عوارض اس امپرازول ۲۰

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت روزدارو می باشد

داروی اس امپرازول مهار کننده پمپ پروتون می باشد که منجر به کاهش تولید اسید معده می شود. دوز اس امپرازول 2 و 4 میلی گرم می باشد. موارد مصرف اس امپرازول عبارت است از رفلاکس مری-معده و پیشگیری از زخم های گوارشی. از شایع ترین عوارض اس امپرازول می توان به سردرد، گیجی، اسهال، یبوست و خشکی دهان اشاره کرد.

        بالغین:

        اس امپرازول 4 میلی گرم خوراکی روزانه به مدت 1 روز توام با 5 میلی گرم کلاریترومایسین خوراکی هر 12 ساعت و آموکسی سیلین 1 میلی گرم هر 12 ساعت تجویز می شود.

       بالغین:

       اس امپرازول 2 تا 4 میلی گرم روزانه برای 4 تا 8 هفته

عوارض اس امپرازول ۲۰

       کودکان 7 تا 12 سال:

     2 تا 3 میلی گرم روزانه یک ساعت قبل از غذا تا 8 هفته تجویز می شود.

     کودکان 1 تا 11 سال:

     1 میلی گرم خوراکی روزانه تجویز می شود.

تداخلات دارویی اس امپرازول عبارت است از:

 هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض اس امپرازول عبارت است از:

درسه جامع داروهای رسمی ایران- ایران فارما تالیف دکتر سعید شهراز- دکتر طاهره غازیانی

مرجع جامع داروهای ژنریک ایران با اقدامات پرستاری و مراقبت تالیف و ترجمه پوران سامی

داروهای ژنریک ایران تالیف دکتر رامین خدام

فارماکولوژی پایه و بالینی کاتزونگ

http://www.rxlist.com

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

امپرازول چیست؟
در معده یک سری سلول هایی وجود دارد که اسید تولید می کنند و هیدروژن که عامل اسیدی است را داخل معده تزریق می کنند به این سلول ها پمپ های هیدروژن گفته می شود. امپرازول جزء دسته داروهایی است که پمپ هیدروژن را مهار می کنند و در واقع اجازه تولید اسید معده را نمی دهند. سایر داروهای این دسته عبارتند از پنتوپرازول – لانسوپرازول – رابپرازول – اس امپرازول
اسید در معده علاوه بر این که کمک به هضم غذا می کند یک عامل محافظت در مقابل باکتری ها و ویروس هایی است که از طریق گوارش وارد بدن می شوند بنابراین بیمارانی که کپسول امپرازول مصرف می کنند باید مراقب باشند چون یکی از خطوط دفاعی بدن در مقابل عوامل بیرونی کاهش پیدا کرده است.
امپرازول در مواردی که اسید معده سرکش می شود و بیش از حد تولید می شود کاربرد دارد همچنین در رفلکس معده و درمان هلیکوباکتر و یا برای کاهش عوارض گوارشی سایر داروها استفاده می شود.
توجه به این نکته مهم است که امپرازول نمی تواند اسید موجود در معده را خنثی کند بنابراین برای درمان سریع سوزش معده کاربرد ندارد. درد معده در بسیاری از موارد با درد قلبی اشتباه می شود بنابر این در موارد درد شدید گوارش بیمار باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند.
با توجه به این که متابولیسم دارو کبدی است (یعنی دارو در کبد تغییر می کند) در موارد نقص شدید کبدی با پزشک مشورت کنید.
همچنین اگر مدفوع سیاه رنگ یا همراه با خون است و در موارد کاهش وزن غیر متعارف نباید از امپرازول استفاده شود.
مصرف دراز مدت داروهای مهارکننده پمپ هیدروژن مانند امپرازول می تواند ریسک شکستگی استخوان را افزایش دهد.
امپرازول به همراه چند نوع آنتی بیوتیک ممکن است برای درمان میکروب معده توسط پزشک تجویز شده باشد در این صورت امپرازول را باید طبق دستور پزشک و در زمان های مشخص مصرف کنید و از تغییر زمان و مقدار مصرف دارو پرهیز کنید.
مصرف امپرازول در بارداری و شیردهی ممنوع است.
امپرازول باید یک ساعت قبل از غذا مصرف شود و قبل از صبحانه بهترین زمان مصرف دارو است. اگر بیمار قادر به مصرف کپسول نیست می توانید امپرازول را در یک قاشق غذاخوری آب حل کنید و فورا به بیمار بدهید.

 ***مشاهده و خرید داروهای موثر در ناراحتی های گوارشی از داروخانه اینترنتی دارویاب:
زخم معده-رفلاکس 
یبوست
اسهال
دل پیچه-نفخ
روده تحریک پذیر

مطالب ویژه با همکاری آقای دکتر مهدی شاهمیرانی
آیا می توان داروهای مهار کننده پمپ پروتون (امپرازول – لانسوپرازول – اسموپرازول ..) که بصورت کپسول هستند را باز کرد؟
در مورد باز کردن کپسولهای امپرازول و لنزوپرازول و و اینکه در چه مایعی باید گرانولها پراکنده شوند؟ مایع قلیایی (بی کربنات) یا مایع اسیدی( اب سیب و پرتقال و گوجه فرنگی و ماست )
طبق کتاب دراگ فکت و کامپریسون هر دو درست هست.
در کل دو پروتوکل اساسی دراین روش وجود دارد:
۱- برای تهیه سوسپانسیون از کپسول که چند روز قابل نگهداری باشد:
– در این روش به عنوان مثال برای تهیه سوسپانسیون لانزوپرازول که هدف نهایی ما تهیه غلظت 3mg/ml هست. ما از 1 کپسول لانزوپرازول 3 میلیگرم و صد سی سی سدیم بی کربنات 8.4% استفاده میکنیم. پس برای تهیه این سوسپانسیونها از محیط قلیایی (بی کربنات) استفاده میکنیم. مطالعات قبلی پیشنهاد دادند که این سوسپانسیون 8 ساعت در دمای اتاق و 14 روز در دمای یخچال نگهداری هست ولی مطالعات اخیر پیشنهاد می کنند که این سوسپانسیون به مدت 48 ساعت در دمای اتاق در سرنگ و به مدت 7 روز در یخچال قابل نگهداری است. ظرف مورد استفاده بهتر است شیشه ای و کهربایی باشد و سوسپانسیون دور از نور افتاب نگهداری شود و حتما قبل از استفاده، خوب تکان داده شود.
– بنابراین در مورد سوسپانسیون امپرازول که هدف نهایی ما تهیه غلظت 2mg/ml می باشد، نیاز به بازکردن 5 کپسول 2mg در 5سی سی سدیم بی کربنات 8.4% می باشد. سوسپانسیون تهیه شده به مدت 14 روز در دمای اتاق و 3 روز در دمای یخچال قابل نگهداری می باشد.
۲- در همین منبع یعنی دراگ فکت ذکر میکند که برای بیمارانی که نمیتوانند کپسول را ببلعند میتوان کپسول را باز کرد و در یک مایع اسیدی مثل کمپوت یا پوره سیب ( apple sauce), آب سیب، آب پرتقال،گلابی و ماست پراکنده کرد. می توان کپسولها را باز کرد و گرانولها را در مقداری از این ترکیبات اسیدی( یک قاشق غذاخوری-15 سی سی) پراکنده کرد، سپس فورا مصرف شود ( پس قابلیت نگهداری ندارند). استفاده از سایر مایعات یا غذاهای دیگر بطور بالینی مطالعه نشده و بنابراین توصیه نمی شود. استفاده از شیر برای پراکنده گرانولها توصیه نمی شود زیرا اکثر مطالعات افزایش pH ( بطور میانگین 6.6 ) را گزارش کردند که این مقدار باعث تخریب پوشش گرانول و درنتیجه تخریب دارو در مجاورت اسید معده می شود.
نتیجه گیری:
بنابراین، با توجه به این که اکثر این ترکیبات در خانه و توسط والدین به صورت فوری تهیه میشوند ، استفاده از روش دوم توصیه میشود: کپسولهای ترکیبات PPI بازشوند و در کمی ( یک قاشق غذاخوری-15سی سی) پوره یا آب سیب، پرتقال، ماست ( نه شیر) پراکنده شوند و سپس فورا مصرف شوند.
Drug Facts and Comparisons 216.
دکتر مهدی شاهمیرانی1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *