قرص لونژیل پریودی

خواص دارویی و گیاهی

قرص لونژین یا همان لوونورژسترول یک هورمون مصنوعی است که به هورمون جنسی زنان پروژسترون شباهت دارد. یکی از ترکیبات اصلی قرص های ضدبارداری است. این دارو این دارو با جلوگیری از ترشح گنادوتروپین ها از هیپوفیز قدامی، تخمک گذاری و بلوغ فولیکولی را مهار می کند به این صورت که مخاط دهانه رحم را ضخیم تر می کند بطوری که اسپرم به دشواری می تواند به داخل رحم نفوذ کند و بدین ترتیب جلوی بارداری گرفته می شود.
لونژین به صورت ترکیبات فقط در شکل پروژستوژن و در قرص های ترکیبی ضدبارداری همراه با داروی استروژن موجود است. لونژین را در بعضی موارد اضطراری به عنوان عامل ضدحاملگی بعد از مقاربت استفاده  می کنند. با استروژن نیز در درمان جایگزین هورمونی برای مداوای نشانه های یائسگی تجویز می شود. 

قرص لونژین نوعی قرص پیشگیری از بارداری اورژانسی است که در زمره داروهای پروژسترونی ضد بارداری محسوب می شود و معمولا در نوراد اورژانس باید از این دارو استفاده کرد و به شکل روتین بهتر است سراغ این دارو رفته نشود. چون قرص یک جور پروژسترون است با مصرف گهگاه و فقط در مواردی که از روش پیشگیری مطمئن نیستید یا موقعی که در رابطه زناشویی پیشگیری خاصی نداشته اید، مشکلی به وجود نمی آید و می توانید از لونژین استفاده کنید. ولی اگر نزدیک به زمان پریود یا خونریزی قاعدگی از این قرص ها استفاده کنید منجر به این می شود که زمان پریود جا به جا بشود و شاید با کمی تاخیر همراه باشد. این مساله برای خیلی از خانم ها مایه نگرانی است و تصور می کنند که چون پریود شان دیر شده ممکن است باردار شده باشند. در ضمن این نکته را هم به خاطر داشته باشید که این روش به هیچ عنوان به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری دائمی توصیه نمی شود و نمی تواند مثلا به جای استفاده از قرص ال دی، لونژین استفاده شود. روش های اورژانس برای استفاده گهگاه است نه اینکه ماهی یکبار از این قرص استفاده شود. در ضمن این روش ممکن است ۱۰ درصد خطا داشته باشد که به همین خاطر اصولا این روش را به عنوان شیوه پیشگیری از بارداری پیشنهاد نمی شود.
شما تا 72 ساعت بعد از مقاربت مشکوک می توانید از این قرص ها استفاده کنید. لونژین به همراه لاینسترول حاوی هورمون پروژسترون هستند. از این هورمون هم در روش جلوگیری با قرص عادی ( به همراه استروژن ) و هم به تنهائی ( همان قرص شیردهی ) استفاده می شود. همان طور که گفته شد از این هورمون می توان در روش جلوگیری اورژانسی نیز استفاده کرد.

·        مصرف قرص اول در48 ساعت اول پس از نزدیکی و ترجیحا بلافاصله پس از نزدیکی مشکوک و قرص بعدی 12 ساعت بعد

·        مصرف 2 عدد یک جا در اولین فرصت در48 ساعت اول پس از نزدیکی مشکوک

هرچه زودتر این داروها مصرف شوند ، موثرتر خواهند بود و گرچه در بعضی از منابع بر اثر بخشی آنها تا 12 ساعت ـ 5 روز ـ پس از یک نزدیکی مشکوک تاکید شده ، بهترین زمان مصرف آنها تا48 ساعت اول ـ2 روز ـ پس از نزدیکی مشکوک است.

سعی کنید اولین قرص را در اولین فرصت پس از برقراری رابطه جنسی مشکوک بخورید. قرص بعدی را نیز12 ساعت بعد مصرف کنید. پس از آن دیگر قرصی مصرف نکنید و منتظر خونریزی باشید معمولا خونریزی ظرف 7 روز پس از مصرف آخرین قرص اتفاق می افتد. در طی این مدت دیگر رابطه جنسی نداشته باشید یا حتما از یک روش مطمئن استفاده کنید. ظرف 3 تا 1 روز پس از روش اورژانس، دچار خونریزی می شوید ،این خونریزی به معنی ریزشاستر رحم-اندومتر- است بنابراین دیگر محصول حاملگی در رحم جایگزین نشده و بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین این خونریزی به معنی این است که شما در این سیکل باردار نشده اید.در صورت تعویق خونریزی پس از 1 هفته تا 1 روز برای آزمایش بارداری مراجعه کنید.

 بهتر است قرصها را با شکم خالی نخورید ، اگر تا 2 ساعت پس از مصرف قرصها استفراغ کردید ، مجددا قرص را بخورید.

*       به خاطر داشته باشید بیش از یک نوبت در یک سیکل قاعدگی از این روش استفاده نکنید.برخی داروها اثر این قرصها را کاهش می دهد ، مثلا اگر از فنی توئین یا ریفامپین استفاده می کنید ، اثر این روش کم می شود بنابراین در صورت مصرف همزمان این داروها باقرصهای پیشگیری ، تعداد قرصهای پیشگیری را دو برابر کنید.

*       به خاطر داشته باشید استفاده از این روش می تواند باعث تغییر در زمان قاعدگی بعدی شود. البته معمولا این تغییرات کم بوده و قاعدگی چند روز زودتر یا دیرتر اتفاق می افتد. اگر تاخیر بیش از 7 روز شود ، باید احتمال بارداری را در نظر داشت. در این صورت بررسی فرد و معرفی برای انجام تست بارداری ( B-hcG ) ضرورت دارد.

گرچه این روش درصورت استفاده صحیح ، تا 97-99درصد موثر است. ولی در تمام روشها شانس شکست وجود دارد بنابراین تاکید می کنم تا زمان قاعدگی بعدی حتما ازیک روش دیگر مانند کاندوم استفاده کنید. در صورت وقوع حاملگی همزمان با این روش ، با توجه به اینکه این روش برای جنین خطری ندارد ، نیازی به سقط و ختم حاملگی نخواهد بود.


در صورت بارداری،بیماری شدید شریانی،آدنومای کبدی، پروفیری،سرطان پستان و دستگاه تناسلی 

در صورت ابتلا به بیماری قلبی، سابقه بارداری نابجا،سندرم های سو جذب، کیست های فعال تخمدانی، بیماری فعال کبدییرقان انسدادی عود کننده و یا سابقه یرقان در دوران بارداری، دارو با احتیاط مصرف شود. 

نظم شدن قاعدگی، تهوع، استفراغ،سردرد، احساس ناراحتی در سینه ها،افسردگی ،اختلالات پوستی، تغییرات وزن بدن

*       در صورت مصرف همزمان این دارو با ریفامپین، حتما باید از یک روش دیگر جلوگیری نیز استفاده کرد. 

*      طی دوران مصرف باید فشار خون فرد دائما کنترل شود

رئيس بيمارستان شهيد اكبرآبادي گفت: نظم شدن قاعدگي از شايع‌ترين عوارض داروي لوونورژسترول است.

مريم كاشانيان افزود: براي پيشگيري فوري و اورژانسي از بارداري داروهاي مختلفي وجود دارد. وي گفت:‌ بهترين دارويي كه در گذشته براي پيشگيري فوري از بارداري استفاده مي‌كردند، قرص HD بود كه تا 72 ساعت بعد از عدم پيشگيري از بارداري مي‌توانستند، مصرف كنند اما زنان بعد از 72 ساعت نمي‌‌توانند از بارداري پيشگيري كنند.

رئيس بيمارستان شهيد اكبرآبادي اضافه كرد: در مطالعاتي نشان داده شد كه قرص HD مقدار هورمون زيادي را به بدن وارد مي‌كند كه موجب بروز عوارضي از جمله تهوع و استفراغ در زنان مي‌شود.

كاشانيان گفت: داروي جديدي كه براي پيشگيري فوري از بارداري ساخته شد «لوونورژسترول» دارد كه داروي بسيار كارآمدي است.

قرص «لوونورژسترول» يك پروژسترون مصنوعي است و عوارض قرص‌هاي HD را ندارد.


رئيس بيمارستان شهيد اكبرآبادي اضافه كرد: توصيه مي‌شود كه بعد از عدم پيشگيري از بارداري 2 عدد قرص «لوونورژسترول» استفاده شود اما بعد از 72 ساعت نمي‌توان پيشگيري انجام داد.

وي گفت: مي‌توان گفت از اين قرص فقط يك بار در ماه مي‌توان استفاده كرد به دليل اينكه تغييرات زيادي را در هورمون‌هاي بدن ايجاد مي‌كند و نظم شدن قاعدگي از شايع‌ترين عوارض دارويي «لوونورژسترول» است. 

بخاطر داشته باشید میزان موفقیت روش پیشگیری اورژانس۹۷ تا ۹۸ درصد است و هر قدر فاصله زمانی شروع روش تا تماس جنسی کمتر باشد میزان موفقیت ان است.

شایع ترین عارضه روش اورژانس تهوع و استفراغ است. لذا توصیه می شود یک ساعت قبل از مصرف هر دوز و ۴ تا ۶ ساعت بعد از ان از یک داروی ضد تهوع نظیر قرص (یک عدد) یا قطره پلازیل (۲۵ قطره) استفاده کنید. سایر عوارض شامل سردرد ، سرگیجه و اختلال در قاعدگی است.

در صورت استفراغ تا ۲ ساعت پس از مصرف قرص ها در روش پیشگیری اورژانس ، خوردن مجدد قرص های همان دوز ضروری است.

چنانچه ظرف مدت سه هفته بعد از استفاده از روش جلوگیری اورژانس ، قاعده نشدید باید تست بارداری بدهید.

چنانچه با وجود استفاده از روش جلوگیری اورژانس ، باردار شدید نگران سلامت جنین نباشید. مصرف این قرص ها برای جنین خطری ندارد.

در آخر ، فراموش نکنید که روش جلوگیری از بارداری اورژانس صرفا یک روش اورژانسی است و نباید بیش از چند بار در سال تکرار شود چراکه شوک هورمونی حاصل از هر بار مصرف قرص ها می تواند سبب اختلال در قاعدگی و تخمک گذاری شود. لذا در صورت وجود روابط مستمر ، بهتر است یک روش روتین جلوگیری از بارداری را فرا بگیرید و بکار ببندید.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

سلام عزیزم. نگران نباش . به هر حال قرص رو به موقع خوردی . شما روی تاریخ پریود خودت که دیگه اصلا حساب نکن ! اما بعد خوردن آخرین قرص ، حتی تا 2-3 هفته هم ممکنه طول بکشه تا خونریزی ایجاد بشه . 


${Body}

بانک اطلاعات

ابزارهای بارداری و زایمان

ابزارهای رشد کودک

ابزارهای سنجش سلامت

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

مطلب از سایر رسانه ها

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *