عوارض مصرف مشروب الکلی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است



الکل و مشروبات الکلی

الکل نوعی ماده مخدر است که در مقایسه با سایر مواد مخدر، راحت تر در اجتماع پذیرفته می شود. با این حال، قدرت اعتیادآوری آن به هیچ عنوان کمتر از سایر انواع مواد نیست. از لحاظ علمی، الکل در زمره موادی دسته بندی می شود که فعالیت بدن را کند کرده و سرعت عملکرد های حیاتی آن را کاهش می دهد.با دلگرم همراه باشید تا با عوارض مشروب آشنا شوید.


عوارض مصرف مشروب الکلی

در نتیجه فردی که الکل مصرف می کند به سختی راه می رود، بریده بریده صحبت می کند، و قادر نیست که به سرعت از خود عکس العمل نشان دهد.الکل پس وارد شدن به بدن، از طریق مویرگ های موجود در دیواره معده و روده کوچک به آرامی وارد جریان خون شده و ظرف مدت چند دقیقه از زمان نوشیده شدن، از طریق سیستم گردش خون، به مغز می رسد. در این زمان تاثیرگذاری الکل بر بدن آغاز شده و سرعت عملکرد سلول های عصبی بدن کاهش پیدا می کند. همچنین الکل موجود در جریان خون به داخل کبد نیز وارد شده و در آنجا طی فرایندی تصفیه شده و به یک ماده غیر سمی تبدیل می شود.

در هر نوبت، کبد تنها قادر به تصفیه کردن میزان خاصی الکل می باشد و در صورتی که حجم الکل مصرف شده از آن مقدار باشد، تصفیه نشده و به گردش در جریان خون ادامه می دهد. مصرف بسیار زیاد الکل، باعث کند شدن فرایند تنفس شده و به علت کمبود و نرسیدن اکسیژن کافی به مغز، می تواند باعث کما و یا حتی مرگ شود.

الکل با اثرگذاری بر عملکرد پیام رسان های شیمیایی مغز (نوروترانسمیترها)، باعث بروز اختلال در عملکرد عادی آن می شود. از جمله مهمترین تاثیرات الکل در ساختار شیمیایی مغز، بر هم زدن تعادل بین پیام رسان های “مهار کننده” و “تحریک کننده” می باشد. استفاده کوتاه مدت از الکل باعث افزایش میزان پیام رسان های مهار کننده شده و تعداد پیام رسان های تحریک کننده را کاهش می دهد؛ بنابراین سرعت عملکرد بدن کاهش یافته و فرد رفتارهایی مانند آرام صحبت کردن، و یا تلو تلو خوردن موقع راه رفتن را از خود بروز می دهد که در اصطلاح به آن مست شدن گفته می شود. به طور همزمان، الکل میزان لذت در بدن را نیز افزایش داده و به فرد احساس رضایت می دهد.

در صورتی که مصرف الکل ادامه دار بوده و به یک عادت بلند مدت تبدیل شود، مغز وادار می شود تا تعدل بین این پیام رسان ها را مجددا برقرار کند و لذا با کاهش دادن میزان پیام رسان های مهار کننده، پیام رسان های تحریک کننده را افزایش می دهد که این کار باعث بروز حالتی می شود که از آن با عنوان “مقاوم شدن بدن” یا “تلورانس” یاد می شود. مقاوم شدن بدن به این معنی است که برای دستیابی به همان میزان لذت و رضایت قبلی، مقدار بسیار بیشتری الکل باید وارد جریان خون شود. در صورتی که نوشیدن الکل به طور مداوم تکرار شود، این مقاوم شدن بدن، باعث پیدایش و توسعه یافتن بیماری اعتیاد به الکل یا “الکلیسم” می شود.

الکل در انواع مختلف نوشیدنی ها یافت می شود اما مشروبات الکلی که از آنها با اسپیریت یاد می شود، میزان الکل بیشتری نسبت به شراب یا آبجو دارند. همچنین اگرچه که چنین به نظر نمی رسد، اما انواع نوشیدنی های تقطیری مخلوط با آب میوه که به آن کوکتل می گویند نیز، میزان الکل بیشتری نسبت به شراب و یا آبجو دارد. به طور کلی می توان گفت که مشروبات الکلی که با استفاده از فرایند تخمیر تولید می شوند مانند شراب، یا آبجو میزان الکلی در حدود ٢ الی ٢٠ درصد، و مشروباتی که به صورت تقطیری تهیه می شوند مانند ویسکی یا ودکا حاوی ٤٠ تا ٥٠ درصد الکل می باشند.



بخوانید:

هر آنچه باید در مورد مسمومیت با مشروبات الکلی بدانید






پـس مـصرف الـکـل در حـدود 2 درصـد آن از طـریق معـده جذب شده و 8 درصد مابقی در روده کوچک جـذب بـــدن میگردد.

سرعت جذب الکل و میزان قدرت مست کنندگی آن به عوامل زیر بستگی دارد:


پر و خالی بودن معده

چون الکل مصرفی از طـریــق روده کوچک جذب بدن میگردد، بنابراین اگر مـعـده شـما از غذا پر باشد، دریچه معده برای هضم غذا بـستـه شـده و عبـور الـکل بـه روده کــوچک کند می گردد و مـدت بیشتری الکل در معده باقی میماند.


وزن بدن

هـر چه فرد وزنش باشد، دیرتر تحت تاثیر الکل قرار میگیرد زیرا الکل پس از ورود به جریان خون در آب کل بدن حل شده و در واقع توزیع میگردد. بـنـابـراین افراد سنگین وزن تر به خاطر آب در بدنشان، دیرتر تـحت تاثیر الکل واقع میشوند.


چربی بدن

به علت آنکه الکل قادر به حل شدن در چربی نمیباشد، هـر چـه مـیزان چربی بدن باشد، فرد تحت تاثیر قرار می گیرد. عـکس مـوضـوع نـیز صـدق میکند افراد عضلانی دیرتر تحت تاثیر قرار میگیرند.


جنـســیت

زنـان زودتـر از مـردان تـحـت تـاثـیـر قــرار می گیـرند حـتـی اگـر وزنشـان بـرابر باشد. علت آن این اسـت کـه میـزان چـربـی بــدن زنان از بدن مردان میباشد. همچنین بافت عضلانی در زنان کمـتر از مردان اسـت. زنـان هـمچنین فاقد آنزیم تجزیه کننده الکل بوده(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل(دی هیدروژناز) که به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل کرده و نقش تجزیه الکل را بعده دارد. همچنین زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، بیـشتر تحت تاثیر الکل هستند بـه عـلت آنـکـه قرصـهای ضـد بارداری متابولیسم الکل را کاهش میدهند.


غلضت الکل

هر چه غلظت الکل باشد، جـذب آن بیـشتـر و سـریـعتر است.

سرعت نوشیدن، محـیط مـصرف (خانه، میـهمانـی، محل کار)، خـستگی ( چون کبد آنزیم کمتری تولید میکند)، نوع مشروب (مشروبات گازدار جذب الکل را افزایش میدهند) نیز در سرعت جذب الکل و تاثیر آن، موثر میباشند.اگر الکل همراه با دیگر قرصهای روانگران (اکستازی) مـصرف گـردند قدرت سرکوبگری الکل افزایش یافته و میتواند بسیار خطرناک باشد.


افراد الکلی

افرادی که بطور مستمر الکل مصرف می کنند، نسـبـت به آن مقاومت پیدا کرده و در واقع بدنشان به مصرف الکل سازگاری پیدا می کند. بـنابـراین بـرای ایـجاد حالت مستی به الکل بیشتری نیاز دارند زیرا:

· کـلیـه 5 درصـد الـکل را از طریق ادرار از بـدن خارج
می کند

· ششـهـا 5 درصـد الـکـل را از طـریـق بـاز دم خـارج
می کنند


· مقدار بسیاراندکی از طریق تعریق دفع میگردد

· قسمت اعظم الکل توسط آنـزیمـهای کـبد اکسید شـده و به اسـیـد استـیـک، دی اکسید کربن و آب تبدیل می گردد.

بطور متوسط یک انسان معمولی قادر است 15 میلی لیـتـر الـکل را در طـی یـک ساعت دفع کند.



عوارض مصرف مشروب الکلی

با اندازه گیری میزان الکل موجود در خون فرد میتوان تعیین کـرد چه میزان فرد تحت تاثیر الکل می باشـد. در زیــر حالات ایجاد شده در فرد بر اساس میزان درصد الکل درون خون بیان گردیده است:


· مرحله نشاط آور (%.12-.3)

افزایش اعتماد بنفس و شجاعت فرد، فرد پر حرف تر و اجتماعی تر می شـود، دقـتـش کـاهش مـی یـابد، چـهره افـروخته، قضاوتش مختل می گردد، معمولا اولین جمله ای که به ذهنش میـرسـد را بـیان میکند، در حرکات ظریف مانند نوشتن دچار مشکل می شود.


· مـرحله برانگیختگی (%.25-.9)

خـواب آلـوده، در درک و بـخـاطـــر آوردن موضوعات گذشته دچار مشکل می گردد، واکـنش وی در بـرابـر مـحرکات کاهش می یابد، حرکات بدن ناهماهنگ می شـود، بـیـنایـی مخـتـل مـی شــود. حـس چشایی و شنوایی کاهش می یابد.


· مرحله سرگشتگی (%.3-.18)

فرد گیج و مـبهوت است، شـایـد نـدانـد کجاست و مشغول چه کاریست، سرگیجه دارد و تلوتلو می خـورد، بـیـش از حد احـساساتی، خشن و یـا مـهربان مـی گـردد، خـواب آلـوده اسـت و درد را دیـرتـر احسـاس میکند، حرکات ناهماهنگ است، قادر به گرفتن شیئ که به سـمتـش پرتاب میگردد نیست.

· مرحله بهت (%.4-.25): قادر به حرکت نیست، به محـرکات واکنش نشان نمی دهد، قادر به نشستن و ایستادن نیست، استفراغ می کند، مـمکن است بیهوش گردد.


· مرحله کما (%.5-.35)

فرد بیهوش است، احساس شدید سرما،تنفس کم عمق و آهسته میگردد، ضربان قلب کاهش می یابد، امکان مرگ وجود دارد.


· مرحله مرگ

میزان .5 درصد و یا الکل در خون سبب مرگ می گردد.

ارتـباطهای بین سلولهای عصبی تداخل کرده و فــعـالـیـت گـذرگاه های مـحـرک عـصبـی را ســرکـوب و گـذرگاه هـای بازدارنده عصبی را افزایش می دهـد. در کـل یک سرکوبگر دستگاه عصبی می باشد. اتساع مردمک چشم، افزایش ضـربان قـلب، بـی خـوابـی، تـهـوع و اسـتفراق، سرگیجه، احـساس بـی قـراری، خستـگی و اضطراب، جـریـان خـون ســطحی افزایش یافته که موجب تعریق بدن میـشود امـا جریان خون عضلانی را کاهش داده و موجب درد عضلانی میـگردد. . کنترل رفتاری کاهش یافـتـه و مـمـکن اسـت فرد دست به عملی زده و یا حرفی بزند که بعدا پشیمان گردد.. تـعادل بدن کاهش می یابد، قوه تشخیص فرد کاهش می یابد، واکنش های کند به محرکات. چـون سبب دفع آب بدن میگردد، ایجاد تشنگی و نیاز به دفع ادرار افزایش مییابد. مـیـدان دیـد فرد کاهش یافته و گویی دچار نزدیک بینی می گـردد و تنـها اشـیـاء و افراد نزدیک بخود را دیده و به آنها توجه میکند.

از دست دادن حافظه، تغییر شخصیت، اختلال در سیستم عصبی،مشکلات پوسـتـــی، اسهال، سوء تـغـذیـه، مشـکـلات مـالی و خـانـوادگـی، رفتـار خـشونت آمـیــز، اضـطـراب و افسردگی شدید، آسیب به مخاط بینی، آسیب دائمی به کبد و مغز، سرطان سیـنه، حنجره، لب و مری، سقط جنین، ناباروری، بی میلی جنسی، زخم معده، فشـار خــون بالا و سکته قلبی، کم خونی، تورم کبد، اختلال در سیستم ایمنی بدن،خود کشی. پوکی استخوان
الکل تأثیر زیادی روی فعالیتهای جنسی دارد، از جمله:


نکته:


از این قرار است:


مرتکبین قتلهای عمومی 5%


خواهشمندیم اگر سوال یا نکته‌ای برای مطلب مصرف الکل خوب است یا بد؟

در ذهن شما باقی مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

———————————————————————————————–


مجله اینترنتی دلگرم


مرجان امینی


پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

 




خانه

موبایل

عوارض مصرف مشروب الکلی

عوارض مصرف الکلالکل ماده‌ای است که وضعیت جسمی و ذهنی را تغییر داده، می تواند موجب از دست رفتن کنترل بر رفتار شود و در درازمدت، مشکلات اجتماعی، جسمی و روانی به وجود آورد.

 

مصرف الکل موجب مشکلات وخیمی برای سلامت شخص می شود. الکل پس از نوشیدن، از طریق معده و روده کوچک جذب خون می‌شود و ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بعد به حداکثر میزان غلظتش در خون می‌رسد. میزان غلظت به عواملی چون وزن شخص و نیز این که آیا شخص الکل با غذا خورده یا با معده خالی، بستگی دارد. اگر الکل را با غذا خورده باشید، بدن آن را کندتر جذب خواهد کرد.

 

کبد، الکل را با سرعتی در حدود یک واحد در ساعت تجزیه می‌کند. بدن قادر به تغییر این مقدار نیست؛ بنابراین، هرچه الکل بنوشید، بدن وقت بیشتری لازم دارد تا آن را تجزیه کند. در کوتاه مدت، نوشیدن زیاد الکل موجب مستی و خماری می‌شود و در درازمدت به اکثر دستگاه‌های بدن صدمه می‌زند. مصرف دائم  الکل ممکن است موجب وابستگی به الکل و مشکلات اجتماعی از جمله خشونت خانوادگی و بلهوسی شود.

 

الکل کنترل مغز بر خویشتن‌داری و توازن و هماهنگی حرکتی را مختل می‌کند. نوشیدن درازمدت الکل به سلول های مغزی کنترل کننده یادگیری و حافظه صدمه می رساند. مصرف الکل موجب التهاب کبد (هپاتیت) شود. نوشیدن الکل قادر است به کبد صدمه شدید وارد کند و موجب بیماری‌های چون سیروز و سرطان شود. ممکن است در نتیجه مصرف الکل، زخم معده و دوازدهه (اولین قسمت روده کوچک) ایجاد شود. علاوه بر آن، خطر پیدایش سرطان معده نیز وجود دارد. الکل ممکن است، عملکرد جنسی را مختل کند. در درازمدت شاید میزان باروری هم کاهش یابد. نوشیدن الکل رگ‌های پوست را گشاد کرده، موجب دفع گرما از بدن می شود. نوشیدن درازمدت الکل خطر ابتلا به پرفشاری خون را می‌‌افزاید.آثار مصرف الكل‌‌● رفتارهای ناسب، پرحرفی یا كم حرفی، بی ربط حرف زدن، معاشرتی شدن یا گوشه‌گیری، پرخاشگری‌‌●ناتوانی در انجام حركات دقیق و ظریف‌‌●تلوتلو خوردن به هنگام راه رفتن‌‌●اشكال در به خاطر سپاری وقایع

عوارض مصرف طولانی الكل‌‌●اختلال خواب‌‌●بیماری‌‌های معده (مثل زخم معده)، مری، كبد، لوزالمعده‌‌●سوء تغذیه‌‌●افزایش فشار خون و خطر سكته‌های قلبی و مغزی‌‌●ضعف عضلانی‌‌●ناتوانی جنسی و تأخیر در انزال‌‌●افزایش خطر سرطانهای سر و گردن و دستگاه گوارش‌‌●ابتلا به فراموشی‌‌●برای جلوگیری از ایجاد فراموشی ناشی از مصرف طولانی الكل،‌هر فرد الكلی باید روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین (ویتامین B۱) دریافت كند.

علائم ترك الكلچنانچه فردی پس از مصرف طولانی و زیاد الكل، ناگهان آن را قطع كند و یا مقدار مصرف آن را كاهش دهد دچار علایم ترك می‌گردد. این علایم عبارتند از:‌‌●تعریق‌‌●افزایش ضربان قلب‌‌●لرزش شدید دستها‌‌●بی‌خوابی‌‌●تهوع و استفراغ‌‌●توهمات شنوایی و بینایی (شنیدن صداها یا دیدن چیزهایی كه وجود ندارد)‌‌●هیجانات شدید‌‌●اضطراب‌‌●تشنجبیمارانی كه دچار علائم ترك الكل می‌شوند باید سریعاً تحت نظر پزشك قرار گرفته و مداوا شوند در غیر این صورت خطر مرگ بیمار را تهدید می‌كند.

منبع:salamatiran.ir


در ادامه بخوانید

اسباب بازی های فکری و جالب

شامپو،مایع دستشویی،مواد خوراکی (زیر قیمت بازار)

ویژه تبلیغات در بیتوته

تجهیزات مراکز بازی تا 35 درصد تخفیف

خرید انلاین محصولات زناشویی،6 درصد تخفیف

تخفیف های ویژه /سوپر مارکت اینترنتی

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

دکتر ‘سید نادر مصطفوی’ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در مشروباتی که به صورت دست ساز و در کارگاه های خانگی تولید می شود ناخالصی هایی از متانول یا همان الکل چوب دیده می شود، ضمن آنکه به این مشروبات داروهایی مانند ترامادول، دیازپام و متادون نیز اضافه می کنند که مصرف همزمان الکل با این داروها احتمال مرگ را بالا می برد. وی با بیان اینکه شاهد مسمومیت ها باالکل چوب (متانل)در کشور و از جمله مصرف الکل هستیم، اضافه کرد: غلظت الکل اتانول (الکل طبی) در خون هرچه باشد مسمومیت با آن هم است و در صورتی که همراه با الکل چوب (متانول) باشد منجر به کوری و در غلظت بالاتر منجر به مرگ خواهد شد. رییس بخش مسمومیت های بیمارستان شهید بهشتی تفت یادآور شد: خوردن بیش از حد الکل حتی اگر دست‌ساز نباشد اثرات مخربی به دنبال خواهد داشت و می‌تواند منجر به عدم هوشیاری و حتی کما و در نهایت مرگ شود که این واکنش‌ها در بدن بستگی به میزان الکل مصرفی دارد. این متخصص اضافه کرد: تاخیر اثرگذاری مصرف این مشروبات موجب می شود تا فرد تصور کند سردرد معمولی دارد، این سردرد، تشدید شده اما احساس نمی شود که بخاطر مصرف مشروبات الکلی است و وقتی به پزشک مراجعه می کند دیگر نمی توان برای او کاری کرد. وی با اشاره به اینکه بسیاری از عوارض مصرف مشروبات الکلی با وجود درمان فرد، از بین نمی رود تصریح کرد: توصیه می شود به هیچ وجه مشروبات الکلی مصرف نشود زیرا هیچ گونه حفاظتی در زمینه تولید و مصرف آنها وجود ندارد. ***مشروبات الکلی، یکی از پنج عامل تهدید سلامتی مصطفوی با بیان اینکه مصرف این مایع حرام، یکی از پنج عامل تهدید کننده سلامتی در دنیا محسوب می شود و یکی از معضلات امروز جهان پیشرفته است گفت: مصرف مداوم آن اعتیاد ایجاد می کند و خماری، لرزش دست، بی قراری و دردهای عضلانی به دنبال دارد. وی اضافه کرد: مهمترین عوارض مصرف طولانی مدت الکل بروز ‘سیروز کبدی’ است که تنها درمان آن پیوند کبد است. این متخصص خاطرنشان کرد: منابع تهیه مشروبات الکلی، قاچاق و دست‌ساز است و همین عامل باعث می‌شود درصد الکل فرآورده دست‌ساز مشخص نباشد و در ضمن تولید دستی مشروبات الکلی، با مواد سمی آلوده یا تقلبی ترکیب می شوند و این عوامل سبب تشدید مسمومیت و مرگ می‌شود. *** اهمیت آموزش در عدم مصرف مشروبات الکلی رییس بخش مسمومیت های بیمارستان شهید بهشتی تفت گفت: یکی از مهم ترین راهکارها برای کاهش مصرف الکل در جامعه، آموزش و بالابردن سطح آگاهی مردم نسبت به زیان بار و خطرآفرین بودن آن است. به گفته وی باید اقداماتی صورت گیرد تا مردم از عواقب و پیامدهای مصرف مشروبات الکلی و زیان های جسمانی که بر آنها وارد می شود آگاه شوند. *** مصرف الکل در گروه سنی 2 تا 3 سال/ وی تصریح کرد: متاسفانه عمده گروه سنی که فرد اولین بار مشروبات الکلی مصرف می‌کند، گروه سنی 2 تا 3 سال است و حتی در افراد زیر 2 ساله هم دیده می شود . دکتر مصطفوی تصریح کرد: ضمن ممانعت از سوء مصرف این دسته از مواد، فرد مسموم هرچه سریع‌تر به مراکز درمانی اعزام شود تا اقدامات درمانی و تجویز داروهای لازم صورت گیرد. این متخصص با بیان اینکه مصرف الکل در تمام کشورهای جهان یک معضل است و این موضوع مختص به ایران نیست تصریح کرد: ایران یکی از کشورهای موفق در زمینه مبارزه با الکل است. *** الکل، دروازه ورود به مصرف مواد مخدر این متخصص پزشکی قانونی و مسمومیت ها افزود: مصرف الکل، دروازه ورود و درگیر شدن در تخلفات دیگر مانند مواد مخدر است و خانواده ها توصیه ها را در این زمینه جدی بگیرند. وی ادامه داد: در سال های اخیر شاهد مسمومیت با اتانول و متانول به ویژه در جوانان هستیم که این نشان می دهد افراد در کنار مصرف مواد مخدر به مصرف مشروبات الکلی روی آورده اند و این موضوع زنگ خطری برای خانواده ها و مسئولان است. *** مشروبات الکلی، اعتیادآور است دکتر مصطفوی با بیان اینکه خانواده ها و افراد معتاد، تصور می کنند مشروبات الکلی، اعتیادآور نیست، این برداشت را اشتباه محض دانست و اظهار داشت: مشروبات الکلی هم اعتیاد و هم عوارض شدید به دنبال دارد از این رو باید کنترل بیشتری روی جوانان خود داشته باشند. *** بیشترین نوع مسمومیت با الکل در یزد، مصرف مشروبات تقلبی است این متخصص، بیشترین نوع مسمومیت با الکل در استان یزد را مربوط به مصرف مشروبات تقلبی و دست ساز و مصرف بالای آن دانست و با بیان اینکه مصرف مشروبات الکلی در کشور به هر میزان و از هر نوعی ممنوع است افزود: در ماههای اخیر، سه نفر بر اثر مسمومیت شدید با متانول در بخش مسمومیت های بیمارستان شهید بهشتی تفت بستری شدند. وی اظهار داشت: یک نفر از مسموم شدگان، فوت و نفر دیگر نیز به اختلالات شدید بینایی مبتلا شد و آخرین نفر هم با سطح هوشیاری در شرایط کما، پس از بستری شدن، درمان شد. رئیس بیمارستان شهید بهشتی تفت اضافه کرد: علت این مسمومیت ها استفاده از مشروبات الکلی دست ساز و تقلبی بود. 288/ 6197

اجتماعی

مشروبات الکلی

الکل

یزد

عوارض مصرف مشروب الکلی

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

عوارض مصرف مشروب الکلی

یک تحقیق جهانی به این نتیجه رسیده که مصرف الکل هر چقدر هم کم برای سلامتی مفید نیست و بهترین توصیه پرهیز کامل از نوشیدن الکل است.

این تحقیق در نشریه لنست منتشر شده و نتیجه بررسی مصرف الکل در افراد ١٥ تا ٩٥ سال در ١٩٥ کشور دنیا بین سال‌های ١٩٩٠ تا ٢٠١٦ است.

برای این پژوهش، محققان کسانی را که اصلا الکل نمی‌نوشند با کسانی مقایسه کردند که روزی یک نوشیدنی الکلی می‌نوشند.

این بررسی به این نتیجه رسیده که در تمام سنین، در سال ٢٠١٦ الکل هفتمین عامل مرگ و روزهای کاری از دست رفته بود (٢.٢ درصد مرگ زنان و ٦.٨ درصد مرگ مردان) اما در جمعیت ١٥ تا ٤٩ ساله، الکل مهمترین عامل مرگ است (٣.٨ درصد مرگ زنان و ١٢.٢ مرگ مردان).

این تحقیق الکل را “مهمترین” عامل خطرساز در “بار جهانی بیماری‌ها” (Global Burden of disease) می‌داند و می‌گوید مرگ به تمام علت‌ها و به خصوص سرطان با افزایش مصرف الکل می‌شود بنابراین هیچ میزانی از الکل نیست که مصرف آن برای سلامتی مضر نباشد.

این تحقیق پذیرفته که نوشیدن متعادل الکل ممکن است فوایدی برای قلب داشته باشد اما مجموع خطراتی که الکل به همراه می‌آورد مثل سرطان و بیماری‌های دیگر فراتر از فواید آن است.

دکتر مکس گریزولد از دانشگاه واشنگتن که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشته می‌گوید: “مطالعات قبلی برای الکل یک خاصیت محافظت از بعضی بیماری‌ها را یافته بودند، اما ما به این نتیجه رسیدیم که الکل به هر میزان که مصرف شود مجموع خطرات برای سلامتی را بالا می‌برد.”

به گفته دکتر گریزولد، رابطه نزدیک الکل و سرطان، صدمات ناشی از نوشیدن الکل مثل تصادف و بیماری‌های عفونی چون سل خاصیت محافظتی الکل از بیماری‌های قلبی را بی‌اثر می‌کند.”

“اگر چه خطر روزی یک نوشیدنی الکلی برای سلامتی کم است اما هر چه الکل نوشیده شود این خطر هم می‌شود.”

پژوهشگران این تحقیق می‌گویند از نظر معیارهایی که در نظر گرفته‌اند این یکی از جامع‌ترین تحقیقات در این زمینه است. آنها همچنین متوجه شدند که نوشیدن الکل در کشورهایی که ضریب اجتماعی-جمعیت‌شناختی (SDI) بالاتری دارند از کشورهایی است که این ضریب کم یا متوسط است.

در بسیاری از کشورهای دنیا مثل بریتانیا به عموم توصیه می‌شود در حد متعادل الکل بنوشند و مثلا نوشیدن الکل را به کمتر از هفته‌ای ١٤ واحد یا روزی یک یا دو نوشیدنی الکلی محدود کنند اما پژوهشگران این تحقیق می‌گویند این توصیه‌ها نیاز به بازنگری دارند چرا که الکل باعث بیماری‌های متعددی می‌شود که در طول عمر به خصوص در مردان اثر می گذارد.

برخی متخصصان در باره نتیجه‌گیری این پژوهش یعنی توصیه به پرهیز کامل اظهار تردید کرده‌اند.

پروفسور دیوید اسپیگلهالتر استاد دانشگاه کمبریج می‌گوید: “با توجه به لذتی که نوشیدن معتدل الکل دارد، گفتن این که نوشیدن الکل به هر مقدار مضر است به نظر نمی‌رسد دلیلی برای پرهیز کامل باشد.”

“هیچ میزانی از رانندگی نیست که بدون خطر باشد اما هیچکس پرهیز کامل از رانندگی را توصیه نمی‌کند. به موضوع که فکر کنید در زندگی هیچ چیز بدون خطری وجود ندارد اما هیچ کس پرهیز از زندگی را توصیه نمی‌کند.”

عوارض مصرف مشروب الکلی

محققان دانمارکی می‌گویند احتمال ابتلای افرادی که اصلا الکل نمی‌نوشند به دیابت نوع دوم، از کسانی است که هفته‌ای سه یا چهار بار الکل می‌نوشند.

با این حال متخصصان تاکید کرده‌اند که نتیجه این تحقیق به هیچ وجه به معنای چراغ سبز برای نوشیدن الکل نیست و همواره الکل باید به اندازه و مسئولانه نوشیده شود.

برای این پژوهش که در نشریه دیابت‌شناسی منتشر شده میزان و دفعات نوشیدن الکل هفتاد هزار نفر بررسی شده است.

پس از پنج سال پیگیری افراد شرکت کننده در تحقیق، ۸۵۹ مرد و ۸۸۷ زن مبتلا به دیابت شدند، از هر دو نوع اما نوع دوم بیشتر.

پژوهشگران نتیجه گرفتند که نوشیدن معتدل الکل، سه یا چهار بار در هفته در زنان ۳۲ درصد و در مردان ۲۷ درصد خطر ابتلا به دیابت را در مقایسه با کسانی کمتر از هفته‌ای یک روز یا کمتر الکل می نوشیدند پایین می‌آورد.

این پژوهش شراب را بخصوص از این نظر مفید دانسته و احتمال داده که در تنظیم قند خون نقش مثبتی داشته باشد.

در مورد آبجو، مردانی که هفته‌ای یک تا شش آبجو می‌خوردند ۲۱ درصد احتمال ابتلایشان به دیابت کمتر از مردانی بود که هفته‌ای یک آبجو یا کمتر می‌نوشیدند، ولی در مورد زنان تفاوتی وجود نداشت.

اما از طرف دیگر نوشیدن زیاد الکل‌های تقطیری (یا اسپریت، مثل ودکا، عرق، ویسکی، تکیلا، جین) احتمال ابتلای زنان به دیابت را به میزان قابل توجهی بالا می‌برد در حالی که در مردان چنین تاثیری دیده نشد.

بر خلاف تحقیقات مشابه، این پژوهش رابطه مستقیمی بین افراط در نوشیدن الکل و دیابت نوع دوم مشاهده نکرد.

به گفته دکتر امیلی برنز یکی از مدیران انجمن دیابت بریتانیا، مردم باید توجه داشتند که تاثیر الکل در ایجاد دیابت نوع دو از فردی به فردی دیگر فرق می‌کند و همچنان مردم باید به راهنمای رسمی نوشیدن الکل توجه کنند.

بر اساس این راهنما، مردان و زنان نباید بیش از هفته ای ۱۴ واحد الکل بنوشند – معادل شش لیوان (پاینت) آبجو با الکل متوسط یا ده گیلاس شراب با الکل کم- و حداقل دو روز بدون الکل داشته باشند.

روزانا اکانر میر دفتر مواد مخدر، الکل و سیگار اداره بهداشت عمومی بریتانیا می گوید: “این که فقط درباره تاثیر الکل بر دیابت صبحت کنیم کار مفیدی نیست.”

به گفته اداره بهداشت عمومی بریتانیا نوشیدن الکل با شمار زیادی از بیماری‌های جدی مثل برخی سرطان‌ها، بیماری قلبی و کبدی مرتبط است.

اما پروفسور یان تولستروپ، پژوهشگر موسسه ملی سلامت عمومی دانشگاه دانمارک جنوبی که این تحقیق را سرپرستی کرده تاثیر الکل بر بیماری‌های دیگر هم را با روشی مشابه مطالعه کرده و به این نتیجه رسیده که هفته‌ای چند بار نوشیدن معتدل الکل، با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مثل سکته قلبی و مغزی مرتبط است.

با این حال نوشیدن الکل – به هر مقدار- خطر بیماری‌هایی مثل بیماری کبد الکلی و پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) را افزایش می‌دهد.

پروفسور یان تولستروپ، دفعات و میزان نوشیدن الکل تاثیر مستقل از یکدیگر دارند از این رو “نوشیدن الکل در چهار قسمت تاثیر بهتری دارد تا نوشیدن یک جا.”

او همچنین تاکید کرد که “الکل با پنجاه بیماری مرتبط است بنابراین ما اصلا نمی‌گوییم بروید الکل بنوشید.”

تعداد هرچه بیشتری از افراد مرتباً و با مقادیر بیشتری نسبت به گذشته مشروبات الکلی می نوشند. مشروب الکلی اغلب جشن و تفریح را مجسم می کند ولی وقتی افراد نمی توانند مصرف مشروبات الکلی خود را کنترل کنند شرم آور و شکست نیز محسوب می شود.

به آسانی می توان تصور کرد که فقط دیگران دچار مشکل مشروبات الکلی می شوند. مشکل الکل اغلب در ارتباط با مشکلات اجتماعی و بی خانمانی تصور می شود. ولی اکثر افرادی که زیاد مشروب می نوشند بندرت مشکل قابل مشاهده ای دارند. اغلب اینگونه افراد مشابه کسانی که سیگار می کشند، پُرخوری می کنند یا تحرک جسمی شان کم است، دارای خانه و زندگی عادی، کار، خانواده و دوستان هستند.

حدود یک میلیون نفر در سوئد دارای عادات مشروبات الکلی هستند که باعث افزایش ریسک دچار شدن به مشکلات بسیار زیاد تندرستی و صدمات، و همچنین اعتیاد به الکل می شود. اغلب قریب به اتفاق اینگونه افراد خودشان درک نمی کنند که بیش از اندازه می نوشند و تصور نمی کنند که مصرف مشروبات الکلی به مشکلات تندرستی منجر شود ولی با این حال روی جسم شان تأثیر می گذارد. در این متن چگونگی این تأثیر گذاری را می خوانید.

زمانی مصرف مشروبات الکلی خطرناک است که مردان 14 لیوان یا در هفته یا زنان 9 لیوان یا در هفته مشروب الکلی بنوشند. نوشیدن مشروبات الکلی آنقدر که مست کنیم نیز همیشه خطر دارد. اگر مردان هر دفعۀ مشروب خواری، بیش از 4 لیوان و زنان بیش از 3 لیوان مشروب الکلی بنوشند که میزان الکل خون از /6 در هزار تجاوز کند صرفنظر از اینکه فرد خود را مست احساس کند یا نه، مستی محسوب می شود. اگر کمتر از مقادیر بالا بنوشید معمولاً مصرف متعادل مشروب محسوب می شود.

یک لیوان معادل یک بطری کوچک آبجوی قوی (33 سانتی لیتر)، یک لیوان شراب (1 تا 15 سانتی لیتر) یا یک گیلاس 4 سانتی لیتری مشروب الکلی قوی است.
نیم لیتر (5 سانتی لیتر) آبجوی قوی معادل 1/5 لیوان است.
یک بطری شراب (75 سانتی لیتر) 6 لیوان است.
یک بطری شراب (75 سانتی لیتر) 18 لیوان است.

عوارض مصرف مشروب الکلی

بسیاری از افراد خوانده اند که مصرف متعادل مشروبات الکلی می تواند برای تندرستی خوب باشد. تصور می شود سالمندانی که مقادیر کمی مشروب الکلی می نوشند در معرض خطر کمتری برای ابتلاء به دیابت (مرض قند) بیماری های قلب و عرق قرار دارند. امروزه محققان توافق ندارند که الکل واقعاً چنین تأثیر حفاظت کننده ای داشته باشد. حقیقت این است که الکل دارای تأثیرات جانبی بیش از اندازه مضری است و آنرا نمی توان برای تندرستی توصیه کرد.

نوشیدن متعادل مشروب بی آنکه آنقدر بنوشید که مست کنید در اغلب موارد فقط خطرات اندک پزشکی بهمراه دارد، مشروط بر آنکه حامله نباشید، بیماری کبدی نداشته باشید یا از برخی داروها مصرف نکنید. در اینگونه موارد اصلاً نبایستی مشروب بنوشید.

اگر یک جمعه شب به بار/ رستوران برویم احتمالاً الکل خون بسیاری از افرادی که ملاقات می کنیم بیش از /8 در هزار است. ولی تحقیقات علمی نشان می دهد که افراد قبل از بالا رفتن میزان الکل از /5 در هزار، بهترین احساس را دارند. اشتباهی که اغلب می کنیم آنست که تصور می کنیم اگر بنوشیم به ما خوش خواهد گذشت در حالیکه قبلاً خلاف آن ثابت شده است. در اینجا می توانید ببینید که مقادیر مختلف الکل خون چگونه روی احساسات و رفتار ما تأثیر می گذارد*.

/2 در هزار: اولین تأثیر الکل ظاهر می شود. احساس گرمی، راحتی و خوشنودی می کنید. انتقاد از خود کاهش می یابد.

/5 در هزار: شما احساس شعف می کنید شرم و خجالت تان می ریزد. واکنش های شما آرامتر شده و دقت حرکات بدن کاهش می یابد. قوۀ تشخیص و قضاوت شفافیت خود را از دست می دهد و قدرت شما برای دریافت اطلاعات کم می شود.

/8 در هزار: صدایتان بلند می شود و حرکات بدن خرامنده می شوند. قدرت دید چشم از حد معمول کمتر می شود. بوی الکل می دهید و به گونه ای اغراق آمیز به خود مطمئن می شوید.  

1/ در هزار: لکنت زبان پیدا می کنید و قدرت کنترل ماهیچه ها و احساسات و عواطف کم می شود.

1/5 در هزار: حفظ تعادل بدن دشوار می شود و شاید به زمین بیفتید. ممکن است دچار غلیان احساسات شده و دچار حال تهوع شوید.

2/ در هزار: حرف زدن و راه رفتن با قامت راست دشوار می شود. دید چشم دوتائی می شود. 


3/ در هزار: آنچه در اطراف شما اتقاق می افتد را درک نمی کنید و به مرز بیهوشی می رسید.


4/ در هزار: بیهوش می شوید. تنفس آهسته می شود و خطر مرگ بر اثر مسمومیت الکل وجود دارد.

* دقیق نمی توان گفت که مقدار الکل خون چه تأثیری بر هر فرد دارد چون کسی که مدت طولانی و زیاد الکل نوشیده باشد قدرت تحمل بیشتری پیدا کرده و خیلی زیاد تحت تأثیر قرار نمی گیرد. بخاطر داشته باشید که قدرت تحمل خطر بروز صدمات و مشکلات تندرستی ناشی از الکل را کاهش نمی دهد.

الکل به همۀ اعضای بدن می رسد و بطور کلی روی تمام بدن، هم از داخل و هم از بیرون تأثیر می گذارد. مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) بیش از 6 بیماری با مصرف زیاد الکل ارتباط دارد. اعتیاد به الکل الزاماً باعث ابتلاء به بیماری های ناشی از مصرف الکل نیست، آنها که معتاد نیستند ولی زیاد مشروب می خورند نیز در معرض هستند.

مغز
حتی مقادیر اندک الکل باعث وخامت قوۀ تشخیص و قضاوت، تفکر، حافظه و قدرت واکنش می شود. دچار بد خوابی شده و احساسات و عواطف تان تحت تأثیر قرار می گیرند. مصرف طولانی مدت و زیاد باعث کوچک شدن مغز شده و ممکن است دچار حمله های صرع (اپیلپسی)، دمانس (زوال عقل) یا سایر بیماری های مغز و اعصاب شوید.افسردگی
مصرف زیاد الکل خطر ابتلاء به افسردگی را افزایش می دهد. نیمی از همۀ خودکشی ها در سوئد با الکل ارتباط دارند.قلب و عروق
مصرف کم تا متعادل الکل هیچگونه تأثیر آشکار زیان آوری روی قلب و عروق ندارد. البته نوشیدن مقادیر زیاد الکل خطر بروز صدمات را بهمراه دارد. وقتی مشروب الکلی می نوشید نبض و فشار خون بالا می روند. خطر انواع آریتمی قلبی، مانند ارتعاش دهلیز افزایش می یابد. مصرف مشروبات الکلی را برای پیشگیری از بیماری های سرخرگ تاجی قلب نمی توان توصیه کرد.بارداری (حاملگی)
مصرف زیاد الکل هم در مردان و هم در زنان باعث کاهش قدرت باروری می شود. اگر مادر الکل بنوشد در تمام ماههای بارداری، بخصوص در مرحلۀ اول حاملگی روی جنین تأثیر می گذارد – حتی قبل از آنکه مادر مطمئن باشد که حامله است. بهتر است زنانی که باردار هستند یا قصد دارند حامله شوند کلاً از نوشیدن مشروبات الکلی اجتناب کنند.کبد
الکل خطر ابتلاء به سرطان کبد را افزایش می دهد و یکی از عوامل عادی بیماری کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی است.پوست
مصرف زیاد الکل خطر ابتلاء به داءالصدف (پسوریاسیس)، اکزما و سایر ناراحتی های پوستی را افزایش می دهد.معده
مصرف زیاد الکل خطر مبتلا شدن به تورم معده و افزایش اسید معده را افزایش می دهد.استخوانبندی
مصرف زیاد الکل خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان و نقرس را افزایش می دهد.خون
الکل باعث کاهش قدرت تولید گلبول های خون در مغز استخوان شده و می توان به کم خونی منجر شود.عفونت ها
تأثیر الکل روی مغز استخوان روی گلبول های سفید خون که بایستی بدن را در برابر عفونت ها حفاظت کنند اثر می گذارد. این مار منجر به عفونت های مختلفی مانند سرماخوردگی های مکرر و طولانی می شود.سرطان
الکل خطر بروز سرطان در چندین عضو بدن را افزایش می دهد. ارتباط آشکاری بین سرطان دهان و حلق، سرطان کبد، سرطان سینه و سرطان رودۀ بزرگ وجود دارد.

حوادث
افرادی که از الکل مست هستند ریسک های بزرگی می کنند. هر سال در حدود 3 نفر در سوئد بر اثر حوادث می میرند. در حدود یک سوم از این موارد الکل نقش دارد. افرادی که بطور معمول کم یا متعادل مشروب می نوشند ولی هر از گاهی در حد مستی می نوشند باعث بروز بخش بزرگی از حوادث هستند.

خشونت
مطابق آمار خشونت بخش بزرگی از ضرب و جرح ها و سایر جرائم ناشی از خشونت با مصرف الکل مجرم و/ یا قربانی ارتباط دارد.

مشکلات در روابط
مصرف زیاد الکل می تواند به ارتباط صدمه بزند و رابطه با نزدیکان را خراب کند. بیش از یک میلیون نفر از مردم سوئد که در جوار کسی زندگی می کنند که زیاده از حد مشروب می خورد می گویند که این امر روی آنها تأثیر منفی گذارده است.

سیگار کشیدن و الکل
مواد مخدر مختلف تإثیر مشترک دارند، مثلاً الکل و نیکوتین روی یک سیستم واحد احساس خوشنودی در مغز تأثیر می گذارند. ضمناً تصور می شود نیکوتین باعث افزایش حساسیت در برابر الکل می شود. از اینرو برای کسی که می خواهد مصرف مشروبات الکلی خود را کاهش دهد ترک سیگار یا نسوار (اِسنوس) می تواند یک مزیت باشد. به همان شیوه ممکن است ترک نیکوتین همزمان با کاهش یا ترک مشروبات الکلی آسانتر باشد.

منظور از اعتیاد به الکل آنست که فرد علیرغم تأثیرات منفی آن بر تندرستی، روابط و مناسبات اجتماعی به مصرف زیاد مشروبات الکلی ادامه دهد. کسی که به الکل معتاد باشد اغلب هوس مشروبات الکلی می کند محدود کردن میزان مصرف الکل برایش دشوار است. اغلب، ولی نه همیشه قدرت تحمل الکل ایجاد می شود طوری که فرد باید مقدار بیشتری بنوشد تا به او اثر کند، یا خماری که عبارت است از حالت های ناراحت کننده که پس از ترک مشروب خواری عارض می شود. برای بسیاری از افراد اعتیاد به این مفهوم است که الکل نقش محوری در زندگی آنها پیدا می کند و جای مسائل مهم قبلی در زندگی را، مانند روابط، پیشرفت های شغلی یا علائق اوقات فراغت را می گیرد. کسی که معتاد است در بسیاری موارد می داند که الکل یک مشکل است ولی با این حال نوشیدن آنرا محدود نمی کند یا خاتمه نمی دهد.

6 مورد زیر در اعتیاد به الکل عادی هستند. برای آنکه اعتیاد به الکل تشخیص پزشکی محسوب شود لازم است فرد حداقل سه مورد از این موارد را همزمان در 12 ماه گذشته تجربه کرده باشد.

نیاز شدید یا اجبار در نوشیدن مشروبات الکلی، یا “هوس”
مشکل بودن محدود کردن مقدار نوشیدن الکل، یا “از دست دادن کنترل”
مصرف الکل باعث می شود وقت کمتری صرف کار کردن، پرداختن به فعالیت های اوقات فراغت یا معاشرت با دیگران شود.
مقادیر بیشتری الکل لازم است تا تأثیر قبل را ایجاد کند (تحمل)
لرزش دستها، عرق کردن یا نگرانی پس از کاهش یا ترک الکل (خماری)
فرد به نوشیدن مشروبات الکلی ادامه می دهد علیرغم اینکه می داند الکل مشکلات جسمی یا روحی ایجاد می کند

بسیاری از افراد فکر می کنند که تغییر در مصرف مشروبات الکلی بسیار دشوار است. ولی در واقع اینکار برای اغلب افراد از ترک سیگار آسانتر است و برای بسیاری شبیه تغییر عادات غذائی یا آغاز تحرک جسمانی است.

اغلب افراد یقیناً فکر می کنند که نوشیدن مشروبات الکلی هم دارای مضرات است و هم فایده دارد. ولی کدامیک مهمتر است؟  تصمیم اینکه کدام درست است و شما چه می خواهید فقط با خود شماست. یا همانطور که تاکنون رفتار کرده اید ادامه دهید یا مصرف مشروبات الکلی خود را تغییر دهید.

یک قدم مفید، صرفنظر از اینکه مصمم یا هنوز طمئن هستید آنست که استدلال های مهم خود و اینکه چه جور آدمی می خواهید باشید را مشخص کنید.

لازم نیست برای بقیۀ عمر خود تصمیم گیری کنید. اگر می خواهید تغییری ایجاد کنید داشتن یک هدف و دورۀ زمانی مشخص کمک خوبی است. ولی کار معقول کدام است؟ آیا می خواهید خود را محدود کنید و متعادل بنوشید یا برای شما مناسب است که مشروبات الکلی را کلاً مدتی کنار بگذارید.

چندین تغییر را در زندگی روزمرۀ خود شروع کنید که شما را در رسیدن به هدف کمک کند. تغییرات مثلاً می تواند موارد زیر انجام شود؛ ذخیرۀ مشروب در منزل نداشته باشید، بجای مشروبات الکلی نوشیدنی غیر الکلی بنوشید، با آشنایانی که می توانند شما را حمایت کنند معاشرت کرده و به یک فعالیت جالب را در همان ساعاتی که مشروب الکلی می نوشیدید بپردازید.

مصرف مشروبات الکلی شما صرفنظر از اینکه چرا زمانی نوشیدن الکل را شروع کردید، با زندگی روزانۀ شما، عادات و روندهای روزمره تان ارتباط دارد. اگر بتوانید پی ببرید که چه وضعیت هایی، افکار یا احساسات با الکل ارتباط دارند از امکانات بیشتری برای تأثیر روی مصرف الکل خود در جهت مورد نظرتان برخوردار می شوید.

گاهی اوقات ممکن است الکل راه حل کوتاه مدت برای سایر مشکلات شما بوده است (مثلاً مانند دشواری خواب، فشار عصبی (اِسترس) یا مشکلات در روابط). با آغاز عادات جدید و یافتن راهکارهای بهتر برای مشکلات تان اجتناب از زیاده روی در نوشیدن الکل آسانتر می شود.

صحبت کردن با یکنفر که به شما در باز کردن افکار و احساسات و حمایت از شما در ایجاد تغییراتی که سعی در ایجاد آنها دارید خوب است، صرفنظر از اینکه این فرد یک دوست، عضو خانواده یا یک فرد حرفه ای باشد.

به ایجاد تغییر در مصرف مشروبات الکلی بصورت یک هدف درازمدت نگاه کنید. قبول کنید که شکست ها و برداشت قدم م های اشتباه ممکن است در این راه وجود داشته باشد ولی اجازه ندهید این امر حواس شما را بیش از حد بخود جلب کند یا مانع شما شود. برای تغییر مصرف مشروبات الکلی از تعداد بسیاری دفعات سعی و تلاش برخوردار هستید.

اگر می خواهید با کسی در خدمات درمانی در مورد مصرف الکل خود صحبت کنید حق دارید محرمانه باشد. همچنین می توانید از مترجم نیز کمک بگیرید. مطالب را می توانید در 1177 بخوانید.https://www.1177.se/Stockholm/Other-languages/Persiska
در این یک نقشه وجود دارد که شما می توانید شماره تلفن های مراکز پذیرش در سراسر سوئد را در آن پیدا کنید.https://alkoholhjalpen.se/karta

مایل هستید هر روز مطالب زمانه را با دریافت کنید؟
نشانی خود را در اینجا وارد کنید:

۱۳ بهمن ۱۳۹۴

تهیه نوشیدنی الکلی در ایران اگر آسان‌تر از خارج از کشور نباشد سخت‌تر هم نیست. اگر مصرف الکل توسط مردم ایران را انکار کنیم نتیجه‌اش می شود رشد روزافزون آمار فروش و مصرف الکل و صدمات فردی و اجتماعی ناشی از آن. اما اگر از فضای انکار بیرون بیاییم می‌توان از این حرف زد که چگونه بنوشیم تا از عوارض احتمالی نوشیدن الکل در امان بمانیم.

عوارض مصرف مشروب الکلی

داستان اول

دوستی که به تازگی برای مدت کوتاهی به ایران رفته بود تعریف می‌کرد که یکی از شب‌های سرد زمستانی هوس نوشیدنی الکلی به سرش زد. به هر کدام از دوستان نزدیک که زنگ زده بود به مرادش نرسیده بود تا اینکه به خودش گفته بود حالا که اصل قضیه در دسترس نیست می‌روم بقالی محل، آبجوی اسلامی می‌خرم تا حداقل شاید طعم آبجو مستم کند.

می‌گفت: «بقال محل آشنا بود اما نه چندان که به من اطمینانی کند یا من به او اطمینانی داشته باشم.» وارد مغازه شده بود و از فروشنده خواسته بود به او آبجویی بدهد. دوست ما بقیه داستان را اینگونه تعریف می‌کند:
گفتم: «اکبر اقا آبجوی خوب چی دارید؟» اکبر آقا که سرش پایین بود و داشت عکس‌های روزه ورزشی را ورق می‌زد گفت: «هر چی می‌خوای برو از تو یخچال بردار. هرچی عقب‌تر بری قیمتا زیادتر می‌شن ولی آبجوهاش باکیفیت‌ترن.» رفتم سراغ یخچال و درش را باز کردم و صحنه‌ای دیدم که در هیچ سوپرمارکتی در غرب هم ندیده بودم. اکبر آقا آبجوها را به ترتیب درصد الکل ردیف کرده بود در یخچال. در عمرم آبجوی ۱۵درصد ندیده بودم که آنشب دیدم. خریدم و نوشیدم جای شما خالی. گمانم ساخت وطن بود. هرچند ادعا می‌کرد تولید ترکیه است.»

داستان دوم

دوستی دیگر اینگونه تعریف می‌کند:
برای جشن تولدم داشتم بره‌ها را ردیف می‌کردم و اگرچه خودم چندان اهل نوشیدن الکل نبودم برای اینکه همه چیز کامل باشد خواستم چند شیشه نوشیدنی الکلی هم بگذارم روی میز. شنیده بودم می‌شود با الکل سفید کاری کرد که به نوشیدنی الکلی تبدیل شود. قبلا چند باری نوشیده بودم و بد هم نبود. از دوستی خواستم دستورالعملش را به من بگوید که گفت:

«مگه دیوانه‌ای! زنگ بزن داوود ساقی اصلشو میاره در خونه.» گفتم: «آخه نمیخوام پول خرج کنم.» گفت: «پول چیه؟ از الکل سفید و عرق سگی ارزونتر در میاد واست.» راست می‌گفت. به آقای ساقی که زنگ زدم توی خیابان ونک با من قرار گذاشت. گفتم لابد قرار است از آنجا با هم برویم یک جای خلوت، پول را از من بگیرد و برود جایی خلوت‌تر و جنس را بیاورد، درست مثل فیلم‌ها. اما آقا داوود که رسید همانجا وسط خیابان صندوق عقب ماشین را زد بالا و به من گفت خودم هر چه می‌خواهم بردارم. صندوق عقب نگو، بگو «لیکورشاپ»، آن‌هم وسط شهر تهران.

در طول تاریخ، انسان‌ها در نقاط مختلف دنیا از نوشیدنی‌های الکلی در زندگی روزمره، جشن‌ها و مهمانی‌ها و حتی مراسم مذهبی استفاده کرده‌اند. مصرف متعادل الکل سبب افزایش لذت ناشی از با هم بودن انسان‌ها شده و بر اساس نتایج مطالعات، مصرف کم انواع خاصی از نوشیدنی‌های الکلی به‌ویژه شراب قرمز حتی می‌تواند عواید مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد. با همه این‌ها باید در نظر داشته باشیم که الکل یک ماده شیمیایی است و در صورت عدم استفاده مسئولانه منجر به بروز صدمات جبران ناپذیری برای سلامت انسان خواهد شد.

ماده اصلی موجود در نوشیدنی‌هایی مثل آبجو، شراب و نوشیدنی‌های سنگین اتیل الکل یا اتانول دارد. وقتی در مورد مصرف الکل حرف می‌زنیم عموما از واژه «نوشیدنی استاندارد» استفاده می‌شود که به معنی میزانی از نوشیدنی است که حاوی ۱۴ گرم اتانول باشد.

اما از آنجایی که سنجش وزن الکل موجود در نوشیدنی کار آسانی نیست می‌توانید از روش دیگری برای تخمین میزان الکل مصرفی خود استفاده کنید. در واقع نوشیدنی‌های الکلی موجود در بازار را می‌توان به سه گروه اصلی تقسیم کرد. گروه اول انواع آبجوها هستند که حدود ۵ تا ۸ درصد الکل دارند و معمولا در قوطی‌ها و شیشه‌های کوچک موجودند. هر کدام از این قوطی‌ها که حاوی حدود ۳۵۰ میلی‌لیتر آبجو هستند معادل یک نوشیدنی الکلی استاندارد محاسبه می‌شوند.

گروه دوم شراب قرمز و سفید با درصد الکل حدود ۱۲ هستند که هر لیوان آن‌ها معادل یک نوشیدنی استاندارد محاسبه می‌شود. برای تقریب بهتر کافی است بدانید هر شیشه شراب ۷۵۰ میلی‌لیتری معادل پنج نوشیدنی استاندارد الکلی است.

گروه سوم نوشیدنی‌های الکلی که در ایران تحت عنوان نوشیدنی‌های سنگین یافت می‌شوند و اتفاقا پرمصرف‌ترین نیز هستند دارای ۳۰ تا ۵۰ درصد الکل هستند. این نوشیدنی‌ها که ودکا، ویسکی و «عرق سگی» نمونه‌هایی از آن هستند معمولا با آب میوه یا نوشابه‌های انرژی‌زا مخلوط شده و مصرف می‌شوند. حدود ۵۰ میلی‌لیتر از این نوشیدنی‌ها معادل با یک واحد استاندارد نوشیدنی الکلی محاسبه می‌شود. واحدی که در میان ایرانی‌ها به یک «پیک» و در میان غربی‌ها به «شات» معروف است.

بر خلاف اغلب مواد غذایی، مولکول‌های الکل به علت کوچک بودن و قابلیت انحلال در چربی به راحتی و از طریق همه بخش‌های دستگاه گوارش جذب می‌شوند. مقادیر کمی از الکل از طریق دهان، حدود ۲۰ درصد از طریق معده و باقیمانده آن از طریق روده باریک جذب خون می‌شود.

در این میان فاکتورهای مختلفی در سرعت جذب الکل و غلظت ایجاد شده در خون نقش دارند. اینکه کدام یک از نوشیدنی‌های مورد اشاره را مصرف کرده باشید، اینکه پیش از مصرف الکل غذا خورده باشید یا معده‌تان خالی باشد، سرعت متابولیسم، وزن و حتی وضعیت روحی شما در هنگام مصرف الکل بر این موضوع تاثیر می‌گذارند.

به همین دلیل است که ممکن است با میزان ثابت نوشیدنی در یک روز خاص دچار حالت مستی شوید اما در روزی دیگر چنین احساسی نداشته باشید.

هر چقدر درصد الکل نوشیدنی بالاتر باشد جذب آن سریعتر اتفاق می‌افتد. به عنوان یک قانون کلی در نظر داشته باشید که جذب آبجو و شراب کندتر از نوشیدنی‌های سنگین مثل ودکا اتفاق می‌افتد.

هر چه الکل مصرف کنید جذب آن نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت. الکل می‌تواند منجر به تحریک دستگاه گوارش و ایجاد انقباض در عضلات انتهایی معده شود که تحت عنوان پیلورواسپاسم یده می‌شود. در چنین حالتی راه ارتباطی بین بخش بالایی و پایینی دستگاه گوارش مسدود شده و در نتیجه جذب الکل با مشکل مواجه می شود. ادامه این حالت می‌تواند منجر به بروز تهوع و استفراغ شود که بسیاری از مصرف‌کنندگان آن را تجربه کرده‌اند.

اگر پیش از نوشیدن الکل غذا خورده باشید سرعت جذب الکل کم خواهد شد. به این دلیل که سطحی از دستگاه گوارش که در تماس مستقیم با الکل است کاهش می‌یابد. ضمن اینکه معده پر از غذا سبب می شود انتقال الکل از معده به روده باریک که محل اصلی جذب الکل است با تاخیر مواجه شود.

نکته دیگری که پیش‌تر به آن اشاره شد وضعیت روحی و تاثیر آن بر میزان و سرعت جذب الکل است. شرایط روحی همچون استرس و فشار روانی سبب تخلیه سریع الکل از معده به روده و در نتیجه جذب بسیار سریع آن می‌شود. به همین دلیل است که افراد در هنگام استرس، بسیار سریع‌تر به عوارض احتمالی ناشی از مصرف الکل دچار می‌شوند.

زمانی که الکل وارد جریان خون شد از آنجا به کبد منتقل شده و در کبد متابولیزه می‌شود و به ماده‌ای سمی تحت عنوان استالدئید تبدیل می شود. ماده‌ای که علاوه بر اثرات منفی کوتاه‌مدت همچون تهوع و استفراغ می‌تواند منجر به تاثیرات مخرب درازمدتی همچون تخریب و آسیب به کبد شود. نهایتا و در مراحل بعدی الکل اولیه به آب و دی اکسید کربن تجزیه شده و از بدن دفع می‌شود.

تحقیقات انجام شده بر روی الکل حاکی از آن است که نوشیدن میزان کمی از الکل می‌تواند فوایدی برای سلامت انسان داشته باشد. به عنوان مثال خطر بروز بیماری قلبی و سکته‌های مغزی را کاهش داده و همچنین احتمال بروز بیماری دیابت نوع دوم را نیز کم می‌کند.

تحقیقات دیگر نشان‌دهنده این است که مصرف متعادل شراب قرمز سبب کاهش کلسترول بد خون و باعث افزایش کلسترول خوب می‌شود.

حال سوال این است که چه میزان مصرف الکل معادل با مصرف متعادل تلقی می‌شود؟ برای پاسخ این سوال در ابتدا باید بدانید که چگونگی تاثیر الکل بر بدن انسان از فردی به فرد دیگر و در هر فردی بسته به شرایط مختلف متفاوت است. با این حال برای رسیدن به یک تقریب کلی اعداد زیر را در نظر داشته باشید:

برای فرد سالم بالغ با وزن متوسط حدود ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم، روزانه یک نوشیدنی استاندارد (طبق تعریف ارائه شده) برای خانم‌ها و دو نوشیدنی استاندارد برای آقایان معادل مصرف متعادل تعریف می‌شود.
دلیل اصلی تفاوت کلی میزان استاندارد مصرف الکل در خانم‌ها و آقایان این است که میزان و فعالیت آنزیم تجزیه‌کننده الکل تحت عنوان الکل دهیدروژناز در خانم‌ها نسبت به آقایان کمتر است.

بعضی افراد ممکن است این اعداد را با هم جمع کنند و مثلا در مهمانی آخر هفته ۱۴ نوشیدنی الکلی مصرف کنند. با این تصور که سهمیه هفتگی خود را یکجا مصرف کرده‌اند. اما باید بدانید که چنین باوری غلط است و در هر شرایطی، نوشیدن بیش از دو نوشیدنی الکلی برای آقایان و بیش از یک نوشیدنی الکلی برای خانم‌ها در یک روز توصیه نمی‌شود.

توصیه آخر این است که اگر تا به امروز نوشیدن الکل را آغاز نکرده‌اید بهترین حالت این است که هیچ وقت این کار را انجام ندهید. فواید احتمالی ذکر شده برای انواع مشروبات الکلی، از طریق روش‌های بهتر و مطمئن‌تری همچون رژیم غذایی سالم و فعالیت‌های منظم ورزشی نیز به دست می‌آیند. بنابراین لزومی ندارد که برای دستیابی به این اثرات به الکل روی بیاورید. اما اگر به هر دلیلی از این نوشیدنی‌ها مصرف می‌کنید بدانید که مصرف متعادل الکل می‌تواند از شما در برابر عوارض کوتاه و بلندمدت این ماده محافظت کند.

دسته بندی‌ها: دانش و فناوری

کلید‌واژه ها: آبجو, الکل, شراب, مازیار مهدوی‌فر, مصرف الکل, مصرف الکل در ايران, ودکا

یک استکان ویسکی ۱۲ ساله گهگاهی از هر نماز وروزه ایی در این دنیا واجب تر است و در آن دنیا، وعده بهشت برین از جوی های شراب آغاز میشود ، ادامه پیدا میکندو پایانی ندارد !

یک کاربر ساده / ۱۳ بهمن ۱۳۹۴

در میخانه ببستن خـــــدایا مپسند
که درخانه تزویر،ریاء بکشادن

behroouz / ۱۴ بهمن ۱۳۹۴

همانطورکه در ایران اعتیاد به موادمخدر حرف اول را می زندو مصیبتی لاعلاج گرفته است ، در غرب مصرف بی رویهءالکل منجر به تیره روزی انسانهای بسیاری ست.

امیرشکاری / ۱۴ بهمن ۱۳۹۴

عوارض مصرف مشروب الکلی

منو انکار شراب این چه حکایت باشد
غالبا اینقدرم عقل و کفایت باشد!!!!!!!!!!!!
دوستان بنوشید به سلامتی همدیگر

رضا ميري / ۱۷ بهمن ۱۳۹۴

حلال گشت به فتوای عقل بر دانا،،،،،، حرام گشت به فتوای شرع بر نادان

اهورا / ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷

عرق کشمش گرفتم درصدش پایین هست حدود ۳۴ درصد چیکار کنم به ۳۹ درصد برسه؟

حامد / ۰۹ آبان ۱۳۹۷


(الزامی)


پست الکترونیکی (الزامی)

تمامی حقوق برای رادیو زمانه محفوظ است. ۲۰۰۶-۲۰۱۸1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *