این روند استقبال بهگونهای است كه طبع نسل جوان نیز دیگر به كمتر از ذرت مكزیكی رضایت نمیدهد. حال سوال اینجاست ذرت، مكزیكیاش خوب است یا كبابی؟ ذرت از خانواده گندمیان و در كشور مكزیك تكامل یافته و پس از گندم و برنج، قوت مردم را تشكیل میدهد. این غله سرشار از ویتامینهای گروه C، B، A و املاح معدنی كلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و قسمت اعظم آن را مواد نشاستهای تشكیل میدهد. رنگ زرد ذرت به دلیل وجود زئین و آنتیاكسیدان بوده و آنزیمها و فیبر حلول آن برای محافظت از روده و پیشگیری از یبوست و بواسیر مفید است.
این خوراكی معمولا به اشكال متنوعی مثل كنسروی، بخارپز، كبابی واخیرا مكزیكی مورد استفاده قرار میگیرد كه بهترین نوعآن بخار پز خانگی است. پختن ذرت نه تنها باعث كاهش مواد مغذی آن نمیشود بلكه خاصیت آنتی اكسیدانی آن را نیز افزایش میدهد.
در ذرت خام مواد آنتیاكسیدانی به فیبرهای غیرمحلول متصل شده و غیرفعال هستند، ولی عمل پخت موجب شكستن این اتصال و آزادسازی این تركیبات مفید میشود. به همین دلیل نوع بخار پز ذرت را انتخاب كنید و كمتر سراغ نوع مكزیكی آن بروید.
البته خوردن ذرت كبابی یا همان بلال نیز توصیه میشود، ولی باید توجه داشت كه بلالها هنگام كباب شدن نسوزند؛ چرا كه با سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطانزایی آن افزایش مییابد. بد نیست بدانید كه بلال پس ازكباب شدن اگر در آب نمك قرار داده شود مقداری از خاصیت خود را از دست خواهد داد.
حال شاید این سوال مطرح شود، ذرت مكزیكی هم كه پخته میشود پس چرا مضر است؟ در این رابطه باید گفت: اضافه كردن كره، نمك و برخی افزودنیهای دیگر سبب افزایش كالری ذرت مكزیكی میشود. این تركیب غذایی بسیار پركالری، چرب، شور و تند بوده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناك است.
فواید خوردن ذرت مکزیکی
البته اگر این غذا با كمترین میزان نمك تهیه و به جای كره و روغن جامد درصد اندكی به آن روغن مایع اضافه شود میتواند خصوصا در فصول سرد سال كه استقبال، افراد به مصرف غذاها و خوراكیهای گرم میشود یك تنقل خوب محسوب شود.
توصیهها ذرت از نظر ویتامین PP كه ویتامین جلوگیریكننده از بیماری «پلاگر» است، فقیر است. مشخصه اصلی بیماری پلاگر مشكلات پوستی است. مصرف شیر، گوشت، ماهی و حبوبات به همراه ذرت از بروز این بیماری پیشگیری میكند.
خانهموبایل
فواید خوردن ذرت مکزیکی
ذرت مکزیکی چند سالی است که در سبد غذایی مردم جای خود را باز کرده و مشتریان زیادی نیز دارد و به عنوان یک میان وعده غذایی از آن استفاده می کنند.
ذرت مکزیکی از نظر ما یک میان وعده مناسب است و اگر به شکل صحیح، تهیه و مصرف شود، می تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را بگیرد.”
در صورتی که این ماده غذایی بدون نمک یا خیلی کم نمک تهیه شود و به جای کره و روغن جامد به آن روغن مایع بیفزایند، بهتر است و دیگر ضرری برای سلامتی مصرف کننده نخواهد داشت.”
البته مصرف زیاد آن نیز می تواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی می تواند این ماده غذایی را به یک تنقل خوب تبدیل کند.
در صورتی که این ماده غذایی بدون نمک یا خیلی کم نمک تهیه شود و به جای کره و روغن جامد به آن روغن مایع بیفزایند، بهتر است.
“با توجه به این که مصرف چیپس و پفک که برای سلامتی بسیار مضر هستند، زیاد شده، می توانیم با جایگزین کردن برخی تنقلات مناسب مانند همین ذرتها مانع به خطر افتادن سلامت مردم شویم.”
ذرت مکزیکی به دلیل حجم زیاد و وزن کمی که دارد مورد استقبال خانواده هاست. به همین دلیل باید کاری کنیم که این استقبال ها در جهت درستی هدایت شود و با سالم سازی آن، مانع به خطر افتادن سلامت مردم شویم.
تنها موادی که در ذرت می تواند مضر باشد مصرف بالای نمک و روغن است و گرنه این میان وعده مورد تایید و توصیه ماست.
برخی تنقلات مانند بیسکوییت و پفک حالت چسبندگی نیز دارد و می تواند برای مصرف کننده دردسرساز شود، ولی کاپ کورن این مشکلات را ندارد.
منبع:Tebyan.net
خوراکی های پرخاصیت
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
خانهموبایل
ذرت سرشار از ویتامینهای گروه C، B، A و املاح معدنی كلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و قسمت اعظم آن را مواد نشاستهای تشكیل میدهد.همچنین ذرت دارای مواد آنتیاکسیدان (ضدسرطان) و فیبر غذایی بوده که در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر مثل دیابت، بیماریهای قلبی – عروقی و بیماریهای گوارشی مثل یبوست بسیار مناسب است.
فواید خوردن ذرت مکزیکی
ذرت مکزیکی چند سالی است که در سبد غذایی مردم جای خود را باز کرده و مشتریان زیادی نیز دارد و بهعنوان یک میانوعده غذایی از آن استفاده میکنند. ذرت مکزیکی به دلیل حجم زیاد و وزن کمی که دارد مورد استقبال خانوادههاست.
ذرت مکزیکی حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمیشودنوعی از ذرت رواج یافته، ذرت مکزیکی است که بهعنوان میانوعده مصرف میشود. ذرتمکزیکی با اضافهکردن كره، نمك، سسهای پرچرب و در مواردی افزودن کالباس و برخی افزودنیهای دیگر که به دلیل بهترکردن طعم و مزه ذرتمکزیکی است، سبب افزایش کالری آن میشود. این ترکیب غذایی بسیار پركالری، چرب، شور و تند شده و مصرف آن برای بیماران قلبی – عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافهوزن بسیار مضر و خطرناك است.
اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و به جای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سسهای چرب نیز استفاده نشود یک میانوعده مناسب است که اگر به شکل صحیح تهیه و مصرف شود، میتواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را نیز بگیرد. البته مصرف زیاد آن نیز میتواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی میتواند این ماده غذایی را به یک میانوعده خوب تبدیل کند.
ذرت به اشکال متنوعی مثل کنسروی، بخار پز، کبابی و بو داده مورد استفاده قرار میگیرد كه بهترین نوع آن بخارپز کردن دانههای ذرت در خانه است و تا چندسال پیش ذرت به صورت ذرت كبابی یا همان بلال تهیه و مصرف میشد که نوع کم نمک آن بهعنوان یک میان وعده غذایی مفید توصیه میشود، ولی باید توجه داشت كه بلالها هنگام كباب شدن نسوزند؛ چرا كه با سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطانزایی آن افزایش مییابد. نوع دیگری از ذرت به صورت بو داده تهیه میشود و اگر به صورت خانگی، کم نمک و بدون روغن تهیه شود یک میانوعده بسیار مناسب بوده و میتواند جانشین خوبی به جای چیپس و پفک در کودکان باشد.
ذرت مکزیکی باعث اختلال در رشد کودکانکودکان، زنان باردار و شیرده و ورزشکاران در معرض کمبود نیاسین قرار دارند و کمبود این ویتامین در کودکان منجر به اختلال در رشد میشود.نیاسین یکی از ویتامینهای گروه B است که ویتامین B٣ یده میشود. این ویتامین نقش مهمی در متابولیسم انرژی و پروتیین بدن دارد که باید در بره غذایی روزانه با دریافت مواد غذایی حاوی این ویتامین وجود داشته باشد تا درنهایت بدن کار طبیعی خود را انجام دهد.
طبق مطالعاتی که صورت گرفته است بیش از نیمی از مردم با کمبود ویتامین B مواجه هستند که البته این کمبود در نقاط مختلف کشور متفاوت است.این ویتامین میتواند در بدن باعث تولید اسیدآمینهای به تریپتوفان شود. تریپتوفان اسیدآمینهای ضروری است که خود این اسیدآمینه از طریق دریافت پروتیین تولید میشود بنابراین کسانیکه کمبود پروتیین داشته باشند از این موضوع نیز محروم میشوند.
کمبود نیاسین در غلاتی مثل ذرت وجود دارد. بنابراین جوامعی که ذرت را بهعنوان غذای عمده استفاده میکنند با کمبود این ویتامین مواجه هستند.مصرف ذرت مکزیکی نیز بین افراد بسیار رایج شده است که این موضوع باعث میشود افراد در معرض کمبود نیاسین قرار بگیرند. ویتامین B در سبوس غلات وجود دارد ولی در بین غلات، ذرت از این موضوع مستثنی است.
کودکان، زنان باردار و شیرده در معرض کمبود این ویتامین قرار دارند بنابراین باید نسبت به دریافت این ویتامین توجه ویژهای داشته باشند. همچنین از آنجایی که این ویتامین در متابولیسم انرژی و پروتیین نقش دارد گروههای دیگری که ممکن است در معرض کمبود این ویتامین باشند ورزشکاران هستند. بهتر است افراد از منابع غذایی شامل غلات سبوسدار استفاده کنند همچنین پروتیین شامل انواع گوشت، تخممرغ، لبنیات، شیر و حبوبات میتواند در تأمین نیاسین بدن تاثیرگذار باشد.
روش صحیح استفاده از ذرتذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. بهترین نوع ذرت، بخارپز آن است. ذرتهای کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالمتر است. البته بلال موقع کباب شدن نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطانزایی آن را افزایش میدهد. این را هم بدانید که اگر ذرت بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شود کمی از خاصیت خود را از دست میدهد. رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به زئین و زیازانتین است.
متخصصان تغذیه میگویند ذرت به دلیل اینکه غنی از ریزمغذیهاست میتواند یک میانوعده بسیار مطلوب و مفید باشد.
– ذرت یک منبع غنی از ویتامین B١ است که در سوخت و ساز کربوهیدراتها استفاده میشود.
– سرشار از ویتامین B٥ است که به فعالیتهای فیزیولوژیکی در بدن کمک میکند.
– حاوی فولیت است که در تولید سلولهای جدید نقش قابل ملاحظهای دارد.
– حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C است که برای مقابله با بیماریها مفید است.
– به دلیل این مزایای تغذیهای، متخصصان تأکید دارند که ذرت را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
– ذرت علاوهبر اینها، سرشار از فیبر خوراکی است که به شما کمک میکند با مشکلات هاضمه و دستگاه گوارش مثل یبوست مقابله کنید.
– ذرت غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است؛ فیبر خوراکی ذرت به پایین آوردن سطح کلسترول خون کمک میکند، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
– برای کمک به کاهش میزان قندخون در افراد مبتلا به دیابت مفید است.
– همچنین این مواد (فیبر)، موجب کاهش کلسترول میشود، در حقیقت روغن موجود در دانه و پوست ذرت سبب پایین آمدن کلسترول توسط پلاسمای خون بهویژه میان افراد میانسال و سالمند میشود.
– مصرف روزانه یک فنجان دانههای ذرت در میان وعدههای غذایی، میتواند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ (ناشی از یبوست) را کاهش دهد.
فواید خوردن ذرت مکزیکی
– همچنین مصرف میزان کافی از فیبر گیاهی به بهبود عملکرد رودهها کمک و مانع از ابتلا به یبوست و همورویید میشود.
– زنان مبتلا به کمخونی بهویژه کمخونی ناشی از کمبود ویتامین میتوانند با مصرف ذرت به بهبود این نوع از اختلال کمک کنند.
– اسیدفولیک موجود در ذرت نیز در پیشگیری از نارسایی مادرزادی لوله عصبی موثر است.
– کارشناسان توصیه میکنند افرادی که به کمخونی مبتلا هستند ذرت بخورند.
– برخی از املاح موجود در ذرت مانند منیزیم میتوانند گرفتگیهای عضلانی را بهبود ببخشند.
– همچنین کلسیم و فسفر موجود در آن تأثیر چشمگیری بر استخوانسازی میگذارد؛ بنابراین مصرف آن برای کودکان درحال رشد و نوجوانان بسیار مفید است.
– ویتامینها و آنتیاکسیدانها علاوهبر اینکه جلوی بیماریها را میگیرند، میتوانند در شادابی پوست، مو و ناخن نیز موثر باشند.منبع:tabnak.ir
تغذیه و تناسب اندام
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
افرادی که دارای فشار خون بالا هستند باید از مصرف نمک در بره غذایی خود تا جای امکان خودداری نمایند
گیاه زنجبیل به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای جلوگیری از سرطان و همچنین پیشگیری از پیری زودرس بسیار مفید است
فواید خوردن ذرت مکزیکی
فرنی را با مواد مختلفی می توان درست کرد که بسیار خوشمزه می شود اما مهمترین رکن فرنی شیر است
در طب سنتی مصرف عسل بسیار توصیه شده است و گفته می شود که همه امراض را درمان می کند
استفاده از غذاهای خانگی و سنتی به دلیل داشتن مواد سالم و مغذی برای سلامت بدن شما بسیار مفید است
گوجه فرنگی از آن دسته موادغذایی است که مصرف خام و پخته آن هر دو دارای خواص می باشد
استفاده از داروها و مواد خوراکی خانگی و سنتی برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار مفید و تاثیر گذار خواهد بود
در زمستان با مصرف این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن تان تقویت می شود و از ابتلا به بیماری ها جلوگیری می شود
بهترین نوع شکلات که خاصیت فراوان دارد شکلات تلخ است که از ۷۰درصد به بالا را شامل می شود
اختصاصی سایت نیک صالحی
با برخی از مفیدترین و موثرترین مواد غذایی شادی آور و برای مبارزه با افسردگی آشنا شوید.
©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد .
خوراکی های زیادی در عالم و طبیعت وجود دارند که سرشار از خواص مفید برای سلامتی بدن انسان هستند و بسیار به خوردن آنها توصیه شده است اما به دلیل ضعف در آگاهی تعداد زیادی از ما از خوردن آنها غافلیم.
میوه و سبزیجات فراوانی وجود دارند که برای سلامتی بدن ما ضروری اند ولی در عین حال برخی میوه ها تاثیرات بسیار جالبی برای درمان و یا پیشگیری از بیماری ها دارند.
شب یلدا نزدیک است و بسیاری از خانواده ها مایلند برای این شب زیبا دور هم جمع شوند و این روزها در تدارک میوه و آجیل برای مهمانی های خود هستند. از میان تمام میوه هایی که در شب یلدا مصرف می شود انار خواص بیشتری دارد.
(c) 26-219 persianv.com All Rights Reserved
© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .
خواص تغذیه ای ذرت
فواید خوردن ذرت مکزیکی
از گذشته های دور ذرت را در مکزیک و پرو کشت میدادند ، پس از کشف توسط آمریکایی ها هایی چون گندم ملکه ، خندروس ، جوی رومی بر ذرت گذاشته شد و در سراسر دنیا بخصوص در ایران و کشورهای عربی کشت شد.
ذرت منبع غنی ویتامین های B1 ، B5 ، C ، E ، اسید فولیک ، گوگرد ، کلر ، فسفر ، سیلیس ، آهن ، کلسیم ، منیزیم ، سدیم و پتاسیم میباشد و به همین دلیل است که مردم به خصوص خانم ها ناخودآگاه علاقه زیادی به مصرف ذرت دارند.
» ذرت سرشار از ویتامین B است.
» ذرت غذایی مفید برای تقویت پوست و ناخن هاست و از پوسته شدن ناخن جلوگیری میکند.
» ذرت از ریزش مو و خشکی مو و شکنندگی موها جلوگیری میکند.
» ذرت برای درمان اگزما ، خشکی و گرمازدگی بسیار مفید است.
» ذرت برای درمان یبوست ، ورم روده و اسهال کاربرد دارد و بلغم را از معده دفع میکند.
» ذرت برای دفع سنگ کلیه و مثانه ، عفونت های مجاری ادرار ، التهاب و درد مثانه مفید است.
» برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت استفاده میشود.
» ذرت در درمان و بهبود بیماری های قلبی و نقرس کاربرد دارد.
» جوشانده کاکل ذرت بسیار مفید است و برای زیاد شدن ادرار و پاکسازی بدن مصرف میشود.
» روغن ذرت برای افرادی که چربی خون دارند مفید است و کلسترول خون را پایین میاورد.
» روغن ذرت سرشار از اسید لینولئیک است که یکی از دو اسید مهم برای سلامت پوست است.
» از روغن ذرت برای تسکین موضعی حساسیتها و بثورات پوستی استفاده میشود
» ذرت برای رفع کم خونی مصرف میشود ، همچنین ذرت برای پیشگیری از سرطان ریه کاربرد دارد.
برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبره ما شوید.
بلال, جوشانده کاکل ذرت, خاصیت درمانی بلال, خاصیت درمانی ذرت, خواص تغذیه ای ذرت, خواص دارویی بلال, خواص دارویی ذرت, خواص درمانی ذرت, خواص ذرت, ذرت, فواید بلال, فواید ذرت, کاکل ذرت
ازشما روی خواص بلال خیلی متشکرم وهفته وحدت وهفتهبسیج مبارک باد.
درموردذرت اطلاعات مفید بود
(ضروری)
(منتشر نخواهد شد) (ضروری)
وب سایت
برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت کنید
آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری
| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله
فواید خوردن ذرت مکزیکی
غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed
© 216 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.1