عوارض قرص فلوکستین چیست؟

فلوکستین چیست؟
فلوکستین داروی آشنا، کم عارضه و پرطرفدار در داروهای ضدافسردگی می باشد که در موارد متنوعی مانند پرخوری عصبی،افسردگی و وسواس اجباری تجویز می شود.
علت اصلی بروز افسردگی ناشناخته است اما هدف از درمان دارو همراه با مشاوره درمانی برطرف کردن علائم افسردگی نظیر خلق پایین، بی حالی،نداشتن انگیزه، افکار خطرناک ،اختلالات خواب و کاهش اشتها وجهت رساندن فعالیت و عملکرد روزانه ی فرد به سطح طبیعی، می باشد.

فلوکستین چگونه عمل می کند؟
سلول های مغزی که نورون دارند،چندین نوع ماده ی شیمیایی را به عنوان پیام رسان در فضای بین سلولی آزاد می کنند تا نورون ها تحریک شوند و پیام عصبی منتقل گردد.این روند برای کنترل بسیاری از عملکردهای مغزی صورت می گیرد.
سروتونین یکی از این ترکیبات می باشد که پس از تحریک نورون ها توسط پمپ هایی به داخل سلول های عصبی بازگردانده می شود.
داروهای مهارکننده ی اختصاصی این پمپ های جمع کننده ی سروتونین (SSRI) كه فلوكستين يكي از آنهاست، با مهار بازجذب سروتونين به داخل سلول ها منجر به باقي ماندن سروتونين در فضاي بين سلولي در مغز و در نتيجه تحريك بيشتر سلول هاي عصبي مي شوند.
در بیماری هایی نظیر افسردگی،پرخوری عصبی و وسواس،سطح سروتونین در مغز کاهش می یابد و با اثر این داروها می توان تعادل بین عوامل شیمیایی مغز را برقرار کرد تا علائم این بیماری ها برطرف گردد.

طریقه ی مصرف صحیح فلوکستین
این دارو در ایران بصورت کپسول ۱۰و ٢٠ ميلي گرم و شربت ٢٠ميلي گرم در ۵ میلی لیتر موجود می باشد.
فرم شربت برای درمان مشکلات افسردگی و وسواس در اطفال استفاده می شود.
اگر این دارو بصورت یک نوبت در روز تجویز شود می توانید آن را هر زمان که راحت هستید مصرف کنید زیرا مشاهده شده است که این دارو برخی از افراد را دچار خواب آلودگی و برخی از افراد را دچار بی خوابی می کند به همین دلیل بسته به شرایط خودتان زمان مشخصی در شبانه روز را برای مصرف این دارو تعیین نمایید.
ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.
کپسول را باید بصورت کامل میل کنید و از بازکردن یا جویدن آن خودداری نمایید و در صورتی که با بلع کپسول مشکل دارید می توانید از پزشک خود بخواهید که فرم دارویی شربت را برایتان تجویز نماید.

توصیه های دارویی فلوکستین
پیش از شروع مصرف این دارو در صورت باردار یا شیرده بودن ،سابقه ی بیماری هایی نظیر تیروئید پر کار ،مشکلات کبدی ،صرع،دیابت،یبوست های مزمن،بیماری قلبی عروقی،چشمی و یا بیماری های اعصاب و سایر بیماری هارا به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورتی که همزمان با مصرف این دارو تحت درمان با جریان الکتریکی برای بیماری خود می باشید،پزشک تجویز کننده را مطلع نمایید.
از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.اگرچه ممکن است در چند هفته ی ابتذایی درمان احساس بهبودی در شما ایجاد نشود،با این حال درمان خودرا ادامه دهید و طبق بره ی منظم به پزشک خود مراجعه کنید و همچنین برای بهبود روند درمان کلیه ی مشکلات و سوالات خودرا از پزشک یا داروساز خود سوال بفرمایید .
قطع این دارو به صورت ناگهانی و بدون نظر پزشک ،می تواند عوارض ناسبی برای بیمار در برداشته باشد که اصطلاحا به آن سندرم محرومیت دارو می گویند و عوارضی همچون سردرد،تهوع،ضعف،حملات ترس و بی حالی در بر دارد.
از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود (خصوصا سایر داروهایی که تاکنون و در یک ماه اخیر برای درمان افسردگی و خواب استفاده نموده اید) در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
به دلیل این که مسمومیت با این دسته از داروها بسیار خطرناک می باشد دارو را به همان مقدار تجویز شده مصرف کنید و دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.در صورت مصرف بیش از حد یا ناخواسته ی دارو حتما با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

آیا فلوکستین در کاهش وزن موثر است؟
برخلاف تصور ایجاد شده در جامعه که فلوکستین در کاهش وزن و درمان هرگونه چاقی موثر است، باید بگوییم که اینگونه نیست.این دارو تنها برای درمان چاقی ناشی از پرخوری های عصبی کاربرد دارد لذا مصرف خودسرانه ی آن بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود.

عوارض شایع فلوکستین
در مدت درمان با این دارو ممکن است احساس خستگی و کوفتگی،سوهاضمه و یا اسهال خفیف را تجربه کنید که با یک رژیم غذایی حاوی وعده های غذایی سبک و ساده و حاوی فیبر مناسب و با محدود کردن غذا های چرب و پر ادویه این علائم را کاهش دهید.
سردرد و تغییرات خلق و خو،عصبانیت و اضطراب،گیجی،ضعف وتاری دید نیزمی تواند از عوارض این دارو باشد.
مصرف این دارو ممکن است خشکی دهان ایجاد کند که برای برطرف نمودن آن می توانید از آدامس یا آبنبات های بدون شکر استفاده نمایید.
در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحت کننده ی شما از گذشته شوند اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن می باشند و به مرور زمان برطرف می شوند.
بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید .
مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد.
اگر برای اولین بار از این دارو استفاده می کنید ممکن است با تغییروضعیت سریع از حالت نشسته به ایستاده سرگیجه مختصری ایجاد شود کهبه مرور برطرف می شود. این حالت طبیعی است. هنگام برخواستن ، به ارامیبلند شويد.
در صورتی که مبتلا به دیابت هستید ،مصرف این دارو ممکن است باعث افزایش قندخون شما شود لذا قندخون خودرا به صورت منظم چک کنید و با پزشک خود درمورد آن صحبت کنید.
یک عارضه ی خاص: سندرم سروتونین یا مسمومیت با سروتونین یک عارضه ی خاص مربوط به داروهای موثر برروی سطح سروتونین می باشد که اگرچه احتمال وقوع آن کم است اما در صورت عدم رسیدگی درمانی می تواند تهدیدکننده ی حیات باشد.
این عارضه ناشی از فعالیت بیش از اندازه ی سروتونین در بدن می باشد .در صورت مشاهده ی علایمی همچون احساس برافروختگی،تعریق، بی خوابی و بی قراری، سفت شدن یا گرفتگی عضلات،پریشانی و تغییرات خلق و خو فورا تا پیش از مصرف نوبت بعدی این دارو به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه نمایید.
 

Reference:https://www.drugs.com

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

قرص فلوکستین در عین تأثیرگذاری بر روی بیماری ها مانند هر داروی دیگری دارای عوارض جانبی است که دانستن آن پیش از مصرف برای بیماران بهتر است.

فلوکستین یا پروزاک نوعی داروی ضد افسردگی از گروه بازدارنده‌های جذب مجدد سروتونین (SSRI) است که اغلب برای درمان افسردگی، اختلال دوقطبی، و دیگر بیماری‌های روانی استفاده می‌شود.

پروزاک همچنان که در درمان بیماری بسیار موثر عمل می‌کند، اما ممکن است دارای عوارض جانبی هم باشد که شدت آن از خفیف تا مرگ‌آور است.عوارض قرص فلوکستین چیست؟

به علاوه، اگر درمان به وسیله فلوکستین نادرست باشد یا مصرف دارو به درستی قطع نشود، بیمار ممکن است دچار نشانه‌های ترک دارو شود.

فلوکستین به طور معمول برای درمان بسیاری از اختلال‌های اضطرابی که با اختلال دوقطبی به طور همزمان وجود دارند به کار برده می‌شود.

این اختلال‌ها عبارتند از: اختلال اضطراب فراگیر یا تعمیم‌یافته (GAD)، اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)، اختلال پنیک (PD)، و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) است.

در حقیقت، مطالعه‌ای که در سال 215 در EBioMedicine منتشر شد نشان داد که ریسک ابتلا به اختلال اضطرابی که همزمان با اختلال دوقطبی روی می‌دهد، 7/42 درصد است.

در رابطه با اختلال دوقطبی، فلوکستین فقط وقتی که همزمان با الانزاپین(زیپرکسا) – داروی ضد روان‌پریشی – استفاده شود، تنها داروی ضد افسردگی موثر در درمان این اختلال است.

شواهدی در این خصوص منتشر شده است که نشان می‌داد ترکیب همزمان پروزاک و زیپرکسا، در مقایسه با زیپرکسا به تنهایی، نه تنها نرخ پاسخ را بهبود می‌دهد بلکه ریسک عود بیماری را هم کم می‌کند.

در مورد درمان اختلال افسردگی عمده (MDD) هم، وقتی به طور همزمان از فلوکستین و الانزاپین استفاده شود، نتایج مشابهی به دست می‌آید.

اما نکته‌ی منفی استفاده‌ی همزمان پروزاک و زیپرکسا این است که احتمال ایجاد و بروز عوارض جانبی هم افزایش پیدا می‌کند.

در سال 214، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و انستیتو ملی مراقبت و بهداشت بریتانیا (NICE) دستورالعمل جدیدی درباره‌ی استفاده‌ی صحیح از فلوکستین در درمان اختلال دو قطبی بزرگسالان و کودکان 1 تا 17 سال ارائه دادند. طبق این راهنمای جدید:

– دوز مناسب بزرگسالان عبارت از، 2 میلی‌گرم فلوکستین و 5 میلی‌گرم الانزاپین، روزی یک‌بار است.

– دوز مناسب برای کودکان، 1 یا 2 میلی‌گرم پروزاک و 5/2 میلی‌گرم زیپرکسا روزی یک‌بار است. درمان باید ابتدا با دوز 1 میلی‌گرم پروزاک شروع شود و در صورتی که بعد از یک هفته هیچ بهبودی در نشانه‌های بیماری دیده نشد، میزان مصرف را تا 2 میلی‌گرم افزایش داد.

همچنین یک داروی ترکیبی از پروزاک و زیپرکسا با نسبت مشخص و ثابت به سیمبیاکس هم وجود دارد که به شکل کپسول است.

این دارو که در سال 29 برای بزرگسالان و در 213 برای کودکان تأیید شد، معمولاً از پایین‌ترین دوز تجویز می‌شود و به تدریج دوز آن را افزایش می‌دهند تا زمانی که نشانه‌های افسردگی برطرف شود.

هدف اصلی درمان افسردگی و اختلال دو قطبی، تخفیف نشانه‌ها با کم‌ترین دوز ممکن است تا خطر عوارض جانبی کاهش پیدا کند.

آیا قرص فلوکستین باعث لاغری می شود؟پاسخ

وجود عوارض جانبی با مصرف فلوکستین اتفاق رایجی است. بعضی از این عوارض، خفیف و گذرا هستند و به تدریج که بدنتان با دارو سازگار شد از بین می‌روند.

عوارض جانبی مصرف فلوکستین ممکن است شامل این موارد باشد:

اگر هر یک از این مشکلات به طول انجامید یا شدیدتر شد حتماً به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است واکنش به فلوکستین خیلی شدید باشد به طوری که نیاز باشد از اورژانس کمک بگیرید. به خصوص در مواردی که نشانه‌های حساسیت کشنده و واکنش‌های آلرژیک مانند آنافیلاکسی (شوک آلرژیک) وجود دارد به کمک اورژانس نیاز خواهد بود.

پس در صورتی که متوجه بعضی از علائم یا همه‌ی نشانه‌های زیر شدید فوراً با اورژانس تماس بگیرید یا به آن‌ها مراجعه کنید:

آنافیلاکسی در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به شوک، کما، نارسایی تنفسی و قلبی و مرگ شود.

استفاده خودسرانه از داروها عوارض جبران ناپذیری دارد.

عوارض استفاده خودسرانه آلپرازولام را بدانید.

مصرف فلوکستین یا دیگر داروهای ضد افسردگی ممکن است در بعضی کودکان، نوجوانان یا جوانان منجر به افکار خودکشی یا اقدام به خودکشی شود.

این اتفاق به خصوص در ماه‌های اول شروع مصرف دارو یا هنگام تغییر دوز دارو رخ می‌دهد. در صورتی که متوجه تغییرات ناگهانی و شدید در خلق، رفتار، افکار و یا احساسات شُدید فوراً با پزشک تماس بگیرید.

یک بررسی در سال 216، 7 مطالعه را که روی 18526 نفر مصرف‌کننده‌ی داروهای ضدافسردگی انجام شده بود تحلیل کرد و نتیجه‌ی حاصل این بود که مصرف داروهای بازدارنده‌ی جذب مجدد سروتونین (SSRI) در کودکان و نوجوانان، ریسک افکار خودکشی و رفتارهای پرخاشگرانه را دو برابر می‌کند.

هرگز بدون مشورت با پزشک و به طور ناگهانی مصرف فلوکستین را قطع نکنید. کاهش مصرف دارو باید طبق تجویز و به صورت تدریجی انجام شود. قطع ناگهانی درمان می‌تواند منجر به ایجاد نشانه‌های ترک شود که معروف به سندروم قطع SSRI است.

علایم ترک دارو در خصوص داروهای ضد افسردگی مثل پاکسیل (پاروکستین) یا زولافت (سرترالین) معمول است، اما برای پروزاک هم ممکن است ایجاد شود، به خصوص اگر به مدت طولانی با این دارو تحت درمان باشید. علائم ترک SSRI به ندرت ممکن است خطرناک باشد، اما خیلی آزاردهنده است.

نشانه‌ها معمولاً عبارتند از:

اگر تصمیم به قطع مصرف فلوکستین دارید حتماً باید به تدریج این کار را انجام دهید، نباید بین هر کاهش دوز کم‌تر از دو تا شش هفته فاصله باشد. پزشک شما باید دستورالعمل خاص و دوز مناسب شما را مشخص کند.

تیم ترجمه نبض ما

عوارض قرص فلوکستین چیست؟

چند نمونه تست اختلال چند شخصیتی +علائم آن

بیش فعالی در بزرگسالی چیست؟

بیماری (پارافیلیا) مردانی که جوراب زنانه میپوشند+[ویدئو]

بالا رفتن سطح دوپامین با چند راهکار طبیعی

چه کسانی حس ششم دارند؟

درمان رفتار تکانشی چیست؟

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

سلام خسته نباشید ،پسرم 28 سال داره 7سال فلوکستین مصرف کرده حالا قطعشون کرده،گه گا هی فشارش بالا میرود و چه کار کنیم .آیا ب خاطر قطع فلو کستین است ؟در ضمن ناراحتی معده و روده تحریک پذیر دارد

من قرص فلوکستین ومتفورمین مصرف میکنم تکررادراردارم آیاممکن است ازعوارض این داروهاباشد؟

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

جشنواره فجر

اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست

جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید

جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار

جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی

جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

mohammad آگوست 14, 218 سلامت نظری بدهید

قرص فلوکستین کم عارضه و پرطرفدارترین در داروهای ضدافسردگی می باشد، داروهای ضدافسردگی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها از قبیل افسردگی و سایر بیماری ها و اختلالات روانی و خلقی مورد استفاده قرار می گیرند. این داروها به افراد برای بهبود حالشان و کمک به پیشگیری از افکار و اقدامات آسیب رسانی به خود و خودکشی کمک می نمایند.

قرص فلوکستین (Fluoxetine) یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین است که استفاده از آن برای درمان افسردگی،اختلال وسواسی اجباری، اختلال هراس و پرخوری عصبی پذیرفته شده‌است.حیطه اثر این دارو بسیار گسترده تر از موارد ذکر شده است و تنها پس از مصرف منظم آن اثرات مطلوب حتی ناخواسته ای  در هر مصرف کننده دارد.از فلوکستین با تجاری پروزاک، با عنوان “داروی قرن یاد و ستایش میشود.

فلوکستین برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، بعضی از اختلالات خوردن و حملات ترس (حملات ناگهانی و غیرقابل پیش بینی ترس و نگرانی شدید) و بعضی از انواع سندرم پیش از قاعدگی استفاده می شود.قرص فلوکستین از خانواده ی داروهای مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) بوده و به افزایش سروتونین (ماده شیمیایی در مغز که به حفظ تعادل روانی کمک می کند) در مغز افراد می شود.

سایر موارد مصرف فلوکستین از قبیل استفاده برای درمان الکلیسم (اعتیاد به الکل)، اختلال نقص توجه، اختلال شخصیت مرزی،اختلالات خواب، سردرد، بیماری های روانی، اختلال استرس پس از سانحه، سندرم تورت، چاقی،مشکلات جنسی و فوبیا (ترس) مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو بسته بنظر پزشک ممکن است برای مشکلات دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.عوارض قرص فلوکستین چیست؟

همچنین فلوکستین موارد تجویز متعددی همچون در انزال زودرس مردان و دیگر کاهش وزن دارد که البته به مقادیر مصرف آن و تحمل فرد بستگی دارد.

فلوکستین بسته به بیماری فرد در مقادیر(دوز) و دفعات مختلفی در روز مصرف می شود. برای مصرف فلوکستین بسته به بیماری و مشکل خاص شما پزشک دستور مصرف صادر می نماید و شما باید قبل از شروع مصرف فلوکستین آن را بدقت مطالعه نمایید.بسیار مهم است که مصرف دارو را تا زمانیکه پزشک تجویز کرده ادامه دهید،حتی اگر فکر می کنید که مشکل شما بهبود یافته است.

بعضی از بیماری ها زمانیکه دارو ناگهانی قطع شود، بدتر می شوند و باید کم کم اقدام به قطع دارو نمود.همچنین برای تاثیر اولیه دارو باید بین ۱ تا ۲ هفته صبر کرده و حدود ۴ تا ۵ هفته طول می کشد که دارو اثرات کامل خود را نشان دهد. بدون مشورت با پزشک اقدام به قطع مصرف دارو نکنید.

در بزرگسالان برای درمان افسردگی معمولا از این قرص  به میزان ۲۰ میلی گرم خوراکی یکبار در روز آغاز می شود و در موارد حاد و فوری تا ۶۰ میلی گرم افزایش می یابد .افزایش و کاهش مصرف فلوکستین باید تحت نظر پزشک بوده و کاملا به تدریج انجام شود . از قطع و ترک مصرف فلوکستین به صورت خودسرانه شدیدا خودداری کنید .

حداکثر دوز برای مصرف فلوکستین ۸۰ میلی گرم به صورت خوراکی در روز میباشد .اولین علائم بهبودی معمولا بعد از ۱۴ روز مشاهده می شود .در صورتی که بعد از ۲۱ روز از مصرف فلوکستین ، علائمی از بهبودی مشاهده نمی کنید به پزشک اطلاع دهید .

دوز مصرف فلوکستین در بزرگسالان برای درمان اختلالات وسواس معمولا با ۱۰ میلیگرم خوراکی در روز آغاز شده و به مرور و با فاصله حداقل یک هفته ای به ۲۰ میلی گرم در روز افزایش پیدا میکند .

حداکثر دوز توصیه شده برای مصرف فلوکستین در درمان اختلالات وسواسی در بزرگسالان ۶۰ میلی گرم در روز است که باید در وعده های مختلف تقسیم شود .

میزان مصرف قرص برای درمان اختلالات قبل از قاعدگی معمولا به صورت مصرف روزانه ۲۰ میلیگرم در طول چرخه قاعدگی و یا ۲۰ میلیگرم ۱۴ روز قبل از شروع قاعدگی می باشد .

حداکثر میزان مصرف قرص  برای درمان اختلالات قبل از قاعدگی و پریود ، ۸۰ میلی گرم و در موارد حاد می باشد .مقدار مصرف قرص  در کودک و نوجوان ۱۰ میلیگرم در روز بوده و می توان تا ۲۰ میلی گرم در روز به صورت افزایش با فاصله دو هفته ، افزایش داد .

حداکثر دوز مصرفی در کودکان و در شرایط بسیار حاد ۶۰ میلیگرم در روز میباشد که باید در وعده های مختلف روز تقسیم شود .

تهوع، خواب آلودگی، سرگیجه، اضطراب، مشکل در بینایی، کاهش اشتها، خستگی، عرق کردن و یا خمیازه کشیدن،ضعف، کاهش وزن، تغییر در میل و توانایی جنسی، گلو درد، گرفتگی عضلات و خشکی دهان ممکن است،هنگام استفاده از این دارو رخ دهد. اگر هر یک از عوارض ذکر شده، رخ داد، سریعا با پزشکتان در این باره مشورت نمایید.به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را به این منظور تجویز کرده که اعتقاد داشته سود این دارو از ضرر و عوارض جانبی آن برای شما می باشد و خیلی از افرادی که این دارو را مصرف می نمایند با مشکل و عوارض جانبی جدی روبرو نمی شوند.

اگر حین مصرف این دارو دچار عوارض جانبی نادر ولی جدی این بیماری از قبیل مدفوع خونی و سیاه،استفراغی که شبیه دانه های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش های پوستی و تغییر در مقدار ادرار شما رخ داد، سریعا به بیمارستان و یا پزشک خود مراجعه نمایید.

استفاده از این دارو در دوران بارداری میتواند باعث ایجاد مشکلات ریوی جدی و یا سایر عوارض و ناهنجاری ها در جنین شود .در دوره مصرف این دارو اقدام به بارداری نکرده و حتما از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمایید .در صورتی که در دوره مصرف دارو متوجه شدید که باردار هستید ، سریعا به پزشک مراجعه نمایید .

یکی از عوارض جانبی مصرف فلوکستین ، کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن و لاغری است.ولی توجه داشته باشید که این فقط یکی از عوارض جانبی این دارو است و به هیچ عنوان نباید قرص را فقط برای لاغری و کاهش وزن مصرف کنید. فلوکستین داروی لاغری و کاهش وزن نیست و نوعی داروی ضد افسردگی است که تاثیرات زیادی بر روی بدن دارد.اگر دچار افسردگی نیستید ،مصرف این دارو می تواند برای شما و سیستم عصبی شما بسیار مضر و حتی خطرناک باشد .

درباره مفید بودن این دارو برای برطرف شدن مشکلات جنسی ممکن است افراد تاثیراتی از فلوکستین را مطالعه کنند که نسبت به مصرف آن راغب شوند، در حالی‌که ممکن است مطالب متناقض دیگری هم نوشته شده باشد.این است که حتما باید از مصرف خودسرانه انواع داروها پرهیز شود.یکی از عوارض قرص ممکن است کاهش میل جنسی باشد که پزشک در صورت لزوم این موضوع را کنترل می‌کند. در مواردی هم عکس قضیه اتفاق می‌افتد.

به این صورت که فرد افسرده چندان رغبت و تمایلی به مسائل جنسی ندارد، با مصرف فلوکستین و بهبود افسردگی، طبیعتا میل جنسی او نیز افزایش می‌یابد.در واقع این افزایش میل جنسی در نتیجه بهبود افسردگی بوده است.اگر افسردگی درمان شده اما میل جنسی کاهش یافته این موضوع دیگر جزو عوارض این قرص شناخته می‌شود.

گفت‌وشنودهای رایج بین مردم را رها کرده و از مصرف خودسرانه این دارو برای درمان چاقی، افزایش نشاط، اختلالات خواب یا بهبود عملکرد جنسی پرهیز کنید. همه تاثیرات فلوکستین باید طبق نظر پزشک باشد. اگر کسی افسرده نباشد و فلوکستین را فقط به عنوان داروی کاهنده وزن مصرف کند اتفاقا ممکن است عوارض جانبی زیاد و ناراحت‌کننده‌ای به همراه داشته باشد؛ چرا که این دارو اصولا به عنوان داروی کاهش وزن در نظر گرفته نمی‌شود.

به همین دلیل سطح قند خون خود را هنگام مصرف دارو به طور منظم کنترل نمایید و نتیجه آن‌ها را با پزشکتان در میان بگذارید.

مصرف فلوکستین با داروهای خواب آور و آرامبخش بسیار خطرناک است و میتواند باعث مرگ شود .در صورتی که داروهای آرامبخش ، مسکن ، شل کننده های عضلات ،داروهای ضدسرفه ، داروهای تشنج یا سایر داروهای ضدافسردگی مصرف می کنید ، قبل از تجویز قرص به پزشک خود اطلاع دهید .

تریپتوفان ، وارفارین، کومادین، یانوتون و سایر رقیق کننده های خون ، آمی تریپتیلین، بوزپیرین،دیزاپامین، لیتیوم، نوریتیپتیلین و سایر داروهای ضد اضطراب ، آدرال ، ریتالین ، تریپتان ، سوپاتریپتان، زولمیترپتان  ، فنتانیل، ترامادول ، آسپیرین، ایبوپروفن (Advil، Motrin)، ناپروکسن (Aleve)،سلکوکسیب (Celebrex)، دیکلوفناک، اندومتاسین، ملوکسیک و مصرف همزمان با این داروها را با مشورت پزشک استفاده کنید.

اولین اثرات درمانی قرص فلوکستین معمولا ۱۴ الی ۲۱ روز بعد از اولین مصرف دارو آشکار می شود.اگر بعد از ۳۰ روز مصرف قرص هیچگونه نشانه ای از بهبود در خود مشاهده نمی کنید ،به پزشک خود اطلاع دهید. البته توجه داشته باشید که عوارض جانبی مصرف قرص بسیار زودتر بروز کرده و ممکن است حتی یک ساعت بعد از مصرف اولین قرص فلوکستین ،عوارض جانبی مانند خواب آلودگی را تجربه کنید.

دوره درمان هر دارویی فقط توسط پزشک مشخص می شود و شما باید دقیقا طبق دستور پزشک عمل کنید.در حالت کلی دوره درمان با قرص فلوکستین ۶ الی ۱۲ ماه است .

بخوانید:

قرص نورتریپتیلین

قرص مترونیدازول

قرص کلردیازپوکساید

قرص سیپروفلوکساسین

قرص سیلدنافیل

منبع

برگرفته از: ستاره – ویکی پدیا – مجله پاموه – پزشکان بدون مرز

برچسب هااطلاعات دارویی

فوریه 9, 219

عوارض قرص فلوکستین چیست؟

فوریه 6, 219

فوریه 4, 219

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *