علائم ابتلا به سنگ کلیه

علائم ابتلا به سنگ کلیه
علائم ابتلا به سنگ کلیه

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سنگ کلیه یکی از رایج‌ترین اختلالات دستگاه ادراری است. تخمین زده می‌شود از هر ۱۰ نفر، ۱ نفر این مشکل را در زندگی‌اش تجربه می‌کند. تحمل سنگ کلیه بسیار دردناک و دشوار است. این اختلال می‌تواند خانه‌نشین‌تان کند، انجام امورات روزمره را برای‌تان دشوار و کل هفته‌‌ی شما را خراب کند. سنگ کلیه درد و ناراحتی زیادی ایجاد می‌کند، به همین دلیل بهترین راه، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه است. اگر درمان سنگ کلیه به‌موقع انجام نشود، علاوه بر درد می‌تواند باعث بروز اختلالات کلیوی و از کار افتادن کلیه‌ها شود. در این مقاله با علائم سنگ کلیه و درمان خانگی و طبیعی آن آشنا خواهید شد.

علائم ابتلا به سنگ کلیه

سنگ‌های کلیه رسوبات کوچک و سختی هستند که در داخل کلیه و از موادی که به‌طور طبیعی در بدن وجود دارند، تشکیل می‌شوند. سنگ کلیه می‌تواند باعث ایجاد اختلال در جریان طبیعی ادرار و باعث وَرَم و درد مثانه شود. همچنین ممکن است در اثر تجمع موادی که رسوب کرده‌اند، فرد برای دفع ادرار با مشکل مواجه شود.

آسیب‌های ناشی از سنگ کلیه معمولا موقتی‌اند، اما بعضی از آنها ممکن است دائمی باشند. سنگ کلیه می‌تواند زندگی فرد را به خطر بیندازد و به عمل جراحی فوری نیاز داشته باشد. با مطالعه‌ی ادامه‌ی این مطلب متوجه می‌شوید آیا شما هم علائم سنگ کلیه را دارید یا نه و اگر خدای نکرده به سنگ کلیه مبتلا هستید، برای بهبودتان باید چه خوراکی‌هایی مصرف کنید.

سنگ‌های کلیه، رسوبات سختی از نمک و مواد معدنی هستند که اغلب از کلسیم یا اسید اوریک ساخته می‌شوند. آنها در داخل کلیه تشکیل می‌شوند اما می‌توانند از جایشان حرکت کنند و به سایر بخش‌های دستگاه ادراری بروند.

سنگ کلیه سایزهای مختلفی دارد. برخی به کوچکی نقطه‌ی پایان این جمله هستند – یعنی کسری از سانتی‌متر – اما بعضی می‌توانند تا چند سانتی‌متر هم رشد کنند. برخی سنگ های کلیه ممکن است آن‌قدر بزرگ شوند که تمام فضای کلیه را اشغال کنند.

سنگ‌ کلیه هنگامی تشکیل می‌شود که مقدار بسیار زیادی از برخی مواد معدنی در ادرار شما جمع شود. هنگامی که مایعات کافی مصرف نمی‌کنید، مقادیر بالایی از این مواد در داخل ادرار شما جمع می‌شوند و ادرارتان غلیظ می‌شود. وقتی سطوح مواد معدنی موجود در ادرار زیاد باشد، احتمال تشکیل سنگ کلیه بیشتر خواهد شد.

از هر ۱۱ نفر در ایالات‌متحده تقریبا ۱ نفر به سنگ کلیه دچار می‌شود. سنگ کلیه در مردان، افراد چاق و کسانی که دیابت دارند، شایع‌تر هستند.

سنگ کلیه کوچکی که در کلیه باقی می‌ماند، اغلب هیچ‌گونه علامتی ایجاد نمی‌کند و شما احتمالا تا زمانی که این سنگ وارد حالب‌تان نشود، هیچ‌گونه درد یا مشکلی نخواهید داشت. حالب، لوله‌ای است که ادرار از طریق آن از کلیه به مثانه می‌رود.

سنگ کلیه معمولا بسیار دردناک است. اکثر سنگ‌ها خودبه‌خود و بدون هیچ درمانی از دستگاه ادراری عبور می‌کنند و دفع می‌شوند. بااین‌حال ممکن است شما برای شکستن یا برداشتن سنگ‌هایی که دفع نمی‌شوند، به کمک و مداخله‌ی پزشکی نیاز داشته باشید.

اینها ۸ مورد از علائم و نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهند ممکن است شما سنگ کلیه داشته باشید:

درد سنگ کلیه – که به کولیک کلیوی نیز معروف است – یکی از شدیدترین انواع دردهاست. برخی از افرادی که سنگ کلیه را تجربه کرده‌اند، این درد را با زایمان یا فرورفتن چاقو در بدن مقایسه می‌کنند. این درد آن‌قدر شدید است که هر سال باعث می‌شود بیش از ۱ میلیون نفر به اورژانس مراجعه کنند.

معمولا درد هنگامی آغاز می‌شود که سنگ به‌سوی حالب که بسیار باریک است، حرکت می‌کند. این حرکت موجب یک انسداد (گرفتگی) و وارد شدن فشار به کلیه می‌شود. این فشار، باعث فعال شدن فیبرهای عصبی می‌شود که سیگنال‌های درد را به مغز منتقل می‌کنند.

درد سنگ کلیه اغلب به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود. همان‌طور که سنگ حرکت می‌کند، محل و شدت درد نیز تغییر می‌کند.

درد اغلب حالت موجی دارد، یعنی به‌اصطلاح می‌گیرد و ول می‌کند و وقتی حالب‌ شروع به منقبض شدن می‌کند تا سنگ را به‌سمت مثانه حرکت دهد، این درد شدیدتر می‌شود. هر موج درد ممکن است چند دقیقه طول بکشد، ناپدید شود و سپس دوباره برگردد.

شما این درد را در امتداد پهلو و پشت، زیر دنده‌ها‌یتان احساس خواهید کرد. هنگامی که سنگ از طریق دستگاه ادراری شما به‌سمت پایین حرکت کند، ممکن است این درد به شکم و کشاله‌ی ران‌تان نیز گسترش یابد.

سنگ‌های بزرگ می‌توانند دردناک‌تر از سنگ‌های کوچک باشند اما شدت درد لزوما به اندازه‌ی سنگ مربوط نمی‌شود. حتی یک سنگ کوچک نیز در هنگامی که حرکت کند یا باعث انسداد شود، می‌تواند درد شدیدی ایجاد کند.

هنگامی که سنگ به محل اتصال بین حالب و مثانه برسد، شما در هنگام دفع ادرار احساس درد خواهید کرد. پزشکان به این وضعیت، دیسوری می‌گویند.

این درد می‌تواند تیز یا سوزان باشد. اگر اطلاع نداشته باشید که سنگ کلیه دارید، ممکن است این وضعیت را با عفونت دستگاه ادراری اشتباه بگیرید. گاهی اوقات ممکن است شما به همراه سنگ کلیه، عفونت نیز داشته باشید.

نیاز فوری به دفع ادرار و تکرر ادرار (دستشویی رفتن بیش‌ازحد معمول)، علامت دیگری است که نشان می‌دهد سنگ به طرف بخش پایین‌تر دستگاه ادراری شما حرکت کرده است. ممکن است مجبور شوید به‌سمت دستشویی بدوید یا در طول روز و شب دائما به دستشویی بروید. نیاز فوری به دفع ادرار ممکن است باعث شود که فکر کنید عفونت ادراری دارید، چون این یکی از علائم عفونت ادراری نیز هست.

وجود خون در ادرار، یک علامت رایج در افرد مبتلا به سنگ‌های دستگاه ادراری است. این علامت، «هماچوری» نیز نامیده می‌شود.

این خون می‌تواند قرمز، صورتی یا قهوه‌ای باشد. گاهی اوقات سلول‌های خون آن‌قدر کوچک هستند که بدون میکروسکوپ دیده نمی‌شوند که به آن هماچوری میکروسکوپی می‌گویند. اما پزشک‌تان می‌تواند با یک آزمایش ادرار ساده، وجود خون در ادرار را بررسی کند.

ادرار سالم، شفاف است و بوی تندی ندارد. ادرار ابری یا بدبو می‌تواند نشانه‌ای از عفونت در کلیه‌ها یا بخش دیگری از دستگاه ادراری شما باشد.

یک پژوهش نشان داده است که حدود ۸ درصد از افراد مبتلا به سنگ کلیه حاد، عفونت دستگاه ادراری نیز داشتند.

کدر بودن نشانه‌ی وجود پاس (pus) یا همان گلبول‌های سفید در ادرار است که به آن پیوری می‌گویند. این بو می‌تواند از باکتری‌هایی که باعث عفونت‌های دستگاه ادراری می‌شوند، نشئت بگیرد. همچنین ممکن است این بو به‌خاطر غلیظ بودن بیش‌ازحد ادرار نیز باشد.

گاهی اوقات سنگ‌های کلیه‌ی بزرگ در یک حالب گیر می‌کنند. این انسداد می‌تواند جریان ادرار را کُند یا متوقف کند.

اگر یک انسداد یا گرفتگی در دستگاه ادراری‌تان اتفاق بیفتد، در هر بار فقط می‌توانید مقدار کمی ادرار کنید. قطع شدن کامل جریان ادرار، یک وضعیت اورژانسی است و در این صورت باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

افراد مبتلا به سنگ کلیه معمولا دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شوند. این علائم به‌علت رشته‌های عصبی مشترک بین کلیه‌ها و دستگاه ادراری اتفاق می‌افتد. سنگ‌های موجود در کلیه می‌توانند عصب‌های دستگاه ادراری را تحریک کنند و باعث بهم ریختن معده شوند. همچنین ممکن است این تهوع و استفراغ، عکس‌العملی باشد که بدن شما در واکنش به درد شدید نشان می‌دهد.

تب و لرز نشانه‌ی آن است که شما در کلیه یا بخش دیگری از دستگاه ادراری‌تان، عفونت دارید. این می‌تواند یک عارضه‌ی جدی برای سنگ کلیه باشد. همچنین ممکن است نشان‌دهنده‌ی مشکلات جدی دیگری در کنار سنگ کلیه باشد. در صورت بروز هرگونه تب به همراه درد، فورا به پزشک مراجعه کنید.

تب‌هایی که به همراه عفونت اتفاق می‌افتند، معمولا بالا هستند – ۳۸ درجه‌ی سانتی‌گراد یا بالاتر. تب ناشی از عفونت معمولا با لرز همراه است.

سنگ های کلیه رسوبات سختی از نمک و مواد معدنی هستند که در کلیه‌ها تشکیل می‌شوند و می‌توانند به سمت سایر قسمت‌های دستگاه ادراری حرکت کنند.

سنگ های کلیه باعث علائمی مانند درد، ادرار کردن سخت، ادرار ابری یا بدبو، تهوع و استفراغ می‌شوند.

برخی از سنگ‌ها خودبه‌خود از دستگاه ادراری عبور می‌کنند و دفع می‌شوند اما بقیه‌ی سنگ‌ها به مداخله‌ی پزشکی نیاز دارند و گاهی اوقات لازم است برای شکستن یا برداشتن آنها از امواج صوتی یا جراحی استفاده شود.

اگر هریک از علائم سنگ کلیه را دارید، با پزشک‌تان تماس بگیرید. اگر علائم زیر را داشتید، فورا به پزشک مراجعه کنید؛ چون آنها نشان‌دهنده‌ی عفونت یا یک عارضه‌ی جدی دیگر در دستگاه ادراری هستند:

علائم ابتلا به سنگ کلیه

آمارها نشان می‌دهند احتمال تشکیل سنگ کلیه در افراد زیر بیشتر است:

احتمالا بارها درباره‌ی فواید نوشیدن آب چیزهایی شنیده‌اید. واقعا هیدراته ماندن، مهم‌ترین مسئله است. نوشیدن مقدار زیادی مایعات در عبور سنگ کلیه از دستگاه ادراری، دفع آن و جلوگیری از تشکیل سنگ‌های جدید، بسیار مهم است. مصرف مایعات نه تنها باعث دفع سموم از بدن می‌شود بلکه به حرکت سنگ‌ها و شن‌ها در دستگاه ادراری نیز کمک می‌کند.

اگرچه ممکن است مصرف آب به‌تنهایی، شما را به نتیجه‌ی مطلوب برساند اما اضافه کردن برخی مواد نیز می‌تواند مفید باشد. حتما بلافاصله پس از نوشیدن هر یک از درمان‌های زیر، یک لیوان ۲۰۰ میلی‌لیتری آب بنوشید. این کار می‌تواند به حرکت کردن مواد در درون سیستم ادراری شما کمک کند.

قبل از شروع هریک از درمان‌های خانگی زیر با پزشک‌تان مشورت کنید. او می‌تواند تشخیص دهد آیا درمان خانگی برای شما مناسب است یا اینکه می‌تواند به عوارض بیشتر منجر شود.

اگر در دوره‌ی بارداری یا شیردهی هستید، با احتیاط از این درمان‌های خانگی استفاده کنید. پزشک شما می‌تواند به شما بگوید که کدام یک از موارد زیر ممکن است عوارضی برای شما یا کودک‌تان ایجاد کنند.

افزایش آب مصرفی در هنگام عبور و دفع سنگ کلیه می‌تواند به سرعت بخشیدن به این روند کمک کند. به جای ۸ لیوان آب معمول سعی کنید در هر روز ۱۲ لیوان آب بنوشید.

وقتی سنگ کلیه از دستگاه ادراری‌تان عبور کرد، شما باید به نوشیدن ۸ تا ۱۲ لیوان آب در روز ادامه دهید. کم شدن آب بدن، یکی از عوامل اصلی خطر برای تشکیل سنگ کلیه است و شما باید برای جلوگیری از تشکیل سنگ‌های بیشتر، اجازه ندهید بدن‌تان دچار کم‌آبی شود.

به رنگ ادرارتان توجه کنید. رنگ ادرار باید زرد کم‌رنگ و بسیار روشن باشد. ادرار زرد تیره، نشانه‌ی کم شدن آب بدن است.

شما می‌توانید هر چند باری که دوست دارید، به آب مصرفی‌تان آب لیمو تازه اضافه کنید. لیمو حاوی سیترات است؛ سیترات، یک ماده‌ی شیمیایی است که در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه مؤثر است. همچنین سیترات می‌تواند سنگ‌های کوچک را بشکند و باعث شود که آنها راحت‌تر از دستگاه ادراری عبور کنند. خواص لیمو ترش تنها مربوط به سلامت کلیه نیست، آب لیمو فواید دیگری نیز برای سلامتی دارد، به‌عنوان مثال به مهار رشد باکتری‌ها، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش وزن کمک می‌کند. آب لیمو ترش حتی می‌تواند در از بین بردن اضطراب و بهبود افسردگی هم مؤثر باشد.

ریحان حاوی اسید استیک است که به شکستن سنگ کلیه و کاهش درد کمک می‌کند؛ همچنین سطوح اسید اوریک را پایین می‌آورد و از این طریق، خطر ابتلا به سنگ‌های بعدی را کاهش می‌دهد.

با استفاده از برگ‌های ریحان تازه یا خشک‌شده، دمنوش گیاهی درست کنید و هر روز چند فنجان از آن بنوشید. همچنین می‌توانید ریحان تازه را آب بگیرید یا آن را به اسموتی اضافه کنید. شما نباید هربار بیش از ۶ هفته از آب ریحان استفاده کنید. استفاده‌ی طولانی‌مدت ممکن است به عوارض زیر منجر شود:

سرکه سیب حاوی اسید سیتریک است. اسید سیتریک به حل کردن سنگ کلیه کمک می‌کند. ازجمله خواص سرکه سیب کمک به قلیایی کردن خون و ادرار و افزایش اسیدهای معده است و از این طریق می‌تواند از تشکیل سنگ‌های جدید جلوگیری نماید. سرکه‌ی سیب علاوه بر پاکسازی کلیه‌ها می‌تواند به کاهش درد ناشی از سنگ کلیه نیز کمک کند.

برای بهره‌مندی از این فواید، ۲ قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب را به ۱۷۰ تا ۲۳۰ میلی‌لیتر آب تصفیه‌شده اضافه کنید و این محلول را در طول روز بنوشید.

شما نباید بیش از یک لیوان ۲۳۰ میلی‌لیتری از این محلول را در طول روز مصرف کنید. مصرف سرکه‌ی سیب در مقادیر بالاتر می‌تواند به کمبود پتاسیم و پوکی استخوان منجر شود.

افراد مبتلا به دیابت باید در هنگام نوشیدن این محلول مراقب باشند. آنها باید قند خون خود را در طول روز به‌دقت کنترل کنند.

اگر هریک از داروهای زیر را مصرف می کنید، نباید این محلول را بنوشید:

یکی از خواص آب کرفس این است که سمومی را که در تشکیل سنگ کلیه نقش دارند ازبین می‌برد؛ همچنین به سم‌زدایی بدن کمک می‌کند، بنابراین شما می توانید به‌راحتی سنگ را عبور دهید و دفع کنید.

یک یا چند ساقه‌ی کرفس را در مخلوط‌کن با آب مخلوط کنید و این نوشیدنی را در طول روز بنوشید.

در موارد زیر از این مخلوط استفاده نکنید:

همچنین اگر از داروهای زیر استفاده می‌کنید، نباید این مخلوط را بنوشید:

آب انار می‌تواند به بهبود عملکرد کلیه و همچنین دفع سنگ‌ها و سایر سموم از سیستم بدن کمک کند. از دیگر خواص آب انار این است که سطح اسیدیته‌ی ادرار را کاهش می‌دهد. هرچه سطح اسیدیته‌ی ادرار پایین‌تر باشد، احتمال ابتلا به سنگ کلیه در آینده کمتر خواهد بود.

هیچ محدودیتی برای مقدار آب اناری که می‌توانید در طول روز بنوشید، وجود ندارد. اما اگر داروهای زیر را مصرف می‌کنید، نباید از آب انار استفاده کنید:

آب لوبیا قرمز پخته به سلامت کلی دستگاه ادراری و کلیه‌ها کمک می‌کند و همچنین باعث حل شدن و دفع سنگ کلیه نیز می‌شود. کافی است لوبیا قرمز را در مقداری آب بپزید، سپس آن را آبکش و آبش را جمع کنید و چند لیوان از آن در طول روز بنوشید.

درمان‌های خانگی زیر ممکن است شامل مواد تشکیل‌دهنده‌ای باشند که در حال حاضر در آشپزخانه‌ی شما موجود نیست. می‌توانید آنها را از عطاری‌ها، فروشگاه‌های مواد غذایی سالم یا به‌صورت آنلاین خریداری کنید.

ریشه‌ی قاصدک یک تونیک کلیه است که تولید صفرا را افزایش می‌دهد. این امر به ازبین بردن مواد زاید، افزایش تولید ادرار و بهبود گوارش کمک می‌کند. قاصدک ویتامین‌ A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D و مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن و روی (زینک) دارد.

شما می‌توانید آب قاصدک تازه را بگیرید یا از نوع خشک‌شده‌ی آن به‌عنوان چای استفاده کنید. اگر از قاصدک تازه استفاده می‌کنید، می‌توانید برای بهتر شدن طعم به آن پوست پرتقال، زنجبیل و سیب نیز اضافه نمایید (به این ترتیب از خواص زنجبیل و خواص سیب هم بهره‌مند می‌شوید). ۳ تا ۴ فنجان از آن را در طول روز بنوشید.

بعضی از افراد با مصرف قاصدک یا سایر بخش‌های آن دچار سوزش سردل می‌شوند.

اگر داروهای زیر را مصرف می‌کنید، نباید این مخلوط را بنوشید:

اگر دارو مصرف می‌کنید، قبل از استفاده از عصاره‌ی ریشه‌ی قاصدک حتما با پزشک‌تان مشورت کنید، زیرا می‌تواند با داروهای بسیاری تداخل داشته باشد.

علف گندم حاوی مواد مغذی بسیاری است و مدت‌هاست که برای بهبود سلامت مورداستفاده قرار می‌گیرد. علف گندم، جریان ادرار را افزایش می‌دهد و از این طریق به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند. همچنین حاوی مواد مغذی ضروری است که به پاکسازی کلیه‌ها کمک می‌کنند.

شما می‌توانید ۶۰ تا ۲۳۰ میلی‌لیتر از آن را در طول روز بنوشید. برای جلوگیری از عوارض جانبی، با کمترین مقدار ممکن شروع کنید و به‌تدریج آن را به ۲۳۰ میلی‌لیتر در روز برسانید.

اگر آب علف تازه در دسترس نیست، می‌توانید پودر علف گندم را طبق دستور مصرف کنید.

مصرف علف گندم با معده‌ی خالی می‌تواند احتمال حالت تهوع را کاهش دهد و در برخی موارد ممکن است به بی اشتهایی و یبوست منجر شود.

دم اسب، جریان ادرار را افزایش می‌دهد و از این طریق به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند؛ همچنین می‌تواند در تسکین التهاب و تورم نیز مؤثر باشد. این گیاه دارای خواص ضدباکتری و آنتی‌اکسیدانی نیز هست که به سلامت کلی دستگاه ادراری کمک می‌کند.

با این حال «کلینیک کلیولند» در مورد استفاده از آن هشدار می‌دهد. شما نباید این گیاه را در هر دوره، بیش از ۶ هفته مصرف کنید. در غیر این صورت ممکن است به عوارض جانبی مانند تشنج، کمبود ویتامین‌های گروه B و ازدست دادن پتاسیم منجر شود.

اگر داروهایی مانند لیتیوم (لیتان)، دیورتیک‌ها یا داروهای قلب مانند دیگوکسین را مصرف می‌کنید، نباید از گیاه دم اسب استفاده کنید. دم اسب برای کودکان و زنان باردار یا شیرده توصیه نمی‌شود. دم اسب حاوی نیکوتین است و اگر شما از چسب نیکوتین استفاده می‌کنید یا سعی دارید سیگار را ترک کنید، نباید آن را مصرف کنید.

همچنین در موارد زیر نیز نباید از این گیاه استفاده کنید:

اگر نتوانستید سنگ کلیه را در عرض۶ هفته دفع کنید یا اگر علائم شدیدی مانند موارد زیر را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید:

پزشک‌تان بررسی خواهد کرد که آیا شما برای کمک به دفع سنگ کلیه به دارو یا هر نوع درمان دیگری نیاز دارید یا نه.

اگرچه دفع سنگ کلیه دردناک و ناخوشایند است اما انجام آن به‌تنهایی و بدون کمک پزشکی، ممکن است. شما می‌توانید برای کاهش درد از مُسکن‌های بدون نیاز به نسخه استفاده کنید. این مسکن‌ها عبارتند از استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (ادویل) یا ناپروکسن (Aleve).

حتما درمان‌تان را تا دفع کامل سنگ کلیه ادامه دهید. الکل ننوشید. هنگامی که سنگ کلیه را دفع کردید، می‌توانید آن را نگه دارید و برای آزمایش نزد پزشک ببرید. برای نگه داشتن سنگ، شما باید ادرارتان را صاف کنید؛ برای صاف کردن ادرار می‌توانید از کاغذ صافی یا گاز استریل استفاده کنید. پزشک قادر است نوع سنگ کلیه شما را تشخیص دهد و با توجه به آن، برای شما یک برنامه‌ی پیشگیری هدفمند تنظیم کند.

شما می‌توانید این درمان‌ها را به رژیم درمانی معمول‌تان اضافه کنید و حتی پس از دفع سنگ کلیه نیز به مصرف آنها ادامه دهید. این کار می‌تواند در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه مؤثر باشد اما همیشه قبل از مصرف داروها یا گیاهان با پزشک‌تان مشورت کنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9000تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

باسلام و احترام
درمورد اینکه وقتی درد کلیه همراه با استفراغ باشه ولی چرا سنگ دفع نمیشه هم توضیح بفرمائید.مچکر از مطالب مفیدتون

با سلام ممنون بابت مطالب عالی شما

کاش درباره بهبودشم یه چیزی مینوشتید
مثلا دلستر تلخ خوردن و یه یک سری ورزش ها
ممنون

سلام دوست عزیز
برای آشنایی با روش‌های درمان سنگ کلیه، می‌تونید به این مقاله مراجعه کنید:
درمان سنگ کلیه با ۵ روش خانگی و موثر

سلام بر شما سرکارخانم محمدی عزیز . مقاله ای که گذاشتید برای بنده باز نشد لطفا در صورت امکان آنرا به ایمیل بنده ارسال فرمائید. ممنون و متشکرم.

درود جناب سعیدی
اگر براتون امکان‌پذیره لطفا بفرمایید با چه خطایی مواجه شدید و از چه مرورگر و دستگاهی استفاده می‌کنید تا بتونیم مشکل رو هرچه سریع‌تر برطرف کنیم.
توی قسمت سرچ سایت (بالای صفحه ذره‌بین سمت چپ) اگر کلیدواژه‌ی «درمان سنگ کلیه» رو سرچ کنید میتونید به اون مقاله‌ دسترسی داشته باشید.

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

آخرین مطالب

کتاب بهانه ممنوع؛ اثری از وین دایر برای رسیدن به موفقیت

قرص باکلوفن چیست؛ عوارض و تداخل دارویی آن چگونه است؟

ماساژ ریلکسی با ۵ روش ساده اما معجزه‌آسا

۱۰ مزیت قصه گویی برای کودکان؛ نکات مهمی که باید بدانید

سردرد صبحگاهی و مهم‌ترین دلایل آن

ترین های جهان

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

محبوب‌ ترین نژاد گربه؛ ۱۰ گربه پرطرفدار در سراسر دنیا

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز


تحمل سنگ کلیه بسیار دردناک می باشد و تشخیص آن توسط خود فرد بسیار دشوار است، مگر اینکه بدانید چه علائمی دارد. در زیر به برخی از مهمترین علائم و نشانه‌های سنگ کلیه اشاره می‌کنیم.




علائم ابتلا به سنگ کلیه



هرکسی که تا به حال دچار سنگ‌کلیه شده باشد، می‌داند که چقدر این مشکل دردناک است. در واقع، درد آن تقریباً شبیه به وضع‌حمل است. سنگ‌کلیه دردی دارد که شما را به زانو درمی‌آورد، تا حدی که حتی نمی‌توانید خود را به بیمارستان برسانید.

 

با اینکه برخی از مُسکن‌ها می‌توانند به طور موقت درد آن را التیام بخشند، اما فرد مبتلا به سنگ‌کلیه باید برای درمان دائمی، روزهایی را با نوشیدن مایعات و احتمالا جراحی سر کند.

 

ایجاد تغییر دائمی در رژیم‌غذایی و سبک زندگی لازم است و ممکن است مشکل تا پایان عمر فرد چندین مرتبه بازگشت کند.

 

پیشگیری بهترین راهکار برای مقابله با سنگ‌کلیه است، اما ژنتیک و جنسیت معمولاً نقش بسیار مهمی در ایجاد سنگ‌کلیه دارند.

 

معرفی علائم و نشانه‌های سنگ‌کلیه چندان قطعی نیست، زیرا ممکن است دچار چند تا از علائم اصلی آن شوید.

این نشانه‌ها و علائم، هشداری برای افراد عادی است تا بتوانند سنگ‌کلیه را در خود تشخیص دهند و هیچوقت نمی‌تواند جایگزین تشخیص قطعی پزشک باشد.

 

اگر دچار دردی بی‌امان و سخت شدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. نباید صبر کنید تا حمله اصلی شروع شود. یک آزمایش ادرار ساده می‌تواند خیلی زود مشکل سنگ‌کلیه را مشخص کند.

 

نشانه‌ها و علائم مهم سنگ‌کلیه

1- درد آهسته و شبیه به دندان‌درد که از ناحیه کمر و لگن آغاز می‌شود. این می‌تواند اولین نشانه وجود مشکل در شما باشد. درد می‌تواند مداوم یا متناوب باشد و گاهی بیاید و برود. به‌ندرت پیش می‌آید که به طور کل از بین برود.

ممکن است تصور کنید که با مصرف داروی مسکن دردتان از بین می‌رود. ولی بعد از چند ساعت یا چند روز، شدت درد بیشتر شده و محل آن نیز مشخص‌تر می‌شود. برخی مبتلایان در ناحیه کلیه خود احساس فشار مشخصی می‌کنند، گویی ادرارشان می‌خواهد از مانعی بگذرد. با اینکه این درد قابل‌تحمل است، اما هیچوقت نباید آن را نادیده بگیرید.

 

2- تب، بی‌حوصلگی و درد. در کنار درد کمر، مبتلایان بسیاری دچار حس خستگی و بی‌حوصلگی می‌شوند. حتی ممکن است تب و لرز هم کنند. فرایند فکری شما کندتر شده و سطح انرژیتان شدیداً پایین می‌آید. ممکن است واقعاً تب داشته باشید یا نداشته باشید، اما دچار حالت‌ تهوعی می‌شوید که معمولا با سرماخوردگی و معده‌درد همراه است. راه رفتن برایتان سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود و این درد انجام کارهای روزمره را برایتان غیرممکن می‌سازد. برای بالا بردن دستانتان به بالای سر یا بلند شدن از حالت خمیده، مشکل خواهید داشت.

 

3- وجود خون در ادرار. در طول این مدت باید ادرارتان را بررسی کنید. ممکن است اثری از خون در ادرارتان بیابید، یا خود ادرار ممکن است رنگی غیرعادی پیدا کند.

اگر رنگ ادرارتان نارنجی پررنگ شده بود، احتمالاً آب بدنتان کم شده است. وجود خون در ادرار نشانه هشداردهنده ای است. تیره بودن رنگ ادرار همراه با درد تیز و شدید در ناحیه کلیه می‌تواند پرچم قرمزی برایتان باشد که به پزشک مراجعه کنید. در مورد علائم خفیف‌تر، باید به طور قابل‌ملاحظه‌ای مصرف آب خود را افزایش دهید. اگر این موجب کمتر شدن علائم خفیف نشد و هنوز ترشحات غیرعادی ادرار داشتید، به پزشک مراجعه کنید.

 



4- دردهای تیز و سوزن‌سوزن شدن در یک طرف کمر. اگر یک دفعه احساس درد شدیدی به شما دست داد، گویی که شکمتان را از داخل بریده و باز کرده باشند، احتمالاً دچار حمله سنگ‌کلیه شده‌اید. درد شما در این مقطع دو برابر می شود و نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارید. این دردناک‌ترین قسمت بیماری است و حتی از بیرون آمدن خود سنگ کلیه هم دردناک‌تر است. اگر در مطب پزشک یا اورژانس بیمارستان نشسته‌اید، بلافاصله تقاضای رفتن نزد پزشک را کنید.

بدون داروهای مسکن، دچار دردی شدید و مداوم از جانب کمرتان خواهی شد که به سمت شکمتان کشیده می‌شود. بسیاری از مبتلایان با قرار گرفتن در حالت‌های بسیار خاص احساس راحتی بیشتری می‌کنند و برای برخی نیز خوابیدن روی زمین یا نشستن روی صندلی کمی آرامش‌بخش است. اما وقتی داروی مسکن را دریافت کنید، علائم قابل‌تحمل‌تر خواهند شد.

 

راه های درمان سنگ کلیه

اولین روز شما در بیمارستان با آزمایشات و تست‌های ادرار و سونوگرافی می‌گذرد.

تست ادرار وجود خون را در ادرار تایید کرده و نشاندهنده انسداد احتمالی کلیه خواهد بود.

سونوگرافی محل سنگ و اندازه نسبی آن را نشان می‌دهد.

برای ثابت نگه داشتن مقدار آب بدن، احتمالا تزریق سرم انجام می‌گیرد و رژیم‌غذایی نیز به موادغذایی غیر از لبنیات و مایعات بدون کافئین محدود خواهد شد.

بعد از گذشت یک تا دو روز استراحت، پزشک بر حسب نتایج آزمایشات، اقدامات مختلفی را تجویز می‌کند.‌

علائم ابتلا به سنگ کلیه

اما خیلی از بیماران هم به این خوش‌شانسی نیستند. برای این افراد، پزشک استفاده از ابزار سنگ‌شکن که سنگ را به قطعات کوچک‌تر و قابل دفع می‌شکند، تجویز می‌کند.

آخرین راه درمان جراحی است که از کاتتر بر روی مجرای خروجی مثانه استفاده می‌شود و یک ابزار قلاب شکل سنگ را گرفته و بیرون می‌کشد. ندرتا نیاز به جراحی باز می‌شود که از طریق آن سنگ از یک برش کوچک روی بدن، بیرون کشیده می‌شود.

اگر همه چیز خوب پیش برود، باید بعد از یک هفته به حالت عادی برگشته و بهبود یابید. پزشک به شما توصیه خواهد کرد تا حد امکان از نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌دار استفاده نکنید و مصرف کلسیم خود را نیز در شب کاهش دهید.

باید به خاطر داشته باشید که بیشتر آب بنوشید و از فعالیت‌های شدید بدنی که ممکن است موجب تعریق و از دست رفتن آب بدن شود خودداری کنید.

وقتی یکبار دچار سنگ‌کلیه شوید، احتمال ابتلای دوباره شما بیشتر خواهد بود. اگر می‌خواهید این اتفاق برایتان تکرار نشود، باید با دقت به توصیه‌های پزشک تان عمل کنید و آنها را نادیده نگیرید.

 

توصیه ها

با اینکه خانم‌ها هم به همان میزان آقایان ممکن است دچار سنگ‌کلیه شوند، اما تعداد مردانی که دچار سنگ‌کلیه می‌شوند بیشتر است. برخی محققان باور دارند که سابقه خانوادگی مشکلات کلیوی می‌تواند به طرز قابل توجهی احتمال ایجاد آن را افزایش دهد.

هر گونه سابقه خانوادگی که نشان دهنده سنگ‌کلیه باشد را در خود بررسی کنید. پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. اگر می‌دانید که سنگ‌کلیه در خانواده‌تان موروثی است، حتماً از اقدامات پیشگیرنده مناسب، مثل افزایش مصرف مایعات بدون قند و کافئین و خودداری از مصرف بیش از حد لبنیات مخصوصاً در شب، استفاده کنید.

هیچوقت عمدا بدنتان را به مرز کم‌آب شدن نکشانید که ممکن است در اثر ساعات طولانی کار بدنی یا صرف زمان زیاد در هوای گرم ایجاد شود. همیشه حین کار، یک بطری آب همراه خود داشته باشید.

افرادی که در معرض درد سنگ‌کلیه هستند،هیچگاه نباید از دو چیز دور بمانند: یکی آب آشامیدنی و دیگر دستشویی. نگه داشتن ادرار به مدت طولانی برایتان ایجاد مشکل می‌کند.

بخش سلامت تبیان



 

مطالب مرتبط:

تشخیص و درمان سنگ های کلیوی

پیشگیری از تشکیل سنگ های کلیوی

سلامت کلیه ها خیلی مهم است

بزرگ ترین سنــگ کلیــه به اندازه نـارگیــل

راه حل هایی ساده برای جلوگیری از ابتلا به سنگ كلیه

همه چیز درباره سنگ کلیه

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

سلامت نیوز: گاهی اوقات علائم سنگ کلیه به هیچ وجه بروز نمی کند، بنابراین حتی شما نیز از وجود آنها بی اطلاع هستید.این شرایط، زمانی روی می دهد که سنگ کلیه در بالای لگنچه کلیه جای می گیرد. اما هنگامی که سنگ کلیه وارد حالب می شود، علائم آن ظاهر می شود؛ زیرا ممکن است مانع تخلیه ادرار از کلیه شود. درد احتمالا درد، بارزترین علامت سنگ کلیه است. درد کلیه که نوعی درد انقباضی است، در هنگام شروع انقباض عضلات دیواره حالب احساس می شود. درد صرفا یک واکنش طبیعی نسبت به تلاش سنگ کلیه برای رسیدن به ناحیه مثانه است. ممکن است این درد از کمر تا کشاله ران احساس شود و می تواند در پهلو یا وسط شکم وجود داشته باشد که به محل قرار گرفتن سنگ بستگی دارد. از طرفی، درد می تواند به ناحیه کشاله ران نیز برسد. ممکن است عبور سنگ از کلیه به سمت مثانه، تجربه ای بسیار طاقت فرسا باشد که به اندازه سنگ بستگی دارد. راه های گوناگونی برای رد شدن سنگ کلیه در هنگامی که تشخیص داده یا شناسایی شده است، وجود دارد. دامنه درمان سنگ کلیه از درمان های خانگی تا روش های جراحی است. افزایش دفع ادرار یا عدم توانایی در دفع ادرارممکن است علائم سنگ کلیه در هنگام حرکت سنگ کلیه از حالب به داخل مثانه بروز کند. علائم سنگ کلیه مورد به مورد متفاوت است. ممکن است برخی از افراد مبتلا به سنگ کلیه قادر به کنترل میل به دفع ادرار خود نباشند ، حال آنکه برخی دیگر احساس دفع ادار دارند اما ادراری دفع نمی شود. حالت تهوع و استفراغبه دلیل ارتباط با روده ها، حالت تهوع و استفراغ دو علامت سنگ کلیه است که ممکن است شخص مبتلا آن را تجربه کند. هموراژی یا وجود خون در ادرارگاهی اوقات افراد مبتلا به سنگ کلیه در هنگام دفع ادرار متوجه وجود خون در ادرارشان می شوند و گاهی اوقات نمی شوند. ممکن است وجود خون در ادرار از طریق آزمایش ادرار نیز تشخیص داده شود. این خونریزی ناخواسته می تواند به علت آسیب کلیه یا بافت پوششی حالب ایجاد شود. دو علامت نهایی- ادرار چرکی و سوزش ادرارادرار چرکی حاکی از وجود چرک در ادرار است. برخلاف خون، معمولا چرک در ادرار به سختی مشاهده می شود. برای تشخص قطعی وجود چرک در ادرار انجام آزمایش ادرار ضروری است. سوزش ادرار به معنی احساس سوزش در هنگام دفع ادرار است که بدترین تجربه ممکن بشمار می رود.هرچه سنگ کلیه شدیدتر باشد، پیامدهای و علائم آن نیز شدیدتراست. با این وجود در مواقع بسیار نادر، انسداد نسبی یا کامل کلیه می تواند منجر به برگشت ادرار به داخل خون شود. این شرایط نه تنها به آسیب کلیه بلکه به آسیب احتمالی عروق خونی مربوطه نیز منتهی خواهد شد.

علائم ابتلا به سنگ کلیه
علائم ابتلا به سنگ کلیه
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *