عوارض فشار خون بالا در مردان

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

آیا می‌دانید علائم فشار خون بالا چیست؟ فشار خون بالا بیماری‌ای است که امروزه به دلیل سبک زندگی کم‌تحرک و رژيم‌های غذایی ناسب به شدت در جوامع مختلف رواج پیدا کرده است. همه‌ی ما معمولا در خانواده‌هایمان با این بیماری از نزدیک برخورد داشته‌ایم و می‌دانیم با اینکه بیماری خاموشی به نظر می‌رسد اما بسیار خطرناک است و اگر درست کنترل نشود می‌تواند عوارض جدی در بر داشته باشد. همراه ما باشید، در این مقاله می‌خواهیم شما را با علائم فشار خون بالا آشنا کنیم.

عوارض فشار خون بالا در مردان

فشار خون بالا یا پُرفشاری خون، یک بیماری مزمن است که معمولا با چند علامت و گاهی هم بدون هیچ نشانه‌ای بروز می‌کند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که فشار خون به صورت ناگهانی بالا می‌رود و وضعیتی به وجود می‌آورد که بیمار باید تحت مراقبت‌های فوری پزشکی قرار بگیرد.

علائمی که معمولا به ندرت دیده می‌شوند شامل سرگیجه، سردرد و خونریزی بینی هستند.

علائم فشار خون بالا عموما محدود هستند و گاهی هیچ نشانه‌ای از این بیماری در فرد دیده نمی‌شود. خیلی از افراد بدون آنکه اطلاعی از آن داشته باشند، سال‌ها دچار این بیماری هستند. در حقیقت، فشار خون بالا اگر کنترل نشود، به سرخرگ‌ها آسیب می‌رساند و همچنین عاملی خطرناک برای بروز سکته قلبی و مغزی و بیماری های قلبی و عروقی است.

فشار خون بالا معمولا شرایطی حاد و مزمن است. دو دسته‌بندی اصلی در فشار خون بالا وجود دارند: پُرفشاری خون ثانویه و پُرفشاری خون اولیه

معمولا تنها راه تشخیص این بیماری، آزمایش خون است.

خیلی به ندرت پیش می‌آید افرادی که فشار خون بالا دارند این علائم را داشته باشند:

معمولا علائم زمانی دیده می‌شوند که فشار خون به صورت ناگهانی و به شدت افزایش پیدا می‌کند. به این موقعیت «بحران پُرفشاری خون» گفته می‌شود.

بحران پُرفشاری خون که معمولا به دلیل پُرفشاری خون ثانویه رخ می‌دهد، زمانی اتفاق می‌افتد که فشار خون سیستولی (عدد اول) ۱۸۰ به بالا و دیاستولی (عدد دوم) ۱۱۰ به بالا باشد. اگر خودتان فشار خون‌تان را اندازه گرفته‌اید و این اعداد را بر روی فشار‌سنج دیده‌اید، ابتدا چند دقیقه صبر کنید و بعد دوباره فشارتان را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید که عدد مشاهده شده‌ی اول درست بوده است. بعد از اینکه چند دقیقه صبر کردید، اگر عدد مشاهده شده‌ی دوم فشار خون‌تان، هنوز هم از ۱۸۰ است، منتظر کاهش فشار خون نباشید و در اسرع وقت خودتان را به مرکز اورژانس برسانید. دیگر علائم بحران پُرفشاری خون شامل موارد زیر هستند:

به این حالت فوریت پُرفشاری خون گفته می‌شود و می‌تواند باعث بروز عوارض جدی از جمله تجمع مایعات در ریه‌ها، تورم مغزی، پارگی سرخرگ اصلی قلب، سکته مغزی و در زنان باردار بروز تشنج شود.

در بعضی موارد، فشار خون بالا در دوران بارداری رخ می‌دهد که می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، از جمله:

اگر فشار خون بالا بعد از هفته بیستم بارداری ادامه داشته باشد، ممکن است مشکلاتی مانند پره اکلامپسی به وجود بیاید. پره اکلامپسی باعث بروز آسیب‌هایی به اندام‌ها و مغز می‌شود و می‌تواند منجر به تشنج‌های خطرناک و حتی مرگ شود.

علائم این پُرفشاری خون، دیده شدن پروتئین در نمونه‌ی ادرار، سردردهای مداوم و تورم پاها و دست‌ها به میزان زیاد است. فشار خون بالا در بارداری باعث تولد نوزاد نارس، سقط جنین و یا زایمان سزارین می‌شود.

در بسیاری از موارد بعد از تولد نوزاد، فشار خون به حالت عادی برمی‌گردد.

فشار خون اگر مداوا نشود، در طول زمان باعث بروز بیماری‌های قلبی مانند سکته‌ و نارسایی‌های قلبی خواهد شد و حتی ممکن است به سکته‌ی مغزی هم منجر شود.

مشکلات دیگری که ممکن است بروز کنند شامل:

درمان‌های متنوعی برای فشار خون بالا وجود دارند، از تغییرات در سبک زندگی گرفته تا کاهش وزن و درمان‌های دارویی. پزشکان معمولا بسته به اینکه دچار فشار خون بالا یا پُرفشاری خون هستید، برای درمان شما بره ریزی می‌کنند.

تغذیه سالم یکی از مؤثرترین راه‌ها برای کاهش فشار خون است. توصیه می‌شود غذاهایی که حاوی مقادیر کمتری نمک و سدیم هستند و پتاسیم بیشتری دارند مصرف شوند.

رژیم غذایی «روشی برای توقف فشار خون» که به اختصار DASH یده می‌شود، یک بره‌ی غذایی‌ برای پایین نگه داشتن فشار خون است که پزشکان تجویز کرده‌اند. تمرکز این رژیم غذایی بر غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات سبوس‌داری است که دارای میزان سدیم و کلسترول پایینی هستند. غذاهای زیر برخی از این مواد غذایی مفید برای سلامت قلب هستند:

و خوراکی‌هایی که باید از‌ آن‌ها دوری شود، شامل:

همچنین توصیه می‌شود از مصرف نوشیدنی‌های الکلی خودداری شود.

یکی دیگر از تغییرات مهم سبک زندگی برای مدیریت فشار خون بالا، تحرک و ورزش است. انجام ورزش هوازی (ایروبیک) چند بار در هفته برای داشتن قلبی سالم، بسیار مفید است چون باعث بهبود جریان خون می‌شود.

با تغذیه‌ی سالم و ورزش منظم، می‌توان به کاهش وزن نیز کمک کرد. مدیریت وزن باعث کاهش کلسترول و فشار خون می‌شود و در نتیجه خطراتی که ممکن است در صورت اضافه وزن رخ دهد نیز کاهش پیدا می‌کنند.

یکی دیگر از راه‌های پایین آوردن فشار خون، جلوگیری و از بین بردن استرس است. استرس باعث افزایش فشار خون می‌شود. برای این کار می‌‌توانید روش‌های مختلف کاهش استرس مانند ورزش، تمرکز ذهن (مدیتیشن) و موسیقی را امتحان کنید.

اگر تغییر در سبک زندگی بی‌فایده‌ بود، داروهای مختلفی وجود دارند که می‌توان برای درمان فشار خون بالا از آن‌ها استفاده کرد. در اکثر موارد بیش از دو دارو مورد نیاز است.

اگر بعد از درمان‌هایی که در بالا ذکر شد هنوز هم فشار خون‌تان تغییری نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید. پایین نیامدن فشار خون نشان دهنده‌ی دلیل دیگری برای افزایش فشار خون شما است.

اگر هر کدام از علائم زیر را هم مشاهده کردید فورا به پزشک مراجعه کنید:

ممکن است موارد بالا، علائم مشکل دیگری یا عوارض منفی داروها باشند. در این حالت، شاید نیاز باشد که داروی دیگری برای شما تجویز شود که عوارض کمتری برای‌تان داشته باشد.

وقتی متوجه شدید که فشار خون بالا دارید، باید برای همیشه فشار خون‌تان را کنترل و درمان کنید. این احتمال وجود دارد که فشار خون شما به حالت عادی برگردد، ولی خیلی به ندرت این اتفاق رخ می‌دهد. داروها و تغییراتی که در سبک زندگی به وجود می‌آورید باید ادامه‌دار باشند تا بتوانید همیشه فشار خون‌تان را ثابت نگه دارید. این روش‌های درمانی همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته‌ مغزی را نیز کاهش می‌دهند.

شما می‌توانید با مراقبت و کنترل دائمی، یک زندگی سالم داشته باشید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

عوارض فشار خون بالا در مردان

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

مدرک کارشناسی زبان‌های مدرن دارم و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی هستم، انگلیسی و ایتالیایی تدریس می‌کنم و بسیار علاقمند به ترجمه، نوشتن و ادبیاتم. کلا هر چیزی که به زبان مربوط بشه رو دوست دارم و منظورم از زبان فقط انگلیسی نیست.

من پنجاه وهفت ساله گاهی به خونریزی بینی مبتلا می شوم آیا می تواندبه خاطر فشارخون باشه ؟

سلام
بله امکانش هست.

سلام من ۱۷ سالمه فشارم همیشه بالاست حدود ۱۶ نمک هم خیلی مصرف نمیکنم دلیلش چیه

سلام دوست گرامی
برای اطمینان از وضعیت سلامتی‌تون بهتره به پزشک مراجعه کنید.

سلام دوست عزيز مقاله جالب و عالي بود. اين مقاله را همه اجباري بايد مطالعه كنند . چون پرفشاري بيماري پنهان است و هر كسي ممكن است داشته باشد. خدا همه شفا دهد، بخصوص پر فشاري خون را . مرسي از زحمات شما..

خواص خوراکی ها

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

کتاب قاف، بازخوانی زندگی آخرین پیامبر از سه متن کهن فارسی

ماتریس بازخورد؛ چطور از بازخوردها نهایت استفاده را ببریم؟

سردرد سینوسی؛ نشانه ها و راه‌های درمان آن

علت عزت نفس پایین؛ ۱۱ عادت اشتباه که عزت نفس شما را نابود می‌کند

خارش چشم؛ دلایل، تشخیص و راه‌های درمان خانگی و دارویی آن


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

محبوب‌ ترین نژاد گربه؛ ۱۰ گربه پرطرفدار در سراسر دنیا

بهترین هتل های جهان؛‌ ۲۵ هتل حیرت‌انگیز دنیا

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


بهترین کشورها برای زندگی در سال ۲۰۱۹

فشار خون از جمله بیماری هایی است که به دلیل نداشتن علائم خاص، قاتل خاموش یده می‌شود.  هنگامی که قلب شما مي تپد، خون را در بدن شما پمپ مي كند تا انرژی و اکسیژن مورد نیازش را به او بدهد. همانطور که خون در رگ ها جريان مي بايد، به طرف دو طرف رگ های خونی فشار می آورد. قدرت این فشار دادن فشار خون شماست. اگر فشار خون شما بیش از حد بالا باشد، فشار خون بالا بر روی شریان ها (و قلب شما) قرار می گیرد و این ممکن است به حملات قلبی و سکته مغزی منجر شود.

به گزارش اینفوسلامت به نقل از سازمان بهداشت جهانی میزان مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا در جهان  7.5 میلیون نفر است که حدود 12.5 درصد از کل مرگ و میر در جهان را شامل می‌شود. فشار خون بالا جزو بیماری هایی است که می‌تواند منجر به بیماری های خطرناک دیگری مانند سکته مغزی، بیماری های قلبی، بیمار های کلیوی حتی ایجاد عوارض در طی دوران بارداری شود.

زمانی که قلب در حال پمپاژ خون به سمت شریان ها است، فشار خون بالا است. زمانی که قلب در حال استراحت می باشد نیز فشار خون پایین است. فشار خون شما هر روز با روز دیگر، حتی هر لحظه با لحظه دیگر متفاوت است. اکثر پزشکان فشار خون نرمال را از  9.6 mm/Hg و کمتر  از 14.9  mm/Hg می‌دانند. فشار خون نرمال 12.8 mm/Hg است.

به طور کلی اگر در فردی فشار خون خوانده شده حداقل دوبار بالای 14.9 باشد، آن فرد دارای فشار خون بالا است. فشار خون بالا معمولاً در افراد با سن بالا اتفاق می‌افتد، زمانی که خون به دیواره های رگ های خونی فشار وارد می‌کند.

عوارض فشار خون بالا در مردان

مرحله 1: اگر شما تنها یک بار عدد بالا بخوانید، ممکن است واقعا فشار خون بالا نداشته باشید. چه چیزی تشخیص پرفشاری خون در هر مرحله را تعیین می کند؟ اگر عدد بالای فشار خون شما، در یک دوره زمانی باقی بماند.

مرحله 2: فشار خون بالا در مرحله 2 نشان دهنده یک وضعیت جدی تر است. اگر فشار خون شما یک عدد بالاتری از 16 یا و یا یک عدد کمتر از 1 یا را نشان می دهد، آن را فشار خون بالا مرحله 2 در نظر بگیرید. در این مرحله، پزشک شما یک یا چند دارو برای کنترل فشار خون به شما توصیه می کند. اما شما نباید تنها به داروها برای درمان فشارخون اکتفا کنید. عادت های زندگی در مرحله دوم به همان اندازه در مراحل دیگر اهمیت دارند.
مرحله محدوده خطر: فشار خون بالای 18/11 میلی متر جیوه یک مشکل جدی را نشان می دهد. انجمن قلب آمریکا به این اندازه گیری های بالا به عنوان “بحران فشار خون بالا” اشاره می کند. فشار خون در این محدوده به درمان فوری نیاز دارد حتی اگر نشانه هایی همراه نداشته باشد.

اگرچه علت ایجاد فشار خون ناشناخته است اما واضح است که رفتارها و عوامل متعددی احتمال ایجاد فشار خون بالا را افزایش می‌دهند.

این عوامل عبارت‌اند از:

در برخی افراد نیز علت فشار خون بالا باریک شدن شریان های کلیه یا شرایط هورمونی خاص می باشد.

افراد داری فشار خون بالا هیچ نشانه ای ندارند و ممکن است فکر کنند حال آن‌ها بسیار خوب است. تقریباً یک سوم افراد دارای فشار خون بالا از بیماری خود مطلع نیستند، به همین دلیل است که شما باید معمولاً میزان فشار خون خود را چک کنید، مخصوصاً زمانی که دارای علائم خطرناک احتمالی باشید. 

سعی نکنید که فشارخون را خودتان تشخیص دهید. تشخیص بالینی باید توسط یک متخصص انجام شود. شماره فشار خون خود را بشناسید و تغییراتی را که برای حفظ سلامتی شما مهم است، انجام دهید. 

در اغلب موارد، فشار خون بالا باعث سردرد یا خونریزی بینی نمی شود. بهترین شواهد نشان می دهد که فشار خون بالا، به جز در مورد بحران پرفشاری خون؛ باعث ایجاد سردرد یا خونریزی بینی نمی گردد. یک اورژانس پزشکی برای فشار خون زمانی است که شماره فشار خون 18/12 mmHg یا بالاتر است. اگر فشار خون شما غیرعادی بالا باشد و شما سردرد یا خونریزی بینی دارید و احساس ناتوانی می کنید، پنج دقیقه صبر کنید و مجددا آزمایش کنید. اگر دوباره شماره فشار خون شما مجددا 18/12 mm Hg یا بالاتر باشد ، با 115 تماس بگیرید.

علائم مختلف ممکن است به طور غیر مستقیم با فشار خون بالا مرتبط باشد،  اما همیشه ناشی از فشار خون بالا نیستند. از جمله:

لکه های خون در چشم

لکه های خون در چشم (خونریزی زیرکونیونتیک) در افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا رایج است، اما هیچ یک از این شرایط باعث ایجاد نقاط خون نمی شود. شناور در چشم همچنین با فشار خون بالا ارتباط ندارد. با این حال، چشم پزشک (چشم پزشک) ممکن است قادر به تشخیص آسیب به عصب بینایی ناشی از فشار خون بالا درمان نشده است.
 
سوزش صورت

سوزش صورت زمانی رخ می دهد که رگ های خونی در صورت پدیدار شوند. این می تواند غیر قابل پیش بینی و یا در پاسخ به برخی از عوامل مانند آفتاب، هوای سرد، غذاهای تند، باد، نوشیدنی های گرم و محصولات مراقبت از پوست اتفاق بیفتد. سوزش صورت نیز می تواند با استرس های احساسی، قرار گرفتن در معرض گرما یا آب گرم، مصرف الکل و ورزش مواجه شود که این نیز می تواند به طور موقت فشار خون را افزایش دهد. 
 
سرماخوردگی

در حالی که سرگیجه می تواند یک اثر جانبی بعضی از داروهای فشار خون باشد، این امر به دلیل فشار خون بالا نیست. با این حال، سرگیجه نباید نادیده گرفته شود، به خصوص اگر شروع ناگهانی داشته باشد. سرگیجه ناگهانی، از دست دادن تعادل یا هماهنگی، راه رفتن در معرض خطر، نشانه های هشدار دهنده سکته است. فشار خون بالا عامل اصلی خطر سکته مغزی است.

مهمترین قدم برای درمان فشار خون بالا و پایین آوردن فشار خون، تغییر سبک زندگی است که شامل موارد زیر می‌شود:

فعالیت روزانه منظم داشته باشید

سیگار کشیدن را ترک کنید. نیکوتین موجود در سیگار  می‌تواند موقتاً فشار خون را افزایش دهد و سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز بالا می‌برد.

نمک را از رژیم غذایی خود حذف کنید. پیشنهاد می‌شود که روزانه کمتر از 4 گرم نمک مصرف شود که معادل یک قاشق چای خوری است.

وزن خود را کاهش دهید. ورزش و تغذیه سالم به شما کمک می‌کند که وزن خود را کم کنید.

میزان الکل مصرفی خود را کاهش دهید .

البته تغییر سبک زندگی ممکن است کافی نباشد. برخی افراد ممکن است برای درمان به داروی کاهش فشار خون نیاز داشته باشند. اگرچه دارو ها معمولاً بسیار تأثیر گذار هستند اما در برخی افراد دارای عوارض جانبی نیز هستند.

معمولاً پزشکان با یک داروی دوز پایین برای یک بیمار شروع می‌کنند تا ببینند چگونه پیش می‌رود که اگر کارساز نبود، داروهای دیگری تجویز می‌شود یا ترکیبی از دارو ها استفاده می‌شود ، تا فشار خون کنترل شود.

برای درمان خانگی این بیماری راه حل های کوتاه مدتی وجود دارند که شامل موارد زیر می‌شوند:

خوردن میوه هایی مانند زالزالک، خرمالوی نارس، انگور، فندق

جوشاندن عناب و نوشیدن آب گرفته شده از آن

نوشیدن آب گریپ فروت

استفاده از پرتقال و سیب درختی و زغال اخته

داشتن فشار خون بالا نشانه قوی از افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی است. این دلیل محکمی است که فشار خون را باید حداقل سالی یک بار تحت نظر پزشک چک کنید.

در حال حاضر تحقیقات مداومی  در مورد رابطه میان سردرد و فشار خون بالا در حال انجام است.

یکی از مهم ترین سوالات در مورد فشار خون این است که آیا فشار خون بالا می تواند باعث ایجاد سردرد شود یا خیر. برخی مطالعات نشان می دهد که هیچ ارتباطی وجود ندارد، در حالی که برخی دیگر همبستگی قوی بین این دو را نشان می دهند.

انجمن قلب آمریکا (AHA) از تحقیقاتی حمایت می کند که نشان می دهد سردرد نشانه ای از فشار خون بالا نیست. در حقیقت، AHA نشان می دهد در افرادی که فشار خون بالا دارند احتمال این که سردرد های مکرر دچار شوند کمتر است.

بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا تقریبا علامتی ندارند و تنها با رفتن به پزشک فشار خون خود را بررسی می کنند و شرایط خود را متوجه می شوند. سردرد فقط یک نشانه یا علامت فشار خون بالا است. متأسفانه، سردرد علامت چندین بیماری دیگر نیز هست و با داشتن سردرد صرف نمی توان فشار خون را تشخیص داد. اگر از علت سردرد شما مطمئن نیستید، باید به پزشک توجه کنید.
اگر سردرد شما جدید است یا غیر معمول است، یعنی متفاوت از سردرد های دیگر است که ممکن است تجربه کنید، ایده خوبی است که دکتر را ببینید و حداقل فشار خونتان را بررسی کنید.

پزشکان معتقدند که اگر در فردی فشار خون خوانده شده، حداقل دوبار زیر 9.6 باشد، آن فرد دارای فشار خون پایین است.

عوارض فشار خون بالا در مردان

برای برخی افراد فشار خون پایین نشانه ای از سلامتی است. این افراد معمولاً افرادی هستند که دارای اندام بسیار مناسب و دارای ضربان قلب پایین هستند. اما برای افراد دیگر فشار خون پایین یک مشکل محسوب می‌شود.

فشار خون پایین بهتر از فشار خون بالاست و افراد دارای فشار خون پایین معمولاً انتظار می‌رود از افراد دارای فشار خون بالا عمر کنند.

اگرچه افرادی که علائم فشار خون پایین را مشاهده می‌کنند هم باید به دکتر مراجعه کنند.

معمولاً افرادی دچار فشار خون پایین می‌شوند که:

-در گرمای شدید هستند و بدن آن ها آب زیادی از دست داده است.

-بارداري

-در حال مصرف انواع مختلفی از داروها هستند.

-مصرف الکل و مواد مخدر زیادی دارند.

– حساسیت آلرژیکی دارند.

-شدیداً بوسیله یک عفونت بیمار هستند.

-مشکلات قلبی خاصی دارند.

-متحمل درد شدید هستند.

تپش قلب شدید

سرگیجه

تاری دید

تنگی نفس

پوست رنگ پریده

سبکی سر

تشنگی شدید

اگر یک دلیل اساسی برای فشار خون پایین شما وجود دارد و شما را دچار مشکلاتی می‌کند؛ ممکن است شما برای آن مشکل، تحت درمان قرار بگیرید. اما اگر برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند نیاز به درمان ندارید.

مصرف چای دارچین باعث افزایش فشار خون شما می‌شود.

نوشیدنی های حاوی کافئین به صورت موقت باعث افزایش فشار خون می‌شوند.

مصرف آب زیاد

همان گونه که گفته شد فشار خون از مهمترین عوامل در تعیین سلامتی است. لذا لازم است در صورت مشاهده هرگونه علائم از نابسامانی فشار خون به پزشک مراجعه و اقدامات لازم را برای درمان آن انجام دهید .

شما باید به صورت مرتب فشار خون خود را کنترل کرده و اکثرا این اتفاق باید توسط یک پزشک انجام بگیرد. اما خود شما نیز می توانید با خواندن این مطلب، فشار خون را محاسبه کرده و در صورت مشاهده ی مورد مشکوکی سراغ پزشک بروید.

فشار خون بالا می تواند برای افرادی که پوست تیره دارند مشکل جدی تری به حساب بیاید! در تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده است، مشخص شد افراد با پوست تیره و سیاه پوستان در معرض ابتلا به فشار خون می شوند.

با این حال هر کسی می تواند به فشار خون مبتلا شود. پس از اندازه‌گیری فشار خون برای مشخص شدن غیرطبیعی بودن فشار خون باید این موارد را بدانید:

اولین یا عدد را عدد سیستولیک می ند. همچنین دومین یا عدد پایینی را عدد دیاستولیک گذاری کرده اند.

فشار خون معمولی باید بدین گونه باشد؛ عدد سیستولیک باید کمتر از 12 mmHg و عدد دیاستولیک نیز باید کمتر از 8 mmHgباشد.

فشار خون تقریبا بالا را مقادیر 12 تا 139 mmHg در عدد سیستولیک و 8 تا 89 در عدد دیاستولیک در نظر می گیرند.

اما اگر عدد سیستولیک از 14 mmHg و عدد دیاستولیک نیز از 9 mmHg بود، فرد به بیماری فشار خون بالا مبتلا است.

اگر فشار خون شما عادی است، حداقل هر دو سال یکبار آن را چک کنید. اما اگر فشار خون شما از حالت معمول بود، باید با پزشک مشورت کرده و برای کنترل کردن فشار خون خود، توصیه های پزشک را مو به مو رعایت کنید. در این صورت شاید نیاز به اندازه‌گیری فشار خون به صورت روزمره باشد.

 

بعدی

قبلی

فشار خون بالا (هایپرتنشن) می تواند سال ها به بدن شما آسیب بزند قبل از آن که علائم آن ظهور یابند. در صورتی که فشار خون بالا را کنترل نکنید ، شما ممکن است با ناتوانی، کیفیت پایین زندگی و حتی حمله قلبی مرگبار روبرو شوید. حدود نیمی از افرادی که فشار خون بالا داشته اند و اقدام به درمان آن نکرده  اند به دلیل بیماری قلبی مرتبط با جریان خون ضعیف و یک سوم آنان بر اثر سکته جانشان را از دست می دهند.

درمان و شیوه زندگی می تواند به کنترل فشار خون بالا برای کاهش خطر ابتلا به عوارض تهدید کننده زندگی کمک کند. در اینجا نگاهی به عوارض فشار خون بالا در صورتی که به طور موثر کنترل نشود می اندازیم.

 رگ های سالم انعطاف پذیر و محکم هستند. پوشش داخلی آن ها هموار است تا خون بتواند آزادانه حرکت کند و مواد مغذی و اکسیژن را به ارگان های حیاتی بدن برساند.

فشار خون بالا، افزایش فشاری است که خون جاری به رگ ها وارد می کند. در نتیجه شما ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

عوارض فشار خون بالا در مردان

فشار خون بالا می تواند  به پوشش داخلی سلول های داخل شریان ها آسیب برساند. هنگامی که چربی ها از مواد غذایی شما وارد جریان خون شما می شوند، می توانند در شریان های آسیب دیده جمع شوند. در نهایت، دیواره های شراین شما کمتر انعطاف پذیر می شود، جریان خون را در بدن شما محدود می کند.

در طول زمان، فشار ثابت خون در حال حرکت از طریق یک شریان ضعیف می تواند یک بخش از دیوار آن را بزرگ کند و یک براق (آنوریسم) ایجاد کند. Aneurysm به طور بالقوه می تواند باعث پارگی و خونریزی داخلی شود. آنوریسم ممکن است در هر شریان در بدن شما شکل بگیرد، اما معمولا آنها در بزرگترین شریان های بدن شما رایج هستند.

قلب شما خون را به سراسر بدن شما پمپاژ می کند. فشار خون کنترل نشده می تواند از چند طریق به قلب شما آسیب  برساند:

 بیماری عروق کرونر بر روی شریان هایی که خون را به عضلات قلب می رسانند، تاثیر می گذارد. شریان های محدود شده توسط بیماری عروق کرونر اجازه نمی دهند خون به صورت آزاد از طریق شریان ها جریان یابد. هنگامی که خون آزادانه به سمت قلب شما حرکت نمی کند، شما درد قفسه سینه، حمله قلبی یا ضربان قلب نظم  (آریتمی ها ) را تجربه می کنید.

 فشار خون بالا قلب شما را به فعالیت بیش از حد،  به منظور پمپاژ خون به بقیه بدن وادار می کند. این باعث می شود بطن چپ بزرگ تر شود. این تغییرات توانایی بطن چپ را برای پمپ خون به بدن محدود می کند. این وضعیت خطر ابتلا به حمله قلبی، نارسایی قلبی و ایست ناگهانی قلب را افزایش می دهد.

با گذشت زمان فشار بر قلب شما که ناشی از فشار خون بالا است می تواند عضله قلب شما را تضعیف کند و باعث شود کارآیی کمتری داشته باشد.

درست مثل قلب شما، مغز شما برای کار درست و زنده ماندن بستگی به یک منبع تغذیه خون دارد. اما فشار خون بالا می تواند چندین مشکل را شامل شود:

یک حمله ایسکمیک گذرا یک اختلال کوتاه مدت و موقت در تامین خون شما در مغز است. این اغلب ناشی از آترواسکلروز یا لخته شدن خون است که هر دو می توانند از فشار خون بالا ایجاد شوند. حمله ایسکمیک گذرا اغلب یک هشدار است که شما در معرض خطر سکته کامل قرار گرفته اید.

سکته مغزی زمانی رخ می دهد هنگامی که بخشی از مغز شما از اکسیژن و مواد مغذی محروم می شود، و این باعث مرگ سلول های مغز می شود. فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به سکته مغزی شود و باعث آسیب و تضعیف رگ های خونی مغزی شما شود، همچنین باعث می شود که که آنها تنگ و پاره شوند و یا نشت کنند. فشار خون بالا همچنین می تواند باعث ایجاد لخته های خون در شریان هایی که به مغز شما ختم می شوند شود که موجب مسدود شدن جریان خون و باعث سکته مغزی بالقوه شود.

Dementia یک بیماری مغزی است که منجر به مشکلات تفکر، صحبت، استدلال، حافظه، بینایی و حرکت می شود. تعدادی دلیل برای  زوال عقل وجود دارد. یک علت، دمانس عروقی است که می تواند باعث تنگ شدن و انسداد شریان هایی که خون را به مغز می رسانند، شود. همچنین می تواند منجر به سکته های ناشی از قطع جریان خون به مغز شود. در هر دو مورد، فشار خون بالا ممکن است مقصر باشد.

 اختلال شناختی خفیف یک مرحله گذار بین تغییرات در درک و حافظه است که با پیری و مشکلات جدی ناشی از بیماری آلزایمر همراه است. مانند جنون، می تواند به جریان خون مسدود شده به مغز هنگامی که فشار خون بالا به رگ ها آسیب می زند، منجر شود.

کلیه های شما مایع اضافی و سموم را از خون شما  تصفیه می کند و این فرایندی است که به رگ های خونی سالم وابسته است. فشار خون بالا می تواند به هر دو عروق خونی شما که به کلیه شما منتهی می شود آسیب برساند و باعث ایجاد انواع بیماری کلیوی (نفروپاتی) می شود. داشتن دیابت علاوه بر فشار خون بالا می تواند آسیب را بدتر کند.

فشار خون بالا یکی از شایع ترین علل نارسایی کلیه است. این به این دلیل است که می تواند به شریان های بزرگ که منتهی به کلیه ها و رگ های خونی کوچک (گلومرولی) درون کلیه ها می شود آسیب برساند. خسارت وارده به آن باعث می شود که کلیه های شما به طور موثر نمی توانند سموم خود را از خون شما تصفیه کنند. در نتیجه سطح خطرناک مایعات و سموم می تواند انباشته شود. در نهایت شما ممکن است نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه داشته باشید.

آنوریسم یک ورم روی دیوار یک رگ خونی است. هنگامی که در یک شریان منتهی به کلیه اتفاق می افتد، آنوریسم شریان کلیه (کلیوی) یده می شود. یکی از علل بالقوه، آترواسکلروز، ضعف و آسیب دیواره شريان است. با گذشت زمان، فشار خون بالا در یک شريان تضعيف شده ممکن است سبب انبساط یک قسمت و ایجاد ورم شود. آنوریسم می تواند باعث پارگی و خونریزی داخلی تهدید کننده زندگی شود.

رگ های نازکی خون را به چشم ها می رسانند. مانند دیگر رگ ها، آن ها هم می توانند توسط فشار خون بالا آسیب ببینند.

فشار خون بالا می تواند به عروق خونی که خون شما را به شبکیه می رساند،  آسیب برساند، این وضعیت می تواند منجر به خونریزی چشم، تاری دید و از بین رفتن کامل بینایی شود. اگر شما همچنین دیابت و فشار خون بالا را دارید، شما در معرض خطر بیشتری هستید.

در این حالت، مایعی در زیر شبکیه شما ایجاد می شود، زیرا یک رگ خون خونی سوراخ در لایه رگ های خونی واقع در زیر شبکیه وجود دارد. این مساله می تواند در بعضی موارد باعث ایجاد زخم هایی شود که عملکرد چشم را مختل می کند.

این وضعیتی است که جریان خون مسدود شده  به عصب بینایی را صدمه می زند. این می تواند سلول های عصبی را در چشمان شما بکشد، که ممکن است باعث ایجاد خونریزی در چشم یا از دست دادن بینایی شما شود.

اگر چه اختلال نعوظ به طور فزاینده ای در مردان به سن 5 سالگی افزایش می یابد، اما اگر فشار خون بالا نیز داشته باشند، احتمال بیشتری برای وقوع این مساله وجود دارد. با گذشت زمان، فشار خون بالا باعث آسیب رسیدن به رگ های خونی شما می شود و باعث می شود که شریان ها سخت و تنگ شوند (آترواسکلروز) و  جریان خون محدود شود. این به این معنی است که خون کمتر قادر است به آلت تناسلی شما جریان یابد. برای بعضی از مردان، جریان خون کاهش یافته، باعث دشواری دستیابی و حفظ نعوظ می شود که اغلب به عنوان اختلال عملکرد نعوظ شناخته می شود. این مشکل نسبتا معمول است، به ویژه در میان مردانی که فشار خون بالا را درمان نمی کنند.

زنان ممکن است اختلال عملکرد جنسی را به عنوان یک عارضه جانبی از فشار خون بالا نیز داشته باشند. فشار خون بالا می تواند جریان خون را به واژن شما کاهش دهد. برای بعضی از زنان، این باعث می شود که میل جنسی یا تحریک جنسی، خشکی واژن، یا مشکل ارگاسم به دست آید.

فشار خون بالا می تواند مقدار کلسیم موجود در ادرار را افزایش دهد. از بین بردن بیش از حد کلسیم ممکن است منجر به از دست رفتن تراکم استخوان (پوکی استخوان) شود که به نوبه خود منجر به شکستگی استخوان می شود. این خطر به ویژه در زنان مسن افزایش می یابد.

در حال حاضر گمان می شود که فشار خون بالا به خودی خود ممکن است باعث آپنه خواب شود. همچنین کمبود خواب در نتیجه آپنه خواب می تواند فشار خون شما را افزایش دهد.

فشار خون بالا معمولا یک بیماری مزمن است که به تدریج سبب آسیب در طول سال ها می شود. اما گاهی اوقات فشار خون به سرعت و به شدت افزایش می یابد که به یک اورژانس پزشکی و درمان فوری  معمولا همراه با بستری شدن نیار دارد.

در این حالت، فشار خون بالا می تواند باعث:

همان گونه که گفته شد فشار خون بالا از جمله بیماری های بسیار خطرناک است لذا افرادی که دچار فشار خون بالا هستند می بایستی اقدامات لازم را برای کاهش فشار خون و درمان فشار خون بالای خود انجام دهند تا بتوانند آن را در  سطح فشار خون نرمال حفظ کنند.

 

بعدی

قبلی

در واقع همه افراد فشار خون دارند! خون برای گردش موثر در عروق بدن از نیرو و فشاری برخوردار است که آن را به نقاط مختلف بدن می رساند. این افزایش فشار خون است که بیماری تلقی می شود.

 

افزایش فشار خون می تواند اعضای مختلفی از جمله قلب، عروق خونی ، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

 

میزانی از فشار خون که بالا در نظر گرفته می شود در منابع مختلف متفاوت است ولی معمولاً به فشار خون از۹۰/۱۴۰میلیمتر جیوه افزایش فشار خون اطلاق می شود. به فشار خون افزایش یافته گاهی قاتل خاموش گفته می شود چون اگرچه معمولاً بی علامت است ولی می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.

عوارض فشار خون بالا در مردان

 

 

فشار خون بالا در چه کسانی دیده می شود؟

 

فشار خون بالا خصوصاً در افراد مسن بسیار شایع است.تقریباً در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشار خون بالا رنج می برند. در بیماران جوانتر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان از مردان دیده می شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می یابد.

 


علت ایجاد فشار خون بالا چیست؟

 

علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است . در موارد افزایش مقاومت محیطی عروق مسئول افزایش فشار خون است که خود علل متفاوتی دارد.

 

 

عوامل مستعد کننده چیستند؟

 

مردم (نزدیک به نود و پنج درصد آنها) از نوعی افزایش فشار خون رنج می برند که علت مشخصی برای آن یافت نشده است. به این فرم، افزایش فشار خون اولیه گفته می شود.

 

 

عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:

 

سن : در مطالعات مختلف نشان داده شده است که سیر پیشرونده افزایش فشار خون با افزایش سن ارتباط دارد.

 

ژنتیک : به خوبی اثبات شده است که عوامل ژنتیکی که به ارث می رسند با افزایش فشار خون ارتباط دارند.

 

نژاد : سفید پوستان ونژاد هندواروپایی دچار افزایش فشار خون می شوند.

 

عوامل محیطی : مانند چاقی، الکل، نمک زیاد و استرس نیز موثر هستند.

 

پنج درصد باقی مانده مبتلایان به فشار خون افزایش یافته علت مشخصی برای بیماری خود دارند. به این نوع، افزایش فشار خون ثانویه گفته می شود.

 

 

عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:

 

بیماری کلیوی : به دلیل احتباس آب و نمک در بدن موجب بالا رفتن فشار خون می شود. این افزایش، خود می تواند باعث ایجاد بیماری کلیوی شود و یا آن را بدتر کند.

 

بیماریهای غدد درون ریز : (مانند سندرم کوشینگ، هایپرپلازی آدرنال و فئوکرومو سایتوما).

 

عوارض فشار خون بالا در مردان

داروها و سموم : افزایش فشار خون می تواند عارضه جانبی استروئیدها، الکل، کوکائین، سیکلوسپورین و اریتروپوئیتین باشد. مصرف مواد حاوی تیروزین مانند برخی از پنیرها در افرادی که از داروهای ضد افسردگی خاصی استفاده می کنند ممکن است منجر به حمله افزایش فشار خون در این افراد شود. خطر افزایش فشار خون در زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، است.

 

اشکال در سیستم عصبی خودکار و یا سیستم هورمونی کلیه ( رنین آنژیوتانسین ).

 

 

[فشار خون چیست ؟]

 

 

مقاومت به انسولین

 

فشار بالا در اوایل بارداری ممکن است نشان دهنده افزایش فشار خون اولیه باشد. فشار خون بالا در نیمه دوم حاملگی پره اکلامپسی یده می شود که معمولاً اگر کنترل شود، پس از زایمان از بین می رود و مشکل جدی ایجاد نمی کند.

 

 

چرا باید فشار خون بالا را کنترل کرد؟

 

فشار خون بالا یک عامل خطر مهم در ایجاد نارسایی قلبی است. همچنین می تواند موجب نارسایی کلیه، مشکلات عروق محیطی، تخریب عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی شود به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است.

 

اگر میزان فشار خون به سرعت بالا رفته و به حدود ۱۳/۲۰۰ برسد به آن فشار خون بدخیم گفته می شود که آسیب زیادی ایجاد می کند و موجب مرگ و میر می شود.

 

 

فشار خون بالا چگونه تشخیص داده می شود؟

 

میزان فشار خون : فشار خون در چند نوبت و در شرایط استاندارد اندازه گیری می شود.

 

عکس قفسه سینه : ممکن است علائم نارسایی قلبی و بزرگ شدن قلب را نشان دهد.

 

نوار قلب : ممکن است بزرگی بطن چپ یا کم خونی موضعی (ایسکمی) را نشان دهد.

 

آزمایش خون : اوره و الکترولیتها برای بررسی عملکرد کلیه و همچنین چربی و قند خون.

 

آزمایش ادرار : برای یافتن بیماری کلیوی.

 


فشار خون بالا چگونه درمان می شود؟

 

هدف از درمان رساندن فشار خون به کمتر از۹۰/۱۴۰ در افراد معمولی و کمتر از۸۵/۱۳۰ در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی یا دیابت است. با این هدف که در دراز مدت خطر عوارض وخیمی که گفته شد کاهش پیدا کند.

 

 

برای کمک به کاهش عوارض بهتر است:

 

*سیگار ترک شود تا آسیب عروقی کمتر گردد.

 

* کاهش وزن با رژیم غذایی و یا ورزش.

 

* کاهش مصرف نمک و اجتناب از مصرف غذاهایی که شور تهیه می شوند.

 

*افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم.

 

*کاستن از استرس.

 

برای کنترل فشار خون پزشک ممکن است داروهای مختلفی تجویز کند که مکانیسمهای متفاوتی دارند. معمولاً یک نوع دارو همراه تغییر شیوه زندگی به صورتی که گفته شد به کار می رود. اگر به اندازه کافی موثر نباشد داروهای دیگری اضافه می شوند. انتخاب دارو به عوامل متعددی از جمله شرایط جسمانی فرد بستگی دارد.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *