علائم سکته قلبی در زنان باردار


اگرچه ممکن است خانم های محترم، مشکلات و حملات قلبی را مختص مردان بدانند، اما باید این نکته را در نظر داشته باشند که بیماری های قلبی، یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر خانم ها محسوب می شوند.




علائم سکته قلبی در زنان باردار

 زنان همیشه دچار علائمی که هنگام حمله قلبی در مردان رخ می دهد، نمی شوند. علائمی که در پایین آورده می شود، به طور قطع در زنان رخ می دهد.

 

1- درد قفسه سینه

درد قفسه سینه یکی از علائم شایع حمله قلبی می باشد، اما ممکن است این درد در زنان متفاوت از مردان باشد.

ممکن است زنان احساس فشردگی و سنگینی در قفسه سینه کنند و این درد می تواند در هر جایی از قفسه  سینه باشد، نه فقط در سمت چپ آن.

این درد می تواند همانند گیره ای باشد که در حال تنگ تر شدن است.

 

2- درد معده

برخی مواقع افراد درد معده ناشی از حمله قلبی را با سوزش سردل و یا زخم معده اشتباه می گیرند.

گاهی زنان فشار شدیدی را در شکم خود احساس می کنند و می گویند: آنقدر فشار زیاد است که احساس می کنم یک فیل روی شکمم نشسته است.

 

3- درد بازوها، پشت، گردن و یا فک

این نوع درد در زنان شایع تر است و به همین خاطر زنان ممکن است گیج شوند، چراکه آنها می دانستند هنگام حمله قلبی، بازوها و قفسه سینه درد می گیرد، نه پشت و یا فک شان.

این درد می تواند به صورت تدریجی و یا به طور ناگهانی رخ دهد. این درد شما را از خواب می پراند.

 

4- تنگی نفس، تهوع، سرگیجه و احساس سبکی سر

اگر بدون هیچ دلیلی دچار تنگی نفس شدید و مخصوصا علامت هایی مانند حالت تهوع و سبکی سر را داشتید، ممکن است دچار حمله قلبی شده باشید.

این علائم مانند این است که شما فکر کنید در مسابقه دوی ماراتون هستید، اما هیچ حرکتی نمی کنید.


5- خستگی


برخی زنانی که دچار حمله قلبی می شوند، حتی اگر برای مدتی نشسته باشند، احساس خستگی بیش از حد می کنند.

بیماران دچار حمله قلبی غالبا از خستگی زیاد شکایت می کنند و این افراد حتی نمی توانند فعالیت های ساده ای همانند استحمام را انجام دهند.

 

6- عرق سرد

عرق کردن سرد در بین زنانی که دچار حمله قلبی می شوند، شایع است.

این تعریق به علت ورزش و یا گرمای هوا نیست، بلکه به دلیل فشار ناشی از حمله قلبی می باشد.

اما این نکته را فراموش نکنید که همه افراد مبتلا به حمله قلبی، دچار تمام این علائم نمی شوند، بنابراین اگر درد و ناراحتی در قفسه سینه دارید، ، فورا با اورژانس تماس بگیرید.

 

نکات قابل توجه

اگر شما علائم حمله قلبی را در خودتان دیدید:

– از دیگران کمک بخواهید.

– برای رسیدن به بیمارستان، خودتان رانندگی نکنید. شما نیاز به آمبولانس دارید. اگر خودتان رانندگی کنید، ممکن است تصادف کنید.

– علامتی را که احساس می کنید مخفی نکنید و درباره قضاوت مردم در مورد خودتان نگران نباشید.

 

علائم سکته قلبی در زنان باردار

احساسات بعد از حمله قلبی

بعد از حمله قلبی، احساسات منفی به سراغ شما می آیند، احساساتی همچون: ترس، افسردگی، نارضایتی و عصبانیت.

این احساسات معمولا 2 تا 6 ماه باقی می مانند.

این احساسات روی توانایی ورزش کردن و روابط خانودگی و شغلی شما اثر می گذارند.

بهتر است در این باره با روانشناس مشورت کنید.

 

راه های کاهش بروز حمله قلبی

– سیگار نکشید.

– فشار خون بالا و کلسترول بالای خون را کنترل کنید.

– دیابت و چاقی را کنترل کنید.

– بره غذایی سالم داشته باشید.

– فعال باشید.


ورزش بعد از حمله قلبی


افرادی که دچار حمله قلبی می شوند، از ورزش کردن می ترسند. اما در حقیقت، ورزش برای تقویت قلب و کاهش خطر بیماری های قلبی لازم می باشد.

بره های توانبخشی یکی از راه های مطمئن می باشد.

اگر برای شما مقدور نیست تا در بره های توانبخشی شرکت کنید، می توانید راجع به مقدار ورزشی که برای شما بی خطر است، از پزشکتان سئوال کنید.

پزشک ممکن است تست استرس از شما بگیرد تا بداند چه مقدار ورزش برای بدن شما خطری ندارد.

همچنین از پزشک بخواهید، علائم هشداردهنده حمله قلبی در حین ورزش کردن را برای شما بگوید.

ورزش منظم به مقدار 3 تا 5 بار در هفته و هر بار 3 تا 35 دقیقه به تقویت قلب و بهبود سلامتی بدن کمک می کند.

 

بره توانبخشی

بسیاری از بیمارستان ها بره های توانبخشی دارند. این بره ها دارای فواید زیر می باشد:

– سرعت بهبودی شما را سرعت می بخشد.

– شما با پزشک متخصص بیماری های قلبی این بره را انجام می دهید. او به شما تغییرات مثبت در زندگی را یادآور می کنند و این تغییرات به محافظت و تقویت قلب کمک خواهد کرد.

– فعالیت هایی را انجام می دهید که عملکرد قلب را بهبود می دهد و ضربان قلب را کم می کند.

شما با استفاده از این بره ها می توانید از بروز عوارض و یا مرگ ناشی از حمله قلبی بکاهید.

 

بره های بازتوانی قلبی از سه قسمت تشکیل شده است:

1-  انجام ورزش های مخصوص

2- شناخت عوامل خطر حمله قلبی و کاهش آنها

3- مقابله با استرس، عصبانیت و افسردگی

 

حمله قلبی نشانه آن نیست که زندگی نکنید و کارهایی را که دوست دارید انجام ندهید، بلکه نشانه آن است که حفظ سلامتی جسم و روحتان را در اولویت کارهایتان قرار دهید.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

مطالبی متعدد درباره بیماری های قلبی 

علائم حمله قلبی چیست؟

سکته قلبی در زنان کشنده‌ تر است

برخورد با اولین سکته قلبی

بیماری قلبی در زنان

افزایش بیماری‌ های قلبی در زنان شاغل

ارتباط خستگی مفرط و بی خوابی با بروز حمله قلبی در زنان

3 بیماری شایع در خانم ها

در واقع بارداری دوران پر از استرسی برای زنان است زیرا آن ها مسئولیت حمل و نگه داری یک انسان دیگر را در شکم شان دارند. البته این را هم می دانیم که این دوران باعث به وجود آمدن برخی از مشکلات برای هم می شود. حتی اگر زن بارداری در طول زندگی خود هرگز دچار حمله ی قلبی نشده باشد ممکن است در طول بارداری این احتمال برایش به وجود آید. اگر شما هم باردار هستید حتما ادامه ی مطلب را دنبال کنید تا راجع به سکته قلبی در زنان باردار بدانید.

پره اکلامپسیا نوعی اختلال در دوران بارداری است و دلیل آن فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار مادر است. این مشکل مانند اکلامپسی ( تشنج در زنان باردار ) موجب حملات ناگهانی، حالت اغما و حتی مرگ می شود. پره اکلامپسیا خطر سکته ی قلبی را در طول دوران بارداری افزایش می دهد. زیرا داشتن فشار خون بالا به علاوه ی این مشکلات استرس و فشار قلب را می کند. از میان ۱۲ زن باردار حداقل ۱ نفر به این مشکل دچار می شود که خطر سکته ی قلبی و فشار خون بالا را در آنان تا ۴ برابر افزایش می دهد. مشکل شوکه کننده این است از بین ۳ نفری که به این مشکل دچار شدند ۲ نفر شان جان خود را بخاطر بیماری های قلبی عروقی بعد از دست دادند.

بخوانید: تاثیر آلاینده‌های موجود در هوای آلوده بر زنان باردار

علائم سکته قلبی در زنان باردار

اگرچه این نوع دیابت بعد از تولد نوزاد بهبود پیدا می کند اما باز هم خطر برگشتن آن وجود دارد. تحقیقی که به مدت ۲۰ سال بر روی ۸۹۸ زن بین سن ۱۸ الی ۳۰ صورت گرفت نشان داد که دیابت حاملگی بعد ها موجب ۲ نوع دیابت دیگر و تصلب شرایین زیر بالینی و افزایش قند و کلسترول خون می شود. پس حتی اگر دیابت حاملگی تان بعد از زایمان هم بهبود یافت مراقب باشید که همچنان خطر آن در کمین شما است.

شرایط فوق باعث می شود خون های تغذیه رسان به مغز ها ( سرخرگ کاروتید ) تنگ شوند و در این صورت خون را با فشار بیشتری پمپاژ کنند. البته عوامل دیگر هم در سکته ی دخیل هستند مانند انسداد شرایین اکلیلی قلب، سابقه ی تصلب شرایین در خانواده، افزایش چربی بدن، فشار خون بالا، دیابت ، استعمال دخانیات در بارداری و کلسترول بالا و تنگ شدن سرخرگ ها پمپاژ خون به رگ های کوچک تر را سخت تر می کند. و محدودیت رگ ها در پمپاژ خون شما را در معرض سکته ی قلبی قرار می دهد.

این شرایط به طوری است که دیواره های رگ تخریب شده و جلوی جریان خون را می گیرد. این اتفاق در زنانی که باردار نیستند بسیار نادر است اما در زنان باردار ممکن است رخ دهد. پس این هم مشکل دیگری است که باید آن را جدی گرفت.

داشتن مشکل جزئی در ریتم ضربان در دوران بارداری به دلیل وارد شدن فشار به قلب تا حدی طبیعی است. اما چنان چه این مشکل جدی شد نیاز به مصرف دارو دارید و اگر باز هم به صورت بدتری ادامه پیدا کرد حتما پیگیر آن باشید زیرا احتمال سکته ی قلبی وجود دارد.

بخوانید: مصرف قرص‌ های ضدبارداری احتمال سکته قلبی را افزایش می‌ دهد

وقتی که حجم خون موجود در رگ ها بیش از اندازه زیاد شود موجب نارسایی قلب می شود. و همچنین شرایطی که ماهیچه های قلب ضعیف می شوند و اندازه ی قلب بزرگ تر می شود، قلب توانایی خون رسانی به اعضای بدن را از دست می دهد و در نتیجه موجب سکته قلبی می شود.

طبق مطالعات کلینیک مایو میزان دچار شدن زنان باردار به حمله ی قلبی در سال های ۲۰۰۲ الی ۲۰۱۴ حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است. این کلینیک بر روی ۴۹ میلیون مورد زاد و ولد که در بیمارستان بایگانی شده است مطالعه کرده است. آن ها متوجه شدند که ۱۰۶۱ نفر از مادران باردار در هنگام زایمان دچار حمله ی قلبی شدند، ۹۲۲ نفر حتی قبل از زایمان به علت حمله ی قلبی در بیمارستان بستری بودند و حدود ۲۳۹۰ نفر دو ماه بعد از زایمان دچار حمله ی قلبی شدند.

محققان ان وای یو گفته اند که میزان حمله ی قلبی زنان باردار تا حدی زیاد شده است که اکثر آن ها تصمیم می گیرند که دیر تر بچه دار شوند. اما زنان باردار بین ۳۵ تا ۳۹ سال پنج برابر از زنان بارداری که در ۲۰ سالگی خود هستند در معرض خطر حمله ی قلبی هستند. و همچنین این خطر در ۴۰ سالگی ۱۰ برابر افزایش پیدا می کند. زیرا بارداری یک آزمایش سخت مقاومت در برابر فشار و استرس است و مشکلات جانبی مانند مشکلات قلبی را ناگهان آشکار می کند.

مهم ترین و رایج ترین نشانه های سکته ی قلبی موارد زیر هستند: • درد قفسه ی سینه اصلی ترین نشانه ی سکته ی قلبی است. که معمولا فرد احساس فشار، سنگینی و درد و سوزش بر روی قفسه ی سینه اش حس می کند. این احساس درد ممکن است حالت تیر کشیدن داشته باشد یا یکنواخت باشد و یا این که فشار زیادی را روی قفسه ی سینه تان حس کنید. • احساس گیجی و منگی، عرق سرد و حالت سرگیجه علائمی هستند که به همراه تنگی نفس، تهوع و استفراغ هم بروز می دهند. حتی برخی از زنان گفته اند که در مناطق گردن، پشت، گلو، فک و شکم هم احساس درد می کردند. • کم آوردن و خسته شدن موقع انجام فعالیت های روزمره هم از دیگر نشانه ها است. حتی ممکن است بالا رفتن از پله ها هم سخت و خسته کننده شود و دچار تنگی نفس شوید. • تنگی نفس یا به سختی نفس کشیدن هم از نشانه ی دیگر نارسایی قلبی است. • ممکن است به مدت طولانی و روزمره احساس ناخوشی و کسالت کنید که تا بحال آن را تجربه نکرده اید. برخی ممکن است اول در قفسه ی سینه شان احساس درد کنند و یا احساس خستگی شدیدی کنند و سپس در چند ساعت بعد دچار حمله ی قلبی شوند. دقت کنید که شناسایی سکته ی قلبی که هنگام انجام کاری پیش می آید ممکن است غلط انداز باشد زیرا ممکن است شما فکر کنید بخاطر حجم و فشار زیاد فعالیت های روزمره است.

اما چگونه می توانیم خطر جمله ی قلبی در دوران بارداری را کاهش دهیم؟ در مطلب دیگری به طور مفصل به این موضوع میپردازیم.

نظرات و تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید

بخوانید: بهترین سن بارداری چه سنی است؟

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *