قرص سرماخوردگی و گلودرد

خواص دارویی و گیاهی

جامعه &gt سلامت – یکی از بیماری هایی که همیشه گریبان گیر بشر بوده است ، انواع سرماخوردگی ها و عفونتها و گلودرد است .که این فصل خیل یهم شایع است .یکی از خوانندگان خبر آنلاین برای درمان این بیماری برای ما نسخه ای فرستاده که می خوانید :

متاسفانه برای رهایی از این بیماری ها از انواع قرص های سرماخوردگی ، آنتی هیستامین (آبریزش بینی ) ، آموکسی سیلین (چرک خشک کن ) و آمپول پنی سیلین استفاده میشود . اما واقعیت امر چیز دیگری است . با استفاده کردن از این قرص ها و آمپول ها فقط بدن مقاومت خود را از دست میدهد و سلولهای بدن فلج میشوند .  پس هنگام ابتلا به این نوع بیماری ها چه باید کرد ؟قبل از پرداختن به جواب این سوال  ،  جالب است بدانید که در آزمایشگاه های پزشکی برای کشت میکروب (افزایش میکروب ) از پنج ماده استفاده میشود . یعنی میکروبها (قارچ  ـ ویروس  ـ باکتری) با خوردن این مواد رشد میکنند ، تعدادشان چندین برابر میشود . این مواد عبارتند از :

 1- تمام گوشتها ( سوسیس  ـ کالباس  ـ  گوشت قرمز  ـ مرغ  ـ  تخم مرغ – و..)  و فرآوره های لبنی (شیر  ـ  پنیر  ـ  خامه ) 2- خون ( درقصابی ها هنگام چرخ کردن گوشت ، آن را نمی شویند . چون اگر گوشت شسته شود ، خوب چرخ نخواهد شد . پس خون بین بافتهای آن باقی خواهد ماند )      3- قند و شکر 4- کاکائو و شکلات5- آگار ( ماده ای است که از ترکیب دو جلبک و آب ایجاد میشود ) این ماده در شیرینی پزی کاربرد دارد . ماده ی ژله ای که در شیرینی دانمارکی است همان آگار است . پس اگر عفونتی در بدن شما باشد ، با استفاده کردن از این مواد ، عفونت (ویروس) شروع به خوردن از این مواد میکند و مقدارش خیلی زیاد میشود . و بیماری شما به راحتی درمان نمی شود . پس برای رفع سرماخوردگی ، آنفولانزا ، سینوزیت ، گلودرد چه چیزی بخوریم ؟ یک رژیم غذایی سه روزه میتواند سخت ترین نوع این بیماری ها را درمان کند . در این چند روز ( شیر و پنیر -گوشت  ـ تخم مرغ  ـ  شکلات  ـ  چای  ـ  قندو شکر –  کاکائو  ـ  بیسکوییت ) به هیچ وجه مصرف نکنید . صبحانه یک قاشق عسل را روی نان بمالید و بخورید .*  در طی روز دو بار ( آب + عسل + لیمو ترش تازه ) میل کنید . * ناهار و شام سوپ بخورید . اما توجه داشته باشد که سوپ  را بدون گوشت تهیه نمایید .*  یک مشت پونه ی کوهی و یک قاشق سیاه دانه را با هم به مدت نیم ساعت بجوشانید . و عصاره ی آن را با یک قاشق عسل مخلوط کرده ، یک لیوان بعد از صبحانه و یک لیوان قبل از خواب مصرف کنید . * در حد توان میوه میل کنید .  * غرغره کردن آب نمک ولرم ، از دهان و بینی . قبل از خواب و بعد از بلند شدن از خواب . با رعایت کردن این چند نکته ، سختترین عفونتها بدون استفاده از داروهای شیمیایی درمان میشود .  علت این درمان این است که به میکروبهای داخل بدن غذا نمی رسد و میکروبها می میرند . 

ارسالی از علی موحد

45/56

دمت گرم عالی بود مفید ومختصر

سلام من گرفتم دوبار دکتر رفتم کلی کپسول و قرص شربت امپول زدم ولی خوب نشدم .
یه تب و تشنجی دارم که نگو

ويروسها مانند ويروس آنفلونزا !! از سلول زنده بدن ما تغذيه ميكنند و تكثير ميشوند نه از مواد خورده شده توسط ما
در مورد اثرات مفيد ويتامين ث و آب نمك و عسل هم موافقم .

مطلبتون هيچ پايه و اساس علمي نداره!

به نظر من هم منطقی نمیاد مطلب ایشون. خبرآنلاین که مجله نیو ساینتیس نیست که.

ما عمری سرما خوردیم و عفونت کردیم رفتیم دکتر. حتی یکبار به ما نگفت گوشت یا مواد شیرین و قندی نخور. کشف جدیده؟

شایعه و خرافات

اگر روزي سرما خورديد مي توانيد آزمايش كنيد . خطر و زياني ندارد .

این خبری که در سایتتون گذاشته اید از نظر علم پزشکی تایید شده است ؟ انتظار است اینگونه خبر ها را با تاییدیه های معتبر به اطلاع مردم برسانید.

ویروس ها با خوردن مواد غذایی تقویت نمی شوند

پخش اینگونه دستورالعمل های درمانی و نسخه پیچیدن ها بدون تایید مرجع علمی دخالت در علم پزشکی و تشویق خود درمانی است که در صلاحیت شما (خبر آنلاین) نیست.

با سلام
از سایت خوب شما اصلا انتظار نمی رود مطالبی منتشر کنید که وجه علمی نداشته و از متن و ادبیات ان بوی غیر علمی بودن تراوش کند
در ادامه این را بگوییم که در بیماریهای عفونی تقویت سیستم دفاعی بدن میسر نمیشود مگر با تغذیه مناسب که یک یک تغذیه مناسب شامل مقدایر کافی از کربو هیدراتها (قند و) پروتئینها( گوشت و) چربی هاست.
در سرماخوردگی خوردن مایعات زیاد ( ابمیوه ها ، شیر ، سرمهای قندی تزریقی ) و پرهیز از مواد الرژن و حساسیت زا خوردن مواد پروتئینی سرخ نشده و ترجیحا ابپز شده و استراحت کافی لازمه درمان است.

عالی بود ممنونم

سیر خام و پیاز خیلی خوبه فقط خواهشا بهد از خوردن نیاید مترو!

مي دونستيد شير و گوشت منبع اصلي ويتامين هاي گروه بي، زينك و سلنيوم هست؟؟؟؟؟ و اين ويتامين ها و املاح به درمان سرماخوردگي و مبارزه با ويروس ها كمك مي كنند؟؟؟؟؟

خب گوشت و اینا نخوریم که ویروسها خونمون رو میخورن بدتره که!! من که ترجیح میدم به ویروسا غذا برسونم که خونمو نخورن!!

عسل به میکروب نمی سازد؟

دانشمند محترم درسته که میکروبها از این مواد تغذیه می کنند (البته بر خلاف چیزی که نوشته شده قارچها میکروب نیستند)، ولی سلولهای بدن هم از همین مواد تغذیه می کنند، از جمله گلبولهای سفید که باید این عفونت رو از بین ببرند. این رژیم غذایی خطرناک علاوه بر میکروبها به بدن فرد هم آسیب می رسونه و سیستم ایمنی رو هم ضعیف می کنه.

ازاینکه میوه خوبه شکی نیست.عسل هم خوبه بشرطی که عسل باشه نه شکر.ولی اما خون روی گوشت تاثیری ناره وقابل مقایسه با گوشتهای غربی که خون حیوان کامل بیرون نمیاد نیست.در مورد داروهای برده شده هم کاملا موافقم قدیم نبود سلامتی بشرط استراحت وغذاهای بدون بو غیره خوب میکرد .اما سبزی در اذربایجان میرود ب علف کبک(ظاهرا فارسی ان کاکوتی است)با عدس وپیاز زیادو مقداری سایر مواد محلی معجزه سلامتی خانواده ما وهمشهریها بود.همیشه سالم باشید.

اینقدر میدونم که مادربزرگم که سالهاست عمرشوداده به شما درسه روز اول سرماخوردگی خیلی رعایت میکردوتقریباازخوردن موادغذایی بالا پرهیزمیکردوفرد سالمی بود هرچه قدیمی ها میگفتن بی حکمت نبود

درمورد عسل وابليمو ا زنظرپزشكي ثابت شده بقيه موارد هنوز درحال مطالعه است

به خدا
با سلام به دوستان بعضی از دوستان انتقاد کردند و به اصول علمی این روش ایراد گرفته اند من و شما چند بار دکتر در طول زندگی رفتیم و جواب نگرفتیم .. من خودم به شدت از داروهای گیاهی به لطف خدا جواب گرفتم و به معجزه عسل به عظمت کاینات اعتقاد دارم .. خواهشا درباره عسل این معجزه الهی تحقیق کنید
به هیچ وجه خودتان را به داروهای شیمیایی عادت ندهید چرا که کبد را نابود میکند و هزاران دردسر دیگر ..فکر نکنید همه دکتر ها وجدان دارند..با تشکر

بدون شواهدعلمی قابل قبول نیست .هرچنددلتان گواه دهدکه نسخه بدی نیست اما بدون شواهدوتاییدات علمی واردمقوله درمان نباید شد.طبابت امری کاملاعلمی وجدی است.

كميش درسته بقيش اغراقه.

اگه بلدی بگو ببینیم اقتصاد تب داره چجوری خوب میشه؟ با دو برابر کردن رایانه ها؟

من اینکارو انجام دادم کاملا عملیه و اصلا احتیاجی نیست که به دکتر مراجعه کنی البته به جای ابنمک بهتر است از سرم شستشو استفاده شود.من پارسال هرشب به بچه هام میگفتم قبل از خواب هم بینی و هم گلو رو غرغره کنن .هیچکدومشون یکبار هم دچار سرما خوردگی نشدن .روش خیلی خوبیه لطفا هر کی مخالفه فقط یک بار امتحان بکنه و غرض ورزی نکه

بابا مگه میکروب ها منتظر گوشت و شیرینی هستن که تکثیر شن،‌اگه منتظرم باشن تو خود بدن هست دیگه، این برخور‌های غیر علمی واقعا ناراحت کنندست.

اي ول دكتر ا رو بيكار نكن گناه دارن

سلام
عالی بود و واقعاً نتیجه گرفتم چون سیستم بدنی من با دارو ok نمیشه واسه همین به درمان سنتی ایمان دارم.مرسی یه آلمه

یه منبع معتبر از این مطلب معرفی کنید لطفا

سلام وتقعا متاسفم براتون رفتین دو تا مطلب از این کتاب مدرسه ای ها خوندین اومدین واسه ما نسخه میبیچین اخه بی سوااااااااد اصلا علم به کنار تجربه هم نشون داده استفاده از شیر گوشت و. خیلی هم موثر بوده در درمان بیماری سرماخوردگی

الکی پرکردن صفحه باجون مردم بازی کردن کدوم دکتری ایناروتایید کرده؟؟؟؟؟؟؟؟

خوب بود نظر ها رو خوندم اگه نه افراطی عمل می کردم

خیلی خوب بود

به نظر من پایه واساس علمی ندارد این نسخه شما

ممنوم کوتاه و مفید

خیلی عالی بود فقط چای سبز هم نمیتونیم مصرف کنیم؟ چون انجا زدی چای ولی ننوشتین چه نوعش

همش روکه میدونم

دکتر دکتر دکتر
فعلا که 6 تا دکتر رفتم با کلی قرص افاقه نکرده هیچ،بدتر هم شده
درمان گیاهی همیشه بهترین نوع درمان بوده است. معجزه طبیعت رو هیچ وقت فراموش نکنید.

سلام به ( یه دوست )من کاملا با شما موافقم

1واکسن آمفولانزا بزنید 1 سال سرما نمیخورید


خوب بود

اصلا شما چیزی از علم پزشکی میدونین؟من جراح مغزواعصابم.چیزی که یه ذره اطلاعات دارین نباید تو سایت بزنی.

حاضرم هزارتا پنی سیلین بزنم ولی یکبار آب نمک غرغره نکنم.

من زیاد سرما میخورم سینوزیت هم دارم و خیلی دیر خوب میشم این روشو امتحان میکنم ببینم چی میشه

سلام خوب بودواقعأراست میگید من که هروقت موقع گلودرد چیزای شیرین خوردم بدترشدم شیرهم چون طبعش سرده بده زنجفیل خوبه واسه گلودرد بنظرمن موقع گلودرد فقط باید آب گرم خورد من۲روزخوردم روزسوم بهترشدم

آقا حالا ما چی کار کنیم؟؟؟؟؟آخر درسته یا نه دارم از گلو درد خفه میــــــــــــــــــــــــشمکمــــــک..

همین چیزا رو گوش کردین که ویروس سرماخوردگی الان ایینقدر قویتر و پیشرفته تر شده

انشاءاکه خوب است

بگید دیگه هیچی نخوریم دیگه

ممنون مطلب مفیدی بود.

بلاخر ه بده یا خوب


عااالی بود

دوستان من هروقت سرماخوردگی شدید یا آنفولانزا میگیرم هیچی نمیخورم و 3 روز تا یکهفته رژیم میوه میگیرم و خیلی سریع هم خوب میشم و دوران نقاهتم هم کوتاهه باور کنید حتی یکبار هم دکتر نرفتم و این مقاله با تجربیات من در مورد سرماخوردگی و آنفولانزا کاملا همخونی داره.

منم پیام دادم که مثلا یه چی گفته باشم

شما پیش خودتون چی فکر کردین من متخصص گوش و حلق و بینی ام اصلا اینجوری نیست شیر وحتی لبنیات خیلی اثر داره برای بیماری نه تنها سرما خودگی بلکه همه ی بیماری ها پس نتیجه می گیریم لبنیات خوبه

شیر و عسل همیشه واسم مفید بودن لیمو تازه هم همینطور و فلفل دلمه ای


بد نبود


نظری ندارم

اگه شلغم بخوریم بهتره.ایشالاخوب بشیم


عالی بود

کسانی که میگن اینها خود درمانیست برن دکتر هی ماده شیمیایی مصرف کنن.خوبه آدم کمی به روز باشه کور کورانه از این دکترها تبعیت نکنه.دیگه همه بلدن دگزا ، آموکسی کلاو، پنی سیلین یا قرص سرما خوردگی چیه.چندین بار دکتر رفتم همشون همین ها رو دادن .
مطالبی که دوستمون نوشتن توصیه های دکتر خدادادی هستش که از تجویز هزاران دکتر بهتر جواب داده ،حالا خود دانید.

من دارم ميميرم اگه از اينا بخورم خوب ميشم

من توی امتحانات ام هست و از گلو درد و گوش درد دارم می میرم امیدوارم که این مطالب باعث بشه دردم کمتر بشه و حداقل بتونم امتحان های خوبی رو بدم.

بالاخره نفهمیدیم که این مطالب درسته یاغلطه.ولی تجربه به من ثابت کرده هروقت پرهیزمیکنم دیرخوب میشم.نمیدونم چرا

سلام اين مطلب و نمدونم راست يانه
ولي من و شهرم باهم آنفولانزا گرفتيم
اون رعايت كرد نسخه بالا رو و لي من رعايت نكردم
باوركنين اون ٣ روزه خوب شد و من الان ٣ هفته است گير دكتر و داروهاي مختلفم
فقط ٦ تا آمپول زدم

چیلی خوب بود

دمت گرم من قبلامیدانستم ممنون که به اشتراک گذاشتی

عجب ببینیم چی میشه

خوب ولی تکراری

درمان همه دردها خام خواري هست و بس . گوشت نخوريد

داروهای ایرانی بدردنمیخورن دکترای الان الکی نسخه میدن بهتره بدنبال داروهای سنتی باشین

عالی کوتاه و مفید

عالی بود . ممنونم

توصیه م اینه که به دکترهای ایرونی اعتماد نکنین, اینجا خارج نیست که دکتر دکتر دکتر میکنین, همون گیاه درمانی تو ایران بهتر از همه چی جواب میده, هربار مریض شدم داروی شیمیایی خوردم بدتر شدم

دقیقا ابن نوشته ها صحیح می باشد کلا مواد قندی وچربی آلودگی ومیکروب به خودش جذب میکنه. فرض کنید که دست شما چرب شده به راحتی همه چیز را جمع میکنه. تو بدن هر انسلن هم این طوریه

مرسی عالی بود

سلام علتش اينه كه داروهاي ايراني اكثراً فاقد مواد مؤثر هستند و در واقع با مصرف اونها فقط گچ خورده ايم و همچنين اكثر پزشكان فقط به فكر جيب مبارك خود هستند
اما در خصوص گلو درد و سرماخوردگي : هر كاري كنيد و هرچي بخوريد اين بيماري براي بهبود احتياج به زمان دارد و تا دوره اش تمام نشود خوب نخواهيم شد اما با پرهيز از غذاهاي چرب و سفت و مصرف سوپ مقوي و استفاده از جوشانده ها و عرق گياهاني مثل آويشن و شربت عسل و خوردن ويتامين ث شامل مركبات دوره بيماري كوتاه تر شده و زودتر خوب ميشويم.

اقتصاد و سیاست و اجتماع کم بود حالا همه دکتر شدند

خوشبختانه من هر موقع سرما می خورم گلو درد نمیگیرم ولی درمان بسیار سریع گلو درد امپول زدنه .هر چند بعضی ها می ترسند ولی اخرین راه و اسان ترین راه همینه

دکتر نداریم ما هی نگید دکتر دکتر ابروی هر چی دکتر بود بردن ابو علی سینا کجا اینها کجا فقط میخوان پول در بیارن فقط وفقط

دستتان درد نکند شما به من خیلی مطالبی را آموختید

من هر روز نیم کیلو عسل می خورم ولی خوب نمی شم چرااااا؟

گلوی من خیلی میسوزه وخیلی سفره میکنم

شیربا عسل خوبه نه تنهایی چرا که طبع سردی دارن لبنیات .

واییی ملت بدادم برسید از گلو درد دارم میمرم چی بخورم

علتش رو یادم نیست ولی دکتر آز هم گفت وقتی سرما خوردید شیر نخورید.

من این روش امتحان کردم واقعا اثر کرد سرماخوردگیم خوب شد عالی بود. ممنون

سلام منم امتحان کردم بهتر شدم

غیر علمی و بدون منبع مطلبتون

سلام، نمیگم دکتر بد امایادمه یبار واسه سرماخوردگی رفتم دکتر آقای دکتر گفتن دفعه دیگه واسه سرماخوردگی اینجا نیاید تو خونه سوپ بخور پرهیز کن زودی خوب میشی.

اویشن هم خوبه برای گلودرد

سلام ،من کاملا موافقم ،من سرماخوردگی شدید داشتم رفتم پیش دکتر ۴تا پنی سیلین داد یه عالمه کپسول ، یه هفته گذشت کل بدنم عفونت گرفت داغونم کراز نظر من دکترا هیچی حالیشون نیست ، هی متخصص متخصص نکنیدما، همه ی چیزایی که گفتن اقای دانشمند درسته فقط شیر رو بخورید ولی کمچرب ، خودتون دست این دکترا ندین که بدبختین

سلام من همین دستور عملی رو نوشته بود انجام دادم تاثیرش خیلی خوب بود روی من که جواب داد عالی بود واقعا مرسی

سلام من تازه امروز گلو درد و گوش درد گرفتم و احساس کوفتگی بدن دارم که میگن علاعمش شبیه انفولانزاست به نظرتون قرص سفالکسین جواب میده

پست الکترونیک

آدرس وب سایت و یا وبلاگ

نظر شما
/7

عسل در كم‌كردن سرفه، آثار خوبي دارد. البته براي كودكان كم‌سن و سال توصيه نمي‌شود.

مرور برخی از ویژگی های دیجی دارو

دیجی دارو، طبق به روزترین اصول طراحی اپلیکیشن در دنیا و به صورت کاملا نوین، زیبا و کارا طراحی شده است. اهداف شما، اهداف ماست و رابط کاربری نیز به گونه ای طراحی شده که در هر سنی که باشید، از 9 سال تا 99 سال، به آسانی با آن ارتباط برقرار خواهید کرد.

دسترسی سریع و قابل اعتماد به جامع ترین بانک اطلاعات دارویی، پزشکی، مراکز پزشکی و شرکت های دارویی.

یادآور دارو، به جای شما به فکر زمان مصرف داروها خواهد بود.

بانک های اطلاعاتی دیجی دارو، با همراهی کاربران و جامعه عزیز پزشکی و البته با نظارت تیم بانک اطلاعاتی پنجره دهم به صورت مداوم و پیوسته در حال تکمیل اطلاعات است.

دریافت اطلاعات داروهای جدید و کامل کردن بانک اطلاعاتی با همکاری شرکت های معتبر دارویی فعال در این حوزه.

صرفه جویی قابل توجه در هزینه ها و زمان و برخورداری از پشتیبانی همیشگی ما.

دیجی دارو، همیشه درحال رشد و تکامل است. با فراهم آمدن امکان گزارش نقص اطلاعاتی یا عملکردی در هر قسمت از نرم افزار و مخابره ی خودکار اطلاعات به بخش فنی شرکت پنجره دهم، تیم متخصص سریعا آن را بررسی و در صورت لزوم ارتقا می دهد و با هربار وصل شدن به اینترنت، این اصلاحات به صورت خودکار و با کمترین حجم ممکن اعمال می شود.

یک پرستار همراه که به شما زمان مصرف داروهایتان را یادآوری می کند و در صورت تاخیر در مصرف دارو، آن را به شما گزارش خواهد داد.

در این مجموعه، فقط داروهای شیمیایی در نظر گرفته نشده است. بلکه اطلاعات اکثر داروهای گیاهی یا گیاهان دارویی نیز برای علاقه مندان به طب سنتی در دسترس قرار دارد.

فراهم آوردن امکان جستجو بر اساس فیلترهای متنوع در بانک اطلاعات دارویی، پزشکان و مراکز دارویی، یکی دیگر از راهکارهای ما برای دسترسی راحت تر شما به اطلاعات مورد نظرتان است.

با توجه به تجاربی که در پروژه نرم افزار دارویاب کسب و بازخوردهایی که در فرآیندهای مختلف آن دریافت شد، دیجی دارو با ویژگی های ممتاز تری متولد شد. دیجی دارو بسیار کامل تر، سریع تر و طراحی آن نزدیکتر به سلیقه مخاطبان امروزی است.

یکی دیگر از ویژگی های ممتاز دیجی دارو، دارا بودن جامع ترین بانک اطلاعاتی شامل 6 هزار دارو بر اساس 52 گروه دارویی، محصولات 4 شرکت داروسازی داخلی و خارجی و 9 شرکت واردکننده با توضیحات داروها به زبان فارسی به همراه امکاناتی نظیر گیاهان دارویی، گروه های دارویی و می باشد.

برخی از ویژگی های اپلیکیشن دیجی دارو عبارتند از: جستجوی سریع داروها بر اساس گروه های دارویی‌ شرکت سازنده، شرکت وارد کننده و اطلاعات تخصصی دارو نظیر موارد مصرف، نحوه مصرف، مکانیسم اثر، فارماکوکینتیک، عوارض جانبی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و از آن طریق با ما در ارتباط باشید.

خیابان حافظ . کوچه سیمی پلاک 16 واحد 2
66755687

© 218 DIGIDAROO
TenthWindow.com

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]



صفحه ای که به دنبال آن هستید پاک شده، جا به جا شده و یا از ابتدا وجود نداشته است!

  نقش آنتی بیوتیک ها در سرماخوردگی، آنفولانزا و حالات مشابه

  آنتی‌بیوتیکها مواد شیمیایی هستند که از میکروارگانیسمهایی مانند قارچها و باکتریها گرفته می‌شوند یا بطور صناعی ساخته می‌شوند و از ادامه زندگی برخی از سلولهای دیگر جلوگیری نموده و یا مانع تکثیر آنها می‌شوند. اجزای سازنده آنتی‌بیوتیکها بسته به کاری که انج ام می‌دهند متفاوت است. آنتی‌بیوتیکها بر روی هر دو نوع سلول انسانی و باکتریایی اثر می‌کنند و بهمین دلیل نمی‌توان همه آنها را از نظر درمانی برای انسان مورد استفاده قرار داد.

  تاریخچه:

  مدتها قبل از کشف پنی‌سیلین بشر آموخته بود بطور تجربی بعضی مواد خام را بعنوان عامل ضد میکروب مورد استفاده قرار دهد. ۵۰۰ سال قبل از میلاد، چینیها شیره کپک زده لوبیای شور را برای درمان عفونتها بکار می‌بردند. اصطلاح آنتی بیوز ( Antibiosis ) اولین بار سال ۱۸۸۹ بوسیله ویلمین برای توجیه ماهیت رقابتی جوامع بیولوژیک که در آن قویترین و اصلح‌ترین، زنده می‌ماند بکار برده شد.

  اولین کشف مهم در این زمینه، بوسیله پزشک اسکاتلندی، الکساندر فلمینگ، در سال1928م انجام گرفت. او روی یک باکتری به استافیلوکوکوس، تحقیق می‌کرد. وی متوجه شد که یک ظرف کشت میکروب، توسط قارچ آلوده شده است و باکتریهایی که در اطراف آن قارچها قرار داشتند، ظاهرا مرده‌اند. این قارچها حاوی ماده ضد باکتری بودند که او آنرا «پنی‌سیلین» ید. اما مدتی طول کشید تا به کمک دانشمندان دیگر تفکیک عملی پنی‌سیلین، صورت گرفت. سرانجام در سال 1941م، برای درمان عفونتها از پنی‌سیلین استفاده شد.

  آنتی‌بیوتیکها از نظر ساختمان شیمیایی و محدوده اثر بسیار گوناگون هستند و انواع زیادی دارند ولی آنهایی که استفاده می‌شوند عبارتند از: پنی‌سیلینها مثل پنی‌سیلین 8، 12 و 6.3.3 و آموکسی‌سیلین، سفالوسپورینها مثل سفالکسین، سفکسیم و سفتریاکسون و سایر آنتی‌بیوتیکها مثل مترونیدازول، جنتامایسین، اریترومایسین و سیپروفلوکساسین.

  اما خصوصیات آنتی‌بیوتیک موفق برای درمان بیماریها چیست؟

  یک آنتی‌بیوتیک خوب باید:

  1- روی عامل بیماری اثر داشته باشد بدون اینکه آثار جانبی سمی قابل توجهی ایجاد نمای د.

  2- باید به حد کافی پایدار باشد بطوری که بتوان آنرا از محیط کشت جدا نمود و برای مدت معقولی ذخیره کرد بدون اینکه اثرش کاهش یاب د.

  3- سرعت سم زدایی و دفع دارو از بدن بگونه‌ای باشد که غلظت کافی را برای مدت معینی در خون نگاه داشته و احتیاجی به دوزهای مکرر نباش د.

4- دفع دارو به حد کافی سریع و کامل باشد و بعد قطع مصرف دارو بطور کامل دفع گرد د. مقاومت آنتی‌بیوتیکی:

  در هر یک میلیون تقسیم سلولی در باکتریهای بیماری‌زا یک باکتری جهش یافته را می‌توان یافت که به یک آنتی‌بیوتیک مقاوم باشد. هر گاه این جهش در بیمار تحت درمان با آنتی‌بیوتیک رخ دهد، جهش یافته، قدرت زنده ماندن بیشتری از سایر میکروارگانیسمهای موجود در بدن میزبان را دارا بوده و در مدت کوتاهی تعداد آنها افزایش می‌یابد و از اینرو درمان با همان آنتی‌بیوتیک نتیجه مطلوبی بدست نمی‌دهد و باید آنتی‌بیوتیک دیگری جایگزین آن شود و یا به آن افزوده شود.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از خطرات مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیکها و نیز خوددرمانی است که در زیر به این خطرات می‌پردازیم: خطرات مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیکها بویژه خوددرمانی:

  آنچه بشدت دانشمندان را نگران کرده است، بی‌اثر شدن آنتی‌بیوتیکها در درمان برخی از بیماریهای عفونی است.

  یکی از دلایل قطعی ثابت شده، عبارت است از پیدایش مقاومت تعدادی از عوامل عفونی به آنتی‌بیوتیکهای موجود. میکروبها با ایجاد ژن مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیکها، این مقاومت را از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌کنند و حتی بصورت شایع این ژن از یک گونه میکروبی به گونه دیگری انتقال می‌یابد.

  اینجاست که با وجود تجویز آنتی‌بیوتیک در مقادیر بالا، نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود، حتی عوارض بیشتری بجای می‌گذارد و عفونت پایدار می‌ماند.

  در اصل، میکروب یاد می‌گیرد که چگونه خود را در برابر آنتی‌بیوتیکها محافظت کند و چطور آن را خنثی و بی‌اثر کند. به همین دلیل است که تشخیص درست و بموقع برای استفاده از آنتی‌بیوتیکها یکی از هنرهای پزشکان است تا بیمار با مصرف کمترین میزان آنتی‌بیوتیک، بهبودی کامل بیابد. متاسفانه برخی معتقدند که مثلاً باید برای هر گلودرد یا دندان درد، حتماً از این دسته دارویی استفاده کنند و گاه تا حدی جلو می‌روند که حتی به داروی خوراکی بسنده نمی‌کنند و فقط و فقط داروی تزریقی را علاج دردشان می‌دانند. درحالی که این شکل دارو ( شکل تزریقی ) خطراتی نیز بدنبال دارد و تا حد امکان باید از داروهای تزریقی اجتناب کرد. حال اگر پزشک در برابر این خواسته آنها مقاومت کند، آنقدر پزشک خود را عوض می‌کنند تا سرانجام به مقصودشان برسند.

  گلودردها و سرماخوردگیها در فصول مختلف سال، نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک ندارند. در اصل این دسته دارویی نیز مثل همه داروهای دیگر عوارضی دارند. در حقیقت تنها در زمان احتیاج و نیاز، تجویز آنها به صلاح است ولی وقتی بدن برای مقابله با بیماری نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارد، قبول خطر عوارض آنها، منطقی نیست. شاید هم بعضی نگران انواع خاصی از سرماخوردگیها هستند که می‌تواند نهایتاً در صورت درمان نشدن به بیماری تب روماتیسمی منجر شود. در موارد، می‌توان میان این نوع سرماخوردگی با سایر انواع تفاوت گذاشت و نباید نگران چنین امری بود، در غیر این صورت مصرف گسترده و بی‌رویه آنتی‌بیوتیکها در کشور موجب ایجاد گونه‌های مقاوم و خطرناک از میکروبها می‌شود که چه بسا درمانی برای آنها موجود نباشد. پس بهتر است تصمیم گیری برای مصرف کردن یا نکردن این داروها را بر عهده پزشک معالج خود بگذارید تا از ایجاد خطر ذکر شده در آینده جلوگیری شود. بخاطر داشته باشید که در غیر این صورت ممکن است خود شما در آینده قربانی گونه‌های میکروبی مقاوم به درمان شوید.

  لذا پزشکان در تجویز این داروها به بیماران خود باید توجه و دقت کافی را مبذول دارند و بیماران نیز از مصرف خودسرانه آن باید بپرهیزند.

  با توجه به اینکه سرماخوردگی یکی از مواردی است که در آن از آنتی‌بیوتیک‌ها در بسیاری از موارد نابجا و غیرمنطقی استفاده می‌شود در این بخش نکاتی را پیرامون این بیماری ذکر می‌کنیم. سرماخوردگی ی است که مردم برای عفونتهای حاد تنفسی فوقانی بکارمی‌برند. عفونت، می‌تواند بوسیله ویروس، باکتری و یا عوامل دیگری مثل قارچ و ایجاد می‌شود اما عفونتی که ما به آن سرماخوردگی می‌گوییم، عمدتا ویروسی است. حاد هم به زبان ساده یعنی در یک دوره کوتاه ایجاد می‌شود و مزمن نمی‌شود. قسمت فوقانی دستگاه تنفسی به بینی، حلق و در واقع راههای هوایی بالاتر از حنجره گفته می‌شود.

  سن ابتلا: سرماخوردگی شایعترین بیماری عفونی در انسان است. بچه‌های کوچکتر از 5 سال مستعدترین گروه سنی برای ابتلا هستند. استعداد ابتلا بطور تدریجی از 5 سالگی تا 2 سالگی کاهش می یابد و سپس ثابت می‌ماند.

  عوامل زمینه‌ساز در ابتلا به سرماخوردگی: عبارتند از ضعف عمومی و خستگی ( در معرض سرمای شدید قرارگرفتن هم احتمالا باعث تغییراتی در بدن می‌شود که شبیه ضعف عمومی، فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند). رعایت نکردن بهداشت مخصوصاً در محیطهای پرجمعیت، ماههایی که ویروس سرماخوردگی در آن فراوانتر است وضعیت ناسب تغذیه و ناهنجاریهای ساختمانی قسمتهای فوقانی دستگاه تنفس مثل انحراف بینی و بزرگ بودن لوزه‌ها.

  علائم: دوران نهفتگی بیماری کوتاه است و از 2 تا 4 روز متغیر است. شروع ناگهانی و با احساس خارش یا سوزش در حلق، بینی یا گوش همراه است و بدنبال آن علایم واضحتر ظاهر می‌شوند. عطسه، آبریزش بینی، خستگی و کوفتگی، تب خفیف ندرتاً با لرز، سردرد خفیف، اختلال حس بویایی و چشایی، دردهای مبهم کمر یا دست و پا و ترشح چرکی(زرد یا سبز) از بینی نشانه عفونت باکتریایی است و یعنی بیماری از یک سرماخوردگی ساده فراتر رفته است.

  درمان: درمان علامتی است. یعنی دارویی برای خود بیماری وجود ندارد و داروها فقط علایم را تخفیف می‌دهند، تا دوره بیماری طی شود. گذشت دوره بیماری و بهبود کارایی سیستم دفاعی بدن بهترین راه و روش درمان است. تاثیر استراحت، نوشیدن مایعات کافی و رژیم غذایی به همان اندازه داروهای شناخته شده است. اگرچه تعداد زیادی از افراد با دیدن علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شروع به خوردن آنتی‌بیوتیک می‌کـــنند که معمولا از نسخه‌های قبلی باقی مانده و یا اینکه از دوستان یا آشنایان می‌گیرند و یا با قیمتهای پایین خریداری می‌نمایند. در حالیکه بطور منطقی آنتی‌بیوتیکها باید برای عفونتهای باکتریایی استفاده ‌شوند، از آنها در سرماخوردگی که عامل ویروسی دارد و آنتی‌بیوتیک نمی‌تواند آنرا متوقف کند به وفور استفاده می‌شود.

  ایمنی: ایمنی نسبت به یک نوع ویروس سرماخوردگی ممکن است تا یک ماه دوام داشته باشد و ممکن است تنها چند روز بعد ابتلا، ویروس نوع دیگری سراغ شما بیاید. همین تنوع باعث شده که هنوز هیچ واکسنی هم برای سرماخوردگی وجود نداشته باشد پس تنها راه، رعایت بهداشت فردی و دوری کردن از فرد سرماخورده است.

روشهای مبارزه با سرماخوردگی:

  – حداقل سی سانتیمتر از افرادی که سرفه یا عطسه می‌کنند فاصله بگیرید: قطرات ریز عطسه یا سرفه حدودا تا مسافت 3 سانتیمتری پراکنده می‌شوند. اگر یکی از این قطره‌ها روی چشم یا بینی شما قرار بگیرد، چند روز بعد به سرماخوردگی مبتلا می‌شوید.

  – در هر فرصتی دستهایتان را بشویید: اکثر میکروبهای سرماخوردگی از طریق تماس فیزیکی غیرمستقیم منتقل می‌شوند. ویروسهای سرماخوردگی بمدت 3 ساعت روی اشیاء، زنده می‌مانند، افرادی که آنها را لمس کنند و بعد بینی یا چشمهایشان را بمالند به بیماری مبتلا می‌شوند. پس شستشوی دستها مهمترین کار برای پیشگیری از سرماخوردگی است.

  – در محیطهایی که تهویه مناسب ندارد، از خودتان مراقبت کنید: ساختمانهای اداری که از تهویه هوای مناسب برخوردار نیستند یکی از محیطهایی محسوب می‌شوند که خطر ابتلا به سرماخوردگی را افزایش می‌دهند. بدتر از آن رطوبت کم است که باعث خشکی مخاط بینی می‌شود که مخاط را برای اشغال توسط ویروسها مستعد می‌سازد. بهترین پادتن، مرطوب کردن سوراخهای بینی با اسپری محتوی آب نمک مخصوص بینی است.

  – مایعات مختلف بنوشید: نوشیدن مایعات گوناگون، میکروبهای فعال سرماخوردگی را از بین می‌برند و همینطور از کمبود آب بدن که معمولا با بیماری سرماخوردگی همراه است جلوگیری می‌کنند.

  – از مالیدن بیش از حد چشم و بینی خودداری کنید: افراد در هنگام سرماخوردگی این اعضاء صورت خود را سه بار در ساعت می‌مالند.

  – اسکاچ‌های ظرفشویی را ضد عفونی کنید: اکثر میکروبهای سرماخوردگی در آشپزخانه منتقل می‌شوند. مهمترین عامل اسکاچ‌های ظرفشویی هستند که برای رشد و نمو میکروب سرماخوردگی محیطی گرم و مرطوب را فراهم می‌کنند. بهتر است، روزی دو تا سه بار این اشیاء را در جریان آب جوش قرار دهید.

  – ویتامین ” E ” مصرف کنید: نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند. البته مصرف قرص حتما باید تحت نظر پزشک باشد. در مورد خاصیت ضد سرماخوردگی ویتامین ” C ” چند تحقیق حاکی از آن است که این ویتامین تا اندازه‌ای دوره و شدت سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.

  عنصر روی ( Zinc ) مصرف کنید: قرصهای مکیدنی روی ( Zinc ) می‌تواند دوره سرماخوردگی را کاهش دهد. اگر قرصهای مکیدنی روی در طول 24 ساعت اول بروز علائم سرماخوردگی مصرف شود می‌تواند دوره سرماخوردگی را بطور قابل توجهی کاهش دهد. محققان بر این باورند که روی از ارتباط ویروسهای سرماخوردگی و سلولهای بدن جلوگیری می‌کند اما استفاده از قرصهای روی از ایجاد سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا جلوگیری نخواهد کرد و اگر این قرصها برای مدت طولانی استفاده شود می‌تواند سیستم دفاعی بدن را ضعیف نماید.

  – خواب شبانه آرامی داشته باشید: خواب خوب و آرام موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

  – گلودرد را تسکین دهید: غرغره کردن با آب نمک گرم برای تسکین گلودرد فوق العاده مؤثر است (یک قاشق چای خوری نمک برای هر لیوان آب). نوشیدن “چای و عسل” برای التیام گلو و نیز آب نباتهای دارویی حاوی ” منتول” بهتر از آب نباتهای سفت کارایی دارند، چون باعث بی‌حسی گلو می‌شوند.

  – سرفه را تسکین دهید: برای سرفه‌های خشک از شربت حاوی مواد التیام دهنده استفاده کنید. برای سرفه‌های خلط‌دار، از شربت خلط‌آور استفاده کنید که باعث می‌شود ترشح مخاطی رقیق‌تر شده، در نتیجه فرد راحت‌تر سرفه کند.

  – از رختخواب بیرون بیایید و به ورزش بپردازید: شما می‌توانید 3 بار در هفته و بمدت 3 تا 45 دقیقه به انجام ورزشهای ساده، مثل پیاده‌روی و دوچرخه سواری بپردازید تا مقاومت بخش بالایی مجرای تنفسی را نسبت به عفونتها افزایش دهید.

  اگر یکی از اعضای خانواده بیماراست، برای احتیاط بهتر است لوازم منزل را که با آنها در تماس هستند، ضدعفونی کنید.

تفاوتهای اساسی بین سرماخوردگی، آنفلوآنزا و آلرژی:

  بطور کلی ویروس سرماخوردگی از دو طریق انتقال می‌یابد:

  اول از طریق تنفس و استنشاق ترشحات عفونی عطسه و سرفه پخش شده در هوا.

  دوم از طریق لمس اشیاء آلوده به ویروس (مانند کتاب، دستگیره در و دست دادن با بیماران) و لمس متقابل صورت. هوای سرد رطوبت را کاهش می‌دهد از این رو باعث خشک شدن مجرای بینی می‌شود و بدین وسیله شرایط برای واگیر کردن ویروس آماده می‌شود.

  تشخیص سرماخوردگی و آنفلوآنزا از یکدیگر بسیار مهم است خصوصا در مورد بچه‌ها و افراد مسنی که سیستم دفاعی بدنشان دچار اختلال و اشکال است و به بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا شده‌اند. چرا که بیماری سرماخوردگی به آسانی قابل درمان است و در بدترین حالت امکان دارد به عفونت ثانویه باکتریایی منجر شود که آن هم بوسیله مصرف آنتی‌بیوتیک قابل درمان است. ولی آنفلوآنزا یکی از بیماریهای خطرناکی است که می‌تواند به مرگ منجر شود. سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو نشانه‌های مشترکی دارند، اما معمولا می‌توان آنها را از هم تمیز داد. بطور کلی نشانه‌های سرماخوردگی مرحله به مرحله در طی چند روز بعد از شروع عفونت بروز پیدا می کنند. سرماخوردگی معمولا با گلودرد همراه با عطسه، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی شروع می‌شود. تب، یک علامت معمولی برای یک سرماخوردگی ساده نمی‌باشد و زمانی که تب وجود دارد معمولا بیانگر وجود عفونت باکتریایی می‌باشد. همچنین معمولا سردرد شدید و دردهای شدید عضلانی رابطه مستقیمی با بیماری سرماخوردگی ندارند و علائم خستگی و ضعف نیز خفیف می‌باشد.

  نشانه‌های آنفلوآنزا از قبیل سردرد، سرفه‌های خشک، لرز و درد عمومی در تمام بدن معمولا بطور ناگهانی ظاهر می‌شوند همچنین تب بالا (38 تا 4 درجه ) بصورت سه تا چهار روز یکی از مهمترین نشانه‌های آنفلوآنزا هست. گرفتگی بینی، عطسه و گلودرد از نشانه‌های بارز آنفلوآنزا نمی‌باشد. این علائم اگر وجود داشته باشد معمولأ در مراحل آخر بیماری بروز می‌نماید.

  هم آلرژی و هم سرماخوردگی دارای نشانه‌هایی از قبیل: گرفتگی بینی، عطسه، آبریزش بینی، آبریزش چشم و گاهی سردرد می‌باشد. اما علائم سرماخوردگی یکی یکی ظاهر می‌شود ابتدا عطسه، آبریزش بینی و چشم و بدنبال آن گرفتگی بینی، اما در آلرژی تمام علائم با هم و در یک زمان ظاهر می‌شوند. عطسه‌های پیاپی و پشت سر هم معمولا نشانگر وجود آلرژی است در صورتی که تک عطسه معمولا نشانگر سرماخوردگی است. بعلاوه در سرماخوردگی ترشحات بینی زرد رنگ می‌باشد در صورتی که در آلرژی ترشحات بینی بیرنگ و رقیق می‌باشد. طول مدت وجود علائم سرماخوردگی می‌تواند 7 تا 1 روز ادامه داشته باشد، در حالی که نشانه‌های آلرژی در مدت بسیار کوتاهتری پایان می‌یابد البته بشرط آنکه عامل حساسیت حذف شود. تاکنون بیش از 2 نوع مختلف ویروس سرماخوردگی شناخته شده است. بچه‌ها بدلیل ضعف ساختار سیستم دفاعی یا مقاومت کم آنها در مقابل عفونتها و همچنین تماس زیاد با بچه‌های دیگر در مدرسه و مکانهای دیگر بیشترین آمار سرماخوردگی را دارند.

  یکی از عادتهای اشتباهی که مردم دارند این است که در هنگام سرماخوردگی یا آنفلوآنزا دستمالی را که برای عطسه یا سرفه استفاده کرده‌اند در جیب یا دست خود نگه می‌دارند و مجددا آن را مورد استفاده قرار می‌دهند این یک راه بسیار ساده‌ای است که عوامل بیماری دوباره به بدن انتقال یابند و بتوانند باعث تشدید بیماری شوند. بیماران باید دستمال مورد استفاده را فوراً پس از یکبار مصرف دور بیندازند. یک اشتباه معمول دیگر آن است که با فشار، بینی خود را در یک دستمال تمیز می‌کنند. فشار هوا باعث می‌شود که مقداری از ترشحات بینی که حاوی ویروسها و یا میکروبها هستند را به سینوسهای زیر چشم انتقال دهد و باعث عفونت سینوسی شود.

  بسیاری از مردم سلامت خود را از آنفلوآنزا در طول چند روز به دست می‌آورند، در صورتی که سرماخوردگی ممکن است بمدت یک یا دو هفته به طول انجامد. اگر نشانه‌های بیماری بدتر شوند و یا برای مدت طولانی ادامه یابند و یا علائمی مانند تنگی نفس، درد در قسمت قفسه سینه، تب، استفراغ، احساس درد زیاد در هنگام بلعیدن، سرفه مداوم، گرفتگی بینی و سردرد ظاهر شوند، مراجعه به پزشک تصمیم خوب و بجایی خواهد بود.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *