قرص ضد بارداری دیان (سیپروترون کامپوند)

خواص دارویی و گیاهی

آبا می دانید ترنس چیست ؟ آیا ترنس همان تراجنسی است؟ تا چه حد با ترنسکشوال (Transsexual)، آشنایی دارید؟ تفاوت بین ترنسکشوال را با همجنسگرایی می دانید یا شما هم فکر می کنید این دو مسئله، یکی هستند؟ جالب است بدانید که ترنس ها در چه شرایطی زندگی می کنند  و روحیات آنها چگونه است. در این مقاله از دکتر سلام می خواهیم به بررسی ترنس ، انواع آن ، درمان هورمونی آن و شرایط لازم برای انجام عمل جراحی تغییر جنسیت بپردازیم. اگر می

این زائده گوشتی نرم که بر روی اندام تناسلی ظاهر می شود، زگیل تناسلی خفیف دارد. یک عفونت منتقله از راه جنسی ( STI ) ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی یا همان HPV می باشد که این روزها زیاد به گوش تان خورده است. زگیل تناسلی خفیف ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود. زگیل تناسلی خفیف چیست؟ زگیل های تناسلی به خصوص برای زنان بسیار خطرناک هستند چرا که برخی انواع اچ پی وی می توانند باعث ایجاد سرطان واژن و سرطان

در چند وقت اخیر در شبکه های اجتماعی اینفلوئنسرهای آرایشی و بهداشتی مژه هایی را تحت عنوان مژه مگنتی یا مژه مغناطیسی یا حتی مژه آهنربایی معرفی کرده اند. در این پست قصد داریم ببینیم که مژه های مگنتی که افرادی مثل صدف بیوتی یا هدی بیوتی به شدت این روزها در حال معرفی اونها هستن، دقیقا چی هستن و چه کاربردی دارند. مژه مگنتی (مژه مغناطیسی) چیست؟ یکی از مشکلات مژه های مصنوعی استفاده نسبتا دشوار و برخی عوارض اونهاست. مژه های برای

کچلی ریش نوعی بیماری قارچی پوست است که باعث ریزش قسمتی ار موهای صورت می شود.این عفونت به دو صورت عمیق و سطحی ممکن است رخ دهد،در این مقاله دکتر سلام شما را روش درمان گچلی ریش آشنا می کند.

با سلام واحترام و عرض خیر مقدم به شما همشهری عزیز و تشکر فراوان از اینکه به ما، پرسنل این مرکز، افتخار داده و خدمات این کلینیک را انتخاب کرده اید. هدف ما رضایتمندی تمام شهروندان مراجعه کننده به این مرکز می باشد. از آنجا که شما شایسته بهترین خدمات می باشید، بر آن شدیم تا خدمات ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماری را ارائه دهیم. هدف اولیه در طب پیشگیری، ممانعت از بروز بیماری است. غربالگری عوامل خطر بروز بیماری ها و ارائه توصیه

می دانید با چه روش هایی می توانید به کاهش مصرف مواد قندی و نشاسته ای بپردازید؟ کاهش مصرف مواد قندی و نشاسته ای می تواند به بسیاری

با سلام واحترام و عرض خیر مقدم به شما همشهری عزیز و تشکر فراوان از اینکه به ما، پرسنل این مرکز، افتخار داده و خدمات این کلینیک را

آیا می دانید روماتیسم پالیندرومیک چیست و چه تفاوتی با آرتریت روماتوئید دارد؟ آیا با عوارض این بیماری آشنایی دارید؟ می دانید علائم آن چیست؟ این نوع روماتیسم،

در مورد سونوگرافی ترانس واژینال چه اطلاعاتی دارید؟ آیا تا به حال این سونوگرافی برایتان تجویز شده است؟ شاید برایتان سوال باشد که آیا این سنوگرافی، دارای پرتوهای

در مورد داروهای ترامادول و ویکودین چه می دانید؟ آیا با عوارض احتمالی و خطرات این داروها آشنایی دارید؟ این دو دارو جزء داروهای  مسکن شناخته می شوند

از جمله پرخطرترین و پرمسئله ترین دوران بارداری، سه ماهه سوم بارداری می باشد. اکثر زنان باردار در این دوران دچار درد و بی

بارداری از لحاظ فیزیکی و احساسی در شما تغییراتی را به وجود می آورد. برخی از این تغییرات خوشایند هستند و برخی دیگر نیستند.

آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.

نوشیدن نوشابه ‌درهنگام تشنگی یک اشتباه برای جبران آب از دست رفته بدن است زیرا آسیب فراوانی به کلیه‌ها وارد می‌کند و به مرور از کار افتادگی کلیه‌ها می شود.

یک چرت 2 دقیقه ای برای بدن لازم است.
خواب کوتاه نیمروزی علاوه‌ بر کاهش استرس و افزایش شادابی در فرد، احتمال مرگ و میرناشی ازسکته قلبی را کاهش میدهد.

روزانه 3 دقیقه داخل وان حمام با محلول سرکه سیب و اب وارم بنشینید.
برای درمان مشکلات زنانه مفید است.

جالب است بدانید جنین در داخل رحم مادر نسبت به نور محیط واکنش دارد، همچنین مزه غذاها را نیز احساس می‌کند و همراه با مادر نگران می‌شود

بهترین ورزش برای شما کدام است؟ همان که آن را انجام خواهید داد. برای تحریک شدن و به مبارزه طلبیدن، چیزی جدید را امتحان

یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این


قرص سیپروترون کمپاند یا قرص دیان دارای دو جزء است؛ یک جزء آنتی آندروژنی یا همان سیپروترون به میزان 2میلی گرم و یک جزء استروژنی یعنی اتینیل استرادیول به میزان 3 میکرو گرم. از جزء ضد آندروژنی برای درمان آکنه‌های شدید و مقاوم و هیرسوتیسم (پرمویی) در زنان استفاده می‌شود. یک عدد روزانه به مدت 21 روز از روز پنجم قاعدگی شروع می‌شود که بعد از اتمام یک دوره و با یک وقفه 7 روزه می‌توان درمان را تکرار کرد. 


ترکیبات:

ترکیبی از : یک جزء استروژنی + یک جزء آنتی آندروژن


Cyproterone Acetate 2 mg +Ethinylestradiol 35 mcg

طبقه‌بندی فارماكولوژیك: تركیب استروژن و پروژستین.
طبقه‌بندی درمانی: ضد آندروژن، جلوگیری كننده از بارداری.
طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده X 


سیپروترون کامپاند


موارد و مقدار مصرف:

الف) درمان آكنه شدید و مقاوم به درمان طولانی مدت با آنتی‌بیوتیكهای خوراكی،درمان پرمویی خفیف تا متوسط بدون علت مشخص.
در اولین دوره درمان، از روز پنجم قاعدگی روزی یك قرص به مدت 21 روز مصرف می‌شود. دوره‌های بعدی درمان بعد از گذشت هفت روز بدون مصرف قرص، به همان ترتیب شروع می‌شود.ب) جلوگیری از بارداری.
از روز پنجم قاعدگی روزانه یك قرص به مدت 21 روز مصرف می‌شود. سپس، به مدت یك هفته مصرف دارو قطع، و بعد از آن، دوباره همین بره مصرف دنبال می‌شود. در صورت بروز وقفه در قاعدگی، ابتدا باید احتمال بارداری را رد كرد و سپس دوره بعدی درمان را شروع نمود.
توجه: اگر چه این فرآورده اثری شبیه داروهای خوراكی جلوگیری كننده از بارداری دارد ، ولی استفاده از آن صرفاً برای این منظور توصیه نمی‌شود. مصرف آن در این مورد تنها برای زنانی توصیه می‌شود كه به درمان بیماریهای پوستی وابسته به آندروژن نیاز دارند.

مصرف دارو برای خانمهائی که از این دارو به عنوان یک روش جلوگیری استفاده میکنند: 

اصول مصرف قرص diane یا همان cyproterone compound به این ترتیب است که یک قرص در روز به مدت 21 روز تجویز میشود. در مان را باید از روز 5 ام قائدگی شروع کرد. در دوره های بعد..7 روز پس از قطع دارو .. درمان باید مجددا شروع شود.

اگر دوز توصیه شده روزانه را فراموش کرده باشیم چه کنیم؟

در صورت‌ فراموش‌كردن‌ مصرف‌ دارو در زمان‌ معین‌، باید به‌محض‌ بخاطر آوردن‌ مصرف‌ شود. درصورتیكه‌ تاخیر در مصرف‌ دارو بیش‌ از12 ساعت‌ باشد، بهتر است‌ از مصرف‌ آن‌نوبت‌ خودداری‌ شود و ضمن‌ ادامه‌مصرف‌ بقیه‌ قرص‌ها، به‌ روال‌ قبلی‌ از یك‌روش‌ دیگر جلوگیری‌ از بارداری‌ نیزاستفاده‌ شود.


نکات مهم درباره مصرف سیپروترون کامپاند

1- در طول درمان با این دارو، معاینه پستانها و اعضای لگنی و اندازه‌گیری فشار خون بیماران به طور منظم توصیه می‌شود. 

2- درمان را تا بهبود كامل آكنه یا پرمویی بدن باید ادامه داد، و در صورت عود مجدد بیماری، دوره درمان باید تكرار شود. 

3- در صورت مصرف این دارو به عنوان ضد بارداری، طی دو هفته اول مصرف، باید از روشهای دیگر جلوگیری از بارداری نیز استفاده شود. 

4- عواملی مانند چاقی، سیگار كشیدن، بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت و میگرن ممكن است خطر ترومبوز را افزایش دهند. افزایش سن،خطر ترومبوز شریانی ناشی از مصرف داروهای خوراكی تركیبی جلوگیری كننده از بارداری را افزایش می‌دهد و سیگار كشیدن این وضعیت را وخیم تر می‌كند. 

5- مصرف این دارو ممكن است بعضی از بیماریهای مزمن را تشدید كند. 

6- اگر بعد از قطع مصرف دارو خونروی اتفاق نیفتد، باید قبل از شروع دوره جدید مصرف دارو، احتمال بارداری را رد كرد. 

7- در صورت بروز اسهال یا استفراغ، ممكن است اثربخشی دارو در جلوگیری از بارداری كاهش یابد. بنابراین ، استفاده از سایر روشهای جلوگیری از بارداری در زمان باقیمانده از دوره مصرف دارو توصیه می‌شود.  

8- در افراد چاق و فشار خون بالا با احتیاط تجویز می شود.


آیا قرص های ضدبارداری باعث چاقی می شوند؟

لطفا نظرات خود را درباره این مطلب با “نی نی نما” در میان بگذارید

سلام ممنون. به علت مصرف قرص های اورژانسی هورمون های شما به هم ریخته است بهتره ۶ ماه قرص جلوگیری را که مصرف میکنید ۲-۳ ماه به بدنتان استراحت بدهید و دوباره قرص را شروع کنید ممکنه با تنطیم شدن هورمونها دیگه جوش نزنید میتوانید با پزشک پوست و مو هم مشورت نمایید.

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

در این مطلب به طور کامل در مورد قرص دیان یا سیپروترون کامپاند صحبت می کنیم. همچنین عوارض جانبی این دارو، موارد مصرف، نحوه مصرف، موارد منع مصرف و شرایط نگهداری آن نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

قرص دیان به عنوان داروی ضد بارداری نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو از تخمک گذاری جلوگیری کرده و از رشد تخمک های بارور شده جلوگیری می کند. از طرفی با نازک کردن دیواره رحم مانع از ورود اسپرم به رحم می شود. در ادامه با سایر موارد مصرف و درمان این دارو و همچنین عوارض جانبی سیپروترون کامپاند آشنا می شوید.

قرص دیان برای کاهش هورمون اندروژن در بدن زنهایی است که این هورمون زیاد تولید می شود. این هورمون باعث باعث اختلال در رشد موها شده و ممکن است باعث ریزش مو و یا افزایش رشد آنها شود. همچنین در مواردی باعث بروز جوش های صورت نیز می شود. از این دارو برای پیشگیری از بارداری نیز استفاده می شود.

ازدیاد این هورمون ها در بدن زنان ممکن است باعث بروز بیماری هایی مانند پوکی استخوان شود. از دیگر مواردی که در اثر این هورمون به وجود می آید می توان به افزایش جوش های صورت و بدن اشاره کرد. به همین دلیل برای کاهش ترشح این هورمون و جلوگیری از عوارض آن مصرف قرص دیان پیشنهاد می شود. این دارو حاوی اتیل استرادیول می باشد که یک استروژن مصنوعی است و با آندروژن مبارزه می کند.

