بهترین دارو برای درمان سوزش سر دل

خواص دارویی و گیاهی

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بهترین دارو برای درمان سوزش سر دل

آیا از سوزش معده رنج می‌برید؟ آیا احساس می‌کنید معده‌تان آتش گرفته است؟ اگر با این مشکلات مواجهید، بدانید تنها نیستید. بسیاری از افراد این مشکل را دارند. علاوه بر سوزش معده ممکن است در قسمت بالایی شکم یا پایین قفسه‌ی سینه‌ احساس ناراحتی کنید. نفخ، باد معده، آروغ‌ زدن، احساس سیری زودهنگام و حالت تهوع سایر علائم احتمالی این بیماری هستند. وجود بیش‌ازحد اسید در معده می‌تواند موجب سوزش معده شود. در این مطلب با درمان‌های خانگی برای رفع این مشکل آشنا می‌شوید.

گاستریت (ورم معده)، بازگشت اسید به مری (ریفلاکس گاستروازوفاژیال)، حساسیت‌های غذایی، زخم‌ها، بیماری سلیاک، سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر و عفونت‌های باکتریایی ناشی از هلیکوباکتر پیلوری از علل اصلی سوزش معده هستند.

سایر علل سوزش معده عبارتند از عوارض جانبی برخی داروها، استرس‌های عاطفی، مصرف زیاد نوشیدنی‌های الکلی، مصرف سیگار، چاقی، مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها، مصرف آبی که کلر زیاد دارد و رژیم غذایی ناسب.

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم سوزش معده علل مختلفی دارد. برای انتخاب روش درمانی مناسب، ابتدا باید علت سوزش معده را شناسایی و سپس با پزشک‌تان در مورد روش درمانی مناسب مشورت کنید. برای تسکین درد می‌توانید از درمان‌های خانگی استفاده کنید. حالا با ۱۰ درمان خانگی سوزش معده آشنا شوید.

سرکه‌ی سیب (خواص سرکه سیب) دارویی مناسب برای درمان سوزش معده است. با اینکه سرکه‌ی سیب طبع اسیدی دارد، ولی در معده خاصیت قلیایی پیدا می‌کند و موجب تنظیم سطح اسید معده می‌شود.

سرکه‌ی سیب به گوارش کمک می‌کند و مانع تشکیل اسید اضافی در معده می‌شود. در نتیجه از دردهای معده جلوگیری می‌کند و باعث تنظیم pH معده می‌شود.

جوش شیرین (بی‌کربنات سدیم) درمانی خوب برای مشکلات گوارشی مانند سوزش معده است. جوش شیرین به‌ عنوان ضداسیدی طبیعی، محیط اسیدی معده را خنثی می‌کند و موجب تسکین فوری سوزش معده می‌شود.

توجه: با معده‌ی پُر، جوش شیرین مصرف نکنید و این درمان را بیش از یک هفته ادامه ندهید.

غذاهای دارای پروبیوتیک احساس سوزش معده، درد و ناراحتی ناشی از اسیدیته‌ی بالا و مشکلات دستگاه گوارش را بهبود می‌دهند. پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفیدی هستند که سلامت روده‌ و سلامت کل دستگاه گوارش را افزایش می‌دهند.

مصرف غذاها و نوشیدنی‌های محتوی پروبیوتیک‌ها موجب توازن باکتری‌های مفید دستگاه گوارش می‌شود و از تشکیل اسید اضافی در معده جلوگیری می‌کند.

آب خیارشور سرشار از سرکه است و می‌تواند مانند سرکه‌ی سیب تشکیل اسید را در معده کاهش دهد. مصرف آب خیارشوری که به‌طور طبیعی تخمیر شده‌، راهی مناسب برای دریافت پروبیوتیک‌های غیرلبنی و کاهش احتمال هرگونه عوارض جانبی است.

آب خیارشور نسبت به سرکه طعم بهتری دارد و افراد ترجیح می‌دهند به‌ جای سرکه از آب خیارشور استفاده کنند. اگر اسید معده آزارتان می‌دهد، چند جرعه یا چند قاشق چای‌خوری آب خیارشور را بعد از وعده‌های غذایی‌تان مصرف کنید. می‌توانید به‌ همراه آب خیارشور، خود خیارشور را هم بخورید.

مصرف زنجبیل راهی مناسب برای بهبود سلامت دستگاه گوارش و کمک به درمان انواع مشکلات معده (از رفلاکس یا ترش کردن گرفته تا زخم‌ معده) است.

زنجبیل به افزایش جذب مواد مغذی و هضم بهتر غذا، و نیز به ترشح مخاط در معده کمک می‌کند و تأثیر اسید را بر معده کاهش می‌دهد. در حقیقت زنجبیل اسید معده را خنثی می‌کند.

توجه: ممکن است زنجبیل با داروهای ضدانعقاد و فشار خون بالا تداخل دارویی داشته باشد. بنابراین اگر از این داروها استفاده می‌کنید، پیش از مصرف زنجبیل با پزشک‌تان مشورت کنید.

بابونه درمانی عالی برای خنثی‌ کردن اسید معده است زیرا به کاهش التهاب و خنثی کردن اسیدها کمک می‌کند. بابونه می‌تواند خطر بروز زخم‌ها را نیز کاهش دهد.

استرس‌ها از عوامل تشدید رفلاکس هستند. بابونه با کمک به کاهش استرس‌، از ترش‌ کردن و رفلاکس معده جلوگیری می‌کند.

توجه: بابونه را روی حرارت نجوشانید. زیرا اجزای فعال آن از بین می‌روند.

آب آلوئه‌ورا خاصیت ضدالتهابی دارد و محتوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه‌ای است که علاوه بر سم‌زدایی بدن، گوارش را بهبود می‌بخشند.

براساس مطالعه‌ای که نتایج آن در سال ۲۰۱۵ در مجله‌ی طب سنتی چینی به‌ چاپ رسید، آب آلوئه‌ورا علائم رفلاکس اسیدی را بدون هرگونه عوارض جانبی کاهش می‌دهد. آب آلوئه‌ورا با خاصیت ضدالتهابی‌اش تولید اسید را کاهش می‌دهد.

توجه: اگر ناراحتی معده دارید، از آب آلوئه‌ورا استفاده نکنید.

جویدن آدامس بدون‌شکر راهکاری ساده برای مبارزه با سوزش معده است. جویدن آدامس، ترشح بزاق دهان را افزایش می‌دهد. بزاق خاصیت قلیایی دارد. وقتی آب دهان را قورت می‌دهید، خاصیت قلیایی آن اسید معده را خننثی می‌کند و فورا سوزش معده را تسکین می‌دهد.

براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۱ در مجله‌ی بیماری‌های گوش، حلق و بینی به چاپ رسید، جویدن آدامس تاثیرات مثبتی بر pH دهان و مری دارد و می‌تواند درمانی طبیعی برای جلوگیری از رفلاکس و ترش‌ کردن باشد.

براساس مطالعه‌ی دیگری که در سال ۲۰۰۵ در مجله‌ی تحقیقات دندانپزشکی به چاپ رسید، مصرف آدامس بدون شکر نیم ساعت پس از صرف غذا می‌تواند رفلاکس اسید گوارشی پس از صرف غذا را کاهش دهد.

پس از وعده‌های غذایی یک آدامس بدون‌ شکر را ۳۰ دقیقه بجوید تا با کاهش اسید، از سوزش معده و سینه جلوگیری کنید. از مصرف آدامس‌های محتوی شکر یا طعم‌دهنده‌ی نعناع خودداری کنید.

موز سرشار از فیبر است و سرعت گوارش را افزایش می‌دهد. بنابراین با کاهش اسید معده از سوزش معده جلوگیری می‌کند. در حقیقت موز نوعی ضداسید طبیعی است که مانند محافظی در مقابل رفلاکس اسیدی عمل می‌کند. پتاسیم موجود در موز نیز تولید اسید معده را کنترل می‌کند.

نارون قرمز (دردار) با خاصیت ضدالتهابی‌ خود لایه‌ای روی دیواره‌ی مری و معده ایجاد می‌کند و مانند مانعی در برابر اسید عمل می‌کند. نارون قرمز، روده را نیز به تولید مخاط تحریک می‌کند. این امر می‌تواند به محافظت در برابر زخم‌ها و اسید اضافه کمک کند.

توجه: بدون مشورت با پزشک به کودکان نارون قرمز ندهید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

بهترین دارو برای درمان سوزش سر دل

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

خیلی خیلی مفید دستتون درد نکنه از درد معده مدتی بود ممیردم .با اینا زدم پستش رفت که رفت

خواص خوراکی ها

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

خواص شنبلیله؛ ۱۳ خاصیت درمانی، نحوه‌ مصرف و عوارض جانبی

برگزاری جلسات به روش اساتید هاروارد؛ کتابی راهگشا برای مدیران و صاحبان کسب‌وکار

روانشناسی ایجاد انگیزه؛ ۱۲ راهکار برای اینکه همین الان باانگیزه شوید

خودنظم‌دهی؛ چطور اهداف بلندمدت‌مان را فدای لذت‌های کوتاه‌مدت نکنیم؟

۶ مزیت به‌کارگیری تبلیغات بنری آنلاین نسبت به بنرهای سنتی

درمان التهاب لثه؛ انواع درمان‌های خانگی و روش‌های پیشگیری

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

خوشمزه ترین غذاهای دنیا که هر گردشگری را شیفته خود خواهند کرد


عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

بهترین انیمه های جهان که تمام گروه‌های سنی را به خود علاقه‌مند می‌کنند


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

در این زمینه سئوالاتی را از آقای دکتر حمید واحدی، فوق تخصص بیماری‌های دستگاه گوارش و کبد پرسیده اند و ایشان پاسخ داده اند.

بهترین دارو برای درمان سوزش سر دل

سوزش سردل، ناشی از برگشت اسید معده به قسمت تحتانی مری و تحریک و ایجاد التهاب در این ناحیه می‌باشد.

تصویر بالا نشان می دهد که چگونه اسید و محتویات معده به سمت بالا و ابتدای مری برمی گردند( با کلیک کردن بر روی تصویر می توانید به شکل واضح و بزرگ آن را مشاهده کنید).

مکانیسم‌های متعددی را علت ایجاد کننده سوزش سردل می‌دانند. مهم‌ترین عامل را ریفلاکس یا برگشت مواد اسیدی معده به سمت بالا مطرح می‌کنند. ولی معروف‌ترین و مقبول‌ترین علت را می‌توان ناشی از شل شدن موقت اسفنکتر (دریچه) قسمت تحتانی مری، بیان کرد. از مشخصات این بیماری، احساس سوزش در پشت جناغ و محوطه دهان، بدون زور زدن یا تقلامی باشد.

بیمار صبح‌ها پس از بیدار شدن از خواب، احساس بد طعمی و بدمزگی در داخل دهان دارد.

این عارضه در افراد چاق  و نیز در افرادی که  سیگار می‌کشند، یا الکل مصرف می‌کنند، و یا عادات غذایی خاص دارند، شایع‌تر می‌باشد. به‌علاوه مصرف برخی داروها نیز می‌توانند زمینه ‌ساز این حالت باشد. در نهایت کسانی که دچار “هرنیا هیاتال” یا “فتق”  (نوعی بالا کشیدگی معده از سوراخ دیافراگم مری به داخل محوطه قفسه سینه) هستند، نیز معمولاً از این عارضه رنج می‌برند. ولی می‌تواند، هیچ‌کدام از مواد ذکر شده وجود نداشته باشد، ولی فرد به سوزش سر دل مبتلا گردد.

غذاهای حجیم و آبکی (مثل آب گوشت یا آش) به علت اتساع معده می‌توانند، باعث تشدید این حالت شوند. از سوی دیگر مصرف غذاهای چرب، پرادویه و پرفلفل، نوشابه‌های گازدار، مصرف مایعادت فراوان همراه غذا، نوشیدن چای (خصوصاً پررنگ) بعد از غذا، قهوه ، نسکافه، مصرف زیاد کاکائو و شکلات‌های کاکائویی،پیاز و عرق نعناع نیز از علل تشدید کننده مشکل بیماران محسوب می‌شوند.

در درمان بیماری ابتدا لازم است، تغییراتی در شیوه زندگی و عادات غذایی  بیماران با توصیه‌های انجام شده، داده شود. در بسیاری از بیماران تنها با انجام همان نکات کوچک و بدون هیچ درمان دیگری می‌توان این بیماری را کنترل کرد. درمان دارویی مرحله دوم درمان است. مسلماً توأم کردن درمان دارویی و شیوه مناسب زندگی و غذایی بهترین نتیجه را خواهد داشت. داروهای مصرفی عمدتاً داروهای کاهنده ترشح اسید معده و نیز داروهای افزایش دهنده حرکات رو به جلوی دستگاه گوارش است. در مورد مدت زمان مصرف دارو توسط بیمار، مقدار و زمان مشخصی وجود ندارد. همه بیماران حداقل باید 6- 3 ماه دارو مصرف کنند، به عبارتی در اکثر بیماران لازم است، دارو برای مدت شخصی به دستور پزشک و براساس شرایط بیمار ادامه یابد.

قبل از شروع‌ دارو، بیمار باید در زندگی روزمره خود تغییراتی ایجاد کند.عمده این موارد به قرار زیر است:

الف- کاهش وزن در صورت چاقی، به‌‌خصوص چاقی شکمی

ب- عدم استفاده از لباس‌های تنگ به‌خصوص در ناحیه دور شکم یا کمر

ج- عدم استفاده از دخانیات و الکل

د- عدم مصرف نوشابه‌های گازدار

هـ – عدم مصرف مایعات زیاد مانند آب همراه غذا (بهتر است فرد یک لیوان آب، حداقل نیم ساعت بعد از غذا بنوشد).

و- کاهش حجم و افزایش تعداد وعده‌های غذایی به 6-5 مرتبه در روز

ز- عدم مصرف چای زیاد در طول روز به‌خصوص بعد از غذا

ی- گذاشتن یک بالش بیش‌تر زیر سر هنگام خواب جهت بلندتر قرار گرفتن سر و نیم‌ تنه فوقانی.

ادامه دارد

 سوزش سر دل یا ترش کردن غذا 

 درمان سوزش معده 

 مصرف قهوه و چای پر رنگ در بروز زخم معده نقش دارند 

 مصرف زیاد غذاهای چرب و ادویه‌دار منجر به ورم معده می‌شود 

 گیاهان موثر بر سوء هاضمه 

 روشی جدید برای درمان تنبلی معده 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *