علائم کم کاری غده تیروئید در کودکان

بیماریهای تیروئید به طور معمول در بزرگسالان اتفاق می افتد ولیکن این به معنی این نیست که اطفال دچار بیماری تیروئید نمی شوند بلکه نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان همه در معرض بیماریهای تیروئید هستند تنها تفاوت اینجاست که کودکان احتمال کمتری در ابتلا داشته و همچنین به این دلیل که کودکان به شکل طبیعی در طول مراحل رشدشان مواردی مانند تغییرات الگوی خواب، تغییرات خلقی، تغییر در اشتها و انرژی را تجربه می کنند تشخیص این بیماری در کودکان سخت تر و باید گفت از اهمیت بیشتری برخوردار است، به همین دلیل موسسه تصویربرداری تیراد تصمیم گرفت تا این مقاله را به موضوع تیروئید در کودکان  و درمان تیروئید اختصاص دهد.

بیماری تیروئید شبیه به یک سرماخوردگی نیست که واگیر داشته باشد و یا از کسی به کسی منتقل شود، ولیکن وراثت می تواند در آن نقش داشته باشد، یعنی کودکانی که در خانواده شان، مادر، پدر، مادربزرگ و یا دیگر افراد دچار بیماری تیروئید بوده باشند این احتمال که کودک بیماری را به ارث برده باشد هست ولی در بسیاری موارد پزشک متوجه علت بیماری تیروئید در کودکان نمی شود.

برخی از کودکان با کم کاری تیروئید در هنگام تولد با نقص غده تیروئید متولد می شوند در واقع در این کودکان غده تیروئید تکمیل نشده است و همین باعث کم کاری تیروئید در آنها می شود، گاهی نیز بیماری تیروئید در این کودکان به این دلیل است که با وجود تکمیل رشد غده بازهم این غده نمی تواند به اندازه کافی هورمون ترشح کند

همین طور در گذشته که توزیع ید امری معمول نبود، بیماری کم کاری تیروئید بسیار شایع بود زیرا ید یکی از مهمترین عناصری است که غده تیروئید لازم دارد تا بتواند هورمون تیروئید تولید کند، از زمانی که ید به نمک خوراکی افزوده شد این کمبود جبران و کم کاری تیروئید در کودکان به این دلیل کم و غیرمعمول شد.

علائم کم کاری غده تیروئید در کودکان

در زمان تولد از تمامی کودکان با کمک تست غربالگری آزمایش تیروئید گرفته می شود، از طریق این تست به خوبی بیماری تیروئید در کودک تشخیص داده می شود، با اینکه هر دو بیماری پرکاری و کم کاری تیروئید در کودکان ممکن است اتفاق بیافتد و هر کدام به نوبه خود به کودک و رشد او آسیب می رسانند ولیکن کم کاری تیروئید شایع تر از پرکاری آن است.

هر دو بیماری پرکاری و کم کاری تیروئید می توانند در حافظه، قدرت یادگیری و روحیه و خلق و خوی کودک اثر بگذارند.

در بین بیماری های تیروئید هاشیموتو که موجب کم کاری تیروئید است شایعترین بیماری تیروئید در کودکان است.

بیماری هاشیموتو همچنان که گفتیم یکی از شایع ترین بیماریهای تیروئید در کودکان است، بیماری که در آن سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید حمله ور می شود و با تولید هورمون تیروئید مقابله می کند که نتیجه آن کم کاری تیروئید خواهد بود.

با توجه به اینکه علائم کم کاری تیروئید به آرامی مشخص می شود و نیز اینکه این بیماری در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد، تشخیص بیماری کمی سخت خواهد بود، والدین باید مراقب روند رشد و فعالیت کودک شان باشند و اگر با این علائم مواجه شدند کودک را برای بررسی به پزشک ارجاع دهند.

بسیاری از کودکان با کم کاری تیروئید به لحاظ قد از  سن خودشان کمتر هستند، در چنین شرایطی والدین باید به کودکانشان کمک کنند تا دچار مشکلات نشوند.

در مورد تشخیص این بیماری یک آزمایش خون با تشخیص سطح هورمون تیروئید و هورمون TSH به سادگی می تواند کم کاری تیروئید را نشان دهد.

درمان این بیماری در کودکان نیز مانند بزرگسالان دریافت مقادیر مشخصی هورمون تیروئید در روز است که پزشک بر اساس سن کودک تصمیم می گیرد که چه دوزی را برای مرصرف تجویز کند، همچنین به طور دوره ای کودک باید تحت نظارت باشد تا در مورد دوز مصرفی مشکلی پیش نیاید.

کودکانی که دچار کم کاری تیروئید هستند ممکن است در مدرسه دچار مشکل شوند، معلمان بایست حد تمرکز و دقت کودک را بسنجند، آنها با توجه به ری اکشن های کودک ساده تر می توانند متوجه کم کاری در کودک شوند، شروع درمان هایپوتیروئید باعث می شود علائم از بین بروند ولی اگر کودک به مدت طولانی دچار هایپوتیروئیدی باشد و از رشد باز بماند ممکن است در طول درمان نیز جبران این عقب ماندگی رشد نشود و کودک دچار کاستی در رشد بماند.

بسیاری از والدین زمانی که متوجه بیماری تیروئید در کودکشان می شوند دچار این عذاب وجدان و احساس بد هستند که چطور زودتر متوجه مشکل کودکشان نشده اند ولی باید گفت علائم این بیماری  به راحتی با سیر رشد کودک به اشتباه گرفته می شوند و تشخیص آن به سادگی نیست ولی در زمانی که متوجه موضوع کم کاری تیروئید شدید نقش شما بسیار مهم خواهد بود.

بهتر است به کودک آموزش دهید تا در رابطه با شرایط سلامت خودش بداند و اینکه بتواند علائم پایین بودن و یا بالا بودن هورمون تیروئید را تشخیص دهد، این کار می تواند باعث شود مدیریت بهتری در رابطه با درمان و مصرف دارو صورت پذیرد، در مقاله بعد به علائم و درمان پرکاری تیروئید در کودکان می پردازیم.

مطالبی که احتمالا دوست خواهید داشت :

تاثیرات تیروئید در بارداری چیست

آیا تیروئید باعث ناباروری می شود

درمان پرکاری و سرطان تیروئید بدون جراحی و با کمک روشهای کمتر تهاجمی

آر اف تیروئید روش درمان ندولهای تیروئید بدون بستری

 

آیا این مطلب مفید بود؟ امتیاز بدهید

(3 votes, average: 3٫67 out of 5)
Loading

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال

      تمامی حقوق برای موسسه تیراد محفوظ است

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

کم کاری تیروئید چیست و چه عوارضی برای بدن دارد؟ آیا درمان کم کاری تیروئید به روش‌های طبیعی امکان‌پذیر است؟ در ادامه شما را با ۱۳ روش طبیعی برای کاهش و رفع عوارض کم کاری تیروئید،‌ پیشگیری و درمان آن آشنا می‌کنیم.

علائم کم کاری غده تیروئید در کودکان

اگر از خستگی مداوم و بی‌دلیل رنج می‌برید شاید بهتر است مراقب عملکرد غده‌ی تیروئید خود باشید. این غده‌ی پروانه‌ای شکل که در جلوی گردن و زیر سیب آدم قرار دارد، با ترشح هورمون، سوخت‌وسازِ بدن را کنترل می‌کند. از جمله بیماری‌های مرتبط با این غده، کم کاری تیروئید است. این بیماریِ خاموش ممکن است سال‌ها در بدن فرد مبتلا باقی بماند ولی به درستی تشخیص داده نشود، چرا که علائم آن پراکنده و مبهم است و به همین دلیل پزشک در تشخیص بیماری گمراه می‌شود.

مواقع کم کاری تیروئید، به مشکلات تیروئيد مربوط نمی‌شود، بلکه عملکرد ناسب سیستم ایمنی بدن، این بیماری را ایجاد می‌کند. آزمایش آنتی‌بادی،‌ راه مناسبی برای اطمینان از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و تشخیص کم کاری تیروئید است. به گفته‌ی دکتر داتیس خرازیان (Dr. Datis Kharrazian) نود درصد افرادی که کم کاری تیروئید دارند مبتلا به هاشیموتو هستند. هاشیموتو یک بیماری خودایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به بافت‌های غده‌ی تیروئيد حمله می‌کند و آنها را از بین می‌برد. بنابراین برای درمان بیماری‌های تیروئید یا هر بیماری خودایمنی دیگر، ابتدا باید منشاء بیماری کشف شود و نباید علائم بیماری را با دارو سرکوب کرد. برای درمان کم کاری تیروئید و یا پیشگیری از بروز آن، در این مقاله ۱۳ روش ساده و طبیعی ارائه شده است.

اولین خط دفاعی برای درمان کم کاری تیروئید تغییر رژیم غذایی است. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری از خستگی مفرط و کدر شدن مغز (Brain fog) -گیجی، فراموشی و عدم تمرکز رنج می‌برند. برای رفع خستگی و کسب انرژی، افراد به استفاده از قند و کافئین رو می‌آورند. این دو ماده بسیار مضر هستند و علاوه بر ایجاد سایر بیماری‌ها و نوسان در قند خون، عملکرد تیروئید را نیز دچار مشکل می‌کنند.

یک رژيم غذایی مناسب، فاقد کافئین و قند (کربوهیدرات) است. مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده مثل آرد نیز باید کاهش پیدا کند چرا که این مواد عملکردی شبیه قند در بدن دارند. همچنین باید استفاده از کربوهیدرات‌هایی که به غلات مربوط می‌شوند را به حداقل رساند و از سبزیجات غیرنشاسته‌ای استفاده کرد.

چون هورمون تیروئید برای انتقال به تمام بافت‌های بدن نیاز به پروتئین دارد، باید در هر وعده‌ی غذایی از پروتئین استفاده کنید. این ماده به عملکرد طبیعی غده‌ی تیروئید کمک می‌کند. مغزها، کره‌ی مغزها، محصولات دامیِ بدون آنتی‌بیوتیک ( ارگانیک، گوشت دام‌های محلی و علف‌خوار، تخم مرغ و ماهی‌های پرورشیِ سالم) و حبوبات حاوی پروتئین هستند.

سویا و مشتقات آن مانند توفو (پنیر سویا)، شیر سویا، گوشت جایگزین (گوشت مصنوعی)،‌ خوراکی‌های انرژی‌زا و حاوی پروتئین هستند، اما این محصولات حتی اگر به صورت ارگانیک و بدون اصلاح ژنتیکی باشند باز هم در عملکرد گیرنده‌های هورمونی و چرخه‌ی بازخورد در سیستم غدد درون‌ریز اختلال ایجاد می‌کنند.

چربی دوست شما است و کلسترول ماده‌ی سازنده‌ی مسیرهای هورمونی بدن است. اگر به میزان کافی چربی و کلسترول مصرف نکنید، عدم تعادل هورمونی در بدن تشدید می شود. با مصرف چربی‌های طبیعی و سالم مانند روغن زیتون، روغن حیوانی، آووکادو، تخم کتان، ماهی، مغزها، کره‌ی مغزها، پنیر و ماست پرچربِ بدون هورمون و آنتی‌بیوتیک و شیر نارگیل، در میزان هورمون‌های تیروئید بدن خود، تعادل ایجاد کنید.

شاید کمبود مواد مغذی در بدن منجر به کم کاری تیروئید نشود، اما اگر میزان این ریزمغذی‌ها و مواد معدنی در بدن کافی نباشد علائم این بیماری تشدید می‌شود. مواد مغذی در درمان کم کاری تیروئید عبارتند از ویتامین D، آهن، اسید چرب امگا۳، سلنیوم، روی، مس، ویتامین A ،B و یُد.

ترکیب مولکولی بافت تیروئید تقریبا به ترکیب گلوتن شبیه است. در افرادی که مبتلا به هاشیموتو هستند، مصرف گلوتن ممکن است باعث افزایش حملات دستگاه ایمنی بدن به بافت تیروئيد شود.

گواتر بیماری تورم غده‌ی تیروئيد است. به آن دسته از مواد غذایی که در ایجاد گواتر نقش دارند، گواترزا یا گواتریژن (Goitrogens) گفته می‌شود. این مواد عبارتند از: انواع کلم (بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم پیچ، کلم قمری)، شلغم، ارزن، اسفناج، توت فرنگی، هلو، شاهیِ آبی، بادام‌ زمینی، تربچه و سویا. استفاده از این مواد به صورت پخته منعی ندارد چون پخت‌وپز مواد گواترزا را غیرفعال می‌کند، همچنین می‌توان از تربچه و شاهیِ آبی در حد اعتدال استفاده کرد.

گلوتاتیون (Glutathione) یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در کاهش علائم هاشیموتو موثر است. این آنتی‌اکسیدان با تنظیم سیستم ایمنی بدن به کاهش بیماری‌های خودایمنی کمک می‌کند، بافت تیروئید را التیام می‌بخشد و از آن محافظت می‌کند.

غذاهای کمی حاوی گلوتاتیون هستند، اما برخی از مواد غذایی به تولید گلوتاتیون در بدن کمک می‌کنند: مارچوبه، کلم بروکلی، هلو، آووکادو، اسفناج، سیر، کدو، گریپ فروت و تخم مرغ خام از این جمله‌اند. ماده‌ی گیاهی موجود در کلم بروکلی، گل کلم و کلم (خوراکی‌های گواترزا) به افزایش ذخیره‌ی گلوتاتیون کمک می‌کند.

همانطورکه در بیماری هاشیموتو، سیستم ایمنی به غده‌ی تیروئید حمله می‌کند، غذاهایی که باعث التهاب می‌شوند، در بدن به عنوان مهاجم شناخته شده و واکنش‌های خودایمنی را در بدن افزایش می‌دهند. برای کاهش علائم بیماری‌های خودایمنی، مراقب حساسیت‌های غذایی خود باشید.

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که در روده‌ی ما زندگی می‌کنند. در حدود ۲۰٪ از عملکرد تیروئيد به میزان کافی این باکتری‌ها در روده بستگی دارد. برای حفظ میزان این باکتری‌ها باید از مکمل‌های پروبیوتیک استفاده کنید.

التهاب سیستمیک، پاسخ التهابی بدن به برخی از عوامل بیماری‌زا است. مصرف موادغذایی فرآوری‌شده، یکی از عوامل ایجادکننده‌ی این نوع التهاب در بدن است. اغلب التهاب‌های سیستمیک و بیماری‌های خودایمنی به یکدیگر مرتبط هستند. کاهش مصرف موادغذایی فرآوری‌شده از ابتلا به این نوع التهاب و بروز بیماری‌های خودایمنی جلوگیری می‌کند.

سندروم خستگی آدرنال در نتیجه‌ی کاهش فعالیت غده‌ی آدرنال ایجاد می‌شود. ارتباط تنگاتنگی میان تیروئید و غده‌ی آدرنال وجود دارد و معمولا در درمان کم‌کاری تیروئید، عملکرد این غده نیز بررسی می‌شود.

غده‌ی تیروئيد بسیار حساس است و به عوامل استرس‌زا واکنش نشان می‌دهد. تمرینات آرام‌بخشی مثل یوگا با کاهش استرس و ایجاد تعادل در انرژی و افزایش سوخت‌وساز بدن، علائم کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهند.

تیروئيد به اشعه حساس است. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مربوط به غده‌ی تیروئيد، در مطب دندان‌پزشکی از یقه‌ی محافظ استفاده کنید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

علائم کم کاری غده تیروئید در کودکان

مرسي توضيحاتتون اميد بخش و كامل بود بسيار سپاس❤️❤️❤️

بند ۶ و ۷ با هم در تضاد هستند

درود بر شما
خیلی هم در تضاد نیستن، کلم بروکلی و اسفناج رو می‌تونید به‌صورت آب‌پز و بقیه رو متعادل یا خیلی کم مصرف کنید.

سلام من حنانه هستم ۱۴ سالمه از قم
من دچار بیماری کم کاری تیروئید شده ام و این کم کاری من را چاق کرده است
سه ماهه که دارم قرص لووتیروکسین میخورم ولی اصلا به بدنم اثر نزاشته و بدتر شده
رژیم غذایی ام را کنترل و هرچقدر هم که ورزش میکنم نمیتونم کاهش وزنم را ببینم و ۴ کیلو اضافه کرده ام
در این هفته های آخر سرگیجه ی شدید داشته ام واین سرگیجه ها دچار سر درد شده اند
لطفا یه نظری به من بدهید تا بتونم این کم کاری را درست کنم
با تشکر

سلام حنانه عزیز
بهتره نکاتی رو که در این مقاله بهشون اشاره شده در نظر داشته باشید و روند درمان‌تون رو تحت نظر پزشک مجرب ادامه بدین. براتون آرزوی سلامتی دارم.

خواص خوراکی ها


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

سردرد سینوسی؛ نشانه ها و راه‌های درمان آن

علت عزت نفس پایین؛ ۱۱ عادت اشتباه که عزت نفس شما را نابود می‌کند

خارش چشم؛ دلایل، تشخیص و راه‌های درمان خانگی و دارویی آن

معرفی کتاب ه به کودکی که هرگز زاده نشد

۵ عادت بدی که به سلامتی چشم شما آسیب می‌رساند

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *