فواید استفاده از چای سبز

فواید چای سبز بسیار است و اگر بخواهیم بدلیل خواص شگفت انگیز چای سبز از آن به عنوان یک نوشیدنی درمانگر یاد کنیم، کم نگفته ایم. برخی از خواص چای سبز کمک به کاهش وزن، پیشگیری و درمان سرطان، مشکلات قلبی، بیماری های قلبی عروقی، سطح کلسترول بالا، رماتیسم و ورم مفاصل، عفونت، پوسیدگی دندان و بسیاری دیگر است. در ادامه با زوم لایف همراه باشید.

چای سبز حاوی یک آنتی اکسیدان به اپی گالوکتشین گالات Epigallocatechin gallate (EGCG) است که برای درمان بیماری های زیادی کمک کننده است.

چای سبز جایگاه قابل توجهی در میان نوشیدنی ها به دست آورده است و یکی از اولین نوشیدنی هایی است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان طرفداران زیادی دارد. چای سبز به دلیل فواید بسیار زیادی که دارد در مدت کوتاهی بسیاری از افراد در جهان را به خود جذب کرد و بسیاری از علاقه مندان به چای سیاه به چای سبز رو آوردند زیرا خاصیت های آن برای سلامتی غیر قابل انکار است. کسانی که به چای سیاه عادت دارند ممکن است طعم قابل توجه چای سبز برای اولین بار را دوست نداشته باشند اما بین بالا بردن سلامت و دسترسی آسان، چای سبز رقابت را از چای سیاه در زمان کمی برد.

سوال این است که چه چیزی در چای سبز وجود دارد که آن را خاص و سالم می سازد؟ همچنین راه درست استفاده ی از آن چیست؟ سوالات زیادی وجود دارد که در این مطلب تلاش کردیم به سوالات اصلی پاسخ دهیم. با همراه ما باشید.فواید استفاده از چای سبز

افراد بسیاری از این موضوع بی اطلاع هستند که چای سیز از همان گیاهی است که چای سیاه بدست می آید. از نظر علمی با عنوان Camellia sinensis شناخته می شود. در حقیقت همان چای است اما به شیوه ی متفاوتی پرورش داده می شود. چای سیاه با ترش شدن برگ های چای بدست می آید این ترش شدن رنگ و مزه ی آن را تغییر می دهد در حالی که سطح کافئین و تانین آن را بالا می برد.

از طرف دیگر در مورد چای سبز برگ های چای خشک می شوند یا کمی بخار داده می شوند اما ترش نمی شوند. همین امر باعث سبز شدن آن در زمان جوشاندن می شود.

به همراه کافئین که مزه خاص چای سبز، تلخی و اثر محرک آن را به وجود می آورد، چای سبز همچنین از گروهی مواد شیمیایی به catechin polyphenols (معمولا به تانین شناخته می شوند و باعث مزه تلخ و قابضیت می شود) تشکیل شده است. این catechin polyphenols شامل catechin, epicatechin, epicatechin gallate (ECG), epigallocatechin gallate (EGCG), و انواع pro-anthocyanidins است. آنها همچنین به عنوان فلانوئید ها شناخته می شوند و آنتی اکسیدان هایی بسیار قدرتمند هستند. فلاموئید ها همراه با آمینو اسید هایی مانند تیامین، باعث طعم تند چای سبز می شوند.

به علاوه چای سبز حاوی آمینواسید هایی مانند تانین، باتریک اسید، و لیگانین؛ آلکانوئید های زانتیک مانند آدنین، دی متیل زانتیک، تئوبرومین، تئوفیلین، و زانتین، پکتین، (که در میوه ها پیدا می شود) ساکارید (شکر) کلروفیل، و تری تریپین ساپونینز است. ویتامین ها مانند A,B1,B2,B3,C,E نیز در چای سبز پیدا می شوند.

فواید چای سبز برای سلامت بدن در ابتدا به دلیل آنتی اکسیدان هایی است که از کافئین، catechin polyphenols و تانین آن می آید. خواص شگفت انگیز چای سبز که از آنتی اکسیدان ها نشئت می گیرد به شرح زیر است.

رادیکال های آزاد ایجاد شده در بدن مسئول آسیب دیدگی بدن به طرق مختلف می شوند که یک از آنها را به شکل پیری زودرس و علائم مرتبط با آن می بینیم. کار اصلی آنتی اکسیدان ها خنثی کردن اکسیدان ها یا رادیکال های آزاد موجود در بدن است و چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. (catechin polyphenols) موجود در آن باعث اثر آنتی اکسیدان می شود که قوی ترین بین آنها Epigallocatechin gallate است. بنابراین مصرف منظم چای سبز می تواند به طور موثری از پیری زودرس جلوگیری کند.

یکی از دلایل اصلی برای مقبولیت و مصرف همه نوع چای توسط انسان، اثر محرک چای است. این اثر باز هم به دلیل کافئین و تانین است که با وجود اثر بالای آنها بر سلامتی در طولانی مدت به عنوان محرک قوی عمل می کند. به این دلیل است که یک فنجان چای شما را شاداب می کند و انرژی زیادی به شما می دهد. چای یک راه حل آسان و ایده آل برای مواجه با خستگی، تنبلی، خواب آلودگی، و فقدان انرژی و بهبود گردش خون است.

به این دلیل است که توسط افراد در صنعت های مختلف شامل متخصصان، خانه داران، دانش آموزان و هرکس دیگری که کمی خواب آلوده باشد، استفاده می شود.

تحقیقات نشان می دهد که افرادی که به طور منظم چای سبز می نوشند تحت خطر باکتری های رایج و عفونت های ویروسی به آسانی افرادی که که چای سبز را در رژیم ندارند، نیستند. چای سبز قدرت سیستم ایمنی بدن را بالا می برد. Catechins موجود در چای سبز از اتصال به دیواره های سلول به منظور عفونی سازی سلول ها توسط باکتری ها و ویروس ها جلوگیری می کند.

این catechins نیز سم ترشح شده توسط میکروب ها را از بین می برد. ویژگی آنتی باکتریال نیز شما را از تنفس بد،اسهال خونی، خرابی دندان، سو هاضمه، آنفولانزا، سرفه و سرماخوردگی و ورم مخاط روده ی بزرگ که دلیل همه ی آنها میکروبی و فعالیت قارچی است، حفظ می کند.

خاصیت دیگر چای سبز جمع کنندگی است. مواد جمع کننده(گس) باعث انقباض ماهیچه ها و بافت ها می شود در حالی که کشیدگی آنها را نیز به همراه دارد. حتی اگر نمی خواهید چای سبز بنوشید شستشوی دهان با آن نیز می تواند انقباض کافی در لثه ها برای سفت شدن آنها و محکم شدن بر دندان ها می شود. بنابراین از شل شدن و از دست دادن دندان ها جلوگیری می کند. شما می توانید موی خود را نیز با چای سبز بشوئید و محکم و سالم تر شدن آن را ببینید.

جدا از جلوگیری از پیری زودرس، رادیکال های آزاد مسئول ایجاد برخی از انواع سرطان ها هستند. Catechins موجود در چای سبز این رادیکال های آزاد را خنثی می کند و از شکل گیری کارسینوژن هایی مانند نیتروسامین ها جلوگیری می کند و خطر سرطان برای افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف می کنند را کاهش می دهد.

چای سبز هم اکنون به صورت درمانی استفاده می شود و به عنوان درمان خانگی برای کمک به جلوگیری از سرطان مخصوصا برای افرادی که تحت خطر سرطان هایی مثل کولون، راست روده، پانکراس، و روده ها هستند، استفاده می شود.

چای سبز به دلیل داشتن خاصیت قلیایی، می تواند به کاهش موثر سطح کلسترول کمک کند.

ترکیبات مخصوصی در چای سبز از غلظت خون جلوگیری می کند بنابراین شانس تصلب شراین، لخته شدن و همچنین سکته ی قلبی و مغزی را کاهش می دهد.

اگر چای سبز با شکر خورده نشود، خاصیت قلیایی آن به کاهش سطح گلوکز خون کمک می کند. به علاوه ویژگی های آنتی اکسیدان و جمع کنندگی چای سبز سلامتی خوب و عملکرد بهتر پانکراس را تامین می کند. بهبود عملکرد پانکراس به معنی ترشح مرتب تر و موثر تر انسولین و متعاقبا بهبود تجزیه و جذب شکر است. افزایش عملکرد موثر می تواند از شروع بیماری دیابت جلوگیری کند.

ممکن است باور نکنید اما چای سبز در کاهش وزن نیز به افراد کمک می کند به این طریق که مقدار متابولیسن بدن را بالا می برد و بنابراین مصرف چربی ذخیره شده در بدن را افزایش می دهد. اخیرا چای سبز جایگزین نوشیدنی های دیگر شده است زیرا به کاهش وزن کمک می کند و این بدان دلیل است که چاقی هنوز هم مشکلی حاد است. خوردن یک یا دو فنجان چای هر روز صبح باعث کاهش وزن اضافه وزن تا چند کیلو در طول یک هفته یا می شود.

داشتن یک فنجان چای گرم بعد از فعالیت شدید می تواند در زمان کوتاهی باعث افزایش ست های ورزشی انجام شده شود. به علاوه چای سبز به طور موثری با درد ماهیچه به دلیل افزایش فشار ماهیچه ها مقابله می کند. با اینکه چای سبز به طور گسترده ای با وجود نوشیدنی های انرژی زا در بازار مصرف نمی شوند اما اگر از ژاپن و چین دیدن کنید می بینید که چای سبز یک نوشیدنی برتر است که توسط ورزشکاران رزمی و ورزش های مختلف دیگر نوشیده می شود.

چای سبز بهترین درمان برای خستگی شدید ایجاد شده توسط نوشیدنی های الکلی و فقدان خواب در اثر مهمانی های شبانه است. اثر باقی ماده را با یک فنجان بزرگ از چای سبز همراه با لیمو از بین ببرید. چای سبز با آب لیمو یک درمان خوب و رایج برای حذف اثر خستگی ناشی از الکل به صورت کوتاه مدت است.

با 12 خواص شگفت‌انگیز کیوی آشنا شوید!

درمان عارضه منافذ باز پوست صورت

25 نکته برای از بین بردن چربی شکم

آیا مطلب ” 11 خواص شگفت انگیز چای سبز ” برای شما مفید بود؟

در گذشته از زردچوبه به عنوان یک ماده‌ی آرایشی استفاده می‌شده است. به همین دلیل، []

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

سعی در رعایت کپی رایت داشته باشیم ! زوم لایف

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *