علائم ابتلا به کم خونی

علائم ابتلا به کم خونی
علائم ابتلا به کم خونی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

وقتی که شمار سلول‌های قرمز در گردش خون کاهش پیدا می‌کند، موجب کم خونی می‌شود. کم خونی شایع‌ترین اختلال خونی در عموم مردم است. سردرد، درد در قفسه سینه و رنگ‌پریدگی از علائم این مشکل است. کم خونی در سراسر دنیا رایج است. برای نمونه در کشور آمریکا، بیش از ۳ میلیون نفر و در کل دنیا ۱.۶۲ میلیارد نفر به کم خونی دچار هستند. کم خونی اغلب به‌خاطر مداخله سایر بیماری‌ها در عملکرد بدن و ایجاد اختلال ناشی از آنها در تولید سلول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود. علت دیگر آن نیز، تخریب سلول‌های قرمز یا از دست دادن آنها به‌طور غیرعادی در بدن است.

علائم ابتلا به کم خونی

در ادامه تعدادی از نکات مهم و کلیدی درباره کم خونی مطرح شده است:

نشانه بارز تمام انواع کم خونی، خستگی و کاهش سطح انرژی است. نشانه‌های دیگر از این قرار هستند:

در مواردی که کم خونی شدید نیست، علائم خفیف‌ترند یا اصلا علائمی وجود ندارد.

برخی از انواع کم خونی همراه با نشانه‌های زیر است:

بدن ما برای بقا نیاز به سلول‌های قرمز خون دارد. سلول‌های قرمز وظیفه‌ی حمل هموگلبین (پروتئینی پیچیده که حاوی مولکول‌های آهن است) را بر عهده دارند. این مولکول‌ها اکسیژن را از شُش‌ها به سایر نقاط بدن می‌رسانند. برخی از بیماری‌ها و وضعیت‌های خاصی آسیب‌رسان به بدن، سطح سلول‌های قرمز خون را کاهش می‌دهد.

انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد و علتی مشخص برای آن تعریف نشده است. گاهی‌اوقات تشخیص دلیل قطعی و دقیق کم خونی مقدور نیست. در ادامه به دلایل ۳ مورد از شایع‌ترین انواع کم خونی پرداخته شده است:

رایج‌ترین نوع کم خونی، کم خونی ناشی از کمبود آهن، معمولا در این دسته قرار می‌گیرد. علت بروز این مشکل، کمبود آهن به‌واسطه از دست رفتن خون است.

وقتی بدن، خون از دست می‌دهد، شروع به جذب و کشیدن آب بافت‌های خارجی ِ جریان خون می‌کند تا رگ‌های خونی را پُر کند. در نتیجه، سلول‌های قرمز خونی رقیق می‌شوند. از دست رفتن خون به‌شکل حاد و سریع یا مزمن در بدن رخ می‌دهد.

از دست رفتن سریع خون می‌تواند به‌علت جراحی، زایمان، تروما یا پارگی رگ‌های خونی رخ بدهد. از دست دادن خون به‌شکل مزمن در موارد کم خونی شایع‌تر است. این مشکل می‌تواند به‌خاطر زخم‌معده، سرطان یا تومور ایجاد بشود.

دلایل کم خونی به‌خاطر از دست دادن خون شامل موارد زیر است:

مغز استخوان، بافتی نرم و اسفنجی در مرکز استخوان است. وجود این ماده برای تولید سلول قرمز ضروری است. مغز استخوان، سلول‌های بنیادی تولید می‌کند و سلول‌های بنیادی تبدیل به سلول‌های قرمز خون، گلبول‌های سفید و پلاکت می‌شوند.

برخی از بیماری‌ها مانند سرطان خون بر مغز استخوان اثر می‌گذارند و تعداد زیاد و غیرعادی از گلبول‌های سفید تولید می‌شوند. چنین مسئله‌ای تولید طبیعی سلول‌های قرمز خون را دچار مشکل می‌کند.

سایر کم خونی‌هایی که ریشه در کاهش یا نقص سلو‌ل‌های قرمز دارند، از این قرارند:

به‌طور معمول، عمر سلول‌های قرمز خونی در جریان خون، دوره‌ای ۱۲۰ روزه است اما این سلول‌ها می‌توانند زودتر از این زمان تخریب شوند و از بین بروند. کم خونی همولیتیک خودایمنی نمونه‌ای از این کم خونی است و در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه، سلول‌های قرمز را به‌عنوان ماده‌ای ناشناس و خارجی تشخیص می‌دهد و به آنها حمله می‌کند.

همولیز مفرط (تخریب سلول‌های قرمز خون) به دلایل متعددی از جمله موارد زیر رخ می‌دهد:

درمان‌های متفاوتی برای کم خونی وجود دارد. هدف تمام این درمان‌ها، افزایش تعداد سلول‌های قرمز خون و در نتیجه افزایش میزان اکسیژنی است که خون حمل می‌کند. درمان‌ها وابسته به نوع و علت کم خونی متفاوت هستند:

بیش از ۴۰۰ نوع کم خونی تا کنون شناخته شده است. همه این انواع بنا به علت وقوع به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شوند:

انواع کم خونی که در این ۳ گروه کلی جای می‌گیرند نیز از این قرار است:

اگر کم خونی به‌علت کمبود مواد مغذی باشد، تغییر رژیم غذایی مثلا استفاده از رژیم غنی‌شدن با آهن می‌تواند از علائم کم خونی بکاهد. مواد زیر سرشار از آهن هستند:

این مشکل می‌تواند در تمام نژادها و سنین به‌وقوع بپیوندد. بسامد آن در مردان و زنان نیز به یک اندازه است. در هر حال، عوامل زیر موجب افزایش خطر ابتلا به کم خونی می‌شود:

بیماری کم خونی در هر فرد بنا به دلایل وقوع، روند متفاوتی خواهد داشت. بسیاری از انواع کم خونی با تغییر رژيم غذایی بهبود می‌یابند یا می‌توان از آنها در امان ماند. برخی دیگر از انواع این بیماری، مدت‌های مدیدی با فرد باقی می‌مانند و بعضی انواع نیز در صورت رسیدگی نکردن زندگی را تهدید می‌کنند. اگر مدام احساس خستگی و ضعف می‌کنید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

برای تشخیص این مشکل، راه‌های گوناگونی وجود دارد اما رایج‌ترین راه استفاده از آزمایش خون موسوم به CBC یا شمارش کامل خون است. در آزمایش CBC، تعداد و نوع سلول‌های خونی بررسی می‌شوند. مثلا سطح هماتوکریت و هموگلوبین بررسی و نسبت حجم سلول‌های قرمز به حجم کل خون تعیین می‌شود.

این آزمایش وضعیت عمومی سلامت و بیماری‌هایی مانند مشکلات کلیوی یا سرطان خون را مشخص می‌کند. اگر سطح سلول‌های قرمز خون، هموگلوبین و هماتوکریت زیر سطح عادی باشد، احتمال کم خونی در فرد زیاد است. با این حال، چنین نتایجی قطعا نشانگر وجود کم خونی نیستند، زیرا گاهی فرد با وجود اینکه در آزمایشش ارقام پایین‌تر از سطح مؤلفه‌های نام‌برده هستند، اما باز هم سالم است.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

علائم ابتلا به کم خونی

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

آخرین مطالب


علت درد تخمدان و روش های درمان آن

خواص گیاه مورینگا؛ ۲۲ خاصیت اثبات‌شده و عوارض مورینگا

بوتاکس مو چیست؛ نحوه انجام و عوارض آن برای موها

چرا مدیریت داده‌‌ و اطلاعات برای سازمان‌ها حیاتی است؟

معرفی کتاب مائده های زمینی اثر ماندگار آندره ژید

ترین های جهان

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

بهترین فیلم های تاریخی جهان که حقیقت را به شما نمایش می‌دهند

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

به گزارش نبض ما به نقل از جام جم، دکتر بابک بهار فوق‌ تخصص بیماری‌ های خونی درباره عوارض کم خونی پاسخ می دهد:

کم خونی فقر آهن می تواند موجب بیماری های مختلف شود. کاهش هموگلوبین و اکسیژن‌ رسانی گلبول‌ های قرمز به سلول‌ ها عامل بروز کم‌ خونی است.

در پی بروز کم خونی ، علائم ریزش مو، بی‌ قراری، تنگی نفس، کاهش تمرکز، تپش قلب، حساسیت به هوای سرد، درد قفسه سینه، وزوز گوش، سردرد، خشکی زبان، مشکل در بلع، سندرم پای بی‌قرار، ناخن‌ های خشک، پوسته پوسته یا قاشقی بروز می کند.

علائم ابتلا به کم خونی

علائم بیماری کم‌خونی غیر اختصاصی هستند و حتی ممکن است با برخی بیماری‌ ها اشتراک داشته باشند. مثلا تنگی نفس یکی از علائم مشترک بین کم‌ خونی، بیماری‌ های ریوی، قلبی و حتی روانی است، اما کم‌ خونی یک بیماری نیست، بلکه همیشه علامت یک بیماری است.

در صورتی که مقدار هموگلوبین در خانم‌ ها کمتر از ۵/۱۲ و در آقایان کمتر از ۱۴ باشد، در آن صورت فرد دچار کم‌خونی شده است.

با این آزمایش می توان کم خونی را تشخیص داد؟ برای اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید

کم‌ خونی در خانم‌ ها از عوامل طبیعی و فیزیولوژیکی است و اغلب کم‌ خونی ناشی از فقر آهن میان کودکان ۶ تا ۲۴ ماهه و زنان ۱۴تا ۴۳ مشاهده می‌شود اما کم خونی می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد.

عادت ماهانه شدید یا طولانی مدت، بارداری و فیبروم رحم را از دیگر دلایل بروز کم‌ خونی میان خانم‌ ها است.

کم‌خونی می‌تواند نشانه ای از ابتلای فرد به سرطان دهانه رحم، انگل‌ های روده‌ای، خونریزی‌ های گوارشی خوش‌خیم از معده، سرطان روده بزرگ، معده و مشکلات مغز و استخوان باشد، اما کم‌خونی باعث ابتلا به بیماری‌ های مختلف همچون سرطان نمی‌شود.

اولین علائم مشکلات مغز استخوان مخصوصا در بیماران تالاسمی مینور یا ماژور، کم‌ خونی است. در برخی موارد گلبول قرمز به صورت سالم تولید می‌ شود، ولی در جریان خون طول عمرش کم و تخریب می‌شود.

عفونت، بیماری تی‌تی، فاویسم یا بیماری‌های خودایمنی در تخریب گلبول‌ های قرمز نقش دارند.

آسپرین یکی از پرمصرف‌ترین داروهای جهان است که مبتلایان به بیماری‌ های قلبی هر روز طبق تجویز پزشک مصرف می‌کنند. با وجود فواید بسیاری که برای این دارو توصیف می‌شود، مصرف مداوم آسپرین می‌تواند باعث کم‌خونی و در نتیجه تشدید نارسایی قلبی در آنها شود.

مصرف منظم آسپرین در کنار فقر آهن ناشی از تغذیه باعث می‌شود اندازه گلبول‌ های قرمز تغییر کند و کوچک‌ تر از حد معمولی شوند. در صورتی که مبتلایان به بیماری‌ های قلبی با علائمی همچون ضعف و بی‌حالی بیش از حد معمول، رنگ پریدگی، تپش قلب بیش از حد، ریزش مو و زبان قرمز کبابی مواجه بودند، حتما به پزشک خود مراجعه کنند.

علائم کم خونی را نمی دانید. این مقاله را بخوانید

از آنجا که کم‌خونی یکی از نشانه‌ های رایج و منتسب به خانم‌ هاست، معمولا آقایان احتمال ابتلا به آن را نادیده می‌گیرند، در صورتی که هرگاه آقایان با کم‌ خونی مواجه شدند، باید آن را یک علامت جدی برای وجود یک بیماری بدانند.

کم‌ خونی در این افراد می‌تواند نشانه‌ای از پولیپ روده باشد که با کولونوسکوپی قابل تشخیص است. ضمن آن که احتمال ابتلا به سوء تغذیه، انگل‌ های روده‌ای یا تومور نیز وجود دارد. کمبود خفیف اصلا علامت ندارد، اما کمبود آهن متوسط یا شدید باعث بی‌حالی، کم‌ خونی، رنگ پریدگی و ریزش مو می‌شود.

ناخن‌ ها قاشقی و نازک  و خوردن چیز های عجیب و غریب مانند برنج خشک، یخ و کشک تمایل پیدا می‌کنند.

راه‌ های تشخیص و پیشگیری از ابتلا به کم‌خونی بدون شک سوال مشترک همه ماست. انجام آزمایشات دوره‌ای را بهترین و سریع‌ ترین راهکار تشخیص کم‌خونی است. کم‌خونی با یک آزمایش ساده خون (CBC) حتی توسط پزشکان عمومی و خانواده هم قابل تشخیص و درمان است.

بیماری هر چه زودتر تشخیص داده شود، درمان به همان میزان سریع‌ تر، راحت‌ تر و کم‌ هزینه‌تر خواهد بود. مصرف خود سرانه قرص آهن خطرناک است. کمبود آهن در یک خانم ۵۰ ساله می‌تواند ناشی از پولیپ بدخیم روده بزرگ یا سرطان دهانه رحم باشد. در صورتی که مصرف خودسرانه آهن باعث پنهان ماندن علائم بیماری می‌شود.

به همین دلیل قرص آهن به هیچ عنوان نباید قبل از شناسایی علت کم‌خونی و بدون تجویز پزشک مصرف شود.

خانم‌هایی که زایمان طبیعی داشته‌ اند، دو تا سه هفته بعد از گذراندن این مرحله وضعیت آهن خود را بررسی کنند تا دچار کم‌ خونی نشده باشند. کم‌ خونی مادر باعث کاهش آهن شیر می‌شود و این برای تغذیه نوزاد خوب نیست.

علاوه بر مصرف متعادل مواد غذایی حاوی آهن‌، فولیک، پرهیز از خام گیاه‌خواری شدید، مصرف طولانی‌ مدت داروهایی مانند آسپرین و ایبوپروفن، مصرف چای بلافاصله بعد از غذا، استفاده از خشکبار و آجیل مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن دارند نیز ضروری و قابل توجه است.

اختلالات دید، زردی، تورم، درد شکم، کمر یا سینه از دیگر علائم کم‌خونی است که گاهی مرگ در افراد سالمند یا خطر سکته قلبی یا سکته مغزی را افزایش می‌ دهد.

بیشتر افرادی که دچار کم‌خونی خفیف هستند، معمولا متوجه آن نمی‌شوند و فرد دیرتر با علائم کم‌ خونی مواجه می‌شود به همین دلیل متخصصان معتقدند بهترین راه تشخیص زودهنگام کم‌ خونی، انجام آزمایش‌ های دوره‌ای است.

سوءتغذیه میان جوانان شایع‌ ترین دلیل کم‌خونی است. در صورتی که به دنبال غذاهایی با طعم آهن هستید از سبزیجات سبز تیره برگدار، نخود، سویا، گوشت، آجیل، کنگر فرنگی، زردآلو، لوبیا، موز، عدس، آلو بخارا، کشمش، مرکبات، شیر سویا، خربزه، هندوانه و انواع توت‌ ها بیشتر مصرف کنید تا آهن، اسید فولیک، ویتامین‌ های B12 و C بدن را تامین کنید.

مصرف ویتامین C به خاطر نقش آن در جذب آهن بسیار اهمیت دارد. برخی بیماری‌ ها، مکمل‌ های کلسیم، روی، مس و آنتی‌اسیدها، رانیتیدین و امپرازول و ترکیبات مشابه، دارو های درمان پوکی استخوان قهوه، شیر، فیبر بالای غذا نیز جذب آهن را کم می‌کنند.

به همین دلیل رعایت فاصله مناسب استفاده از دارو ها و مواد غذایی بسیار مهم است.

اما اگر به دنبال درمان کم خونی هستید این مقاله را از دست ندهید:

کم خونی چطور درمان می شود؟

روش های تشخیص و درمان سرطان غدد لنفاوی

برای درمان کم خونی چه باید کرد؟

۱۰ علت بالا بودن پلاکت خون در کودکان

علائم هموفیلی ،بیماری از جنس مردان

۱۰علامت افت فشار خون و راههای پیشگیری +ویدئو

علائم ابتلا به کم خونی

علل، درمان و روش تشخیصی جدید عفونت خون

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

دست های من همیشه خیلی سردند می خواهم بدونم آیا این نشانه ی کم خونی است

سلاممن آزمایش خون دادم فریتین خونم ۱ هستش در حالی که نرمالش نوشته بین ۱۱ تا ۲۰۰ قرص آهن تازه شرو کردم به خوردن.کمرم بیشتر اوقات خیلی درد میکنه و پاهامم درد میکنه و سرد هستن کشالهای رانمم درد میکنه من خیلی فراموش کارم و اصلا حوصله ندارم کاری انجام بدم و چربی خونمم ۲۲۱ هستشدختری ۲۲ ساله هستم با تقریبا ۵ کیلو اضافه وزن.موقع عادت ماهیانه خونریزی های شدید و بیشتر خون ها لخته هستندمی خواستم بیینم اینا فقط با قرص آهن رفع میشه

یکی از عنوان های داخل متن >>کم‌خونی نشانه سرطان..به کسی که نشونه کم خونی داره میدونید چه استرسی وارد میشه !!؟میتونستید بگید (( کم خونی و سایر بیماری ها ) بعد داخلش از سرطان میگفتید ،،

با سلام.من دچار کم خونی شدید هستم و پلاکت خونم ۵۰۶هست درد انگشتان پا گزگز شدن ضعف عضلات پا سردرد کم حافظه شدن لک در بدن بخصوص صورت .ممنون میشم کمکم کنید

سلام من خانمی چهل ساله هستم چند ماهی میشه که بعد از عادت ماهانه کمرد درد شدید میگیرم و دو سه هفته طول میکشه در ضمن نوک پام همیشه سرده

دکتر سلام

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ

شایع ترین سرطان در بین زنان

آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

علائم ابتلا به کم خونی
علائم ابتلا به کم خونی
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *