روش درمان تالاسمی مینور

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده
کنید

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

روش درمان تالاسمی مینور

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ninisoal.com/

سلام
و ممنون از توجهتون

برای
طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید

https://moshavere.niniban.com/

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

 

بره پيشگيري و کنترل تالاسمي

مقدمه:

تالاسمي از شايعترين اختلالات خوني بوده كه به صورت ژنتيكي (مغلوب و غير وابسته به جنس ) از نسلي به نسلي ديگرمنتقل ميشود .

انواع تالاسمي :

روش درمان تالاسمی مینور

1- آلفا تالاسمي 2- بتا تالاسمي 3- دلتا تالاسمي

بتا تالاسمي داراي 4سندرم كلينيكي است .

1-silent carier 2- بتا تالاسمي مينور(نوع خفيف بيماري ) 3- بتا تالاسمي بينابيني 4- بتا تالاسمي ماژور( نوع شديد بيماري)

بتا تالاسمي مينور:

به فردي كه صاحب تنها يك ژن از جفت ژن مربوط به بروز بيماري است گفته ميشود . در اين افراد گلبولهاي قرمز كوچكتر از حد معمول بوده و mcv&lt8 ,mch&lt27 و HbA2 بيش از 5/3 % خواهد بود.

بتا تالاسمي ماژور:

به فردي كه داراي جفت ژن مربوط به بيماري است گفته ميشود .

در اين افراد علاوه بر تغيير شكل گلبولهاي قرمز وكم خوني شديد ( Hb پائين ) ميزان هموگلوبين A به شدت كاهش و در عوض ميزان هموگلوبين f افزايش مييابد ( اختلال در سنتز هموگلوبين ) . فرد مبتلا دچار كم خوني شديد خواهد شد كه از حدود شش ماهگي نشانه بيماري آشكار ميگردد.) با علائم كم خوني شروع وبعد تغيير چهره و بزرگي سر – قلب – اختلال دركار غدد و بزرگ شدن طحال).

بره مراقبت بيمار:

تزريق مرتب و مداوم خون حداقل ماهي يكبار بمنظور جبران كم خوني – تزريق روزانه داروي دفع كننده ي آهن به منظور پيشگيري از تجمع آهن در بدن – انجام معاينه ها . آزمايش ها و مراقبت هاي تخصصي ( چشم پزشك – غدد – دندانپزشكي – قلب – گوش – حلق و بيني و) – انجام واكسيناسيون هپاتيت B .

با توجه به اينكه شيوع بيماري بتا تالاسمي ماژور در ايران به مراتب بيشتر از آلفا تالاسمي است هدف بره كشوري در ايران پيشگيري از بروز بتا تالاسمي ماژور ميباشد .

استان خراسان درحال حاضر با حدود 473 بيمار ماژور شناسائي شده داراي ميزان شيوع 8/8 % درهر صد هزار نفراست كه يكي از مناطق كم شيوع بيماري در كشور است (متوسط شيوع ژن بتاتالاسمي در كشورحدود5%تخمين زده ميشود با وجود 15 بيمار تالاسمي)

مناطق پر شيوع بيماري در ايران :

حاشيه درياي خزر – نواحي حاشيه فارس و درياي عمان – استانهاي اصفهان – كهكيلويه وبوير احمد ميباشد .

بره كشوري پيشگيري از بروز بتا تالاسمي ماژور :

از سال 75-7 بره به صورت آزمايشي در5 استان كشور و از سال 76 بصورت سراسري دركليه دانشگاههاي علوم پزشكي اجرا گرديد. درحال حاضر بره داراي سه استراتژي و5 محورعملياتي ميباشد.

استراتژي ها :

S1 – بررسي كليه متقاضيان ازدواج جهت شناسائي زوجين ناقل تالاسمي ومراقبت ويژه تنظيم خانواده

S2 – بررسي والدين بيماران تالاسمي جهت شناسائي زوجين ناقل واجد شرايط باروري و مراقبت ويژه تنظيم خانواده

S3 – شناسائي زوجين ناقل تالاسمي در مزدوجين قبل از سال 76 (براي كليه زنان كمتر از 4 سال شوهردار واجد شرايط بارداري كه سه فرزند كمتر دارند وقبل از سال 76 ازدواج نموده اند) . اين استراتژي در مناطق پر شيو ع اجرا ميگردد.

5 محور عملياتي:

1- آموزش:

شامل آموزش پرسنل بخش بهداشتي وگروه هدف ميباشدكه در اين بره آموزش ويژه گروه هدف ( گردهمائي در آستانه ازدواج سربازان – دانشجويان – محصلين- سر دفتران و عاقدين) در قالب يك سيستم كه به آموزش گروه هاي جوان در آستانه ازدواج تاكيد دارد در شبكه بهداشت ودرمان ادغام شده است وسالانه به انجام ميرسد.

2- آزمايش هاي غربالگري وتشخيص ژنتيك:

*شبكه آزمايشگاه هاي غربالگري ناقلين تالاسمي:

اين بره درقالب يك شبكه بره ريزي شده كه امكانات لازم براي انجام آزمايش هاي غربالگري تالاسمي را دارنددر شبكه بهداشتي درماني ادغام شده شده وبا ساير سيستم ها و شبكه هاي تشكيل شده در بره تالاسمي مرتبط است و مسئول انجام آزمايش هاي غربالگري بوده و مراحل 1و2و3 الگوريتم كشوري را به انجام ميرساند ( الگوريتم به پيوست ميباشد).

*شبكه آزمايشگاه هاي تشخيص ژنتيك:

از سال 1378 تشكيل شده ودر حال تكميل است و وظيفه اش انجام آزمايش هاي ژنتيك و تشخيص پيش از تولد تالاسمي است .

اين شبكه نيز در PHC ادغام شده و با ساير سيستم ها وشبكه هاي بره هماهنگ است به نحوي كه موارد ارجاعي ازسوي مشاوران ژنتيك (تالاسمي) را مي پذيردو به آنها پس خوراند مي دهد.

اساس تشخيص قبل از تولد ( PND) بر پايه ي انجام دو مرحله است 1- مرحله مقدماتي ( بررسي وضعيت ژنتيك زوج هاي ناقل تالاسمي براي تعيين نقص ژن در هر يك از زوج ها قبل از بارداري) كه يك بار در طول زندگي مشترك زوجين انجام ميگيرد. 2- مرحله تكميلي (بررسي وضعيت ژنتيك جنين و تشخيص قطعي ابتلا يا سالم بودن جنين ) كه بايد در هر بارداري انجام پذيرد.

3- مشاوره:

* شبكه مشاوره ژنتيك :

متشكل از تيم هاي مشاوره ژنتيك ( پزشك – كاردان يا كارشناس ) ميباشد. اين تيم ها در شهرستان ها دريك يا چند مركز بهداشتي و درماني برحسب جمعيت مستقر هستند. اين شبكه مسئول مشاوره زوج هاي ناقل تالاسمي ميباشند.

4- مراقبت :

* شبكه مراقبت :

روش درمان تالاسمی مینور

زوج هاي ناقل تالاسمي را تا تكميل خانواده با 2 فرزند سالم همراهي ميكندو سپس آنهارا جهت استفاده ازروشهاي دائمي پيشگيري از بارداري ارجاع ميدهد.

5- تحقيقات:

راههاي پيشگيري ازبروز بيماري: 1- دو فرد سالم ناقل (مينور ) با يكديگر ازدواج نكنند.2- چنانچه دو فرد سالم ناقل (مينور) باهم ازدواج كنند ميتوانند يكي از راه هاي زير انتخاب كنند:

الف ) زوج هاي ناقل پس از ازدواج بچه دار نشوند . ب) انتخاب فرزند خوانده ج) استفاده از خدمات تشخيص قبل از تولد.

روش اجراي بره:

تقاضيان ازدواج بعد از مراجعه به دفترخانه براي ثبت ازدواج به آزمايشگاه هاي غربالگري زوج هاي ناقل تالاسمي ارجاع داده ميشوند. ازمايشگاه بعداز انجام مرحله 1و2و3 الگوريتم كشوري آزمايشهاي تالاسمي نتايج آزمايش هاي انجام شده را براي تفسير به مركز بهداشتي ودرماني ويژه مشاوره ارجاع ميدهد . پزشك تيم مشاوره مسئول تفسير آزمايشهااست و تفسير بر اساس الگوريتم كشوري صورت ميگيرد. در صورتي كه مشخص گرديد زوجين ناقل تالاسمي /مشكوك نهائي هستند جهت انجام آزمايش مرحله اول PND با فرم شماره يك (شبك خدمات آزمايشگاهي ژنتيك و تشخيص قبل از تولد ) به مراكز تشخيص قبل از تولد ( توسط تيم مشاوره ) ارجاع داده ميشودو درصورت بارداربودن جهت انجام مرحله دوم PND ارجاع صورت ميگيرد.

ضمنا” بعد از اينكه زوجين تصميم به ازدواج گرفتند بايستي نسبت به بيمه نمودن آنها اقدام نمود.

در ادامه اجراي بره اگرپس از انجام CVS حداكثرتا16 هفتگي بارداري مشخص گرديدجنين مبتلا به بتاتالاسمي ماژوراست از طريق نظام پزشكي بعد از تشكيل پرونده اجازه سقط به مادر داده ميشود.

 

محتوایمرتبط

 

 

 

 

پیوندها

آماربازدیدکنندگانبازدیدکنندگاروزبازدیدکنندگاناینصفحه

©مدیریتآماروفناوریاطلاعات©دانشگاهعلومپزشکیوخدماتبهداشتیدرمانیزاهدان

متاسفانه اغلب ما هنوز به باور «پیشگیری بهتر از درمان است» نرسیده‌ایم. به همین دلیل در شرایط مختلف شاهد حضور مشکلاتی در زندگی خود و دیگران هستیم. بدون شک اگر از همین امروز این شعار را سرلوحه عمل خود در همه بخش‌های زندگی و تصمیماتی که می‌گیریم قرار دهیم، حتما شاهد کمتر‌شدن مسائل و مشکلات زندگی‌ها خواهیم بود.

به گزارش اسپوتنیک به نقل ازجام جم آنلاین، پیشگیری از تولد کودکانی با بیماری ژنتیک به تالاسمی ماژور و محکوم کردن آنها به زندگی سراسر درد و زجر از‌جمله همین مشکلات است که پدر و مادرهای جوان آینده می‌توانند مانع وقوع این اتفاق تلخ در زندگی خود و فرزندشان شوند. به تمام جوانانی که در آستانه ازدواج قرار دارند، توصیه می‌کنیم محتوای این گزارش را که به مناسبت روز جهانی تالاسمی 18 اردیبهشت / 8 می‌ منتشر شده است حتما به خاطر داشته باشند.

تالاسمی ـ که از آن با بیماری کم خونی کنار دریا نیز یاد می‌شود ـ 8 سال پیش شناسایی شده است. علت این گذاری ابتلای قابل توجه ساکنان اطراف دریای مدیترانه به تالاسمی بوده است. ضمن آن که این بیماری میان ساکنان اطراف خلیج فارس، دریای عمان و خزر نیز به میزان قابل توجهی قابل مشاهده است.

بیماری تالاسمی یکی از شایع‌ترین اختلالات بیماری‌های خونی است که مهم‌ترین دلیل بروز آن ارثی و نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین است. این بیماری به دو نوع تالاسمی بتا و آلفا وجود دارد که تالاسمی بتا به شکل مینور و ماژور بروز می‌کند. مبتلایان به تالاسمی ماژور با مشکلی مواجه نمی‌شوند و صرفا نقش ناقل را دارند، اما افرادی که نوع تالاسمی آنها ماژور باشد، با مشکلات جسمی و روحی فراوانی مواجه می‌شوند.

پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی

روش درمان تالاسمی مینور

شاید تعجب کنید اگر بگوییم بیماری تالاسمی از یک امتیاز مثبت برخوردار است که از آن می‌توان بخوبی استفاده کرد. خوشبختانه تالاسمی مینور هرگز به تالاسمی ماژور تبدیل نمی‌شود و امکان پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور وجود دارد.

به این معنا که اگر فقط یکی از والدین سالم ناقل (تالاسمی مینور) باشد تا 5 درصد احتمال این که فرزندشان سالم یا سالم ناقل باشد، وجود دارد. اما به طور مسلم 25 درصد بچه‌ها حامل ژن تالاسمی مینور خواهند بود.اما اگر پدر و مادر هر دو مینور باشند، حتما یک‌چهارم بچه‌ها به صورت تصادفی به تالاسمی ماژور مبتلا می‌شوند و این بسیار دردناک است.

تفاوت کم خونی با تالاسمی

تالاسمی نوعی از کم خونی است که به دلیل نقص در ساخت گلوبولین در خون بروز می‌کند و باعث کوچک شدن گلبول‌های قرمز در فرد مبتلا به تالاسمی مینور می‌شود. این اختلال باعث می‌شود اتفاقا مغز استخوان، گلبول‌های قرمز بیشتری تولید کند.

دکتر صفا نجفی، فوق‌تخصص آنکولوژی، هماتولوژی و بیماری‌های داخلی خطاب به مخاطبان جام‌جم می‌گوید: اصولا به دلیل وجود تعداد بالای گلبول‌های قرمز است که نمی‌توان تالاسمی مینور را با کم خونی یکسان دانست و این یک باور اشتباه است.

این فوق‌تخصص آنکولوژی با بیان این که درباره تالاسمی مینور باورهای غلط زیادی وجود دارد، ادامه می‌دهد: این نوع تالاسمی با سایر اختلالات بدن همچون سردرد، تنگی نفس، ضعف حافظه یا عارضه‌های دیگر هیچ ارتباطی ندارد و مبتلایان برای بررسی سایر مشکلات جسمی خود باید به پزشک مراجعه و آنها را درمان کنند. افراد متعددی داریم که با وجود ابتلا به تالاسمی مینور، اما جزو قهرمانان ورزشی و افراد موفق هستند.

وی در پاسخ به پرسش برخی مراجعان خانم مبنی بر ضرورت مصرف اسید فولیک به دلیل ابتلا به تالاسمی می‌گوید: همان‌گونه که تأکید شد تالاسمی مینور، کم‌خونی نیست که مصرف اسید فولیک برای مبتلایان ضروری باشد. یک فرد مبتلا به تالاسمی مینور مانند هر فرد سالم دیگری می‌تواند به انواع کم خونی مبتلا شود و نیاز به مصرف اسید فولیک داشته باشد، اما این به معنای آن نیست هر فردی که به تالاسمی مبتلا بود حتما باید اسید فولیک مصرف کند.همان گونه که یک فرد سالم مصرف نمی‌کند. این متخصص داخلی خاطرنشان می‌کند: مصرف اسیدفولیک تنها برای کودکانی که در سن رشد قرار دارند، زنان باردار، شیرده و ورزشکاران حرفه‌ای مبتلا به تالاسمی مینور طبق تجویز پزشک ضرورت پیدا می‌کند.

باور غلط دیگری نیز در جامعه وجود دارد و آن ممنوعیت مصرف آهن توسط مبتلایان به تالاسمی است. دکتر نجفی می‌گوید: درست است که مبتلایان به تالاسمی مینور آهن بیشتری جذب می‌کنند، اما ممکن است به دلایل مختلف به فقر آهن نیز مبتلا باشند و این موضوع میان خانم‌ها بسیار شایع است. در صورت مشاهده علائم، ابتدا باید میزان فریتین (نوعی پروتئین در خون) فرد سنجیده شود و در صورت نرمال نبودن میزان آن، مصرف قرص آهن تجویز می‌شود.

قبل از ازدواج، آزمایش تالاسمی بدهید

طبق سیاست تعیین شده از سوی وزارت بهداشت، همه مردانی که قصد ازدواج دارند، حتما باید آزمایش خون بدهند.اگر مردی کاملا سالم باشد و به تالاسمی مینور مبتلا نباشد، دیگری نیازی به دریافت آزمایش از همسر انتخابی این فرد وجود ندارد؛ اما اگر آقا به تالاسمی مینور مبتلا بود در این صورت خانم هم باید آزمایش بدهد. در صورت ابتلای هر دو نفر به تالاسمی مینور به لحاظ قانونی امکان ازدواج آنها وجود ندارد.

دکتر نجفی تأکید می‌کند: از تمام جوانان خواهش می‌کنیم قبل از آن ‌که هر گونه تعهد و پیوندی را امضا کنند، ابتدا از سلامت خود و فرد مورد نظر نسبت به تالاسمی مینور مطلع و مطمئن شوند، سپس ازدواج کنند.متاسفانه در مواقعی شاهد بوده‌ایم برخی قبل از تست خون پیش از ازدواج، عقد می‌کنند، اما بعد از انجام آزمایش به دلیل مینور بودن هر دو نفر متوجه می‌شوند به لحاظ قانونی اجازه ازدواج ندارند و در این ارتباط با مشکلات قانونی مواجه می‌شوند.

زمان بروز علائم تالاسمی ماژور

بچه‌ها هنگام تولد با هموگلوبین جنینی به دنیا می‌آیند. به دلیل وجود این هموگلوبین، نوزاد سال اول زندگی خود کاملا سالم است. وقتی این هموگلوبین شروع به کاهش می‌کند، علائم تالاسمی ماژور از شش تا 12 ماهگی با شیرنخوردن بچه و ناتوان شدن نوزاد برای مکیدن سینه مادر آشکار می‌شود. به مرور، کودک رنگ پریده و بیماری به طور کامل نمایان می‌شود. در سال‌های اخیر این بیماری از طریق پیوند مغز استخوان اهدا شده توسط یکی از اعضای سالم خانواده، قابل درمان بوده است. هرچند در مواردی درمان نتیجه بخش نبوده و باعث فوت فرد مبتلا شده است.

صورت‌های سنجابی

کودکانی که به تالاسمی ماژور مبتلا هستند باید هر 2 تا 4 روز به مرکز تالاسمی برای دریافت خون مراجعه کنند. به همین دلیل فشار روانی و اقتصادی بسیار سنگینی به خانواده و جامعه تحمیل می‌شود. فعالیت بیش از حد مغز استخوان در همه بدن و پیشرفت آن به داخل استخوان باعث فرورفتگی گونه‌ها و سنجابی‌شدن چهره افراد، رنگ پریدگی و کوتاهی قد کودکان مبتلا می‌شود.

اطلاعیه اسپوتنیک

ثبت و گرفتن اجازه دسترسی کاربران در های “اسپوتنیک” از طریق حساب یا حساب های کاربری در شبکه های اجتماعی حاکی از قبول این مقررات خواهد بود.

کاربران ملزم هستند قوانین ملی و بین المللی را رعایت کنند. کاربران موظف هستند با دیگر شرکت کنندگان در بحث ها و خوانندگان محترمانه صحبت کنند.

مدیریت سایت حق دارد کامنت های نوشته شده به زبان های دیگر متفاوت با زبان سایت را حذف کند.

هرگونه کامنت درج شده درسایت های sputniknews.com به هر زبانی قابل تغییر است.

کامنت های کاربران در حالات زیر حذف می شود:

مدیریت حق دارد در صورت نقض این مقررات دسترسی کاربر به صفحه را مسدود کرده یا حساب کاربری وی را بدون اطلاع دهی از قبل، حذف کند.

کاربر می تواند با برقراری تماس با ناظمان از طریق پست الکترونیکی زیر پیشنهاد احیای حساب / آزاد کردن دسترسی را مطرح کند: moderator.ir@sputniknews.com

ه باید حاوی نکات زیر باشد:

اگر ناظمان احیای حساب کاربری / آزاد کردن دسترسی را ممکن تشخیص دهند، این کار انجام خواهد شد.

در صورت نقض دوباره مقررات از جانب کاربر، دسترسی دیگر احیا نخواهد شد. برای برقراری تماس با گروه ناظمان به نشانی زیر ه بنویسید: moderator.ir@sputniknews.com

شما می توانید برای دریافت اطلاعیه های اسپوتنیک مشترک شوید1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *