عوارض قرص های ضد بارداری بر روی جنین

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

 

 

 

در روزگار ما، بسیاری از زنان طی 15 تا بیست سال، پشت سر هم قرص ضد بارداری می‌خورند. اما آیا این این شیوۀ پیشگیری  از بارداری، تأثیری در قدرت باروری دارد؟ آیا خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟

 

قرص های ضدبارداری و نظم سیکل های ماهانه

زمانی که یک خانم مصرف قرص های ضدبارداری را متوقف می‌کند تا حامله شود، سیکل ماهانه مرتب نخواهد بود. مدت کوتاهی زمان لازم است تا سیکل روند طبیعی خود را بازیابد. در واقع، قرص های ضدبارداری نقش بازدارنده بر روی تخمک ها بازی می‌کنند: با قطع قرص ها، سیکل به تدریج روند طبیعی خود را بازمی‌یابد.

 

اما باید بدانید که در 5% زنان، تخمک گذاری 2 تا 6 هفته بعد از قطع مصرف قرص اتفاق خواهد افتاد. طی 7 تا 12 ماه آینده بعد از قطع مصرف قرص ضدبارداری، زنان سیکل ماهانۀ مرتب شان را بازمی‌یابند، سیکلی که در هر زنی نسبت به دیگری متفاوت است و ضرورتاً فاصلۀ بین دو سیکل 28 روز نیست. بقیه سیکل شان رتب می‌ماند، اما نه به خاطر قرص های ضد بارداری بلکه به خاطر این که سیکل آنها به طور طبیعی نظم بوده است.

 

در تمام موراد، بعد از قطع مصرف قرص های ضد بارداری، هر زمانی امکان باردار شدن وجود دارد. بنابراین هیچ نیازی به عادت دادن بدن به استفاده از محافظ ها (کاندوم)، یا چیزهای دیگری که گفته می‌شود وجود ندارد

 

قرص های ضدبارداری و قدرت باروری

یک مطالعه که سال 29 در مجلۀ “باروروی و پیشگیری” چاپ شد، ثابت می‌کند که 12 ماه بعد از قطع مصرف قرص های ضدبارداری، تعداد زنانی که بادار شده اند برابر است با همان تعداد از زنان که از روش های دیگر پیشگیری از بارداری استفاده کرده اند و باردار شده اند.

 

در مدت کوتاه تر، تعداد آنها به علت زمانی که برای تنظیم مجدد سیکل های ماهانه لازم، کمتر است. وانگهی، باید یادآوری کنیم که می‌بایست سن را نیز در محاسبات مان وارد کنیم: شانس باردار شدن در 25 سالگی از 35 سالگی است. بنابراین وقتی باردار شدن زمان بیشتری می‌برد، فقط به علت مصرف قرص های ضدبارداری نیست گذشت زمان هم به نوبۀ خود نقش دارد. به علاوه، باید بدانید که مصرف قرص های ضدبارداری بدون انقطاع، هیچ تأثیری بر قدرت بارداری ندارد. این شیوه کاملاً مجاز است، حتی به دلایل امنیت پیشگیری از بارداری توصیه هم می‌شود.  

 

قرص های ضدبارداری و خطر بیماری های قلبی عروقی

در دراز مدت، قرص های ضدبارداری خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می‌دهند. این خطر برای زنان سیگاری بالای 35 سال، زنان بالای 4 سال یا بیمارانی که دیگر عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی را مانند فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارند، وجود دارد. قرص های ضدبارداری خطر آمبولی ریوی را نیز افزایش می‌دهد: بنابراین این قرص ها برای کسانی که سابقۀ التهاب وریدی یا آمبولی ریوی را دارند، خطرزاست.

 

یادآوری می‌کنیم که استروژن های موجود در قرص های استرو پروژسترون این خطرها را افزایش می‌دهند. بنابراین پیشگیری کننده های هورمونی (که پروژسترون انتشار می‌دهند) یا مینی قرص ها (که فقط حاوی پروژسترون هستند) خطری ندارند.

 

قرص های ضدبارداری و سرطان

از سوی دیگر، می‌دانیم که در دراز مدت، قرص های بارداری به میزان اندکی خطر ابتلا به سرطان سینه و یا سرطان رحم را افزایش می‌دهند. در عوض، همین قرص ها خطر ابتلا به سرطان تخمدان، سرطان آندومتر و یا سرطان روده را پایین می‌آورند. در حال حاضر، مجموعۀ تحقیقات انجام شده می‌گویند تمام سرطان هایی که ممکن است خانمی را که قرص ضدبارداری مصرف می‌کند تهدید کند، از بقیۀ افراد نیست. و خطر ابتلا به سرطان برای آنها همان 3 تا 12% خواهد بود.

 

با این حال توصیه می‌شود تا زمانی که قرص ضد بارداری می‌خورید و 4 سال بعد از قطع  مصرف آن، هر سال برای انجام معاینات پزشکی به متخصص زنان یا پزشک خانوادگی تان مراجعه کنید.

 

میزان خطر سرطان سینه یا سرطان رحم که شما را تهدید می‌کند، با استفاده از تشخیص او مشخص خواهد شد.

 


بارداری و زایمان راحت با

تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

 

 

روش‌های تنظیم خانواده دارای فواید و خطراتی است. یكی از روش‌های متداول، استفاده از قرص‌های ضدبارداری است.بعضی از خانم‌ها در نتیجه مصرف این قرص‌ها دچار عوارض جانبی خفیف می‌شوند.

 

این علائم تهدیدی برای سلامت به شمار نمی‌رود و معمولا با مصرف مداوم یا تغییر نوع قرص تخفیف می‌یابد.

 

عوارض ناشی از استروژن قرص‌ها:

 

تهوع،حساسیت سینه‌ها،احتباس مایع، افسردگی، خواب‌آلودگی و تغییرات خلقی.عوارض ناشی از پروژسترون قرص‌ها: افزایش وزن، آكنه و عصبی شدن.

افزایش تشكیل سنگ كیسه صفرا نیز گزارش شده است.در موارد زیر مصرف قرص‌های ضدبارداری ممنوع است:

* سابقه وجود لخته خون در رگ‌ها و ریه و نارسایی قلبی،

* بیماری عروق مغز یا قلب،

* فشار خون درمان نشده،

* دیابت با عوارض عروقی،

* سن بالای 35 سال به همراه مصرف سیگار،

* تومور‌های وابسته به استروژن،

* سرطان پستان،

* خونریزی زنانه غیرطبیعی كه تشخیص داده نشده،

* تومور پرولاكتینومای هیپوفیز،

* حاملگی ثابت شده یا مشكوك،

* بیماری كبدی فعال،

* سوءجذب روده‌ای،

* مصرف قرص ریفامپین.

در موارد زیر مصرف قرص بلامانع است:

سابقه فشار خون ناشی از حاملگی، واریس عروق سطحی، سابقه بیماری كبدی با وجود آنزیم‌های طبیعی، بیماری سلول داسی شكل و روی هم افتادگی بدون علامت دریچه میترال قلب.

 

موارد احتیاط در مصرف قرص:

سردرد میگرنی، قاعدگی با فواصل زیاد و افسردگی.

فواید جانبی قرص‌ها:

كاهش بروز كیست‌های تخمدانی، سرطان تخمدان، درد قاعدگی، سرطان رحم، بیماری خوش خیم پستان، خونریزی قاعدگی، كاهش بروز عفونت‌های ناشی از مقاربت، آرتریت روماتوئید، حاملگی نابجا و پوكی استخوان.

 

نكات قابل توجه در بعضی بیماری‌ها

سرطان رحم: در خانم‌هایی كه حداقل یك‌سال قرص مصرف كرده‌اند،حدود5 درصد كاهش خطر ابتلا به سرطان رحم دیده شده كه حداقل تا1 سال بعد از قطع مصرف قرص باقی می‌ماند،البته این اثر حفاظتی برای خانم‌هایی كه سابقه زایمان ندارند،است.

 

سرطان تخمدان:

مصرف قرص برای حداقل 6 ماه، اثر حفاظتی خود را گذاشته و تا حدود 1 سال بعد از قطع مصرف باقی خواهد ماند. این كاهش در میزان بروز سرطان تخمدان فقط در مصرف‌كنندگانی است كه كمتر از 4 فرزند دارند.

 

حاملگی بعد از قطع مصرف قرص:

تقریبأ 2 درصد از خانم‌هایی كه مصرف قرص را قطع كرده‌اند بعد از حدود 6 ماه تأخیر، امكان باروری یافته و بعد از گذشت یك‌سال از نظر میزان باروری، سقط‌های خودبه‌خود، اختلالات كروموزومی‌ در جنین و نقایص تولد در شرایط عادی خواهد بود.مصرف قرص‌های تركیبی بعد از زایمان، میزان ترشح شیر مادر را كاهش می‌دهد، اما بر كیفیت آن تأثیری ندارد. فرآورده‌های محتوی فقط پروژستین، میزان شیر را كاهش نمی‌دهند و استفاده از آنها برای مادران شیردهی كه می‌خواهند قرص مصرف كنند، تجویز می‌شود.

 

 

منبع:jamejamonline.ir

 


بارداری و زایمان راحت با

تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *