عوارض کشیدن گل ماری جوانا

عوارض کشیدن گل ماری جوانا

دولت بریتانیا گفته است استفاده از ماری‌جوانا (گیاه شاه‌دانه) برای مصارف پزشکی را بررسی می‌کند اما قانونی شدن استفاده تفریحی از ماری‌جوانا را رد کرد. این پیشنهاد را ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه سابق بریتانیا مطرح کرده بود.

ساجد جاوید، وزیر کشور بریتانیا، گفت شواهد علمی قوی وجود دارد که ماری‌جوانا “به سلامت روانی و جسمی افراد آسیب می‌زند.”

گفته می‌شود در بین مواد غیر قانونی، ماری‌جوانا بیشترین و گسترده‌ترین مصرف را در بریتانیا دارد.

در حالی که مصرف ماری‌جوانا ممکن است باعث سرخوشی، آرامش و خواب‌آلودگی شود، بسیاری از متخصصان معتقدند که ماری‌جوانا آنطور که برخی ادعا می‌کنند، بی‌ضرر نیست.

به گفته کالج سلطنتی روانپزشکان بریتانیا مصرف ماری‌جوانا در برخی موارد ممکن است اضطراب و پارانویا در افراد را افزایش دهد و منجر به سردرگمی و حتی توهم شود.

مارتا دی فارتی از کینگز کالج لندن می‌گوید “شواهد قانع‌کننده‌ای” وجود دارد که مصرف منظم ماری‌جوانا خطر ابتلا به بیماری‌های روانی مثل اسکیزوفرنی را به خصوص در نوجوانان افزایش می‌دهد.

مایکل بلومفیلد از دانشگاه کالج لندن هم می‌گوید تصور می‌شود نوجوانان به ویژه آسیب‌پذیر هستند به دلیل این که مغز آنها هنوز در حال رشد است.

داکتر دی فارتی می‌گوید تحقیقات همچنین خطر بالایی از ابتلا به روانپریشی را به نوعی از مار‌ی‌جوانا مرتبط دانسته‌اند که میزان بیشتری از ماده روانگردان ” THC”(تتراهیدروکانابینول) دارد.

نتیجه یک تحقیق قبلی نشان داد که خطر ابتلا به روانپریشی در افرادی که هر روزرماری‌جوانای قوی مصرف می‌کنند، پنج برابر از کسانی است که ازآن استفاده نمی‌کنند.

انواع ضعیف‌تر ماری‌جوانا که مقدار کمتری از ” THC” دارند، به عنوان ضد روانپریشی عمل می‌کند و با برخی اثرات منفی ترکیب ” THC” مقابله می‌کند.

باید در نظر داشت که اکثر افرادی که ماری‌جوانا مصرف می‌کنند، به روانپریشی مبتلا نمی‌شوند و همچنین کسانی که به این عارضه دچار می‌شوند هرگز ماری‌جوانا مصرف نکرده‌اند.

گفته شده که ژنتیک افراد هم در بر خطرات مصرف ماری‌جوانا تاثیر می‌گذارد.

اثر مصرف ماری‌جوانا بر سلامتی هنوز محل بحث است به دلیل این که همه تحقیقات در این زمینه به نتایج مشابهی نرسیده‌اند.

با آن که برخی مطالعات ارتباطی میان مصرف ماری‌جوانا به صورت منظم پیدا کرده است، دکتر دی فارتی می‌گوید این ارتباط به وضوح ارتباط آن با روان‌پریشی نیست. احتمال دارد افرادی که افسردگی دارند ماری‌جوانا مصرف کنند.

زمانی متخصصان فکر می‌کردند، ماری‌جوانا اعتیادآور نیست اما شواهد جدید نشان می‌دهد که ماری‌جوانا می‌تواند اعتیاد‌آور باشد، به خصوص اگر مرتب مصرف شود. تخمین زده شده که حدود ۱۰ درصد از افرادی که مرتب این ماده را استفاده می‌کنند، به آن وابسته می‌شوند.

به گفته کالج سلطنتی روانپزشکان، ترک اعتیاد به ماری‌جوانا ممکن است در برخی افراد باعث علائمی مثل ولع شدید، کم‌خوابی، نوسانات خلقی، زودرنجی و بی‌قراری شود.

پروفسور سلیا مورگن، استاد روانپزشکی در دانشگاه اکستر می‌گوید: “این باعث می‌شود روابط عاطفی این افراد با مشکل روبه رو شود. همچنین روی توانایی آنها در کار و مدرسه تاثیر می‌گذارد.”

در حالی که ممکن است برخی از این اعتیادها روانشناختی باشد، دکتر بلومفیلد می‌گوید که شواهد خوبی در دست است که نشان می‌دهد ماده ” THC” در ماری‌جوانا می‌تواند برای برخی افراد اعتیاد جسمی هم ایجاد کند:

“اعتیاد به ماری‌جوانا وجود دارد و بالقوه می‌تواند زندگی بسیاری را خراب کند.”

دکتر مورگن می‌گوید مصرف ماری‌جوانا در کوتاه مدت به حافظه و توانایی شناختی افراد آسیب می‌زند. به نظر می‌رسد برخی اثرات ضعیف و قابل برگشت آن تا بیست روز باقی بماند.

پروفسور مورگن می‌گوید درباره این که مصرف ماری‌جوانا باعث می‌شود فرد به مواد مخدر قوی‌تری روی بیاورد، شواهد قوی وجود ندارد اما مصرف ماری‌جوانا ممکن است باعث شود که فرد به سیگار روی بیاورد:

“توتون یکی از مضرترین مواد اعتیادآور است”.

همه می‌دانند که کشیدن توتون خطر ابتلا به شماری از بیماری‌ها از جمله سرطان و امراض قلبی را بالا می‌برد اما آیا کشیدن ماری‌جوانا هم چنین خطری به دنبال دارد؟

روشن نیست که آیا کشیدن ماری‌جوانا خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد و معلوم نیست بالا بودن خطر ابتلا به سرطان در میان مصرف‌کنندگان ماری‌جوانا مربوط است با مخلوط کردن آن با توتون است یا مربوط به خود ماری‌جوانا.

نظر به اداره خدمات ملی بهداشت بریتانیا در هر حالت افرادی که به صورت منظم چه خالص چه با توتون ماری‌جوانا می‌کشند، به احتمال زیاد ممکن است به بیماری برونشیت، التهاب پوشش ریه‌ها مبتلا شوند.

بسیاری از بیماران که خود را با مصرف تفریحی ماریجوانا درمان کرده‌اند، می‌گویند برای آنها مفید بوده است.

اخیرا هم دو خانواده در بریتانیا خبرساز شدند. خانواده‌های بیلی کالدول دوازده ساله و آلفی دینگلی شش ساله در بریتانیا می‌گویند استفاده درمانی از روغن حشیش حملات صرع پسران‌شان را تا حد زیادی کنترل کرده است.

در حالی که این نوع روغن حشیش برای تفریح مصرف نمی‌شود اما استفاده طبی آن هم مجوز ندارد.

گزارش شده ماری‌جوانا می‌تواند به کاهش علائم درد مزمن، بیماری ام‌اس، تهوع و استفراغ به خصوص در جریان شیمی‌درمانی و همچنین اضطراب کمک کند و شواهد متوسطی وجود دارد که مصرف دارویی ماری‌جوانا می‌تواند به اختلال خواب، بی‌اشتهایی، فیبرومیالژیا، ضربه روحی پس از اتفاق بسیار وحشتناک ( PTSD) و پارکینسون کمک کند.

عوارض کشیدن گل ماری جوانا

دولت بریتانیا در حال بررسی شواهد است تا توصیه‌های خودش را در این زمینه ارایه کند.

اگر می‌خواهید مطالب بیشتری درباره موضوعات پزشکی در بی‌بی‌سی فارسی بخوانید، سوال‌های خود را از طریق فرم زیر برای ما بفرستید.

#ازمابپرس ابزاری است که به شما امکان می‌دهد تا با سوال‌های خود در تهیه مطالب و گزارش‌های بی‌بی‌سی فارسی سهیم شوید.

درباره #ازمابپرس بدانید

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

 

گل یا وید یا علف ، ماده مخدر جدیدی نیست بلکه همان حشیش است که با های مختلف در بازار عرضه می شود

***اعتیاد چیست؟

بر اساس آخرین شیوع شناسی اعتیاد در ایران، یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد که 6 درصد آنان ، مصرف کننده حشیش هستند.

به گفته کامبیز سلطانی نژاد مسئول آموزش آزمایشگاه های سازمان پزشکی قانونی کشور از نظر میزان سوء مصرف مواد مخدر در ایران، حشیش در جایگاه اول قرار دارد.بنا به این آمار ، متاسفانه 18 میلیون نفردر جهان حشیش مصرف می کنند و در سال های اخیر با دستکاری های ژنتیکی گیاه حشیش و نیز پرورش گلخانه ای آن شاهد ایجاد معضلات بیشتری ناشی از سوءمصرف این ماده بوده ایم.

عوارض کشیدن گل ماری جوانا

حشیش از نظر کارشناسان ذیربط در دسته مواد مخدر قرار نمی گیرد بلکه در دسته مواد توهم زا است که از گیاه شاه دانه به دست می آید.حشیش را در اشکال مختلفی مانند گلوله ای ، تخم مرغی یا ورقه های کلوچه ای فشرده کرده و برای مصرف این قالب را خرد کرده و در پیپ، چپق یا سیگار ریخته و می کشند و به تازگی نیز متاسفانه برخی جوانان این ماده توهم زای پرعارضه را در تنباکوی قلیان و حتی مواد خوراکی و نوشیدنی خود نیز می ریزند و برخی شنیده ها حاکی از افزایش مصرف حشیش به علف در بین جوانان است.

***با علائم مصرف و اعتیاد به مواد مخدر آشنا شویم

در این بین مانند همه مواد مخدر و محرک در کشور ، انواع تقلبی حشیش نیز وجود دارد که عارضه های زیادتری ایجاد می کند.ماتیو آلدریچ در کتاب خودآموز ترک سیگار می گوید: اگر شرکت های تولید سیگار، فضولات شتر را که حاوی نیکوتین است به زور به خورد کسی بدهند، او باز هم فکر می کند از این فضولات خوشش می آید.و حال در نوع ناخالص حشیش، فضولات حیوانی نیز با آن مخلوط می شود که مصرف آن منجر به مسمومیت خطرناکی می شود.ماده موثر همه مواد معروف به حشیش ، ماری جوانا، علف هرز (وید) ، مری جین، جام، بنگ گانجا، شاهدانه و دلتا است.با توجه به تاثیر فیزیولوژیک حشیش در مغز ، مصرف آن موجب ترغیب و تشویق فرد برای مصرف سایر مواد از جمله تریاک، هروئین و الکل می شود.

***نکته مهم برای ترک دائمی سیگار

روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره حشیش به خبرنگار سلامت ایرنا می گوید: علف، حشیش، وید یا گل ، همه از شربت گیاه شاهدانه به دست می آیند که هم ماده محرکی بوده و هم می تواند توهم زا باشد، یعنی هر دو عارضه را با هم دارد.امیتیس توکلی می افزاید: با این وجود حشیش در دسته جداگانه ای از مواد مخدر و محرک قرار می گیرد.

برغم تصور بسیاری از مصرف کنندگان حشیش که آن را بمب خنده و سرخوشی می دانند و آن را جزو مواد اعتیاد آور محسوب نمی کنند اما حشیش ، اعتیاد می آورد.روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می گوید: حشیش ، خاصیت اعتیادآور و وابستگی هم دارد.توکلی می افزاید: تعاریف مختلفی برای حشیش مانند سندروم ترک و سندروم وابستگی وجود دارد.

روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: سوءمصرف حشیش ، عوارض مختلفی دارد ؛ زمانی که فرد حشیش مصرف می کند، چشمانش قرمز می شود.توکلی می افزاید: ولع فرد به غذا بعد از مصرف حشیش ، خیلی زیاد می شود و پرخوری می کند.وی ادامه می دهد: گذر زمان برای مصرف کننده حشیش ،کند می شود.

روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: فرد بعد از مصرف حشیش ، رنگ ها و صداها را طور دیگری می شنود.توکلی می افزاید: مصرف کنندگان حشیش در بسیاری از مواقع، پس مصرف آن به موسیقی گوش می دهند یا فیلم می بینند چون فیلم را با کیفیت دیگر و متفاوتی احساس می کنند.

***راه حل هایی برای سیگار نکشیدن در روز های اول ترک

روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: گاهی ممکن است برای مصرف کنندگان حشیش، حالت های توهمی پیش بیاید به آن معنا که شیء یا کسی یا صحنه ای را می بینند که در واقع وجود ندارد.توکلی می افزاید: آنها گاهی صدایی را می شوند که در واقعیت وجود ندارد یا ممکن است دچار اختلالات ادراکی شوند و چیزی را به شکل دیگری ببینند و بطور مثال طناب را مار می بینند.

روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: مصرف کنندگان حشیش ممکن است حالت های خنده های زیادی داشته باشند و گاهی انرژی آنان زیاد می شود.توکلی می افزاید: افراد پس از مصرف حشیش اصطلاحا احساس «های بودن» (بالا بودن) را پیدا کرده و احساس می کنند بالا و روی ابرها هستند.

روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: هنگامی که مصرف حشیش فرد تمام می شود، خلق آنان نیز کم شده و ممکن است یک جا بنشینند و فعالیتشان کم شود.توکلی می افزاید: آنها پس از تمام شدن مصرف ، حالت هایی مانند افسردگی پیدا می کنند، دوست دارند بخوابند و انرژی آنان کم می شود.

وی ادامه می دهد: این از ویژگی های حشیش است که پس از مصرف طولانی مدت، فرد انگیزه خود را از دست داده و آپاتتیک (apathetic یا رفتار بی تفاوت) می شود یعنی حال و حوصله اینکه کار بکند، درس بخواند، فعالیت اجتماعی و شغلی و ارتباط با مردم داشته باشد را ندارد.وی خاطرنشان می کند: فرد مصرف کننده علاوه بر ابتلا به این عوارض ممکن است تمام معیارهای اختلالات سندروم وابستگی را نیز داشته باشد.

مصرف حشیش با احتمال ایجاد بیماری روانی شدید در حد جنون ماندگار، همراه بوده است و این خطر در کسانی که وابستگان و خویشان آنان دچار اختلالات روانی هستند، است.روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می گوید: افراد بعد از مصرف طولانی مدت حشیش یا حتی بعد از ترک آن ، ممکن است دچار افسردگی شدید شده و حتی به خودکشی هم فکر کنند.

توکلی می افزاید: مصرف طولانی مدت و به دفعات بالا می تواند همراه با ایجاد اختلال اسکیزوفرنی یا جنون شود و افرادی که استعداد ابتلا به سایکوز یا جنون را داشته باشند ، این حالت را در آنان شعله ور می کند که چنین مواردی را داشتیم البته این خصلت در شیشه است.

وی اضافه می کند: افرادی که در اثر اعتیاد مبتلا به جنون می شوند را تمام عمر بستری نمی کنیم و تلاش می کنیم با درمان های دارویی آنان را کنترل کنیم.وی خاطرنشان می کند: ممکن است حافظه و ادراک مصرف کنندگان حشیش دچار مشکل شود ؛ اگر حشیش طولانی مدت و در دفعات زیاد مصرف شود، عوارض آن جبران ناپذیر خواهد بود.

حشیش ماده خطرناکی است که وابستگی روانی به آن موجب استفاده مداوم فرد از آن و ابتلا به انواع بیماری های جسمی و روانی مانند حس ترس و وحشت و اضطراب می شود اما بارقه های امیدی برای رهایی از این ماده خطرناک نیز وجود دارد.روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این باره می گوید: میزان اعتیادزایی یا وابستگی حشیش نسبت به مواد دیگر مانند آمفتامین (شیشه) و تریاک کمتر است.توکلی می افزاید: با این وجود ترک حشیش بستگی به فرد دارد که اختلال زمینه ای او چه بوده و چقدر مصرف داشته باشد.وی با اشاره به روند رو به افزایش مصرف حشیش در نقاط مختلف جهان می گوید: متاسفانه مصرف حشیش در کشور ، بین دانشجویان مشاهده می شود که علت آن می تواند سن ویژه آنان و نیز تبلیغات نادرست درباره احساسات سرخوشی حشیش باشد.

***اعتبارات ناچیز برای درمان اعتیاد

خطر ابتلا به انواع بیماری های روانی مانند جنون و بیماری های جسمی مانند برونشیت مزمن، سرطان ریه و بیماری های دستگاه تنفسی در افرادی که بطور منظ حشیش مصرف می کنند، از دیگران است.اداره اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی در یکی از ویژه ه های مواد مخدر خود اعلام کرده که حتی بعد از قطع مصرف حشیش در برخی از مصرف کنندگان خاطرات لحظات مسمومیت (توهمات و خطاهای حسی) به صورت حملات خاطره (Flash back) تا سال ها ادامه می یابد که موجب رنج و عذاب شدید و ایجاد رفتارهای پرخاشگرانه، خطرناک و اقدام های مخاطره آمیز حین رانندگی می شود که گاهی به مرگ منتهی شده است.

فردی که حشیش مصرف می کند را می توان از روی سه علامت شناخت؛ نخست آنکه سفیدی چشم این افراد در اثر مصرف حشیش قرمز می شود.دوم اینکه این افراد معمولا مدت ها به یک محل یا یک شی ء خیره می مانند و آخرین علامت نیز این است که این افراد در زمان نشئگی ، خنده های بی مورد و بی دلیل سر می دهند .

افراد به ویژه والدین با مشاهده این علائم می توانند مصرف کنندگان را به مراکز ترک اعتیاد راهنمایی کنند اما آنچه بیش از درمان و ترک این افراد مهم بوده، این است که کاری کنیم که جوانان از همان ابتدا به سراغ مواد مخدر، محرک ، روانگردان و توهم زا نروند.

 

بر اساس آخرین شیوع شناسی اعتیاد در ایران، یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور وجود دارد که 6 درصد آنان ، مصرف کننده حشیش هستند.

 

گل یا وید یا علف ، ماده مخدر جدیدی نیست بلکه همان حشیش است که با های مختلف در بازار عرضه می شود.

مصرف مواد مخدر و اعتیاد به مواد مخدر علائم فیزیکی و رفتاری متعددی دارد. از جمله علائم اعتیاد به مواد

براساس آخرین شیوع شناسی تعداد معتادان کشور به دو میلیون و ۸۰۰ هزار مصرف کننده مستمر رسیده است و «گل» بعد از تریاک، دومین ماده مخدر مصرفی در کشور معرفی شده است.

به گزارش ایسنا، تبلیغات زیادی در مورد عدم اعتیادآور بودن این ماده مخدر انجام شده و حتی کم خطرتر از حشیش معرفی می‌شود، این درحالیست که میزان توهم‌زایی آن ۴ تا ۶ برابر از حشیش اعلام شده است، به همین دلیل دانستن نکات زیر به شناخت این ماده مخدر کمک می‌کند:

۱- این ماده مخدر حتی با یک‌بار مصرف، اعتیادآور است؛ تا جایی که با مصرف نکردن آن فرد دچار اضطراب شدید، بی‌قراری، وحشت‌زدگی، تپش قلب و می‌شود.

۲-  از سال ۲۰۱۳ مصرف ماری جوآنا در بسیاری از ایالات آمریکا به دلایل سیاسی و اجتماعی آزاد شد و همین اقدام تصور نادرست اعتیادآور نبودن آن را در افکار عمومی به وجود آورد.

۳- مصرف این ماده اغلب به شکل تدخینی است اما اخیرا مصرف خوراکی آن هم رواج پیدا کرده و برخی آن را در کیک و شیرینی به کار می‌برند که در این صورت عوارض بیشتری را نیز برجا می‌گذارد.

عوارض کشیدن گل ماری جوانا

۴- اثرات مصرف گل تا ۳۰ دقیقه بعد از مصرف به اوج می‌رسد و ۲ تا ۳ ساعت بعد از آن نیز ادامه دارد.

۵-  کسب لذت کاذب به دلیل تبلیغات شبکه‌های مجازی، مصرف گروه‌های همتا مانند دوستان و دسترسی آسان به این مواد از مهمترین دلایل گرایش جوانان به آن اعلام شده است.

۶-  افزایش ضربان قلب، خشک شدن دهان و گلو، گیجی و عدم تمرکز، تکلم آهسته، پرخاشگری و خشم، افسردگی و انزوا از جمله عوارض شایع مصرف ماری جوآنا و مشتقات آن مانند گل است.

۷-  این ماده اثرات مخربی روی حافظه و عدم تمرکز می‌گذارد به طوریکه فرد به شکل دائم وسیله‌ای را جا می‌گذارد و شماره تلفن‌ها و اسامی را فراموش می‌کند.

۸-  توهم و هذیان از شایع‌ترین عوارض مصرف گل بلافاصله بعد از مصرف آن است به طوریکه فرد دچار توهم شنوایی، دیداری و هذیان گویی می شود.

۹- خنده های بی‌مورد و قرمز شدن چشم در بسیاری از مواقع علامت اصلی مصرف گل به ویژه در نوجوانان است. این نشان‌ ها در کنار پرخاشگری، عصبی شدن، افزایش اشتها، پایین آمدن حافظه و افت تحصیلی باید به عنوان یک زنگ خطر در نظر گرفته شوند.

۱۰-  خط « تلفن ملی اعتیاد» با شماره ۰۹۶۲۸ یکی از روش‌هایی است که فرد معتاد و خانواده وی می‌توانند برای کسب اطلاعات در مورد مواد مخدر از آن کمک بگیرند.

انتهای پیام

%PDF-1.4
%
939 obj&gt
endobj

xref
939 26
16 n
1518 n
832 n
1827 n
1853 n
1896 n
237 n
2285 n
2813 n
3247 n
3394 n
3665 n
3742 n
47 n
4622 n
5923 n
665 n
6744 n
7563 n
7827 n
34297 n
354 n
35274 n
6273 n
1199 n
1319 n
trailer
]&gt&gt
startxref

%%EOF

941 obj&gtstream
xb“`b“a`e`p`d@9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *