عوارض قرص متفورمین در بارداری

خواص دارویی و گیاهی

زمينه و هدف: سندروم تخمدان پلي کيستيک (PCOS) در 2-2% زنان در سنين باروري ديده مي شود و از علايم باليني شايع آن مي توان به مقاومت به انسولين، عدم تخمک گذاري به دليل هيپرآندروژنيسم و در نتيجه ناباروري اشاره كرد. همچنين در صورت ايجاد بارداري احتمال بروز سقط خودبخودي افزايش مي يابد. اين مطالعه با هدف بررسي اثر تداوم مصرف متفورمين تا پايان سه ماهه اول بارداري بر روند بارداري انجام شد.روش بررسي: تعداد 76 زن با سابقه ناباروري به علت PCOS که در طي سال هاي 84-1383 تحت درمان هاي ناباروري همراه با مصرف متفورمين بوده و باردار شده بودند در سه کلينيک مجزا تحت پروتکل هاي خاص درماني به سه گروه A (مصرف متفورمين تا پايان هفته 8 بارداري)، گروه B (مصرف متفورمين تا پايان هفته 12 بارداري) و گروه C (قطع مصرف متفورمين بلافاصله پس از تشخيص بارداري يعني هفته 6-5 بارداري) قرار گرفته، پيامد و عوارض بارداري و جنيني تا انتهاي بارداري و زايمان مورد بررسي قرار گرفتند. پس از جمع آوري داده ها در نرم افزار آماري SPSS ويرايش 9 ذخيره و فرضيه هاي طرح از طريق آزمون هاي آماري X2، t، مک نمار، ANOVA و Kruskal Wallis بررسي شدند. p&lt.5 به عنوان سطح معني داري در نظر گرفته شد.نتايج: ميانگين سني نمونه ها28.72±3.57  سال و مدت ناباروري 3.38±2.19 سال، نمايه توده بدني 25.7±5.28 kg.m2 و سابقه سقط .4±.65 بود. رابطه آماري معني داري بين سابقه سقط قبلي و بروز سقط فعلي با کاهش سقط در گروه B از 4% به 8% با آزمون مك نمار(p&lt.1)  و در گروه A از 32% به 4% (p.2) مشاهده شد. در گروه C عليرغم کاهش ميزان سقط از 23.1% به 4.2% اين تفاوت از نظر آماري معني دار نبود. همچنين هيچ مورد ناهنجاري جنيني در گروهها مشاهده نشد.نتيجه گيري: با توجه به مطالعه فعلي و مرور مطالعات قبلي به نظر مي رسد مصرف متفورمين علاوه بر اثرات درماني در ناباروري، در صورت تداوم مصرف در طول بارداري مي تواند اثرات مفيدي نيز بر روند بارداري داشته باشد. اثبات اثرات مفيد متفورمين در بارداري و بي ضرر بودن مصرف آن مستلزم انجام طرح هاي تحقيقاتي با ثبت اطلاعات دقيق در حجم نمونه زيادي از بيماران PCOS، با توجه به طول مدت مصرف متفورمين قبل از بارداري و ادامه آن در طول بارداري و ثبت دقيق پيامد بارداري مي باشد.

 

نسخه قابل چاپ

تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

تلفن و 442651 (9821+)

عوارض قرص متفورمین در بارداری

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط


URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-353-fa.html

بلوار کشاورز، خیابان قدس، خیابان ایتالیا، پلاک ۴۹، طبقه هفتم، مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تلفکس  ۳-۴۲۹۱۰۷۰۲

عوارض قرص متفورمین در بارداری

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و بره نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 218 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications


URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1163-fa.html

مقدمه: یکی از ویژگی های اصلی بیماران مبتلا به (Polycystic oy syndrome: PCOS)، ناباروری بعلت عدم تخمک گذاری می باشد. یکی از داروهای موثر و البته مورد بحث در تخمک گذاری و بارداری در این بیماران متفورمین می باشد. ما در این مطالعه میزان اثربخشی متفورمین را بر تخمک گذاری و بارداری در زنان مبتلا به PCOS مقاوم به کلومیفن سیترات را بررسی نمودیم و نیز عوامل احتمالی موثر بر پاسخ دهی را نیز مدنظر داشتیم.

مواد و روش ها: این مطالعه که بصورت یک مطالعه توصیفی (Case series) طراحی شده است 31 زن مبتلا به PCOS مقاوم به درمان با کلومیفن سیترات مراجعه کننده به درمانگاه زنان و نازایی بیمارستان شریعتی در طی سال های 138 و 1381 را از طریق روش نمونه گیری غیر تصادفی ساده انتخاب و بررسی نموده است. داده های مربوط به پروفایل هورمونی و ویژگی های زمینه ای، تخمک گذاری و بارداری و عوارض دارویی در بیماران جمع آوری گردید. عوارض قرص متفورمین در بارداری

یافته ها: در 19 زن (61.3%) تخمک گذاری و در 9 زن (29%) بارداری مشاهده گردید. تخمک گذاری با سن و مدت ناباروری ارتباط معنادار داشت (بترتیب P.44 و P.2). باردار شدن نیز با سن و مدت ناباروری ارتباط معنادار آماری داشت (بترتیب P.28 و P.27). در 6 نفر (19.4%) از بیماران عارضه گوارشی (تهوع یا اسهال) دیده شد.

نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد که استفاده از متفورمین در بیماران مقاوم به کلومیفن سیترات در القا تخمک گذاری و بارداری موثر باشد ولی وجود عوارض گوارشی بعنوان عامل بازدارنده در مصرف این دارو نیز باید مدنظر قرار گیرد.

بلوار کشاورز، خیابان قدس، خیابان ایتالیا، پلاک ۴۹، طبقه هفتم، مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تلفکس  ۳-۴۲۹۱۰۷۰۲

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و بره نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 218 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

دیابت در صورت درمان نشدن باعث مرده زایی، سقط جنین و دیگر عارضه ها می شود.
آیا دکتر به شما گفته متفورمین مصرف کنید؟ نگران هستید که این قرص برای جنین شما ضرر ندارد؟ خبر خوش این است که این دارو در دوران بارداری ضرر ندارد.

FDAاین دارو را در گروه B طبقه بندی کرده است که مصرف آن در بارداری مجاز است و نگران آسیب رسیدن به بدن جنین نباشید. متفورمین به دلایل مختلف برای افراد تجویز میشود بنابراین چون یک دارو است قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

اثرات متفورمین در حاملگی

اگر شما قبل از بارداری مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید و متفورمین می خورید برای باردار شدن شما مشکلی نخواهد داشت.
زنانی که سندرم تخمدان پلی کیستیک دارند اغلب متفورمین می خورند.
خطر سقط جنین با مصرف متفورمین در بارداری کاهش می یابد.
این دارو برای کاهش دیابت حاملگی تجویز میشود.

این قرص با خطرات مرتبط با دیابت مبارزه خواهد کرد:
دیابت در مرحله پیش از بارداری، خطر تولد نوزاد با نقص عصبی و مشکلات قلبی را تا ۴ مرتبه افزایش میدهد.
وقتی دیابت در دوران بارداری کنترل میشود، خطر تولد نوزاد ناقص بطور معنی دار کاهش می یابد.
دیابت در صورت درمان نشدن باعث مرده زایی، سقط جنین و دیگر عارضه ها می شود.عوارض قرص متفورمین در بارداری

طبق آمار بدست آمده:
از هر ۱۰۰ زن یک نفر پیش دیابت بارداری دارد.
در حدود ۴نفر از هر ۱۰۰ زن، در بارداری دیابت میگیرند که دیابت حاملگی یده میشود.

احتیاطات لازم
– وقتی شما هر دارویی مصرف می کنید مخصوصا در دوران بارداری باید محتاط باشید.
– اگر برای شما دیابت نوع ۲ را تشخیص دادند، قند خون شما باید کنترل شود و بصورت روزانه ثبت کنید.
– اگر برای شما در بارداری متفورمین تجویز شد تا زمانی که دکتر گفته مصرف کنید.
– اگر بطور ناگهانی مصرف آن را قطع کنید دچار عارضه های جانبی دیابت خواهید شد.
– قند خون کنترل نشده باعث مرگ جنین میشود.
– اگر شما همزمان با متفورمین انسولین مصرف می کنید، شما باید دوز مصرفی دارو را با توجه به دستور پزشک تغییر دهید.

مصرف متفورمین در بارداری اشتباهه.منم دکتر در بارداری بهم داد اما بند ناف جنین مشکل دار شد و جنین اصلا وزن نگرفت و وزن خودم هم ۵ کیلو کم شد در بارداری اما دکتر از خدا بیخبرم گفت بازم بخور تا اینکه مجبور شدن بچه رو ۳۵ هفته در بیارن با وزن ۱۸۰۰ .متفورمین واقعا ضرر داره در حاملگی چون بعد ار حاملگی به هر دکتری که گفتم گفت متفورمین در حاملگی اصلا نباید مصرف شه چون از جفت غبور میکنه.فقط انسولین باید زد

سلام.از اینکه نظراتتون رو با ما به اشتراک میگذارید سپاسگزارم.

خواص روکولا

شما هم ميتوانيد براي پيشبرد هر چه بهتر فضاي سلامت در كشور ، وب سايت سلامتي را همراهي كنيد. كافيست با كليك بر روي دكمه زير ، خبر و يا مطلب و يا انتقاد و پيشنهاد مورد نظر خود را براي انتشار در وب سايت سلامتي ارسال كنيد.

جهت دریافت داغ ترین اخبار و رویدادها هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر به خبره وب سایت سلامتی بپیوندید1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *