عوارض قرص ciprofloxacin 500

خواص دارویی و گیاهی

عوارض قرص ciprofloxacin 500
عوارض قرص ciprofloxacin 500

سیپروفلوکساسین
سیپروفلوکساسین از دسته ی آنتی بیوتیک های کینولینی است که در درمان بعضی عفونت ها ازجمله عفونت های تنفسی، ادراری، پروستات، گوارشی، مفصلی و استخوانی و برخی از عفونت های تناسلی کاربرد دارد.
این دارو بصورت قرص خوراکی، قطره ی چشمی، ویال و محلول آماده ی تزریق موجود می باشد.
در برخی عفونت های چشمی قطره ی سیپروفلوکساسین را تجویزمی کنند.
منع مصرف سیپروفلوکساسین در فاوویسم
پیش از مصرف سیپروفلوکساسین 
-در صورت بارداری یا اقدام به بارداری، شیردهی، مشکلات عضلانی،التهاب و یا کشیدگی تاندون ها، مشکل کلیوی، قلبی،بیماری صرع و سایر موارد پزشک خود را مطلع نمایید.
-در صورتی که مبتلا به فاویسم می باشید مصرف این دارو برای شما مناسب نیست.
-مصرف این دارو در افراد زیر ۱۸ سال تنها در شرایط خاص و با تجویز پزشک متخصص توصیه می شود.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی خصوصا حساسیت به آنتی بیوتک هایی مانند افلوکساسین، نورفلوکساسین، لووفلوکساسین، موکسی فلوکساسین و نالیدیکسیک اسید ،حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
نحوه ی مصرف سیپروفلوکساسین
آنتی بیوتیک ها را دقیقا مطابق دستور پزشک مصرف کنید و دوره ی درمان را حتی اگر احساس بهبودی میکنید و علائمتان برطرف شده است کامل کنید زیرا در این زمان ممکن است هنوز باکتری بصورت کامل ریشه کن نشده باشد و این کار احتمال بروز مقاومت ميكروبی را افزایش می دهد.
مقاومت میکروبی یکی از مشکلات جهانی می باشد که با سرعت زیادی رو به افزایش است ودر صورتی که مصرف بی رویه و نامناسب آنتی بیوتیک ها در دنیا ادامه یابد با مشکلات تهدید کننده ی حیات مواجه خواهیم شد.زماني كه اين داروها بدون تجويزپزشك ،با مقدار نامناسب يا طول درمان نامناسب مصرف شوند،نه تنها اثرات مطلوب براي خود فرد ندارند بلكه منجر به عدم ريشه كن شدن باكتري هاي موجود در بدن آن فرد مي شوند و علاوه بر اين،باكتري هايي كه در معرض دارو قرار گرفته اند اما از بين نرفته اند، نسبت به اين دارو مقاومت پيدا مي كنند.اين مسأله منجر به ايجاد نسل جديد و مقاومي از ميكروب ها مي شود كه ديگر به سادگي به داروهاي آنتي بيوتيكي موجود، پاسخ نمي دهند.
از آنجا كه عموماً عفونت ها مسری می باشند مصرف بي رويه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها براي خود فرد بيمار بلكه براي ساير افراد جامعه نیز مشکل آفرین می باشد.
-قرص خوراکی این دارو باید حتما بطور کامل بلعیده شود لذا از خرد کردن یا جویدن آن بپرهیزید. از آنجایی که این قرص دارای طعم نامطبوعی می باشد می توانید آن را همراه با یک لیوان آب میل نمایید.
– مصرف شیر و لبنیات، آب پرتقال و نوشیدنی های انرژی زا همراه با این دارو منجر به کاهش اثربخشی آن می شود.
-درمان ا این دارو معمولا به صورت دوبار در روز به مدت یک هفته یا بیشتر می باشد. با این وجود برای برخی عفونت ها ممکن است حتی به صورت یک قرص تکی تجویز شود.به همین دلیل طول درمان و مقدار مصرف را به طور دقیق از پزشک خود سوال بفرمایید.
-این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد. اگر قرص به صورت دو نوبت در روز تجویز گردد، بهتر است فاصله ی بین دو نوبت 12 ساعت باشد.
-در مدت درمان با این دارو مصرف آب و مایعات به مقدار کافی احتمال بروز عوارض را کاهش می دهد.
-در مدت درمان با این دارو مصرف شیر ولبنیات، شربت های ضداسید معده و مکمل های حاوی آهن یا روی را حداقل ۲ ساعت با مصرف این دارو فاصله دهید.
-در مدت درمان با این دارو حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد. لذا تا حد ممکن از قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خودداری کنید و از کرم ضدافتاب، پوشش مناسب و عینک آفتابی استفاده کنید.
-در صورت اقدام به هرگونه واكسيناسيون پزشك خود را از مصرف اين دارو مطلع نماييد.
-در برخی افراد با مصرف آنتی بیوتیک ها ضایعات قرمز همراه با خارش در دهان یا واژن ایجاد می شود.در صورت بروز این علائم به پزشک خود مراجعه نمایید.
-مصرف این دارو سرگیجه ی مختصری ایجاد می کند. لذا از رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده است، خودداری نمایید.
-از آنجا که سیپروفلوکساسین می تواند بر روی سطح قند خون موثر باشد، در افراد دیابتی کنترل قند خون روزانه در مدت درمان با این دارو ضروری می باشد.
عوارض شایع سیپروفلوکساسین 
-احساس خستگی، تهوع یا استفراغ از عوارض شایع مصرف سیپروفلوکساسین می باشد که با مصرف وعده های غذایی سبک و همچنین مصرف دارو پس از غذا می توان آن را کنترل نمود.
-اسهال خفیف و درد حین ادرار کردن نیز از عوارض شایع سیپروفلوکساسین می باشد که با مصرف مایعات بمقدار کافی، می توان آنها را برطرف کرد با این حال اگر اسهال ادامه دار شد و یا حاوی خون بود، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
عوارض خاص اما مهم 
این دارو می تواند عوارض نادر اما مهمی داشته باشد که علی رغم اینکه احتمال وقوع آنها کم می باشد اما پیگیری و توجه به آنها بسیار مهم می باشد.لذا در صورت داشتن علائم سرفه همراه با گلودرد ،خشکی و التهاب چشم و. بروز لکه های قرمز پوستی فوراًبه پزشک خود یا مرکز درمانی مراجعه کنید.
-در موارد کمی مصرف این آنتی بیوتیک کینولینی منجر به انقباضات و کشیدگی عضلات و آسیب تاندون ها ومفاصل می شود. در صورت احساس درد و کشیدگی در عضلات و مفاصل در مدت درمان با این دارو، در اولین فرصت پیش از مصرف نوبت بعدی دارو به پزشک مراجعه نمایید.
مصرف بی رویه سیپروفلوکساسین باعث شده که بسیاری از باکتری ها که قبلا به راحتی با این دارو از بین می رفتند نسبت به سیپروفلوکساسین مقاومت پیدا کرده اند.

مطالب ویژه با همکاری آقای دکتر مهدی شاهمیرانی
بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری تحتانی بدون عارضه کدام است؟
 این مقاله، یکی از 20 مطالعه پژوهشی برتر سال 2013 است که براساس پایش منظم مقالات توسط جمعی از اعضای انجمن پزشکی کانادا انتخاب گردیده است. این مطالعات که بعنوان شواهد بیمار-محور ارزشمند شناخته می شوند، امتیاز بالایی را بعلت مرتبط بودن و توانایی تغییر در طبابت را به دست آورده اند. این مقاله در گایدلاین کالج پزشکان خانواده آمریکا ( aafp ) هم به ثبت رسیده است. با وجود اینکه مقاله های بسیار زیادی در مجلات پژوهشی انگلیسی زبان در سال 2013 منتشر گردیدند ولی فقط تعداد کمی مورد معیارهای شواهد مهم مبتنی بر بیمار ( POEM ) را از نظر روایی، مرتبط بودن، استفاده از پیامدهای بیمار محور و تغییر در طبابت دارا بودند و 20 مطالعه از این مطالعات جز مطالعات برتر پژوهشی شناخته شدند:
– مطالعه 15 (از 20 مطالعه ) زنان مبتلا به سوزش ادرار مراجعه کننده به مطبهای مراقبت اولیه را تحت پیگیری قرار داد تا بهترین سوالها را برای تشخیص عفونت ادراری تحتانی مشخص کند. مهمترین سوالاتی که پاسخ مثبت به آنها احتمال عفونت ادراری تحتانی را افزایش میداد عبارت بودند از:
– آیا خودتان فکر می کنید که عفونت ادراری تحتانی ( عفونت مثانه و پیشابراه ) دارید؟
– آیا سوزش ادراری شما واقعا شدید است؟ و علائم تحریک واژن ندارید؟
– در مجموع، ده مطالعه به بررسی 8 آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری تحتانی پرداخته بودند و محققان مطالعه 16 ( از 20 مطالعه ) با استفاده از روشی موسوم به فرابررسی شبکه ای سعی کردند تا تمامی این داروها را باهم مقایسه کنند. آنها دریافتند که سیپروفلوکساسین و گاتی فلوکساسین در کوتاه مدت تا حدی موثرتر هستند و آموکسی سیلین-کلاوونیک اسید ( کوآموکسی کلاو) نسبت به بقیه اثربخشی کمتری دارد ولی زیان داروهای مختلف، مشابه بود.
 مطالعه 16: بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری تحتانی بدون عارضه کدام است؟
این فرابررسی شبکه ای نشان داد که اثربخشی آنتی بیوتیکهای مورد استفاده رایج برای عفونت ادراری تحتانی مشابه است و فقط یک استثنا وجود دارد؛ اثربخشی کوآموکسی کلاو به صورت معنی داری کمتر از بقیه می باشد.
Ebell MH, Grad R. Top 20 Research Studies of 2013 for Primary Care Physician. American Academy Family Physician (aafp) September 15, 2014; 90: 397-402.
آیا مصرف فلوروکینولونها در کودکان جایز است؟
– تجویز سیستمیک فلوروکینولونها در کودکان زیر 18 سال توصیه نمی شود، زیرا مطالعات در حیوانات نابالغ نشان دادند که این داروها باعث افزایش خطر آتروپاتی همراه با ضایعات غضروف در مفاصل می شوند.
– یک دیدگاه وجود دارد که در غیاب آرتروپاتی ناشی از این داروها در انسان که در طی دهه های گذشته دیده شده است، مزایای فلوروکینولونها، مخصوصا در کودکان دچار سیستیک فیبروز، نسبت به خطر سمیت مفصلی کوتاه مدت و اندک این داروها ارجح می باشد.
– این دیدگاه از یک مطالعه حمایت می کند که در این مطالعه به ارزیابی خطرات و سمیت اسکلتی- عضلانی در طول پنج سال پیگیری در کودکان مبتلا به اوتیت میانی حاد یا پنومونی اکتسابی از جامعه که برای درمان از لووفلوکساسین یا مقایسه کننده استفاده کرده بودند، پرداخته بود. کودکانی که در سال اول پیگیری، دچار عوارض اسکلتی_عضلانی شدند به مدت چهار سال دیگر ( در مجموع پنج سال) پیگیری شدند. از بین کودکانی که در سالهای دوم تا پنجم پیگیری، با عوارض اسکلتی-عضلانی شناسایی شدند تعداد آنهایی که این عارضه، احتمالا مربوط به دارو بود در هر دو گروه ( لووفلوکساسین و مقایسه کننده) مساوی بود ( 1 از 1340 در گروه مصرف کننده لووفلوکساسین، 1 از 893 در گروه مقایسه کننده) و در نهایت هیچ عوارضی جانبی اسکلتی- عضلانی به لووفلوکساسین احتمال داده نشد.
– سیپروفلوکساسین توسط سازمان غذاوداروی آمریکا در درمان عفونت ادراری پیچیده و پیلونفریت مرتبط با اشرشیا. کلی در کودکان، تایید شده است.
– سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین توسط سازمان غذاوداروی آمریکا در پروفیلاکسی بعد از تماس آنتراکس ( سیاه زخم ) استنشاقی، درمان و پیشگیری از طاعون ( plague ) تایید شده اند.
– آکادمی متخصصین کودکان آمریکا ( AAP ) توصیه می کند که استفاده از فلوروکینولونهای سیستمیک در کودکان باید به درمان عفونتهایی محدود شود که هیچ آنتی بیوتیک موثر و ایمن دیگر وجود نداشته باشد و یا در مواردی که استفاده از فلوروکینولونهای خوراکی، جایگزین منطقی به جای درمان تزریقی آنتی بیوتیکهایی از گروه دیگر باشد.
دکتر مهدی شاهمیرانی

Reference 1
Reference 2
Reference 3

چنانچه در خصوص “سیپروفلوکساسین” سوالی دارید، عارضه خاصی مشاهده نموده اید و یا مطلب ویژه ای به نظرتان می رسد با دیگران به اشتراک بگذارید

آرشیو موضوعی وبسایت

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

عوارض قرص ciprofloxacin 500

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

سیپروفلوکساسین برای درمان انواع عفونت های باکتریایی استفاده میشود. سیپروفلوکساسین متعلق به آن دسته از داروها به نام آنتی بیوتیک کینولون است. که با متوقف کردن رشد باکتری عمل میکند.

 

این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان میکند، و برای عفونت های ناشی از ویروس (مانند سرماخوردگی) استفاده نمیگردد. استفاده های غیر ضروری یا کاربرد نادرست هر آنتی بیوتیک میتواند به کاهش اثربخشی آن منجر گردد.

 

چنانچه دستورالعمل استفاده از دارو وجود دارد قبل از شروع مصرف سیپروفلوکساسین با دقت مطالعه کنید، و در صورت در دسترس بودن اطلاعات بیمار پیش از تجویز به بیمار آن را با داروساز خود در میان گذارید. بیمار هنگام دریافت دارو باید از پزشک و داروساز هر سوالی را درباره نحوه استفاده از دارو بپرسد.

این دارو خوراکی است و مصرف با غذا یا بدون غذا را پزشک میبایست تشخیص دهد و معمولا دو بار در روز و در وعده های صبح و شام تجویز میگردد.

این قرص ممکن است طعم تلخی داشته باشد پس شما نمیتوانید آن را قسمت کنید، بجوید، و یا آن را خرد نموده سپس مصرف کنید. به همین دلیل شرکت داروسازی آن را به صورت بلعیدن تجویز میکند.

دوز و طول درمان بر اساس وضعیت پزشکی بیمار و واکنش بیمار به دارو تعیین میگردد. هنگام مصرف سیپروفلوکساسین مایعات فراوان بنوشید مگر اینکه دکتر خلاف آن را تجویز نماید.

این دارو بایستی حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت پس از مصرف سایر داروها مصرف گردد که ممکن است با آن ترکیب شود، و اثربخشی آن را کاهش دهد. از داروساز خود در مورد سایر داروهایی که میتوانید با آن مصرف نموده و ممنوعیتی ندارد کسب اطلاع نمایید.

این نمونه ها عبارتند از: کوئیناپریل، سولامر، سوکرالفات، ویتامین ها / مواد معدنی (از جمله آهن و روی، مکمل ها) و محصولات حاوی منیزیم، آلومینیوم، یا کلسیم (مانند آنتی اسیدها، محلول دیدانوزین، مکملهای کلسیم).

غذاهای سرشار از کلسیم، من جمله فراورده های لبنی (مانند شیر، ماست) و یا آب میوه های غنی شده با کلسیم میتوانند اثر این دارو را کاهش دهند. این دارو را باید حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت پس از خوردن غذاهای غنی از کلسیم مصرف گردد، مگر اینکه شما این غذاها را به عنوان بخشی از یک وعده غذایی اصلی میل کنید که شامل غذاهای دیگر (غنی شده با موادی غیر کلسیم) میباشد. این غذاها باعث کاهش اثر کلسیم مورد نیاز میگردد.

از دکتر یا داروساز خود بپرسید که از چه مکمل های تغذیه ای و یا جایگزین آن با خیال راحت میتوانید استفاده نمایید.

دوره کامل این دارو را طبق تجویز پزشک استفاده نمایید. حتی اگر علایم بیماری پس از چند روز در شما کمرنگ شود و یا شما اثری از بیماری را در خود مشاهده نکنید. توقف دارو ممکن است خیلی زود موجب بازگشت عفونت گردد.

اگر وضعیت شما همچنان ادامه دارد و یا بدتر میشود حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

 

تهوع، اسهال، سرگیجه، سبکی در سر، سردرد، و مشکلات خواب ممکن است در هنگام مصرف دارو رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات در شما باقی بماند یا وخیم تر شود، دکتر یا داروساز خود را بی درنگ مطلع کنید.

به یاد داشته باشید که چون دکتر این دارو را تجویز کرده است پس او بهتر میتواند عوارض جانبی دارو را برای شما تشخیص دهد. ممکن است بسیاری از مردم در هنگام استفاده از این دارو دچار عوارض جانبی جدی نگردند. اگر شما هر گونه عوارض جانبی جدی را در خود مشاهده نمودید بلافاصله به دکتر خود اطلاع دهید، من جمله: زمانی که پوست شما وقتی در معرض آفتاب قرار میگیرید به راحتی دچار سوختگی بیشتر میشود (حساسیت شدید پوستی به نور خورشید)، کبودی / خونریزی غیر معمول، نشانه هایی از عفونت جدید (مانند تب مداوم، گلو درد مداوم)، نشانه هایی از مشکلات کلیوی (مانند تغییر در میزان ادرار، و ادرار به رنگ قرمز / صورتی)، نشانه هایی از مشکلات کبدی (مانند خستگی غیر معمول، درد شکم / معده، تهوع / استفراغ مداوم، زردی چشم / پوست، ادرار تیره).

چنانچه شما هر گونه از این عوارض جانبی را در خود مشاهده نمودید بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید: از جمله: سردرد شدید / مداوم، تغییرات بینایی، لرزیدن اعضا بدن (لرزش)، تشنج، سرگیجه شدید، غش، ضربان قلب سریع / نامنظم، تغییرات خلق و خوی (مانند اضطراب، سردرگمی، توهم، افسردگی، و در موارد نادر افکار خودکشی).

این دارو به ندرت ممکن است باعث مشکلات عصبی دائمی (نوروپاتی محیطی) شود. در صورت بروز هر یک از علائم زیر مصرف سیپروفلوکساسین را قطع نموده و مشکل را با پزشک خود در میان گذارید:

این دارو به ندرت ممکن است باعث یک بیماری شدید در روده (کلستریدیوم سخت مربوط به اسهال) به دلیل یک نوع باکتری مقاوم گردد. این وضعیت ممکن است در طول درمان یا به طور هفتگی یا ماه ها پس از درمان ٬ رخ دهد. چنانچه این علائم پیشرفت کرد به پزشک خود اطلاع دهید: اسهال مداوم،شکم یا درد / گرفتگی معده، خون / مخاط در مدفوع خود.

حتی اگر شما هر یک از این علائم را داشتید از محصولات ضد اسهال یا داروهای ضد درد مخدر استفاده نکنید زیرا این محصولات ممکن است شرایط شما را وخیم تر کند.

استفاده از این دارو برای دوره های طولانی مدت یا مکرر ممکن است موجب بروز برفک دهان یا عفونت جدید گردد. بعد از مشاهده تکه های سفید رنگی در دهان، تغییر در تخلیه واژن و یا سایر علائم جدید با دکتر خود تماس بگیرید.عوارض قرص ciprofloxacin 500

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، در هنگام بروز این موارد، کمک پزشکی دریافت نمایید. از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در چهره / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی.

مواردی که در این مقاله از راستینه به آن ها اشاره شد ٬ یک فهرست کامل از عوارض جانبی است که امکان دارد رخ دهد. چنانچه شما متوجه عوارض دیگری شدید که در این فهرست به آن اشاره نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

 

قبل از مصرف سیپروفلوکساسین، درصورت حساسیت داشتن به این دارو یا دیگر آنتی بیوتیک های کینولون مانند نورفلاکسسین،ژمیفلاکسسین، لوفلاکسسین، موکسیفلاکسسین، یا افلاکسسین جریان را با دکتر خود و یا داروساز در میان بگذارید؛ یا اگر هر حساسیت دیگری هم دارد با پزشک خود مطرح کنید. این محصول ممکن است شامل عناصر غیرفعال باشد که میتوانند موجب حساسیت و یا مشکلات دیگر شوند. برای جزئیات بیشتر با داروساز صحبت کنید.

پیش از استفاده از این دارو، تاریخچه مصرف داروی خود را با پزشک و یا داروساز در میان بگذارید، مخصوصا مواردی از قبیل: دیابت، مشکلات قلبی (مانند حمله قلبی که اخیرا داشتید)، مشکلات تاندون یا مفصل (مانند التهاب تاندون و بورسیت)، مینیسک زانو، عارضه کبد، میاستنی گراویس، مشکلات عصبی (مانند نروپاتی محیطی)، تشنج و شرایطی که خطر تشنجتان را افزایش میدهند (مانند آسیب سر یا مغز، تومورهای مغزی، تصلب شرایین مغزی).

سیپروفلوکساسین ممکن است موجب ایجاد شرایطی شود که ریتم قلب را تحت تاثیر قرار دهند ( طولانی شدن زمان QT). طولانی شدن زمان QT بندرت میتواند موجب مشکل جدی ضربان قلب نامنظم یا سریع (بندرت کشنده) و دیگر علائم (مانند سرگیجه شدید، غش کردن) شود که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد.

خطر طولانی شدن زمان QT درصورت وجود شرایط پزشکی معین یا در صورت استفاده همزمان از داروهای دیگری که موجب طولانی شدن زمان QT میشوند، ممکن است افزایش پیدا کند. پیش از استفاده از سیپروفلوکساسین، در مورد تمام داروهایی استفاده میکنید با پزشک و یا داروساز صبحت کنید و همچنین اگر هریک از شرایط زیر را داشتید با پزشک و یا داروساز در میان بگذارید: مشکلات قلبی معین ( نارسایی قلبی، ضربان قلب کند، طولانی شدن زمان QT در نوار قلب)، تاریخچه خانوادگیِ مشکلات قلبی معین (طولانی شدن زمان QT در نوار قلب، مرگ ناگهانی قلبی (ایست قلبی)).

میزان پایین پتاسیم یا منیزیم در خون هم ممکن است خطر طولانی شدن زمان QT را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت استفاده از داروهای معینی (مانند دیورتیک یا «قرص های آبی») و یا در صورت داشتن شرایطی مانند عرق زیاد، اسهال یا استفراغ، افزایش یابد. در مورد استفاده صحیح از داروی سیپروفلوکساسین با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو درمانی ممکن است بندرت موجب تغییرات جدی در سطح قند خون شود، مخصوصا اگر شما دیابت دارید. مراقب علائم قند خون بالا شامل افزایش تشنگی و میزان دفعات ادرار باشید. سیپروفلوکساسین همچنین ممکن است اثرات کاهنده قندِ خونِ داروی glyburide را هم افزایش دهد. پس همچنین باید مراقب علائم کاهش قند خون مانند عرق ناگهانی، لرزش، ضربان بالای قلب، گرسنگی، دید تار، سرگیجه، یا سوزن سوزن شدن دست هم باشید. قند خون خود را به صورت منظم با برنامه ای که پزشکتان مشخص میکند، چک کنید. اگر علائم قند خون پایین را مشاهده کردید، باید قند خون خود را با استفاده از قرص ها یا ژلِ گلوکز یا خوردن مواردی مانند قند، عسل، یا شیرینی، یا نوشیدن آبمیوه یا نوشابه غیر رژیمی افزایش دهید و بلافاصله با پزشک خود درباره واکنش بدنتان به این دارو مشورت کنید. برای جلوگیری از کاهش قند خون، در وعده های غذایی منظمی غذا بخورید، و هیچ وعده ای را رها نکنید. پزشکتان ممکن است آنتی بیوتیک دیگری را برایتان تجویز کند و یا داروهای دیابتی را برای رفع این مشکل تجویز کند.

این دارو ممکن است باعث گیجی شما شود. پس از مصرف دارو، رانندگی نکنید، از دستگاه ها و ماشین آلات استفاده نکنید، یا از هر فعالیتی که نیازمند هوشیاری است تا زمانیکه مطمئن نشدید که میتوانید بطور امن انجامش دهید، اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی دوری کنید.

این دارو ممکن است شما را به نور حساس کند. از قرار گرفتن طولانی تحت نور آفتاب،حمام های برنزه و لامپ های خورشیدی اجتناب کنید. زمانیکه خارج از منزل هستید، از کرم های ضد آفتاب و البسه محافظ در برابر نور آفتاب استفاده کنید. دیگر داروها (مانند ترتینون مکونیول) ممکن است حساسیت شما به آفتاب را افزایش دهند. برای جزئیات بیشتر با پزشک و یا داروساز صحبت کنید.

سیپروفلوکساسین ممکن است موجب شود تا واکسن های باکتریایی زنده مانند واکسن حصبه بخوبی عمل نکنند. بنابراین، هیچ واکسیناسیونی در زمان استفاده از این دارو را بدون رضایت پزشک انجام ندهید.

پیش از داشتن عمل جراحی، در مورد مصرف محصولاتی که استفاده میکنید (شامل داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) با پزشک یا دندانپزشک خود مشورت کنید.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو حساس تر باشند، مخصوصا از نظر مشکلات تاندونی یا مفصلی.

انسان های پیر و سالخورده هم ممکن است به عوارض جانبی این دارو بخصوص مشکلات تاندونی (بویژه اگر آن ها در حال مصرف همزمان کورتیکواستروئیدهایی مانند پردنیزول یا هیدروکورتیزون باشند) و طولانی شدن زمان QT حساس تر باشند.

در طول بارداری، این دارو باید تنها زمانیکه واقعا موردنیاز باشد، استفاده شود. در مورد خطرات این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو وارد شیر مادر میشود ! با پزشک خود قبل از شیر دادن به نوزادتان مشورت کنید.

 

فعل و انفعالات دارویی ممکن است اثر داروهای شما را بهبود دهند و یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مطلب شامل همه فعل و انفعالات ممکن نمیباشد. لیستی از تمام محصولاتی که مصرف میکنید را تهیه و با پزشک خود و یا داروساز در میان بگذارید. میزان مصرف هیچ دارویی را بدون نظر پزشک خود تغییر ندهید و قطع نکنین و یا اینکه بدون اطلاع پزشک مصرف هیچ دارویی را آغاز نکنید.

برخی محصولات که ممکن است با این دارو فعل و انفعالاتی داشته باشند عبارتند از: رقیق کننده های خون (مانند آسنوکومورال، وارفارین) و استرانسیوم.

علاوه بر سیپروفلوکساسین، بسیاری از داروهایی که ممکن است بر ریتم قلبی (طولانی شدن زمان QT) اثر بگذارند، عبارتند از: آمیودارون، دوفتیلید، کوئینیدین، پروکینآمید، سوتالول.

این دارو میتواند خروج دیگر داروها از بدن شما را کُند کنَد که ممکن است بر نحوه تاثیر این داروها اثر داشته باشد. مثال هایی از داروهایی که تحت تاثیر قرار میگیرند عبارتند از: دولکستین،پیرفنیدون، تاسیملتئون،تیزانیدین.

از نوشیدن مقدار زیادی از نوشیدنی های کافئین دار (قهوه، چای، کولا)، خوردن مقدار بالای شکلات، یا مصرف زیاد داروهای کافئین دار، اجتناب کنید. این دارو ممکن است اثرات کافئین را افزایش دهد و یا زمان اثر آن را بیشتر کند.

اگرچه بیشتر آنتی بیوتیک ها مانند قرص ها، پچ، یا حلقه، بعید است که بر کنترل بارداری هورمونی اثری داشته باشند، تعدادی از آنتی بیوتیک ها (مانند ریفامپین، ریفابوتین) میتوانند تاثیر آنها را کاهش دهند. این امر ممکن است در بارداری تاثیرگذار باشد، اگر شما تحت کنترل بارداری هورمونی هستید، از پزشک خود و یا داروساز بخواهید تا جزئیات بیشتری را در اختیارتان بگذارند.

 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران میتوان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها  میتوانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

 

سیپروفلوکساسین را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

WebMD

منبع تصاویر 

bestbuymedsonline
live-treatedcom.netdna-ssl
healthline

منبع تصاویر 

این دارو به صورت قرص‌های روکش‌دار250 میلی‌گرمی سفید رنگ گرد و قرص‌های روکش‌دار 500 میلی‌گرمی سفید رنگ ابلانگ توسط کارخانجات داروسازی روز دارو تولید و به صورت بلیستر‌های 20 عددی عرضه می‌گردد.

بزرگسالان: 1۰۰ تا 750 میلی‌گرم هر 12 ساعت به مدت 3 تا 28 روز متناسب با نوع بیماری.
— مصرف این دارو در اطفال و نوجوانان زیر 18 سال توصیه نمی‌شود مگر در موردی که پزشک آن را انتخاب کند و داروی دیگری برای درمان وجود نداشته باشد. زیرا مشاهداتی در حیوانات جوان گزارش شده که مصرف این دارو باعث مشکلاتی در رشد استخوان‌ها گردیده است.
— چنانچه یک نوبت از مصرف دارو را فراموش نمودید. به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید و اگر تقریباً زمان مصرف بعدی نزدیک شده باشد، از مصرف آن خودداری کرده و مقدار مصرف آن را نیز دو برابر نکنید.
 

دارو را دور از نور و رطوبت ، در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد درون جعبه نگهداری نمایید. دور از دسترس کودکان قرار داده شود. از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری کنید.

— وجود هر گونه حساسیت به این دارو یا مواد دیگر از قبیل غذا، رنگ‌ها و یا مواد محافظ.
— همزمان با مصرف این دارو از مصرف هر گونه دارو حتی مسکن‌ها و قرص‌های ضد بارداری خودداری کنید و در صورت ابتلاء به بیماری‌های دیگر از قبیل بیماری‌های گوارشی، کبدی، کلیوی، قلبی، عصبی و صرع، پزشک خود را مطلع نمایید.
— برای کمک به درمان قطعی عفونت، این دارو را در فواصل زمانی منظم میل کنید و دوره درمان را کامل کنید، حتی اگر بعد از چند روز احساس بهبودی نمودید، مصرف آن را قطع نکنید زیرا ممکن است بیماری عود کند.
— برای حصول نتیجه بهتر، هر قرص را با یک لیوان پر از آب میل نمایید. این دارو را می‌توان با غذا یا با معده خالی مصرف نمود.
 عوارض قرص ciprofloxacin 500

مصرف در دوران حاملگی و شیر‌دهی:
— مطالعات در انسان انجام نشده است. در هر صورت مصرف این دارو در دوران حاملگی توصیه نمی‌شود.
— این دارو در شیر ترشح می‌شود، لذا در طول درمان با این دارو پیشنهاد می‌شود از دادن شیر خودداری شود.
 

هر دارو به موازات اثرات درمانی خود ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز شود، اگر چه همه‌ی این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود، ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر، پزشک معالج خود را مطلع نمایید.
— عوارض گوارشی از قبیل دردهای شکمی، معدی، اسهال، تهوع و استفراغ.
عوارض عصبی مانند عصبانیت، سرگیجه، بد‌‌خوابی و سر‌درد.
سایر عوارض: سردرد، تب، کدورت و یا رنگی شدن ادرار، برافروختگی و قرمزی پوست، خستگی و بی‌حالی غیر طبیعی.
 

توجه: تجویز و تعیین دوز دارو به عهده پزشک می باشد. سوالات در این خصوص انتشار و پاسخ داده نخواهد شد.

“مصرف خودسرانه دارو عوارض و آسیب‌هایی جدی دارد لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید”

همه مقالات

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد

سیپروفلوکساسین (با نام انگلیسی: Ciprofloxacin و نام تجاری: سیپرو ) از داروهای آنتی بیوتیک متعلق به کلاس دارویی فلوروکینولون آنتی بیوتیک ها می باشد که برای درمان طیف وسیعی از عفونت های باکتریایی تجویز می شود.

این دارو با رشد توقف و جلوگیری از تولید مجدد باکتری ها عمل کرده و تنها برای عفونت های باکتریایی اثربخش است.

سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت های باکتریایی مختلف از جمله موارد زیر تجویز می شود:

عفونت های رایجی که معمولا با سیپروفلوکساسین درمان می شوند عبارتند از:

این دارو برای درمان افرادی که در معرض انواع خاصی از طاعون قرار گرفته اند نیز به کار می رود.عوارض قرص ciprofloxacin 500

نکته: این دارو تنها برای عفونت های بسیار شدید که با جایگزین های آنتی بیوتیکی ایمن تر قابل درمان نیستند استفاده می شود زیرا آنتی بیوتیک های گروه فلوروکینولون ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی جدی و ناتوان کننده ای همچون پارگی تاندون یا مشکلات عصبی شوند که در برخی موارد قابل برگشت نمی باشد.

نکته مهم: سیپروفلوکساسین برای عفونت های ویروسی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا اثربخش نمی باشد، توجه به این نکته از آن جهت اهمیت دارد که استفاده نا به جا از هرگونه داروی آنتی بیوتیک ممکن است باعث کاهش اثر دارویی آن در سایر مواقع مورد نیاز شود.

مقاومت دارویی نسبت به آنتی بیوتیک ها در افراد مختلف جهان رو به افزایش است، در سال 2014 مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها گزارش داد که میزان افزایش گونوره در 17 شهر آمریکایی بین سال های 1991 تا 2006 به دلیل مقاومت باکتری ها نسبت به سیپروفلوکساسین بوده است.

قبل از شروع مصرف دارو و یا بسته دارویی جدید حتما برچسب دارو را مطالعه کرده و سوالات خود را با پزشک در میان بگذارید.

این دارو را می توان به همراه غذا یا به تنهایی مصرف کرد.

مقدار مصرف سیپروفلوکساسین معمولا دو بار در روز (هر 12 ساعت) و صبح و عصر می باشد، با این وجود در مورد دوز مصرف دقیقا مطابق دستور پزشک عمل کنید.

قبل از مصرف سوسپانسیون یا محلول سیپروفلوکساسین بطری را به مدت 15 ثانیه خوب تکان داده و از قاشق مخصوص اندازه گیری دوز استفاده کنید.

سوسپانسیون سیپروفلوکساسین را با لوله یا تیوب تغذیه نخورید زیرا باعث مسدود شدن تیوب می شود.

هنگام مصرف این دارو مایعات فراوان بنوشید مگر آن که پزشک دستورالعمل دیگری بدهد.

دارو را حداقل 2 ساعت قبل یا 6 ساعت بعد از محصولاتی که ممکن است به دارو متصل شده و اثر آن را کاهش دهند مصرف کنید. از جمله:

مواد غذایی سرشار از کلسیم از جمله محصولات لبنی همچون شیر و ماست یا نوشیدنی های کلسیمی اثر سیپروفلوکساسین را کاهش می دهند. این دارو را حداقل 2 ساعت قبل یا 6 ساعت بعد از این مواد غذایی مصرف کنید مگر آن که این محصولات بخشی از وعده غذایی بزرگ تر که شامل سایر مواد غذایی بدون کلسیمی است باشند، زیرا مواد غذایی دیگر اثر چسبندگی کلسیم را کاهش می دهند.

از پزشک درباره مصرف همزمان سیپروفلوکساسین و مکمل ها یا جایگزین های غذایی صحبت کنید.

برای به دست آوردن بهترین نتیجه این آنتی بیوتیک را در فواصل زمانی منظم و هر روز در ساعات مشابه روز قبل مصرف کنید تا نوبت دارو فراموش نشود.

دوره درمانی را به طور کامل به پایان برسانید و از قطع زودهنگام دارو – حتی اگر علائم بیماری در عرض چند روز ناپدید شده باشد – خودداری کنید، این کار خطر بازگشت عفونت را افزایش می دهد.

قرص های پیوسته رهش را به طور کامل بلعیده و از له کردن، خرد کردن یا شکستن آن خودداری کنید.

اگر در طول دوره درمان وضعیت بیماری ادامه یافته یا تشدید یابد با پزشک مشورت کنید.

در صورت مشاهده علائم آلرژیک به سیپروفلوکساسین از جمله کهیر، تنفس مشکل، ورم در صورت یا گلو یا واکنش های شدید پوستی (تب، گلو درد، سوزش چشم ها، درد پوست، جوش های پوستی قرمز یا ارغوانی که پخش شده و باعث تاول یا پوسته پوسته شدن می شود) به اورژانس مراجعه کنید.

برخی عوارض جدی و خطرناک سیپروفلوکساسین عبارتند از:

بنابراین در صورت مشاهده علائم زیر مصرف دارو را متوقف کرده و فورا با پزشک تماس بگیرید:

در موارد نادر مصرف سیپروفلوکساسین ممکن است باعث آسیب آئورت یا سرخرگ اصلی بدن شود که می تواند به خونریزی های خطرناک و مرگ منجر شود، در صورت درد شدید و دائمی در قفسه سینه، معده یا پشت به اورژانس مراجعه کنید.

در صورت مشاهده موارد زیر نیز مصرف دارو را قطع کرده و فورا با پزشک تماس بگیرید:

عوارض جانبی شایع سیپروفلوکساسین عبارتند از:

حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد معده
خارش یا ترشحات واژن
سردرد
غیر طبیعی بودن تست عملکرد کبد

توجه: عوارض ذکر شده تنها بخشی از عوارض احتمالی سیپروفلوکساسین می باشد، برای اطلاع از لیست کامل عوارض جانبی این دارو با پزشک معالج صحبت کنید.

از مصرف سیپروفلوکساسین در دوران بارداری اجتناب کنید مگر تحت نظر پزشک و در مواردی که مصرف این دارو واقعا مورد نیاز است.

این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود، قبل از شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید.

مصرف این دارو در نوزادان و کودکان زیر 18 سال توصیه نمی شود مگر در عفونت های شدید و خاص و زیر نظر پزشک.

گاهی اوقات بعد از درمان با آنتی بیوتیک ها از جمله داروی سیپرو، ممکن است عفونت های مخمری واژینال در فرد ایجاد شود، در صورتی که سابقه قبلی عفونت مخمری نداشته و علائم آن را مشاهده می کنید حتما به پزشک مراجعه کنید.

از آن جا که برخی داروها ممکن است روی عملکرد سیپروفلکوکساسین اثر گذاشته و یا مصرف این دارو روی برخی داروهای دیگر تاثیر داشته باشد بنابراین بسیار مهم است که قبل از مصرف این دارو حتما درباره تعاملات دارویی آن اطلاعات کافی به دست آورید.

برخی تداخل های دارویی سیپروفلوکساسین عبارتند از:

سایر داروهایی که با سیپروفلوکساسین تداخل دارند عبارتند از:

مقدار مصرف سیپروفلوکساسین به نوع عفونت باکتریایی فرد بستگی دارد و دوز و طول دوره درمان با توجه به وضعیت پزشکی بیمار و واکنش بدن به درمان تعیین می شود.

این دارو معمولا به صورت قرص های معمولی و پیوسته رهش یا محلول تجویز می شود.

قرص های معمولی و محلول این دارو معمولا دو بار در روز (صبح و عصر) و قرص های پیوسته رهش آن معمولا یک بار در روز تجویز می شود.

برخی دوزهای مصرف رایج قرص سیپروفلوکساسین معمولی عبارتند از:عوارض قرص ciprofloxacin 500

توجه: از خوددرمانی عفونت پرهیز کرده و قبل از مصرف هرگونه داروی آنتی بیوتیک ابتدا با پزشک مشورت کنید.

در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف سیپروفلوکساسین، به محض یادآوری نسبت به مصرف آن اقدام کنید. اما اگر زمان زیادی تا نوبت بعدی باقی نمانده از خوردن آن صرف نظر کرده و هرگز دوز یک نوبت را دو برابر نکنید.

در صورت مصرف بیش از حد سیپروفلوکساسین و مشاهده علائمی همچون مشکلات تنفسی یا حالت غش با اورژانس تماس بگیرید.

مصرف بیش از حد این دارو ممکن است باعث آسیب های کلیوی شود.

نتایج مطالعات حیوانی نشان داده اوردوز سیپروفلوکساسین می تواند باعث مشکل کاهش تنفسی، استفراغ و تشنج می شود.

برخی اشکال دارویی سیپروفلوکساسین در ایران عبارتند از:

قرص رازوسیپروفلوکساسین 250 و 500 میلی گرم
قرص سیپروکینول 250 و 500 میلی گرم
قرص سیپروتد 250 و 500 میلی گرم
قرص سیپروفلوکساسین 250 و 500 میلی گرم
قرص سیپروفکت 500 میلی گرم
قرص سیپروکیم 250 و 500 میلی گرم
ویال سیپروفلوکساسین 0.2% 100 میلی لیتر
ویال اینفو-لوگزاسین 200 میلی گرم/ 100 میلی لیتر
ویال سیپرینول 200 میلی گرم/ 100 میلی لیتر
ویال سیپروکس 200 میلی گرم/ 20 میلی لیتر
ویال سیپروفلوگزاسین 200 میلی گرم/ 100 میلی لیتر
انفوزیون یا قطره سیپروفلوکساسین 200 میلی گرم/ 100 میلی لیتر
ویال سیپروفلوکساسین 200 و 400 میلی گرم

سخن پایانی …

قبل از آماده کردن محلول سیپروفلوکساسین، پودر آن را در دمای اتاق نگهداری کنید، پس از تهیه محلول، می توانید سوسپانسیون را در دمای اتاق یا داخل یخچال نگهداری کنید. از انجماد محلول جلوگیری کرده و بعد از دو هفته داروی باقی مانده را دور بریزید.

این دارو را در دمای اتاق و به دور از گرما، رطوبت، کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

منابع: webmd – drugs – everydayhealth

سلامت و پزشکی
سبک زندگی
گیاهخواری
اطلاعات دارویی
خواص ها
مد و فشن

سرگرمی
چهره ها
عکس های جالب و دیدنی
اشعار زیبا
آهنگ
ویدیو کلیپ
آهنگ تولدت مبارک

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

گروه درمانی:
Antibacterials

داروهای ضد باکتری

موارد مصرفسپروفلوکساسین در درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی ( شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت ( شامل استرپتوکوکوس پنومونیه )، عفونت مجاری ادراری، عفونت مجاری ادراری ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.مكانیسم اثرسپروفلوکساسین از مشتقات فلوروکینولون ها، یک ترکیب باکتریسید است که از طریق مهار آنزیم DNA ژیراز، دوباره سازی ، ترجمه و ترمیم DNA باکتری را مهار می کند.هشدارها1- مصرف این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان صورت گیرد: بیماران مبتلا به کمبود G6PD، صرع یا دارای سابقه صرع، عیب کار کبد یا کلیه.

2- مشتقات کینولون ها ممکن است موجب بروز تشنج در بیماران دارای سابقه تشنج یا سایر بیماران شوند.فارماكوكینتیكاین دارو از راه خوراکی به خوبی جذب میشود، اما جذب آن در حضور غذا به تاخیر می افتد. اوج غلظت سرمی دارو 1-2 ساعت پس از جذب خوراکی به دست می آید. نیمه عمر پلاسمایی دارو 5/4- 5/3 ساعت است . پس از جذب به طور گسترده در اغلب بافت ها و مایعات بدن منتشر می شود. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است.موارد منع مصرفحاملگی و شیردهی:

مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی گردد مگر در موارد اضطراری و به تشخیص پزشک متخصصعوارض قرص ciprofloxacin 500

عوارض جانبیهر دارو به موازات اثرات درمانی ممکن است منجر به بروز برخی عوارض ناخواسته نیز بشود. در صورت بروز هریک از عوارض زیر فوراً به پزشک اطلاع دهید:

تاول پوستی: احساس سوزش یا خارش در پوست، بئورات جلدی، سرخی یا تورم پوست.

عوارض نادر: درد شدید شکمی، بی قراری، تاول مخاطی همراه تب. وجود خون در ادرار، تیرگی و کهربایی رنگ شدن ادرار، کدورن ادرار، اسهال شدید، گیجی، احساس گرما، غش، سرخی یا برافروختگی به ویژه در صورت و گردن، سر درد، احساس سبکی سر، تعریق، ضعف، تب، توهم، ضربان غیر منظم یا سریع قلب، درد مفاصل، از دست دادن اشتها، درد پشت ساقریا و پاشنه پا، کم رنگ شدن مدفوع، رعشه، کنده شدن پوست، درد معده، تورم صورت و گردن، تنگی نفس، تورم پا، خستگی و ضعف غیر متعارف، زردی پوست یا چشم.

بعضی دیگر از عوارض جانبی خود به خود با گذشت زمان مرتفع می شوند. به هر حال در صورت از بین رفتن آنها یا در صورت احساس ناراحتی با پزشک خود مشورت نمایید این عوارض عبارتند از:

درد شکمی خفیف، اسهال خفیف، خواب آلودگی، تهوع یا استفراغ، عصبی شدن، بدخوابی، درد و ترشح مهبلی.

عوارض نادر: کمر درد، تغییر ذائقه، مشکل در ادرار کردن، درد عضلانی، زخم دهان و زبان، لکه های سفید در دهان و زبان، مشکلات دید.

مسمومیت

در صورت مثرف اتفاقی بیش از مقدار توصیه شده توسط پزشک، بیمار را به بیمارستان منتقل کنید.

تداخل های داروییدر صورت مصرف همزمان کینولون ها با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی خطر بروز تشنج ممکن است افزایش یابد. داروهای آنتی اسید و مواد جاذب، جذب این دارو را کاهش می دهند. اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با سپروفلوکساسین افزایش می یابد. کینولون ها اثر ضد دیابت داروهای سولفونیل اوره یا سمیت کلیوی سیکلوسپورین را افزایش می دهند.

جذب سیپروفلوکساسین در صورت مصرف همزمان با املاح آهن کاهش می یابد. سیپروفلوکساسین غلظت پلاسمایی تئوفیلین را افزایش می دهد.نكات قابل توصیهقبل از مصرف هر داور در صورت وجود موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

•وجود هر نوع حساسیت نسبت به این دارو و یا داروهای وابسته به آن نظیر نالیدیکسیک اسید یا داروهای دیگر و یا غذاها، مواد محافظ رنگ ها و غیره.

•در صورت مصرف هر نوع دارو، حتی قرص های ضد حاملگی، همچنین در صورت ابتلا به بیمارهای گوارشی، کبدی، کلیوی، قلبی، عصبی و صرع.

هنگام مصرف دارو رعایت نکات زیر توصیه می شود:

• در صورتیکه این دارو را به مدت طولانی مصرف می نمایید لازم است تحت نظر پزشک باشید.

•اگر چند روز پس از مصرف این دارئ، علائم بیماری بهبود نیافته یا بدتر شد پزشک را مطلع سازید.

•در صورت انجام هرگونه اقدام دندانپزشکی مصرف این دارو را به دندانپزشک اطلاع دهید.

•مصرف این دارو ممکن است در برخی افراد سبب سرگیجه شود لذا ضمن درمان، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات دقیق از هوشیاری خود اطمینان کامل داشته باشید.

•طی درمان با این دارو از قرار گرفتن در مقابل تابش مستقیم نور آفتاب خودداری نمایید.

•در صورت بروز تورم در صورت یا گلو، ناراحتی قلبی، تنگی نفس و کاهش هشیاری وصاً چنانچه همراه تظاهرات پوستی نظیر کهیر، خارش و سوزش باشد با پزشک تماس بگیثرید زیرا ممکن است این علائم نشانه حساسیت شدید نسبت به این دارو باشد.

•در صورت بروز تحریکات عصبی نظیر تشنج، لرزش، بی قراری، خواس پرتی و توهم در حین درمان، مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک خود مراجعه کنید.

این دارو ندرتاً موجب التهاب و حتی پارگی رباط ها می شود. اگر بعد از فعالیت دردی ناگهانی احساس کردید. (برای مثال در مچ پاریال مچ دست، پشت زانو و پا، شانه، آنرج و …) مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک اطلاع دهید و تا حصول اطمینان از عدم آسیب رباط از فعالیت خودداری کنید.

•از مصرف همزمان این دارو با محصولات لبنی و آب میوه های حاوی کلسیم خودداری نمایید، اما می توان از غذاهای حاوی این مواد در حین مصرف این دارو استفاده نمود.

•این دارو را م یتوانید همراه غذا یا با معده خالی مصرف نمایید ولی بهترین زمان مصرف دارو به طور معمول 2 ساعت پس از غذا می باشد.

•برای حصول نتیجه بهتر، هر قرص را همراه با یک لیوان آب میل نموده و در طول درمان به دفعات بیشتری آب و مایعات دیگر بیاشامید.

•چنانچه یک نوبت مصرف دارو را فراموش نمودید به محض به یادآوردن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت بعدی هستید از نوبت فراموش شده، چشم پوشی کنید و مقدار مصرف نوبت بعدی را نیز دو برابر نکنید.

•از مصرف همزمان داروهای خنثی کننده اسید معده حاوی آلومینیوم، منیزیم، کلسیم، سوکرالفات و فرآورده های حاوی آهن و روی با این دارو خودداری کنید. داروهای مذکور را حداقل 4 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از سیپروفلوکساسین مصرف کنید.

•مصرف این دارو در کودکان و نوجوانان زیر 18 سال توصیه نمی شود.

•از مصرف دارو بیش از مقدار و مدت توصیه شده توسط پزشک خودداری شود.

مقدار مصرفمقدار مصرف دارو را پزشک تعیین می کند.

عوارض قرص ciprofloxacin 500

گروه درمانی:
Analgesics Anti- inflammatory Drugs and Antipyretics

داروهای مسکن ،ضد التهاب وضد تب ها

گروه درمانی:
Dopaminergics

دوپامینرژیک ها

Extended release Tablets of Diclofenac Sodium 100 mg

گروه درمانی:
Analgesics Anti- inflammatory Drugs and Antipyretics

داروهای مسکن ،ضد التهاب وضد تب ها

ایمیل خود را وارد نمایید و با عضویت در خبرنامه ما از آخرین اخبار و اطلاعیه ها مطلع شوید.

کلیه حقوق این سایت متعلق به
شرکت داروسازی البرزدارو
می باشد.


قرص سیپروفلوکساسین جزء دسته ی آنتی بیوتیک ها قرار دارد و برای درمان عفونت های باکتریال از آن استفاده می شود. از این دارو نمی توان برای برای درمان عفونت های ویروسی استفاده کرد.

استفاده از این قرص حتما باید با تجویز پزشک انجام شود چرا که استفاده اشتباه و نابجا از آنتی بیوتیک ها موجب مقاومت دارویی می شود. در ادامه با دلگرم با این دارو بیشتر آشنا خواهیم شد.


عوارض قرص ciprofloxacin 500






در درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی (شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت (شامل استرپتوکوکوس پنومونیه)، عفونت مجاری ادراری، عفونت مجاری ادراری ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.



سیپروفلوکساسین از مشتقات فلوروکینولون ها، یک ترکیب باکتریسید است که از طریق مهار آنزیم DNA ژیراز، دوباره سازی ، ترجمه و ترمیم DNA باکتری را مهار می کند.


هشدارها

مصرف این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان صورت گیرد: بیماران مبتلا به کمبود G6PD، صرع یا دارای سابقه صرع، عیب کار کبد یا کلیه.2- مشتقات کینولون ها ممکن است موجب بروز تشنج در بیماران دارای سابقه تشنج یا سایر بیماران شوند.

فارماکوکینتیک

این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب میشود، اما جذب آن در حضور غذا به تاخیر می افتد. اوج غلظت سرمی دارو 1-2 ساعت پس از جذب خوراکی به دست می آید. نیمه عمر پلاسمایی دارو 5/4- 5/3 ساعت است . پس از جذب به طور گسترده در اغلب بافت ها و مایعات بدن منتشر می شود. دفع این دارو عمدتاً کلیوی است.


تداخلات دارویی و بر هم کنش میان آن ها می تواند میزان اثربخشی داروی شما را تحت تأثیر قرار دهد. این بدان معناست که اگر شما داروی دیگری نیز در کنار قرص سیپروفلوکساسین مصرف می نمایید، آن دارو می تواند اثر سیپروفلوکساسین را کاهش یا افزایش دهد.

تصور کنید که شما دارویی مصرف می کنید که اثر این دارو را کاهش می دهد. بنابراین پزشک شما بایستی دوز بیشتری را برای دریافت نتیجه یکسان برای شما تجویز نماید. عکس این موضوع نیز صادق است.

بدان معنا که اگر شما دارویی مصرف می کنید که میزان اثر قرص سیپروفلوکساین را افزایش می دهد، می تواند شما را مستعد بروز عوارض جانبی آن نماید.

بنابراین به تمامی بیماران توصیه می گردد تا تمامی داروهای خود را هنگام مراجعه به پزشک خود همراه داشته باشند تا وی بتواند تصمیم صحیح تری را برای درمان آنها اتخاذ نماید.




قبل از آنکه این دارو را مصرف نمایید حتما پزشک خود را در جریان حساسیت خود به این دارو یا داروهای مشابه قرار دهید. صحیح است که حساسیت دارویی به قرص سیپرووفلوکساسین نادر است اما شما نباید به سادگی از کنار آن بگذرید.قبل از مصرف این دارو شما بایستی پزشک خود را در جریان تمامی مشکلاتن و بیماری های خود از قبیل مشکلات کبدی، کلیوی، دیابت، مشکلات قلبی، مشکلات عصبی و یا تشنج قرار دهید.

به نظر می رسد که قرص سیپروفلوکساسین عارضه ای در بارداری برای جنین ایجاد نمی کند. با این وجود توصیه می شود تنها زمانی از آن استفاده گردد که مصرف آن اجتناب ناپذیر است.همچنین این دارو توسط غدد شیرساز به درون شیر مادر ترشح می گردد. بنابراین خانم هایی که قصد شیردهی به نوزاد یا کودک خود دارند باید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند.




قرص سیپروفلوکساسین برای بیماری فعلی شما تجویز شده است لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری نمائید .

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک خود مشورت نمائید .وجود هر گونه حساسیت به این دارو یا مواد دیگر از قبیل غذا ، رنگها و یا مواد محافظ .همزمان با مصرف این دارو از مصرف هر گونه دارو حتی مسکن ها و قرص های ضد بارداری خودداری کنید و در صورت ابتلاء به بیماریهای دیگر از قبیل بیماریهای گوارشی ، کبدی ، کلیوی ، قلبی ، عصبی و صرع، پزشک خود را مطلع نمائید.

برای کمک به درمان قطعی عفونت، این دارو را درفواصل زمانی منظم میل کنید و دوره درمان را کامل کنید ، حتی اگر بعد از چند روز احساس بهبودی نمودید ، مصرف آن را قطع نکنید زیرا ممکن است بیماری عود کند.

برای حصول نتیجه بهتر ، هر قرص را با یک لیوان پر از آب میل نمائید . این دارو را می توان با غذا یا با معده خالی مصرف نمود.






عوارض قرص ciprofloxacin 500



مسمومیت :

در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقادیر توصیه شده ، بیمار را فورا” به بیمارستان منتقل نمائید.




بیشتر بخوانید :

موارد مصرف قرص لووفلوکساسین یا تاوانکس و عوارض جانبی این دارو


 

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نام ژنریک دارو:سیپروفلوکساسین

شکل‌های دارویی قرص سیپروفلوکساسین:

نام تجاری:

گروه دارویی- درمانی:فلوئوروکینولون – آنتی بیوتیکعوارض قرص ciprofloxacin 500

طبقه بندی در بارداری:گروه C

سیپروفلوکساسین آنتی بیوتیکی از دسته فلوروکینولون هاست که با مهار زیر واحد A از DNA gyrase باکتریایی، آثار باکتریوسیدی خود را اعمال می کند.این دارو یک داروی ضدمیکروبی رایج است که در درمان عفونت های گوناگون از قبیل عفونت پوست و بافت های نرم ، برونشیت ، سینه پهلو ( پنومونی ) ، عفونت های دستگاه ادراری ، گاستروانتریت (اسهال شدید) ، و نیز عفونت های کلامیدیایی و گنوره ای (مثل سوزاک ) به کار می رود.

سیپروفلوکساسین جذب خوب و سریعی از دستگاه گوارش دارد. اوج غلظت پلاسمایی آن 2-1 ساعت پس از تجویز یک دوز 500 میلی گرمی خوراکی در حدود 5/2 میکروگرم در میلی لیتر است.

نیمه عمر سیپروفلوکساسین در حدود 5/4-5/3 ساعت بوده و ممکن است در نارسایی شدید کلیوی تا 8 ساعت نیز افزایش یابد. میزان اتصال سیپروفلوکساسین به پروتئین های پلاسما از 20 تا 40 درصد متغیر است. این دارو به طور گسترده ای در بدن توزیع شده و نفوذ خوبی در بافت ها دارد. سیپروفلوکساسین می تواند وارد CSF شود اما غلظت آن در صورت ملتهب نبودن مننژ، تنها ده درصد غلظت پلاسمایی آن است. غلظت های بالایی از سیپروفلوکساسین در صفرا ایجاد می شود. این دارو از جفت عبور می کند و در شیر نیز توزیع می شود.

قرص سیپروفلوکساسین عمدتاً از طریق ادرار دفع می شود اما حدود یک سوم دفع آن با مکانیسم های غیرکلیوی شامل متابولیسم کبدی، دفع صفراوی و احتمالاً ترشح از طریق مخاط روده صورت می گیرد. پروبنسید دفع ادراری سیپروفلوکساسین را کاهش می دهد. تنها مقادیر کمی از سیپروفلوکساسین به وسیله همودیالیز یا دیالیز صفاقی قابل برداشت است.

این دارو برای درمان انواع عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرد. Ciprofloxacin متعلق به یک کلاس از داروهای به نام کینولون آنتی بیوتیک . اون با توقف رشد باکتری ها کار می کند.

 

 

 

استفاده غیر ضروری یا بیش از حد از سیپروفلوکساسین می تواند منجر به کاهش اثر بخشی آن شود.

 

 

بزرگسالان

 کودکان و نوجوانان

 

 

 

 

پیش از مصرف سیپروفلوکساسین 

-در صورت بارداری یا اقدام به بارداری، شیردهی، مشکلات عضلانی،التهاب و یا کشیدگی تاندون ها، مشکل کلیوی، قلبی،بیماری صرع و سایر موارد پزشک خود را مطلع نمایید.

 

 

1- مصرف این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان صورت گیرد: بیماران مبتلا به کمبود G6PD، صرع یا دارای سابقه صرع، عیب کار کبد یا کلیه. 2- مشتقات کینولون ها ممکن است موجب بروز تشنج در بیماران دارای سابقه تشنج یا سایر بیماران شوند.

– تجویز سیستمیک فلوروکینولونها در کودکان زیر 18 سال توصیه نمی شود، زیرا مطالعات در حیوانات نابالغ نشان دادند که این داروها باعث افزایش خطر آتروپاتی همراه با ضایعات غضروف در مفاصل می شوند. – یک دیدگاه وجود دارد که در غیاب آرتروپاتی ناشی از این داروها در انسان که در طی دهه های گذشته دیده شده است، مزایای فلوروکینولونها، مخصوصا در کودکان دچار سیستیک فیبروز، نسبت به خطر سمیت مفصلی کوتاه مدت و اندک این داروها ارجح می باشد. – این دیدگاه از یک مطالعه حمایت می کند که در این مطالعه به ارزیابی خطرات و سمیت اسکلتی- عضلانی در طول پنج سال پیگیری در کودکان مبتلا به اوتیت میانی حاد یا پنومونی اکتسابی از جامعه که برای درمان از لووفلوکساسین یا مقایسه کننده استفاده کرده بودند، پرداخته بود.

کودکانی که در سال اول پیگیری، دچار عوارض اسکلتی_عضلانی شدند به مدت چهار سال دیگر ( در مجموع پنج سال) پیگیری شدند. از بین کودکانی که در سالهای دوم تا پنجم پیگیری، با عوارض اسکلتی-عضلانی شناسایی شدند تعداد آنهایی که این عارضه، احتمالا مربوط به دارو بود در هر دو گروه ( لووفلوکساسین و مقایسه کننده) مساوی بود ( 1 از 1340 در گروه مصرف کننده لووفلوکساسین، 1 از 893 در گروه مقایسه کننده) و در نهایت هیچ عوارضی جانبی اسکلتی- عضلانی به لووفلوکساسین احتمال داده نشد.

 

پاموه – مجله سلامت و پزشکی و دارویی – پاموه » سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

فهرست

سیپروفلوکساسین Ciprofloxacin نوعی آنتی بیوتیک فلوروکینولون است که برای درمان بیماری های عفونی استفاده می شود . این این دارو همچنین برای درمان طاعون استفاده می شود .

اگر از داروی تیزانیدین استفاده می کنید، نباید سیپروفلوکساسین استفاده کنید. اگر  اختلالات عضلانی و یا بیماری مایواستنیا دارید قبل از مصرف سیپروفلوکساسین به پزشک خود اطلاع دهید .سیپروفلوکساسین می تواند باعث تورم و پارگی تاندون شود .عوارض این دارو در صورتی که بالای 60 سال سن دارید و یا پیوند کلیه ، کبد ، قلب و ریه داشته اید می تواند بسیار شدید باشد .

قبل از مصرف این دارو باید اطمینان داشته باشید که به سیپروفلوکساسین حساسیت ندارید . آلرژی نسبت به سیپروفلوکساسین می تواند بسیار خطرناک باشد . همچنین در صورتی که به داروهای زیر حساسیت دارید نباید از سیپروفلوکساسین استفاده کنید .عوارض قرص ciprofloxacin 500

نورفلوکساسین ، افلوکساسین ، موکسی فلوکساسین ،لووفلوکساسین ، جمی فلوکساسین و سایر داروهای این گروه .

در صورتی که مشکلات زیر را دارید قلب از تجویز سیپروفلوکساسین به پزشک خود اطلاع دهید :

عوارض سیپروفلوکساسین در کودکان بسیار شدیدتر است و توصیه میشود از روش های درمانی دیگری استفاده کنید و فقط زمانی از سیپروفلوکساسین در کودکان استفاده شود که روش درمانی دیگری موجود نباشد .

در مورد ضررهای مصرف سیپروفلوکساسین در دوران بارداری برای جنین ،اطلاعات کاملی دردسترس نیست . شدیدا توصیه میشود قبل از مصرف سیپروفلوکساسین در دوران بارداری ، با پزشک مشورت کنید

این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود و میتواند عوارض بسیار شدید و جبران ناپذیری برای نوزاد داشته باشد . در دوران شیردهی نباید از سیپروفلوکساسین استفاده کنید و در صورتی که مجبور به استفاده از این دارو هستید با پزشک مشورت کنید . ممکن است نیاز باشد تا به کودک خود شیر ندهید .

سیپروفلوکساسین معمولا هر 12 ساعت یکبار مصرف میشود و این دارو باید همراه با مقدار زیادی آب مصرف شود تا از آسیب به کلیه جلوگیری شود . این دارو نباید به صورت طولانی مدت مصرف شود . مگر به تشخیص پزشک و در مواقع ضروری . از مصرف خودسرانه سیپروفلوکساسین بدون تجویز پزشک خودداری کنید و به هیچ عنوان این دارو را به دیگران پیشنهاد ندهید . همچنین به صورت خودسرانه و بدون دستور پزشک ، مصرف سیپروفلوکساسین را قطع نکنید . حتی در صورتی که بهبود پیدا کرده اید ، مصرف سیپروفلوکساسین را تا پایان دوره درمان به صورت کامل ادامه دهید . کامل نکردن دوره درمان سیپروفلوکساسین میتواند باعث ایجاد مقاومت در بدن شده و عفونت های شدیدتری به وجود آید .

در صورتی که مصرف دارو را فراموش کرده اید به محض یاداوری دوز خود را مصرف کنید . در صورتی که به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید ، دوز فراموش شده را رها کنید .

در صورتی که به اشتباه و یا به قصد خودکشی با سیپروفلوکساسین مقدار زیادی از این دارو مصرف کرده اید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . مصرف زیاد سیپروفلوکساسین می تواند کشنده باشد . در صورتی که با هدف خودکشی از این دارو استفاده کرده اید به این نکته توجه داشته باشید که بعد از بهبود ، عوارض بسیار شدید کلیوی ، کبدی و … را تا آخر عمر باید تحمل کنید . خودکشی با سیپروفلوکساسین روش مناسبی برای جلب توجه نیست !

داروهای آنتی بیوتیک و سیپروفلوکساسین میتواند باعث اسهال شود . در صورتی که اسهال خونی دارید حتما سریعا با پزشک تماس بگیرید . در دوره مصرف سیپروفلوکساسین از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نورخورشید خودداری کنید و از دستگاه های برنزه کننده و سولاریوم استفاده نکنید . زمانی که از منزل خارج می شوید از کرم های ضد آفتاب مناسب با پوست خود استفاده کنید .

بعد از مصرف سیپروفلوکساسین از رانندگی و کارهایی که به تمرکز بالایی احتیاج دارند خودداری کنید . در صورت مشاهده هرگونه علائم پارگی تاندون در زمان مصرف این دارو سریعا به پزشک مراجعه کنید . این مشکل میتواند اثرات جبران ناپذیری بر اعصاب و تاندون های شما داشته باشد . درد ناگهانی ، تورم مفاصل ، کبود شدن مفصل ها ، حساسیت به لمس ، سفت شدن مفصل ، صدا دادن مفصل هنگام بلند شدن و یا حرکت کردن از علائم مشکلات تاندون در زمان مصرف سیپروفلوکساسین میباشد که باید سریعا به پزشک اطلاع داده شود .

این دارو مانند سایر داروهای میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد . شما ممکن است هیچ کدام از این عوارض را تجربه نکنید و یا چندین مورد به صورت همزمان در شما بروز کند . در صورتی عوارض زیر را به صورت شدید دارید مصرف سیپروفلوکساسین متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید :

در زمان تجویز سیپروفلوکساسین توسط دکتر ، تمام داروهایی که مصرف میکنید را به اطلاع پزشک معالج برسانید . برخی از داروها می توانند با سیپروفلوکساسین تداخل داشته باشند  . مانند :

سیکلوسپورین، متوترکسات، فنیتوین، پروبنژیک، روپینیرول، سیلدنافیل، تئوفیلین یا زولپیدم ، وارفارین، کومادین، یانوتون ، دیورتیک ها و دارو های ادرارآور ،داروهای قلبی و فشارخون ، مسکن ها و داروهای خواب آور ، ایبوپروفن ، استامینوفن ،سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام ،داروهای استروئیدی – پردنیزون، متیل پردنیزولون و …

تهیه و ترجمه اختصاصی/ pamuh.com

مدت زمان مصرف قرص سیپروفلوکساسین, جایگزین سیپروفلوکساسین, قرص سیپروفکت برای چیست, سیپروفلوکساسین در شیردهی, دوز سیپروفلوکساسین در عفونت ادراری, سیپروفلوکساسین در بارداری, سیپروفلوکساسین+عفونت ادراری, سیپروکینول ویکی پدیا,

مقدار مصرف سیپروفلوکساسین 500, چه قرصی برای عفونت ادراری خوبه, دوز سیپروفلوکساسین 500, مصرف سیپروفلوکساسین در کودکان, سیپروفلوکساسین و مترونیدازول, جایگزین سیپروفلوکساسین, آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری زنان, سیپروفلوکساسین+عفونت واژن,


این مطلب برای شما مفید بود ؟

لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز است.


میانگین آراء
/ 5. تعداد:


خیلی متاسفم که مطلب رو دوست نداشتی


برای ارتقاء مطلب کمکم میکنی ؟

ممنون از بابت راهنمایی که کردی .

لیست داروهایی که برای رانندگی خطرناک هستند

لیست داروهای ضد اضطراب و ضد استرس + انتخاب مناسب

درمان فشار خون بالا – لیست داروهای کاهش فشار خون

لیست عوارض جانبی آسپرین + جایگزین های گیاهی و خانگی

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه ایمیل معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما ایمیل خواهد شد.

عوارض قرص ciprofloxacin 500

این نام و آدرس ایمیل را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

چه قرصی برای عفونت ادرار خوبه ؟ آنتی بیوتیک مناسب برای درمان عفونت ادرار در زنان که عوارض کمی داشته باشه چیه ؟

دوز و مقدار مصرف سیپروفلوکساسین 500 برای درمان عفونت ادرار چقدر است ؟ چند بار در روز ؟

مدت زمان مصرف قرص سیپروفلوکساسین چند روزه ؟ برای درمان عفونت ادرار و عفونت واژن در دوران بارداری دارم مدت زمان مصرف قرص سیپروفلوکساسین مصرف میکنم

بهترین دارو برای درمان عفونت ادرار و عفونت واژن در زنان چیه ؟ جایگزین کم عارضه تر سیپروفلوکساسین چی هست ؟

برای درمان عفونت کلیه از سیپروفلوکساسین استفاده میکنم و شدیدا سوزش ادرار دارم . چرا ؟

در دوران شیردهی برای درمان عفونت ادراری میشه از سیپروفلوکساسین استفاده کرد ؟

عوارض قطره سیپروفلوکساسین کمتر هست و یا قرص سیپروفلوکساسین در دوران بارداری و شیردهی ؟

عوارض سیپروفلوکساسین در شیردهی چیه ؟ من از سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت واژن استفاده می کنم

مطالب پیشنهادی


عوارض جانبی و موارد مصرف Aripiprazole – Abilify

تعبیر خواب ماهی – بیش از 49 معنی مختلف برای خواب ماهی


عرق کاسنی – خواص و مضرات – تداخل دارویی

تعبیر خواب دندان – بیش از 100 معنی مختلف برای خواب…

رژیم غذایی برای لوپوس ، آرتریت ، پسوریازیس ، ویتیلیگو و…

درمان عفونت گلو و دهان با 16 روش خانگی و گیاهی

نکته بسیار مهم :

تمام توصیه های دارویی ، گیاهی و پزشکی موجود در این سایت فقط جهت افزایش آگاهی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست.شما به هیچ عنوان مجاز به خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها و گیاهان دارویی نیستید.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.
قوانین | حریم شخصی | تماس با ما : 09144029928

هیچ محصول و یا دارویی برای فروش نداریم.لطفا سوال نفرمایید.

در صورتی که هرگونه مشکل پزشکی فوری و اورژانسی دارید این سایت هیچ کمکی به شما نمی کند.

آدرس بیمارستان های تهران و شماره هایی که ممکن است نیاز داشته باشید.(کلیک)

بیش از نیم قرن تلاش در

جهت تعالی فرهنگ سلامت کشور


سیپروتد®

سیپروفلوکساسین

عوارض قرص ciprofloxacin 500

درمان عفونت های باکتریایی

توجه داشته باشید این دارو برای بیماری فعلی شما تجویز شده است، لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری کنید.

راهنمائیهای عمومی

1- در صورت حساسیت به فلوروکینولون ها، غذاها، رنگ ها، مواد محافظ و حیوانات پزشک را مطلع سازید.

2- مصرف این دارو برای نوزادان و کودکان زیر 18 سال توصیه نمی شود زیرا باعث بروز مشکلاتی در رشد استخوان ها می شود.

3- این دارو در سالمندان مطالعه شده است و عوارض جانبی متفاوتی با بزرگسالان مشاهده نشده است.

4- چنانچه دارو را به طور مرتب مصرف می کنید، در صورتی که یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید به محض به یاد آوردن مصرف کنید ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد، از مصرف این نوبت خودداری کنید و برنامه معمول دارویی خود را ادامه دهید و مقدار مصرف را نیز دو برابر نکنید.

5- در صورت مصرف هم زمان با سایرداروها بخصوص آمیودارون، آمی تریپتیلین، آموکساپین، استمیزول، کلرپرومازین، سیزاپراید، کلومیپرامین، دزیپرامین، دوکسپین، اریترومایسین، فلوفنازین، هالوپریدول، ایمیپرامین، نورتریپتیلین، پرفنازین، پیموزاید، پروکائین آمید، کینیدین، سوتالول، ترفنادین، تی اتیل پرازین، تیوریدازین، تیزانیدین، تری فلوپرازین، تری فلوپرومازین، تری میپرازین، تری میپرامین، آکاربوز، آرسنیک تری اکساید، کلورال هیدرات، کلروکین، کلاریترومایسین، دلاسترون، فلوکونازول، فلوکستین، فوسکارنت، گلی کلازید، گلی مپیرامید، گلی پیزاید، گلی بوراید، گوآر گام، هیدروکینیدین، انسولین، انسولین آسپارت، انسولین گلولیزین، انسولین لیزپرو، لیدوکائین، متفورمین، اکتروتید، پردنیزولون، رسپریدون، اسپیرامایسین،  سوکرالفافیت، سولفامتیزول، تئوفیلین، تولازامید، تولبوتامید، تری متوپریم، وازوپرسین، ونلافاکسین، آلومینیوم کربنات، بازیک، آلومینیوم هیدروکساید، آلومینیوم فسفات، بتامتازون، کلسیم، کلسیم کربنات، کارپروفن، کورتیکوتروپین، کورتیزون، سیکلوسپورین، دگزامتازون، دیکلوفناک، دیدانوزین، دیگوکسین، دی هیدروکسی آلومینیوم آمینواستات، دروکسیکام، دولوکستین، اتودولاک، هیدروکورتیزون، ایبوپروفن، ایندومتاسین، آهن، کتوپروفن، کتورولاک، منیزیم کربنات، منیزیم هیدروکساید، منیزیم اکساید، منیزیم تری سیلیسات، مفنامیک اسید، ملوکسیکام، متیل پردنیزولون، نابومتون، ناپروکسن، الانزاپین، اکزاپروزین، اکسی فن بوتازون، پارامتازون، فنی توئین، پیروکسیکام، پردنیزون، پروبنسید، رانیتیدین، روپینیرول، سولینداک، تنوکسیکام، تولمتین، تریامسینولون، وارفارین، روی، زومپیراک، پزشک را مطلع سازید.

6- در صورت ابتلا به بیماری های مغزی و نخاعی، دیابت، اسهال، بیماری کبدی و کلیوی، کبدی، قلب و ریوی، نقص عملکرد آنزیم گلوکوز-6- فسفات د هیدروژناز، حساسیت پوست به نورخورشید، التهاب زردپی و میا ستنی گراو پزشک را مطلع سازید.

7- این دارو فقط برای درمان عفونت های میکروبی می باشد و برای درمان عفونتهای ویروسی مانند سرما خوردگی های معمولی نباید استفاده شود.

8- برای از بین بردن کامل عفونت باید دارو را در کل مدت توصیه شده توسط پزشک مصرف کنید. در صورت قطع مصرف دارو علائم بیماری دوباره باز خواهند گشت.

9- بهتر است این دارو را با یک لیوان پر از آب مصرف کنیــــد. مصرف چندین لیوان آب در طول روز مفیـــد می باشد.

10- این دارو را می توان همراه با وعده های غذایی یا با معده خالی مصرف نمود.

11- این دارو هنگامی که غلظت ثابتی در خون یا ادرار داشته باشد بهتر اثر می کند. برای ثابت نگه داشتن غلظت هیچ نوبتی را فراموش نکنید و هم چنین بهتراست نوبت ها را در اوقات تعیین شده مصرف کنید.

12- این دارو را نباید همراه با فرآورده های لبنیاتی و آب میوه های حاوی کلسیم مصرف نمود.

مصرف د ر بارداری و شیردهی

بارداری

مصرف این دارو در دوران بارداری در انسان مطالعه نشده است. لذا مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود. به هرحال چنانچه باردارید و یا  قصد بارداری دارید پزشک معالج را مطلع سازید.

شیردهی

ممکن است این دارو در شیر مادر ترشح شود. در عین حال چون این دارو باعث ایجاد مشکل در رشد استخوانها می شود مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمی شود.

موارد احتیاط

1- در صورت مصرف همزمان دیدانوزین، سوکرالفیت، آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم و منیزیم و مکمل های حاوی آهن و زینک این دارو ها را حداقل 6 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از سیپروفلوکساسین مصرف نمائید.

2- در بعضی از افرادی که این دارو را مصرف می کنند حساسیت پوست نسبت به نور خورشید افزایش می یابد. در معرض نور خورشید قرار گرفتن حتی برای مدت زمان های کوتاه ممکن است باعث بروز عوارضی مثل آفتاب سوختگی شدید، بثورات پوستی، قرمزی، خارش و تغییر رنگ پوست شود. هنگامیکه مصرف این دارو را 

    شروع می کنید:

• از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خصوصا بین ساعتهای 10 صبح تا 3 بعدازظهر خودداری کنید.

• از وسایل محافظ نور شامل کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید.

• از ضد آفتابهائی که فاکتور محافظ پوست آنها 15 و یا بالاتر است استفاده کنید.

• نور لامپهای آفتابی یا سولاریوم نیز به هنگام مصرف این دارو مضر است. 

3- از نور مستقیم آفتاب یا نورهای مصنوعی شدید به مدت 5 روز بعد از مصرف این دارو دوری کنید.

4- این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی، گیجی، منگی و کاهش هوشیاری شود لذا از انجام کارهائی که به هوشیاری کامل احتیاج دارند مثل رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین خودداری کنید.

5- مصرف این دارو به ندرت باعث تحریک پذیری و یا حتی پاره شدن تاندون می شود. چنانچه بعد از ورزش در یکی از تاندون ها مثلا مچ پا، پشت زانو و یا ساق پا، شانه، آرنج و یا مچ دست درد ناگهانی احساس کردید مصرف این دارو را قطع کرده و پزشک را مطلع سازید. استراحت کرده و تا زمانی که پزشک از عدم آسیب دیدن تاندون شما مطمئن نشده است ورزش نکنید.

6- چنانچه علائمی مانند درد، سوزش، ضعف، سوزن سوزن شدن و بی حسی را احساس می کنید مصرف این دارو را قطع کرده و پزشک را مطلع سازید.

7- در صورت بروز حساسیت پوستی یا علائم دیگر آلرژی مصرف این دارو را قطع کرده و پزشک را مطلع سازید.

دوز و مقدار مصرف

 مقادیر ذکر شده در زیر مقدار متوسط مصرف می باشد و مقدار دقیق را پزشک تعیین می کند:عوارض قرص ciprofloxacin 500

    بزرگسالان: 100 تا 750 میلی گرم هر 12 ساعت برای 3 تا 28 روز که بستگی به بیماری دارد.  

    عفونت های استخوانی و مفاصل برای حداقل 4 تا 6 هفته، سوزاک معمولا تک دوز 250 میلی گرم و سیاه زخم  معمولا 500 میلی گرم هر 12 ساعت به مدت 60 روز مصرف می شود.

کودکان تا18 سال: مصرف این دارو برای نوزادان، کودکان و نوجوانان به جزء سیاه زخم توصیه نمی شود. برای سیاه زخم معمولا 15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر 12 ساعت توصیه می شود.

عوارض جانبی

هر دارو به موازات اثر درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه تمام این عوارض در یک فرد دیده نمی شود لیکن در صورت بروز هر کدام از عوارض زیر در اولین فرصت با پزشک مشورت کنید.

موارد با شیوع زیاد:

احساس ضعف شدید، ضربان قلب آهسته یا نامنظم.

موارد با شیوع کمتر:

ورم یا پف صورت، بازوها، دست ها، ساق پا و یا کف پا، تاول زدن پوست، تاری دید، گیجی، سردرد، بی قراری، وزوز گوش، افزایش سریع وزن، احساس سوزش در پوست، ضربان قلب سریع و یا کند، خارش، بثورات، قرمزی، تورم و راش پوستی، احساس سوزش در دست یا پا، افزایش و یا کاهش غیر عادی وزن.

موارد نادر:

درد یا کرامپ معده یا شکم، درد شکمی، بی قراری، بثورات منطقه ای، مدفوع سیاه و قیر مانند، خونریزی، تاول روی غشاهای مخاطی همراه با تب، خارش، لایه لایه شدن و قرمزی پوست، ادرار خونی و تیره، احساس سرما و گرما کردن، ناتوانی در حرکت، خارش، بی حسی، سوزن سوزن شدن و یا سوزش، لرز، درد سینه، مدفوع خاکستری رنگ، گیجی، سرفه، ادرار تیره و یا کهربائی، اسهال (رقیق و شدید که ممکن است خونی نیز باشد)، 

مشکل در تنفس، مشکل در بلع، تغییر رنگ پوست، سرگیجه، خشکی دهان، سفتی زیاد ماهیچه ها، غش، احساس سرگیجه و سبکسری در هنگام بلند شدن ناگهانی از موقعیت خوابیده و یا نشسته، ضربان قلب یا نبض نا منظم و تند، خستگی، خشکی و برافروختگی پوست، احساس فشار، احساس غیر واقعی بودن، احساس گرما و حرارت، تب، برافروختگی و یا قرمزی پوست خصوصا در ناحیه صورت و گردن، بوی تنفس شبیه بوی میوه، توهم (دیدن، شنیدن و یا احساس چیزهائی که واقعا وجود ندارند)، کهیر یا برجستگی، عدم تعادل، گرسنگی و تشنگی زیاد، 

ادرار زیاد، التهاب، عفونت، خارش، درد مفاصل، احساس ضعف، افزایش چربی در خون، کاهش اشتها، کاهش حافظه، درد در کمر، معده و پهلو، ایجاد غده، سفتی یا کشیدگی ماهیچه، استفراغ، تنفس صدادار، بی حسی، ناراحتی.

عوارض جانبی زیر نیز ممکن است اتفاق بیفتد که نیاز به توجه پزشکی ندارد. این موارد ممکن است با ادامه مصرف دارو خود به خود از بین بروند، اما در صورتی که ادامه پیدا کردند یا آزار دهنده شدند باید به پزشک مراجعه کرد: 

موارد با شیوع زیاد:

ناراحتی یا درد معده، اسهال، خواب آلودگی، منگی، بی قراری، اختلال درخوابیدن، ترشح ودرد واژینال.

موارد نادر:

خواب های غیر عادی، معده اسیدی یا ترش کردن، درد پشت، مزه بد، غیرعادی و یا غیر خوشایند، بادگلو، احساس نفخ، سوختگی، خزیدن، خارش، بی حسی، احساس سوزن سوزن شدن یا احساس سوزش، احساس سوزش در قفسه سینه یا معده، تغییر در حس چشایی، بویایی و بینایی، یبوست، زنگ زدن یا وزوز ادامه دار یا سایر صداهای غیرعادی در گوش، گریه کردن، افسردگی، مشکل در صحبت کردن، مشکل در خوابیدن، مشکل در 

ادرار، خماری، سرخوشی، گاز زیاد در معده یا روده، ترس، احساس حرکت دائمی خود یا اطرافیان، احساس بیماری، کاهش شنوایی، سوزش سر دل، اختلال در بینایی، افزایش حساسیت پوست به نور خورشید، سوء هاضمه، قرمزی، ورم یا درد مفاصل، بدبینی، درد لگن، لکه های ارغوانی یا قرمز سوزنی شکل درپوست، پف کردگی یا تورم پلک یا اطراف چشم، صورت، لبها، زبان، واکنشهای احساسی بیش از معمول، تغییر سریع خلق و خو، احساس چرخیدن، تنگی نفس، خوابیدن یا خواب آلودگی غیرعادی، وجود زخم یا لکه های سفید در دهان و زبان، لکه هائی روی پوست شبیه تاول یا جوش، ناراحتی یا درد معده، حساسیت در ناحیه شکم، افکار غیر عادی، تغییر رنگ زبان، ناتوانی در خوابیدن، عفونت قارچی واژینال، کاهش وزن.

شرایط نگهداری

1- دور از دید و دسترس کودکان نگهداری نمائید.

2- دور از نور و رطوبت ودر دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری نمائید.

3- از نگهداری و مصرف داروی تاریخ گذشته خودداری کنید.

فرم مشاوره اختصاصی

فرم نظرات کاربران

برای دریافت پیشنهادات استثنایی عضو خبرنامه ما شوید.

تماس با ما

تهران – کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج – جنب بانک ملت شعبه پارس خودرو- شرکت داروسازی تهران دارو

48032000 -021

0935-8933828

در صورتی که تمایل دارید تا از مشاوره ما برخوردار شوید برروی چت آنلاین کلیک کنید.

ما در شبکه های اجتماعی



       

معمولا قبل از خوردن یک قرص باید میزان دوز مصرف آن دارو، عوارض و تداخلات دارویی آن را حتما بدانید که این اطلاعات در بروشور دارو معمولا موجود است. ولی اگر شما به بروشور دسترسی ندارید، این مطلب در مورد قرص سیپروفلوکساسین تمام اطلاعات لازم را به شما می دهد.

این دارو خوراکی است و مصرف با غذا یا بدون غذا را پزشک میبایست تشخیص دهد و معمولا دو بار در روز و در وعده های صبح و شام تجویز میگردد.عوارض قرص ciprofloxacin 500

قرص سیپروفلوکساسین باید حتما بطور کامل بلعیده شود لذا از خرد کردن یا جویدن آن بپرهیزید. از آنجایی که این قرص دارای طعم نامطبوعی می باشد می توانید آن را همراه با یک لیوان آب میل نمایید.

الف) عفونت خفیف تا متوسط مجاری ادراری ناشی از باکتری‌های حساس

بزرگسالان: مقدار 250 میلی‌گرم خوراکی یا 200 میلی‌گرم تزریقی هر 12 ساعت مصرف می‌شود. 

ب) اسهال عفونی، عفونت‌های خفیف تا متوسط مجاری تنفسی، عفونت‌های استخوان و مفصل و عفونت‌های شدید یا دارای عوارض.

بزرگسالان: 500 میلی‌گرم خوراکی یا 400 میلی‌گرم وریدی هر 12 ساعت مصرف می‌شود. 

پ) عفونت‌های شدید یا دارای عوارض مجرای تنفسی، استخوان‌ها، مفاصل، پوست یا ساختمان‌های پوستی

بزرگسالان: 750 میلی‌گرم خوراکی هر 12 ساعت یا 400 میلی‌گرم وریدی هر 8 ساعت مصرف می‌گردد. 

ت) عفونت‌های داخل شکمی (همراه با مترونیدازول)

بزرگسالان: 500 میلی‌گرم خوراکی هر 12 ساعت برای مدت 7 تا 14 روز مصرف می‌شود. 

ث) سینوزیت حاد خفیف تا متوسط ناشی از هموفیلوس آنفلو انزا، استرپتوکوک پنومونیه یا موراکسلا کاتارالیس، پروستاتیت خفیف تا متوسط مزمن ناشی از اشریشیاکولی یا پروتئوس

بزرگسالان: 400 میلی‌گرم از راه انفوزیون وریدی طی 60 دقیقه هر 12 ساعت یا 500 میلی‌گرم خوراکی هر 12 ساعت مصرف می‌شود. 

ج) سوزاک ساده

بزرگسالان: 250 میلی‌گرم خوراکی در یک دوز منفرد مصرف می‌گردد. 

چ) پنومونی بیمارستانی ناشی از هموفیلوس آنفلوانزا یا کلبسیلا پنومونیه؛ درمان تجربی تب در بیماران نوتروپنی (همراه با پیپراسیلین)

بزرگسالان: 400 میلی‌گرم وریدی هر 8 ساعت به مدت 10 تا 14 روز تجویز می‌گردد. 

ح) آنتراکس استنشاقی (پس از تماس)

بزرگسالان: ابتدا 400 میلی‌گرم هر 12 ساعت به‌صورت وریدی تجویز می‌گردد تا وضعیت حساسیت مشخص شود و سپس به صورت 500 میلی‌گرم خوراکی هر 12 ساعت ادامه پیدا می‌کند. 

کودکان: mg/kg10 هر 12 ساعت از راه وریدی و سپس mg/kg15 خوراکی هر 12 ساعت مصرف می‌شود. نباید دوز مصرفی از mg/day800 در فرم وریدی یا mg/day1000 در فرم خوراکی بیشتر شود. 

در تمام بیماران، از یک یا دو ترکیب ضدمیکروبی دیگر نیز باید استفاده شود. به محض بهبودی بالینی از فرم خوراکی دارو استفاده شود. درمان برای مدت 60 روز ادامه پیدا می‌کند. 

خ) عفونت ساده مجاری ادراری ناشی از اشریشیاکولی، پروتئوس، انتروکوک یا استافیلوکوک ساپروفیتوکوس

بزرگسالان: 500 میلی‌گرم (از فرم آهستهرهش) از راه خوراکی یک بار در روز به مدت 3 روز. 

د) عفونت شدید مجاری ادراری ناشی از اشریشیاکولی، کلبسیلا، پروتئوس، انتروکوک یا سودومونا، پیلونفریت ساده ناشی از اشریشیاکولی

بزرگسالان: 1000 میلی‌گرم (از فرم آهستهرهش) از راه خوراکی یک بار در روز به مدت 7 تا 14 روز مصرف می‌شود. 

ذ) عفونت شدید مجاری ادراری یا پیلونفریت

کودکان 1 تا 17 سال: mg/kg10-6 (تا حداکثر 400 میلی‌گرم) از راه وریدی هر 8 ساعت مصرف می‌شود.

در صورت امکان باید دارو را به mg/kg20-10 از فرم خوراکی (تا حداکثر 750 میلی‌گرم) هر 12 ساعت تبدیل نمود.

حتی در کودکانی که وزن بالاتر از 51 کیلوگرم دارند، نباید از دوزهای ذکر شده فراتر رفت.

– مصرف شیر و لبنیات، آب پرتقال و نوشیدنی های انرژی زا همراه با این دارو منجر به کاهش اثربخشی آن می شود.

*آنتیاسیدهای حاوی آلومینیم و منیزیم ممکن است با جذب سیپروفلوکساسین تداخل کنند. باید حداقل دو ساعت بین مصرف آنها فاصله باشد.

*پروبنسید با ترشح لوله‌ای کلیوی سیپروفلوکساسین تداخل کرده و مصرف همزمان آن به ایجاد غلظت پلاسمایی بالای سیپیروفلوکساسین منجر می‌شود. مصرف همزمان سوکرالفات با سیپروفلوکساسین، جذب این دارو را حدود 50 درصد کاهش می‌دهد.

*سیپروفلوکساسین ممکن است دفع تئوفیلین را کاهش و خطر مسمومیت با تئوفیلین را افزایش دهد.

*آمینوگلیکوزیدها و بتالاکتام‌ها می‌توانند باعث ایجاد اثرات سینرژیک شوند. از مصرف همزمان آنها پرهیز شود.

*سیپروفلوکساسین ممکن است باعث افزایش سطح پلاسمایی تیزانیدین و افت فشارخون، بی‌خوابی، منگی و کاهش مهارت‌های سایکوموتور گردد. از مصرف همزمان آنها پرهیز شود. عوارض قرص ciprofloxacin 500

*سیپروفلوکساسین می‌تواند منجر به افزایش اثرات ضدانعقادی وارفارین شود. لازم است PT از نزدیک مانیتور شود.

*این دارو بایستی حداقل ۲ ساعت قبل یا ۶ ساعت پس از مصرف سایر داروها مصرف گردد که ممکن است با آن ترکیب شود، و اثربخشی آن را کاهش دهد. از داروساز خود در مورد سایر داروهایی که میتوانید با آن مصرف نموده و ممنوعیتی ندارد کسب اطلاع نمایید.

این نمونه ها عبارتند از: کوئیناپریل، سولامر، سوکرالفات، ویتامین ها / مواد معدنی (از جمله آهن و روی، مکمل ها) و محصولات حاوی منیزیم، آلومینیوم، یا کلسیم (مانند آنتی اسیدها، محلول دیدانوزین، مکملهای کلسیم).

تاول پوستی: احساس سوزش یا خارش در پوست، بئورات جلدی، سرخی یا تورم پوست.

تهوع، اسهال، سرگیجه، سبکی در سر، سردرد، و مشکلات خواب ممکن است در هنگام مصرف دارو رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات در شما باقی بماند یا وخیم تر شود، دکتر یا داروساز خود را بی درنگ مطلع کنید.

چنانچه شما هر گونه از این عوارض جانبی را در خود مشاهده نمودید بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید: از جمله: سردرد شدید یا  مداوم، تغییرات بینایی، لرزیدن اعضا بدن (لرزش)، تشنج، سرگیجه شدید، غش، ضربان قلب سریع یا  نامنظم، تغییرات خلق و خوی (مانند اضطراب، سردرگمی، توهم، افسردگی، و در موارد نادر افکار خودکشی).

این دارو به ندرت ممکن است باعث یک بیماری شدید در روده (کلستریدیوم سخت مربوط به اسهال) به دلیل یک نوع باکتری مقاوم گردد. این وضعیت ممکن است در طول درمان یا به طور هفتگی یا ماه ها پس از درمان ٬ رخ دهد. چنانچه این علائم پیشرفت کرد به پزشک خود اطلاع دهید: اسهال مداوم، درد شکم یا گرفتگی معده، خون در مدفوع یا مخاط خود.

این دارو درمانی ممکن است بندرت موجب تغییرات جدی در سطح قند خون شود، مخصوصا اگر شما دیابت دارید. مراقب علائم قند خون بالا شامل افزایش تشنگی و میزان دفعات ادرار باشید.

این دارو ممکن است باعث گیجی شما شود. پس از مصرف دارو، رانندگی نکنید، از دستگاه ها و ماشین آلات استفاده نکنید، یا از هر فعالیتی که نیازمند هوشیاری است تا زمانیکه مطمئن نشدید که میتوانید بطور امن انجامش دهید، اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی دوری کنید.

این دارو ممکن است شما را به نور حساس کند. از قرار گرفتن طولانی تحت نور آفتاب،حمام های برنزه و لامپ های خورشیدی اجتناب کنید. زمانیکه خارج از منزل هستید، از کرم های ضد آفتاب و البسه محافظ در برابر نور آفتاب استفاده کنید.

در طول بارداری، این دارو باید تنها زمانیکه واقعا موردنیاز باشد، استفاده شود. در مورد خطرات این دارو با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو وارد شیر مادر می شود ! با پزشک خود قبل از شیر دادن به نوزادتان مشورت کنید.

نکته: در صورت انجام هرگونه اقدام دندانپزشکی مصرف این دارو را به دندانپزشک اطلاع دهید.

این دارو ندرتاً موجب التهاب و حتی پارگی رباط ها می شود. اگر بعد از فعالیت دردی ناگهانی احساس کردید. (برای مثال در مچ پاریال مچ دست، پشت زانو و پا، شانه، آنرج و …) مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک اطلاع دهید و تا حصول اطمینان از عدم آسیب رباط از فعالیت خودداری کنید.

امتياز 4 از 5 بر اساس نظر32 نفر

| 1396/09/08 | سیپروفلوکساسین عوارض دارو دارو

الو دکتر یک سایت جامع برای ارائه جدیدترین مطالب و اطلاعات پزشکی است. الو دکتر همچنین بانک کامل اطلاعات تمام بیماری ها، علائم و نشانه ها و علل و عوامل خطرساز آن ها را به همراه راه های ساده پیشگیری و نیز عوارض و درمان بیماری ها در اختیار شما قرار می دهد. سایت الو دکتر جایگزین پزشک نیست و تنها برای بالا بردن فرهنگ سلامت و اطلاعات عمومی در خدمت شماست.

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883 – 09128333237

کلیه حقوق این سایت متعلق به الو دکتر بوده و استفاده از مطالب آن فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

عوارض قرص ciprofloxacin 500
عوارض قرص ciprofloxacin 500
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *