عوارض مصرف دوغ کفیر

حکیم مهر – برای خرید دوغ رفته بودم که فروشنده بطری‌ای را روی پیشخوان گذاشت و گفت دوغ کفیر را امتحان کنید طعم فوق‌العاده‌ای دارد. نگاهی به برچسب پشت بطری انداختم و از خواصی که برای آن قید شده بود، ذوق‌زده شدم. چطور چنین داروی جوانی‌ای وجود داشت و تا به حال آن را امتحان نکرده بودم؟! شنیده بودم که قبل از انقلاب این نوشیدنی در ایران هم تولید می‌شد اما چطور جای آن، این همه سال خالی مانده بود؛ آن هم چنین نوشیدنی‌ای با این همه خواص؟! این موضوع بهانه‌ای شد تا با دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان، متخصص صنایع غذایی و استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و صنایع غذایی (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) در مورد آن صحبت کنم.

آقای دکتر، کفیر چیست؟

«کِفیر» نوشیدنی تخمیری است که از شیر به دست می‌آید مانند فرآورده‌های محلی مثل دوغ. این محصول دارای مجموعه میکروبی بسیار پیچیده‎‌ای است و ممکن است در بردارنده بیش از 3 گونه میکروبی باشد.

کفیر ابتدا در کدام کشور تولید شد؟

«کِفیر» از «قفقاز» به دنیا معرفی شد و سپس به اروپا راه پیدا کرد و در روسیه به تولید صنعتی انبوه رسید. «کفیر» از کلمه ترکی «کیف» (kief) به معنای «لذت بردن» و «سرشوق آمدن» گرفته شده است. مردم ترکستان و قفقاز از زمان‌های قدیم این نوشیدنی را مصرف می‌کرده‌اند و برای آن خواص درمانی فراونی قائل هستند. آنها راز سلامت و عمر زیاد خود را به مصرف کفیر نسبت می‌دهند. کفیر چگونه تهیه می‌شود؟

عوارض مصرف دوغ کفیر

در گذشته «کفیر» فقط سنتی تهیه می‌شد. برای این کار دانه‌های گل‌کلم شکلی به «کفیر» را در شیر می‌ریختند و پس از مرحله تخمیر، بر تعداد دانه‌‌ها افزوده می‌شد. سپس دانه‌ها را از روی شیر جمع و آنها را در محیطی مناسب نگهداری می‌کردند تا دوباره از آن در تخمیر استفاده شود اما امروزه برای تولید انبوه آن در صنعت، استارترهای صنعتی را به شیر اضافه می‌کنند. البته مهم‌ترین کشوری که این فرآورده را تولید می‌کند، روسیه است و درواقع بیشترین تولید صنعتی «کفیر» را دارد.

پس چرا به این نوشیدنی «دوغ» می‌گوییم؟

آنچه در کشور ما تولید می‌شود «کفیر» نیست بلکه نوعی دوغ‌ است که متاسفانه برخی کارخانه‌ها شاید از روی ناآگاهی، روی برچسب‌های‌ این محصولات، واژه «کفیر» را درج می‌کنند. به کار بردن واژه «کفیر» به تنهایی در این محصولات اشتباه است و فعلا بر اساس استاندارد ملی ایران، کلمه «نوشیدنی کفیر» مجاز است. همچنین قیدکردن کلمه هایی مانند «پروبیوتیک» یا نشاط‌آور، ضدسرطان و جلوگیری‌کننده از نفخ و نشانگان خستگی و موثر در زیبایی پوست ادعاهایی کذب است. در ایران ده‌ها نوع دوغ با طعم‌های مختلف تولید می‌شود، این نوشیدنی نیز مانند همان دوغ‌هاست و تنها استارتر خاصی در آن استفاده می‌شود بنابراین نباید فریب نوشته‌های درج‌شده روی بسته‌بندی آنها را خورد.

پس کفیر چه تفاوتی با دوغ دارد؟

طعم کفیر با دوغ متفاوت است؛ غلظت آن دست‌کم دو برابر دوغ است و حدود 3-2 درصد الکل دارد و نمک و اسانس هم به آن اضافه نمی‌شود. بنابراین نمی‌توان در کشورهای اسلامی «کفیر» تولید کرد. نوشیدنی‌های کفیر موجود در ایران، از نظر ظاهر، خواص، بافت و طعم شباهتی با «کفیر» ندارند و در واقع نوعی دوغ هستند.

آیا مصرف نوشیدنی کفیر از سایر دوغ‌ها بهتر است؟

نه، هیچ ارجحیت سلامت‌بخشی نسبت به دوغ‌های معمولی ندارد و فقط ممکن است طعم آن متفاوت باشد.

آیا مصرف نوشیدنی کفیر را توصیه می‌کنید؟

همه اقشار جامعه کودکان، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار، شیرده و می‌توانند از انواع دوغ در حد متعادل (یکی‌، دو لیوان) استفاده کنند. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز که نمی‌توانند شیر را هضم کنند هم می‌توانند این نوشیدنی را جایگزین شیر کنند.

وقتی نوشیدنی‌ کفیر بیرون از یخچال می‌ماند، گاز زیادی پیدا می‌کند. این مساله طبیعی است؟

بسیاری از دوغ‌های تولیدی آلوده هستند و دچار گازدارشدن و تورم بسته‌بندی (در دوغ‌هایی که روی بسته‌بندی آنها واژه «بدون گاز» نوشته‌شده‌است) می‌شوند. متاسفانه گاهی افزودنی‌های غیرمجازی برای جلوگیری از گازدارشدن به آنها اضافه می‌شود. براساس استاندارد ملی ایران در خصوص دوغ‌های گازدار نه دوغ‌های بدون گاز که اکثر دوغ‌های بازار را تشکیل می‌دهد، ‌گاز موجود در دوغ‌ها گاز تخمیری یا تزریقی است و نه طبیعی. گاز تخمیری از تخمیر میکروب‌ها به دست می‌آید و گاز تزریقی با دستگاه تزریق می‌شود. گفتن اینکه گاز موجود در آنها طبیعی است کاملا اشتباه است. بنابراین بهتر است بدانید گازداربودن نوشیدنی‌هایی که باید بدون گاز باشند، به معنای کیفیت و مزیت آنها نیست بلکه نشان از فساد آنها دارد. البته نوشیدنی‌های کفیر نیز مانند دوغ باید تا زمان مصرف در یخچال نگهداری شوند.

 

 

دوغ به دلیل طبیعت سرد، علائم گرمازدگی، خستگی و عطش را التیام بخشیده و مانند ماست، حاوی میكروارگانیسم‌های زنده و مفیدی است كه از رشد و تكثیر بسیاری از باكتری‌های مضر در دستگاه گوارش جلوگیری می‌كند.

معمولا دوغ را به روش سنتی و صنعتی تهیه می‌كنند. در روش سنتی یا روستایی ماست را به همراه آب در مُشك یا كیسه‌های پوستی می‌ریزند و تكان می‌دهند وبر اثر ضربات وارده دوغ حاصل می‌شود.

در این روش به دلیل آن كه نظافت كیسه‌های پوستی مشكل است احتمال آلودگی میكروبی در فرآورده حاصله زیاد است. به این جهت توصیه می‌شود دوغ را به صورت صنعتی یا خانگی تهیه كنید. در صنعت، ماست را با میزان مناسبی آب در تانك‌های مجهز به همزن مخلوط كرده و بعد از اختلاط كامل آن را با رعایت موازین بهداشتی سرد و بسته‌بندی می‌كنند. این نوشیدنی به دلیل آن كه در دمای گرم محیط و در برابر فساد مقاوم است نیاز به هیچ نگهدارنده مصنوعی نداشته و مصرف آن برای افرادی كه دچار عدم تحمل لاكتوز هستند، مناسب است.

البته دوغ صنعتی خالی از اشكال نیست. این نوشیدنی سرشار از نمك بوده و برای مبتلایان به فشار خون بالا، بیماران قلبی ـ عروقی و كسانی كه دچار نارسایی كلیوی هستند بسیار مضر است. بنابراین برای آن كه این افراد از مصرف این نوشیدنی مفید بی‌‌بهره نمانند، بهتر است در منزل و به صورت خانگی آن را تهیه كنند.

معمولا برخی افراد جهت ترش و گازدارشدن این نوشیدنی آن را در دمای محیط نگهداری می‌كنند. این روش نگهداری برای سلامت افراد مشكلی ایجاد نخواهد كرد. این نوشیدنی به طور طبیعی حاوی باكتری‌های مولد اسید لاكتیك و همچنین مخمرهای مولد گاز است كه در دمای محیط فعال‌تر و باعث ایجاد طعم اسیدی و گازی می‌شوند.

عوارض مصرف دوغ کفیر

اما بد نیست بدانید اگر در این روش نگهداری آنزیم‌های تجزیه‌كننده پروتئین فعال شوند دوغ آلوده به كپك شده و بلافاصله تغییر رنگ و مزه داده و تاریخ انقضای آن سریع‌تر از آنچه روی بطری نوشته شده فرا می‌رسد كه استفاده از آن توصیه نمی‌شود. بنابراین بهترین روش برای ماندگاری مطلوب دوغ نگهداری آن در دمای یخچال است. دوغ اگر به وسیله گاز CO2 گازدار شود مضرات گاز افزوده‌شده به آن مانند نوشابه‌های گازدار خواهد بود.

اغلب برای طعم‌داركردن دوغ از نعنا، پونه، كاكوتی یا گلبرگ‌های خردشده گل‌محمدی و برخی عرقیات استفاده می‌شود كه علاوه بر ایجاد طعم خوشایند، بر خواص درمانی دوغ می‌افزاید.

دوغ حاوی نعنا و پونه، به ترشح شیره معده و هضم غذا كمك می‌كند و نفخ حاصل از دوغ را رفع و دل پیچه را التیام می‌بخشد. این دوغ خنك‌كننده محیط دهان بوده و به گردش هر چه بهتر خون كمك كرده، مجاری گوارشی را ضدعفونی و برای رفع سكسكه و اسهال ناشی از گرمی هوا نافع و به عملكرد مطلوب كبد كمك می‌كند. دوغ حاوی كاكوتی، مقوی قلب و معده بوده و مسكن سردردهای ناشی از گرمی هواست و به دلیل خاصیت ضدعفونی‌كنندگی، كرم‌كش قوی بوده و خلط‌آور خوبی است و برای التیام علائم رماتیسم نافع است. دیگر خواص دوغ كاكوتی شبیه به دوغ نعناست. دوغ حاوی گلبرگ‌های گل‌محمدی بسیار معطر، مقوی قلب و كبد و اعصاب، آرام‌بخش و نشاط‌آور بوده و برای تنظیم عملكرد دستگاه گوارش نافع و رفع كننده بوی بد دهان است.

توصیه‌ها

*‌ مصرف دوغ به عنوان یك نوشیدنی سالم به همراه غذا در ماه‌های گرم سال توصیه می‌شود.

*‌ مصرف بیش از حد دوغ می‌تواند تعادل بدن را از وضعیت عادی خارج كند.

 *‌ لفظ گرمادیده كه این روزها روی بطری برخی دوغ‌های صنعتی به چشم می‌خورد به این معناست كه دوغ حاصله بعد از آماده‌شدن دوباره پاستوریزه شده تا میكروارگانیسم‌های مایه ماست كاهش و دوغ ترش نشود. اغلب دوغ‌های معمولی این حرارت را نمی‌بینند. دوغ‌های سنتی از نظر بهداشت آب و مواد معطری چون سبزیجات و عرقیاتی كه به آن اضافه می‌شوند مشكوكند و موارد متعددی از آلودگی‌های میكروبی در آنها دیده شده است. بنابراین توصیه می‌شود كه دوغ را در بسته‌بندی‌های بهداشتی تهیه و به تاریخ مصرف و مجوز بهداشت آن توجه كرده و از خرید دوغ‌های بی‌ و نشان اجتناب كنید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۳/۸/۴ – ۱۷:۲۰

خلاصه کلام، کفیر یک ابر نوشیدنی طبیعی می باشد که مصرف مداوم آن باعث سلامتی و افزایش طول عمر شما خواهد شد. مصرف کفیر از زمانی که در شکم مادرتان باشید تا سنین بسیار بالا، فوق العاده مفید و سلامتی بخش می باشد.

اگر شما از افراد خودمراقب هستید و برای سلامتی خود ارزشی قائلید، باید هر شب یک لیوان کفیر را تناول نمائید. در سالهای قبل از ۱۳۸۰ افراد کمی با فواید چای سبز آشنا بودند، چایی که هزاران سال است در چین به عنوان چای سلامتی مصرف می گردد، ولی حالا چای سبز وارد ذنجیره مصرف بسیاری از ایرانیانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند و خودمراقبتی می کنند، شده است.

کفیر نیز از بیش از ۱۰۰۰ سال پیش به عنوان یک محصول خوراکی شفابخش نزد مردم قفقاز شناخته شده می باشد. اما کفیر چند سالی نیست که با دوغ های کارخانه پگاه بر سر زبان مردم ایران افتاده، و هنوز فرهنگ استفاده از کفیر جایگاه خود را در ذنجیره غذائی ایرانیان، نسبت به خواص بیشماری که دارد باز ننموده است.

عوارض مصرف دوغ کفیر

البته ذکر این نکته بسیار ضرروی می باشد، که دوغ های صنعتی که کارخانه های معروف به عنوان کفیر تولید می کنند، اصلا خواص کفیر طبیعی را ندارند. به جهت زمان بر بودن استفاده از قارچ های زنده، دوغ های کارخانه ای با استارتر خشک شده قارچ کفیر که از کشور روسیه یا اوکراین وارد می شود تهیه می شوند. در واقع فرایند تخمیر شیر در دوغ های شرکتی با کفیر، توسط باکتری های مفید کفیر زنده صورت نمی گیرد. پس دوغ کفیری که در فروشگاه ها به فروش می رسد، اصلا خواص کامل این ماده سلامتی بخش را ندارد، هر چند که مصرف آن بهتر از دوغ معمولی و بسیار بسیار بهتر از نوشابه های سیاه، قرمز و زرد می باشد.

بهترین کفیر، کفیری است که خود شما در منزل و با قارچ زنده کفیر تولید نمائید. با خواندن طرز تهیه کفیر متوجه تفاوت فاحش کفیر واقعی با دوغ کفیر صنعتی خواهید شد.

پس وقتی صحبت از خواص کفیر می شود منظور ما کفیری است که به طور طبیعی از تخمیر شیر به وسیله قارچ های زنده کفیر توسط خود شما تهیه شده است، که اصطلاحا به آن کفیر خانگی یا کفیر طبیعی می گویند.

به طور کلی کفیر یک مایع شبیه دوغ ماست می باشد که حاصل فعالیت تخمیری بیش از ۵۰ نوع مختلف باکتری و تک سلولی مفید می باشد، که در شکلی شبیه قارچ در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارند. اگر با فرآیند تولید نان آشنائی داشته باشید، برای تهیه نان از ماده ای به خمیر ترش که درواقع یک تک سلولی زنده می باشد، استفاده می نمایند؛ فعالیت تخمیری این تک سلولی با آب و آرد در دمای زندگی (۱۸ تا ۳۷ درجه سانتیکراد) باعث تهیه خمیر نان های خوشمزه ای می شود که هر روز میل می نمائید.

قارچ کفیر نیز یک موجود زنده می باشد که با تخمیر انواع شیر یک سوپر پروبیوتیک طبیعی را برای ما فراهم می آورد که در بین تمامی خوردنی های روی زمین مقام اول خوردنی های پروبیوتیک را دارد. اینکه پروبیوتک چیست و چه فوائدی دارد رو در این مقاله می توانید به طور کامل مطالعه نمائید، همینقدر بدانیم که پروبیوتیک مجموعه ای از باکتری های مفید زنده هستند که باعث هضم غذا، پاکسازی روده از مواد مضر و تولید انواع ویتامین و آنتی بیوتیک های طبیعی در دستگاه گوارشی ما می شوند.

همه ما می دانیم که منشاء بسیاری ازبیماری ها و عدم سلامتی انسان به موادی که می خوریم و طرز کار دستگاه گوارش مرتبط می باشد، اینجاست که خوردن مداوم کفیر به عنوان یک ابر پروبیوتیک طبیعی با داشتن بیش از ۷ بیلیون تک سلولی و باکتری مفید در هر لیوان باعث افزایش سلامتی و طول عمر ما می شود.

لطفا توجه داشته باشید که کفیر یک قرص یا داروی شیمیائی نیست، تاثیرات مثبت کفیر در بدن، مانند هر ماده طبیعی دیگر، هنگام استفاده مداوم آن نمایان خواهد شد. برای حداقل یک ماه، هر شب یک لیوان کفیر بنوشید، تا تاثیر آن را در سلامتی به خصوص در پوست و موی خود کاملا لمس نمائید.

علاوه بر باکتری های مفید، کفیر مملو از ریز مغذی های بسیار حیاتی برای تک تک سلول های بدن ما می باشد که در کمتر مواد غذائی وجود دارد. موادی مانند:

و مواد مفید دیگری که تاثیر شگرفی در ایجاد سلامتی و افزایش طول عمر خواهند داشت.

همین امروز کفیر را وارد ذنجیره غذائی خود نمائید تا طعم نعمت سلامتی با استفاده از محصولات طبیعی را تجربه نمائید.

تحقیقات پزشکی نشان داده که مصرف مواد غذائی تخمیری باعث از بین رفتن انواع مخلفی از تومورهای سرطانی در حیوانات آزمایشگاهی می شود. به عنوان مثال در تحقیقی که در ژورنال علم لبنیات انتشار یافته، نشان داده که مصرف روزانه کفیر باعث جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی سینه می شود و مقاومت سلولی بدن (immune cells) در مقابل دچار شدن به انواع بیماری ها را افزایش می دهد.

اسید لاکتیک خاص (dextrorotatory) تولید شده در فرآیند تخمیر شیر یکی از مواد فوق العاده مفید و بسیار کمیاب برای سلول های بدن ما می باشد، این ماده باعث از بین رفتن انواع قارچ ها و سم های تولید شده آنها در بدن ما می گردند. به عنوان مثال سمی که تولید نوعی قارچ در انواع آجیل به خصوص بادام زمینی می باشد باعث حساسیت در بسیاری از انسان ها می شود، مصرف روزانه کفیر می تواند با از بین بردن قارچ های میکروسکوپی و سموم آن ها در بدن ما که عوامل آلرژی زا می باشند به درمان انواع حساسیت ها کمک شایانی نماید

با توجه به باکتری های زنده و مفید، کفیر در  مداوای انواع اسهال و بیماری های دستگاه گوارش بخصوص روده های کوچک و بزرگ شهره می باشد. تحقیقات نشان داده، کودکانی که معده ای ضعیف دارند و با خوردن بعضی از مواد غذائی مانند میوه های بهاری گرفتار مشکل اسهال می گردند با خوردن مداوم کفیر مداوا می شوند.

دفعه بعد که قسمتی از بدن مثلا گلویتان چرک کرد و نیاز به آنتی بیوتیک پیدا نمودید، حتما دو لیوان کفیر را روزانه مصرف نمائید تا تاثیر شگرف آنرا در بهبودی خود ببینید. تحقیقات بسیاری نشان داده است که کفیر با داشتن انواع مواد مفید و تولید آنتی باکتریال های طبیعی، باعث بالا رفتن سیستم مقاومت بدن شما در مقابل انواع بیماری ها بخصوص سرما خوردگی ها شده و بدنی سالم را به شما هدیه می دهد.

کفیر با داشتن گستره زیادی از انواع ویتامین و مواد معدنی یک جایگزین طبیعی برای قرص های صنعتی ویتامین و مینرال می باشد. مدتهاست که می دانیم، سلامتی ما وابسته به سلامتی سلول های ماست و سلامتی سلول های ما وابسته به ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. کفیر می تواند نقش بسیار پر رنگی در رفع گرسنگی سلول های بدن ما مانند پوکی استخوان ایفا نماید. مطئن باشید بعد از یکماه مصرف روزانه کفیر، تاثیر شگرف آنرا در افزایش سلامتی و شادابی پوست و موی خود خواهید دید.

تحقیقات نشان داده است که خوردن یک لیوان کفیر در هر ۲۴ ساعت پس از یک ماه تاثیر بسیار زیادی در کاهش فشار خون و ماندن در محدوده نرمال فشار دارد. همچنین مصرف کفیر با کاهش کلسترول بد خون نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد.

کفیر با داشتن ماده کمیاب تریپتوفان و انواع اسید آمینه های ضروری اثر قرص های آرام بخش را به صورت طبیعی و بدون هیچگونه ضرر جانبی دارد، تحقیقات نشان داده، مصرف مداوم کفیر باعث آرامش و داشتن روحیه شادتر خواهد شد. مصرف روزانه یک لیوان کفیر مخلوط با یک قاشق عسل از افسردگی های فصلی جلوگیری می نماید.

کفیر با داشتن باکتری های بسیار مفید و خاصیت ضد قارچ و میکروبی که دارد به طور شگفت آوری باعث بهبود و گاها درمان بیماری های زنانگی بر اثر قارچ و رفع سوزش های آن می شود. برای درمان اینگونه بیماری ها علاوه بر تناول مداوم کفیر که باعث تنظیم و درمان دستگاه گوارش و ادرار خواهد شد، برای چند شب کفیر خالص را مانند کرم های مخصوص اینکار، در موضع دوش بگیرید. و یا در یک تشت آب ولرم یک لیوان کفیر را مخلوط کرده و برای نیم ساعت در تشت نشسته تا از شر سوزش های دیوانه کننده بر اثر قارچ های عفونی راحت شوید. توصیه اکید می نمائیم، در هر حال اول به پزشک متخصص مراجعه نمائید و در صورت تشخیص پزشک و عفونت بر اثر قارچ از کفیر برای درمان کمکی استفاده نمائید.

کفیر با تنظیم کردن باکتری های داخل دستگاه گوارش و کبد و ایجاد سلامتی در آنها و  با داشتن مواد معدنی کمیابی چون بیوتین باعث بهبود بسیار زیاد در پوست و موی شما خواهد شد. برای دیدن این تغییر هر شب یک لیوان کفیر را قبل از خواب تناول نمائید، و پس از یکماه پوست و موی خود را مقایسه نمائید و تاثیر معجزه آسای این ابر خوردنی را مشاهده نمائید. همچنین با استفاده از کفیر به عنوان ماسک پوست می توانید پوستی شفاف و بدون لک داشته باشید. برای اینکار ۲ قاشق غذاخوری کفیر را با یک قاشق چایخوری روغن بادام تلخ مخلوط نمائید و هر شب  بر روی پوست خود مالیده و پس از۲۰ دقیقه صورت خود را بشوئید.

از همه اینها گذشته کفیر بنا به نوع تهیه آن دارای طیف گسترده ای از طعم های خوشمزه برای هر سلیقه ای می باشد و خوردن آن در کنار غذا و یا مخلوط با انواع میوه، عسل یا سبزیجات  لذت بخش می باشد. نکته خیلی مهم، خریداری دانه های کفیر از فروشنده معتبر قارچ کفیر می باشد، تا از کیفیت و سلامتی قارچ ها اطمینان داشته باشید.

اگر شما از مصرف کفیر و تاثیر این ماده خارق العاده در سلامتیتان تجربه ای دارید لطفا با ما در قسمت نظرات همین صفحه به اشتراک بگذارید:

ارسال شده توسط رامين (تایید نشده) در ۱۳۹۳/۱۲/۱۴ – ۱۷:۱۹

ارسال شده توسط من (تایید نشده) در ۱۳۹۳/۱۲/۱۸ – ۱۱:۵۲

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۳/۱۲/۱۸ – ۱۴:۳۳

دوست گرامی به طور کلی کفیر نیز مانند دیگر لبنیات طعمی مطبوع دارد، شاید کمی شبیه ماست شل، اما دقیقا مانند ماست، چون نسبت به طرز تهیه آن طعم آن نیز متفاوت می شود نمی توان گفت که شیرین یا ترش است؛ در واقع با تغییر اندکی در زمان، دما، مقدار و نوع شیر می توان طیف گسترده ای از طعم های کفیر، مانند: شیرین، ملس و ترش را تولید نمود.

برای آگاهی از چگونگی طرز تهیه کفیر با طعم های متفاوت، لطفا از این لینک قسمت ریزه کاری های تهیه کفیر بازدید نمائید.

ارسال شده توسط رهگذر (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۲/۲۶ – ۲۳:۵۵

ارسال شده توسط سلامان (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۱۰/۲۸ – ۱۴:۰۳

ارسال شده توسط فریبا (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۳/۲۸ – ۰:۰۹

ارسال شده توسط نازنین (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱۰/۲۳ – ۱۹:۱۴

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۴/۱۴ – ۲۱:۱۴

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۹/۴ – ۱۱:۳۶

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۷/۱۳ – ۱۵:۵۸

ارسال شده توسط حسینب (تایید نشده) در ۱۳۹۳/۱۲/۲۸ – ۲۳:۱۱

عوارض مصرف دوغ کفیر

ارسال شده توسط نیکی (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۱/۲۹ – ۹:۱۳

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۴/۱/۲۹ – ۱۷:۴۵

به طور کلی کفیری خوب می باشد که به ذائقه و طبع شما سازگارتر باشد، و نمی توان یک نسخه کلی برای همه بابت آن پیدا نمود، پس شما هستید که با مصرف انواع کفیر طبیعی که با قارچ کفیر تهیه کرده اید، تشخیص می دهید که کدام بهتر است، خیلی سخت نگیرید چون پروبیوتیک ها که تاثیر گذارترین ماده کفیر در سلامتی می باشند، به اندازه کافی در هر کفیری که به صورت طبیعی درست شده است وجود دارد.

به هر حال، به نظر من کفیر ترش مانند مواد غذائی ترش، اشتها آور تر و هم زمان چربی سوزتر می باشد و همچنین دارای ویتامین های بیشتری از گروه ب می باشد. احتمالا کفیر ترش دارای ریز مغذی های بیشتری از کفیر شیرین می باشد، البته این نظر به صورت تجربی می باشد و من هیچ پشتوانه علمی بابت آن پیدا نکرده ام.

ارسال شده توسط حسین (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۴/۷ – ۲۱:۲۸

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۵/۲۰ – ۲۳:۳۳

من مدت سه ساله که از این نوشیدنی به صورت مداوم استفاده میکنم وازخواصی که شخصا تجربه کردم:

ارسال شده توسط ارش (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۷/۹ – ۲۲:۲۶

ارسال شده توسط فرید (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۸/۹ – ۲۲:۵۴

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۴/۸/۱۰ – ۱۵:۴۸

خوردن قارچ کفیر در مقادیر کم مشکلی ندارد، برای کسب اطلاعات در این رابطه لطفا از این لینک بازدید فرمائید.

ارسال شده توسط ناهید (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۸/۲۰ – ۲۲:۰۹

ارسال شده توسط ناشناس (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۹/۲۴ – ۲۰:۱۶

ارسال شده توسط فیضی (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۹/۱۳ – ۱۰:۴۱

ارسال شده توسط مهدی (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱۱/۱ – ۷:۰۷

ارسال شده توسط سیما (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۱۰/۲۸ – ۲۳:۵۳

ارسال شده توسط ثمین (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۱۱/۱۹ – ۸:۰۷

ارسال شده توسط m.a (تایید نشده) در ۱۳۹۴/۱۲/۶ – ۱۵:۵۹

ارسال شده توسط صفری از گلستان (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱/۶ – ۲۳:۳۵

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱/۱۸ – ۱۰:۰۸

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۵/۱/۱۸ – ۱۴:۵۵

کفیر تولید شده از شیر گاو که متداولترین نوع کفیر می باشد در گروه لبنیات قرار می گیرد، اگر فردی از طرف پزشک منع مصرف لبنیات (مثلا به علت داشتن سنگ کلیه) نداشته باشد، به طور حتم می تواند کفیر نیز استفاده نماید و مطمئنا برای او مفید واقع خواهد شد.

اما از طرف دیگر مواد غذائی که از نظر طب سنتی در زمره مواد غذائی سرد طبقه بندی می گردند (مانند کفیر شیر گاو) معمولا برای سنین بالا به تنهائی مناسب نیستند و شاید باعث کرختی و درد های عضلانی یا استخوانی گردند. اما خوشبختانه می توان مواد سرد را با مواد گرم همگون؛ مخلوط و استفاده نمود تا از خواص آن بهره بگیریم. که در مورد کفیر بسته به ذائقه فرد مصرف کننده می توانید آن را با یکی از مواد عسل، عرق نعنا یا پودر زنجبیل و زیره مخلوط نمود و مصرف نمائید.

همچنین می توانید به جای شیر گاو برای تولید کفیر، از شیر انواع مغزها مانند بادام یا بادام هندی برای تولید کفیر استفاده نمائید که در آن صورت طبع کفیر تولید شده گرم خواهد شد. دستور تهیه کفیر از مغزآجیل را می توانید در این لینک مشاهده نمائید.

ضمنا برای افراد دیابتی بهترین کفیر، کفیر شیر شتر (حاصل از تخمیر شیر تازه شتر توسط قارچ کفیر) می باشد. استفاده مداوم کفیر شیر شتر، کمک شایانی به درمان دیابت خواهد نمود.

ارسال شده توسط مژگان (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۲/۳ – ۷:۰۶

ارسال شده توسط هادی (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۲/۷ – ۱۹:۰۳

ارسال شده توسط انصاری (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۲/۱۸ – ۱۵:۲۶

ارسال شده توسط علی (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۵/۱۴ – ۱۲:۲۳

ارسال شده توسط صالح (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۳/۵ – ۱۳:۰۹

ارسال شده توسط مهربان (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۳/۲۴ – ۱۴:۳۴

ارسال شده توسط زهرا (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۴/۲۲ – ۱۳:۱۶

ارسال شده توسط ریما (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۵/۲۶ – ۱۱:۴۳

ارسال شده توسط کامیاب (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۵/۲۶ – ۱۶:۵۶

ارسال شده توسط سمیه (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۷/۶ – ۸:۵۵

ارسال شده توسط امیرمحسنی (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۸/۲ – ۱۱:۵۳

ارسال شده توسط معین (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۹/۴ – ۱۰:۰۱

ارسال شده توسط سعید (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۹/۹ – ۱۰:۴۸

ارسال شده توسط حیدری (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۹/۱۳ – ۲۲:۳۱

ارسال شده توسط بی (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱۰/۲۵ – ۲۳:۲۱

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۵/۱۰/۲۷ – ۱۱:۳۲

ارسال شده توسط معصومه (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱۱/۲۷ – ۸:۵۰

ارسال شده توسط قاسمی گرگان (تایید نشده) در ۱۳۹۵/۱۲/۲۸ – ۸:۱۶

ارسال شده توسط سلین (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۱/۱۷ – ۸:۳۹

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۶/۱/۲۷ – ۱۰:۱۳

توجه نمائید که دلائل ایجاد جوش بسیار مختلف می باشد و نمی توان از هیچ نسخه واحدی برای بهبود جوش های مختلف استفاده نمود.

اما از آن جایی که یکی از علل اصلی جوش های صورت عدم کارکرد صحیح سیستم گوارش می باشد، مصرف روزانه یک لیوان کفیر در دراز مدت کمک شایانی به داشتن پوست بهتر و همچنین جلوگیری از ریزش مو و بهبود کیفیت موی سر خواهد کرد.

توجه نمائید که مصرف کلیه خوراکی های بسته بندی شده و آماده مصرف مانند بیسکوئیت، پفک، چیپس، پاستیل، سوسیس، کالباس، اسنک، انواع نوشابه و .. مهمترین عامل ایجاد جوش و تخریب سلامت عمومی بدن می باشد. پس علاوه بر مصرف کفیر سعی کنید از غذاهای خانگی، میوه و سبزیجات و برای تنقلات از آجیل خام استفاده نمائید.

ارسال شده توسط کوروش سنندج (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۲/۸ – ۱۳:۳۸

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۶/۲/۹ – ۱۱:۵۱

با یکبار تهیه قارچ کفیر میتوان همیشه از آن استفاده نمود، البته به شرط تولید کفیر یا نگهداری صحیح به صورت مداوم، که می توانید طرز تهیه و نگهداری صحیح قارچ کفیر را در این مطب به صورت کامل مطالعه فرمائید.

ارسال شده توسط سعید (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۲/۱۵ – ۲۰:۳۹

ارسال شده توسط همشهری (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۳/۲۷ – ۱۴:۱۷

ارسال شده توسط مریم (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۳/۲۷ – ۱۵:۵۹

ارسال شده توسط فریبرز (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۳/۲۸ – ۱۳:۵۵

ارسال شده توسط زهرا (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۴/۲ – ۱۸:۰۲

ارسال شده توسط asd (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۶/۲۸ – ۱۲:۴۴

ارسال شده توسط شیما (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۷/۱ – ۱۲:۵۶

ارسال شده توسط مريم (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۷/۲۱ – ۱۲:۰۶

ارسال شده توسط سید (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۸/۵ – ۹:۰۶

ارسال شده توسط Zadbob (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۹/۲۰ – ۱:۵۲

ارسال شده توسط شقایق (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۱۰/۲۸ – ۲۲:۰۲

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ – ۱۵:۵۹

ارسال شده توسط kefirgrains در ۱۳۹۶/۱۱/۲۳ – ۲۱:۰۹

ارسال شده توسط حسین (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۱۲/۶ – ۲۰:۱۲

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۱۲/۱۳ – ۱۰:۴۷

ارسال شده توسط دنیا (تایید نشده) در ۱۳۹۶/۱۲/۱۷ – ۷:۱۹

ارسال شده توسط هانی (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۴/۵ – ۳:۴۲

ارسال شده توسط علیرضا (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۱/۵ – ۱۷:۲۱

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۱/۹ – ۳:۴۹

ارسال شده توسط رز (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۲/۱۵ – ۲۰:۱۱

ارسال شده توسط مرضیه (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۳/۱ – ۱۹:۱۰

ارسال شده توسط رحیمه (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۴/۳ – ۱۴:۱۶

ارسال شده توسط هانی (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۴/۵ – ۳:۴۷

ارسال شده توسط shirin (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۵/۱۵ – ۱۴:۵۶

ارسال شده توسط دوغ (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۵/۱۶ – ۷:۴۷

ارسال شده توسط حاجی زاده (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۶/۱۸ – ۱۱:۰۰

ارسال شده توسط جاسم (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۶/۲۱ – ۱۲:۴۵

ارسال شده توسط Anonymous (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۶/۲۲ – ۲۳:۳۹

ارسال شده توسط مجید (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۷/۴ – ۰:۳۶

ارسال شده توسط امیررضا (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۷/۱۰ – ۱۱:۴۱

ارسال شده توسط شمس (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۸/۱۲ – ۱۵:۴۵

ارسال شده توسط علیرضا معمری (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۸/۱۶ – ۱۳:۴۱

ارسال شده توسط مهدی شرقی نژاد در ۱۳۹۷/۱۰/۱ – ۲۰:۵۲

آیا میتوان ازکفیر با گرفتن آب آن ماست چکیده درست کنیم واین ماست چکیده خواص کفیر را دارد؟

ارسال شده توسط مهدی شرقی نژاد در ۱۳۹۷/۱۰/۱ – ۲۰:۵۳

آیا میتوان ازکفیر با گرفتن آب آن ماست چکیده درست کنیم واین ماست چکیده خواص کفیر را دارد؟

ارسال شده توسط سعيد (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۸/۲۷ – ۷:۲۶

ارسال شده توسط سعيد (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۱۰/۴ – ۸:۲۱

ارسال شده توسط زهره (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۱۰/۹ – ۱۶:۰۹

ارسال شده توسط اراز (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۱۱/۵ – ۲۲:۳۶

ارسال شده توسط اخوان (تایید نشده) در ۱۳۹۷/۱۱/۱۰ – ۲۳:۰۲

چگونه با کفیر لاغر شویم

کفیر چیست؟

قارچ کفیر چیست؟

چرا خواص کفیر خانگی بسیار از کفیر فروشگاهی می باشد؟

طرز تهیه کفیر

خواص کفیر

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و استفاده از این مطالب نباید جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان گردد.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *