عوارض قرص ویتامین d3 1000

خواص دارویی و گیاهی

عوارض قرص ویتامین d3 1000
عوارض قرص ویتامین d3 1000

• فشار بالا و یا پایین خون

• سنگ کلیه و مشکلات کلیوی

• اختلالات سیستم ایمنی

• بیماری قلبی

• اختلالات شش ها

عوارض قرص ویتامین d3 1000

• مشکلات تیروئید

• بیماری کبدی

• سردرد های مکرر

• مشکلات معده

• اختلالات پوستی

• اختلالات اسکلتی-عضلانی

• مسمومیت با ویتامین دی 50000

توجه : ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

به گزارش نبض ما به نقل از هفته نامه سلامت، بعضی از کارخانه ها نیز این ویتامین را به محصولاتشان اضافه می کنند. خود بدن زمانی می تواند مقدار کمی ویتامین D تولید (سنتز) کند که اشعه ماورای بنفش خورشید با پوست تماس پیدا کند. بنابراین، ویتامین d از 3 منبع به دست می آید؛ نور خورشید، مواد غذایی و مکمل ها. آنچه در این مطلب می خوانید پاسخ های پزشکان به 10 پرسش رایج مردم درباره ویتامین D است. با ما همراه شوید.

این ویتامین دریافت شده از نظر بیولوژیکی بی اثر است و از طریق دو «هیدروکسیلاسیون» در بدن فعال سازی می شود. اولین مرحله در کبد انجام می گیرد که ویتامین D را به «25- هیدروکسی ویتامین D» {OH(D)25} یا «کلسی دیول» تبدیل می کند. مرحله دوم در کلیه اتفاق می افتد و در قالب «1.25- دی هیدروکسی ویتامین d » یا «کلسی تریول» فعال می شود. ویتامین D باعث جذب کلسیم در روده می شود، غلظت سرم کلسیم و فسفر را در راستای کانی سازی طبیعی در بافت استخوان حفظ می کند و از تشنج هایپوکلسمیک (کمبود کلسیم) جلوگیری خواهدکرد.

این ویتامین برای رشد استخوانی و نوسازی استخوان ها نیز لازم است. استخوان ها بدون ویتامین d کافی می توانند ضعیف، شکننده یا بدشکل شوند. غلظت سرمی OH(D)25، یکی از بهترین شاخص ها برای تعیین وضعیت ویتامین D است. این شاخص، وضعیت ویتامین d تولیدشده زیر پوست و دریافت شده از مواد غذایی و مکمل را نشان می دهد.

اگر سطح شاخص ویتامین d در بدن، کمتر از 20 نانومل بر لیتر (mmol/L) یا کمتر از 12 نانوگرم بر میلی لیتر (ng/ml) باشد، نشان دهنده کمبود ویتامین d است و منجر به نرمی استخوان در نوزادان و کودکان، و نرم استخوانی یا استئومالاسی در بزرگسالان می شود.عوارض قرص ویتامین d3 1000

قرارگرفتن این شاخص در فاصله 30 تا کمتر از 50 نانومل بر لیتر یا 12 تا کمتر از 20 نانوگرم بر میلی لیتر، نشان دهنده این است که سطح این ویتامین به طور کلی برای سلامت استخوان و سلامت عمومی در افراد سالم، ناکافی است. برابر بودن سطح ویتامین d با 50 نانومل بر لیتر یا بالاتر از آن، به ما نشان می دهد سطح این ویتامین به طور کلی برای سلامت استخوان و سلامت عمومی در افراد سالم، کافی است. اگر این میزان بیشتر از 125 نانومل بر لیتر یا 50 نانوگرم بر میلی لیتر باشد، بیشتر از سطح عادی است و می تواند با عوارض جانبی همراه شود.

مقدار مجاز توصیه شده روزانه (RDA) برای ویتامین d، با 2 واحد IUs (واحد بین المللی) یا mcg (میکروگرم) تعیین می شود. این میزان برای حفظ سلامت استخوانی و متابولیسم طبیعی کلسیم در افراد سالم کافی است. 400 واحد معادل است با 10 mcg؛ 600 واحد معادل با 15 mcg. 800 واحد معادل با 20 mcg.

 

این ویتامین کارکردهای مختلفی در بدن دارد. شاید بتوان حیاتی ترین کارکردهای این ویتامین را این گونه بیان کرد؛ تنظیم جذب کلسیم و فسفر و کمک به عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن. دریافت ویتامین D به اندازه کافی، برای رشد طبیعی و تکامل استخوان ها و دندان ها لازم است و مقاومت بدن را در مقابل برخی بیماری ها تقویت می کند. استعمال ویتامین D یا «کلسی پوترین» (نوعی ترکیب مصنوعی از ویتامین D) روی پوست، بیماری پسوریازیس را در بعضی افراد درمان می کند. استفاده از این ویتامین کنار کرم های حاوی کورتیکواستروییدها، اثربخشی آنها را در درمان پسوریازیس افرایش می دهد.

ویتامین d برای جلوگیری از ابتلا به نرمی استخوان و درمان آن موثر است. افراد مبتلا به نارسایی کلیه باید از نوع خاصی از این ویتامین به نام «کلسیتریول» استفاده کنند. یکی از بیماری هایی که سطح فسفات را در خون پایین می آورد، نشانگان فانکونی است. استفاده از ویتامین D خوراکی در درمان این بیماری موثر است. در برخی موارد، سطح کلسیم در خون به علت پایین بودن سطح هورمون پاراتیرویید، کاهش می یابد و مصرف ویتامین d خوراکی، سطح کلسیم را در خون این افراد افزایش می دهد.

به علاوه، مطالعات نشان داده اند مصرف ویتامین D3، خطر پوسیدگی دندان ها را 49 درصد کاهش می دهد و مصرف ویتامین D2 نیز این خطر را تا 36 درصد در نوزادان، کودکان و بزرگسالان پایین می آورد.

5- دلایل کمبود ویتامین d در بدن چیست؟

عوامل متعددی در ابتلا به کمبود این ویتامین نقش دارند؛ عواملی مانند:

• آلودگی هوا
• زندگی کردن در شهرهای بزرگی که ساختمان های بلندش جلوی نور خورشید را می گیرند.
• بیرون نیامدن از خانه به اندازه کافی.
• داشتن پوست تیره که مانع از جذب اشعه های خورشید می شود.
• شیردادن به نوزاد برای مدت زمان طولانی.
• چاق بودن که معمولا نیاز بدن به این ویتامین را افزایش می دهد.
• برخی افراد بدون توانایی پردازش ویتامین D متولد می شوند و بعضی ها دچار مشکلات و بیماری هایی هستند که از هضم مناسب ویتامین D جلوگیری می کند.

استفاده از این ویتامین، در قالب مصرف خوراکی یا تزریق به عضله در مقادیر توصیه شده، معمولا بی خطر و ایمن است. بیشتر افراد بعد از مصرف این ویتامین با عوارض جانبی مواجه نمی شوند، مگر اینکه در استفاده از آن زیاده روی کرده باشند. بعضی از این عوارض بدین ترتیب هستند؛ ضعف، خستگی، خواب آلودگی، سردرد، بی اشتهایی، خشکی دهان، طعم فلز در دهان، حالت تهوع، استفراغ و…

مصرف ویتامین d برای دوره های طولانی و در دوزهای بیشتر از 4 هزار واحد روزانه، احتمالا غیرایمن است و می تواند سطح کلسیم را در خون به بیش از حد مجاز برساند. با این حال، افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، معمولا زیر نظر پزشک از دوز بیشتری در دوره های کوتاه مدت استفاده می کنند. اگر میزان ویتامین D مصرفی در طول دوران بارداری یا شیردهی کمتر از 4 هزار واحد روزانه باشد، احتمالا خطری برای مصرف کننده ندارد. این میزان اصلا نباید بیشتر شود زیرا برای خانم های باردار و شیرده مشکل ایجاد می کند و حتی می تواند آسیب جدی به نوزاد وارد کند.

ویتامین d می تواند سطح کلسیم را افزایش دهد و خطر سخت شریان ها را در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی شدید بالاتر ببرد. بنابراین، این بیماران باید درباره منع مصرف این ویتامین با پزشک خودشان مشورت کنند.

تعداد بسیار کمی از مواد غذایی حاوی این ویتامین هستند. ماهی های چرب (مثل ماهی سالمون، تن و خال مخالی) و روغن کبد ماهی در گروه بهترین منابع غذایی از این ویتامین قرار می گیرند. مقدار کمی از ویتامین D در جگر گاو و تخم مرغ یافت می شود. در جدول زیر، مقدار دقیق ویتامین d موجود در مواد غذایی آمده است:

• روغن کبد ماهی کاد (یک قاشق غذاخوری): 1360 واحد بین المللی (IU) در هر وعده مصرفی.
• اره ماهی پخته شده (85 گرم): 566IU در هر وعده مصرفی.
• ماهی سالمون پخته شده (85 گرم): 447 IU در هر وعده مصرفی.
• ماهی تن (85 گرم): 154 IU در هر وعده مصرفی.
• جگر گاو (86 گرم): 42 IU در هر وعده مصرفی.
• تخم مرغ بزرگ: 41 IU در هر وعده مصرفی.

برای درمان کمبود ویتامین D، 2 راه اصلی وجود دارد؛ استفاده از مکمل خوراکی یا تزریق عضلانی ویتامین D3. یکی از سوالاتی که همواره ذهن بسیاری از افراد را مشغول می کند، این است که کدام یک از این روش ها ایمن تر و موثرتر هستند؟

گروهی از محققان ایرانی در سال 2013 میلادی با انجام بررسی های دقیق درباره این 2 روش درمانی، نتایج قابل اطمینانی دست پیدا کردند؛ یافته های آنها نشان داد هر 2 رژیم درمانی، سطح ویتامین D را در خون تا حد زیادی افزایش می دهند. این محققان براساس یافته هایشان نتیجه گرفتند هر 2 روش از نظر 3 ویژگی ایمنی، اثربخشی و عملی بودن، با هم یکسان هستند.

محققان کانادایی هم اعلام کرده اند تفاوتی نمی کند از کدام گروه (تزریقی یا خوراکی) مکمل های ویتامین D استفاده کنید، فقط باید حواستان باشد این مکمل ها را حتما زیر نظر پزشک مصرف کنید تا دچار عوارض جانبی ناشی از زیاده روی در دریافت آنها نشوید. این محققان، تجویز قرص های خوراکی هزار تا 50 هزار واحدی یا تجویز آمپول های تزریقی را تنها به شرایط بیمار وابسته می دانند و معتقدند کاری که مصرف ماهیانه یک قرص 50 هزار واحدی ویتامین دی می کند، درست مانند همان کاری است که مصرف روزانه قرص های هزار واحدی یا آمپول های تزریقی دوره ای آنها می کنند.

خبر خوب برای والدین هم اینکه به تازگی، انواع قرص های جوشان حاوی ویتامین D و کلسیم برای بچه ها یا افرادی که نمی توانند به راحتی با قرص و آمپول ارتباط برقرار کنند، به بازار آمده تا آنها هم بتوانند کمبودهای خود را در این زمینه با راه های ساده تری برطرف کنند.

خیلی از افراد می خواهند بدانند مکمل های این ویتامین را چطور مصرف کنند و سوالات مختلفی در این زمینه دارند؛ آیا باید مکمل را همراه با مواد غذایی خورد؟ با توجه به اینکه ویتامین D نوعی ویتامین محلول در چربی است، آیا باید همراه با چربی خورده شود؟ آیا باید مکمل را همراه با وعده غذایی بخوریم؟ آیا مکمل این ویتامین با معده خالی هم جذب می شود؟

پاسخ کلی به چنین سوالاتی، این است که اصلا اهمیتی ندارد چطور مکمل ویتامین D را مصرف کنید. تحقیقات علمی، نتایج متناقضی را در این زمینه نشان می دهند و نباید فقط به یکی از آنها توجه کرد. بنابراین، مهم ترین نکته این است که این ویتامین مورد نیاز بدن را هر روز به آن برسانید.

متخصص داخلی کیست؟

کمبود چه ویتامینی خطرناک است؟

علائم اسپاسم عضلانی و درمان های گیاهی آن

علائم گرمازدگی خفیف و درمان آن

۸ تغییر آزار دهنده بدن پس از چهل سالگی

علت درد زیر شکم بعد از نزدیکی

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.


عوارض قرص ویتامین d3 1000

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو


تاثیر چاقی در فشار خون بالا


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟


عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت


فیستول مقعدی چگونه درمان می شود؟


بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو


عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ


شایع ترین سرطان در بین زنان


آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

مطالب پیشنهادی


بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن


عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!


مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟


هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟


گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید


هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟


چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟


زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو


بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو


روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو


ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

آیا می‌دانید ویتامین D3‌ چیست؟ با عوارض کمبود ویتامین D3 چه قدر آشنا هستید؟ ویتامین D3 یکی از دو نوع مهم ویتامین دی است. فواید ویتامین دی ۳ و نقش مهم این ویتامین در اعمال حیاتی بدن با پیشرفت علم و انجام مطالعات بیشتر در حال شناخته شدن است. زمانی که در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، ویتامین D3 به طور طبیعی در پوست ساخته می‌شود. با وجود اینکه این ماده به نام ویتامین شناخته می‌شود، دی ۳ درون بدن به هورمون تبدیل می‌شود و در جریان خون به گردش در می‌آید تا به جذب کلسیم و فسفری که در منابع غذایی هضم شده درون بدن وجود دارد، کمک کند. اگر دوست دارید با علائم کمبود ویتامین D3 آشنا شوید و بدانید ویتامین D3 در چه مواد غذایی وجود دارد این مقاله را تا پایان بخوانید.

کلسیم برای ساخت و استحکام‌بخشی به دندان و استخوان‌های به کار می‌رود و برای رشد و تراکم استخوان ضروری است. کلسیم می‌تواند درون بافت‌های بدن ذخیره شود تا در زمان نیاز، مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این عنصر با انتقال پیام‌های عصبی به مغز، در تولید هورمون‌های بدن نقش دارد. تقریباً ۹۹% از ذخیره ویتامین دی بدن شما، برای تنظیم کلسیم بدن استفاده می‌شود و بخش باقی مانده آن برای تقویت سیستم ایمنی و قدرت ماهیچه‌های بدن به کار می‌رود.

ویتامین دی به غیر از تنظیم میزان کلسیم و فسفر خون، مزایای دیگری نیز در حفظ سلامت کلی بدن دارد.  ویتامین دی در عملکرد صحیح سیستم ایمنی شراکت دارد و در فرآیند تقسیم سلولی نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. همچنین حفاظت از استخوان و دندان‌ها را بر عهده می‌گیرد. ویتامین دی برای رشد کودکان مفید است و در شکل‌گیری استخوان‌ها و همچنین سیستم ایمنی تأثیرگذار است بنابراین کمبود ویتامین D3 در بدن کودکان اهمیت بسیار بالایی دارد و باید سریع پیگیری شود. همچنین کمبود ویتامین D3 در بارداری علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای مادر، برای سلامت جنین و استحکام استخوان‌های او خطرآفرین است.

عوارض قرص ویتامین d3 1000

ویتامین دی در دو شکل ظاهر می‌شود: ویتامین دی ۲ یا ergocalciferol و ویتامین دی ۳ یا cholecalciferol. تفاوت اصلی این دو در منها و نحوه ساختشان است. ویتامین دی ۲ توسط گیاهان ساخته می‌شود ولی ویتامین D3 بیشتر در انسان و حیوان دیده شده است و نسخه فعال آن به طور طبیعی در پوست بدن تولید می‌شود و آن هم زمانی که در زیر نور آفتاب قرار گیرد.

تولید ویتامین دی ۲ ارزان‌تر و ساده‌تر است و زمانی که می‌بینید برخی از خوراکی‌ها مانند غلات و آب پرتقال غنی از ویتامین دی است، در بیشتر مواقع از ویتامین دی ۲ استفاده شده است و در واقع به عنوان منبع کم کیفیت ویتامین دی به شمار می‌رود.

با وجود اینکه هر دو نوع ویتامین دی برای بدن لازم است، دی ۳ به عنوان منبع با کیفیت ویتامین دی شناخته می‌شود و برای سلامت بدن اهمیت بیشتری دارد. از آنجایی که منبع این نوع ویتامین در جانوران وجود دارد، برای افراد گیاه‌خوار و وگان تأمین سطح مورد نیازشان از طریق رژیم غذایی دچار مشکل می‌شود.

ویژگی‌های شخصی و خصوصیات بیولوژیکی افراد مختلف با هم متفاوت است و میزان ویتامین دی بدن در افراد مختلف به زمان سال، شغل و میزان حضور در فضای بسته و باز، نوع پوشش و همچنین نوع پوست بستگی دارد. اگر می‌خواهید میزان دقیق ویتامین دی بدن خود را بدانید، از طریق آزمایش خون و تست ویتامین d3می‌توانید از آن مطلع شوید و سپس در صورت لزوم و تحت نظر پزشک، برای مصرف قرص‌های ویتامین دی و یا مصرف مواد غذایی مربوطه اقدام کنید.

ویتامین دی ۳ از نظر شیمیایی در دسته استروئیدهای دارای حلقه کربنی باز قرار می‌گیرد ولی به طور کلی آن را نوع طبیعی ویتامین دی می‌شناسند که از باقی انواع ویتامین دی، به طور زیستی قابل دسترس‌تر است. ویتامین د ۳ به طور طبیعی از ۷-دی هیدروکلسترول که در لایه اپیدرم پوست یافت شده است، به دست می‌آید. زمانی که بدن در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید قرار می‌گیرد، نوعی واکنش چرخه الکترونی برانگیخته می‌شود و در نتیجه آن ۷-دی هیدروکلسترول به ویتامین دی ۳ تبدیل می‌شود.

بارزترین نشانه‌های کمبود ویتامین D3 احساس ناراحتی در استخوان‌ها و ضعف ماهیچه است. عوارض کمبود ویتامین D3 در کودکان به شکل آسم و تنگی نفس و در افراد پیر به شکل کم شدن عملکرد شناختی خود را بروز می‌دهد. رژیم‌های سخت گیاهخواری و یا خام خواری، یکی از رایج‌ترین دلایل کاهش ویتامین دی۳ است به این دلیل که چربی حیوانی که در لبنیات به میزان کافی وجود دارد، یکی از منابع خوب ویتامین دی محسوب می‌شود. همچنین در صورتی که کمتر در نور خورشید قرار دارید، ساعات بیشتری از روز را در فضای بسته سپری می‌کنید و یا شهر زندگی‌تان اغلب ابری و بارانی است، ممکن است دچار کمبود ویتامین D3 باشید.

تأثیر ویتامین D3 با مصرف ویتامین دی ۳ و قرص‌های مکمل بر روی حفظ سلامت دندان‌ها دیده می‌شود همچنین با ایفای نقش ویتامین D3 در بدن، کمک می‌کند تا استخوان‌ها سختی معمول خود را به شکل طبیعی حفظ کنند.

زمانی که میزان مورد نیاز ویتامین دی در بدن وجود داشته باشد، سلامت سیستم عصبی تضمین می‌شود. همچنین بر اساس مطالعاتی که انجام شده، گفته شده است که رابطه‌ای بین بیماری آلزایمر و کمبود ویتامین دی وجود دارد. البته نمی‌توان به طور قطعی گفت که میزان کافی از ویتامین دی، از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند ولی باید گفت حدود ۹۰ درصد از افراد دارای این بیماری، دارای میزان پایینی از ویتامین دی هستند.

بیماری‌های خود ایمنی در دهه‌های اخیر شایع‌تر شده است. ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد و بیمار خود ایمنی حالتی است که بدن و سیستم ایمنی برانگیخته می‌شوند و به بافت و اندام‌های خودی حمله می‌کنند، در صورتی که این فرآیند در حالت طبیعی رخ نمی‌دهد. اغلب خانم‌ها داروهای مولتی ویتامین و قرص‌های ویتامین دی مصرف می‌کنند و مصرف این مکمل‌ها می‌توانند در جلوگیری از بیماری‌ها نقش داشته باشند ولی نبود آنها را تضمین نمی‌کنند.

سرماخوردگی و آنفولانزا بیماری‌های رایجی است که در فصول مختلف بسیاری از افراد را درگیر می‌کند. در بیشتر مواقع این بیماری در زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن ضعیف شده باشد و توان مقابله با ویروس و عوامل بیماری را از دست بدهد و مدت زمان بیشتری را برای مبارزه نیاز داشته باشد.

همان‌طور که گفته شد ویتامین دی ۳ از منابع حیوانی تأمین می‌شود، پس انتظار نداشته باشید که بتوان آن را در میوه و سبزیجات بیابید. تخم مرغ، شیر، جگر گوسفند، ماهی‌هایی مانند سالمون، ساردین و شاه ماهی از منابع اصلی ویتامین دی ۳ هستند. گفته می‌شود غذا و میوه‌هایی که در معرض نور آفتاب خشک می‌شوند هم مفید هستند ولی تأثیر آنها کاملاً اثبات نشده است.

خرید انواع گوشت و مواد پروتئینی از سوپرمارکت دیجی‌کالا

بیشتر بدانید: همه آنچه در مورد ویتامین D باید بدانید

6
 + 

 = 
8

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

سلام و عرض ادب و احترام عالی بود با تشکر از شما خانم حقیقت.

سلام و عرض ادب
چند وقت پیش آزمایش دادم و کمبود ویتامین دی ۳ داشتم
مطالب شما خیلی کاربردی و بروز بود
تشکر میکنم از زحمات شما

یا حق

سلام
خوب بود مطالب رو بی منبع نمیگذاشتید فکر کنم همه ما باید به سمتی بریم که برای هرچی منبع معتبر بخوایم .
در کل مطالب خوب ولی خیلی با احتیاطی بود

صفحه اصلی » محصولات
»
مکمل های رژیمی-غذایی
» D-VIGEL 1000

D-VIGEL 1000

دی-ویژل®کپسول ژلاتینی نرم ویتامین د3 پیشگیری از کمبود ویتامین D3 کمک به رشد، حفظ، نگهداری و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوانفراهمی زیستی (Bioavailability) و اثر بخشی بالامواد اولیه تهیه شده از منابع معتبر اروپاییویتامین D3 یک ویتامین محلول در چربی است که مهمترین نقش آن کمک به جذب روده‌ای کلسیم می‌باشد. ویتامین D3 همراه با پاراتورمون و کلسی‌تونین، هوموستاز کلسیم بدن را تنظیم می‌کند. متابولیت‌های ویتامین D موجب تسریع جذب کلسیم و فسفر از روده کوچک، افزایش میزان جذب مجدد مواد معدنی به استخوان و تسریع جذب مجدد فسفات توسط کلیه می‌شود. اغلب منابع غذایی مورد استفاده از نظر ویتامین  D3فقیر هستند، ولی بخش اعظمی از ویتامین D3 مورد نیاز بدن ما می‌تواند از طریق پیش‌ساز اولیه آن و با استفاده از نور خورشید در پوست بدن ساخته شود. بنابراین ساخته شدن ویتامین D در ارتباط با میزان و شدت رسیدن نور مستقیم خورشید به پوست بدن است. لذا کاهش میزان ساخته شدن ویتامینD، در افرادی‌که محیط و شرایط زندگی یا پوشش آنها مانع رسیدن نور خورشید به بدن می‌گردد، سبب بروز عوارض ناشی از کمبود ویتامینD و کلسیم خواهد گردید.-عوارض ناشی از کمبود کلسیم و ویتامینD3از جمله علایم واضح قابل مشاهده در کمبود کلسیم و ویتامین D3،تغییراتی است که در اسکلت استخوانی و سیستم‌های ارتباطی سلولی ایجاد می‌شود. راشیتیسم کودکان، استئومالاسی و یا نرم شدن استخوان‌ها در بزرگسالان، تاخیر رشد طولی و عرضی استخوان‌ها، بسته نشدن و یا مستحکم نشدن غضروف‌ها از جمله عوارض استخوانی هستند که نهایتا منجر به تاخیر رشد فیزیکی استخوان‌ها می‌گردد. بعلاوه استئوپروز و یا پوکی استخوان نیز از عوارض کمبود ویتامین D3  در سالمندان می‌باشد.همچنین پایین آمدن کلسیم در استخوان‌ها سبب اختلال در فعالیت سلولی می‌شود، به‌‎طوریکه در اعصاب حرکتی با افزایش تحریک‌پذیری، موجب بروز انقباضاتی به نام تتانی (فلج شدید و دایم) در دست‌ها و پاها می‌شود. کاهش کلسیم در سایر سلول‌های بدن نیز سبب تاخیر در رشد و تکامل و همچنین پایین آمدن توانایی بافت‌ها می‌گردد.- موارد مصرف:-    کمک به افزایش جذب کلسیم و حفظ غلظت کلسیم و فسفر سرم، کمک به حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها و، کمک به جلوگیری از تخریب استخوان‌ها-    ایجاد سطح مناسب ویتامین D3 در بدن، کمک به حفظ سلامت قلب-     درمان نگهدارنده در افراد مبتلا به پوکی استخوان- راهنمایی‌های عمومی جهت مصرف صحیح فرآورده:- با توجه به اینکه منابع غذایی با منشاء غیر دریایی، منابع بسیار فقیری از ویتامین D3 می‌باشد و همچنین نظر به نحوه پوشش مردم ایران که موجب در معرض آفتاب قرار نگرفتن پوست بدن می‌شود، مصرف ویتامین D3 با نظر پزشک و یا داروساز توصیه می‌گردد. براین اساس کپسول نرم ویتامین D3 با نام دی ویژل® در سه دوز مختلف پنجاه هزار واحدی، دو هزار واحدی و هزار واحدی تولید می‌گردد.- مصرف روزانه دی ویژل® 1000 و 2000 واحدی (با نظر پزشک و داروساز) موجب تامین مناسب‌ این ویتامین جهت رفع نیاز بدن می‌گردد. مصرف روزانه دی ویژل® 50000 واحدی حتما در موارد کمبود شدید و با تجویز پزشک یا داروساز انجام گیرد.- قبل از مصرف این فرآورده در موارد ذیل با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید:هرگونه سابقه و یا استعداد تشکیل سنگ‌های کلیوی و عملکرد غیر طبیعی کلیه‌ها، اختلال هورمون پاراتیروئید، مصرف همزمان با مدرهای تیازیدی، مصرف همزمان با سایر فرآورده‌های حاوی ویتامین D3 و کلسیم، مصرف بیش از 500 واحد روزانه از ویتامین D به مدت طولانی و ابتلا بیماری سارکوئیدوزیس.- نحوه و مقدارمصرف:- مقدار مصرف هر دارو را پزشک و یا داروساز مشخص می کند ولیکن برای تامین نیاز روزانه بزرگسالان و کودکان که بطور منظم در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند مقدار توصیه شده روزانه 1 عدد کپسول دی ویژل 1000 یا 2000 واحدی و یا 1عدد کپسول 50.000 واحدی بصورت ماهانه به همراه غذا می‌باشد.- مقادیر مصرف بالاتر و یا سایر مقادیر مصرف ممکن است توسط پزشک تجویز گردد.- کپسول‌ها را با مقداری آب میل کرده و از جویدن یا باز کردن آن خودداری نمایند.- مصرف در حاملگی و شیردهی:چنانچه در دوران شیردهی یا بارداری بوده و یا قصد بارداری دارید، قبل از شروع به مصرف این فرآورده حتما با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.عوارض جانبی:هر فرآورده به موازات اثرات مطلوب، ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز شود. عوارض جانبی این فرآورده نادر بوده و معمولا خفیف می‌باشد. بعضی از این عوارض عبارتند از:افزایش کلسیم خون و ادرار، مشکلات گوارشی ( مانند یبوست، نفخ، تهوع، درد شکم و اسهال)، افزایش واکنش‌های حساسیتی مانند خارش، بثوارت پوستی- موارد منع مصرف:-    حساسیت شناخته شده به ویتامین D و مشتقات آن یا هر یک از اجزاء فرمولاسیون از جمله ژلاتین، رنگ‌ها و ….-    هایپرکلسیمی-    مشاهده مقدار بالای کلسیم در ادرار-    میزان بالای ویتامین D3 در خون یا وجود شواهدی بر مسمومیت با ویتامین D3-    ابتلا به سنگ کلیه و نارسائی کلیوی- شرایط نگهداری:-    کپسول‌ها را دور از دسترس کودکان نگهداری نمائید.-    کپسول‌ها را در دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد، دور از نور، رطوبت و در داخل جعبه نگهداری نمائید.-    از مصرف فرآورده تاریخ گذشته خودداری شود. – بسته‌بندی:کپسول‌های دی-ویژل® 1000  واحدی در جعبه‌های 100 عددی کپسول‌های دی-ویژل® 2000  واحدی در جعبه‌های 100 عددی کپسول‌های دی-ویژل® 50000  واحدی در جعبه‌های 100 عددی، که در گروه دارو بوده و تجویز توسط پزشک انجام می‌گیرد.تلفن گویای صدای مشتری36300030-041                                                                                        شرکت داروسازی دانا

© Copyright 2016 – daanapharma.com | Powered By : [ PersianTools ]


 

• از آنجایی که ویتامین D جذب کلسیم را تسیهل می‌کند و به حفظ سطح نرمال کلسیم و فسفر در خون کمک می‌کند، مصرف بیش از حد آن باعث کلسیم دار شدن بافت‌های بدن می‌شود. این باعث می‌شود فرد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سنگ‌های کلیوی قرار بگیرد.
• مصرف بیش از حد ویتامین D همچنین می‌تواند باعث تولید بیش از اندازه‌ی ادرار شود. مصرف دوزهای بسیار بالا می‌تواند منجر به شب ادراری شود که در این وضعیت فرد مجبور است شب‌ها چندین بار برای دفع ادرار از خواب بیدار شود.
• افزایش سطح کلسیم خون که هیپرکلسمی نامیده می‌شود یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D است. در کسانی که از هیپرکلسمی رنج می‌برند احتمال ایجاد علایمی مانند تشنگی زیاد ، حالت تهوع ، ضعف در عضلات ، گرفتگی عضلات ، درد در ناحیه‌ی شکم ، پریشانی یا بی‌حالی بالاست.
• مصرف بیش از حد این ویتامین می‌تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی یا فشار خون بالا سازد. از دست دادن اشتها ، حالت تهوع ، استفراغ ، یبوست ، درد در استخوان‌ها ، بی‌خوابی یا تکرر ادرار برخی از مشکلاتی است که ممکن است به خاطر مصرف بیش از حد ویتامین D ایجاد شود.

• ویتامین D می‌تواند سرعت جذب آلومینیوم را افزایش دهد. از آنجایی که آلومینیوم در داروهای ضد اسید معده استفاده می‌شود ، مطمئن شوید که از داروهای ضد اسید معده و ویتامین D به طور همزمان استفاده کنید. افرادی که بیماری کلیوی دارند باید احتیاط بیشتری در مورد مصرف مکمل‌های ویتامین D و داروهای ضد اسید معده به خرج دهند.
• ویتامین D ممکن است تأثیرات داروهای خاصی را تغییر دهد. برای مثال، ویتامین D ممکن است تأثیرات دیگوکسین را که دارویی برای درمان آریتمی قلبی یا نارسایی قلبی است را افزایش دهد.
• افراد مبتلا به سنگ‌های کلیوی باید در استفاده از مکمل‌های ویتامین D بسیار محتاط باشند. اگر مکمل‌های ویتامین D به مقدار مناسب مصرف نشود می‌تواند باعث افزایش سطح کلسیم در بدن شود.
• سایمتیدین دارویی است که می‌تواند جذب ویتامین D را با مداخله در فرآیند تبدیل آن به شکل فعال تحت تأثیر قرار دهد.

• RDA روزانه برای نوزادان 0-12 ماهه به 400 واحد بین‌ المللی تغییر یافته است.
• حداکثر میزان قابل دریافت که خطری برای فرد ندارد برای نوزادان 0-6 ماهه روزانه 1000 واحد بین المللی تعیین شده است و برای نوزادان 6 الی 12 ماهه این مقدار برابر 1500 واحد می‌باشد.
• RDA روزانه برای کودکان در حال رشد و بزرگسالان زیر 70 سال 600 واحد بین المللی می‌باشد.
• حداکثر میزان قابل دریافت روزانه برای کودکان رده‌ی سنی 1 تا 3 سال به 2500 واحد تغییر یافته است. این مقدار برای کودکان رده‌ی سنی 4 تا 8 سال برابر 3000 واحد بین المللی می‌باشد.
• RDA روزانه برای افراد مسن‌تر از 70 سال 800 واحد می‌باشد و حداکثر میزان قابل دریافت که خطری برای فرد ندارد در زنان باردار ، مادران شیرده و کودکان بالاتر از 9 سال و بزرگسالان 4000 واحد تعیین شده است.
• مصرف بیش از 4000 واحد یا مصرف دوزهای بالا برای مدت زمان طولانی می‌تواند باعث ایجاد عوارض جانبی شود.

• کمبود ویتامین D در کودکان می‌تواند منجر به نرمی استخوان شود.
• افراد بزرگسالی که از این کمبود رنج می‌برند مستعد ابتلا به ملاست استخوان می‌باشند که با تضعیف ماهیچه‌ها و استخوان‌ها همراه است. این بیماری ممکن است باعث ایجاد درد در استخوان‌ها ، ماهیچه‌ها و مفصل‌ها شود.
• چاقی ، تجمع رنگدانه در پوست یا التهاب روده نیز ممکن است در اثر کمبود ویتامین D ایجاد شود.
• این کمبود می‌تواند مانع تولید انسولین در بدن شود که به موجب آن فرد ممکن است به دیابت نوع 2 مبتلا شود.
• از آنجایی که ویتامین D کارکرد سیستم عصبی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد، کمبود آن می‌تواند باعث ایجاد مشکلات روانشناختی مانند افسردگی یا اسکیزوفرنی شود.
• این باور وجود دارد که کمبود ویتامین D می‌تواند باعث ایجاد اختلال خلقی فصلی SAD شود. SAD که با عنوان افسردگی فصلی نیز شناخته می‌شود بیماری است که در آن فرد ممکن است در طی یک فصل خاص خصوصاً با نزدیک شدن به فصل زمستان احساس افسردگی کند. علایم افسردگی فصلی را می‌توان با مصرف مکمل‌های ویتامین D کاهش داد. نور درمانی نیز ممکن است برای افراد مبتلا به SAD توصیه شود.عوارض قرص ویتامین d3 1000


 

ویتامین د یا ویتامین دی (به انگلیسی: Vitamin D) را که کلسیفرول می‌نامند، یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوان‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و همچنین از طریق ترجمه ژن‌های هسته سلول به رشد سلول کمک می‌کند.

منبع اصلی دریافت این ویتامین بجز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین، شیر و تخم مرغ، نور آفتاب است، بطوری که ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ماندن در زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تأمین می‌کند. کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی می‌گردد.[۱]

دریافت ویتامین دی و کلسیم باعث افزایش قدرت و هماهنگی عضلات در افراد کهنسال می‌شود. همچنین ویتامین دی باعث پیشگیری از بروز بیماری‌هایی مانند راشیتیسم در کودکان، استئومالاسی در بزرگسالان و پوکی استخوان در کهنسالی می‌شود. همچنین این ویتامین به رشد و استحکام استخوان‌ها و رشد سلول‌ها کمک زیادی می‌کند. نیاز روزانه برای این ویتامین برای هر فرد بالغ ۱۰ میکروگرم یا حداکثر ۲۰۰۰ واحد در روز می‌باشد. در دوران کودکی و پیری این میزان بالاتر است.[۲][۳] همچنین مصرف ویتامین دی در سلامت مغز و جلوگیری از آلزایمر مؤثر است.[۴]

شیوع کمبود ویتامین دی به خصوص در زنان و کودکان ایرانی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد است.[۵] از عوارض مصرف کم این ویتامین در دوران کودکی بیماری راشیتیسم است که به علت کمبود کلسیم و فسفر در زمان رشد استخوان‌ها، استخوان‌های فرد دارای املاح کمی خواهد بود و نخواهد توانست وزن فرد را تحمل کند و در نتیجه انحنا خواهد یافت. عوارض دیگر آن بزرگی جمجمه، زائده‌های دکمه مانند بر روی ستون فقرات و برجستگی سینه می‌باشد. همچنین مچ دست و پا پهن می‌شود که توسط رادیوگرافی قابل تشخیص است.در دوران بزرگسالی کمبود این ویتامین در بدن باعث بوجود آمدن بیماری استئومالاسی می‌شود. این بیماری به این شکل است که با کاهش تراکم استخوانی دردهای شدیدی در قسمت پا و کمر احساس می‌شود و همچنین استخوان‌های بلند به راحتی شکسته می‌شوند. اگر فرد در این دوران شروع به دریافت ویتامین دی کند، این عارضه رفع می‌شود.در دوران کهنسالی کمبود این ویتامین باعث بروز بیماری پوکی استخوان به ویژه در زنان می‌شود. عامل اصلی تأثیرگذار تغییرات هورمونی در بدن است. اما در این دوران این بیماری میزان ویتامین دی در بدن کاهش می‌یابد ولی دریافت این ویتامین در دوران بیماری کمک چندانی به بهبود آن نمی‌کند، بلکه برای پیشگیری از این بیماری باید از دوران جوانی کلسیم و فسفر همراه با ویتامین دی مصرف شود.[۲]

همچنین کمبود این ویتامین در بدن باعث عوارضی چون دیر دندان درآوردن و دیر نشستن و دیر راه افتادن در کودکان می‌شود، همچنین بدفرم شدن لگن که در دخترها باعث تنگی لگن شده و به ناچار باید از طریق سزارین زایمان کنند.[۶] همچنین کمبود این ویتامین باعث افزایش احتمال ابتلاء به سرطان سینه یا پروستات می‌شود. کمبود این ویتامین باعث می‌شود که دستگاه ایمنی بدن ضعیف شده و باعث می‌شود فرد مبتلا به سرطان و دیابت و حتی عفونت گردد.
عوارض قرص ویتامین d3 1000

عواملی مثل مصرف برخی داروهای ضد تشنج مانند فنوباربیتال یا فنی توئین یا رشد سریع کودک یا برخی اختلالات در جذب این ویتامین در بدن یا نرفتن زیر نور آفتاب یا نخوردن غذاهای حاوی این ویتامین باعث کمبود ویتامین دی در بدن می‌شود.

افراد زیر بیشتر از بقیه افراد جامعه در خطر کمبود ویتامین دی می‌باشند:

انستیتوی پزشکی (IOM) میزانی برای مصرف ویتامین D پیشنهاد داده‌است. دریافت این میزان ویتامین D از طریق رژیم غذایی (بهمراه یا بدون مکمل‌ها) باید برای حفظ سلامتی شما کافی باشد. این میزان:

استفاده بیش ازحد از این ویتامین مخصوصاً اگر همراه با مصرف زیاد کلسیم باشد منجر به مسمومیت می‌گردد. مسمومیت با ویتامین D به ندرت رخ داده و اغلب در کسانی مشاهده می‌شود که مقادیر بیش از حد این ویتامین را از طریق مکمل دریافت می‌کنند.[۹] استفاده از قرص و آمپول ویتامین دی به‌طور مستمر باعث مشکلاتی مانند رسوب کلسیم در بافت‌های نرم مثل کلیه‌ها، ریه‌ها، قلب و گوش می‌شود که در کلیه‌ها باعث سنگ کلیه، در ریه‌ها و قلب منجر به عوارض ریوی و قلبی، و در گوش به اختلالات شنوایی و حتی کری می‌انجامد. همچنین عوارضی مانند سردرد، تهوع، استفراغ، ضعف، تشنگی زیاد، افزایش حجم ادرار، یبوست، تأخیر در رشد در طفل‌های شیرخوار، مشکلات گوارشی و شکنندگی استخوان نیز از دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه ویتامین دی می‌باشد.[۱۰]

با توجه به اینکه نور خورشید یکی از منابع اصلی تولید ویتامین دی در بدن است، افزایش استفاده از ضدآفتاب‌ها میزان این ویتامین را کاهش می‌دهد و افزایش نرخ اوتیسم در تمام دنیا این نگرانی را ایجاد کرده که شاید ارتباطی بین این دو وجود داشته باشد.[۱۱]

مطالعه جدید نشان داده‌است پروتئینی که توسط ویتامین D در بدن فعال می‌شود، می‌تواند در ترمیم آسیب‌های سلول‌های عصبی و درمان بیماری ام اس مؤثر باشد.[۱۱]

انواع مختلفی از ترکیبات ویتامین D برای درمان در دسترس هستند. دو شکل ویتامین دی که بیشتر در دسترس هستند ارگوکلسیفرول (vitamin D2) و کوله کلسیفرول (vitamin D3) هستند. از آنجا که ویتامین دی۳ فرم طبیعی ویتامین بوده وممکن است ویتامین دی را به شکل مؤثرتری افزایش دهد، بیشتر توصیه می‌گردد.

افرادی که کمبود شدید ویتامین D دارند، می‌توانند از طریق تابش لامپ‌های UV ویتامین D مورد نیاز خود را تأمین کنند.
دکتر Michael F. Holick پرفسور طب، جامعه‌شناس و بیوفیزیکدان دانشگاه مدیکال سنتر بوستوند، عنوان می‌کن: این روش برای افرادی مناسب است که نمی‌توانند ویتامین D جذب کنند و یا این که در ماه‌های زمستان نمی‌توانند به اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار بگیرند.
این روش شبیه به آفتاب گرفتن است اما تخت‌های مربوط به آن کوچکتر است. هر لامپ حدود ۲۴ اینچ تا ۱۶ اینچ است.
این لامپ‌ها نیز، خطر ابتلا به سرطان پوست را به همراه دارند و به هنگام استفاده از آن‌ها باید از چشم‌ها محافظت کرد، این روش با توصیه پزشک می‌تواند روش مؤثری باشد. [۱۲]

کلسیم و ویتامین D دو ماده مغذی مختلف، اما مهم برای بدن هستند. هر کدام وظایفی به عهده دارند. کلسیم عنصری است که نقش ۹۹ درصدی در استخوان‌سازی بدن بخصوص در دوران کودکی، نوجوانی و بلوغ را به عهده دارد. ویتامین D نیز به عنوان یکی از ویتامین‌های محلول در چربی در جذب کلسیم از طریق روده‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. کمبود این ویتامین باعث می‌شود کلسیم نتواند در بدن به عمل برسد. در نتیجه جذب کلسیم کاهش و بدن با اختلالات متعددی مواجه می‌شود. به همین دلیل این دو ماده مغذی به هم وابسته هستند و مصرف همزمان آن‌ها ضروری است.

حداقل ۸۰٪ کودکان ایرانی به درجات شدید و بیش از ۹۰٪ از آن‌ها به درجات متفاوتی دچار کمبود ویتامین دی هستند.[۱۳]

یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: مسمومیت با قرص ویتامین D درد استخوانی و عضلانی را تشدید می‌کند.

دکتر حسن گنجی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه لرستان گفت: اخیرا اطلاع‌رسانی‌های نادرست به جای اینکه مشکل کمبود ویتامین D را حل کند، باعث شده که مصرف زیاد آن در بین مردم مواردی از مسمومیت با ویتامین D را ایجاد کند؛ مبحثی که قبلا نادر بود. ویتامین D برای استحکام استخوان و اسکلت در دوران کودکی حیاتی و در میانسالی و سالمندی به منظور جلوگیری از روند کاهش تراکم بافت استخوانی یا همان استئوپروز(پوکی استخوان)، ضروری است.

وی ادامه داد: درصد افرادی که کمبود ویتامینD دارند در زنان چهار تا پنج برابر شایع‌تر و در برخی استان‌ها به رقم 70 درصد می‌رسد.
عوارض قرص ویتامین d3 1000

این فوق تخصص غدد و متابولیسم بیان کرد: درمان کمبود ویتامین D شامل هشت تا حداکثر 16 قرص ژله‌ای یا ویتامین دی 50 هزار واحدی که هفته‌ای یک عدد مصرف شود. روش دیگر یک آمپول ویتامین دی 300 هزار واحدی به صورت عضلانی و عمیق است و حتی نیاز به پیشگیری یا آزمایش جهت اطلاع از بهبود ندارد.

گنجی‌زاده با بیان اینکه چنانچه نیاز روزانه بدن به ویتامین D براساس منابع قدیم 400 واحد یا جدیدا 800 واحد باشد، آمپول 300 هزار واحدی برای مصرف 1.5 تا 2 سال برای بدن کافی است و تجویزهایی مثل 10 آمپول یک روز در میان یا هفته‌ای و مصرف هفتگی دو قرص 50هزار واحدی فاجعه است.

وی یادآور شد: علائم مسمومیت با قرص ویتامین D تشدید درد استخوانی و عضلانی است که سبب شکایت بیشتر فرد مصرف کننده می‌شود و متأسفانه برخی از همکاران تعداد آمپول یا قرص را افزایش می‌دهند.

گنجی‌زاده با بیان اینکه تا زمانی که ویتامین D بدن کافی نباشد حتی اگر هزاران لیتر شیر بخوریم جذب کلسیم انجام نمی‌شود و همچنان با کمبود کلسیم مواجهیم.


انتهای پیام

عوارض قرص ویتامین d3 1000
عوارض قرص ویتامین d3 1000
0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *