عوارض قرص پردنیزولون در نوزادان


برچسب ها :


مقالات مرتبط :


پرسش های مرتبط :


${Body}

محتوای این سایت جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد و نبایدآن را جایگزین مراجعه به پزشک
جهت تشخیص و درمان دانست .
عوارض قرص پردنیزولون در نوزادان

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آنلاین سلامت دات کام می باشد. باز نشر مطالب آنلاین
سلامت تنها با ذکر و آدرس www.onlinesalamat.com مجاز می باشد

فعالیت های این وب سایت طبق قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.


© 213 OnlineSalamat.com All right reserved

پردنیزولون (Prednisolone) جزو دسته‌ای از داروها است که به آن‌ها استروئید یا کورتیکواستروئید می‌گویند. این داروها در بین مردم به کورتون هم معروف هستند. پردنیزولون مانند دیگر استروئیدها مانع از ترشح موادی در بدن می‌گردد که موجب بروز التهاب می‌شوند و به منظور درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی مختلف مانند آرتریت، لوپوس، پسوریازیس، کولیت اولسراتیو، اختلالات آلرژیک، ادم مغزی، بیماری‌های روماتیسمی، اختلالات غدد درون ریز، هیپرپلازی مادرزادی غده فوق كلیه و شرایطی که بر روی پوست، چشم، ریه، معده، سیستم عصبی یا سلول‌های خونی اثر می‌گذارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو انتشار سریع در عضلات کبد، پوست، روده‌ها و کلیه‌ها دارد. در کبد متابولیزه می‌شود و عمدتا در ادرار دفع می‌شود.


الف) درمان التهاب شدید یا سرکوب فعالیت سیستم ایمنی.


ب) تشدید حاد مولتیپل اسکلروزیس.

عوارض قرص پردنیزولون در نوزادان

کودکان: mg/kg 2 خوراکی، به مدت یک هفته و به دنبال آن mg 8 یک روز در میان تا 1 ماه مصرف می شود.


پ) سندرم نفروتیک.

کودکان: 6، خوراکی در 3 دوز منقسم، به مدت 4 هفته و به دنبال آن یک روز در میان 4 به صورت تک دوز روزانه تا 4 هفته استفاده می شود.

ت) آسم کنترل نشده در بیمارانی که کورتیکواستروئیدهای استنشاقی و برونکودیلاتورهای طولانی اثر دریافت می کنند.

کودکان: mg/kg/day 2-1 خوراکی به صورت تک دوز یا منقسم مصرف می شود. درمان کوتاه مدت باید تا زمان کنترل علائم ادامه یابد که معمولاً 3 تا 1 روز طول می کشد. شواهدی در دسترس نیست که قطع تدریجی دوز مصرفی پس از بهبود، مانع عود علائم شود.


اثر ضد التهاب: پردنیزولون ساخت آنزیم های لازم برای کاهش پاسخ التهابی را تحریک می کند. این دارو با کاهش فعالیت و حجم سیستم لنفاوی (که سبب بروز لنفوسیتوپنی، کاهش غلظت ایمونوگلوبولینها و کمپلمان و کاهش عبور کمپلکس های ایمنی از غشاهای پایه می شود) و احتمالاً با کاهش واکنش مجدد بافتها نسبت به تداخل آنتی ژن ـ آنتی بادی موجب کاهش فعالیت سیستم ایمنی می گردد.

مینرالوکورتیکوئیدها از طریق اثر بر روی کلیه ها در توبولهای انتهایی کلیه باز جذب یونهای سدیم (و در نتیجه آب) از مایع داخل توبولی به داخل پلاسما و دفع یونهای پتاسیم و هیدروژن را افزایش داده و از این طریق هومئوستاز الکترولیتها را در بدن تنظیم می کنند.

پردنیزولون یک آدرنوکورتیکوئید با خواص گلوکوکورتیکوئیدی و مینرالوکورتیکوئیدی است. این دارو یک مینرالوکورتیکوئید ضعیف با نصف قدرت اثر هیدروکورتیزون و یک گلوکوکورتیکوئید قوی است که قدرت اثر آن چهار برابر هیدروکورتیزون هم وزن خود است. این دارو عمدتاً به عنوان یک داروی ضد التهاب و سرکوب کننده سیستم ایمنی به کار می رود. به دلیل دسترسی به داروهای قوی تر، از اثر مینرالوکورتیکوئیدی آن استفاده نمی شود.



موارد منع مصرف و احتیاط:

در صورت مصرف همزمان با داروهای ضد انعقاد خوراکی، پردنیزولون به ندرت ممکن است اثرات داروهای فوق را از طریق مکانیسم های ناشناخته ای کاهش یا افزایش دهد.گلوکوکورتیکوئیدها متابولیسم ایزونیازید و سالیسیلاتها را افزایش داده موجب زیادی قند خون می شوند. مقادیر مصرف انسولین یا داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون در بیماران دیابتی باید تنظیم شود. این دارو ممکن است کاهش پتاسیم خون ناشی از مصرف مدرها یا آمفوتریسین B را تشدید کند. کاهش پتاسیم خون ممکن است خطر مسمومیت را در بیمارانی که گلیکوزیدهای دیژیتال مصرف می کنند، افزایش دهد.

باربیتوراتها، فنی توئین و ریفامپین ممکن است با افزایش متابولیسم کبدی کورتیکواستروئیدها موجب کاهش اثرات این دارو شوند.کلستیرامین و ضد اسیدها با جذب سطحی کورتیکواستروئیدها و در نتیجه کاهش جذب این دارو، اثر پردنیزولون را کاهش می دهند.مصرف همزمان با استروژنها ممکن است متابولیسم پردنیزولون را از طریق افزایش غلظت ترانس کورتین، کاهش دهد. نیمه عمر کورتیکواستروئید به دلیل افزایش پیوند پروتئینی طولانی می شود.مصرف همزمان با داروهای ایجاد کننده زخم، مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ممکن است خطر بروز زخم گوارشی را افزایش دهد.


در صورتی که علائم آلرژیک نظیر کهیر، تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو را داشتید سریعا به پزشک یا اورژانس مراجعه نمائید.

در صورتی که هر یک از علائم زیر در شما بروز کرد با پزشک خود تماس بگیرید:


نکاتی که باید در رابطه با مصرف قرص پردنیزولون بدانید

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.


قرص پردنیزولون خوراکی

‎پردنیزولون متعلق به دسته داروهای کورتیکواستروئیدی می باشد . کورتیکواستروئیدها در موارد بسیاری تجویز می شوند . بطور مثال جهت کنترل علائم آسم ، التهاب روده ها و بیماری های خود ایمنی ( مانند لوپوس ) ، بیماری های مفصلی و عضلانی ( مانند روماتیسم) و حساسیت ها بکار می روند.این داروها همچنین در درمان برخی سرطان ها تجویز می شوند .کورتیکواستروئیدها با سرکوب سیستم ایمنی در بدن باعث کاهش ورم و التهابات می شوند .


‎توصیه ها

به دلیل این که این دارو می تواند در عملکرد دارو های بسیاری تداخل ایجاد کند یا بروز عوارض دارویی را افزایش دهد، پیش از شروع مصرف هرگونه دارو ، مکمل یا فرآورده گیاهی حتما به پزشک یا داروساز خود مصرف پردنیزولون رااطلاع دهید.عوارض قرص پردنیزولون در نوزادان

نکاتی که باید در رابطه با مصرف قرص پردنیزولون بدانید

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

یکی از قرص ها که در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله التهاب ها مورد استفاده قرار می گیرد قرص نیزوپرد می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با اطلاعات دارویی، کاربردها و عوارض شایع داروی نیزوپرد آشنا سازیم.

نیزوپرد (پردنیزولون) یکی از مشتقات کورتیزول می باشد که برای درمان انواع التهاب ها و شرایط خود ایمنی و برخی از سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو به طور ویژه در بیماران با نارسایی کبد مورد استفاده قرار می گیرد.  در این مطلب موارد مصرف و عوارض قرص نیزوپرد را مورد بررسی قرار می دهیم.

پردنیزون داروی استروئیدی است که التهاب های موجود در بدن را کاهش می دهد و مواد شیمیایی موجود در بدن که سبب ایجاد التهاب می گردند را در سیستم ایمنی بدن کاهش می دهد. یکی از داروهای مهم برای حفظ سلامت سیستم های بدن می باشد. قبل از مصرف هر دارو بهتر است اطلاعاتی جامع و کامل در رابطه با موارد مصرف و منع مصرف، عوارض جانبی، احتیاط و میزان دوز مصرفی مجاز بدست آوریم در این مطلب به بررسی قرص نیزوپرد (پردنیسون) می پردازیم.

  

نیزوپرد برای درمان شرایطی مثل آرتروز، اختلالات خونی، مشکلات تنفسی، حساسیت های شدید، ناراحتی های پوستی، سرطان، ناراحتی چشم و اختلالات سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد. قرص نیزوپرد به گروهی از داروها تعلق دارد که کورتیکوستروئید یده می شوند. واکنش سیستم ایمنی بدن به اختلالات مختلف را کاهش می دهد تا علایمی مثل ورم کردن و واکنش های حساسیتی کاهش یابد.عوارض قرص پردنیزولون در نوزادان

این دارو را همراه با غذا یا شیر مصرف کنید تا از ناراحتی های شکمی پیشگیری کنید و بر اساس دستور پزشک مصرف شود. قرص را همراه با یک لیوان کامل آب میل نمایید مگر اینکه دکترتان طوری دیگر تجویز کرده باشد. اگر تجویز شده است روزی یکبار مصرف کنید آن را صبح قبل از ساعت 9 میل کنید. این دارو را دقیقا طبق دستور پزشک استفاده کنید. از بره دارویی خود با دقت پیروی نمایید. دوز مصرفی و طول مدت درمان به شرایط پزشکی شما و واکنش به درمان بستگی دارد. استفاده از این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. وقتی دارو به طور ناگهانی قطع گردد برخی از شرایط ممکن است بدتر شوند. شما ممکن است علایمی مثل ضعف، لاغر شدن، حالت تهوع، دردماهیچه، سردرد، خستگی و سرگیجه شدن را تجربه کنید. برای پیشگیری از این علایم در مواقع قطع دارو پزشک شما ممکن است دوز مصرفی آن را به تدریج کاهش دهد. به محض مواجه شدن با علایم جدید یا بدتر شدن شرایط با پزشک تماس بگیرید. اگر بر اساس بره روزانه از این قرص استفاده می کنید و یک دوز مصرفی ان را فراموش کردید به محض اینکه یادتان آمد ان را مصرف کنید اما اگر به زمان بعدی مصرف نزدیک شدید بهتر است از دوز فراموش شده چشم پوشی کنید و بر اساس بره روزانه تان از آن استفاده کنید. اگر از داروی نیزوپرد برای مدتی استفاده می کنید بهتر است آزمون های پزشکی (مثل گلوکز خون، ارزیابی قد و وزن، ظرفیت استخوان ها،فشار خون و غیره) را به طور دوره ای بررسی کنید تا بهبود بیماری و عوارض جانبی آن را کنترل کنید.

حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، سوزش معده، اختلال در خواب، افزایش تعریق و یا اکنه ممکن است اتفاق بیفتد. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد با پزشک خود تماس بگیرید. بخاطر داشته باشید که پزشک قرص پردنیزولون را به این دلیل برای شما تجویز کرده است که فواید آن بیش از عوارض آن می باشد. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جدی را تجربه نکرده اند. به محض اینکه متوجه عوارض جدی و حتمل شدید پزشک خود را در جریان قرار دهید عوارضی از جمله: درد یا گرفتگی ماهیچه، ضربان قلب نظم، ضعف، ورم کردن دست، پا و مچ پا، چاق شدن غیر معمول، علایم عفونت (تب یا گلودرد)، مشکلات بینایی (تاری دید)، استفراغ که مثل دانه های قهوه به نظر می رسد، مدفوع خونی، درد ناحیه شکم، تغییرات رفتاری، التیام کند زخم ها، نازک شدن پوست، درد استخوان، تغییرات دوره قاعدگی، صورت پف کرده، تشنج و خونریزی آسان. نیزوپرد در موارد نادر سطح قند خون بدن را افزایش می دهد که باعث تشدید دیابت می گردد.

افرادی که دارای عفونت در بخشی از بدن هستند، زنان باردار، کودکان، زنان که تحت مراقبت های ویژه هستند، افراد مبتلا به دیابت، افراد مسن، بیماران قلبی و کلیوی، افراد که به این دارو حساسیت دارند نباید از این دارو استفاده کنند.

امیدواریم مطالب و نکات مهم در رابطه با مصرف قرص نیزوپرد برای شما مفید باشد. در صورتی که تمایل دارید با اطلاعات دارویی و عوارض  سایر داروها آشنا شوید پیشنهاد میکنیم به بخش اطلاعات دارویی رجوع کنید.

منبع : آرگا










قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز


سپاس از اطلاعات مفيد شما

سلام.وسپاس ازاطلاعات ومعلومات خوب و مفیدتان
هلیا و سامیار از خرم آباد

سلام مفید بود .

سلام من دو ماه هست بینیمو عمل کردم دکتر این قرصو بهم داده

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *