عوارض قرص متوکاربامول۵۰۰

خواص دارویی و گیاهی

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

متوکاربامول چیست؟متوکاربامول یک داروی پرمصرف از دسته داروهای شل کننده ی عضلانی می باشد که برای تسکین درد های عضلانی حاد و استخوانی (در یک دوره ی کوتاه) استفاده می شود.با این وجود متوکاربامول جایگزین درمان هایی از جمله فیزیوتراپی ،طب فیزیکی و سایر درمان های تجویز شده توسط پزشک برای مشکل عضلانی شما نمی باشد.
_فرم تزریقی این دارو همچنین در کنترل انقباضات عضلانی بیماری کزاز تجویز می شود.پیش از مصرف متوکاربامول_در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
_در مورد مصرف این دارو در کودکان زیر ۱۶ سال مطالعات کافی وجود ندارد لذا مصرف در افراد زیر ۱۶ سال حتماً تحت نظر پزشک صورت گیرد.
‎-در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. (خصوصا داروهای تضعیف کننده ی سیستم اعصاب و آرام بخش)این دارو با وجود اینکه داروی ساده ای به نظر می رسد اما می تواند با داروهای بسیاری تداخل ایجاد کند.
-مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
_در صورت سابقه ی بیماری های کلیوی،کبدی،عضلانی،تشنج و صرع پزشک خودرا مطلع نمایید.نحوه ی صحیح مصرف متوکاربامول_مقدار مصرف این دارو در بیماران مختلف ،متفاوت می باشد به همین دلیل دارو را طبق دستور پزشک با همان مقدار تجویز شده مصرف نمایید.
_در صورت مصرف خوراکی (قرص) جهت گرفتگی عضلانی در بزرگسالان معمولا با ۱ تا ۳ قرص ۵۰۰ میلی گرم هر ۸ ساعت (حداکثر ۳ قرص معادل ۱۵۰۰ میلی گرم در روز مجاز است) شروع می شود و پس از آن طبق نظر پزشک مقدار مصرف دارو کم می شود.در اطفال مقدار مصرف و طرز صحیح مصرف تنها توسط پزشک محاسبه می شود.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.توصیه های دارویی متوکاربامول_ مصرف الکل و یا داروهای مضعف سیستم عصبی مانند ریسپریدون منجر به افزایش احتمال عوارض دارویی متوکاربامول مانند سرگیجه،افت تمرکز،خواب آلودگی ،کابوس های غیر طبیعی و مشکلات خواب می شود.
_مصرف داروی تزریقی متوکاربامول باید تنها با نظر پزشک و در مرکز درمانی مناسب تزریق گردد.زیرا احتمال بروز شوک ناشی از حساسیت دارویی، تشنج و مشکلات خونی از عوارض تزریق این دارو می باشد.
-متوکاربامول می تواند خواب آلودگی و گیجی شدیدی در شماایجاد کند. در صورتی که این اتفاق برای شما رخ داد، تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط بیشتری دارند خودداری کنید .
‎- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید. زیرا ممکن است متوکاربامول اثرات برخی دارو های بیهوشی یا بی حسی را افزایش دهد.عوارض شایع متوکاربامول_دوبینی و خواب آلودگی و عدم هماهنگی عضلات از عوارض شایع این دارو خصوصاً اوایل درمان می باشد.
_سوءهاضمه و معده درد ناشی از این دارو با مصرف پس از غذا و داشتن رژیم با وعده های غذایی سبک بهتر می شود.
_احساس طعم فلزی در دهان ممکن است با مصرف این دارو رخ دهد که پس از اتمام درمان به مرور برطرف می شود.
_در صورت تیرگی مدفوع ،تغییر رنگ پوست ،لرز،افزایش فشار خون ،تب،گرگرفتگی ،قرمزی چشم توام با گرفتگی بینی و هرگونه علائم غیر طبیعی به پزشک خود مراجعه نمایید.
در صورت ایجاد واکنش حساسیت ،قرمزی پوست و تشنج مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.
-احساس خستگی و سرگیجه یا سبکی سر هنگام تغییر وضعیت از حالت نشسته و خوابیده به ایستاده عارضه ی شایعی میباشد.بهتر است به آرامی تغییر وضعیت دهید و در صورتی که احساس سرگیجه نمودید برای چند دقیقه بنشینید و سپس بلند شوید.
_در مدت درمان با این دارو ممکن است رنگ ادرار شما به قهوه ای یا سبز تیره تغییر نماید.

Reference 1Reference 2Reference 3

 



امپول متوکاربامول,نحوه تزریق آمپول متوکاربامول,متوکاربامول ۵۰۰ میلی گرم چیست,متوکاربامول در شیردهی,میزان مصرف قرص متوکاربامول ۵۰۰,نحوه تزریق آمپول متوکاربامول,متوکاربامول چیست,متوکاربامول ۵۰۰ میلی گرم چیست,درد آمپول متوکاربامول,باکلوفن در شیردهی,متوکاربامول در بارداری,نحوه تزریق آمپول متوکاربامول,شل کننده عضلات,قرص متوکاربامول چیست,اثرات و عوارض مصرف متوکاربامول,نحوه مصرف و خوردن متوکاربامول,فواید داروی متوکاربامول,درمان با متوکاربامول,دوز مصرفی متوکاربامول,موارد کاربرد متوکاربامول,خطرات متوکاربامول

متوکاربامول Methocarbamol اشکال دارویی Tab: 5mg Inj: 1mg/1ml

اسپاسم عضلانی دوز معمول اولیه خوراکی g5/1چهار بار در روز است که بعد از ۲ تا ۳ روز به دوز نگهدارنده g4 در روز کاهش می یابد. توجه: در سالمندان دوز دارو باید کاهش یابد. در صورت نیاز ممکن است به شکل تزریقی تجویز شود. از طریق عضلانی تا mg5 در هر کدام از عضلات سرینی (کفل ها) تزریق می شود و در صورت نیاز هر ۸ ساعت می تواند تکرار گردد اگر چه دوز نگهدارنده معمولاً به صورت خوراکی تجویز می شود. به شکل داخل وریدی با حداکثر سرعت mg3 در دقیقه هم ممکن است تزریق شود که می تواند تزریق آهسته وریدی و یا انفوزیون در سدیم کلراید یا گلوکز تزریقی باشد.

توجه دوز تزریقی از g3 روزانه برای مدت ۳ روز نباید شود. متوکاربامول داروی انتخابی در درمان اسپاسم ناشی از کزاز نیست. داروی خط اول در این مورد بنزودیازپین ها هستند.

موارد منع مصرف و احتیاط در حالت کوما و یا پیش از بیهوشی، آسیب مغزی، میاستنی گراو و همچنین در افراد دارای سابقه صرع منع مصرف دارد. در بیماران مبتلا به نقص عملکرد کبد یا کلیه باید با احتیاط تجویز شود.

مصرف در بارداری و شیردهی در گروه C حاملگی قرار دارد. بی خطر بودن استفاده از این دارو در دوران بارداری و شیردهی ثابت نشده است.

تداخلات مهم اثرات این دارو بر CNS (سیستم اعصاب مرکزی) در صورت مصرف همزمان الکل یا سایر تضعیف کننده های CNS می تواند تشدید شود. متوکاربامول اثرات داروهای کاهش دهنده اشتها و آنتی کولینرژیک ها را افزایش می دهد.

عوارض جانبی مشکلات گزارش شده با مصرف متوکاربامول عبارتند از تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، سردرد خفیف، گیجی، خواب آلودگی، اضطراب، بی قراری، تاری دید، تب و واکنشهای ازدیاد حساسیت شامل راش پوستی، کهیر، خارش و آنژیوادم. به دنبال تزریق متوکاربامول ممکن است بیمار دچار ُگرگرفتگی، طعم فلزی دردهان، ناهماهنگی عضلات، دوبینی، حرکات غیرارادی و مداوم کره چشم، سرگیجه، کاهش فشار خون، برادیکاردی و شوک آنافیلاکتیک شود. در صورت خروج مایع تزریقی از رگ، ترومبوفلبیت ایجاد می شود.

توصیه ها قرص ها همراه غذا یا شیر مصرف شود. در طول تزریق وریدی و ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بعد از آن بیمار باید در حالت درازکش باشد. هنگام تزریق وریدی باید مراتب بود که دارو از رگ خارج نشود. تزریق عضلانی باید به صورت عمیق درربع بالایی و بیرونی باسن بوده و در هر عضله حداکثرml5 تزریق شود. دارو نباید به صورت زیر پوستی تزریق شود. رنگ ادرار بیمار ممکن است سبز، قهوه ای و یا سیاه شود. بیمار باید از مصرف الکل و سایر تضعیف کننده های CNS بپرهیزد.

شرایط نگهداری قرص ها در دمای اتاق و در ظروف در بسته نگهداری شود

مطلب قبلی

مطلب بعدی

:::::::آشنایی با متوکاربامول(قرص و آمپول) مصارف و عوارض آن:::::::

:::::::آشنایی با متوکاربامول(قرص و آمپول) مصارف و عوارض آن:::::::

۱-      عمده اثرات مفید بالینی متوکاربامول مربوط به ضد دردی آن است نه شل کنندگی عضلات مخطط. متوکابامول اثرات شل کنندگی خود را به صورت محیطی اعمال نمیکند بلکه از طریق تاثیر بر سیستم اعصاب مرکزی عمل می نماید. لذا اگر در خصوص بیماری خاص بدنبال شل کردن عضلات هستیم انتخاب اول ما بهتر است باکلوفن و یا بنزودیازپین ها باشند.

۲-      دارو باید در دو دوز اولیه و نگهدارنده تجویز شود. دوز اولیه دارو برای ۲ تا ۳ روز بصورت ۱۵۰۰ میلیگرم      (۳ قرص ۵۰۰ میلیگرمی) هر ۶ ساعت می باشد. در تجویز پرنترال دارو تا ۳ گرم(۳ ویال ۱۰سی سی از محلول ۱۰% متوکاربامول) در روز استفاده می شود( یعنی ۱ گرم هر ۸ ساعت). دوز نگهدارنده دارو ۱گرم هر ۶ ساعت برای کل دوره درمان میباشد.

۳-      در تزریق عضلانی ۵ سی سی از آمپول در هر عضله گلوتئوس تزریق میگردد و در صورت نیاز هر ۸ ساعت تکرار می شود(تا ۳ دوز در روز).

۴-      مسمومیت حاد با این دارو پرعارضه نبوده و حتی مقادیر بالاتر از ۲۰ گرم در روز نیز تنها با تشدید خواب آلودگی همراه بوده است.

۵-      در تزریق وریدی حداکثر سرعت تزریق ۳ سی سی در دقیقه است و در تمام مدت تزریق و تا یک ربع ساعت پس از تزریق بهتر است بیمار درازکش باشد تا هایپوتنشن ارتوستاتیک رخ ندهد.

۶-      فرم تزریقی دارو هایپرتونیک بوده و باید از نشت آن حین تزریق وریدی خودداری کرد.

۷-دوز اولیه و نگهدارنده آن در سالمندان نصف دوز مجاز می باشد.

تهیه و تنظیم توسط سایت تفریحی یورفان

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

 

مطالب مرتبط

چند خطی درباره سایت شما

مرجع قالب ها و کدهای جدید و گرافیکی وبلاگ

پورتال جامع شامل عکس , اس ام اس , مد , , فال , قیمت طلا ,

تمام حقوق مادی و معنوی قالب، مطالب و تصاویر مطعلق به سایت سرگرمی و تفریحی می باشد و کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد. | پشتیبانی توسط اسکینک 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *