عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

اف.ام رديف 92 مگاهرتز

1397/11/18

چهارشنبه 17 بهمن 97

1397/11/18

عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

نتایج مسابقات فوتبال لیگ دسته یک ، جام آزادگان

1397/11/18

نتایج مسابقات فوتبال باشگاهی اروپا

1397/11/18

بره بازی‌های مرحله گروهی تیم‌های پرسپولیس و استقلال_تهران در جام باشگاههای آسیا

1397/11/18

رقابت حساس ملی حفاری برای رسیدن به فینال لیگ برتر فوتسال

1397/11/18

شکست ی نو اصفهان در دور چهارم لیگ برتر تنیس روی میز

1397/11/17

پخش زنده جام حذفی اسپانیا

1397/11/17

حذف نمایندگان بدمینتون ایران در رقابت های بین المللی جام فجر

1397/11/17

شهرداری سیرجان پیروز دیدار حساس هفته دهم لیگ برتر فوتبال

نتیجه دیدار فولاد-پرسپولیس را پیش بینی کنید و جایزه بگیرید.

1397/11/5

1397/11/4

1397/11/1

1397/1/3

1397/1/3

1397/1/22

1397/1/18

1397/1/18

1397/1/17

1397/1/12

1397/1/11

1397/1/9

1397/9/19

1397/8/3

1397/8/29

1397/8/23

1397/8/22

1397/8/2

1397/8/15

عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

1397/8/14

سحر مستدام

شهریار شهریاری

محسن جوادی

مرتضی دهبندی

جهانگیر چراتی

مهرزاد عطاران

علی شاکری

خسرو والیزاده

عیسی زمانی

فتانه سوزنده

سید مرتضی سید محمدی

بتول مرادی

مازیار مهرانی

الهام حسینی

علیرضا کنگرلو

عباس حیدری

سبحان اکرامی

احمدرضا طاهری

محمدرضا منصوریان

اختر زوقچیان

مسعود اسکویی

شهاب قاسمی

مسعود نجات

حافظ کاظم زاده

صدف سبحانی

محمد درخشنده

حسین سلطانی

عبادالله رضایی

محسن افضلی

یوسف فرجی

فرما غریب نژاد

گزارش ورزشیزنده

هر روز به جز جمعه ها7:15

جمعه6:1

هر روز1-13-16-2-22

چهارشنبه9:5

هر روز به جز جمعه ها1:

سه شنبه15:5

شنبه تا پنج شنبه14:5

هر روز به جز جمعه ها6:5

هر روز به جز جمعه ها17:5

سه شنبه ها9:

دوشنبه ها13:35

دوشنبه15:5 یک هفته در میان

هر روز به جز جمعه ها13:

1397/11/17

1397/11/15

1397/11/12

1397/11/1

1397/11/8

1397/11/7

1397/11/6

1397/11/3

1397/11/1

1397/1/26

1397/1/15

1397/1/15

1397/1/11

1397/1/9

1397/1/9

1397/1/1

1397/9/27

1397/9/27

1397/9/21

1397/9/17

آن چیزهایی که شبکه‌های ماهواره‌ای در مورد تستوسترون به شما می‌گویند را باور نکنید. در این مقاله همه آن چیزی را که باید درباره تستوسترون و بدنسازی بدانید را به شما می‌گوییم. نکاتی مانند کار آن در بدن، سطح مناسب آن، روش های افزایش ترشح و بسیاری نکات دیگر.

تستوسترون یکی از مهم‌ترین ابزارها در بدن برای رشد و بازسازی است. تستوسترون درمانی امروزه به یکی از روش‌های درمانی مردان تبدیل‌شده است. اگر قصد دارید که سطح تستوسترون بدنتان را به‌صورت طبیعی و یا از طریق مکمل‌ها افزایش دهید، چشم‌بسته عمل نکنید. در این مقاله همه نکات در مورد شاه هورمون‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

تجسم کنید که در یک کنفرانس علمی که در سال ۱۸۸۹ در پاریس برگزار می‌شود نشسته‌اید. ناگهان همکار پیرمرد ۷۲ ساله‌تان دکتر چارلز براون-سکوارد ادعا می‌کند که موفق شده دارویی بسازد که توانایی فیزیکی و روانی‌اش و حتی طول پرتاب ادرارش را چند برابر کند! طبق ادعای وی این دارو از خون، منی و مایع بیضه‌های سگ و خوک استخراج‌شده است. چندش‌آور است نه؟ ظاهراً در سال ۱۸۸۹ این موضوع اصلاً حال به هم زن نبوده است.

«اکسیر حیات» براون در آن سال توسط بیش از ۱۲۰۰۰ پزشک برای بیماران تجویز می‌شد. جالب است بدانید که این هورمون کارآمد باقابلیت‌های ضد پیری، افزایش انرژی و کارایی در سال ۱۹۳۵ تستوسترون گرفت. در همان سال دو پژوهشگر یکی لئو پولد روزیکا از سوئیس و دیگری آدولف باتفانت از آلمان توانستند روش سنتز آن را کشف کرده و راه تجاری‌سازی آن را هموار نمایند. هر دو پژوهشگر توانستند جایزه نوبل را در شیمی به خاطر این کشف دریافت کنند.

از آن موقع به بعد، این شاه هورمون‌ها به یک داروی کارآمد در حوزه سلامتی، فیتنس و ورزش تبدیل‌شده است. خوشبختانه دیگر لازم نیست این هورمون‌ها را از سگ‌ها استخراج کنند.عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

ازنظر شیمیایی، تستوسترون یک استروئید است. ازنظر بیولوژیکی یک آندروژنیک محسوب می‌شود. ازنظر قانون تستوسترون یک داروست که بدون نسخه امکان فروش ندارد (در کشورها)؛ اما اگر دنبال فروش آزاد آن هستید می‌توانید به کشورهایی مثل مکزیک و تایلند مراجعه نمایید.

مردان و زنان هر دو تستوسترون تولید می‌کنند، یک مرد بالغ معمولی در هرروز ۵ تا ۱۰ میلی‌گرم و یک زن بالغ حداقل ۱۰ برابر کمتر از مردان در روز تستوسترون تولید می‌نماید. در مردان، تقریباً ۹۵ درصد تستوسترون در گروه سلول‌های موجود در بیضه‌ها تولید می‌شود. در زنان هم نزدیک ۵۰ درصد آن در تخمدان‌ها تولید می‌گردد. غدد فوق کلیوی که در بالای کلیه وجود دارند بخش ناچیزی از تستوسترون مردان و مابقی تستوسترون زنان را تولید می‌نماید.

بدون در نظر گرفتن نحوه و مکان تولید در هر دو جنسیت، ترکیبی که هورمون‌های جنسی از آن ایجاد می‌شود دشمن قسم‌خورده هر متخصص تغذیه یعنی کلسترول است.

سطح این هورمون در طول روز متغیر است. در مردان صبح‌ها بیشترین سطح تستوسترون گزارشی شده است، به‌تدریج و در طول روز این مقدار کاهش می‌یابد. تولید معمولی تستوسترون به‌طورکلی توسط یک هورمون دیگر که هر ۱ تا ۳ ساعت ترشح می‌شود کنترل می‌گردد. هورمون کنترل‌کننده گنادوتروپین (GNRH) است. میانگین رنج تستوسترون کل در مردان ۱۹ تا ۳۹ ساله بین ۲۶۴ تا ۹۱۶ نانوگرم در هر دسی لیتر است. در زنان بالای ۱۹ سال این نرخ بین ۸ تا ۶۰ نانوگرم در هر دسی لیتر است. از این مقدار فقط ۲۵ درصد از نوع بیولوژیکی فعال، بین ۲ تا ۳ درصد به‌عنوان تستوسترون آزاد و مابقی در پیوند با آلبومین است. هر چه که باقی بماند با یک پیوند سخت به پروتئینی با SHBG می‌چسبد.

استروژن SHBG را در بدن افزایش می‌دهد، این در حالی است که تستوسترون و سایر آندروژنها معمولاً SHBG را کاهش می‌دهند؛ بنابراین می‌توان سطح تستوسترون کل را در یک رنج سالم و طبیعی نگه داشت؛ اما اگر درصد بالایی از آن در پیوند با SHBG باشد، سطح تستوسترون کلی بدن کاهش می‌یابد.

تست تستوسترون با اندازه انگشتان: یک روش غیرمعمول و تا مقدار زیادی درست برای پیدا کردن سطح این هورمون ارثی بدن، نگاه کردن به دست راست است.

کف دستتان را تخت روی یک میز قرار دهید، ببینید که آیا انگشت انگشتر شما از انگشت اشاره بلندتر است یا خیر. اگر این‌گونه است هنگام رشد به‌اندازه کافی تستوسترون دریافت نموده و دریافت‌کننده‌های آندوژنتان به‌خوبی کار کرده‌اند.

تستوسترون به‌راحتی می‌تواند وارد سلول‌ها شود و با گیرنده‌های آندروژن موجود در سلول ترکیب گردد. همچنین این هورمون می‌تواند در نقش یک پرو هورمون در اندام جنسی و بافت‌ها مانند پوست، فولیکول‌های مو و چربی ظاهر شود. به‌عنوان‌مثال وقتی‌که آنزیم ۵-آلفا ردوکتاز موجود باشد مثلاً در پروستات یا پوست، تستوسترون به یک آندروژن دیگر یعنی دی هیدروتستسترون تبدیل می‌گردد.

در بافت چربی، تستوسترون به استروژن تبدیل می‌شود. به‌عبارت‌دیگر هر چه بافت چربی باشد، بدن شما استروژن بیشتری از تستوسترون تولید می‌کند.

در بزرگ‌سالان، تستوسترون تأثیرات مختلفی روی بدن می‌گذارد: عضلات: افزایش سنتز پروتئین و افزایش حجم و قدرت عضلانی. چربی بدن: جلوگیری از جذب بیش‌ازحد چربی و ذخیره آن و افزایش تعداد گیرنده‌های بتاآدرنرژیک چربی سوز. مغز: افزایش قدرت شناخت، حافظه، میل جنسی و احساسات. قلب: بهبود جریان خون و سلامت سیستم قلبی و عروقی. استخوان: افزایش سلول‌های قرمز خون و بهبود رشد استخوان‌ها و کنترل تراکم آن‌ها. اندام جنسی مردان: پشتیبانی از تولید اسپرم و باروری، بهبود رشد آلت جنسی و توانایی نعوظ. پوست: بهبود تولید کلاژن و مو.

کلیه‌ها: تولید اریتروپویتین (EPO) که باعث ساخت سلول‌های قرمز خون می‌شود. به‌علاوه تستوسترون باعث افزایش فاکتور رشد شبیه انسولین (IGF-1) شده و داشتن سطح تستوسترون مناسب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش مرگ ناگهانی، چربی بدن پایین و افزایش نرخ متابولیسم می‌شود.

در مردان دارای سطح تستوسترون پایین، مصرف مکمل‌های حاوی هورمون باعث افزایش انرژی، حجم عضلانی، کارایی جنسی، تراکم استخوان، کاهش چربی بدن و جلوگیری از افسردگی می‌گردد.

تستوسترون پایین در مردان باعث افزایش چربی و وزن، کاهش مصرف کالری و حساسیت به انسولین می‌شود. در زنان داشتن سطح تستوسترون بالا همین تأثیرات منفی را می‌گذارد. به‌طورکلی و در هر دو جنس، تستوسترون مستقیماً روی سیستم عصب مرکزی تأثیر گذاشته و باعث مدیریت متابولیسم، کالری سوزی بدن و حفظ سطح سالم گلوکز خون می‌شود. به‌عنوان‌مثال وقتی‌که هر هفته به مدت ۶ ماه به مردان بین ۲۱ تا ۳۷ ساله‌ای که سالم بوده ولی ورزش نمی‌کردند، ۲۰۰ میلی‌گرم انسولین تزریق شد، سطح تستوسترون تا ۹۱٫۱ درصد افزایش پیدا کرد. وزن بدون چربی بدن تا ۹٫۶ درصد افزایش و توده چربی بدن تا ۱۶٫۲ درصد کاهش داشت.

نتایج ۵۹ مطالعه روی بیش از ۵۰۰۰ نفر نشان داد که افراد جوان‌تر بیشترین مقدار کاهش گلوکز خون را تجربه کرده‌اند. این تحقیقات همچنین نشان داده است که مصرف تستوسترون به‌صورت دارو به طرز چشمگیری باعث افزایش توده عضله بدن و کاهش چربی بدن شده است.

اگرچه بسیاری از فواید تستوسترون که در بدن رخ می‌دهد به دلیل تبدیل آن به آندروژن یا استروژن است، اما در عضلات این‌گونه نیست. تستوسترون به‌صورت مستقیم روی رشد عضلات تأثیرگذار است، به همین دلیل به آن استروئید آنابولیک می‌گویند.

تئوری پیش‌قدم در این زمینه این است که تستوسترون باعث فعال‌سازی و افزایش سلول‌های ماهواره‌ای در فیبرهای عضلانی می‌شود. با فعال شدن، این سلول‌ها به کمک فیبرهای عضلانی آمده و باعث بزرگ‌تر شدن آن‌ها می‌شود. همچنین این سلول‌ها با ترکیب شدن باهم می‌توانند فیبرهای عضلانی جدید ایجاد کنند.

به‌علاوه، تستوسترون تعداد مراکز کنترل را درون فیبرهای عضلانی می‌کند. با بروز این حالت و تمرین بدنسازی به‌صورت مرتب حساسیت گیرنده‌های آندروژن افزایش‌یافته و تأثیر تستوسترون روی عضله و کارآمدی آن به طرز چشمگیری چند برابر می‌شود.

همچنین تستوسترون خاصیت ضد کاتابولیکی هم دارد چراکه جلوی قابلیت هورمون‌های کاتابولیکی مثل کورتیزول را برای اتصال به گیرنده‌های اصلی‌اش می‌گیرد. پس تستوسترون هم یک استروئید آنابولیک و هم آنتی کاتابولیک است. این خواص باعث می‌شود که تستوسترون به سنگ بنای ساخت و حفظ حجم عضلانی تبدیل‌شده و سرعت ریکاوری بعد از تمرین را افزایش دهد.

تا همین چند سال اخیر، دانشمندان معتقد بودند که تستوسترون در بدنسازی تنها با بزرگ‌تر کردن عضلات باعث قوی‌تر شدن آن‌ها می‌شود. بااین‌حال، مشخص‌شده است که تستوسترون باعث افزایش میزان کلسیم آزادشده درون سلول می‌شود که نتیجه آن افزایش قدرت انقباض عضله است. همچنین در یک مطالعه اخیر دیگر معلوم شده است که (DHT) (دی هیدرات تستوسترون) به‌صورت مستقیم باعث بهبود قدرت انقباض عضلات تا ۳۰ درصد می‌شود.

مردم فقط دنبال خاصیت عضله سازی تستوسترون نیستند. تستوسترون با افزایش EPO، می‌تواند باعث تولید شدن سلول‌های قرمز خون بیشتری می‌شود. هرچه مولکول‌های قرمز باشد، ظرفیت حمل اکسیژن در خون و عضله‌های تحت‌فشار می‌گردد. تزریق تستوسترون در جوندگان مشخص کرده است که باعث افزایش کارخانه‌های چربی سوزی و تولید انرژی (میتوکندری) درون سلول‌ها می‌شود. اگر همین نتایج در انسان‌ها هم حاصل شود، می‌تواند ظرفیت عظیمی برای مطالعات در حوزه پیری و کهن‌سالی ایجاد کند.

تا زمانی که سطح تستوسترون در رنج میانگین و معمولی باشد، به نظر می‌رسد که تأثیر مثبتی روی عملکرد ورزشکاران و بدنسازهای مرد ندارد. نمونه خون جمع‌آوری‌شده از مردان و زنان ورزشکار حرفه‌ای در سطح جهانی بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نشان داده که در مردان، ورزش‌های دومیدانی مقداری تستوسترون را افزایش داده است، اما در ورزش‌های پرتابی این مقدار کاهش پیداکرده بود. در هیچ‌کدام از ورزش‌ها امکان پیش‌بینی عملکرد ورزشکار میسر نبود.

در زنان برخلاف مردان، افراد دارای تستوسترون آزاد در رشته‌های دو ۴۰۰ متر، دو ۸۰۰ متر، پرتاب چکش و پرش ارتفاع نسبت به رقبای دارای سطح تستوسترون پایین‌تر بین ۱٫۸ تا ۴٫۵ درصد بهتر عمل کرده بودند.

با در نظر گرفتن نقش هورمون تستوسترون در توسعه جنسی مردان و باروری آن‌ها، مکمل‌های حاوی تستوسترون نشان داده‌اند که باعث بهبود فعالیت‌های جنسی در مردان می‌شود. پژوهشگران فواید تستوسترون در سلامت جنسی مردان را در پنج گزینه خلاصه کرده‌اند:

روانی (Physiological): تستوسترون نیتریک اسید را تحریک نموده و فشارخون را افزایش می‌دهد.

ساختاری (Structural): تستوسترون باعث می‌شود که آلت تناسلی مردانه کارکرده و عملکرد صحیحی داشته باشد.

عصبی (Neural): تستوسترون بافت درگیر در فعالیت جنسی را بهبود بخشیده و جریان مورد نیاز را فراهم می‌کند.

رقابتی (Antagonistic): تستوسترون جلوی فعالیت آنزیم دخیل در از بین رفتن حالت نعوظ را می‌گیرد.

پشتیبانی (Supportive): تستوسترون کمک می‌کند که تأثیرات منفی ناشی از سالخوردگی و بیماری‌ها در فعالیت جنسی از بین بروند.

بااین‌حال مصرف تستوسترون با دوز بالا می‌تواند باعث ناباروری و عقیم شدن مردان گردد. جالب است بدانید که مصرف دوز بالای تستوسترون به‌عنوان یک‌راه ضدبارداری بین ۷۰ تا ۹۰ درصد قابل‌اطمینان است. این درصد اطمینان از سایر روش‌های ضدبارداری پایین‌تر است. اگرچه معمولاً ناباروری حاصل از مصرف تستوسترون باگذشت چند ماه یا چند سال از عدم مصرف از بین می‌رود، اما مصرف طولانی‌مدت آن می‌تواند باعث ناباروری دائمی گردد. مصرف تستوسترون در زنان با میل جنسی کم یک روش ایمن و کارآمد برای افزایش میل جنسی و لذت است. تنها تأثیر جانبی این درمان بروز آکنه می‌باشد.

معمول‌ترین تأثیر تستوسترون روی مغز افزایش روحیه پرخاشگری و تصمیم‌گیری پرخطر است. هر چه جنین در معرض تستوسترون قرارگرفته و یا در سنین نوجوانی و بلوغ تستوسترون مصرف شود، احتمال اینکه فرد دچار کمبود مهارت‌های اجتماعی مانند هم دردی یا دلسوزی شود افزایش می‌یابد. این افراد همچنین ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان دهند.

به‌طورکلی، مردانی که دارای سطح طبیعی تستوسترون بالاتری نسبت به سایر افراد هستند، حافظه بهتری دارند. این خاصیت باعث شده است که پژوهشگران ارتباط بین تستوسترون و آلزایمر را موردمطالعه قرار دهند. نتیجه این تحقیقات نشان داد که تجویز تستوسترون در مردان دارای سطح پایین این هورمون، توانایی‌های مغز را ممکن است بهبود ببخشد.

به‌طورکلی، تمرینات بدنسازی بالاتر از توانایی فعلی شما می‌تواند تولید تستوسترون را تحریک کند.

اگر معمولاً با اجرای ۵ ست ۵ تکرار پرس سینه و استراحت ۲ دقیقه‌ای بین هر ست خسته می‌شوید، کاهش وزنه‌ها تا زمانی که بتوانید تکرارهای ۱۰ تا ۱۲ تایی در هر ست انجام دهید می‌تواند حجم نسبی تمرین بدنسازی و ترشح تستوسترون را افزایش دهد.عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

همین نگرش در تمرین‌های مثل دویدن یا دوچرخه‌سواری هم صدق می‌کند. تمرینات HIIT هم از این قاعده مستثنا نیستند. کار در زمان کمتر انجام دهید تا تستوسترون بیشتری در بدنتان ترشح شود. بعدازاینکه بدنتان با شرایط سازگار شد باید در بره خود تغییری ایجاد کنید تا ترشح تستوسترون تغییر نکند. به‌عبارت‌دیگر، اگر می‌خواهید با تمرینات بدنسازی انجام‌شده خود بیشترین تأثیر را روی تستوسترون بگذارید باید به‌صورت منظم تمرینات خود را تغییر دهید.

همچنین تحقیقات نشان داده است که تمرین بدنسازی در روز نسبت به صبح تحریک بهتری برای رشد تستوسترون محسوب می‌گردد. توصیه می‌کنیم زمانی تمرین کنید که سطح انرژی شما بالا بوده و بتوانید تمرینات را با حجم زیاد و شدت بالا انجام دهید.

تستوسترون بی‌دلیل پادشاه هورمون‌ها ‌گذاری نشده است. روحیه رقابتی، پیروزی یا احساس پیروزی، رسیدن به اهداف و یا حتی حس غلبه بر دیگران باعث افزایش تستوسترون می‌گردد. کافی است اعتمادبه‌نفس خود را از دست دهید تا سطح تستوسترون بدنتان کاهش یابد.

همین‌که بخواهید یک مسابقه را ببرید به این معنا نیست که هورمون تستوسترون بدنتان افزایش می‌یابد، برای این حالت باید عصب‌هایی از جنس فولاد داشته باشید. قرارگیری در شرایط تنش‌زا و ترشح مقدار زیادی کورتیزول باعث می‌شود که واکنش تستوسترون شما افزایش یابد. به‌عنوان‌مثال، در ورزش تنیس داشتن اعتمادبه‌نفس قبل مسابقه باعث افزایش سطح تستوسترون خون می‌گردد. اگر نتیجه مسابقه برد باشد میزان این تستوسترون چند برابر می‌شود. همین شرایط در ورزش جودو هم نتایج مشابهی را ایجاد می‌کند.

رابطه جنسی هم باعث افزایش سطح تستوسترون می‌شود، جالب است بدانید که در مردان دیدن تصاویر تحریک‌کننده سبب ترشح هورمون تستوسترون می‌گردد. متأسفانه فکر کردن در مورد مسائل جنسی این خاصیت را ندارد.

استفاده از تنباکو به دلیل داشتن نیکوتین باعث افزایش سطح تستوسترون کل و تستوسترون آزاد می‌شود. هنوز مشخص نیست که مصرف سیگارهای الکترونیکی، آدامس نیکوتین دار یا تنباکو جویدنی همین خاصیت را داراست یا خیر.

البته نباید ضررهای قلیان و سیگار را فراموش کرد و به دلیل افزایش نسبی تستوسترون آن‌ها را مصرف نمود. ضرر این موارد به‌مراتب بسیار از فواید احتمالی آن‌هاست.

در مردان، افزایش سن یک عامل کاهنده تستوسترون محسوب می‌شود. به‌مرورزمان و با گذشتن از سن ۳۰ سال در هر دهه تستوسترون کل کاهش‌یافته و SHBG افزایش می‌یابد. مسلماً نمی‌توانید عددهای درج‌شده در قسمت تاریخ تولد شناسه خود را تغییر دهید اما با مدیریت چند جنبه از زندگی خود می‌توانید ترشح تستوسترون را افزایش دهید:

عدم مصرف الکل: مصرف الکل تأثیر منفی روی سطح تستوسترون خون می‌گذارد، اما مصرف الکل باعث افزایش نسبت تستوسترون به کورتیزول می‌شود، دلیل آن‌هم این است که الکل حس اعتمادبه‌نفس کاذب ایجاد کرده و به‌صورت موقت استرس را کاهش می‌دهد.

کنترل استرس: استرس کرونیک (Chronic) مثل تمرین بیش‌ازحد، باعث کاهش تستوسترون کل و افزایش نسبت آنابولیک به کاتابولیک هورمون‌های تستوسترون به کورتیزول می‌گردد. جالب است بدانید که تمرین بیش‌ازحد تأثیر منفی روی سطح تستوسترون دارد.

عدم رژیم گرفتن بیش‌ازحد: برای نگه‌داشتن سطح تستوسترون در حد خود، نباید برای مدت طولانی رژیم‌های کم‌کالری بگیرید. در این حالت برخی از چربی‌ها و پروتئین‌ها، گیرنده‌های آندروژن درون عضلات را افزایش داده که نتیجه آن حذف تستوسترون از جریان خون می‌باشد.

مصرف پروتئین بعد از تمرین بدنسازی: نتایج یک تحقیق منتشر نشده مشخص کرده است که مصرف پروتئین وی پس از تمرینات بدنسازی باعث می‌شود که تا مدت ۶ ساعت مقدار تستوسترون درون سلول‌های عضلانی افزایش پیدا کند.

عدم انجام تمرینات استقامتی بیش‌ازحد: تمرینات استقامتی شدید و طولانی باعث کاهش سطح تستوسترون می‌شوند. این در حالی است که تمرینات استقامتی معمولی و مدیریت‌شده تأثیر خاصی روی تستوسترون ندارند. به‌صورت کلی با افزایش مسافت و انرژی در تمرینات استقامتی سطح تستوسترون کاهش می‌یابد.

لاغر بمانید: تحقیقات روی دوقلوهای همسان نشان داده است که افزایش چربی بدن باعث می‌شود که سطح تستوسترون کل و در دسترس کاهش پیدا کند.

چند فاکتور سبک زندگی دیگر هم‌روی سطح تستوسترون بدن شما تأثیر می‌گذارند، برخی از این موارد را نمی‌توانید و یا نمی‌خواهید تغییر بدهید.

تشکیل خانواده: اگر شما یک زن هستید و از داروهای کنترل بارداری به‌صورت خوراکی استفاده می‌کنید به‌احتمال‌زیاد سطح تستوسترون پایین‌تری نسبت به زمان بدون دارو خواهید داشت. ازدواج و بچه داشتن هم‌روی سطح تستوسترون خانم‌ها تأثیرگذار بوده و آن را کاهش می‌دهد. حتی آرام کردن یک نوزاد شیرخوار گریان هم در خانم‌ها سطح تستوسترون را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد؛ اما آیا این به آن معنا است که باید از همه این کارها خودداری کنید؟ مسلماً خیر. فقط از آن‌ها آگاه باشید، چراکه بزرگ‌تر شدن بچه‌ها تأثیر کاهنده تستوسترون روی شما کاهش می‌یابد.

در برخی از مطالعات (نه همه) همین تأثیر روی مردان هم مشاهده‌شده است. مردان مجرد و مردانی که در یک رابطه عاطفی نیستند بیشترین مقدار تستوسترون را دارا هستند، این در حالی است که مردان متأهل معمولاً سطح تستوسترون پایین‌تری دارند. به‌طورکلی ازدواج باعث کاهش سطح تستوسترون مردان شده و بچه داشتن آن را به حداقل میزان خود می‌رساند.

همه این شواهد نظریه «چالش» را تقویت می‌کند. نظریه‌ای که طبق آن در پرندگان میزان تستوسترون با ایجاد حس رقابت و غلبه بر سایر پرندگان نر افزایش می‌یابد.

این قضیه فقط مربوط به آقایان نمی‌شود. در خانم‌ها هم ازدواج و داشتن بچه‌های کوچک باعث کاهش تستوسترون نسبت به خانم‌هایی که چند سال از ازدواجشان گذشته و بچه‌های بزرگ‌تری دارند، می‌شود. به نظر می‌رسد که حس رقابت روی فرزند آوری بر سطح تستوسترون تأثیرگذار است.

یک خبر بد برای خانواده‌ها داریم و آن این‌که سطح تستوسترون مردان پس از طلاق افزایش می‌یابد.

ورزش‌های موردعلاقه: مشاهده برد یا باخت تیم موردعلاقه‌تان هم‌روی میزان تستوسترون بدنتان تأثیرگذار است. دقیقاً همان‌طور که احساس برد یا باخت شخصی روی آن تأثیر می‌گذارد.

استرس، بیماری و آسیب‌دیدگی: استرس داشتن باعث می‌شود که سطح تستوسترون کاهش یابد.

آسیب‌دیدگی‌های ورزشی، بیماری‌های جدی و عمل جراحی هم تأثیر منفی روی میزان ترشح این هورمون می‌گذارند. با توجه به همین موضوع تحقیقات نشان داده است که تجویز هورمون تستوسترون به‌صورت تزریقی در بیماران مبتلابه ناراحتی‌های ارتوپدی و جراحی‌های دیگر سبب می‌شود که سرعت ریکاوری و بهبود بافت آسیب‌دیده افزایش یابد.

آلودگی با مواد شیمیایی: آخرین مورد هم این‌که مشخص‌شده است بسیاری از ترکیبات شیمیایی باعث کاهش تستوسترون و گیرنده‌های آندروژن می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، همه ترکیباتی که برای دفع اشعه UV مورداستفاده قرار می‌گیرند، تولید تستوسترون را کاهش می‌دهند. برخی از مواد اولیه معمول مانند پلاستیک، رزین‌ها و سایر ترکیبات پیوندی یافت شونده در مایع شستشو، رنگ و یا لباس باعث کاهش تستوسترون می‌گردند.

برخی از نشانه‌های داشتن تستوسترون پایین عبارت‌اند از:

تستوسترون را به چند روش می‌توان مصرف نمود، از طریق تزریق، ژل پوستی، برچسب، کاشت زیرپوست به‌صورت کپسول رها کن تدریجی، اسپری در کانال تنفسی و یا به صورت مکیدنی.

هرکدام از این روش‌ها مزایا و معایبی نسبت به سایر روش‌ها دارا هستند. به‌عنوان‌مثال، ژل تستوسترون و سایر روش‌های جذبی از طریق پوست نباید توسط والدین کودکان و نوجوانان مصرف شود، چراکه به دلیل شستشوی لباس‌ها، اشتراک اتاق، حوله و سایر لباس‌ها ممکن است باعث انتقال آن به سایر افراد شود.

مکمل تستوسترون نباید توسط خانم‌هایی که باردار هستند و یا قصد بارداری دارند مصرف گردد. به‌طورکلی مردانی که می‌خواهند پدر شوند و یا یک خانواده باسابقه سرطان‌های مرتبط با گیرنده‌های آندروژن دارند هم نباید تستوسترون مصرف کنند.

معمول‌ترین عوارض مصرف تجویزی تستوسترون، افزایش آکنه، درد یا ورم در ناحیه تزریق و بزرگ شدن سینه‌ها در مردان است. خشونتی هم که به نظر می‌رسد در اثر مصرف تستوسترون بروز می‌کند، بسیار نادر بوده و تنها در تعداد کمی از افراد مشاهده می‌شود.

نگرانی از بابت این‌که تستوسترون درمانی باعث افزایش خطر حمله قلبی و یا سایر بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود هم بسیار بزرگ‌نمایی شده است. یک مطالعه آماری روی ۳۰ تحقیق نشان داد که هیچ ارتباط قابل‌توجهی بین مصرف تستوسترون و افزایش خطر سکته قبلی یا افزایش مرگ‌ومیر وجود ندارد. جالب است بدانید که برعکس این موضوع امکان‌پذیر است؛ یعنی کمبود تستوسترون خطر ابتلا به بیماری‌های پیش‌رونده قلبی عروقی و مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.

همچنین بالا بودن طبیعی سطح تستوسترون و یا تستوسترون درمانی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان سالم نمی‌شود. شواهد قوی عکس این قضیه را نشان می‌دهند، یعنی کم بودن تستوسترون خطر ابتلا به سرطان پروستات و سایر سرطان‌ها را افزایش داده و پیشرفت بیماری را می‌کند.

همه مطالب ذکرشده در صورت مصرف غیراستاندارد (بیش‌ازحد و خودسرانه) تستوسترون نقض می‌شود. سکته، بیماری‌های قلبی عروقی، مرگ ناگهانی، بیماری‌های کبد، کلیه و همه از خطرات مصرف زیاد و غیراصولی تستوسترون محسوب می‌گردند. در خانم‌ها بروز آکنه، تغییر همیشگی صدا، کچلی، افزایش موهای صورت، بزرگ شدن اندام جنسی، کوچک شدن سینه، افسردگی و نازایی در اثر مصرف بیش‌ازحد تستوسترون گزارش‌شده است.

در مردان بالغی که بیش‌ازحد از استروئیدهای آنابولیک استفاده کرده‌اند عوارضی مانند آکنه، کچلی، عقیم شدن دائمی، بزرگ شدن سینه‌ها، از دست دادن میل جنسی، اختلال در عملکرد نعوظ، کوچک شدن بیضه‌ها و عرق کردن بیش‌ازحد گزارش‌شده است.

اگر دراین‌باره نگران هستید و یا احساس می‌کنید که سطح این هورمون در بدن شما کم است، پیشنهاد می‌کنیم که میزان تستوسترون خود را توسط یک پزشک متخصص اندازه‌گیری کنید. معمولاً پزشک‌ها سطح تستوسترون کلی بدن شمارا که شامل تستوسترون آزاد و تستوسترون پیوندی است را اندازه‌گیری می‌کنند. این مقدار شروع خوبی برای تصمیم‌گیری در مورد اقدامات بعدی شما است.

اگر تستوسترون در دسترس پایینی ندارید و یا مشکلی در گیرنده‌های آندروژن بدن شما وجود ندارد، نیازی نیست از تستوسترون به‌صورت مکمل استفاده کنید. همین‌که سعی کنید به‌صورت طبیعی ترشح این هورمون را افزایش دهید کافی است. همچنین تا جای امکان از عواملی که سطح تستوسترون را کاهش می‌دهند دوری‌کنید.

نمی‌دانم که دراین‌باره به‌اندازه کافی تذکر داده‌ام یا خیر؛ اگر احساس می‌کنید که باید تستوسترون مصرف کنید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید نه یک فرد هیکلی غریبه در باشگاه. هیچ توصیه‌ای را غیر از توصیه پزشک قبول نکنید.

ذخیره ، و وب سایت من در مرورگر.

به صورت رایگان توی خبره ما عضو بشید تا مطالب سایت ، به تون ارسال بشه .

از بره های ورزشی گرفته تا آموزش انجام حرکات و

مطمئن باشید توی دوران نا امیدی ، های انگیزشی ما ، مثل یه بمب انگیزه براتون عمل می کنه .

هرگز براتون اسپم ارسال نمی کنیم  ، قول میدیم 🙂

تستسترون ی آشنا در پزشکی و جوامع ورزشکاران بدن‌ساز است. این هورمون که از دسته هورمون‌های استروئیدی است نقش مهمی در بلوغ و نمو پستانداران از جمله انسان‌ها دارد. هورمون تستوسترون توسط ورزشکاران به عنوان کمک کننده و افزایش دهنده عملکرد استفاده می‌شود. امروز در جیمیتو به بررسی هورمون تستسترون و اثرات آن خواهیم پرداخت.

 

همان‌طور که اشاره کردیم تستسترون هورمونی جنسی است که تولید آن بیش از دو ماهگی در رحم مادر آغاز گشته و در تعیین جنسیت نوزاد دخالت دارد. تولید این هورمون در دوران بلوغ به عنوان نیاز جنسی برای تکامل بلوغ در پسران مورد نیاز است. وجود این هورمون باعث تغییرات فیزیکی در بدن جنس نر می‌گردد. هورمون تستوسترون از جمله هورمون‌های استروئیدی است که ساختار اصلی آن کلسترول است.

 

تستسترون مهم‌ترین هورمون مردانه و بسیار مؤثر در رشد و تکامل اندام‌های جنسی و بروز صفات ثانویه جنسی مانند رویش موی صورت، بم شدن صدا، ریزش موی مدل مردانه و خواص آنابولیک مانند رشد عضلات و توده استخوانی است. این هورمون باعث جهش رشد در نوجوانان و توقف رشد قدی با بستن صفحات رشد در دو انتهای استخوان‌ها می‌شود. تستسترون باعث ساخته شدن بافت‌ها می‌گردد. محل اصلی ساخت و ترشح این هورمون در بدن مردها بیضه است هر چند که مقدار کمی در غده فوق کلیوی هم تولید می‌شود.عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

تستسترون با افزایش سن دچار کاهش می‌گردد. کاهش سطح تستسترون علائمی به مانند افسردگی، کاهش انرژی، کاهش میل جنسی، کاهش تحرک، پرخاشگری، عدم تمرکز، درد عضلانی و بی‌خوابی دارد. کاهش تستوسترون عوارض جانبی زیادی نیز دارد. اغلب مردان بعد از سن ۳۰ سالگی دچار روند نزولی در سطح تستوسترون خون می‌شوند که این امر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی، کم شدن تراکم استخوان و مواد معدنی، اختلال در عملکرد جنسی و کاهش توان عضلانی را در پی دارد. خانم‌ها نیز در اثر کاهش سطح این هورمون آنابولیک در بدنشان دچار مشکل می‌شوند. کاهش تستوسترون سبب از بین رفتن تعادل بین تستسترون و استروژن می‌گردد که نتیجه آن افزایش چربی بدن، کندی متابولیسم، کاهش استقامت و پوکی استخوان است.

بدن‌سازان در وهله اول به علت تأثیرات عضله سازی این هورمون از استرهای مختلف تستوسترون مانند تستسترون سوسپانسیون، پروپیونیت و استفاده می‌کنند، استفاده غیرعلمی این هورمون توسط ورزشکاران (افراد سالم) دوپینگ محسوب می‌شود و بسته به نوع دارو با عوارضی چون ریزش موی سر، افزایش موهای زائد بدن، جوش‌های پوستی، کاهش میزان ترشح این هورمون توسط بدن و قدرت باروری (وابسته به نوع سیکل)، ژنیکوماستی و همراه خواهد بود.

آمپول تستسترون همچنین در پرورش اندام و ورزش‌های قدرتی دیگر نیز کاربرد دارد. این دارو که تحت عناوین تجارتی مختلف تولید و عرضه می‌شود تستوسترونی طولانی اثر بوده و بسته به ویژگی‌های متابولیکی افراد، به مدت ۲ یا ۳ هفته در بدن به صورت فعال باقی می‌ماند؛ اما بدن‌سازان و وزنه‌برداران قدرتی به طور متوسط هفته‌ای یک تزریق از این دارو را انجام می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد که نیمه‌عمر پلاسمایی این دارو در خون حدود ۷ روز است.

 

مصرف تستسترون در دوران بارداری توسط مادر می‌تواند کاملاً خطرناک باشد. لذا قبل از مصرف داروهای شامل این هورمون می‌بایست با پزشک مشورت کنید. همچنین اگر فرد مبتلا به سرطان پروستات، سرطان سینه یا بیماری‌های دیگر به مانند بیماری قلبی هستید، مصرف خودسرانه تستسترون می‌تواند برای شما خطرناک باشد. پزشکان تزریق یا خوردن تستوسترون را به صورت دارویی برای بیماران کلیوی و کبدی نیز ممنوع کرده‌اند. عوارض مصرف خودسرانه تستسترون می‌تواند غیرقابل جبران و برگشت‌پذیر باشد لذا در صورت نیاز می‌بایست قبل از هر اقدامی، با پزشک متخصص مشورت کرد. در ادامه به طور مفصل به باید و نبایدهای مصرف تستوسترون خواهیم پرداخت.

در صورتی که یکی از موارد زیر را در خود دارید یا نسبت به دریافت تستسترون حساسیت دارید باید به پزشک خود یا مربی ورزشی خود اطلاع دهید. مواردی که موجب تداخل و بروز مشکلات جدی با مصرف تستسترون می‌شود شامل:

حتی اگر مشکوک هستید که بیماری‌هایی به مانند آنچه که در ادامه خواهیم گفت می‌تواند سلامتی شما با مصرف تستوسترون را به حاشیه بکشاند می‌بایست به تجویزکننده تستوسترون اطلاعات لازم را بدهید. بیماری‌های مشکوک به دریافت تستسترون عبارت‌اند از:

خوردن داروهای تستسترونی می‌تواند به جنین مشکلات جبران ناپذیر وارد کند و موجب بروز مشکلات مادرزادی در آن شود. اگر حامله هستید به هیچ وجه تستسترون مصرف نکنید (اهمیت این موضوع باعث گفتن چند بار آن شده است) و اگر در طول دوره درمان نیاز دارید که از هورمون تستوسترون مصرف کنید می‌بایست با پزشک مشورت‌های لازم را داشته باشید. تنها زمانی مجاز هستید دارویی مصرف کنید که پزشک آن را تحت کنترل داشته باشد.

اطلاعات دقیقی از انتقال تأثیرات تستسترون به شیر مادر در دسترس نیست، بنابراین می‌بایست در زمان شیردهی به کودک نیز احتیاط‌های لازم را داشته باشید.

تستسترون به صورت تزریقی وارد عضلات می‌شود و هر دو هفته تا چهار هفته یک‌بار می‌توان تزریق انجام داد. سوء استفاده و مصرف نا به‌جای تستسترون همان‌طور که بارها اشاره کردیم عوارض جانبی به دنبال دارد که از جمله آن‌ها در مردان بزرگ شدن سینه‌ها، بیضه‌های نابارور، فشارخون بالا، حمله‌های قلبی، سکته مغزی، بیماری کبدی، مشکلات رشد استخوان، اعتیاد به مصرف دوباره و اثرات ذهنی به مانند خشونت است. این علائم شباهت زیادی به کمبود تستسترون دارد و باعث سردرگمی افراد می‌گردد.

تزریق تستسترون باید زیر نظر پزشک متخصص باشد و مراقبت‌های لازم بعد از آن انجام شود. در طول مدت درمان می‌بایست شخص زیر نظر پزشک باشد. برخلاف آنچه که تصور می‌شود تستسترون در مورد عملکرد ورزشی نمی‌تواند تأثیر معجزه‌آسایی داشته باشد. آنچه که مسلم است مصرف درست مواد غذایی و تأمین روزانه نیاز بدن برای دریافت تستسترون توسط غدد درون‌ریز است. در طول مدت‌زمان دریافت تستسترون می‌بایست شما آزمایش‌های مکرر خون برای ارزیابی وضعیت بدنی خود داده باشید. رشد استخوان پسران در دوران بلوغ می‌تواند تحت تأثیر هورمون تستسترون باشد لذا می‌بایست در این افراد با استفاده از اسکن و رادیولوژی طول استخوان‌ها را ارزیابی کرد.

 

 

در صورتی که یکی از علائم ذکر شده در یا تنفس سخت، تورم در چهره، لب‌ها و گلو را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید. علائم عوارض جانبی تستوسترون عبارت‌اند از:

مصرف تستسترون در بانوان موجب بروز برخی از ویژگی‌های مردانه در آن‌ها می‌شود. اگر شما تحت درمان با تستوسترون هستید و یکی از علائم زیر را مشاهده کردید بهتر است با پزشک خود سریعاً تماس حاصل نمایید.

این علائم و همه نکاتی که در مورد تستسترون به شما گفته شد برخی از نشانه‌های مصرف این هورمون است و شما می‌بایست در طول مدت درمان یا تزریق تحت نظر پزشک باشید.

 

داروهای گیاهی و برخی دیگر از داروهای مربوط به پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در کنار مصرف تستوسترون ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ بنابراین اگر شما نیاز دارید روزانه از مواد دارویی دیگر استفاده کنید با پزشک خود قبل از تزریق تستسترون مشورت کنید. داروهایی هم‌پایه با تستسترون وجود دارند که عبارت‌اند از Danazol، Fluoxymesterone، Methyltestosterone،Oxandrolone و Nandrolone که اثرات مشابه تستسترون دارند.

اگر به بدنسازی علاقه مند هستید و قصد دارید به جای مصرف داروهای پر خطر استروئیدی به سراغ روش‌های طبیعی بروید. در این بخش شما را راهنمایی خواهیم کرد.

 

قبل از هر کاری باید عادت غذایی خود را تغییر دهید و به سراغ غذاهایی بروید که به صورت طبیعی برای شما این هورمون را تولید کنند. در این بخش به این غذاها اشاره خواهیم کرد.

 

خوردن مواد غذایی سالم‌تر سطح تستسترون شما را افزایش می‌دهد، برای مثال می‌توانید از مواد غذایی که منبع غنی مواد معدنی هستند استفاده کنید. سبزی‌ها، دارای مقادیر زیادی کلسیم، روی و منیزیم هستند که تولید تستسترون را افزایش می‌دهند.

 

آجیل شامل پسته، بادام، فندق، بادام‌زمینی حاوی مقادیر کافی از چربی‌های مفید، پروتئین و ویتامین E است که در افزایش تولید تستوسترون بی‌تأثیر نیستند.

 

گوشت ماهی، صدف دریایی، شیر و لبنیات غنی از روی هستند. روی ماده مغذی است که تولید تستوسترون در بدن را افزایش می‌دهد. اگر علاقه‌ای به خوردن گوشت و صدف ندارید می‌بایست از مکمل‌های غذایی استفاده کنید.

تخم‌مرغ حاوی کلسترول مفید برای بدن است که می‌تواند تولید هورمون تستوسترون در بدن را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه شده است روزانه ۳ عدد تخم‌مرغ کامل برای افزایش سطح تستسترون میل کنید.

 

عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

مردان چاق به نسبت هم نوعان لاغر خود میزان تولید تستوسترون پایینی دارند؛ بنابراین برای تولید تستوسترون هر گرم برای شما مهم و قابل توجه است. سعی کنید خوردن نوشیدنی‌های قندی که عامل اصلی چاقی است را کاهش دهید.

 

خوردن برگ کاهو و کلم تأثیر شگفت‌انگیزی در افزایش تولید تستوسترون در مردان دارد. این در حالی است که در زنان تولید هورمون‌های مردانه با خوردن کاهو کاهش پیدا می‌کند.

 

تحقیقات علمی نشان داده است که خوردن ویتامین D3 میزان تولید تستسترون بدن را افزایش می‌دهد.

از دیگر روش‌های افزایش تولید تستسترون در بدن تغییر در سبک زندگی است که از جمله این تغییرات خواب بهتر داشتن، کاهش استرس در زندگی، عدم مصرف الکل و نیکوتین، کاهش کافئین مصرفی، ورزش کردن، کنترل فشارخون و دوری از مواد شیمیایی و مضر برای بدن است.

 

امیدواریم که توانسته باشیم شما نسبت به تستسترون و مصرف آن را تغییر داده باشیم. و توجه داشته باشید که این مقاله صرفا در مورد عوارض و پیامدهای استفاده از این دارو بوده و هرگز و تحت هیچ شرایطی بدون مشورت پزشک این دارو را مصرف نکنید.

 

بخوانید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

گردآوری – نبض ما

دانشمندان دریافته اند استروئیدهای آنابولیک می توانند رشد ماهیچه های اسکلتی را در جانوران آزمایشگاهی تقویت کنند. پس از این کشف، وزنه برداران و بدنسازان و سپس ورزشکاران سایر رشته های ورزشی از این ترکیبات استفاده کردند. این روزها استفاده از انواع هورمون های نیروزا میان جوانانی که تب داغ تناسب اندام و عضلانی شدن را در سر دارند رایج شده است. بعضی از این ورزشکاران که هم ورزشکار حرفه ای و هم مبتدی جزو آنها هستند، بدون توجه به عوارض هورمون های مردانه و فقط برای رسیدن به هدف کاذبی که در سر دارند سلامتی شان را به خطر می اندازند.

در نتیجه مصرف خودسرانه این هورمون های مردانه ، سطح کلی هورمون ها در بدن افراد به هم می ریزد. مرکز کنترل رفتارهای جنسی در مغز، نزدیک قسمت کنترل رفتار قرار دارد. وقتی سطح هورمون های جنسی که عموما جزو هورمون های مردانه هستند تغییر می کند، رفتار فرد مصرف کننده نیز به طرز خشونت آمیز تغییر می کند.عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

از دیگر عوارض این هورمون های مردانه دیابت، پرفشاری و سکته های مغزی، قلبی و مشکلات کبدی و کلیوی است. از آنجا که هورمون ها به صورت تزریق استفاده می شوند. درصورتی که از سرنگ تمیز استفاده نشود، عوارض مصرف هورمون با بیماری هایی مانند هپاتیت و ایدز می شود.

برخی از این داروهای هورمونی می توانند کاهش عملکرد و اندازه غدد جنسی، عقیم شدن و حتی مرگ را به دنبال داشته باشند، گذشته از این موارد هورمون های رایج در بدنسازی حتی آثار منفی بر کبد و کلیه ها هم می گذارند.

در ادامه به بررسی برخی از این هورمون های مردانه می پردازیم:

انواعی از داروها که از هورمون های جنسی مردانه مشتق شده و برای تقویت عضلات استفاده غیرقانونی دارند. وجود این مواد در خون و ادرار ورزشکاران به عنوان دوپینگ محسوب می شود. استفاده از این داروها که حاوی هورمون های مردانه هستند به خصوص در خانم ها باعث ریزش موی سر، عضلانی شدن بیش از حد و به صورت مردانه، پرمویی، اختلال سیستم باروری و بم شدن صدا می شود.

گاه این عوارض حتی بعد از قطع مصرف داروها نیز باقی خواهد ماند. استفاده از این داروها در مردان هم با وجود اینکه این مواد مشتقات تستسترون هستند، به خاطر سرکوب سیستم ترشح هورمون های مردانه درونی، باعث کوچک شدن بیضه ها، عقیمی و بیماری پروستات می شود. علاوه بر این، عوارض کبدی مثل سرطان های کبدی و عوارض روانی شدید این داروها تا سال ها بعد بیمار را آزار خواهد داد.

برخی ورزشکاران علاوه بر سوماتوتروپین (هورمون رشد) انسولین را هم به کار می گیرند تا اینکه اثر هورمون رشد را بهبود بخشند.افراد عادی ممکن است با یک بار تزریق انسولین دچار افت قند خون شدید و شوک هیپوگلیسمی ناشی از آن شوند، به کما بروند و هیچ وقت هم از این کما زنده و سالم بیرون نیایند.

زمانیکه فردی خودسرانه شروع به مصرف استروئیدهای آنابولیک می کند، تعادل کلسترول خونش به هم می ریزد. از طرف دیگر می تواند خشکی و شکنندگی عروق خونی را هم به دنبال داشته باشد. همچنین استروئیدها می توانند پارگی مویرگ ها و افزایش فشار خون را به دنبال داشته باشند. گاهی این افزایش فشار خون تا ابد با فرد خواهد ماند. مصرف مداوم انواع استروئیدها افزایش چربی بد و تری گلیسرید خون و کاهش چربی خوب خون را در پی خواهد داشت. با این حساب تمام این عوامل دست به دست هم می دهند و زمینه ابتلای فرد به بیماری مزمن و ناگهانی قلب و عروق را فراهم می کنند.

تستوسترون یکی از هورمون های آنابولیک و از هورمون های شبه گنادی است. این هورمون های مردانه میزان ساخت پروتئین را افزایش و میزان تجمع چربی را کاهش می دهند و در نهایت با انتقال چربی از بافت چربی به خون، باعث می شوند بافت خشک بدن افزایش یابد.

تزریق تستوسترون به بدن علاوه بر تأثیرات مستقیم، می تواند ترشح هورمون های تیرویید، رشد و کورتیزول را نیز مختل کند. شایع ترین عوارض سوء مصرف تستوسترون در مردان و زنان، آکنه های صورت، ریزش مو، تغییر میزان ترشح آنزیم های کبدی و ابتلا به کبد چرب، کاهش چربی خوب خون و افزایش چربی بد، افزایش تری گلیسرید، افزایش فشارخون، کاهش ایمنی بدن، بروز حالت های تهاجمی و کاهش میل و اذت جنسی است.

عوارض شایع مصرف تستوسترون در مردان با مهار هورمون های محرک جنسی در هیپوفیز به وجو می آید که به کاهش اسپرم سازی و خیلی وقت ها به ناباروری فرد منجر می شود. علاوه بر این موارد، با تغییری که هورمون تستوسترون در بافت چربی ایجاد می کند، علایم افزایش سطح استروژن خون هم در فرد دیده می شود که به صورت بزرگ شدن سینه ها و تغییر در رشد موهای زاید بدن است. در مقاله های علمی متعددی نیز به ارتباط بسیاری از تومورها و سرطان ها از جمله سرطان پروستات با افزایش غیرطبیعی این هورمون دربدن اشاره شده است.

در پزشکی فقط برای افرادی که به صورت طبیعی دچار کم کاری غدد جنسی هستند از تستوسترون استفاده می شود وگرنه استفاده از آن به دلیل عوارض متعدد توصیه نمی شود.

هورمون ها و شبه هورمون ها (تحریک کننده هورمون های بدن) از جمله موادی هستند که برای بدن ورزشکاران مضرند و در لیست ممنوعه قرار دارند. برخی دیگر از این مکمل ها که در این لیست قرار ندارند مثل اسید آمینه، کراتین، پودرهای پروتئینی Bcaa ممنوع نیستند ولی نحوه استفاده و شرط سنی مصرف کننده دارند. به طور مثال افراد زیر ۱۸سال به هیچ عنوان حق استفاده خودسرانه از این مواد را ندارند و باید با چکاپ های سلامتی و تحت شرایط بسیار خاص این مواد توسط پزشک برایشان به صورت دارو تجویز شود. مکمل ها باید آرم و لوگوی وزارت بهداشت و بارکد شبنم داشته باشند. دیده شده که در قوطی مکمل های اصلی و استاندارد، داروهای تقلبی ریخته شده است. بنابراین برای خرید این مکمل ها باید به داروخانه های مجاز مراجعه شود.

 

علل و درمان ضعف غدد آدرنالین

عوارض کم کاری تیروئید در مردان

همه آنچه درباره اسکن تیروئید باید بدانید

این افراد قند خون می گیرند؟!

وقتی که کف دست و پا عرق می کند

با عرق زیر بغل چه کنیم؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

عوارض مصرف تستوسترون در بدنسازی

سلام.ایا مصرف هورمون ها مثل ال ارژنین روی چشم تاثیر میگذارد وباعث ضعیف شدن چشم میشود یا خیر؟

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

جشنواره 37/ معرفی فیلم قصر شیرین به کارگردانی سید رضا

جشنواره 37/ معرفی فیلم سمفونی نهم اثر محمدرضا هنرمند

ویدیو های سلامت

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مراحل لیفت صورت بدون جراحی

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *