علائم کم کاری تیروئید در بارداری

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

 غده تیروئید، غده ای کوچک و پروانه ای شکل می باشد که در جلوی گردن واقع شده است. تیروئید با ترشح یک سری هورمون، روی سوخت‌وساز و عملکرد بدن موثر است.کم کاری تیروئید و بارداریکم کاری یا پرکاری تیروئید قبل از بلوغ کمتر دیده می شود و در دختران و پسران یکسان بروز می کند. اما پس از بلوغ، مشکلات تیروئید در خانم ها از آقایان دیده می شود و به نظر می رسد به نوعی با هورمون های جنسی زنانه ارتباط دارد.مشکلات غده تیروئید در دوران حاملگی و بعد از آن هم در خانم ها بسیار شایع  می باشد. کم کاری تیروئید هنگامی ایجاد می‌شود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن، هورمون تولید کند.لازم به ذکر است که اگر کم کاری تیروئید در دوران حاملگی برای خانمی اتفاق بیفتد، باید سریعا به پزشک متخصص غدد مراجعه کند و اقدامات درمانی را آغاز کند و گرنه با مشکلات متعددی روبرو خواهد شد. مشکلات ناشی از کم کاری تیروئید در بارداری- سقط جنین- زایمان زودرس- مسمومیت بارداری- فشار خون ناشی از بارداری- اختلالات رشد در کودک- عوارضی مانند کاهش آهن بدن و افزایش فشار خون- آسیب های مغزی در کودک مانند معلولیت های شناختیمتخصص غدد علاوه بر تجویز دارو، به فرد باردار توصیه می کند که هر شش هفته یک بار آزمایش تیروئید بدهد تا میزان هورمون تیروئید در خون مشخص شودعلایم شایع کم کاری تیروئید در بارداری- خستگی زیاد در بارداری- فقدان توجه کافی- افزایش وزن غیر عادی- اختلالات خواب خانم باردار- درد مفاصل- ضعف عضلانی- نفخ و احتباس آب در بدن- افتادگی پلک- پف و ورم صورت- یبوست- خشکی پوست- کاهش نبض- انقباض های عضلانی- گیجی- صدای خشن تمام علایم ذکر شده در همه افراد وجود ندارد و افراد مختلف متناسب با وضعیت خود، به برخی از این علایم مبتلا می شوند.

  

 

درمان کم کاری تیروئید در بارداری- پس از آنکه فرد به پزشک متخصص غدد مراجعه کرد، پزشک بر اساس نتایج آزمایشات او، دارو درمانی را برای مادر آغاز می کند. – به دلیل اینکه در کم کاری تیروئید، هورمون تیروئید به مقدار کم در خون ترشح می شود، باید اقدامات دارویی در جهت افزایش این هورمون در خون انجام گیرد. معمولا دوز این دارو در دوران بارداری کمی بیش از حالت عادی می باشد، زیرا نیاز به این هورمون در طی این دوران افزایش می یابد. – متخصص غدد علاوه بر تجویز دارو، به فرد باردار توصیه می کند که هر شش هفته یک بار آزمایش تیروئید بدهد تا میزان هورمون تیروئید در خون مشخص شود و اگر لازم باشد دوز دارو را تغییر دهد. – رژیم غذایی و ورزش کافی طبق دستور پزشک برای مادران عزیز می تواند برای درمان کم کاری تیروئید مفید باشد. تذکرات1- مادرانی که قبل از بارداری به کم کاری تیروئید مبتلا بوده اند و یا در حین بارداری دچار کم کاری تیروئید شده اند، باید دقت کنند که هر شش هفته یک بار، آزمایش تیروئید بدهند تا مطمئن شوند مقادیر هورمون های تیروئید در بدن آنها در حد طبیعی است و باید درمان را تحت نظر پزشک متخصص غدد پیگیری کنند. 2- اگر خانم بارداری متوجه افزایش وزن غیر طبیعی خود در این دوران شد، باید به کم کاری تیروئید شک کند، حتی اگر سابقه مشکلات تیروئید را از قبل نداشته باشد.3- در طول چند ماه اول بارداری، جنین به هورمون های تیروئید مادر بسیار وابسته می باشد و هورمون های بدن مادر، نقش مهمی را در رشد طبیعی مغز جنین ایفا می کنند. بنابراین کمبود هورمون تیروئید، تاثیر منفی روی ضریب هوشی و فعالیت های مغزی جنین دارد و به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند خانم ها قبل از اقدام به بارداری، آزمایش خون که شامل هورمون های تیروئید می باشد را انجام دهند تا اگر به مشکلات تیروئید مبتلا هستند، تحت درمان قرار گرفته و سپس باردار شوند. 4- اگر خانمی باردار شد و از مشکلات تیروئید خود آگاه نبود، با آزمایش خونی که طی سه ماه اول بارداری انجام می دهد، می تواند به کم کاری تیروئید خود پی ببرد و اقدامات درمانی را برای جلوگیری از عوارض آن انجام دهد. در طی آزمایش خونی که در غربالگری سه ماهه اول بارداری انجام می گیرد، هورمون محرکه تیروئید که از غده هیپوفیز ترشح می شود اندازه گیری می گردد. اگر بالاتر از حد طبیعی بود، یعنی فرد به کم کاری تیروئید مبتلا می باشد. 5- اگر در بارداری اول به کم کاری تیروئید مبتلا شدید، احتمال اینکه در بارداری های بعدی هم به آن مبتلا شوید بسیار زیاد است. بنابراین تمام نکات گفته شده را قبل از بارداری بعدی و حین بارداری انجام دهید.با تشخیص و درمان به موقع کم کاری تیروئید، هیچ مشکلی برای نوزاد ایجاد نخواهد شد. 6- کم کاری تیروئید و سایر بیماری های غیرواگیر، به علت طولانی بودن دوره درمان، نیاز به همکاری مستقیم و مستمر با پزشک معالج دارد تا به خوبی کنترل شوند. بنابراین مادران باردار باید به طور منظم به پزشک غدد مراجعه کنند و به توصیه های او عمل نمایند.

منبع:tebyan.net


بارداری و زایمان راحت با

تور ویژه مشهد // قیمت مناسب

شماره موبایلتان را خودتان بگذارید 912sara

خانه ایی مدرن و شیک داشته باشید

جلوگیری از ریزش مو

تقویت رشد مو

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

متاسفانه محتوای مورد در خواست شما در مجله ونوس موجود نیست، البته ممکن است آدرس محتوای درخواستی تغییر کرده باشد. لطفاً در مطالب مجله جستجو کنید.

مشاهده جدیدترین مطالب

دکتر الهام
صدیقی مقدم پور
متخصص زنان
خانم جوانی به مطب مراجعه می‌کند، تصمیم به بارداری دارد وجهت مشاوره قبل از بارداری مراجعه کرده است از او در مورد سوابق بیماری سؤال می‌شود درجواب می‌گوید چند سال پیش به‌صورت اتفاقی، در تست‌های آزمایشگاهی متوجه کم کاری تیروئید شده، اما آن را پیگیری نکرده است. اصلاً دوست ندارد به‌صورت روزانه دارو مصرف کند مخصوصاً از مصرف دارو در بارداری می‌ترسد از صحبت های او معلوم می‌شود که حدود یکسالی است که اقدام به بارداری کرده اما باردار هم نشده است.
کم کاری تیروئید یکی از بیماری‌های قابل اهمیت در بارداری است که نیاز به توجه خاص دارد اکثراً با درمان آسان و بدون عارضه می‌توان از مشکلات بسیار جدی برای مادر وکودک جلوگیری کرد.
کم کاری تیروئید ممکن است با علائم آشکار همراه باشد یا در موارد خفیف با تست های آزمایشگاهی مشخص شود.این بیماری ممکن است حتی باعث نازایی وسقط شود. خستگی، یبوست، تحمل نکردن سرما، گرفتگی عضلانی، افزایش وزن، خشکی پوست، ریزش مو، نظم شدن سیکل ماهانه وگاهی بزرگی غده تیروئید می‌تواند از علائم کم کاری باشد.
کم کاری درمان نشده تیروئید می‌تواند مشکلات جدی برای مادر و جنین در زمان بارداری ایجاد کند.مثلاً احتمال فشار خون بارداری، جدایی زودرس جفت، زایمان زودرس جنین و مرده زایی در زمان حاملگی افزایش می‌یابد. از طرف دیگر کم کاری تیروئید باعث اختلال در رشد سیستم عصبی جنین می‌شود و می‌تواند ضریب هوشی کودک را کاهش دهد. برای جلوگیری از عوارض بارداری و نقص سیستم عصبی در کودک باید درمان قبل از حاملگی آغاز شود. درمان تحت نظر پزشک با دوز مناسب قرص کم کاری تیروئید (لوتیروکسین) شروع می‌شود و وقتی تست‌های آزمایشگاهی تیروئید به حد نرمال رسید اجازه بارداری داده می‌شود.در طول بارداری مادر باید تحت نظر باشد معمولاً نیاز به قرص کم کاری تیروئید در بارداری افزایش می‌یابد. اوایل بارداری که سیستم عصبی جنین در حال تشکیل است مهم‌ترین زمان برای مصرف دارو است. بعضی از سازمان‌های بهداشتی توصیه می‌کنند به‌صورت غربالگری همه خانم‌ها قبل از بارداری آزمایش تیروئید انجام دهند تا بیمارانی که بدون علامت هستند مشخص ودرمان شوند ولی هنوز کاملاً تأیید نشده است.مسلماً افراد مبتلا به کم کاری تیروئید باید با دقت قبل از بارداری کنترل شوند ودر طول بارداری بخصوص ماه‌های اول تحت نظر باشند ودر صورت لزوم مقدار دارو افزایش یابد.
 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *