عوارض لتروزول چیست

عوارض جانبی این دارو، سرگیجه، سر درد، خستگی، خواب آلودگی، ترومبوآمبولی، درد پشت، بی اشتهایی، یبوست، تهوع، استفراغ، افزایش وزن، درد استخوان، سرفه و راش است.


 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

قرص لتروزول یک داروی خوراکی برای درمان ناباروری در بانوان است که پزشک این دارو را برای افرادی که با مصرف قرص کلومیفن باردار نشده اند تجویز می کند.

از قرص لتروزول برای درمان سرطان سینه استفاده می کنند و پزشکان این دارو را برای درمان ناباروری اولین خط اقدام می دانند. ما در ادامه این مقاله در این مورد که چرا پزشک از داروی ضد سرطان برای ناباروری استفاده می کند، بحث می کنیم. همراهمان باشید.

گاهی پزشک به یکی از چند علت زیر برای بیمار قرص لتروزول را توصیه و تجویز می کند:

زمانی که پزشک می خواهد این دارو را برای شما تجویز کند از شما می خواهد که حتما تست بارداری بدهید و در صورتی که از عدم بارداری شما اطمینان حاصل کند، شما باید تا پنج روز از این قرص در روز های 3،4،5،6 و 7 و یا در روزهای 5، 6، 7، 8 و 9 سیکل خود مصرف کنید. در بین پزشکان برای مصرف سه تا هفت روز و پنج تا نه روز اختلاف نظر وجود دارد، اما در هر دو حالت نتیجه تقزیبا یکسانی رخ می دهد.

عوارض لتروزول چیست

این قرص ها که دو ونیم میلی گرمی هستند را شما از یک تا سه عدد در روز را با نظر پزشک باید استفاده نمایید و پزشک در روزهای 12 تا 15 سیکل شما برایتان یک آزمایش و سونوگرافی انجام می دهد تا از میزان موفقیت تحریک تخمدان ها اطلاع پیدا کند.

شما باید در همان روزهایی که از این قرص مصرف می کنید، رابطه جنسی داشته باشید و همچنین خوب است بدانید که این قرص را با iui هم می توان استفاده کرد.

بر اساس تحقیقات انجام شده در زنانی که pcos هستند و از این قرص مصرف می نمایند تا 27/5 درصد احتمال تولد نوزاد سالم وجود دارد. و همین نتیجه در زنانی که با این شرایط کلومیفن استفاده می کنند 19/1 درصد است. باید بدانید که شانس هر کس در این رابطه بسته به فاکتورهایی همچون سن و دیگر قابلیت های باروری در وی می باشد. مطالعات به عمل آمده حاکی بر این است که اندازه تحریک تخمدان ها با مصرف لتروزول و کلومیفن به ترتیب 7/9 و 67/5 درصد می باشد.

این دارو نیز همانند دیگر داروهای شیمیایی عارضه های جانبی مختص به خودش را به خاطر پایین آمدن سطح استروژن به شرح زیر دارد:

بیشترین عارضه در مصرف این دارو خستگی و سرگیجه است که اگر شدت پیدا کرد باید به پزشک اطلاع دهید.

مصرف هر دارویی در درمان ناباروری مانند این قرص احتمال و شانس چند قلو زایی را در فرد بالا می برد. اما این شانس با مصرف قرص کلومیفن از این قرص است. بین دو تا چهار درصد بارداری ها با مصرف این قرص به دوقلو زایی منجر می شود.

سطح پایین استروژن در جریان خون سبب افزایش تولید fsh  که هورمن تحریک کننده تخمدان ها است، می گردد.

از این دارو در درمان سزطان های استروژیکی نیز بهره می گیرند اما یک داروی شیمی درمانی محسوب نمی شود.

منبع : آرگا







با بهترین بهترین مراکز خرید استانبول آشنا شوید



قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

لترزول چیست؟
لتروزول یک داروی هورمونی متعلق به دسته ی داروهای مهار کننده آنزیم آروماتاز است که امروزه در درمان سرطان های پستان بسیار پرکاربرد می باشد. همچنین این دارو در بعضی موقعیت ها ممکن است توسط متخصص زنان و ناباروری جهت القای تخمک گذاری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
رشد سلولهای سرطانی در سرطان پستان در بسیاری موارد ارتباط مستقیمی با تاثیر هورمون استروژن که یکی از هورمونهای زنانه می‌باشد، دارد.
لتروزول با مهار آنزیم هایی که نقش تبدیل کننده ی پیش ساز های هورمونی به استروژن را در بدن ایفا می کنند، منجر به کاهش رشد سلول های سرطانی می گردد. در نتیجه از پیشرفت یا عود مجدد و یا انتقال سرطان به سایر بخش‌های بدن جلوگیری می‌شود.
البته این دارو در زنانی که مبتلا به سرطان پستان پس از یائسگی می باشند، تجویز میگردد تا از عود مجدد این بیماری جلوگیری نماید.
-لتروزول به صورت قرص خوراکی ۲۵ میلی گرم در بازار دارویی موجود است.
پیش از شروع مصرف لتروزول
-در صورت سابقه حساسیت به این دارو یا اجزای جانبی موجود در قرص (معمولاً اسامی آنها در بروشور دارو قید شده است.) پزشک را مطلع نمایید.
-چنانچه باردار یا شیرده می باشید یا هنوز یائسه نشده اید، حتما پزشک را در جریان قرار دهید زیرا مصرف این دارو برای شما توصیه نمی شود.
-در صورت سابقه ی مشکلات کلیوی،کبدی، پوکی استخوان و شکستگی استخوان به پزشک اطلاع دهید.
-مصرف این دارو در کودکان و افراد زیر ۱۸ سال مجاز نمی باشد.
-لیست کاملی از داروهای مصرفی خود در یک سال گذشته در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
-این دارو حاوی مقادیری لاکتوز می باشد در صورت حساسیت به لاکتوز (قند شیر )حتما پزشک را مطلع نمایید.
نحوه صحیح مصرف لتروزول
-این دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید. لتروزول معمولا به صورت یک قرص در روز تجویز می‌گردد.مصرف منظم و مداوم این دارو در بهبود روند درمان نقش بسزایی ایفا می نماید.
-مصرف قرص لتروزول با غذا تداخلی ندارد و می‌توانید آن را همراه یا بدون غذا یا همراه یک لیوان آب میل کنید.
-دوره درمان با این دارو معمولا طولانی می باشد لذا مصرف آن را تا زمانی که پزشک تجویز می نماید ادامه دهید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، بلافاصله نوبت فراموش شده رامصرف نمایید مگر اینکه کمتر از ۳ ساعت به زمان نوبت بعدی مانده باشد. در این صورت نوبت فراموش شده را مصرف ننموده و نوبت قبلی را مطابق روال سابق مصرف کنید.
توصیه ها
-با وجود این که این دارو در دوران پس از یائسگی تجویز می‌گردد، با این حال امکان وقوع بارداری در برخی شرایط و برخی افراد وجود دارد. لذا توصیه های لازم را از پزشک دریافت نمایید تا در صورت نیاز ،روش پیشگیری از بارداری مناسبی را به شما توصیه نمایند.
-پیش از شروع و در مدت درمان با این دارو، لازم است تحت نظر پزشک باشید و وضعیت تراکم استخوان و آزمایشات بالینی مورد نیاز برای شما به صورت دوره ای و منظم انجام شود.
-مصرف دارو را حتی در صورت احساس بهبودی، بدون نظر پزشک قطع ننمایید.
-پیش از شروع و همزمان با مصرف این دارو، پایش سطح کلسترول خون لازم می باشد تا در صورت افزایش کلسترول خون، اقدامات درمانی لازم توسط پزشک انجام شود.
عوارض ناخواسته دارویی لتروزول
-با مصرف این دارو سطح هورمون استروژن در بدن کاهش می یابد که معمولا عوارض داروی لتروزول ناشی از این مسئله می باشد. به طور مثال علائمی مانند گرگرفتگی، ریزش مو یا خونریزی واژینال می‌تواند ناشی از کاهش سطح استروژن در بدن باشد.
-احساس درد در قفسه سینه، افزایش ضربان قلب، لرز، تب،تاری دید و خشکی دهان در موارد محدودی ممکن است روی دهد. در صورت احساس این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.
-در صورت بروز علائم حساسیت دارویی، ورم صورت و گلو، ورم بازو یا دست،زردی پوست و چشم ها، تهوع ادامه دار،کاهش اشتها، ادرار تیرهرنگ، قرمزی پوست و کهیر، خشک شدن پوست،لب و چشم‌ها و تب حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید تا توصیه های لازم به شما ارائه گردد.
-علائمی همچون گرگرفتگی، افزایش تعریق، درد استخوانی و مفصلی، خستگی و افزایش کلسترول خون در مدت مصرف این دارو شایع می باشد که جای نگرانی نیست و برای بهبود وضعیت می توانید با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.

قرص لتروزول، یک  داروی خوراکی است که برای درمان ناباروری استفاده میشود. قرص لتروزول به زنانی که با مصرف کلومیفن باردار نشده اند، توصیه می شود. در برخی مطالعات، لتروزول را اولین خط درمان ناباروری می دانند.لتروزول اغلب بعنوان داروی سرطان سینه معرفی شده است. اما چرا دکتر قرص لتروزول را تجویز میکند؟ چرا داروی سرطان سینه در درمان ناباروری استفاده میشود؟ آیا این قرص سالم است؟

معمولا از کلومیفن مفید تر است و باعث تحریک تخمدان ها در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می شود.

زمانی می رسد که کلومیفن دیگر قادر به تحریک تخمدانها حداقل در سه دوره حتی بعد از زیاد کردن دوز آن نیست. قرص لتروزول ممکن است برای این زنان مفیدتر باشد.

اگر یک زن سرطان استروژنیک دارند، شبیه سرطان سینه (روش شناسایی)، استفاده از داروهای باروری باعث تحریک کردن تخمدانها و بالغ شدن تخمک میشود. داروهایی که سطح استروژن را بالا برده که منجر به رشد سریعتر تومور میشود. قرص لتروزول بدون افزایش سطح استروژن باعث تحریک کردن تخمدانها می شود.  گاهی لتروزول همراه با کلومیفن مصرف میشود.قرص لتروزول داروی مناسب در بیماری‌های اول تخمدان، مسدود بودن لوله فالوپ و مشکل باروری در مرد  نیست.

توجه: گاهی قرص لتروزول برای درمان اندومتریوز استفاده میشود اما در این افراد تحریک تخمدانها مورد هدف نیست و ماه ها برای کاهش درد لگن در این افراد استفاده می‌شود.

عوارض لتروزول چیست

تجویز قرص با توجه به دستور پزشک شما است. پزشک از شما می پرسد که پریود شده اید یا نه؟اگر هم شده اید از شما می خواهد تست بارداری بدهید. اگر شما مطمئن نیستید که پریود شده اید یانه؟ مثلا لکه بینی کم رنگ دارید به پزشک اطلاع دهید. زمانی که پزشک از باردار نبودن شما اطمینان حاصل کرد به مدت 5 روز شما باید قرص لتروزول بخورید.شما این قرص ها را در روزهای 3،4،5،6،7 سیکل خود و یا در روزهای 5،6،7،8،9مصرف می‌کنید. پزشکان بین مصرف 3 تا 7 روز و 5 تا 9 روز اختلاف نظر دارند اما میزان موفقیت تقریبا یکسان است.

قرص های لتروزول معمولا 2.5 میلی گرمی هستند و شما یک تا 3 قرص را در هر روز مصرف می کنید. دکتر در روزهای 12 تا 15 سیکل برای شما درخواست آزمایش خون و سونوگرافی می کند که برای تعیین میزان موفقیت تحریک تخمدانهاست.

در همان روزهای مصرفی رابطه جنسی داشته باشید. همچنین قرص لتروزول همراه با IUI قابل استفاه است.

براساس مطالعات منتشر شده،زنان pcos که لتروزول مصرف می کنند تا 27.5 درصد نوزاد سالم متولد می کنند. در این مطالعه زنان با مصرف کلومیفن، 19.1 درصد است. شانس هر شخص وابسته به فاکتورهایی از قبیل سن و فاکتورهای باروری است. مطالعه انجام شده دیگر، نشان داده است که میزان تحریک تخمدانها با مصرف لتروزول و کلومیفن به ترتیب 7.9 و 67.5 درصد است.

عوارض این قرص ناشی از پایین آمدن سطح استروژن در بدن است. همین عامل باعث ایجاد عوارض میشود:

بیشترین عارضه این قرص ها در درمان ناباروری، خستگی و سرگیجه است. اگر علائم شدید شد به دکتر خبر دهید.

لتروزول و هر قرص باروری دیگر شانس چند قلویی را در شما زیاد میکند. اما این احتمال نسبت به قرص کلومیفن کمتر است. بین 2 تا 4 درصد از بارداری ها توسط لتروزول دوقلو میشود. در درمانهای باروری، سطح پایین استروژن در جریان خون باعث افزایش تولید fsh هورمون تحریک کننده تخمدانها میشود.این نحوه عملکرد لتروزول در باروری است.

این دارو همچنان در سرطانهای استروژیکی کارساز است اما بعنوان یه داروی شیمی درمانی محسوب نمیشود.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *