عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو

عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو
عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

تقریبا بیشتر زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله تجربه مصرف قرص های ضدبارداری را دارند. ۲۵ درصد زنان برای جلوگیری از بارداری از قرص استفاده می‌کنند. مصرف قرص نیز مانند هر داروی دیگری عوارض جانبی دارد. برخی از خانم‌ها در حین مصرف قرص‌ها احساس می‌کنند که دچار ریزش مو شده‌اند و عده‌ای دیگر با قطع مصرف، این مشکل را پیدا می‌کنند. حال سؤال اینجاست که آیا قرص ضدبارداری باعث ریزش مو می‌شود؟ با ما همراه باشید تا جواب سوال خود را بفهمید.

عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو

قرص‌های ضدبارداری به چند روش مانع از بارداری می‌شوند. بیشتر این قرص‌ها حاوی هورمون‌های مصنوعی استروژن و پروژستین هستند. به‌طور طبیعی افزایش استروژن باعث ترک تخمک بالغ از تخمدان‌ها در حین چرخه تخمک‌گذاری می‌شود. قرص‌های ضدبارداری از افزایش استروژن که باعث تخمک‌گذاری می‌شود جلوگیری می‌کنند. قرص‌ها باعث ضخیم شدن مخاط دهانه رحم می‌شوند و در نتیجه رسیدن اسپرم به تخمک کمی دشوارتر می‌گردد. علاوه‌براین قرص‌ها باعث ایجاد تغییر در پوشش درون رحم نیز می‌شوند و اگر تخمکی بارور بشود، معمولا به خاطر این تغییر تخمک نمی‌تواند در جای مناسب قرار گیرد و رشد کند.

انواع دیگری از روش‌های جلوگیری از بارداری مانند چسب ضدبارداری (پَچ)، حلقه‌های واژنی، تزریق‌های کنترل بارداری و لوازمی که در مهبل قرار می‌گیرند نیز، باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شوند که از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کنند.

قرص‌های ضدبارداری بنابه نوع هورمونی که درون آنها موجود است، به ۲ دسته مختلف تقسیم می‌شوند. برخی از انواع قرص‌ها نیز ۲ نوع هورمون پروژستین و استروژن را توأمان دارا هستند. قرص‌های شیردهی موسوم به مینی‌پیل، حاوی هورمون پروژستین هستند. این قرص‌ها به‌اندازه قرص‌های ترکیبی قادر به جلوگیری از بارداری نیستند.

دسته‌بندی دیگری نیز برای قرص‌های ضدبارداری وجود دارد که براساس دوز و مقدار هورمون‌ها تعیین می‌شود. قرص‌های مونوفاز همگی از دوز هورمون یکسانی برخوردارند و قرص‌های مولتی‌فاز مقادیر هورمونی متفاوتی دارند.

مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری معمولا عوارض خاصی ندارند، اما در برخی از زنان نشانه‌هایی مشابه عوارض زیر ایجاد می‌کنند:

سایر عوارض جانبی مانند افزایش فشار خون، افزایش احتمال وقوع سرطان سینه، سرطان دهانه رحم یا کبد به‌ندرت ایجاد می‌شوند. مشکل احتمالی دیگری که ممکن است ایجاد بشود، انعقاد خون در پاها یا شش است و اگر سیگار بکشید احتمال وقوع این مشکل افزایش نیز می‌یابد.

مشکل ریزش مو در افرادی دیده خواهد شد که سابقه ریزش موی هورمونی خانوادگی دارند یا نسبت به هورمون موجود در داروهای ضدبارداری حساسیت نشان می‌دهند.

مو به‌طور طبیعی در طی چرخه‌ای مشخص می‌روید. مرحله آناژن مرحله‌ای است که در آن فعالیت برای رشد مو زیادتر است. در این مقطع زمانی موها از فولیکول می‌رویند و مدت آن ۲ تا ۷ سال طول می‌کشد. کاتاژن مرحله‌ای گذار است که در آن رشد مو متوقف می‌شود. این مرحله ۱۰ تا ۲۰ روز طول می‌کشد. مرحله تلوژن نیز مقطعی مربوط به استراحت است. در طی آن مو رشد نمی‌کند و در آن ۲۵ تا ۱۰۰ عدد مو به‌طور روزانه ریزش می‌کنند. این ریزش می‌تواند تا بیش از ۱۰۰ روز ادامه داشته باشد.

قرص‌های ضدبارداری باعث می‌شوند تا موها از مرحله رشد، سریعا به مرحله توقف و استراحت از رشد برسند. به این فرایند «تلوژن افلوویم» گفته می‌شود و در آن موها به‌شدت می‌ریزند. اگر ریزش مو در خانواده شما ارثی باشد، قرص‌ها روند ریزش را تسریع می‌کنند.

سایر روش‌های جلوگیری از بارداری هورمونی نیز می‌توانند علت ریزش مو باشند یا آن را بدتر کنند. به‌طور مثال:

زنانی که سابقه ریزش موی هورمونی در خانواده خود دارند در حین مصرف یا با قطع استفاده از قرص‌ها احتمال دارد دچار ریزش مو بشوند. ریزش مو در برخی از زنان به شکل کمتر و در برخی با شدت بیشتر و ریزش دسته‌های مو اتفاق می‌افتد و بعضا مصرف قرص‌ها با تُنُک شدن موها همراه است. ممکن است ریزش مو در زمان تغییر نوع قرص‌های مصرفی ضدبارداری نیز اتفاق بیفتد.

ریزش مو در اثر مصرف قرص‌های ضدبارداری معمولا مقطعی هستند و معمولا بعد از چند ماه با قطع مصرف یا عادت کردن بدن به دوز مصرفی ادامه پیدا نمی‌کند.

اگر ریزش مو قطع نشد و موها مجددا رشد نکردند، باید به پزشک مراجعه کرد و از داروهای تجویزی مانند ماینوکسیدیل استفاده کرد. ماینوکسیدیل تنها دارویی است که سازمان غذا و دارو به‌عنوان ماده‌ای مؤثر در رشد موی خانم‌ها معرفی کرده است. ماینوکسیدیل باعث می‌شود تا فولیکول‌های مو سریع‌تر وارد مرحله رشد شوند. البته تأثیرات مثبت آن چند ماه به‌طول می‌انجامد.

اگر به انتخاب روش های جلوگیری از بارداری فکر می‌کنید، ارثی بودن ریزش مو را جدی بگیرید و به‌دنبال قرص‌هایی باشید که استروژن بیشتری نسبت به پروژستین دارند. شاخص آندروژنی این داروها کمتر است و می‌توانند محرکی برای رشد موها و نگه داشتن آن در مرحله طولانی‌تری از آناژن باشند. نمونه‌ای از قرص‌های ضدبارداری با آندروژن کم این موارد هستند:

ممکن است این قرص‌ها، عوارض جانبی دیگری نیز داشته باشند. درباره خطرات و مزایای آنها با پزشک خود صحبت کنید. اگر در خانواده‌تان سابقه ریزش مو به شکل جدی وجود دارد، روش‌های جلوگیری از بارداری به صورت غیرهورمونی انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

تربیت کودک را باید بیست سال پیش از تولدش آغاز كرد

7000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

سلامت زنان

رژیم لاغری در دوران شیردهی و نکاتی که باید بدانید

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو

لاغری شکم بعد از زایمان؛‌ ۹ حرکت ورزشی مؤثر در خانه

علت تکرر ادرار در زنان؛ تشخیص و درمان خانگی تکرر ادرار در زنان


جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ خوراکی سالم

آخرین مطالب

اسهال صبحگاهی؛ علت، روش‌های پیشگیری و درمان آن

آموزش ماساژ کف دست به روش صحیح و اصولی

اورژانس اجتماعی و همه چیز دربارهٔ خدمات و مأموریت‌های آن

درمان خشکی بینی با ۵ روش مؤثر خانگی

خواص روغن گل مغربی و عوارض احتمالی آن برای سلامتی

ترین های جهان

بهترین برد گیم های دنیا؛ ۳۰ بازی جذاب برای تقویت هوش و ذهن

خوشمزه ترین غذاهای دنیا که هر گردشگری را شیفته خود خواهند کرد

۲۴ کشور جهان با بیشترین نرخ امید به زندگی را بشناسید


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

Creating a survey with QuestionPro is optimized for use on larger screens –

Though you’re welcome to continue on your mobile screen, we’d suggest a desktop or notebook experience for optimal results.

امام صادق علیه السلام: هر كه به خانواده ‏اش نيكى كند، خداوند بر عمرش بيفزايد.


جام خانواده؛
 

گروهی می‌گویند موی خانم‌ها اصلا نمی‌ریزد و این آقایان هستند كه باید به فكر باشند؛ غافل از این‌كه مشكلات و بیماری‌های متعددی وجود دارد كه می‌تواند خانم‌ها را هم درگیر كند.

 فكر كنید یك روز صبح كه از خواب بیدار می‌شوید بالش‌تان پر از مو باشد، چه حالی می‌شوید؟ چه كار می‌كنید؟ مسلما دیدن چنین صحنه‌ای برای هیچ‌كس و در هیچ سنی خوشایند نیست، اما مساله اینجاست كه موهای ما به این حالت و یكشبه نمی‌ریزد و گاهی ممكن است طی مدت زمانی به نسبت طولانی موهای‌مان را از دست بدهیم كه این شرایط هم ترسناك و نگران‌كننده است.


 

عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو

البته با این‌كه ریزش مو برای خانم‌ها و آقایان فرقی ندارد و همه از آن می‌ترسند، اما معمولا خانم‌ها بیشتر نگران این موضوع هستند و به پیشگیری از آن فكر می‌كنند. گروهی هم می‌گویند موی خانم‌ها اصلا نمی‌ریزد و این آقایان هستند كه باید به فكر باشند؛ غافل از این‌كه مشكلات و بیماری‌های متعددی وجود دارد كه می‌تواند خانم‌ها را هم درگیر كند.


 


خانم‌ها هم كچل می‌شوند


موی خانم‌ها بیشتر می‌ریزد یا آقایان؟

متخصصان می‌گویند ریزش مو میان خانم‌ها و آقایان درجه‌های مختلفی دارد و تا حدی با هم متفاوت است، اما در بیشتر مواقع، موارد مشابهی از ریزش مو میان آنها مشاهده می‌شود و نمی‌توان تقسیم‌بندی خاص و مجزایی در این مورد ارائه كرد.

اما طبیعی است خانم‌ها بیشتر از آقایان نگران این موضوع باشند. در ضمن، خوب است بدانید براساس نظر متخصصان، ریزش مو تا حدود صد عدد تار مو در روز طبیعی است، ولی زمانی كه تعداد موهای ریخته شده حتی اگر كمتر از این مقدار باشد، تغییر می‌كند و افزایش می‌‌یابد (چه برای خانم‌ها و چه آقایان)، حتما باید برای بررسی دلایل تغییر الگوی ریزش مو به پزشك مراجعه كنید تا به موقع از كم شدن موها پیشگیری شود.


 


دلایل متفاوت برای ریزش موها

متخصصان پوست و مو اعتقاد دارند موها به دلایل متفاوتی می‌ریزد و بر همین اساس تاكید می‌كنند حتما قبل از شروع هر نوع روش درمانی، دلیل اصلی ریزش مو را تشخیص دهید.

 ریزش مو می‌تواند به دلایل متفاوتی بروز كند؛ از مسائل ارثی و ژنتیكی و كمبودهای تغذیه‌ای گرفته تا مشكلات و بیماری‌های داخلی.


 

 كمبودهای تغذیه‌ای شامل كم‌خونی‌، مشكلات و اختلالات تیروئید و كمبود عناصری مانند بیوتین، روی، آهن، فولیك اسید و پروتئین‌ می‌شود كه باید به آنها نیز توجه داشت. علاوه بر این، بعضی از بیماری‌ها و مشكلات داخلی مانند گروهی از بیماری‌های روماتولوژی و بیماری‌های كبدی و كلیوی نیز می‌تواند سبب ریزش مو شود.

گاهی هم ریزش موها به صورت تكه‌ای نمایان می‌شود كه در چنین مواردی مانند ریزش موی سكه‌ای به صورت ناگهانی متوجه خالی شدن بخشی از موهایش می‌شود.

 ریزش مو می‌تواند ناشی از قارچ‌های سر هم باشد كه این مورد بیشتر در بچه‌ها شایع است. در بعضی از بیماری‌ها نیز ریزش مو موجب تخریب دائم موها می‌شود كه در این شرایط متأسفانه ممكن است موها دیگر رشد نكند.


 


اول علت را پیدا كنید

وقتی موها شروع به ریزش می‌كند، معمولا نسخه‌های متفاوتی از طرف اطرافیان پیچیده می‌شود؛ یكی می‌گوید به سرت تخم‌مرغ بزن، شخصی دیگر از فواید سیر و پیاز می‌گوید و یكی هم در مورد انتخاب شامپوی مناسب توصیه می‌كند، اما متخصصان پوست تاكید می‌كنند ابتدا باید علت اصلی ریزش مو تشخیص داده شود و پس از آن باید روش درمانی مناسب را انتخاب كنید.


 

در مورد افرادی كه دچار ریزش مو هستند، حتما ابتدا باید شرح حال كاملی از بیمار گرفته شود تا بتوانیم علت را بدرستی تشخیص دهیم.

مثلا در مورد خانم‌ها باید بدانیم بتازگی زایمان داشته‌اند یا نه؛ چراكه پنج تا شش ماه پس از زایمان ممكن است مادر دچار ریزش مو شود كه در اغلب موارد هم این مشكل برگشت‌پذیر است، اما چنانچه ادامه پیدا كند، حتما باید بررسی‌های لازم را انجام داد.


 

قطع ناگهانی قرص‌های ضدبارداری هم می‌تواند موجب ریزش موی خانم‌ها شود. علاوه بر این، بعضی از بیماری‌های خانم‌ها نیز عاملی است برای ریزش موها. مثلا وجود كیست‌های تخمدان با ترشح بیش از حد هورمون‌های مردانه، از یك طرف موجب پرمویی و رشد موهای زائد در خانم‌ها شده و از طرف دیگر ریزش موهای سر را دربرخواهد داشت.

 داروهایی كه خانم‌ها مصرف می‌كنند نیز مهم است و باید به آنها توجه داشت. مثلا مصرف بعضی از داروها مانند داروهای قلبی می‌تواند عاملی باشد برای ریزش مو. پس در شرح حالی كه از بیمار گرفته می‌شود و همچنین هنگام معاینه باید به این موضوع هم دقت كرد بنابراین نباید فراموش كنیم درمان ریزش مو براساس نوع و دلیل آن كاملا متفاوت است.


 

 درمان ریزش موهای ارثی با درمان ریزش موهای سكه‌ای متفاوت است یا در مورد ریزش مویی كه ناشی از كم‌خونی است باید درمان خاص آن را انتخاب كنیم كه تمام این موارد نشان می‌دهد حتما ابتدا باید نوع ریزش مو را بدرستی تشخیص داد.


 


آرایش موها برای زیبایی یا كم‌مویی؟

آرایش موها و تغییر ظاهر آنها، همیشه برای خانم‌ها جذاب و دوست‌داشتنی است، اما اگر این اقدامات موجب كم‌مویی و ریزش موها شود، چطور؟ آیا باز هم ارزشش را دارد كه برای زیبایی بیشتر، موهای‌تان را از دست بدهید؟

 بستن سفت و محكم موها و فشار وارد‌كردن به آنها، شانه‌كردن وسواسی، بافته بودن دائم موها و اكستنشن از جمله عواملی است كه می‌تواند موجب تشدید ریزش موها شود و به موهایی كه تحت فشار است، آسیب وارد كند.


 

البته بسیاری از افراد تصور می‌كنند رنگ‌كردن مو هم موجب افزایش ریزش موها می‌شود،: رنگ مو به‌تنهایی موجب ریزش مو نمی‌شود، مگر این‌كه تعداد دفعات رنگ‌كردن موها بسیار زیاد باشد. علاوه بر این، استفاده بیش از حد و افراطی از ژل و كتیرا نیز می‌تواند موجب آسیب‌دیدن موها شود. به طوری كه ابتدا تغییرات فیزیكی ایجاد شده و جنس موها خراب می‌شود و پس از آن می‌تواند منجر به ریزش موها هم بشود.

مدت زمانی كه شامپو روی سر باقی می‌ماند بسیار كوتاه است و در نتیجه اتفاق خاصی هم با استفاده از شامپو نخواهد افتاد.


 


برترین ها/ 2006

«برای مشاهده  جدیدترین اخبار جذاب و خواندنی کلیک کنید»

عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو

عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو
عوارض قرص ضد بارداری ریزش مو
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *