبان انگليسي نبودند از مطالعه حذف شدند. مجموعا 21 مقاله شرايط ورود به مطالعه را داشتند. نتايج: نتايج سه مطالعه كارآزمايي باليني نشان داد در افراد مبتلا به تخمدان پلي كيستيك (Pcos) كه نازايي همراه با عدم تخمك گذاري دارند درمان توام متفورمين+ كلوميفن بسيار موثرتر از كلوميفن به تنهايي در تحريك تخمك گذاري مي باشد. درمان با متفورمين در خانمهاي مبتلا به تخمدان پلي كيستيك با قاعدگي هاي نظم كه تمايلي به حاملگي ندارند ممكنست باعث بازگشت قاعدگيهاي توام با تخمك گذاري در تعداد كثيري از آنها شود. گرچه در بسياري از خانمها 6-4 ماه درمان با متفورمين براي بازگشت قاعدگي هاي توام با تخمك گذاري مورد نياز است. در خانمهاي چاق متفورمين+ يك رژيم غذايي كم كالري موثرتر از رژيم غذايي كم كالري به تنهايي در كاهش وزن اين افراد مي باشد. بحث: سندرم تخمدان پلي كيستيك يك اختلال شايع آندوكريني در زنان مي باشد. متخصصين زنان و مامايي بايد با انديكاسيون و كنترانديكاسيونهاي مصرف متفورمين آشنا باشند.

 

نسخه قابل چاپ

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و 442651 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

پیوندهای مرتبط


URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1163-fa.html

مقدمه: یکی از ویژگی های اصلی بیماران مبتلا به (Polycystic oy syndrome: PCOS)، ناباروری بعلت عدم تخمک گذاری می باشد. یکی از داروهای موثر و البته مورد بحث در تخمک گذاری و بارداری در این بیماران متفورمین می باشد. ما در این مطالعه میزان اثربخشی متفورمین را بر تخمک گذاری و بارداری در زنان مبتلا به PCOS مقاوم به کلومیفن سیترات را بررسی نمودیم و نیز عوامل احتمالی موثر بر پاسخ دهی را نیز مدنظر داشتیم.

مواد و روش ها: این مطالعه که بصورت یک مطالعه توصیفی (Case series) طراحی شده است 31 زن مبتلا به PCOS مقاوم به درمان با کلومیفن سیترات مراجعه کننده به درمانگاه زنان و نازایی بیمارستان شریعتی در طی سال های 138 و 1381 را از طریق روش نمونه گیری غیر تصادفی ساده انتخاب و بررسی نموده است. داده های مربوط به پروفایل هورمونی و ویژگی های زمینه ای، تخمک گذاری و بارداری و عوارض دارویی در بیماران جمع آوری گردید.

یافته ها: در 19 زن (61.3%) تخمک گذاری و در 9 زن (29%) بارداری مشاهده گردید. تخمک گذاری با سن و مدت ناباروری ارتباط معنادار داشت (بترتیب P.44 و P.2). باردار شدن نیز با سن و مدت ناباروری ارتباط معنادار آماری داشت (بترتیب P.28 و P.27). در 6 نفر (19.4%) از بیماران عارضه گوارشی (تهوع یا اسهال) دیده شد.

نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد که استفاده از متفورمین در بیماران مقاوم به کلومیفن سیترات در القا تخمک گذاری و بارداری موثر باشد ولی وجود عوارض گوارشی بعنوان عامل بازدارنده در مصرف این دارو نیز باید مدنظر قرار گیرد. 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *