عوارض قرص های ضد آلرژی


همه افرادی که مبتلا به حساسیت یا آلرژی هستند، برای رهایی از علائم این بیماری، از داروهایی برای کنترل حساسیت خود استفاده می کنند.

دامنه عوارض استفاده از داروهای ضدحساسیت یا آنتی هیستامین، از خفیف تا شدید است. از عوارض خفیفی مثل خواب آلودگی، سوء هاضمه تا عوارض شدید که ممکن است تهدید کننده زندگی فرد باشد.



عوارض قرص های ضد آلرژی





عوارض گوارشی

عوارضی مانند ناراحتی معده، احساس تهوع و استفراغ و اسهال از مهم ترین عوارض استفاده از داروهای ضدحساسیت برای دستگاه گوارش می باشند.

برای کاهش این علائم داروهای مربوط به حساسیت را با چند لیوان آب میل کنید.

خوردن ماده غذایی قبل از استفاده از داروهای ضد حساسیت، برای خالی نبودن معده از دیگر راهکارهای کاهش عوارض آن برای دستگاه گوارش می باشد.

 

عوارض گردش خون

افرادی که حساسیت دارند، تجربه احساس گیجی و منگی را پس از مصرف داروهای ضدحساسیت دارند.

خیلی از این داروها سبب می شوند ضربان قلب نظم شود( معمولا تندتر از حد معمول می زند).

عوارض پوستی

مشکلات پوستی یکی از شایع ترین عللی است که فرد را به نزد پزشک می آورد. یکی از علل مشکلات پوستی حساسیت می باشد، مخصوصا هنگامی که خارش جزء ثابت این مشکل باشد.

همزمان با استفاده از داروهای ضدحساسیت، احتمال ابتلا به جوش، کهیر بر روی پوست زیاد می شود.

خارش پوست یکی از عوارض ناشی از استفاده این نوع داروها می باشد.

اگر همزمان با مصرف داروهای ضدحساسیت، مشکلات پوستی از این قبیل برایتان رخ داد، حتما به پزشک مراجعه کنید.


 

 

عوارض عصبی

داروهای آلرژی بر روی سیستم عصبی اثر می گذارند، اگرچه خیلی نادر می باشد.

یکی از عوارض آنها، لرزش بدن و تشنج های غیر قابل کنترل می باشد.

یکی دیگر از عوارض آن بر روی دستگاه عصبی، توهم بعد از مصرف بعضی از انواع داروهای ضد حساسیت می باشد.

اگر احساس توهم کردید، حتما با پزشک خود تماس گرفته و او را در جریان قرار دهید.

 

 

عوارض دیگر

از عوارض دیگر ناشی از مصرف داروهای ضدحساسیت می توان به خواب آلودگی، عصبی بودن، احساس ضعف، اضطراب و نگرانی اشاره کرد.

همزمان با مصرف داروهای ضدحساسیت، خواب فرد شده و به سختی از خواب بیدار می شود.

در برخی موارد نادر، فرد احساس ورم در  بعضی اعضای بدن خود دارد، مانند پاها، دست‌ها، صورت، لب‌ها و یا گلو.

قبل از این که این‌گونه عوارض به مشکل حادی تبدیل شود، باید حتما به پزشک مراجعه کرد.

 

دکونژستانت ها

عوارض قرص های ضد آلرژی

از پرکاربردترین داروهای آلرژی می توان به دکونژستانت ها (برطرف کننده گرفتگی مجاری تنفسی) اشاره کرد.

خیلی از انواع آلرژی ها که با ایجاد گرفتگی بینی و سینوس ها، برای افراد ایجاد ناراحتی می کنند، با مصرف این نوع داروها برطرف می شوند. اما این داروها نیز خالی از عوارض نیستند.

از عوارض آنها می توان به  قرمز شدن چشم ها، سردرد و دردهای موضعی اشاره کرد.

بعضی از مصرف کننده ها نیز به عوارضی چون نظمی ضربان قلب، بی خوابی و اضطراب دچار می شوند.

افرادی که از قطره های چشمی استفاده می کنند باید مطلع باشند که ممکن است عوارضی مانند آسیب رگ های چشمی در انتظارشان باشد.

افرادی که مشکلات قلب و فشار خون بالا دارند نباید از دکونژستانت ها استفاده کنند، زیرا باعث افزایش ضربان قلب می شوند.


ترجمه : زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان



Ehow

allergies.about

 

مطالب مرتبط:

آلرژی فصلی، سرماخوردگی نیست

آلرژی بهاری شروع می شود

عطسه و آبریزش بینی در بهار

کسانی که دچار آلرژی بهاری می‌شوند، چه کنند؟

چگونه از شر آلرژی بهاری خلاص شویم؟

نئوتادین

شربت ۲/۵ میلی گرم در ۵ میلی لیتر

 

داروسازی دکتر عبیدی که در عرضه داروهای نوین و اثربخش در کشور پیشرو است، برای اولین بار در ایران داروی دس‌لوراتادین را با تجاری نئوتادین به دو شکل قرص برای بزرگسالان و شربت برای کودکان بالای 6 ماه تولید کرده است. این اولین آنتی‌هیستامینی است که عوارض ناخواسته سایر آنتی هیستامین‌های موجود به ‌ویژه اثر خواب‌آلودگی را نداشته، در کوتاهترین زمان ممکن اثر کرده و اثر آن بیش از یک شبانه‌روز باقی می‌ماند.

شربت نئوتادین به‌صورت شربت شفاف، زرد کم‌رنگ و با طعم و بوی میوه است که هر ۵ میلی‌لیتر آن حاوی 2.5 میلی‌گرم دس لوراتادین است و در شیشه‌های قهوه‌ای‌رنگ ۱۲۰ میلی‌لیتری توسط داروسازی دکتر عبیدی عرضه می‌شود.

عوارض قرص های ضد آلرژی

قرص نئوتادین ۵ به‌صورت قرص‌های خوراکی، روکش‌دار، آبی، گرد و محدب است. هر قرص حاوی ۵ میلی‌گرم دس لوراتادین است و در نوارهای ۱۰ عددی قرص و جعبه ۲۰ عددی توسط داروسازی دکتر عبیدی عرضه می‌شود.

 

راهنمایی‌های عمومی:

این دارو برای بیماری فعلی شما تجویزشده است، لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری نمایید. قبل از مصرف این دارو موارد زیر را به اطلاع پزشک یا داروساز برسانید:

موارد منع مصرف:

مصرف در بارداری و شیردهی:

هشدارها:

در صورت ابتلا به بیماری‌های دیگر بخصوص موارد زیر پزشک خود را مطلع نمایید:

موارد احتیاط :

تداخل‌های دارویی:

قبل از مصرف این دارو، چنانچه از داروهای زیر استفاده می‌نمایید، پزشک خود را مطلع سازید:

مقدار و نحوه صحیح مصرف دارو:

مقدار مصرف هر دارو را پزشک تعیین می‌کند، اما میزان مصرف این دارو به‌طورکلی به‌صورت زیر است:

در خصوص نحوه صحیح مصرف این دارو به نکات زیر توجه کنید:

عوارض جانبی : هر دارو به‌موازات اثرات مطلوب درمانی ممکن است باعث بروز برخی عوارض ناخواسته نیز شود، اگرچه همه این عوارض در یک فرد دیده نمی‌شود. در صورت بروز عوارض زیر سریعاً با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید:
کمتر شایع یا نادر – شوک آنافیلاکتیک (سرفه؛ اشکال در بلع؛ گیجی؛ ضربان سریع قلب؛ کهیر، خارش؛ ورم پلک‌ها یا اطراف چشم‌ها، صورت، لب‌ها یا زبان؛ تنگی نفس؛ بثورات جلدی، تنگی در قفسه سینه، خستگی یا ضعف غیرعادی؛ خس‌خس سینه)؛ آریتمی قلبی؛ تپش قلب؛ ضربان سریع قلب و کهیر. برخی عوارض جانبی به‌مرورزمان و تطبیق بدن با دارو از بین می‌روند. به‌هرحال در صورت ادامه یا مزاحمت عوارضی مانند سردرد، التهاب گلو؛ گیجی خواب‌آلودگی؛ خشکی دهان، بینی و گلو؛ دیسمنوره؛ سوءهاضمه؛ خستگی؛ میالژی (درد عضله)؛ تهوع و هماهنگی غیرطبیعی با پزشک خود تماس بگیرید. توجه . در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقدار توصیه‌شده توسط پزشک و مشاهده علائمی نظیر ضربان سریع یا نظم قلب، خواب‌آلودگی شدید، توهم، حملات تشنجی، اشکال در خواب، کاهش فشارخون و خواب‌آلودگی غیرعادی، بیمار باید سریعاً به پزشک و یا مراکز درمانی منتقل گردد.

شرایط نگهداری :

 

درباره ما

بیماری‌های مربوط به سیستم تنفسی نه‌تنها از شیوع بالایی در جوامع برخوردارند بلکه به علت ماهیت مزمن بودن در اغلب موارد، برای بیماران بسیار آزاردهنده می‌شوند. این بیماری‌ها می‌توانند شامل حساسیت یا آلرژی‌های تنفسی، آسم و یا حتی عفونت‌های سیستم تنفسی باشند. هدف از این اطلاع‌رسانی درباره این بیماری‌ها و نحوه برخورد و آشنایی با راهکارهای درمانی برای عموم است. همین‌طور به‌روزرسانی علمی و معرفی داروهای شرکت داروسازی دکتر عبیدی نیز جهت همکاران و پزشکان محترم صورت می‌گیرد.

تازه‌ها

44522451(9821+)    فکس:4454787(9821+)

آدرس: تهران، کیلومتر 8 بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج)، بلوار عبیدی، پلاک 72، کارخانه داروسازی عبیدی

داروسازی دکتر عبیدیwww.abidipharma.com

گروه کوبل داروwww.cobeldarou.com

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت داروسازی عبیدی می باشد.

دکتر جاوید شیک که یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد است به عوارض جانبی داروهای ضدآلرژی (آنتی هیستامین‌ها) که کمتر شنیده شده است اشاره نمود. از کمله این عوارض عبارتند از:

1. ایجاد عدم تمرکز:بدلیل خواب آلودگی و آرامبخش بدون این داروها

2. افسردگی : احساس غمگینی، که در بیمارانی که مستعد به افسردگی هستند توصیه می گردد که با پزشک خود حتماً مشورت نمایند.

3. اضطراب: بخصوص در هنگام مصرف سدوافدرین‌ها علائمی همچون افزایش ضربان قلب بی خوابی و اضطراب همچون زمانیکه شما چندین فنجان قهوه مصرف می‌نمایید.

4. تغییر حواس بویایی و چشایی: استفاده مکرر از داروهای آنتی هیستامیک بخصوص انواعی که حاوی مواد نگه دارنده هستند و به صورت اسپری داخل استفاده بینی استفاده می گردند.

عوارض قرص های ضد آلرژی

5. کاهش میل جنسی به دلیل تاثیرات افسردگی داروهای ضد آلرژی

6. افزایش اشتها

7. نازایی در زنان : گرچه علت دقیق آن مشخص نیست ولی احتمالاً بدلیل خشک نمودن مخاط‌ها می باشد.

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

شب قبل از اهدای خون از خوردن غذاهای چرب خودداری کنید زیرا با خوردن غذاهای چرب، چربی‌های دریافتی وارد خون می‌شود و نتیجه آزمایش‌هایی که با آنها فاکتورهای بیماری‌های عفونی سنجیده می‌شوند، تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد

از خوراکی ها می‌توان برای کاهش قند خون استفاده كرد. این سه خوراکی در کاهش فشار خون بسیار موثر هستند

All Rights Reserved – © 219 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

بسیاری از حساسیت ها با داروهای ضد حساسیت قابل کنترل و درمان هستند. در این مطلب قصد داریم اطلاعات دارویی مفیدی در زمینه انواع قرص ضد حساسیت به شما عزیزان ارائه دهیم.

حساسیت ها به صورت های متفاوتی ایجاد می شوند. بسیاری از حساسیت ها فصلی هستند و با تغییر شرایط محیطی پدید می آیند. البته برخی از حساسیت ها نیز مربوط به غذاها و داروهای مصرف شده است. برای کنترل و درمان انواع مختلف حساسیت ها بهتر است با انواع قرص ضد حساسیت آشنا شویم.

تاکنون تعداد زیادی قرص ضد حساسیت معرفی شده است که هر یک می توانند برای درمان حساسیت فصلی و آلرژی های دوره ایی، حساسیت های پوستی، حساسیت کودکان و مورد استفاده قرار بگیرند. در این مقاله تعدادی از معتبرترین و موثرترین قرص های ضد حساسیت را معرفی می نماییم.

این قرص از خانواده آنتی هیستامین هاست و برای درمان حساسیت ها و کهیر استفاده می شود. از عوارض این قرص ضد حساسیت می توان به سردرد، یرقان و سرگیجه اشاره کرد. این دارو خیلی سریع به وسیله دستگاه گوارش جذب می شود. در بسیاری از کشورها به دلیل عوارض خطرناکی که دارد، حذف شده است.

عوارض قرص های ضد آلرژی

عوارض قرص آستمیزول: یرقان، بی قراری، افزایش اشتها، درد مفاصل، خشکی دهان، سردرد و سرگیجه می باشد.

این داروی ضد حساسیت نیز برای درمان آسم و حساسیت های فصلی تجویز می شود. تورم دستگاه تنفسی را کاهش می دهد و در نتیجه تنفس را آسان می کند. قرص ایروکاست از خس خس سینه، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس جلوگیری می کند و به صورت قرص جویدنی 5 میلی گرم و 1 میلی گرم تجویز می شود. این قرص ضد حساسیت در بزرگسالان به میزان 1 میلی گرم به صورت خوراکی(یک بار در روز) و در هنگام غروب مصرف می شود.

عوارض قرص ایروکاست: خستگی، ضعف، علائم آنفلونزا، اسهال، تشنگی، عطسه، کهیر، گرفتگی عضلانی، سرفه و راش جلدی، بی حسی و گزگز پاها یا دست ها، درد یا ورم سینوس، ضعف ماهیچه، تغییرات رفتاری و ذهنی (پرخاشگری، اشکال در خواب، اشکال در حافظه، افسردگی، توهم، افکار خودکشی، استرس و راه رفتن در خواب)، تهوع، گوش درد، برونشیت، دندان درد، سوء هاضمه، عفونت دستگاه تنفسی و عفونت گوش

این دارو برای درمان خارش و آلرژی تجویز می شود. به دلیل خواص ضد حساسیتی، خواب آور و آرام بخش است. کودکان نسبت به این دارو حساس تر از بزرگسالان هستند و عوارض بیشتری با مصرف این دارو در کودکان ظاهر می شود.

عوارض قرص هیدروکسی زین: فعالیت غیر ارادی حرکتی، خواب آلودگی شدید، کاهش فشار خون، گیجی، خشکی دهان، لرزش و حملات تشنج

این قرص نیز از خانواده آتتی هیستامین است و برای درمان سرماخوردگی، کهیر، آلرژی و پیشگیری از آسم تجویز می شود. مصرف این دارو در کودکان موجب بهبود خواب می شود.

 

عوارض قرص کتوتیفن: تب ولرز، سرگیجه، ضایعات پوستی، اسهال، سرفه، عفونت تنفسی، خستگی و ضعف، خشکی دهان و خواب آلودگی

قرص لوراتادین به عنوان ضد آلرژی و حساسیت تجویز می شود و از طریق لوله های گوارش جذب خون می شود. این دارو برای درمان بیماران دچار کهیر ناشناخته مزمن نیز استفاده می شود. به طور معمول مقدار مصرف قرص لوراتادین در کودکان بزرگ تر از 6 سال  و بزرگسالان 1 میلی گرم به صورت روزانه است.

کسانی که دچار ناراحتی کبدی هستند، با مصرف این دارو دچار مشکل می شوند. چون که متابولیسم این دارو کبدی است و از این رو بیماران کبدی دچار خواب آلودگی شدیدی می شوند که باید به پزشک مراجعه کنند.

عوارض قرص لوراتادین: سردرد، سرگیجه، اختلال در بینایی، خستگی غیر معمول و ضعف عضلانی، عصبانیت، افزایش حساسیت به نور آفتاب، اشکال در دفع ادرار، احساس گرفتگی در سینه، طپش یا تندی ضربان قلب و کهیر

این قرص ضد حساسیت نیز جزء خانواده آنتی هیستامین می باشد. معمولاً برای خارش، کهیر، آلرژی، پیشگیری از آسم وتجویز می شود و عموماً به صورت دو بار در روز و برای چند هفته تجویز می شود.

عوارض قرص زادیتن: افزایش وزن، سرگیجه، تهوع، خشکی دهان، ناراحتی معده، خواب آلودگی و تحریک عصبی

قرص ترفنادین(Terfenadine)

قرص ضد حساسیت ترفنادین نیز جزء خانواده آنتی هیستامین هاست و برای درمان و پیشگیری از آلرژی با علائم عطسه، کهیر و خارش، قرمزی و آبریزش چشم و آبریزش بینی به کار می رود. از آن جایی که اثرات ضدموسکارینی و تسکینی آن کم است، امروزه این دارو کمتر استفاده می شود. از آن به منظور درمان رینیت آلرژیک، حساسیت های پوستی و تب یونجه در بزرگسالان روزی 6 میلی گرم(یک عدد قرص) مصرف می شود.

عوارض قرص ترفنادین: سرگیجه، بی قراری، بی خوابی، فشار خون بالا، تهوع، خستگی، سردرد، آریتمی قلبی و خشکی دهان

امیدواریم اطلاعات ارائه شده در زمینه انواع قرص های ضد حساسیت برای شما عزیزان مفید بوده باشد و با استفاده از موارد مطرح شده بتوانید به درمان حساسیت های مختلف بپردازید.

منبع : آرگا








آشنایی با عمارت دریایی آتاتورک


عوارض قرص های ضد آلرژی



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی شما منتشر نخواهد شد.

ذخیره ، و من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

فلوتیکازون از انواع داروهای کورتیکواستروئیدی است که سبب مهار و سرکوب واکنشهای التهابی آلرژیک در بیماران مبتلا به آسم ویا رینیت آلرژیک (آلرژی فصلی) و همچنین درماتیت می شود.

این دارو به اشکال مختلف نظیر قرص، شربت، اسپری بینی، کرم و پماد موضعی و یا به صورت آئروسل توسط شرکت های مختلف دارویی در دسترس می باشد.

 

فلوتیکازون پروپیونات یک کورتیکواستروئید دارای خواص ضد التهابی می باشد. فلوتیکازون با تحریک گیرنده های گلوکوکورتیکوئیدی عمل می کند. فلوتیکازون یک تنگ کننده عروق بسیار قوی و دارای فعالیت ضدالتهابی میباشد.اثرات ضد التهابی فلوتیکازون در بیماری آسم از طریق مهار سلول های موثر در واکنش های آلرژیک مانند ماست سل ها، ائوزینوفیل ها، بازوفیل ها، لنفوسیت ها، ماکروفاژها و نوتروفیل ها اعمال می شود. فلوتیکازون موجب مهار تولید و ترشح واسطه های سلولی نیز می شود.اثر بخشی فلوتیکازون استنشاقی ناشی از اثر موضعی مستقیم آن می باشد.

عوارض قرص های ضد آلرژی

عوارض جانبی

عوارض موضعی فلوتیکازون سرکوب سیستم ایمنی بدن موجب افزایش احتمال عفونت تنفسی و دهانی (مانند عفونت قارچی گلو)، تحریک مخاط بینی (به صورت اختلال بویایی و خون دماغ) گلودرد و تغییر صدا می باشد. هرچند جذب فلوتیکازون به صورت سیستمی اندک است ولی عوارض سیستمیک آن می تواندافزایش فشار خون، پوکی استخوان، مشکلات گوارشی و سرکوب محور آدرنال-هیپوفیز است

 

 

تدوین: شقایق صادق (کارشناس ارشد ایمونولوژی)

 

 

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه


9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *