فواید و مضرات خوردن خربزه

ارده از جمله محبوب ترین صبحانه هاست. ارده ای که از کنجد گرفته می شود و به عنوان یک وعده غذایی کامل همراه با شیره معمولا برای صبحانه میل می شود می تواند بسیاری از بیماری ها را دور کند و خبر خوب اینکه باعث کاهش وزن می گردد.

پوست صورت یکی از مهم ترین قسمت های بدن است که باید در برابر لکه ها و جوش های پوستی مراقب آن باشیم.

یکی از میوه های فصل پاییز لیموشیرین است که به دلیل خواص فوق العاده ای که دارد مصرف آن بسیار توصیه شده است. البته این میوه خیلی زود تلخ می شود و باید سریعا بعد از باز شدن با چاقو مصرف شود.

(c) 26-219 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

کوکا : خربزه (به انگلیسی persian melon)میوه ای شیرین و آبدار است که طبیعتی گرم و خشک دارد و سرشار از ویتامین های A ،D و C و قند های طبیعی است که فورا جذب خون شده و نیرو و فعالیت سلول ها را افزایش داده و خستگی را برطرف می سازد.

خوردن خربزه به هضم غذا کمک کرده و سبب افزایش ادرار می شود.

ﺧﺮﺑﺰه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ﺗﺮس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد، ﺧﺮﺑﺰه ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺗﺮس را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد و اﻧﺴﺎن ﺗﺮﺳﻮ را ﺷﺠﺎع و دﻟﯿﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.

مصرف خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد، همچنین مصرف خربزه در دوران شیردهی، باعث افزایش حجم شیر مادر می شود.

خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد و در کودکان باعث تقویت هوش می شود. در میان مواد قندی و معدنی خربزه آنزیم‌هایی وجود دارد که سرعت هضم غذا را زیاد کرده بدین لحاظ در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلول‌های بدن می شود.فواید و مضرات خوردن خربزه

مقاله مرتبط : خواص هلو انجیری در بارداری

خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار مدر بوده لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه‌ ها کمک کرده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می‌کند.

همچنین دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه سنگ مثانه را دفع می کند.

به دلیل آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می‌‌رود لذا به شکل ضماد روی سوختگی‌ های سطحی پوست بدن استفاده می‌شود.

بدین منظو گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.

برای درمان کک و مک و لک های صورت، گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید.

وجود ویتامین C موجود در خربزه، موجب طراوت و شادابی و روشن شدن رنگ پوست می گردد.

مقاله مرتبط : خواص بادام زمینی برای پوست و مو

خربزه منبعی غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند، این ویتامین در داشتن موهای سالم و رشد عادی آن بسیار حیاتی است. از طرفی کمبود ویتامین B موجب ریختن موها می شود و خربزه حاوی این ویتامین بوده و جلوی ریزش مو را می گیرد.

خربزه ها مانند میوه ها برای کم کردن وزن ایده آل می باشد. خربزه حاوی کمی سدیم و کالری بوده، چربی و کلسترول ندارد و محتویات آب آن شما را مدتی طولانی تر سیر نگه می دارد.

خربزه چون دارای قند است بسیار چاق‌ کننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.

خربزه دارای ویتامین A است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

مقاله مرتبط : خواص قهوه سبز برای لاغری

خربزه به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانس‌هایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر و خصوصا برای کسانی که از یبوست رنج می‌برند، بسیار توصیه می‌شود. همچنین این میوه تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونت‌های موجود در روده‌ها دارد.

‌میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

پیشگیری از بیماری‌های چشمی،‌ جلوگیری از عفونت چشم ‌از جمله فواید مصرف خربزه است.

خربزه دفع کننده حرارت کبد بوده و نارسایی‌ کبد را درمان می کند همچنین خربزه‌ درجه‌ قلیایی‌ خون‌ و سلول‌ های‌ بدن‌ را بالابرده‌ و سموم‌ آن‌ را خنثی‌ و دفع‌ می‌کند.

‫ تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامین E است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک‌کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار و ملین بوده و برای تب‌های شدید مفید است.

مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است. تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

مقاله مرتبط : خواص تخمه هندوانه

پودر پوست خربزه (خربزه ارگانیک و فاقد سموم شیمیایی !) ضد سرطان، ادرار آور، بازکننده گرفتگی های کبد و ضد انگل می باشد، خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.

‫مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم رود را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.

– خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.

– قند موجود در خربزه از نوع گلوکز و فروکتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.

– این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.

‫- زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.

نکته : از خوردن خربزه با انبه و خوردن آب سرد پس از خربزه اجتناب کنید. خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.

کالری : 31

فیبر : 1 گرم

ویتامین سی : 37 میلی‌گرم

کلسیم : 12 میلی‌گرم

پتاسیم : 238 میلی‌گرم

کربوهیدرات : 8 گرم

خربزه تلخ منبع عالی از ویتامین‌ ها و مواد معدنی است و برای پیشگیری و درمان بیماری‌ های مختلف مانند ایدز، التهاب، سرطان، تومور و دیابت مفید می باشد.

خربزه تلخ می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاهش سطح قند خون برای بیماری دیابت باشد، محققین اعلام داشتند این گیاه بر هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 تأثیر مثبت دارد.فواید و مضرات خوردن خربزه

علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را چون کمی فشار دهید مختصری فرو رود.

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

تغذیه سالم در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین اهمیت زیادی دارد. همان طور که می دانید میوه های بسیاری برای دریافت ویتامین توصیه می شوند. خوردن خربزه در بارداری نیز دارای فواید بسیاری است که در ادامه شما را با خواص آن آشنا می کنیم.

مصرف خربزه در بارداری باعث زیبایی جنین شده و در دوران شیردهی نیز حجم شیر مادر را افزایش می دهد اما بهتر است مادران شیرده در مصرف آن زیاده روی نکنند.

خوردن خربزه در بارداری مانند تمام میوه ها برای سلامت مادر و فرزند داخل رحم مفید است. زنان باردار باید بدانند چه نوع میوه ای را به چه اندازه مصرف کنند. چون معمولاً خانم های باردار در این دوران، ولع و اشتیاق زیادی را نسبت به میوه خاصی از خود بروز می دهند. به عنوان مثال افراد زیادی ولع خاصی به خوردن خربزه در بارداری دارند.

فواید و مضرات خوردن خربزه

 

در این مطلب با خواص بسیاری از خربزه و گرمک برای مصرف در دوران بارداری آشنا شدید. همان طور که متوجه شدید خربزه خواص فراوانی برای سلامت جنین و مادر دارد، از این رو در دوران بارداری به شدت توصیه می شود.

منبع : آرگا






یک ایده شیک، انتخاب شاه گیوه پاشنه بلند با زیره و‌ پاشنه چرم



یک راهنمای محلی برای گشت و گذار در هانگژو


تور اتوبوس شگفت انگیز دبی، تفریحی متفاوت و جذاب


خدمات خانه تکانی و نظافت عید نوروز با کمترین هزینه!

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. خانواده خربزه علاوه بر خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز می‌شود که البته این دو نوع کم آب تر از خربزه هستند. علامت خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را وقتی کمی فشار دهید مختصری فرو رود.

خوردن خربزه برای زنان باردار بسیار مفید است چون دارای مواد مغذی و ضروری برای بارداری است. بعضی از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن که در خربزه است عبارتند از: کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین های A C B1، ضد انعقاد خون و کاروتنوئیدها.

مصرف خربزه می تواند ناراحتی هایی که ممکن است همراه با بارداری باشد را بهبود دهد. حالت تهوع را کاهش داده و کسلی و حالت تهوع صبحگاهی را در سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد، و علائم احساس سوزش معده را کاهش داده و از بین می برد.فواید و مضرات خوردن خربزه

دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفتگو با سلامت آنلاین گفت: خربزه به دلیل مزاج گرم و تری که دارد سردی مزاج را رفع می کند اما انواعی از آن که شیرینی کمتری دارند، از اینکه گرم باشند رطوبت‌بخشند و ‌با رطوبتی که به بدن می‌دهند باعث رقیق شدن مایعات بدن می‌شوند و همچنین یه پاکسازی سیستم ادراری از طریق ازدیاد ادرار کمک می‌کنند.

او با توصیه بر این که بهتر است گاهی از قسمت‌های سفید نزدیک به پوست خربزه استفاده شود چون این قسمت‌ها خاصیت جلادهندگی و پاک کنندگی بیشتری دارند، تصریح کرد: خربزه هر چه شیرین تر باشد گرمی و خواص بیشتری دارد که البته افراط در مصرف آن بخصوص برای گرم مزاجان می تواند عوارضی ایجاد کند.

به گفته میرغضنفری، خربزه نارس (کالک) مخصوصا انواع بزرگتر و سفت تر آن به دلیل مشکلات هضم با مزاج بشر ناسازگار است و سبب نفخ و مولد درد شکم می‌شود. همچنین خربزه را نباید ناشتا یا بلافاصله پس از صرف غذا خورد و بهترین زمان مصرف خربزه از طب سنتی، بین وعده‌هاست.

او افزود: خربزه بخصوص در افرادی ‌که مزاج گرم و خشک دارند تا حدودی تولید صفرا می کند و کسانی که دچار التهاب در مخاط دهان (آفت) یا روده (کولیت) هستند باید موقتا از مصرف خربزه اجتناب کنند.

همچنین برخی افراد که با مصرف خربزه دچار سوزش دهان یا حلق و حنجره می‌شوند می توانند همزمان با آن سکنجبین ملس یا سرکه یا قدری از خنکی ها مصرف کنند تا این عارضه رخ ندهد.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، مصلح خربزه برای سردمزاجان، گلاب و  در گرم مزاجان، غرغره کردن سرکه رقیق شده است.

 

منابع:

همشهری آنلاین،تبیان،هفت گنج

زردچوبه برای لاغری؛ آیا زردچوبه برای کاهش وزن مفید است؟

7 خاصیت درمانی نارنج و تداخل آن با داروها

نکاتی درباره تغذیه پیش از بارداری که باید بدانید

طرز تهیه قهوه‌ ترک و خواص درمانی آن

5 خواص درمانی خرمالو که نمی دانید

12 فواید شگفت انگیز خرما

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

فواید و مضرات خوردن خربزه

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

تابستان و اوایل پاییز بهترین فصلی است که می‌توانید میوه شیرین و خوشمزه خربزه را میل کنید. در این مقاله قصد داریم خواص خربزه را برای شما مطرح کنیم. با جیمیتو همراه ما باشید.

خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

 

خوردن خربزه، به افرادی که دچار یبوست هستند توصیه می‌شود.فواید و مضرات خوردن خربزه

 

 

خوردن خربزه، برای افرادی که قصد چاق شدن دارند توصیه می‌شود.

 

یکی از خواص خربزه ، تاثیرات دارویی آن است، اما ما در این بخش قصد داریم با مهمترین خواص دارویی این میوه شما را آشنا کنید. برای اطلاع را دنبال کنید.

اگر بخواهید بدانید که چرا خربزه، باعث شادابی پوست می‌شود توجه شما را به میزان بسیار بالای ویتامین C در هر ۱۰۰ گرم از این میوه جلب می‌کند.

محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه، وجود دارد که می‌تواند با استرس و خستگی مقابله کند. به نظر این محققان، این میوه  دارای آنزیم اس.او.دی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و از آسیب رسیدن به بافت‌های بدن پیشگیری می‌کند. محققان در تحقیق بر ۲ گروه ۳۵ نفری بین ۳۰ تا ۵۵ ساله که از استرس و خستگی شدید می‌رنجیدند، دریافتند این آنزیم نه تنها استرس، بلکه خستگی را هم از بین می‌برد.

محققان اعتقاد دارند که مصرف این میوه همانند هندوانه، طالبی و پرتقال دارای مقادیر بسیار زیاد پتاسیم است، که در کاهش فشار خون افرادی که به این بیماری دچارند کمک زیادی خواهد کرد.

 

خربزه، دارای طبع گرم و تر است.

 

خواص خربزه برای زنان باردار بسیار زیاد است چون دارای مواد مغذی و ضروری برای بارداری است. بعضی از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن که در خربزه است عبارتند از: کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین های A C B1، ضد انعقاد خون و کاروتنوئیدها.

خربزه را پوست کنده و خرد می‌کنیم؛ سپس داخل مخلوط کن می‌ریزیم. بعد از آن شکر و نعنا و نشاسته می‌ریزیم خوب مخلوط کرده داخل قابلمه ای ریخته با حرارت ملایم تا جایی که کمی سفت شود می‌پزیم. بعد از سرد شدن می خوریم.

 

بخوانید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

من عاشق خربزه هستم منتها بعد از خوردنش دل درد میگیرم.
در مورد هندوانه هم این مشکل برام به وجود می آید.
ولی باز از شما ممنونم

هسته خربزه و هندوانه با وجود فوایدی زیادی که دارند ولی نباید همزمان باهم مصرف شود چونکه باعث ایجاد کرم روده میشه فکر میکنم علت دل درد شما همین باشه .

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *