قرص ضد تهوع برای کودکان

قرص ضد تهوع برای کودکان
قرص ضد تهوع برای کودکان

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است



چه چیزی اشتباه است؟

حالت تهوع کودک منجر به استفراغ او می شود و شما باید سریعا به او کمک کنید. قرص ضد تهوع برای کودکان

 

خوشبختانه استفراغ کودکان معمولا خطری ندارد و به سرعت آن را پشت سر می گذارند.

 

علل شایع استفراغ کودکان، ویروس های معده (مثل آنفلوآنزای معده) و گاهی اوقات مسمومیت غذایی است.

 

اگر سن کودک شما کمتر از دوازده هفته است و یا بیمار به نظر می رسد و یا شما نگران حال او هستید، او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید.

علائم کم آبی بدن

یکی از مهم ترین کارهایی که موقع استفراغ کودک باید انجام دهید این است که مراقب کم آبی بدن او در اثر استفراغ باشید.

 

کودکان خیلی سریع تر از افراد بزرگسال دچار کم آبی بدن می شوند. پس دقت کنید که آیا کودک شما در اثر استفراغ دچار علائم زیر می شود یا خیر:

 

خسته یا بدخو، خشکی دهان، ریزش اشک کمتر موقع گریه کردن، پوست سرد، گود افتادن چشم ها، ادرار نکردن طبق روال همیشگی و طبیعی، موقع ادرار کردن میزان ادرار او زیاد نیست یا رنگ زرد تیره دارد.

 

درمان کم آبی بدن

برای جلوگیری و بهبود کم آبی بدن، سعی کنید کودکتان آب و مایعات کافی بنوشد. حتی اگر استفراغ او ادامه داشته باشد، کودک می تواند برخی از آنچه را که به او می خورانید، جذب کند.

 

محلول او آر اس (ORS) بهترین درمان کم آبی بدن در این گونه مواقع است.

آب و محلول او آر اس را برای جبران کم آبی بدن کودکتان به او بنوشانید.

 

پودر او آر اس را تمام داروخانه ها می فروشند و طرز تهیه محلول آن، روی بسته پودر نوشته شده است. با این همه، ما نیز طرز تهیه آن را برای شما بیان می کنیم.

 

برای تهیه محلول او آر اس،  آب را بگذارید تا خوب بجوشد. آب جوشیده را بگذارید تا خنک شود. چهار لیوان (یک لیتر) از این آب جوشیده را در پارچ بریزید و یک پاکت پودر ORS را در آن حل کنید. این محلول را در یخچال نگه دارید.

در طی روز هر چقدر که می توانید از این محلول، به کودک بدهید. بعد از 24 ساعت هر چقدر از این محلول را که مانده است دور بریزید و برای 24 ساعت بعدی، یک بسته جدید درست کنید.

مهم ترین نکته این است که پدر و مادر باید باور کنند که این محلول برای فرزندشان حیاتی است پس باید با حوصله و آرامش، در دادن محلول به کودک جدی باشند.


برای اینکه کودک بهتر محلول او آر اس را بخورد، آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود. اینطوری قابل تحمل تر می شود. همچنین می توانید با کمی آب میوه طبیعی (مثل آب سیب) آن را مخلوط کنید. اخیرا ORS طعم دار هم ساخته شده است.


 

بعد از اینکه کودک استفراغ کرد، با دادن مقادیر کم مایعات شروع کنید و هر چند دقیقه یک بار چند قاشق غذاخوری محلول او آر اس به او بدهید.

 

به تدریج، بر حسب تحمل کودک مایعات بیشتری به او بدهید و مراقب باشید که آیا کودکتان به طور منظم ادرار می کند یا خیر؟

نوشابه گازدار خنک

برای سال ها، والدین از نوشابه گازدار خنک و یا نوشیدنی گازدار زنجبیلی برای جبران کمبود مایعات بدن کودک مبتلا به استفراغ استفاده می کردند و خیلی از پزشکان هنوز آن را توصیه می کنند.

 

اما تحقیقات نشان داده است که محلول خوراکی او آر اس برای کودکان بهتر از نوشابه گازدار است. قرص ضد تهوع برای کودکان

 

محلول او آر اس مقادیر مناسب قند و نمک را برای بدن کودک تأمین می کند.

 


رژیم غذایی مایع

اگر استفراغ کودک چند ساعت طول بکشد، بایستی علاوه بر آب و محلول او آر اس، غذاهای آبکی به او بدهید.

 

این خوراکی ها راحت تر جذب بدن می شوند، همچنین مواد مغذی را به بدن کودک می رسانند که به او انرژی می دهد.

آب سیب و آب گوشت به او بدهید.

 

داروها

استفراغ کودک معمولا بعد از مدت کوتاهی برطرف می شود. لذا بهتر است صبر کنید تا این مشکل از کودکتان دور شود.

 

بدون تجویز پزشک از داروی ضد تهوع برای کودکان استفاده نکنید. اگر یک ویروس باعث استفراغ کودک شده باشد (که معمولا هم این طور است)، این داروها موثر نخواهند بود.

 

مصرف مایعات و محلول او آر اس بهتر از داروهای ضد تهوع در درمان استفراغ موثرند.

اگر استفراغ کودک شدید باشد، پزشک چیز دیگری را تجویز خواهد کرد.

 


درمان خانگی: زنجبیل

زنجبیل از قدیم برای کاهش درد و بیماری های معده استفاده می شده است.

 

محققان معتقدند مواد موجود در زنجبیل با تاثیر روی معده و روده ها و نیز با تأثیر روی مغز و سیستم عصبی، حالت تهوع را کنترل می کنند.

 

قبل از دادن زنجبیل به کودکان، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید، زیرا ممکن است برای کودکان مضر باشد.

 


طب فشاری

استفاده از طب فشاری در بهبود تهوع برخی افراد مفید است. در طب فشاری، روی یک قسمت از بدن فشار وارد می شود تا در جای دیگر بدن، تغییراتی ایجاد شود.

 

طب فشاری شبیه طب سوزنی (روش طب سنتی چینی) است.

 

برای تسکین حالت تهوع کودک با این روش، انگشت وسطی و اشاره خود را در فرورفتگی بین دو تاندون بزرگ در سطح داخلی مچ دست کودکتان فشار دهید.

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

– اگر سن کودک کمتر از 12 هفته است و بیش از یک بار استفراغ می کند.

 

– کودک علائم کم آبی بدن را نشان می دهد و یا احتمال می دهید کودک یک ماده سمی را خورده یا نوشیده است، مثل مواد شوینده.

 

– کودک دچار گیجی، تب بالا، سردرد، بثورات پوستی، سفتی و خشکی گردن و یا درد شکم است.

 

– در استفراغ کودک، خون یا صفرا می بینید و یا فکر می کنید که کودکتان دچار، درد و عفونت آپاندیس است.

 

– کودک به سختی بیدار می ماند، بیمار به نظر می رسد، بیش از هشت ساعت استفراغ می کند و یا شما نگران حال او هستید.

 

این ها علائم یک بیماری جدی و خطرناک هستند و کودک شما در این لحظه بایستی فورا توسط پزشک متخصص اطفال معاینه شود.

آیلار آرزوگران

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

پیشگیری و درمان تهوع کودک

آیا تهوع برای بدن ضرر دارد؟

چرا دچار تهوع و استفراغ می شویم؟

 بچه‌های معصوم و غذاهای مسموم

22 علت استفراغ خونی

علل و درمان تهوع و استفراغ

قرص ضد تهوع که برای درمان علامتی حالت تهوع و استفراغ به کار می‌روند به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند : داروهای مؤثر بر سیستم عصبی مرکزی (مؤثر بر مغز و سیستم عصبی) و داروهای محیطی (مؤثر بر سیستم گوارش). مهم‌ترین این داروها متوکلوپرامید، دیمن هیدرینات و آنتی اسید هستند که بطور معمول برای برطرف کردن حالت تهوع و استفراغ مورد استفاده قرار می گیرند . در این مقاله از مجله دلگرم با ما باشید تا برخی از داروهای ضد تهوع رایج و عوارض آنها را به شما معرفی کنیم.

تهوع و استفراغ از مشکلات شایع گوارشی هستند . تهوع به صورت احساس ذهنی نیاز به بالا آوردن محتویات گوارشی تعریف می شود. برخی افراد خیلی زود دچار حالت تهوع می‌شوند. عوامل متعددی باعث ایجاد این حالت ناخوشایند می‌شود مثل ماشین گرفتگی، دریازدگی، پرخوری، استرس، میگرن و غیره که برای رفع این مشکل باید از قرص های ضد تهوع استفاده کرد.

تهوع و استفراغ دلایل زیادی دارد. علل شایع آن ویروس ها، مسمومیت غذایی و سموم (مانند برخی از داروها) هستند و هر فردی ممکن است در طول زندگی خود بارها دچار حالت تهوع شود.
حالت تهوع حرکتی نیز یکی دیگر از علل ابتلا به حالت تهوع است. این بیماری زمانی که فرد با وسایل نقلیه از جمله اتومبیل، هواپیما و کشتی سفر می کند رخ می دهد. افرادی که می دانند در طی سفر به این حالت مبتلا می شوند، بهترین حالت برایشان استفاده از داروهای ضد تهوع قبل از سفر است. مشکلات داخلی گوش نیز می توانند احساس تهوع ایجاد کند.
عفونت های ویروسی نیز یکی دیگر از علل تهوع و استفراغ است. این حالت اغلب با اسهال همراه می شود و شیوع آن همه گیر است. مسمومیت غذایی با باکتری یا ویروس می تواند علائم مشابه ایجاد کند. در هر دو عامل (ویروس یا باکتری)، بیماری به طور کلی دو روز ادامه داشته و سپس خود به خود از بین می رود. اما تهوع همراه با اسهال برای افراد مسن و کودکان با کم شدن آب بدن، خطر کم آبی را به همراه دارد.
اگر تهوع و یا استفراغ مداوم باشد و یا با علائم شدیدی مانند درد شکم، تب، زردی پوست (یرقان)، یا خونریزی همراه باشد حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. افراد مبتلا به استفراغ شدید که به سایر بیماری ها مبتلا می باشند، سن زیادی دارند، در سن خردسالی به سر می برند و یا باردار و شیرده هستند در زمانی که حالت تهوع دارند باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
گاهی داروها می توانند باعث تهوع یا استفراغ شوند. در این حالت علائم زمانی ایجاد می شود که داروی جدید را استفاده کرده اید.


قرص ضد تهوع برای کودکان

دیگر دلایل کمتر شایع ایجاد کننده تهوع و استفراغ عبارتند از:

برای جلوگیری یا کاهش تهوع و استفراغ می توان از انواع مختلف داروها استفاده کرد. هر دارو با روش متفاوتی حالت تهوع را برطرف می کند . برخی از داروهای ضد تهوع به تنهایی مورد استفاده قرار می گیرند اما اغلب اوقات ترکیبی از این داروها برای کنترل تهوع و استفراغ مؤثرتر است .



قرص هایی که ممکن است برای جلوگیری یا کنترل تهوع و استفراغ استفاده شوند عبارتند از:

قرص متوکلوپرامید یکی از مهمترین قرص های ضد تهوع می باشد. این دارو در انواع قرص ۱۰ میلی گرمی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو برای درمان حالت تهوع و استفراغ موثر بوده و همچنین از برگشت محتویات معده به مری جلوگیری می کند. همچنین باعث تخلیه راحت‌تر معده شده و باعث کاهش زمان عبور از روده باریک می شود . از این دارو می توان ۴ بار طی روز و قبل از صرف غذا استفاده کرد.
عوارض : از عوارض قرص متوکلوپرامید می توان به خواب آلودگی، سرگیجه، بالا رفتن ضربان قلب، اسهال و اختلال در فشار خون اشاره کرد. این دارو برای رفع حالت تهوع و استفراغ برای بیماران دیابتی که مبتلا به اختلال حرکت دستگاه گوارش هستند تجویز می شود. همچنین در گذشته برای درمان حالت تهوع در افرادی که شیمی درمانی می شدند نیز استفاده می شده است. مصرف همزمان قرص ضد تهوع متوکلوپرامید با بعضی داروهای که بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارند مانند آرام بخش ها، آنتی هیستامین ها، مخدر ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج ممنوع است زیرا باعث تشدید اثر این دارو ها می شود. همچنین مصرف این دارو با داروهای روان گردان مانند تری فلوپرازین یا هالوپریدول نیز باعث بوجود آمدن عوارض خطرناک برای سلامتی بدن می شود.



قرص سیزاپراید به منظور درمان مشکلات گوارشی مثل ترش کردن یا سوزش معده و همچنین درمان ریفلاکس معده تجویز می‌شود. این دارو اثر ضد تهوعی دارد و خطر بروز آریتمی قلبی از جدی‌ترین عوارض مصرف آن است. این دارو موجب افزایش حرکات مری، معده و روده در حین هضم غذا شده و در بیماری‌هایی با علایم بازگشت غذا به مری (ریفلاکس) از قبیل دیس پپسی، ترش کردن و پس زدن غذا مفید است. به طور معمول مقدار مصرف سیزاپراید ۱۰ میلی گرم ۳ یا ۴ بار در روز است. مصرف این دارو در بیماران قلبی باید با احتیاط صورت پذیرد.
عوارض: عوارض قرص سیزاپراید شامل آریتمی قلبی (غیر طبیعی شدن ضربان قلب)، یبوست، اسهال، نفخ، افزایش تولید گاز در روده‌ها، تهوع، سردرد، آبریزش بینی، درد شکم، گیجی، سینوزیت، بی‌خوابی و تشنج می‌باشد.

قرص دمیترون به منظور جلوگیری از تهوع و استفراغ ایجاد شده در بارداری، جراحی، شیمی درمانی، سرطان یا درمان با اشعه استفاده می‌شود. یبوست و اسهال برخی از عوارض مصرف این دارو می‌باشد. همچنین اگر خانم‌های باردار حالت تهوع شدیدی داشته باشند، می‌توانند با تجویز پزشک خود از دمیترون استفاده کنند. این دارو برای افراد کمتر از 4 سال توصیه نمی‌شود.
عوارض: عوارض قرص دمیترون شامل یبوست، اسهال، تب، سردرد، درد در ناحیه شکم و معده، سوزش، خارش، گیجی، خواب‌آلودگی، خشکی دهان، احساس سرما، خستگی و ضعف غیرمعمول می‌باشد.

قرص ضد تهوع آنتی اسید دارای مواد معدنی مانند کلسیم کربنات، هیدروکسید و آلومینیم است. این دارو باعث خنثی کردن اسید معده می شود که در رفع تهوع موثر است. این دارو ممکن است عوارضی مانند یبوست نیز داشته باشد.

این داروها اگر در دوز پایین مصرف شوند, می توانند با کنترل کردن برگشت محتویات معده به مری حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرد.
عوارض : مصرف همزمان این داروها با سایمتیدین تداخل دارویی داشته و ممکن است سبب عوارض جانبی خطرناک و یا تاثیر چند برابر دارو و یا بی اثر شدن آنها شود.



یکی از رایج ترین انواع قرص ضد تهوع فنوتیازین ها هستند. این دارو قیمت مناسبی داشته و می توان از آن برای مدت طولانی نیز استفاده کرد. این دارو ممکن است در بعضی افراد باعث حساسیت های پوستی، خواب آلودگی و اختلال در کار کبد شوند.

آنتی هیستامین ها به صورت خفیف می توانند حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرند. این دارو دارای عوارض زیادی مانند گیجی، خواب آلودگی، خشکی دهان و تاری دید می باشد. به همین خاطر مصرف زیاد این دارو و یا مصرف دوز بالای آن توصیه نمی شود.

هیدروکلراید مکلزین یک آنتی هیستامین است که در درمان تهوع، استفراغ و سرگیجه ناشی از حالت تهوع حرکتی موثر است.
عوارض: این دارو نباید توسط افراد مبتلا به بیماری های ریوی، گلوکوم، و یا کسانی که مشکل ادراری را به علت بزرگ شدن پروستات دارند، استفاده شود. مکلزین ممکن است موجب خواب آلودگی شود بنابراین نباید آن را با دیگر آرام بخش ها مانند الکل، داروهای تسکین دهنده، یا قرص های خواب آور استفاده کرد. با توجه به خواب آور بودن این دارو افرادی که از مکلزین استفاده می کنند باید از رانندگی کردن و یا کار با ماشین آلات خطرناک خودداری کنند. استفاده از مکلزین برای کودکان زیر ۱۲ سال و یا زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود مگر این که توسط پزشک توصیه شود.

دیمن هیدرینات نیز یک آنتی هیستامین است. استفاده از آن باید به حالت تهوع حرکتی محدود شود. این دارو می تواند موجب خواب آلودگی شود و باید از استفاده از آن در موقعیت های مشابه داروی مکلزین اجتناب شود. فرمولاسیون های مختلفی از دیمن هیدرینات در دسترس هستند. شکل مایع این دارو برای کودکان طراحی شده است. باید حدود یک ساعت قبل از سفر برای جلوگیری تهوع حرکتی از داروهای ضد تهوع مکلزین و دیمن هیدرینات استفاده شود.

امترول یک داروی خوراکی است که برای تسکین معده درد در زمان تهوع و استفراغی که توسط عفونت ویروسی یا باکتریایی یا پرخوری ایجاد می شود، طراحی شده است. امترول حاوی قند و اسید فسفریک است و برای افراد دیابتی مناسب نیست. شرکت سازنده این دارو توصیه کرده است که در یک روز بیش از ۵ بار نباید از این دارو استفاده کرد .
عوارض: به دلیل قند موجود در این دارو، بیماران دیابتی نباید از آن استفاده کنند . قبل از استفاده از این دارو برای زنان باردار و شیرده و کودکان خردسال با پزشک مشورت کنید.



بیسموت ساب سالیسیلات در تسکین تهوع و استفراغ موثر می باشد. این دارو بطور مستقیم بر روی دیواره معده تاثیر می گذارد و عوارض جانبی جدی شناخته شده ای ندارد. بیسموت ساب سالیسیلات ممکن است رنگ مدفوع و زبان را تیره کند.
عوارض: زنان باردار و شیرده باید قبل از استفاده از بیسموت با پزشک خود مشورت کنند چرا که بخشی از مواد تشکیل دهنده فعال (سالیسیلات) آن فرمول شیمیایی شبیه به آسپرین دارد، که ممکن است به جنین و نوزاد آسیب برساند. بیمارانی که به آسپیرین آلرژی دارند و یا با مصرف سایر داروهای مشابه آن واکنش نشان می دهند، نباید بیسموت استفاده کنند. اگر از داروهای رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد) استفاده می کنید، و یا به بیماری دیابت یا بیماری نقرس مبتلا هستید، این دارو را تحت نظر پزشک استفاده کنید زیرا افزایش سالیسیلات در بدن ممکن است به افزایش اثر ضد انعقادی کمک کند.

بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند معمولا در ۲۴ ساعت اول دچار حالت تهوع و استفراغ حاد می شوند. در مواردی ممکن است فرد بعد از چند روز دچار حالت تهوع شود که به آن تاخیری می گویند. در این موارد معمولا پزشک با توجه به شرایط جسمی بیمار و مراحل درمانی یکی از انواع داروهایی که برای از بین بردن حالت تهوع بعد از شیمی درمانی به کار می روند را تجویز می کند. در ادامه به چندین مورد از این داروها و عوارض جانبی ناشی از مصرف آنها اشاره می کنیم.

دگزامتازون از انواع قرص هایی است که در از بین بردن حالت تهوع و استفراغ موثر عمل می کند. این دارو برای رفع حالت تهوع بعد از شیمی درمانی تجویز می شود. گفتنی است که این دارو دارای عوارض جانبی خطرناکی می باشد به همین دلیل موارد تجویز آن نیز محدود است با این حال برای جلوگیری از حالت تهوع بعد از عمل جراحی این دارو برای بیمار تجویز می شود.

این داروها نیز در از بین بردن حالت تهوع و استفراغ بعد از شیمی درمانی موثر بوده و به عنوان درمان اصلی برای از بین بردن تهوع بعد از جراحی و رادیوتراپی نیز به شمار می رود. این داروها ممکن است سبب بروز عوارضی مانند ضعف و بی حالی، یبوست و سر درد شود.

از دیگر قرص های ضد تهوع می توان به بنزودیازپین اشاره کرد. این دارو برای جلوگیری و یا درمان حالت تهوع و استفراغ بعد از شیمی درمانی به کار می رود. این دارو در دو نوع آلپرازولام و لورازپام وجود دارد.

نکته ای که در پایان باید به آن اشاره شود این است که با توجه به دلیل بروز حالت تهوع و استفراغ باید از قرص ضد تهوع مناسب استفاده کرد. در مواردی حالت تهوع ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی باشد که درمان های به کار رفته در این شرایط با درمان های حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی یا اوایل بارداری متفاوت است. توصیه می شود که در صورت شدت گرفتن حالت تهوع حتما به یک مرکز اورژانس مراجعه تا با تشخیص صحیح درمان لازم صورت گیرد.



ترجمه و گردآوری بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

حالت تهوع و استفراغ ممکن است به دلایل مختلفی بوجود آید. تشخیص علت حالت تهوع به درمان آن نیز کمک می کند. مواردی که ناشی از مشکلات گوارشی است با سایر موارد باید داروهای متفاوت استفاده شود. در این مطلب به انواع قرص ضد تهوع و موارد استفاده از آنها می پردازیم.

قرص ضد تهوع به دو گروه تقسیم می شوند. گروه اول موسوم به مرکزی هستند که بر روی مغز و سیستم عصبی تاثیر می گذارند و گروه دیگر به قرص های محیطی که بر روی سیستم گوارش تاثیر می گذارند. یکی از مهمترین و اصلی ترین ترکیبات قرص های ضد حالت تهوع گیاه شاهدانه می باشد. در ادامه با انواع داروهای ضد تهوع و موارد مصرف آنها آشنا می شوید.

داروهای ضد حالت تهوع ویژگی ها و عوارض گوناگونی دارند که در ادامه به بررسی مهمترین این داروها می پردازیم:

قرص متوکلوپرامید یکی از مهمترین قرص های ضد تهوع می باشد. این دارو در انواع قرص 1 میلی گرمی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو برای درمان حالت تهوع و استفراغ موثر بوده و همچنین از برگشت محتویات معده به مری جلوگیری می کند. همچنین باعث تخلیه راحتتر معده شده و باعث کاهش زمان عبور از روده باریک می شود. از این دارو می توان 4 مرتبه در طی روز و قبل از صرف غذا استفاده کرد. از عوارض احتمالی مصرف این دارو می توان به خواب آلودگی، سرگیجه، بالا رفتن ضربان قلب، اسهال و اختلال در فشار خون اشاره کرد. این دارو برای رفع حالت تهوع و استفراغ برای بیماران دیابتی که مبتلا به اختلال حرکت دستگاه گوارش هستند تجویز می شود. همچنین در گذشته برای درمان رفع حالت تهوع در افرادی که شیمی درمانی می شده اند نیز استفاده می شده است. مصرف همزمان قرص ضد تهوع متوکلوپرامید با بعضی داروهای که بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارند مانند آرام بخش ها، آنتی هیستامین ها، مخدر ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد تشنج ممنوع است زیرا باعث تشدید اثر این دارو ها می شود. همچنین مصرف این دارو با داروهای روان گردان مانند تری فلوپرازین یا هالوپریدول نیز باعث بوجود آمدن عوارض خطرناک برای سلامتی بدن می شود.قرص ضد تهوع برای کودکان

از دیگر قرص های ضد حالت تهوع می توان به سیساپراید اشاره کرد. توصیه می شود که از قرص 1 میلی گرمی سیسا پراید سه الی چهار مرتبه در طی روز استفاده شود. مصرف این دارو ممکن است باعث عوارض مانند درد شکم، اسهال، اختلال در نبض و تشنج شود. مصرف این دارو باید در حدود نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود.

قرص ضد تهوع آنتی اسید دارای مواد معدنی مانند کلسیم کربنات، هیدروکسید و آلومینیم است. این دارو باعث خنثی کردن اسید معده می شود که در رفع تهوع موثر است. این دارو ممکن است عوارضی مانند یبوست نیز داشته باشد.

این دارو اگر در دوز پایین مصرف شود قادر است با کنترل کردن برگشت محتویات معده به مری حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرد. مصرف همزمان این دارو با سایمتیدین تداخل دارویی داشته و ممکن است سبب عوارض جانبی خطرناک و یا تاثیر چند برابر دارو و یا بی اثر شدن آنها شود.

یکی از رایج ترین انواع قرص ضد تهوع فنوتیازین ها هستند. این دارو قیمت مناسبتری داشته و می توان از آن برای مدت طولانی نیز استفاده کرد. این دارو ممکن است در بعضی افراد باعث حساسیت های پوستی، خواب آلودگی و اختلال در کار کبد شوند.

آنتی هیستامین ها به صورت خفیف می توانند حالت تهوع و استفراغ را از بین ببرند. این دارو دارای عوارض زیادی مانند گیجی، خواب آلودگی، خشکی دهان و تاری دید می باشد. به همین خاطر مصرف زیاد این دارو و یا مصرف دوز بالای آن توصیه نمی شود.

بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند معمولا در 24 ساعت اول دچار حالت تهوع و استفراغ حاد می شوند. در مواردی ممکن است فرد بعد از چند روز دچار حالت تهوع شود که به آن تاخیری می گویند. در این موارد معمولا پزشک با توجه به شرایط جسمی بیمار و مراحل درمانی یکی از انواع داروهایی که برای از بین بردن حالت تهوع بعد از شیمی درمانی به کار می روند را تجویز می کند. در ادامه به چندین مورد از این داروها و عوارض جانبی ناشی از مصرف آنها اشاره می کنیم.

دگزامتازون از انواع قرص هایی است که در از بین بردن حالت تهوع و استفراغ موثر عمل می کند. این دارو برای رفع حالت تهوع بعد از شیمی درمانی تجویز می شود. گفتنی است که این دارو دارای عوارض جانبی خطرناکی می باشد به همین دلیل موارد تجویز آن نیز محدود است با این حال برای جلوگیری از حالت تهوع بعد از عمل جراحی این دارو برای بیمار تجویز می شود.

این دارو نیز در از بین بردن حالت تهوع و استفراغ بعد از شیمی درمانی موثر بوده و به عنوان درمان اصلی برای از بین بردن تهوع بعد از جراحی و رادیوتراپی نیز به شمار می رود. این دارو ممکن است سبب بروز عوارضی مانند ضعف و بی حالی، یبوست و سر درد شود.

از دیگر قرص های ضد تهوع می توان به بنزودیازپین اشاره کرد. این دارو برای جلوگیری و یا درمان حالت تهوع و استفراغ بعد از شیمی درمانی به کار می رود. این دارو در دو نوع آلپرازولام و لورازپام وجود دارد.

نکته ایی که در پایان باید به آن اشاره شود این است که با توجه به دلیل بروز حالت تهوع و استفراغ می توان از قرص ضد تهوع مناسب استفاده کرد. در مواردی حالت تهوع ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی باشد که درمان های به کار رفته در این شرایط با درمان های حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی یا اوایل بارداری متفاوت است. توصیه می شود که در صورت شدت گرفتن حالت تهوع حتما به یک مرکز اورژانس مراجعه تا با تشخیص صحیح درمان لازم صورت گیرد.

منبع : آرگا







دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



7 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98

قرص ضد تهوع برای کودکان



تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا



55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98



چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟



سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی



ایده های جذاب هفت سین سال خوک

قرص ضد تهوع برای کودکان
قرص ضد تهوع برای کودکان
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *