عوارض مصرف قرص آ ث آ

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.

Dosage Form: Acetaminophen 3 mg + Codeine Phosphate1 mg

گروه درمانی:
ضد درد ، ضد تب

این دارو دركودكانی كه نشانه‏های انفلوانزا یا آبله‏مرغان دارند، نباید بدون مشورت با پزشك تجویز شود. 2- برای كاهش عوارض با غذا و همراه یك لیوان آب مصرف گردد. 3- در صورتیكه عوارض بیماری و یا تب طی 3 روز كاهش نیافت، باید به پزشك مراجعه گردد. 4- پنج روز قبل از جراحی از مصرف آن باید خودداری گردد. 5- این تركیب نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود ( به علت احتمال بروز آسیب كبدی با استامینوفن یا مسمومیت مجرای گوارش با آسپیرین)، مگراینكه با پزشك مشورت گردد. در كودكان حداكثر 5 نوبت در روز از این تركیب می‏توان استفاده نمود. 6- مراجعه منظم به پزشك در صورت نیاز به مصرف طولانی مدت دارو با مقادیر زیاد، ضروری است. 7- از مصرف سایر فرآورده‏های حاوی الكل، استامینوفن یا اسیداستیل سالیسیلیك باید خودداری نمود. 8- بدون مشورت با پزشك، نباید از این تركیب برای درمان بیماریهای روماتیسمی یا التهابی شدید یا مزمن استفاده نمودمقدار مصرف:بزرگسالان: یك قرص هر 3 ساعت مصرف می‏شود. حداكثر مقدار مصرف در بزرگسالان هشت قرص در روز است. كودكان: زیر 3 سال با نظر پزشك تجویز می‏گردد. از سنین 2 تا 12 سال از یک سوم تا یك قرص هر 6-4 ساعت مصرف می‏شود

عوارض مصرف قرص آ ث آ

گروه درمانی:
Analgesics Anti- inflammatory Drugs and Antipyretics

داروهای مسکن ،ضد التهاب وضد تب ها

گروه درمانی:
Dopaminergics

دوپامینرژیک ها

Extended release Tablets of Diclofenac Sodium 1 mg

گروه درمانی:
Analgesics Anti- inflammatory Drugs and Antipyretics

داروهای مسکن ،ضد التهاب وضد تب ها

خود را وارد کنید و با عضویت در خبره ما از آخرین اخبار و اطلاعیه ها مطلع شوید.

کلیه حقوق این سایت متعلق به
شرکت داروسازی البرز دارو
می باشد.






عوارض مصرف قرص آ ث آ

همان طور که درد، قسمت جدا نشدنی زندگی است، مسکن‌ها نیز نقش روزانه خود را ایفا می‌کنند. شاید در هر کیفی یک ورقه قرص مسکن وجود دارد با ‌ها و دوزهای مختلف. قرص‌های ایرانی و خارجی که تنها با عنوان مسکن شناخته می‌شوند، اما چقدر در موردشان می‌دانیم؟ اصلاً آن‌ها به درد مشکل ما می‌خورند؟ در یک روز چقدر مجاز به استفاده از مسکن‌ها هستید؟ هر چند ساعت یک‌بار باید آن‌ها را تمدید کرد؟ این‌ها تمام سۆال‌هایی است که باید جواب شان را بدانید تا تندرستی را عضو جدانشدنی وجودتان بکنید. برای دانستن جواب همه این سۆال‌ها، این مطلب را بخوانید.

کجا به درد می‌خورد؟

رایج‌ترین انتخاب هر کسی برای درد، استامینوفن است. در حال حاضر، استامینوفن بی‌ضررترین دارویی است که برای کودکان و خانم‌های باردار تجویز می‌شود. شاید بتوان گفت که استامینوفن ساده تنها مسکنی است که خانم‌های باردار مجاز به خوردن آن هستند. این دارو در دو مقدار 325 و 5 میلی گرم وجود دارد و نوع شربت و شیاف آن معمولاً برای کودکان تجویز می‌شود.

حواستان باشد:

استامینوفن ساده، کم‌عارضه‌ترین داروی تب‌بر است. برای استفاده از آن باید به ازای هر کیلوگرم وزن بیمار، 15- 12.5 میلی‌گرم مصرف شود. یعنی اگر 5 کیلوگرم هستید باید حداکثر 725 میلی‌گرم دارو استفاده کنید. مدت زمان تمدید استامینوفن هم هر 6-4 ساعت است. در خانم‌های باردار، خوردن این دارو باید هر 6 ساعت یک‌بار باشد. این را بدانید که هیچ قرصی بی عارضه نیست، پس اگر شروع به خوردن بی‌وقفه آن بکنید باید قید سلامتتان را بزنید.

کجا به درد می‌خورد؟

گاهی اوقات افراد از استامینوفن کدئین به عنوان یک داروی مسکن قوی یاد می‌کنند. فروش این دارو بدون نسخه، ممنوع است. یادتان باشد این دارو در طولانی مدت شما را به ماده کدئین فسفات وابسته می‌کند. کدئین فسفات بعد از ورود به بدن به مورفین تبدیل می‌شود، به همین دلیل بهتر است حتماً با نسخه پزشک و در فواصل زمانی که پزشک پیشنهاد می‌کند مصرف شود. استامینوفن کدئین نباید از 3 گرم در روز استفاده شود، یعنی با توجه به نسخه پزشک چیزی حدود 6-4 قرص.

حواستان باشد:

این داروی ضد سرفه، خواب‌آلودگی می‌آورد. پس سعی کنید در زمان‌هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارید این دارو را مصرف نکنید. استامینوفن کدئین می‌تواند در مواردی هم حساسیت‌زا باشد. نکته قابل توجه این دارو این است که هرگز نباید همراه با داروهای اعصاب استفاده شود، چون ممکن است تداخل دارویی ایجاد کند.

استامینوفن کافئین: مشکلات تنفسی نوزادان، میگرن، خواب‌آلودگی

کجا به درد می‌خورد؟

وقتی قهوه، شکلات یا نوشابه می‌خورید مقدار پایینی از کافئین را به بدن خود وارد می‌کنید. کافئین موجود در این دارو میزان جذب استامینوفن و هوشیاری را بالا می‌برد. با اینکه مصرف ماده کافئین عوارض دارد، اما مقدار مجازش در بعضی مکمل‌ها هم آثار مثبتی دارد. همان طور که در مکمل‌های غذایی ورزشکاران دیده می‌شود،‌ این ماده با ترشح اسیدهای چرب به چربی‌سوزی بدن کمک می‌کند. با خوردن کافئین خالص، عمل هضم هم تقویت می‌شود. بهترین مورد استفاده این دارو برای میگرن است، چون که خیلی زود جذب می‌شود و اثرش را می‌گذارد.

حواستان باشد:

در زمان مصرف دارو، نوشیدنی‌های کافئین دار (نوشابه‌های انرژی‌زا) مصرف نکنید، چون باعث بی‌خوابی و تپش قلب می‌شود. این ماده در شیر ترشح می‌کند، پس اگر نوزادتان را شیر می‌دهید، کافئین و هر ماده کافئین‏دار را فراموش کنید. باید توجه داشته باشید که آدم‌های مسن‌تر، واکنش‌های حساس‌تری نسبت به این ماده دارند. ممکن است به بی‌خوابی‌های حاد یا مشکلات قلبی دچار شوند.

کجا به درد می‌خورد؟

آسپیرین با تأثیری علوم روی هیپوتالاموس، درد را از بین می‌برد. هیپوتالاموس دقیقاً جایی است که فرمان درد را به اعضا صادر می‌کند. شاید از خودتان بپرسید چطور روی از بین رفتن تب اثر می‌گذارد؟ ترموستات بدن در همان قسمت هیپوتالاموس واقع شده است. آسپیرین با تأثیر مستقیم روی این ناحیه، دمای بدن را حفظ می‌کند و با فرمان تعریق سعی در حفظ دمای بدن می‌کند. آسپیرین از آن دسته داروهایی است که در حال حاضر خیلی تجویز نمی‌شود. آسپیرین با تأثیر روی غلظت خون، یک سری آثار منفی دارد که به همین دلیل دیگر از آن به عنوان داروی مسکن استفاده نمی‌شود، اما باید گفت هنوز هم آسپیرین تنها راه درمان بعضی بیماری‌ها مثل روماتیسم مفصلی است.

حواستان باشد:

مصرف خودسرانه آسپیرین باعث رقیق شدن خون و پایین آمدن پلاکت خون می‌شود. این مشکل ممکن است باعث جلوگیری از ایجاد لخته و بند نیامدن خون در هنگام جراحت شود. این دارو عوارض ضعیف دیگری مانند وزوز گوش، تهوع، نارسایی حاد کلیه و کهیر دارد.

آکسار (آ. ث. آ): ضد درد، ضد تب، ضد میگرن

کجا به درد می‌خورد؟

آکسار را به قرص دو رنگ یا قرص سفید- صورتی می‌شناسند. این دارو در گذشته طرفداران زیادی داشت اما در حال حاضر با این همه تنوع دارویی، آکسار نمونه یک قرص فراموش شده است و مورد استفاده‌ای ندارد. این دارو از استامینوفن، کافئین و اسید استیل سالیسیلیک (آ. اس. آ) تشکیل شده است.

حواستان باشد:

اگر به هرکدام از داروهای مسکن مثل استامینوفن، کافئین یا آسپیرین حساسیت دارید، پس دور آکسار را هم خط بکشید و از پزشک تان جایگزین بخواهید. یادتان باشد که این دارو را نباید به طور همزمان با استامینوفن، آسپیرین مصرف کنید. بهتر است که برای مقابله با عوارض گوارشی، آن را همراه با غذا یا یک لیوان آب پر بخورید. توجه داشته باشید که اگر این قرص بوی سرکه بدهد باید از مصرف آن خودداری کرد.

کجا به درد می‌خورد؟

به رنگ صورتی زیبا و گول‌زنکش دقت نکنید! این دارو عوارض بسیاری دارد. البته برای دردهای برده بسیار مناسب است. اگر هر کدام از این مشکلات را دارید، می‌توانید پروفن را استفاده کنید. پروفن دارویی است که بدون نسخه هم می‌توانید آن را تهیه کنید. این مسئله‏ی تهیه دارو بدون نسخه، خیلی وقت‌ها باعث شده است که تصور شود آن‌ها بی‌خطر هستند، در صورتی که استفاده بیش از حد پروفن در درازمدت بیشترین عوارض را نسبت به هر داروی دیگری دارد.

حواستان باشد:

مقدار مصرف این دارو نباید از 12 میلی گرم در روز باشد؛ و مدت زمانی که آن را تکرار می‌کنید نباید از 3 روز باشد. مصرف زیاد پروفن عوارضی مثل سردرد، سرگیجه، خارش و کهیر، کم‌خونی و دارد. خیلی‌ها تصور می‌کنند به دلیل اینکه این دارو در شیر مادر ترشح نمی‌شود، مصرفش بی‌خطر است، اما باید گفت که پزشکان مصرف آن را در زمان شیردهی توصیه نمی‌کنند.

کجا به درد می‌خورد؟

ژلوفن فرم مایع پروفن است که داخل کپسول‌های ژلاتینی نرم تعبیه شده. این دارو به دلیل اینکه خیلی سریع در بدن باز می‌شود، تأثیر سریع‌تری دارد. به این دلیل است که اوقات تصور می‌شود که این دارو از پروفن قوی‌تر است. اثر سریع این دارو باعث شده که از این دارو استقبال بیشتری شود.

حواستان باشد:

مدت زمان تأثیر این دارو 15 دقیقه است. این قرص، این مدت زمان را لازم دارد تا در معده باز و جذب شود. اکثر مردم این تصور را دارند که ژلاتینی بودن این دارو باعث می‌شود که آسیب کمتری به معده و دستگاه گوارش برسد اما باید گفت که عوارض ژلوفن دقیقاً مانند پروفن است. این دارو در دراز مدت عوارض گوارشی حادی مثل زخم معده ایجاد می‌کند.

سلامت نیوز

ادامه دارد



عوارض مصرف قرص آ ث آ

 

به دنبال سلامتی(ویژه‌ه) 

راه و رسم مسکن خوردن

درد امان شما را بریده؟

اینها را حس كردی، حتماً برو دكتر!

عوارض مصرف قرص آ ث آ

آرایش

مدل مو

مدل لباس

آکاایران: آکا ایران: ACA یا آکسار تجاری یک داروی ضد التهاب و ضد تب است که از ترکیب استامینوفن، آسپرین و کافئین ساخته می شود.

آکاایران: ACA – آ ث آ (آکسار)

ترکیب استامینوفن و اسید استیل سالیسیلیک برای تسکین درد های خفیف تا متوسط ناشی از سردرد های میگرنی و کاهش تب بکار می رود. کافئین موجود در این فرآورده از بروز گیجی و عوارض ثانویه آن در سرماخوردگی جلوگیری می کند.

کافئین محرک خفیف دستگاه عصبی مرکزی است و عروق خونی مغزی را تنگ می کند و این اثر ممکن است به رفع سردرد کمک نماید . اثرات ضد درد و ضد التهاب این دارو نیز مربوط به استامینوفن و اسید استیل سالیسیلیک می باشد.

کافئین به خوبی از مجرای گوارشی جذب می شود . اتصال آن به پروتئین های پلاسما کم است . متابولیسم آن کبدی بوده و نیمه عمر آن ۴-۳ ساعت است . استامینوفن و اسید استیل سالیسیلیک نیز به خوبی از دستگاه گوارش جذب می گردند جذب اسید استیل سالیسیلیک با غذا کاهش می یابد . نیمه عمر آن در حدود ۲۰-۱۵ دقیقه است و متابولیسم هر دو دارو کبدی است. استامینوفن به میزان بسیار ناچیز و آسپیرین به میزان بسیار زیاد به پروتئین پلاسما پیوند می یابند . اوج غلظت پلاسمایی آسپیرین ۲-۱ ساعت و استامینوفن ۲-۵/. ساعت پس از مصرف می باشد. هر سه ترکیب از طریق کلیه دفع می شوند.

آسپیرین در صورت احتمال بروز خونریزی ، در بیماری هموفیلی ، آنژیوادم، آنافیلاکسی یا وجود واکنشهای آلرژیک شدید به آسپیرین یا سایرNSAID ها و اولسرهای خونریزی دهنده نباید مصرف گردد.

۱- مصرف ترکیب استامینوفن و اسید استیل سالیسیلیک در کودکان مورد بحث است و بسیاری از پزشکان مصرف این فرآورده را در کودکان کمتر از ۱۲ سال توصیه نمی کنند.
۲- استفاده بیش از حد این دارو ممکن است خطر نکروز کبدی را افزایش دهد.
۳- استامینوفن در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود: الکسیم فعال، بیماری کبد و هپاتیت ویروسی.
۴- آسپیرین در موارد زیرباید با احتیاط فراوان مصرف شود: آسم، آلرژی و پولیپ بینی به علت حساسیت به آسپیرین، قرحه گوارشی و گاستریت.

تحریک معده، سوزش سر دل یا سوء هاضمه ، تهوع، استفراغ و درد معده از عوارض اسید استیل سالیسیلیک می باشند.

با مصرف همزمان اسید استیل سالیسیلیک و استامینوفن احتمال بروز نفروپاتی می شود. مصرف همزمان گلوکوکورتیکوئیدها میزان غلظت پلاسمایی اسید استیل سالیسیلیک را کاهش می دهد و احتمال ایجاد خیز را با این دارو افزایش می دهد. داروهای سمی برای عصب هشتم شنوایی می تواند اثرات سمی اسید استیل سالیسیلیک را بر روی عصب افزایش دهند. مصرف همزمان استامینوفن با داروهای القاء کننده آنزیمی و همچنین داروهای سمی برای کبد می تواند سمیت کبدی آن را افزایش دهد . مصرف همزمان کافئین با سایر داروهای محرک دستگاه عصبی مرکزی ممکن است منجر به تحریک بیش از حد CNS و بروز عصبانیت ، تحریک پذیری یا کم خوابی گردد. کافئین می تواند دفع ادراری لیتیم را افزایش دهد.بنابراین بر غلظت درمانی آن اثر می گذارد . مصرف همزمان مهار کننده های مونوآمین اکسیداز می تواند اثرات مقلد سمپاتیک کافئین را افزایش داده و منجر به بروز آریتمی خطرناک قلبی و یا افزایش شدید فشار خون گردد.

۱- این دارو در کودکانی که نشانه های آنفلوانزا یا آبله مرغان دارند. نباید بدون مشورت با پزشک تجویز شود.
۲- برای کاهش عوارض با غذا و همراه یک لیوان آب مصرف گردد.
۳- در صورتیکه عوارض بیماری و یا تب طی ۳ روز کاهش نیافت، باید به پزشک مراجعه گردد.
۴- پنج روز قبل از جراحی از مصرف آن باید خودداری گردد.
۵- این ترکیب نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود( به علت احتمال بروز آسیب کبدی با استامینوفن یا مسمومیت مجرای گوارش با آسپیرین) ، مگر اینکه با پزشک مشورت گردد. در کودکان حداکثر۵ نوبت در روز این ترکیب می توان استفاده نمود.
۶- مراجعه منظم به پزشک در صورت نیاز به مصرف طولانی مدت دارو با مقادیر زیاد، ضروری است.
۷- از مصرف سایر فرآورده های حاوی الکل ، استامینوفن یا اسید استیل سالیسیلیک باید خودداری نمود.
۸- بدون مشورت با پزشک ، نباید از این ترکیب برای درمان بیماری های روماتیسمی یا التهابی شدید یا مزمن استفاده نمود.

بزرگسالان : یک قرص هر ۳ ساعت مصرف می شود. حداکثر مقدار مصرف در بزرگسالان هشت قرص در روز است.
کودکان: زیر ۳ سال با نظر پزشک تجویز می گردد. از سنین ۲ تا ۱۲ سال از یک سوم تا یک قرص هر ۶-۴ ساعت مصرف می شود.

tablet: Acetaminophen 162.5mg A.S.A 32 mg Caffeine 32.5 mg

منبع :

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *