عوارض مصرف پروپرانولول

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

در سلامت ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ ۰ 12,496 بازدید

عوارض قرص ایندرال ، داروی جایگزین پروپرانولول ، پروپرانولول و اضطراب ، مصرف زیاد پروپرانولول ،قرص پروپرانول برای کاهش استرس ، مسمومیت با پروپرانولول

پروپرانولول (propranolol) دارویی از دسته بتابلاکرهاست (بتا بلاکر‌ها باعث کاهش آدرنالین در بدن و پیشگیری از اضطراب می‌شوند) که با ‌های تجاری ایندرال و پرانول هم شناخته می‌شود، این دارو عمدتا برای درمان فشارخون و نظمی تپش قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پروپرانول برای بیماری‌های گوناگون دیگری، چون تسکین درد قلبی، پیشگیری از سردردهای میگرنی و درمان بی‌نظمی تپش تجویز می‌شود. پروپرانولول در تعدادی از اختلالات فیزیکی مانند لرزش اساسی و نیز روحی مانند فوبیای اجتماعی، اختلال اضطراب و اختلال هراس به‌ویژه اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) نیز کاربرد دارد.

عوارض مصرف پروپرانولول

درمان اضطراب

یکی از علایم اصلی اضطراب بالا رفتن ضربان قلب است که به عنوان بخشی از پاسخ جنگ و گریز بشمار می‌رود. در مواقع خطر، بدن آدرنالین را به منظور افزایش کار قلبی و پمپاژ سریع‌تر خون و اکسیژن تولید می‌کند. در این موارد مصرف پروپرانول برای اضطراب، باعث می‌شود کمتر احساس ضعف و سستی کنیم.

تقویت عضلات با افزایش خون‌رسانی که ما را وحشت‌زده و عصبانی می‌کند در صورت سریع کار نکردن قلب اتفاق نمی‌افتد. به دلیل این دو فایده مهم پروپرانول است که از آن برای درمان اضطراب استفاده می‌شود.

کنترل فشار خون

اگر شما دارای فشار خون بالا می‌باشید، قرص پروپرانولول اجازه می‌دهد تا فشار خون در رگ‌های خونی‌تان کاهش یابد و به پیشگیری از ریتم غیر طبیعی سریع قلب (آریتمی) کمک می‌کند.

پیشگیری و کنترل میگرن‌های عصبی

این بتابلاکر معمولا برای کمک به جلوگیری از میگرن تجویز می‌گردد. قرص پرانول ۱۰ یا پرانول ۲۰ می‌تواند برای افرادی که درمان‌های دیگری برای میگرن دریافت کرده‌اند و ناسب بوده، مفید واقع شود.

عوارض جانبی استفاده از قرص پروپرانولول:

سرگیجیه و سبکی سر، مشکلات خواب و بی خوابی، ناراحتی معده، خستگی بیش از حد، استفراغ، جوش، اسهال

اگر در هنگام مصرف قرص این علایم زیر را داشتید فورا با پزشک معالج تماس بگیرید: اختلال در تنفس، گلودرد، خونریزی غیر معمول، درد قفسه سینه، تورم پا ویا دست، افزایش غیر طبیعی وزن و ضربان قلب کند و نظم

مصرف داروهای دیگر می‌تواند با عملکرد پروپرانولول در بدن اختلال داشته باشد. هر کسی که در حال مصرف این دارو برای درمان مشکلات نبض است باید قبل از مصرف پروپرانولول با پزشک خود مشورت کند.

افرادی که از سایر داروهای فشار خون مانند کلونیدین استفاده می‌کنند باید با دوز پایین و دیر آزاد شونده از این دارو استفاده کنند. در طول چند روز پزشک ممکن است توصیه کند تا دوز داروهای دیگر را به آرامی کاهش داد در عین حال دوز پروپرانولول را برای جلوگیری از عوارض جانبی افزایش می‌دهد.

از آنجایی که پروپرانولول یک بتا بلوکر است، نباید با بتا بلوکرهای دیگر مصرف شود. اثر ترکیبی این داروها، ضربان قلب را به نحو خطرناکی پایین می‌آورد. این در مورد مهارکننده‌های ACF، مسدود کننده‌های کانال کلسیم و آلفا بلوکرها که همگی عملکردی مشابه دارند نیز صادق است. مصرف داروهای مختلف برای همان منظور می‌تواند باعث کاهش ضربان به نحوی خطرناک یا حتی نارسایی قلبی شود.

افرادی که پروپرانولول مصرف می‌کنند باید از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن اجتناب کنند. این داروها ممکن است اثرات پروپرانولول را کاهش دهد.

اگر فردی نیازمند داروهای NSAID است باید با پزشک هماهنگ کند. پزشک وی می‌تواند به تصمیم گیری در مورد اینکه کدام دارو بهتر است و ضربان قلب را به منظور میزان داروی مورد نیاز کنترل می‌کند.

پروپرانولول همچنین می‌تواند با سایر مواد مانند الکل واکنش داشته باشد. مصرف الکل هنگام مصرف پروپرانولول به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود زیرا الکل می‌تواند سطح پروپرانولول را در بدن افزایش دهد. این موجب عوارض جانبی در بسیاری از افراد می‌شود.

به علت عوارض و خطرات مرتبط با پروپرانولول، بسیاری از افراد به داروهای جایگزین برای از بین بردن علائم خود رو می‌آورند.

یک بتا بلوکر انتخابی همچون متوپرولول عوارض جانبی تنفسی کمتری برای مشکلات قلبی عروقی در افرادی که نگران سلامت تنفسی خود هستند، دارد.

از آنجایی که پروپرانولول برای مشکلاتی مانند لرزش و پیشگیری از میگرن تجویز می‌شود، جایگزین‌های که برای هر کدام از این مشکلات مناسب هستند، تجویز می‌شود.

بهترین کار برای یک بیمار این است که با پزشک خود صحبت کند. با در نظر گرفتن شرح کامل پزشکی بیمار، پزشکان می‌توانند یک جایگزین که برای نیازهای خاص آنها از همه مناسبتر باشد تجویز کنند.

منبع : باشگاه خبرنگاران

۸ بهمن ۱۳۹۷

۸ بهمن ۱۳۹۷

۴ بهمن ۱۳۹۷

آدرس شما منتشر نخواهد شد .بخش ‌های مورد نیاز علامت‌ گذاری شده ‌اند * *

دیدگاه.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “22dd4d134bc177441bffb18f87f987” ).getElementById(“5277fac29”).setAttribute( “id”, “comment” )

*

*

وب سایت

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.

© 219, All Rights Reserved. | Powered by saten



pamuh.com – سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

فهرست

پروپرانولول نوعی بتابلوکر و مسدود کننده بتا است که بر قلب و گردش خون تاثیر می گذارد . پروپرانولول برای درمان برخی تومورها ، آنژین ، درد قفسه سینه ،فشار خون بالا ، اختلال ریتم قلب و سایر مشکلات قلبی و گردش خون مورد استفاده قرار میگیرد /

از پروپرانولول مایع خوراکی  4.28 میلی گرم (همونگول) در نوزادانی که بالای 8 هفته سن دارند برای درمان نوعی بیماری ژنتیکی با همانژیومای کبدی (hemangiomas) استفاده می شود .

در صورتی که به پروپرانولول حساسیت دارید نباید از این دارو استفاده کنید .علائم آلرژی به پروپرانولول میتواند شامل این موارد باشد : خارش و قرمز شدن چشم ها ، تنگی نفس و درد قفسه سینه ، تورم لب و زبان ، خشکی دهان ، التهاب پوست . همچنین استفاده از پروپرانولول مایع برای نوزاد کم وزن توصیه نمیشود . همچنین در صورتی که مشکلات زیر را دارید قبل از تجویز پروپرانولول به پزشک خود اطلاع دهید .

عوارض مصرف پروپرانولول

مشخص نیست که آیا پروپرانولول میتواند در دوران بارداری به جنین آسیب برساند یا خیر . در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری دارید ، قبل از مصرف پروپرانولول با پزشک خود مشود نمایید .

پروپرانولول از طریق شیرمادر به نوزاد منتقل می شود و ممکن است بتعث آسیب به نوزاد شود . در صورت نیاز به مصرف پروپرانولول در دوران شیردهی حتما با پزشک مشورت نمایید .

هر دارویی را دقیقا طبق نظر پزشک خود مصرف کنید . توصیه های موجود در این سایت فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست . دوز مصرف پروپرانولول را به صورت خودسرانه افزایش و یا کاهش ندهید و هیچگاه بدون اطلاع و مشورت پزشک و به صورت خودسرانه ، مصرف پروپرانولول را قطع نکنید . پروپرانولول را روزانه و در سرساعت معیین مصرف کنید .

در صورتی که نیاز به عمل جراحی دارید ، مصرف پروپرانولول را به پزشک جراح بگویید . ممکن است نیاز باشد تا چند روز قبل از عمل جراحی مصرف پروپرانولول را قطع کنید . پروپرانولول میتواند روی آزمایش های تشخیصی تاثیر گذار باشد . قبل از آزمایش ، مصرف پروپرانولول را به اطلاع پزشک برسانید .در صورتی که این دارو برای درمان فشار خون بالا تجویز شده است ، حتی زمانی که احساس می کنید فشار خون بالایی ندارید به مصرف دارو ادامه دهید . فشار خون بالا اغلب بدون علامت است .

در صورتی که مصرف یک دوز از پروپرانولول را فراموش کرده اید به محض یاداوری ، دوز خود را مصرف کنید . در صورتی که کمتر از 4 ساعت به زمان مصرف بعدی فرصت دارید ، دوز از دست رفته را رها کرده و در زمان مصرف بعدی ، داروی خود را مصرف کنید.

در صورتی که به صورتی اشتباه و یا به قصد خودکشی با پروپرانولول ، میزان زیادی دارو مصرف کرده اید با اورژانس تماس بگیرید . مسمومیت با پروپرانولول میتواند کشنده باشد . لطفا توجه داشته باشید که اگر با هدف خودکشی پروپرانولول استفاده کرده اید ، بعد از بهبودی ، عوارض ناشی از این اقدام ممکن است تا آخر عمر ادامه داشته باشد .

در زمان مصرف پروپرانولول ، هنگام برخواستن از حالت خوابیده به نشسته و یا از حالت نشسته به سرپا ، آهسته حرکت کنید . ممکن است در زمان تغییر حالت از نشسته به ایستاده دچار سرگیجه شده و نتوانید تعادل خود را حفظ کنید .

در صورتی که با مصرف پروپرانولول هرگونه عوارضی شبیه به آلرژی مشاهده کردید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : خارش و سرخ شدن چشم ها ، آبریزش بینی ، عطسه ، سرفه ، خارش گلو ، خشک شدن دهان ، تورم لب و زبان ، تنگی نفس و

در زمان تجویز پروپرانولول تمام داروهایی که در حال مصرف هستید را به پزشک اطلاع دهید . براخی از داروها میتواند با پروپرانولول تداخل ایجاد کند .برخی از این داروها عبارتند از : رقیق کننده های خون مانند: وارفارین، کومادین، یانوتون، داروهای ضد افسردگی مانند : آمی تریپتیلین، کلومیفامین، دیزپارمین، ایامپارامین ،فلوکستین داروهای درمان فشار خون و یا داروهای مربوط به پروستات مانند : دوکسازوزین، پرازوسین، ترازوسین ، آمیودارون، دیلیتازیم، پروپیفنون، کینیدین، وراپامیل  و داروهایی مانند : آسپرین، ایبوپروفن (Advil، Motrin)، ناپروکسن (Aleve)، سلکوکسیب، دیکلوفناک، اندومتاسین، ملوکسیک

میزان مصرف هر دارویی را پزشک شملا تعیین میکند و حتما باید طبق نظر پزشک اقدام به مصرف پروپرانولول نمایید . تمام اطلاعات موجود در این سایت فقط جهت اطلاع رسانی بوده و جایگزین نظر پزشک نیست .

پروپرانولول در بزرگسالان برای درمان فشار خون بالا معمولا با 4 میلی گرم پروپرانولول خوراکی دوبار در روز آغاز می شود .

پروپرانولول میتواند با متوقف کردن و یا کاهش ترشح آدرنالین باعث کاهش اضطراب و استرس شود ولی استفاده از پروپرانولول برای درمان استرس توصیه نمیشود چرا که این دارو شدیدا اعتیاد آور بوده و عوارض جانبی در پی دارد . همچنین پروپرانولول فقط استرس و اضطراب را به صورت موقت کاهش میدهد و با قطع مصرف دارو علائم شما به حالت قبل باز میگردد . در صورت تمایل به استفاده از پروپرانولول برای کاهش استرس و اضطراب میتواند 2 الی 4 میلیگرم پروپرانولول مصرف کنید . البته بهتر است از شربت دیفن هیدرامین تحت نظر پزشک معالج تان استفاده کنید

هیچگاه بدون تجویز پزشک پروپرانولول مصرف نکنید .

تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com

فنی توئین – عوارض جانبی – تداخل – نحوه مصرف Phenytoin

گرفتگی عروق کرونر خودبخودی مشکل رایج در زنان (حتی جوانان)

دکسترومتورفان چیست ؟ عوارض – تداخل شربت dextromethorphan

عفونت و تاخیر پریود – آیا عفونت باعث عقب افتادن قاعدگی می شود ؟

12 روش خانگی برای درمان “پسوریازیس پوست سر

ریتالین – عوارض جانبی- تداخل – قرص شب امتحان ritalin

آدرس شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما خواهد شد.

این و آدرس را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

سلام من ۲۰عدد قرص پروپرانولول خوردم کی دربدنم تاثیر میکنه

ضد طپش قلب گیاهی فقط مصرف به می باشد مربا به ، خورشت به ، آب به . خوردن میوه تازه به ، و مقداری مصرف سیب درختی ، درمان قطعی می شوید . بخصوص چای به یعنی دمنوش به که عطاری ها دارند یا خودت درست کن ، به را رنده و با پنکه خشک کن و بعد روی ماهی تابه تفت بده یا مکروفر یا فر نوری تا کمی قهوه ای رنگ بشود ، بعد یک قاشق به خشک شده را در قوری بریز و با یک لیوان پر آب جوش ۱۵ دقیقه دم بکشد و کمی ولرم شد با عسل طبیعی یا خرما بخور

با سلام لطفاّ راهنمایی بفرمایید مصرف همزمان ایندرال ۲۰ و لوزارتان مشکلی پیش نمی آورد؟ با تشکر

باسلام من الان دوسالی هست روزی یک پرانول ده میخورم الان دیگه حالم خوب شده دیگه فشاروتپش قلب ندارم .الان هرچندروزیکی میخورم میخوام بزارمش کناربایدچکاکنم باتشکر.

سلام من آریتمی قلبی دارم و ۱۷ سالمه. ۶ ساله که پروپرانول مصرف میکنم. اما دیشب به قصد خودکشی ۱۱ تا این قرص رو باهم خوردم اولش احساس سرگیجه گرفتم ولی بعدش خوب شدم الان خیلی عادی ام یعنی ممکنه بعدا اثر بزاره؟؟؟؟

عزیزم منم این کارو کردم دو بسته رو کامل انداختم هیچیمم نشد همشون دروغه

عوارض مصرف پروپرانولول

سلام
ببخشید من حدود یکماه پیش ۲۵ تا از این قرص با هم در کمتر از یک ساعت خوردم(۱۰)
یک هفته پیش هم ۱۱ تا با دز قویتر با هم خوردم(۲۰)
الان مدام احساس درد در قفسه سینه دارم وسط و سمت چپ چیکار کنم؟لازمه برم دکتر؟برام مشکلی پیش اومده؟

سلام .وقتتون بخیر
مصرف این تعداد از این دارو می تونه عوارض جانبی داشته باشه. بهتره برای جلوگیری از عوارض احتمالی دائمی ، به پزشک مراجعه کنید.پروپرانولول مستقیما روی قلب تاثیر میزاره

ببخشید بعد از مصرف بیش از اتدازه ک دکتر رفتین چ چیزی گفتو تجویز کرد؟

لازمه بدونید اگر دوز بالایی از پراپرونولول خوردید و مشکلی واستون پیش نیومده به همین خیال خوش نباشید زیرا باعث مسمومیت کبدی میشه هر چند که شاید متوجه نشین و بعدا مشکلات بسیار بسیار زیادی گریبان گیرتون خواهد شد

سلام
اگر به کافئین حساسیت داشته باشیم . پروپانولول مشکلی ایجاد میکند؟؟؟
آیا قرص استامینوفن کدئین با قرص پروپانولول ۲۰ مشکلی ایجاد نمیکند؟؟

ممنون

با سلام و وقت بخیر
پروپانولول با استامینوفن تداخل داره و ممکن باعث تغییراتی در ضربان قلب و میزان فشار خون بشه .البته ممکنه با تغییر ساعت های مصرف دارو تا حدی بشه از این تداخلات جلوگیری کرد که در این مورد حتما باید طبق نظر پزشک رفتار کنید و خودسرانه تصمیم نگیرید .
در مورد حساسیت به کافئین متاسفانه اطلاعات دقیقی ندارم .

طبقه بندی مارتیندل : داروهای قلبی عروقی
طبقه بندی درمانی : داروهای قلبی-عروقی &gt داروهای مهارکننده بتا آدرنرژیک

‎پروپرانولول (با‌های تجاری ایندرال و پرانول) دارویی از دسته داروهای مسدودکننده گیرنده های بتا می باشد. این دارو که در درمان موارد متعدد و متنوعی کاربرد دارد عمدتاً برای درمان فشارخون و نظمی تپش قلب مورد استفاده قرار می‌گیرند. پروپرانول برای بیماری‌های گوناگون دیگری چون تسکین درد قلبی، پیشگیری از سردردهای میگرنی، درمان بی‌نظمی تپش و گلوکوم تجویز می‌شود.


پروپرانولول با اتصال به گیرنده های مخصوصی در سلول های قلبی و عروقی به گیرنده های بتا، با مسدود کردن آنها فرمان کاهش فعالیت قلبی را به اعصاب قلب منتقل می‌کند. پس از دریافت این پیام عصبی، با کاهش ضربان قلب باعث منظم شدن ضربان قلب می شود، این عمل می تواند منجر به کاهش فشار خون در عروق خونی گردد و به پیشگیری از ضربان نظم قلبی کمک کند.
‎به علت اینکه قلب با عملکرد این دارو انرژی کمتری مصرف می کند، می تواند به کاهش درد های قفسه سینه در آنژین های صدری کمک نماید و همچنین پروپرانولول می تواند در پیشگیری از حملات قلبی به دنبال این درد های قلبی نیز مؤثر باشد و مرگ و میر پس از سکته های قلبی را کاهش دهد. البته امروزه داروهای جدیدتری نیز از این گروه تولید شده است ولی پروپرانولول همچنان جزء داروهای بسیار پرمصرف محسوب می شود.

عوارض مصرف پروپرانولول





در صورت بروز هر یک از علایم زیر، مصرف پروپرانولول قطع شده و با پزشک مشورت می‌شود:



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *