در مطلب گذشته درباره کبد چرب گفتیم و علت اصلی بروز کبد چرب و همچنین عوامل ایجاد کبد چرب را توضیح دادیم. اگر کبد چرب دارید باید بسیار مراقب سلامتی خودتان باشید. درمان بیماری کبد چرب با غذا امکان پذیر است که در این مطلب می خواهیم 12 غذای مفید جهت درمان بیماری کبد چرب را معرفی کنیم. در ادامه با زوم لایف همراه باشید.
بیماری کبد چرب به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
این بیماری حدود یک سوم از افراد بزرگسال در آمریکا را تهدید می کند و یکی از عوامل اصلی از کار افتادن کبد می باشد. بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر در افراد چاق و افرادی که در رژیم غذایی خود از غذاهای فرآوری شده به مقدار زیاد استفاده می کنند، رخ می دهد.
یکی از اصلی ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی می باشد. همانطور که از اسم آن مشخص است، این بیماری نشان دهنده وجود چربی زیاد در رژیم غذایی افراد می باشد.در بدن افراد سالم، کبد به عمل سم زدایی و تولید صفرا بعنوان یک پروتئین گوارشی کمک می کند. بیماری کبد چرب سبب آسیب به کبد شده و کبد قادر به انجام فعالیت های خود نخواهد بود.
غذاهای مناسب برای افراد با کبد چرب
بطور معمول رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر می باشد:
رژیم غذایی کم کالری و کم چرب به شما کمک می کند تا مقدار زیادی از وزن خود را کم کنید. این کار در نهایت خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد. در حالت ایده آل، اگر دارای اضافه وزن هستید بهتر است حدود 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.
در ادامه توضیحات مربوط به همه موارد را بخوانید:
مصرف قهوه به کاهش سطح آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک می کند. مطالعات نشان می دهد افراد دارای بیماری کبد چرب که در رژیم غذایی خود از نوشیدنی قهوه استفاده می کنند، آسیب کمتری نسبت به افراد دارای همین بیماری ولی بدون مصرف نوشیدنی های کافئین دار، به کبد خود وارد می کنند.
به نظر می رسد مصرف کافئین سبب کاهش حجم آنزیم های کبدی غیر معمول در افراد در معرض خطر کبد چرب می شود.
مصرف سبزیجات جهت جلوگیری از ساخته شدن چربی توصیه شده است. به نظر می رسد کلم بروکلی مانع از ساخته شدن چربی در کبد موش می شود. مصرف دیگر سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم پیچ علاوه بر کمک به درمان کبد چرب می تواند جهت کاهش وزن نیز موثر باشد.
می توانید از دستورالعمل بنیاد کبد کانادا برای گیاهخواران استفاده کنید که به شما امکان می دهد بدون از دست رفتن طعم ها و چاشنی ها مقدار زیادی از کالری غذاها را کاهش دهید.
توفو (Tofu) چیست؟ توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید. توفو جهت کاهش ساخته شدن چربی بسیار مفید است.
مطالعات انجام گرفته در دانشگاه ایلینویز (Illinois) بر روی موش ها نشان داد، پروتئین سویا که از لحاظ مواد تشکیل دهنده مشابه توفو می باشد می تواند سبب کاهش ساخته شدن چربی در کبد شود. لازم به ذکر است که توفو کم چرب بوده ولی دارای پروتئین زیاد می باشد.
مصرف ماهی جهت کاهش تورم و تنظیم چربی مفید است. ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، ساردین، تونا و قزل آلا منبع غنی از اسید های چرب امگا3 می باشند.اسیدهای چرب امگا3 سبب کاهش سطح چربی کبد و کاهش تورم می شوند.
جهت کسب انرژی بلغور جو دوسر استفاده کنید. کربوهیدرات های بدست آمده از دانه هایی همانند جودوسر سبب افزایش انرژی بدن می شوند. فیبر موجود در آن سبب احساس سیری در شما می شود که به حفظ وزن مطلوب شما کمک می کند.
مصرف گردو می تواند به بهبود وضع کبد کمک کند. دانه های گردو منبع غنی امگا3 محسوب می شوند. تحقیقات نشان داده است که افراد دارای بیماری کبد چرب که در رژیم غذایی خود گردو مصرف می کنند، عملکرد کبدی بهتری را در آزمایشات نشان می دهند.
برای حفاظت از کبد، آووکادو مصرف کنید. آووکادو حاوی چربی های خوب می باشد. تحقیقات نشان می دهد که این مواد شیمیایی سبب کاهش آسیب های کبدی می شوند. همچنین آووکادو حاوی مقدار زیادی فیبر است که به کنترل وزن بدن کمک شایانی می کند. پیشنهاد می کنیم سالاد آووکادو تازه و قارچ را حتما امتحان کنید.
مطابق با تحقیقات انجام گرفته در سال 2011 بر روی موش ها، لبنیات حاوی میزان بالای پروتئین می باشند که می توانند آسیب های وارده به کبد را کاهش دهند.
از دانه آفتابگردان بعنوان آنتی اکسیدان قوی استفاده کنید. این دانه های معطر حاوی مقدار زیای ویتامین E هستند. ویتامین E بعنوان یک آنتی اکسیدان جهت حفاظت از کبد در برابر آسیب های بیشتر عمل می کند.
یکی از روش های کنترل و درمان کبد چرب، کنترل و کاهش وزن است که با مصرف روغن زیتون می توانید وزن خود را کنترل کنید.
سالم ترین روغن، روغنی است که حاوی میزان بالایی از اسیدهای چرب امگا3 باشد. روغن زیتون برای پخت و پز سالم تر و بهتر از روغن های نباتی، کره و روغن ترد کننده شیرینی می باشد. تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم های کبدی و کنترل وزن کمک می کند.
سیر به عنوان چاشنی نه تنها به غذای شما عطر و طعم خوبی می دهد، بلکه تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد مصرف پودر سیر در افراد دارای بیماری کبد چرب سبب کاهش وزن و چربی شده است.
چای سبز جهت کاهش جذب چربی بسیار مفید است و می تواند بیماری کبد چرب را بهبود ببخشد. اطلاعات نشان می دهند که مصرف چای سبز می تواند مانع جذب چربی توسط بدن شود اما این نتایج هنوز قطعی نشده اند. همچنین مطالعاتی در حال انجام است که نشان می دهد مصرف چای سبز سبب کاهش ذخیره چربی در کبد و بهبود عملکرد آن خواهد شد.
غذاهای مناسب برای افراد با کبد چرب
فواید چای سبز بسیار زیاد است. از جمله فواید آن می توان به پایین آوردن سطح کلسترول خون و داشتن خوابی آرام اشاره کرد.
کبد چرب چیست؟ مشکلات و روش های درمان کبد چرب
اگر بیماری کبد چرب دارید از این غذاها مصرف نکنید!
غذاهایی که به چربی سوزی بدن کمک می کنند
آیا خواندن این مطلب برای شما مفید بود؟
سلام خیلی ممنون بابت مقاله. میخاستم بدونم که ایا تخم مرغ خوردن زیاد باعث کبد چرب میشه ؟ واین که ایا میشه با ورزش درمانش کرد و ایا شیر فله ای که مغازه ها میفروشن خوبه برا درمانش؟
سلام، زرده تخم مرغ به علت کلسترول، باعث افزایش چربی کبد می شود. افراد مبتلا به کبد چرب باید مقدار چربی مصرفی و تخم مرغ شان را پائین بیاورند. در هفته می توانید 3 عدد تخم مرغ مصرف کنید که اگر بدون زرده باشد، بهتر است.
شیرهای محلی یا همان فاله ای چربی بیشتری دارد و ممکن است آلوده نیز باشد، توصیه می شود از شیر پاستوریزه کم چرب استفاده شود.برای درمان کبد چرب، حتماً به متخصص داخلی مراجعه کنید تا بعد از بررسی آزمایشات، بتواند روش درمانی موثری برای شما تجویز کند.
سلام مطالب خیلی مفید هستند، ممنون موفق باشید
ببخشید من خودم لاغرم دیگه رژیم بگیرم که چیزیم نمیمونه
باسلام
از ارایه درست وصحیح اطلاعات اعلامی شما سپاسگزارم .ما در شهرستان از آووکادو بی بهره هستیم وخاصیتهای زیادی هم دارد.
سلام
عالی بود مرسی
سلام من دارای کبد چرب هستم چگونگی بر طرف کردن ان را برایم توضیح دهید
سلامپیشنهاد می کنم مطلب زیر را مطالعه کنید.کبد چرب، مشکلات و روش های درمان کبد چرب
کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکانپذیر است.
خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
کبد مثل نیروگاه بدن است و کارهای اساسی زیادی را برعهده دارد. این کارها شامل تولید پروتئین، کلسترول و صفراست که درنهایت به ذخیرهی انواع ویتامین ها و مواد معدنی و کربوهیدرات منجر میشود. کبد مواد سمی مانند الکل، داروها و موادی را که در طی سوختوساز تولید شدهاند، تجزیه میکند. برای همین سلامتی بدن به سالم نگه داشتن کبد بستگی دارد. این مقاله مواد مفید برای کبد را به شما معرفی میکند.
غذاهای مناسب برای افراد با کبد چرب
قهوه یکی از بهترین نوشیدنیها و مواد مفید برای کبد است. تحقیقات نشان دادهاند که نوشیدن قهوه در مقابل بیماریها از کبد محافظت میکند. این موارد شامل کسانی که به مشکلات کبدی دچار هستند هم میشود. مثلا تحقیقات متعددی نشان دادهاند که نوشیدن قهوه احتمال ابتلا به سیروز کبدی (التهاب شدید کبد) را کاهش میدهد.
نوشیدن قهوه همچنین احتمال ابتلا به نوعی از سرطان کبد را کاهش میدهد. این نوشیدنی تأثیرات مثبتی هم روی بیماریهای کبد و التهاب آن دارد. قهوه احتمال مرگ را در کسانی که به بیماریهای مزمن کبدی دچار هستند، کاهش میدهد. محققان این تأثیر را در کسانی دیدهاند که حداقل روزی سه فنجان قهوه مینوشند. این فواید احتمالا به این خاطر هستند که قهوه از تجمع چربی و کلاژن جلوگیری میکند. تجمع چربی و کلاژن دو نشانهی اصلی بیماری کبد هستند.
قهوه همچنین موجب کاهش التهاب میشود و سطح آنتی اکسیدان گلوتاتیون را بالا میبرد. آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را که بهصورت طبیعی در بدن وجود دارند و میتوانند به سلولها آسیب برسانند، خنثی میکنند. قهوه فواید زیادی برای سلامتی کبد دارد. کبد شما برای یک لیوان قهوه آرامشبخش برای صبحانه، سپاسگزارتان خواهد بود.
خلاصه: خواص قهوه برای سلامتی بسیارند. قهوه آنتیاکسیدانهای کبد را افزایش میدهد. این آنتیاکسیدانها التهاب کبد را کمتر میکنند و خطر ابتلا به بیماری کبد، سرطان و کبد چرب را کاهش میدهند.
امروزه بسیاری از مردم با فواید چای برای سلامتی آشنا هستند، شواهد هم حاکی از این هستند که چای ممکن است برای کبد بسیار مفید باشد. تحقیق گستردهای در ژاپن نشان داده است که نوشیدن ۵ تا ۱۰ فنجان چای سبز در روز میتواند نشانههای کبد سالم را افزایش بدهد.
تحقیق کوچکتری روی بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی انجام شده است. در این تحقیق مشخص شد که ۱۲ هفته نوشیدن چای سبزِ حاوی آنتیاکسیدانهای بالا، سطح آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد. چای سبز همچنین در کاهش استرس اکسیداتیو (غلبهی رادیکالهای آزاد بر دفاع آنتیاکسیدانی بدن) و کاهش تجمع چربی در کبد مؤثر است.
بهعلاوه در تحقیق دیگری مشخص شد افرادی که چای سبز مینوشند، کمتر به سرطان کبد مبتلا میشوند. کمترین خطر ابتلا به این سرطان، متوجه کسانی است که روزانه چهار فنجان یا بیشتر چای سبز مینوشند.
تعدادی تحقیق روی موشها و موشهای صحرایی تأثیرات مفید عصارهی چای سیاه و سبز را اثبات کردهاند. برای مثال در یکی از این تحقیقها مشخص شد عصارهی چای سیاه بسیاری از تأثیرات منفی غذاهای چرب روی کبد را از بین میبرد. همچنین چای سیاه نشانههای کبد سالم را افزایش میدهد.
اما برخی افراد، مخصوصا آنهایی که مشکل کبدی دارند باید مکملهای غذایی حاوی چای سبز را با احتیاط مصرف کنند، زیرا چندین تحقیق نشان دادهاند که مکملهای غذایی حاوی عصارهی چای سبز، به کبد آسیب رساندهاند.
خلاصه: چای سیاه و سبز ممکن است سطح آنزیمها و چربی کبد را بهبود ببخشند، اما اگر از عصارهی چای سبز استفاده میکنید بهتر است مراقب باشید. عصارهی چای سبز ممکن است باعث ایجاد آسیب بیشتر شود.
گریپ فروت حاوی آنتیاکسیدانهایی است که بهصورت طبیعی از کبد محافظت میکنند. دو آنتیاکسیدان اصلی گریپفروت نارینجنین (یا نارنژنین) و نارینجین (یا نارینژین) هستند. چندین تحقیق روی حیوانات نشان دادهاند هردوی این آنتیاکسیدانها از آسیب به کبد جلوگیری میکنند.
گریپفروت به دو روش از کبد حفاظت میکند:
تحقیقات نشان دادهاند این آنتیاکسیدانها میتوانند فیبروز کبدی را کاهش بدهند. فیبروز کبدی بیماریای است که در آن بافتهای متصل اضافی در کبد رشد میکنند. این مشکل معمولا بهخاطر التهاب مزمن بهوجود میآید.
بهعلاوه آزمایش روی موشهایی که تغذیهی پُرچربی داشتند نشان داده است نارینجنین میزان چربی درون کبد را کاهش میدهد. نارینجنین همچنین آنزیمهای لازم برای چربی سوزی را افزایش میدهد. این میتواند از جمعشدن چربی اضافی در کبد جلوگیری کند.
نهایتا آزمایشها ثابت کردهاند در موشهای صحرایی نارینجین توانایی سوختوساز الکل را بیشتر میکند و برخی از تأثیرات منفی آن را نیز از بین میبرد.
تابهحال تحقیقی درمورد خود گریپفروت یا آب گریپفروت انجام نشده است. تمام تحقیقات درمورد مواد مغذی موجود در گریپفروت بودهاند. بهعلاوه تقریبا تمام تحقیقات انجامشده درمورد آنتیاکسیدانهای گریپفروت روی حیوانات بودهاند. ولی شواهد موجود نشان میدهند گریپفروت میتواند از بروز آسیب و التهاب جلوگیری کند و کبد را سالم نگه دارد.
خلاصه: آنتیاکسیدانهای موجود در گریپفروت با کاهش التهاب و افزایش مکانیسمهای دفاعی از کبد محافظت میکنند. اما دربارهی خود گریپفروت یا آب گریپفروت تحقیقات زیادی روی انسانها انجام نشده است.
تمشک آبی و زغالاخته هر دو حاوی آنتوسیانین هستند. آنتیاکسیدانهایی که به این میوهها رنگ خاص خود را میدهند. بهعلاوه این آنتیاکسیدانها فواید زیادی هم برای سلامتی دارند.
چندین تحقیق روی حیوانات نشان دادهاند تمشک آبی و زغالاخته، یا آب یا عصارهی آن میتواند به سلامت کبد کمک کند.
خوردن این میوهها برای ۳ تا ۴ هفته از کبد در برابر آسیب محافظت میکند. بهعلاوه تمشک آبی عکسالعمل سیستم ایمنی و آنزیمهای آنتیاکسیدان را افزایش میدهد.
یک آزمایش دیگر به این نتیجه رسیده که آنتیاکسیدانهایی که در تمشکها دیده میشوند ایجاد زخمهای فیبروز کبد را آهستهتر میکنند. این مواد ایجاد بافت التیامی در کبد موشها را کند میکند.
بهعلاوه آزمایشها نشان میدهند عصارهی تمشک آبی از رشد سلولهای سرطان کبد انسانی در لولهآزمایش جلوگیری میکند. ولی برای تأیید این نتایج باید همین آزمایش را درمورد کبد انسان هم انجام داد.
استفاده منظم از این تمشکها باعث میشود کبد آنتیاکسیدانهای لازم برای سلامتی را دریافت کند.
خلاصه: تمشکها آنتیاکسیدانهای زیادی دارند. این مواد کمک میکنند کبد آسیب کمتری ببیند. تمشکها حتی ممکن است عکسالعمل دفاعی و آنتیاکسیدانها را هم بهبود ببخشند. ولی برای تأیید نتایج باید تحقیقات بیشتری را روی انسانها انجام داد.
انواع انگور مخصوصا انگور قرمز و بنفش، مواد مغذی مفید زیادی دارند. یکی از شناختهشدهترین این مواد رستراترول است. این ماده فواید زیادی برای سلامتی دارد.
تحقیقات زیادی روی حیوانات انجام شدهاند که نشان میدهند انگور و آب انگور میتواند برای کبد مفید باشد.
تحقیقات نشان میدهند انگور فواید زیادی دارد. این فواید شامل کم شدن التهاب، جلوگیری از آسیب و افزایش آنتیاکسیدانها میشوند.
تحقیق کوچکی روی انسانهای مبتلا به کبد چرب غیرالکلی انجام شد. این تحقیق نشان داد استفاده از عصارهی دانهی انگور برای سه ماه عملکرد کبد را بهبود میبخشد.
اما از آنجایی که عصارهی دانه انگور خیلی فشرده است، ممکن است با خوردن خود انگور این نتایج را نبینید. باید تحقیقات بیشتری انجام بدهیم تا تأثیر عصارهی دانه انگور روی کبد انسان تایید شود.
شواهد زیادی از تحقیقات حیوانی و انسانی بهدست آمدهاند. این شواهد نشان میدهند انگور برای سلامت کبد خیلی خوب است.
خلاصه: تحقیقاتی که روی انسانها و حیوانات انجام شدهاند، نشان میدهند عصارهی دانه انگور میتواند از آسیب به کبد جلوگیری کند. این ماده همچنین آنتیاکسیدانها را افزایش میدهد و تورم را کم میکند.
غذاهای مناسب برای افراد با کبد چرب
انجیر خاردار هندی با نام عملی اپونیتا فیکوس ایندیکا نوع معروفی از کاکتوس خوراکی است. میوه و آب آن معمولا بیشترین استفاده را دارند.
این گیاه در طول تاریخ بهعنوان داروی گیاهی برای درمان زخمها، خستگی و بیماریهای کبدی مورد استفاده بوده.
تحقیقی در این مورد در سال ۲۰۰۴ روی ۵۵ نفر انجام شد. نتیجه این بود که عصارهی این گیاه عوارض خماری را کمتر میکند.
شرکت کنندگان در این آزمایش حالت تهوع، خشکی دهان و بی اشتهایی کمتری داشتند. در این آزمایش افراد دقیقا به یک اندازه الکل مصرف کردند. نیمی از شرکتکنندگان قبل از نوشیدن الکل از این عصارهی استفاده کرده بودند. این افراد نصف بقیه عوارض خماری را تجربه کردند. الکل معمولا در کبد تجزیه میشود.
نتیجه این شد که این تأثیرات بهخاطر کاهش تورم کبد بودهاند. کبد معمولا بعد از نوشیدن الکل تورم پیدا میکند.
تحقیق دیگری روی موشها انجام شد. محققان ابتدا به موشها حشرهکشی دادند که به کبد آسیب میزند. بعد به آنها عصارهی انجیر خاردار هندی دادند. آنها مشاهده کردند که آنزیمها و کلسترول خون آنها به حالت عادی رسیده بود. تحقیقات بعدی هم به همین نتیجه رسیدند.
جدیدا تحقیقی روی موشهای صحرایی انجام شده است. این تحقیق آب انجیر خاردار هندی را بهجای عصارهی آن برای از بین بردن اثرات الکل مورد استفاده قرار داد.
نتیجه این شد که آب انجیر خاردار هندی اثر سوءِاکسیدکننده ناشی از مصرف الکل را کاهش میدهد. همچنین کبد آسیبدیده را التیام میبخشد. آب انجیر خاردار هندی سطح آنتیاکسیدانها و تورم کبد را ثابت نگه میدارد.
تحقیقات بیشتری را باید روی انسانها انجام داد. مخصوصا با استفاده از آب و میوهی انجیر خاردار هندی، نه عصارهی آن. اما تحقیقاتی که تا به حال انجام شدهاند نشان میدهند که انجیر خاردار هندی تأثیرات مثبتی روی کبد دارد.
خلاصه: انجیر خاردار هندی و آب آن میتواند با کاهش تورم اثرات خماری الکل را کم کند. این ماده میتواند از کبد در برابر آسیبهای ناشی از مصرف الکل محافظت کند.
آب لبو سرشار از نیتراتها و آنتیاکسیدانهایی به نام بتالین است. این مواد میتوانند به سلامتی قلب کمک کنند و آسیبهای اکسایشی و تورم را کاهش بدهند.
منطقی است که فکر کنیم خوردن خود لبو هم میتواند همین تأثیر را روی سلامتی داشته باشد. اما بیشتر آزمایشها از آب لبو استفاده کردهاند. میتواند خودتان آب لبو را بگیرید. یا آن را آماده از بازار تهیه کنید.
چندین آزمایش درمورد آب لبو روی موشهای صحرایی انجام شدهاند. این تحقیقات نشان میدهند آب لبو اکسایش و تورم کبد را کاهش میدهد. همچنین آنزیمهای سمزدای طبیعی در کبد را افزایش میدهد.
تحقیقات روی حیوانات نتایج مثبتی داشتهاند. ولی تحقیق مشابهی تابهحال روی انسانها انجام نشده.
تحقیقات روی حیوانات نشان میدهند آب لبو فواید دیگری هم برای سلامتی دارد. این تحقیقات روی انسانها هم نتایج مشابهی داشتهاند. اما باید تحقیقات بیشتری لازماند تا تأثیرات آب لبو روی سلامتی انسانها تأیید شوند.
خلاصه: آب لبو از کبد در برابر آسیب اکسایش و تورم محافظت میکند. این ماده آنزیمهای سمزدای طبیعی را هم افزایش میدهد. اما آزمایشها بیشتری باید روی انسانها انجام شوند.
سبزیجات صلیبی مانند کلم بروکسل، کلم بروکلی و خردل چینی را بهخاطر فیبر بالا و مزهی خاص آنها میشناسیم. آنها مواد مغذی گیاهی زیادی هم دارند.
تحقیقات روی حیوانات نشان داده عصارهی کلم بروکسل قهوهای و جوانهی بروکلی میتواند سطح آنزیمهای سمزدا را افزایش بدهد. این عصارهها میتوانند از کبد در برابر آسیب جلوگیری کنند.
تحقیقی روی سلولهای کبد در انسان نشان داده که حتی وقتی کلم بروکسلها پخته شدهاند هم همین خواص را دارند.
اخیرا تحقیقی روی مردانی انجام شده که کبد چرب دارند. در این تحقیق از عصارهی جوانهی بروکلی استفاده شد که مواد مغذی گیاهی زیادی دارد. نتیجه این بود که آنزیمهای کبد بهبود پیدا کردند و تنش اکسایشی کمتر شد.
تحقیقی مشابه به این نتیجه رسید که عصارهی جوانهی بروکلی از نارسایی کبدی در موشهای صحرایی جلوگیری میکند.
تحقیقات کمی روی انسانها انجام شدهاند. ولی تاحالا به نظر میرسد که سبزیجات صلیبی فواید زیادی برای سلامتی کبد دارند.
کمی آنها را با سیر و آبلیمو یا سرکهی بالزامیک کباب کنید. و یک غذای خوشمزهی سالم خواهید داشت.
خلاصه: سبزیجات صلیبی مانند بروکلی و کلم بروکسل میتوانند آنزیمهای سمزدای طبیعی کبد را افزایش بدهند. این سبزیجات از کبد در برابر آسیب محافظت میکنند و سطح آنزیمهای کبد را در خون بهبود میبخشند.
انواع آجیل سرشار از چربی و مواد مغذی هستند. این مواد آنتیاکسیدانها و ویتامین E و سایر مواد مغزی گیاهی را شامل میشوند.
این ترکیب فواید زیادی برای سلامتی دارد، مخصوصا برای سلامتی قلب. ولی میتوانند برای کبد هم خیلی مفید باشند.
تحقیقی ۶ ماهه روی ۱۰۶ فرد مبتلا به کبد چرب غیرمرتبط به الکل انجام شد. این تحقیق به این نتیجه رسید که خوردن آجیل سطح آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
بهعلاوه، تحقیق دیگری روی مردانی انجام شد که از مقدار کمی آجیل و دانهها استفاده میکردند. این افراد در مقایسه با کسانی که آجیل و دانههای زیادی میخوردند بیشتر در معرض NAFLD بودند.
باید تحقیقات وسیعتری در این مورد انجام داد. ولی دادههای اولیه نشان میدهند آجیل برای سلامتی کبد بسیار مفید است.
خلاصه: استفاده از آجیل سطح آنزیمهای کبد را در بیماران مبتلا به NAFLD بهبود میبخشد. و برعکس، مصرف کم آجیل خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
ماهیهای چرب یکی از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این چربیها مفید هستند و میتوانند تورم را کاهش بدهند. آنها همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
چربیهایی که در ماهیهای چرب پیدا میشوند برای کبد هم مفید هستند. در واقع، تحقیقات نشان دادهاند که این چربیها از جمعشدن چربی جلوگیری میکنند. آنها همچنین سطح آنزیمها را طبیعی نگه میدارند، تورم را کم میکنند و مقاومت نسبت به انسولین را بهبود میبخشند.
مصرف ماهیهای سرشار از امگا ۳ برای کبد مفید به نظر میرسد. ولی اضافه کردن امگا ۳ به رژیم غذایی همهی داستان نیست.
نسبت چربیهای امگا ۳ به چربیهای امگا ۶ هم اهمیت دارد.
چربیهای امگا ۶ را میتوان در روغنهای گیاهی پیدا کرد. خیلی از آمریکاییها بیش از حد مجاز امگا ۶ مصرف میکنند. اگر نسبت امگا ۶ به امگا ۳ خیلی بالا باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی بالا میرود.
بنابراین باید مصرف امگا ۶ خود را هم کاهش بدهید.
خلاصه: خوردن ماهیهایی که سرشار از چربیهای امگا ۳ هستند فواید زیادی برای کبد دارد. اما، نکتهی مهم اینجاست که مراقب نسبت امگا ۶ به امگا ۳ هم باشیم.
روغن زیتون یکی از روغنهای سالم است. این روغن فواید زیادی برای سلامتی دارد، مثلا تأثیرات مثبت روی قلب و سوختوساز.
اما روغن زیتون تأثیرات مثبتی هم روی کبد میگذارد.
تحقیق کوچکی روی ۱۱ نفر که مبتلا به NAFLD انجام شده. نتیجه این بود که مصرف روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون سطح چربی و آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
این ماده همچنین سطح پروتئینهایی که سوختوساز را بهبود میبخشند را بالا میبرد.
مصرف این ماده همچنین باعث شد شرکت کنندگان در آزمایش چربی کمتر و گردش خون بهتری در کبد خود داشته باشند.
چندین تحقیق دیگر هم انجام شدهاند که به نتایج مشابه رسیدهاند. اینکه استفاده از روغن زیتون در انسانها باعث تجمع کمتر چربی در کبد میشود. این روغن همچنین حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و سطح آنزیمهای کبد را بهتر میکند.
تجمع چربی در کبد بخشی از اولین مراحل بیماری کبد است. روغن زیتون تاثیرات مثبتی روی چربی کبد و سایر جنبههای سلامتی دارد. بنابراین اگر میخواهید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، باید آن را بخشی ارزشمندی از غذای خود کنید.
خلاصه: تحقیقات نشان دادهاند که استفاده از روغت زیتون سطح چربی کبد را کاهش میدهد. این روغن جریان خون و آنزیمهای کبد را بهبود میبخشد.
کبد عضو مهمی از بدن است که عملکردهای اساسی زیادی دارد.
بنابراین باید هرکاری میتوانید برای محافظت از آن انجام بدهید. غذاهایی که در این مقاله خواندید تأثیرات مفیدی روی کبد داشتهاند.
این تأثیرات کاهش خطر ابتلا به بیماری کبدی و سرطان، افزایش آنتیاکسیدانها و سطح آنزیمهای سمزدا و محافظت در برابر سموم مضر را شامل میشوند.
یکی از راههای سالم و طبیعی بهبود عملکرد کبد آوردن این غذاها در رژیم غذایی روزانهی شماست.
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
با نکات ورزشی و تغذیهای این مجموعه، اندامی متناسب و جذاب داشته باشید.
17000تومان
14000تومان
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
رژیم و تغذیه
رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید
رژیم خام خواری برای لاغری؛ آیا رژیم خام خواری سالم است؟
پیشگیری از سرطان با مصرف ۱۳ خوراکی سالم
۱۵ غذای مفید که هنگام سرماخوردگی باید بخورید
خواص سمنو؛ طرز تهیه و خواص شگفتانگیز آن برای بدن
آخرین مطالب
سکسکه نوزاد؛ راههای پیشگیری و درمان سکسکه نوزاد
راهنمای تحصیل در ایتالیا و گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاههای آن
منگوستین چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
معرفی کتاب نقاط ضعف شما؛ راه حل وین دایر برای پیشرفت زندگی
انواع سخنرانی؛ چطور برای سخنرانیهای مختلف آماده شویم؟
ترین های جهان
سالم ترین میوه های جهان را بشناسید
معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرتانگیز
فینگرفود؛ خوشمزهترین فینگرفودهای دنیا
بهترین فیلم های علمی تخیلی از گذشته تا کنون
عجیب ترین شغل های دنیا که شما را در سرگرمی و لذت غرق میکنند
بهترین فیلم های ۲۰۱۸ تا الان که شما را پای تلویزیون میخکوب میکنند
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
10