قرص سیپروترون کامپاند را باید هر روز و در یک ساعت معین و همراه با آب فراوان مورد استفاده قرار داد. بسته این دارو حاوی 21 عدد قرص دیان می باشد که باید در مدت 21 روز مورد استفاده قرار گیرد. نکته ای که باید به آن توجه شود این است که در روز های قاعدگی نباید این دارو مصرف شود و بعد از پایان دوران قاعدگی مصرف این دارو را از سر بگیرید.

نکته ای در مصرف این دارو باید به آن توجه شود این است که نحوه مصرف آن با توجه به موارد تجویز ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال اگر از این دارو برای ضد بارداری استفاده می کنید در صورت مشاهده علائمی مانند مشکلات گوارشی باید مصرف آن را قطع کرده و تا یک هفته از داروی ضد بارداری دیگری استفاده کنید.
در مواردی که از این دارو برای کاهش جوش های صورت و موهای زائد استفاده می کنید باید دوره مصرف طولانی مدت باشد تا اثر گذاری بیشتری داشته باشد. حتی بعد از درمان جوش ها نیز باید تا چند ماه  مصرف این دارو را ادامه دهید.
مقدار و طول دوره مصرف این دارو باید با نظر پزشک باشد و تا بهبودی کامل باید ادامه داشته باشد. از قطع خودسرانه مصرف این دارو بپرهیزید زیرا ممکن است باعث برگشت شود.
در صورت فراموش کردن یک وعده مصرف این دارو در صورتی که تا زمان مصرف بعدی 12 ساعت یا از 12 ساعت مانده باشد دارو را مورد استفاده قرار دهید و در صورتی که زمانی کمتر از 12 ساعت باقی مانده بود تا نوبت مصرف بعدی صبر کنید.

هر دارویی در کنار فواید درمانی ممکن است دارای عوارض جانبی باشد. مصرف قرص دیان در بعضی افراد نیز ممکن است باعث حالت تهوع، خارش پوست، درد و سوزش سینه، بی خوابی، افسردگی و تورم بدن شود. در مواردی نیز ممکن است در اثر مصرف این دارو عوارضی مانند تغییر وزن، میگرن و اختلال جنسی رخ دهد. همچنین گفتنی است که مصرف داروی سیپروترون کامپاند (دیان) باعث تشکیل لخته های خون در عروق می شود و از طرفی باعث بالا رفتن احتمال سرطان سینه نیز می شود. در صورت مشاهده موارد گفته شده مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

مصرف این دارو همراه با داروهای ضد بارداری دیگر ممنوع می باشد زیرا ممکن است باعث اختلال در تخمک گذاری و سایر عوارض ناخوشایند مانند عدم باروری دائمی شود.
افرادی که بیماری هایی مانند سرطان سینه یا بیماری های کلیوی دارند نیز ممکن است در اثر مصرف این دارو بیماری شان تشدید شود لذا توصیه می شود که با پزشک در مورد مصرف این قرص مشورت شود.
افرادی که حساسیت های دارویی یا غذایی دارند ممکن است در اثر مصرف این دارو حساسیت آنها تشدید شود به همین دلیل قبل از مصرف باید از بی ضرر بودن آن اطمینان حاصل کنند.

کسانی که ناراحتی قلبی یا سابقه حمله های قلبی دارند نیز باید در مصرف این دارو احتیاط کنند. افرادی که میگرن و فشار خون بالا دارند نیز باید زیر نظر پزشک این دارو را مورد استفاده قرار دهند.
همچنین افرادی که مبتلا به دیابت هستند و از داروی های کاهنده قند خون استفاده می کنند نیز باید در مصرف این دارو احتیاط کنند.
مصرف همزمان قرص دیان با داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد قارچی، ضد عفونت، فونیتون و پینیسیلین ممکن است سبب اختلال در عملکرد آنها شود.

قرص دیان باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود. همچنین دمای مناسب برای نگهداری آن باید 25 درجه سانتی گراد باشد. از مصرف داروی تاریخ گذشته اجتناب کنید و بسته بندی قرص را نیز تغییر ندهید.

منبع : آرگا


اگر می خواهید عمل زیبایی انجام دهید، بخوانید!



با فرودگاه بین المللی دبی آشنا شوید


برای انجام جراحی زیبایی به کدام دکترها اعتماد کنیم؟



سفر به چین و بازدید از کوه بودایی امی شان


برای پاکسازی پوست چرب از این روش های مطمئن استفاده کنید



هیچوقت این جملات را به زبان نیاورید!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.


دکتر ابوالفضل زارعی، جراح پلاستیک و زیبایی بینی، صورت، پلک






قرص‌های ضدبارداری گاهی مانند شمشیرهای دو لبه عمل می‌کنند و مصرف نادرست آنها می‌تواند با افزایش خطر سرطان سینه، اضافه وزن، سقط جنین بعد از قطع قرص و همراه باشد. از طرف دیگر بسته بودن فضای جامعه باعث شده بسیاری از خانم‌ها بدون مراجعه به متخصص زنان به انتخاب خود این داروها را از داروخانه تهیه و مصرف کنند که کار عقلانی نیست، پس این مطلب را بادقت بخوانید.



قرص‌های جدید اثر مردانه‌زایی ندارند

قرص‌های ضدبارداری از دو بخش هورمونی کاملا متفاوت تشکیل شده‌اند. ماده موثر آنها اتینیل استرادیول است و قسمت دوم آنها از پروژسترون تشکیل شده است. از آنجایی که بخش اتینیل استرادیول معمولا در همه قرص‌ها ثابت است، قرص‌ها بر حسب اینکه حاوی چه مقدار از این ماده باشند، به قرص‌هایی با دوز بالا یا پایین تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

قسمت پروژسترونی قرص‌ها هم قابل تغییر است و انواع مختلفی دارد. برخی از آنها اثر ضد هورمون مردانه و برخی دیگر اثر مردانه‌زایی دارند.

 

اکثر قرص‌های ضدبارداری که در گذشته استفاده می‌شد دارای اثر مردانه‌زایی بودند، به جز چند قرصی که اخیرا وارد بازار شده‌اند از جمله یاسمین، یاز، دیان و مارولون.

 

مکانیسم اثر قرص‌های ضدبارداری از طریق توقف تخمک گذاری است، اما بخش پروژسترونی قرص نیز باعث کاهش ضخامت لایه داخلی رحم (اندومتر) می‌شود. این حالت باعث می‌شود اگر هم تخمک‌گذاری انجام شد، جنین به راحتی داخل رحم ننشیند. علاوه بر این، کاهش ضخامت لایه داخلی رحم باعث مرتب شدن عادت ماهانه و کاهش خونریزی ماهانه می‌شود.

 

آنهایی که نباید قرص بخورند

مصرف قرص‌های ضد بارداری برای مدت کوتاه برای مثال سه تا شش ماه معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند. بهتر است همیشه از قرص‌هایی با دوز پایین از جمله یاسمین، یاز، مارولون، دیان 35 یا نوع ایرانی آنها مانند سیپروترون کامپاند یا LD استفاده شود. اگر این داروها  در فرد جواب داد، دیگر نیازی به استفاده از قرص‌های قوی مثل HD وجود ندارد.

 

قبل از تجویز قرص باید سابقه خانوادگی فرد پرسیده شود که نباید دیابت و فشار خون داشته باشد، وزنش خیلی بالا نباشد، بهتر است سیگار نکشد و سابقه بیماری فلبیت یا لخته شدن خون هم نداشته باشد، زیرا این قرص‌ها می‌توانند باعث افزایش لخته شدن خون یا ترومبوز در بدن شود به خصوص در افراد مبتلا به فلبیت می‌توانند منجر به سکته مغزی، سکته قلبی یا ترومبوز در پاها شوند.


همچنین فردی که قرص ضدبارداری می‌خورد و برای مثال دست یا پایش می‌شکند و مجبور می‌شود مدتی بی‌حرکت  باشد، در خطر ترومبوز قرار دارد تا فردی که قرص مصرف نمی‌کند. علاوه بر این کسانی که می‌خواهند عمل جراحی شوند حتما باید از یک ماه قبل مصرف قرص را قطع کنند چون ممکن است احتمال ترومبوز بعد از جراحی در رگ هایشان زیاد شود.


 

از روز دوم قاعدگی بخورید نه روز پنجم!

هورمون‌های کنترل‌کننده تخمک‌گذاری (FSH و LH) توسط غده هیپوفیز ترشح می‌شوند. قرص‌های ضدبارداری با بالا بردن سطح هورمون‌های زنانه باعث می‌شوند بدن تشخیص دهد چون به اندازه کافی هورمون زنانه وجود دارد، نیازی به ترشح دو هورمون اصلی FSH و LH نیست، بنابراین سطح آنها بسیار کاهش پیدا می‌کند و تخمک گذاری متوقف می‌شود.

 

برای توقف تخمک گذاری تاکید می‌شود قرص‌هایی که جدیدا در بازار هستند از جمله یاسمین، یاز و مارولون حتما از روز دوم عادت ماهانه میل شوند، چون این داروها یک مقدار ضعیف‌تر هستند و شروع مصرف از روز پنجم شاید یک مقدار دیر باشد.

 

متاسفانه دیده شده که حتی داروخانه‌ها به عادت قدیم می‌گویند از روز پنجم قرص میل شود، در نتیجه بعضی بارداری‌ها با وجود مصرف قرص اتفاق می‌افتد که می‌تواند خطرناک هم باشد. قرص‌ها اگر از روز پنجم خورده شوند، باید در ماه اول از یک وسیله پیشگیری دیگر هم استفاده کرد، اما اگر از روز دوم خورده شوند از فردای آن روز قرص تاثیرگذار خواهد بود. اگر هم شک و تردید دارید می‌توانید در ماه اول از یک روش جلوگیری دیگر هم استفاده کنید. لازم به ذکر است که مصرف هیچ قرصی بعد از روز هفتم عادت ماهانه، دیگر تاثیرگذار نخواهد بود.

 

قرص‌هایی برای زمان شیردهی

در زمان شیردهی باید از قرص‌های ضدبارداری متفاوتی استفاده کرد. این قرص‌ها مینی پیل دارند و فقط حاوی پروژسترون هستند و باید هر روز سر ساعت میل شوند، زیرا سطح هورمون‌شان بسیار پایین است تا در شیردهی اختلالی ایجاد نکنند.

 

مکانیسم اثر آنها فقط با نازک کردن لایه داخلی رحم و ممانعت از لانه گزینی است، بنابراین خیلی نمی‌توانند جلوی تخمک‌گذاری را بگیرند و فقط در شش ماهی که خانم به طور کامل شیر می‌دهد موثر هستند، یعنی اگر کسی شیرخشک به کودکش بدهد تاثیر آن بسیار کمتر می‌شود و بهتر است از روش جلوگیری از بارداری دیگری همزمان استفاده کند.

 

سایر قرص‌های ضدبارداری نیز بهتر است هر روز سر ساعت خورده شوند، اما یک مقدار جای مانور هم دارند، برای مثال اگر فرد هر شب سر ساعت 9 قرص می‌خورد و یک شب آن را فراموش کند و فردا صبح یادش بیفتد می‌تواند قرص فراموش شده را میل کند و شب سر ساعت 9 طبق روال عادی به مصرف قرص ادامه دهد. اما اگر از دو روز مصرف قرص را فراموش کند، دیگر فایده‌ای ندارد و باید آن ماه همزمان از یک روش جلوگیری دیگر نیز استفاده کند.

 

بعد از سه ماه آزمایش چربی و قند خون بدهید

این داروها گاهی اوقات سردردهای میگرنی را تشدید می‌کنند و یا حتی به وجود می‌آورند، زیرا پروژسترون باعث احتباس آب در بدن می‌شود. استروژن موجود در قرص نیز گاهی اوقات باعث بزرگ‌تر و دردناک شدن سینه‌ها می‌شود. اگر بیمار می‌خواهد قرص را طولانی مدت مصرف کند، حتما باید سه ماه بعد از شروع مصرف، سطح چربی‌های بدنش از جمله کلسترول و تری‌گلیسیرید و همچنین قند خونش را اندازه‌گیری کند، زیرا این قرص‌ها در تعداد کمی از افراد می‌تواند باعث افزایش چربی‌ها و قند خون شوند که اگر این مشکلات با رژیم غذایی همزمان، اصلاح نشوند باید مصرف قرص قطع شود.

 

فقط برای موارد اورژانسی!

قرص‌های اورژانسی یا «Morning-After Pills» در گذشته از نوع HD بودند، در حال حاضر قرص‌های پروژسترونی به لونژیل موجود هستند که فقط پروژسترون دارند. طریقه مصرف‌شان هم به این صورت است که یک عدد بعد از رابطه جنسی و یک عدد 12 ساعت بعد خورده می‌شود. این داروها فقط در 72 ساعت اول بعد از مقاربت قابل استفاده هستند و هرچه زودتر مصرف شوند تاثیرگذاری‌شان هم است.

 

مصرف این قرص‌ها باید محدود باشد، چون درصد موفقیت‌شان در حد 85 درصد است و اصلا جلوی تخمک گذاری را نمی‌گیرند، بلکه سطح هورمون را بالا می‌برند و بعد سطح هورمون دوباره پایین آمده و یک قاعدگی اتفاق می‌افتد، در نتیجه بارداری رخ نمی‌دهد.

 

بهتر است خانم‌هایی که رابطه دارند این قرص را در منزل داشته باشند تا اگر کاندوم پاره شد یا خوردن قرص ضدبارداری فراموش شد بتوانند از آن استفاده کنند.


خطر سقط جنین


برخی افرادی که برای مدت طولانی از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند، بعد از قطع مصرف قرص، دچار قطع عادت ماهانه یا آمنوره می‌شوند، زیرا یکی از مکانیسم‌های اثر این قرص‌ها بالا بردن هورمون شیر یا پرولاکتین است. قاعدگی معمولا باید چند ماه بعد از قطع قرص برگردد، ولی اگر برنگردد، یعنی تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود و شانس بارداری کم می‌شود. در این صورت فرد باید حتما از لحاظ هورمونی بررسی شود. اما اگر قرص برای مدت کوتاه استفاده شود، معمولا این حالت رخ نمی‌دهد. مصرف طولانی‌مدت این قرص ها باعث می‌شود ضخامت لایه داخلی رحم آنقدر نازک شود که گاهی اگر بارداری هم اتفاق بیفتد، منجر به سقط جنین می‌شود.

 

بالای 4 سال با احتیاط

معمولا بدن همه افراد به قرص‌ها یکسان جواب نمی‌دهد. ممکن است یک نفر با یاز سازگاری داشته باشد و فردی دیگر با یاسمین یا دیان و بنابراین باید قرص‌ها را امتحان کرد. در هر صورت بهتر است در مرحله اول از داروهای جدید مثل یاز، یاسمین، دیان، مارولون و استفاده کرد و بعد اگر مشکلی بود نوع قرص را عوض کرد.

 

لازم به ذکر است که سیگاری‌های بالای 35 سال بهتر است اصلا از قرص‌های ضد بارداری استفاده نکنند. همچنین در افراد بالای 4 سال باید خیلی با احتیاط تجویز شوند.

 

از چهار سال مصرف نکنید!

استفاده از این قرص‌ها به مدت طولانی و بدون توقف اصلا توصیه نمی‌شود. همانطور که ذکر شد این قرص‌ها حاوی هورمون اتینیل استرادیول هستند. در واقع گروه اتینیلی که به این استردیول اضافه شده است باعث می‌شود هورمون به مدت طولانی در بدن باقی بماند، یعنی اگر قرصی امروز قطع شود چند ماه طول می‌کشد تا کل دارو از بدن خارج شود و از آنجایی که این هورمون می‌تواند تحریک‌کننده سرطان سینه باشد توصیه می‌شود قرص با فواصل سه ماهه استفاده و یک ماه توقف یا شش ماهه استفاده و دو ماه توقف مصرف شود. در کل استفاده از قرص از چهار سال به خصوص به طور ممتد خیلی توصیه نمی‌شود.

بخش سلامت تبیان


منبع: مجله سیب سبز

 

مطالب مرتبط:

خطرات مصرف قرص ضد بارداری در ماه رمضان

فواید و مضرات قرص‌های ضدبارداری

قرص ‌های ضدبارداری؛ مفید یا مضر؟

قرص‌ های ضدبارداری و بافت مغزی زنان

فواید قرص‌های ضد بارداری

عوارض قرص‌های ضدبارداری

چه کسانی نباید قرص ضد بارداری بخورند؟

پیشگیری فوری از بارداری

قرص‌ های ضدبارداری؛ چاقی یا لاغری؟

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *