عفونت واژن در زن باردار

عفونت واژن در زن باردار
عفونت واژن در زن باردار

به زنان باردار توصیه می‌شود که علایم عفونت قارچی واژن را بشناسند و به محض مواجهه با آن، سریعاً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.

 

علایم عفونت قارچی واژن شامل موارد زیر می‌باشد :

1- ترشحات واژن: یکی از شایع‌ترین علایم عفونت قارچی در طول دوران بارداری، ترشحات سفید رنگی است که از ناحیه واژن خارج می‌شود. هم چنین ممکن است به رنگ سبز یا زرد هم باشد. مقدار این ترشحات می‌تواند زیاد یا کم باشد.

 

عفونت واژن در زن باردار

2- خارش و سوزش: ناحیه تناسلی این بانوان معمولاً متورم می‌باشد و در طول بارداری احساس خارش و سوزش در این ناحیه دارند. سوزش این ناحیه ممکن است شدید شود و شدت سوزش در هنگام رابطه جنسی با همسر و ادرار کردن بسیار بدتر می‌شود.

 

3- بوی واژن: موقع عفونت قارچی، بوی نامطبوعی ایجاد می‌شود. البته بوی نامطبوع واژن و یا ترشحات واژن، در بیماری‌هایی نظیر واژینوباکتریال نیز دیده می‌شود. آزمایش ترشحات توسط پزشک متخصص، در تشخیص قطعی و دقیق بیماری به پزشک کمک می‌کند.

 

تذکر

ترشحات طبیعی واژن در زنان را نباید با عفونت قارچی اشتباه گرفت. ترشحات طبیعی شبیه ترشحات زنان قبل از قاعدگی می‌باشد. اگر در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودن این ترشحات شک دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.
اگرچه امکان درمان طبیعی عفونت قارچی واژن در دوران بارداری وجود دارد، اما به دلیل اهمیت این دوران بهتر است مادران مبتلا تحت نظر پزشک متخصص زنان به درمان این بیماری بپردازند

پیشگیری از عفونت قارچی واژن در دوران بارداری

1- بانوان باید به خشک و تمیز بودن واژن خود در تمام طول زندگی، به ویژه در دوران بارداری توجه کافی داشته باشند.

 

2- برای خشک کردن ناحیه واژن، از دستمال تمیز استفاده کنید و از جلو به عقب خشک کنید تا میکروب‌های ناحیه عقب به جلو وارد نشوند.

 

3- در دوران بارداری از لباس زیر نخی و شلوار گشاد استفاده کنید تا هوا به خوبی در این ناحیه جریان داشته باشد.

 

4- مصرف یک لیوان ماست برای کاهش ابتلا به عفونت قارچی بسیار مناسب است.

 

اهمیت درمان عفونت قارچی حین بارداری

اگرچه امکان درمان طبیعی عفونت قارچی واژن در دوران بارداری وجود دارد، اما به دلیل اهمیت این دوران بهتر است مادران مبتلا تحت نظر پزشک متخصص زنان به درمان این بیماری بپردازند و اگر مایل باشند راه های طبیعی درمان را هم در منزل انجام دهند.

 

درمان عفونت قارچی واژن در بارداری بسیار مهم است، زیرا سلامت جنین مطرح است و احتمال به دنیا آمدن نوزاد بیمار از مادر مبتلا بسیار بالاست. عفونت قارچی واژن در مادر، به صورت مشکلاتی در دهان و پوست نوزاد بروز می‌کند. بثورات پوستی در این نوزادان به سختی درمان می‌شود.

 

درمان عفونت قارچی در بارداری

– خوردن ماست به این دسته از بیماران توصیه می‌شود.

 

– همچنین می‌توانید در ناحیه واژن خود کمی ماست بمالید. ماست حاوی موادی است که عفونت‌های قارچی را از بین می‌برد. روزانه چند قاشق ماست به این ناحیه بمالید و بگذارید تا خشک شود و سپس آن را بشویید و خشک کنید.

ماست استفاده شده باید از نوع ساده باشد و باید از مصرف ماست با طعم‌های مختلف مثلاً ماست موسیر و ماست بادمجان پرهیز کرد.

 

– مصرف چند حبه سیر و یا قرص سیر بسیار مفید می‌باشد. سیر هم مانند ماست، عفونت‌های قارچی واژن را از بین می‌برد.

 

– خوردن زغال اخته و یا آب قره‌قروت برای از بین بردن عفونت قارچی مناسب می‌باشد.

 

– مادران بارداری که به عفونت قارچی واژن مبتلا هستند، باید مصرف مواد غذایی شیرین و قند و شکر را کاهش دهند. مصرف قند و شیرینی‌ها، رشد قارچ‌ها را سریع‌تر و بیشتر می‌کند.

 

– استفاده از کرم‌های ضد قارچ با تجویز پزشک متخصص، برای از بین بردن عفونت قارچی مناسب است.

 

– چند قطره روغن درخت چای را در یک لیوان آب بریزید و سپس تامپون را به این مواد آغشته کنید و وارد ناحیه واژن کنید. اگر این کار را چند روز و روزی سه مرتبه انجام دهید، عفونت قارچی از بین خواهد رفت.

عفونت واژن در زن باردار

 

– استفاده از سرکه سیب : ناحیه واژن را با سرکه سیب شست و شو دهید.

 

 – استفاده از عسل : مقداری عسل ار به مدت 15 تا 20 دقیقه به ناحیه واژن خود بمالید تا علایم بیماری تسکین یابد. سپس عسل را پاک کنید و واژن را به خوبی بشویید.

 

تذکر

– معمولاً در دوران بارداری از داروهای خوراکی برای از بین بردن عفونت قارچی استفاده نمی‌شود، مگر در شرایط خاص که پزشک تجویز کند، زیرا احتمال جذب و وارد شدن آن به بدن جنین و اثرات سوء آن بر جنین وجود دارد.

 

– حتی قبل از استعمال موضعی از مواد بالا مثل ماست و عسل و روغن درخت چای نیز با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا ضرری برای شما نداشته باشند.

 

– هنگام ابتلا به عفونت قارچی واژن و کمی پس از بهبودی، نباید برای تمیز کردن واژن از دوش واژینال استفاده کنید، زیرا استفاده از آن در دوران بارداری بسیار خطرناک است.

 

– هنگام ابتلا به عفونت قارچی واژن در بارداری از رابطه جنسی با همسر خود پرهیز کنید، زیرا وضعیت بیماریتان را بدتر می‌کند.

 

– هنگام استفاده از تامپون در بارداری دقت کنید و از پزشک خود اجازه لازم را کسب کنید. در ماه های ابتدایی بارداری و در برخی زنان، استفاده نادرست از تامپون، مشکلاتی از جمله خونریزی را ایجاد می‌کند.

 

به زنان باردار توصیه می‌شود که علایم عفونت قارچی واژن را بشناسند و به محض مواجهه با آن، سریعاً به پز…

بارداری دوقلویی یا چندقلویی، چقدر شایع است؟
میزان شیوع این موارد در حال افزایش است و تعداد دو یا…

پزشکی دیگر به خانواده پزشکان شفاجو پیوستند

پزشکی دیگر به خانواده پزشکان شفاجو پیوستند

برخی از بانوان طی بارداری ترشحات بیشتر واژنی دارند و بعضی بطور کل از افزایش ترشحات برخوردار نیستند. برای حصول اطمینان از این‌که عفونتی وجود ندارد، باید درباره افزایشی ناگهانی تحقیق شود. شما باید درباره ترشح واژینالی، جلوگیری از ابتلا به برفک و درمان برفک اطلاعات کافی کسب کنید. در صورت افزایش مقدار ترشح در اواخر بارداری با پزشک یا ماما خود مشورت کنید. برای دریافتن اینکه آیا ترشحات بارداری خطرناک است یا خیر این مقاله را مطالعه کنید.

همه بانوان از یک یا دو سال قبل از بلوغ تا پس از دوران یائسگی ترشحات واژینال دارند. میزان ترشح واژن در شرایط مختلف متفاوت است و معمولاً قبل از شروع عادت ماهیانه مقدار آن افزایش می یابد. برخی از ترشحات طبیعی هستند اما ترشحات گوناگون با رنگ ها و ویژگی های متفاوت می توانند علائم بیماری یا مشکل خاصی باشند.  

 

افزایش مقدار ترشح در طول دوران بارداری امری طبیعی است ولی همیشه باید مراقب باشید و هر گونه تغییر در آن را با ماما یا پزشک خود در میان بگذارید. میزان ترشح واژن اکثر بانوان در دوران بارداری بیشتر می شود. این امر کاملاً طبیعی است. دلیل مهمی برای ترشح واژن وجود ندارد. در طول دوران بارداری، دهانه رحم و دیواره های واژن نازک تر می شوند، پس برای جلوگیری از انتقال هرگونه عفونت از طریق واژن به رحم، ترشحات واژینالی افزایش می یابد. بطور مثال اگر ترشحات با بوی بد، رنگ زرد، قرمز و یا غلظت زیاد و یا آبکی همراه بود باید به پزشک مراجعه کنید.

عفونت واژن در زن باردار

 

در اوایل بارداری ترشحات معمولی هستند اما هر چه به پایان بارداری نزدیک تر می شویم مقدار ترشحات واژن افزایش می یابد به گونه ایی که ممکن است گاهی مادر ترشح را با ادرار اشتباه گیرد. ممکن است در هفته آخر بارداری در ترشح واژینالی رگه ای غلیظ از ماده مخاطی و مقداری خون وجود داشته باشد.

به این ترشح «نشانه» می گویند، وقتی ماده غلیظ مخاطی که در طول دوران بارداری در دهانه رحم وجود داشته، از آن خارج می شود، میزان ترشح واژینالی افزایش می یابد. این علامتی است که نشان می دهد جنین خود را برای به دنیا آمدن آماده می کند. بنابراین ممکن است شما چند روز قبل از زایمان، مقدار کمی ترشح «نشانه» داشته باشید.

 

در موارد زیر باید نزد پزشک مراجعه کرد:

ترشح واژن باید شفاف و سفید بوده و بوی نامطبوعی نداشته باشد. اگر رنگی باشد یا بوی غیر عادی دهد یا شما احساس خارش و سوزش کنید این احتمال وجود دارد که واژن شما عفونت کرده باشد.

 

گاهی افزایش و تغییر حالت ترشحات بارداری به دلیل ابتلا به عفونت است، بطور کلی عفونت های زیر در دوران بارداری می توانند موجب ایجاد ترشحات واژن شوند:

عفونت قارچی می تواند ترشحاتی همراه با خارش، سرخی و التهاب در ناحیه واژن، همراه با ترشحی بدون بو، سفید و مانند پنیر تازه باشد. برخی از بانوان نیز هنگام آمیزش جنسی درد و زمان ادرار سوزش احساس می‌کنند. باید برای درمان عفونت قارچی واژن در بارداری به پزشک مراجعه کنید و هرگز از پمادها یا شیاف‌های واژن بدون تجویز پزشک استفاده نکنید. مصرف مواد غذایی پروبیوتیک‌ می تواند در بهبود این بیماری کمک کند. 

عفونت واژینوز باکتریال (BV) با برهم خوردن توازن باکتری‌های طبیعی واژن ایجاد می‌شود، گاهی بدون نشانه بوده، اما می‌تواند ترشحی با بویی ماهی مانند تولید کند که بیشتر پس از آمیزش جنسی مشاهده می شود. احتمالا با آن خارش یا سوزش نیز همراه است.

عفونت باکتریایی در دوران بارداری خطرناک است زیرا با عفونت واژن آغاز می‌گردد، اما گاهی می‌تواند به سمت بالا و به داخل رحم رود و باعث پارگی کیسه آب و زایمان زودرس شود. با مشاهده چنین علائمی سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. داروهای تجویزی می‌تواند بدون آسیب رساندن به جنین و کاهش احتمال زایمان زودرس، علائم و ترشحات را از بین ببرد.

 بیماری مقاربتی مانند کلامیدیا (Chlamydia) موجب ترشحات واژن با بوی کم می شود و گاهی نیز هیچ ترشحی تولید نمی شود. ترشحی که گاهی نشانه سوزاک (gonorrhea) است، می‌تواند زرد رنگ باشد. افزون براین، ترشحی که از بیماری مقاربتی تریکومونا (trichomoniasis) ایجاد می‌شود، می‌تواند کف مانند به رنگ زرد-سبز مانند باشد و اغلب با خارش همراه است. این سه عفونت می‌توانند ادرار و آمیزش جنسی دردناکی را موجب شوند.

 ابتلاء به بیماری های مقاربتی طی بارداری می‌تواند به زایمان زودرس و عفونت رحمی پس از زایمان  منجر گردد. برخی از باکتری ها و عواملی که باعث بیماری‌های مقاربتی می‌شوند، می‌توانند از جفت عبور کند و بر جنین تاثیر گذارند؛ عفونت های مقاربتی مادر باردار می تواند طی زایمان به نوزاد سرایت کند.

شما باید تحت نظر پزشک درمان این بیماری را شروع کنید، بسیاری از بیماری‌های مقاربتی را می توان با آنتی‌بیوتیک‌ها طی بارداری درمان کرد.

شایع ترین عفونت دوران بارداری برفک است، که پزشک براحتی می تواند آن را درمان کند. البته نباید از برخی داروهای درمان برفک در دوران بارداری استفاده کنید. اگر احساس می کنید دچار عفونت برفک شده اید با پزشک، داروساز یا ماما خود مشورت کنید. شما می توانید با پوشیدن لباس زیر گشاد و نخی از ابتلاء به برفک جلوگیری کنید. برخی از خانم ها معتقدند نباید از برخی محصولات بهداشتی مانند صابون های معطر یا شوینده های معطر استفاده کنند.

 

ممکن است ترشح ادرار را با ترشحات آبکی واژن در بارداری اشتباه بگیرید، پزشک می تواند در تشخیص این مورد به شما کمک کند. اما بهترین روش برای این‌که خودتان بتوانید تشخیص دهید که آیا ادرار ترشح می‌کنید یا آب، باید به این نکته توجه کنید که چند بار و چه زمانی رخ می‌دهد. اگر گاهی ترشحات آبکی دارید، مثل زمانی‌که سرفه یا عطسه می‌کنید، یا وقتی به شدت می‌خندید، احتمالاً ادرار است. همچنین می توانید از  بو و رنگ ترشحات آبکی متوجه شوید، اگه هیچ بو و رنگی ندارد، مایع آمنیوتیک اطراف جنین در حال ترشح است. ترشح ادرار در دوران بارداری تحت تاثیر فشار رحم بر مثانه رخ می‌دهد.

ورزش کگل یعنی انقباض و رها سازی ماهیچه‌های اطراف واژن و کف لگن، به برخی از خانم‌ها در کنترل ترشح آبکی یا ادرار کمک می‌کند. همچنین بهتر است  پیش از احساس واقعی برای لزوم دفع ادرار، به توالت روید. فراموش نکنید که نباید نوشیدن آب فراوان را متوقف کنید.

 

مایع آمنیوتیک  که کیسه آب شماست باید شفاف باشد، اما قهوه‌ای، سبز، صورتی، لک‌دار یا زرد نیز می‌تواند باشد. افزون براین، برخلاف ادرار، این ترشح فقط به شکل پراکنده اتفاق نمی‌افتد؛ اگر کیسه آب شما پاره شود، معمولاً جریان مایع ادامه دارد. اگر مطمئن نیستید که آیا مایع آمنیوتیک یا ادرار است، پدی در محل قرار دهید و برای حدود 30 دقیقه دراز بکشید. اگر زمانی‌که ایستادید، جریان کمی را احساس کردید، آن می‌تواند مایع آمنیوتیک باشد.

این علائم طبیعی نیستند و تا زمانی‌که وارد مرحله زایمان نشده اید نباید رخ دهند. با مشاهده این علائم پزشک خود را سریعاً به پزشک برسانید.

 

برای برخی از بانوان باردار پس از آمیزش جنسی یا آزمایش داخلی واژن دیدن لکه قرمز غیر معمول نیست. اما اگر در مدت کوتاهی متوقف نشد، برای معاینه نزد پزشک مراجعه کنید، هر خونریزی‌ طی بارداری پرچم خطر سرخ و خطر است است.

                             

 

      

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

منبع: نی نی پلاس

علائم و ناراحتی های بارداری

علائم و ناراحتی های بارداری

علائم و ناراحتی های بارداری

علائم و ناراحتی های بارداری

علائم و ناراحتی های بارداری

سه ماهه سوم

پرسش و پاسخ بارداری

عفونت واژن در زن باردار

این بخش در حال طراحی می باشد

ورود مشاورین به پنل کاربری

رمز عبور خود را بازیابی کنید.

کلمه عبور برایتان ایمیل خواهد شد.

به دخت – پایگاه تخصصی دختران و زنان

عفونت‌های قارچی نوعی رایج از عفونت واژن است که بخصوص در زنان باردار ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.خانم مستجابی مشاور پزشکی سایت به دخت به این سوال رایج خانم های باردار پاسخ داده است.

عفونت واژن در زن باردار

سوال:

سلام من یه دختر ۱۸ساله ام شش ماهه عروسی کردم. عفونت قارچی دارم. به دکتر مراجعه کردم و گفت عفونتم شدیده. بهم قرص و کرم کلوتریمازول داد مصرف کردم مشکلم حل شد ولی هنوز هم ترشحات سفید رنگی دارم. باید چه کاری انجام بدم؟

و آیا وجود عفونت قارچی برای بارداری هم مشکل ایجاد می کنه؟

 

پاسخ مشاور:

با سلام

عفونت‌های قارچی نوعی رایج از عفونت واژن است که به خصوص در زنان باردار بسیار رایج است. این عفونت‌ها که “کاندیدیاز” واژن نیز نامیده می‌شود، توسط قارچ‌های میکروسکوپی در خانواده کاندیدا و به ویژه توسط قارچی به نام کاندیدا آلبیکانس ایجاد می‌شوند.

این غیر معمول نیست که به مقدار مشخصی قارچ در مهبل (واژن) و همچنین در دستگاه گوارش وجود داشته باشد. قارچ تنها زمانی یک مشکل به حساب می‌آید که آنقدر سریع رشد کند که با میکروارگانیسم‌های دیگر رقابت کرده و میزان آن از حد معین فرا‌تر برود و علایمی چون:

 را ایجاد کند.

مصرف آنتی بیوتیک ها، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بارداری(افزایش هورمون ها)، مصرف قرص های پیشگیری از بارداری مانند Ld و دیابت کنترل نشده از عوامل مستعد کننده ابتلا به واژِنیت کاندیدیایزی میباشد.

آنتی بیوتیک ها علاوه بر کشتن باکتری‌های بیماری زا، باکتری‌های طبیعی محافظ در مهبل (واژن) را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و بدین ترتیب قارچ‌ها به آسانی و بدون مانع در واژن رشد می‌کنند.

به هر حال در مواردی مانند شرایط شما ممکن است درمان اولیه با شکست همراه باشد و یا فرد با عود مجدد آن در مدت زمان کوتاهی مراجعه نماید که در این شرایط ممکن است ماما یا پزشک با انجام یک نمونه گیری و کشت، دقیقا نوع باکتری را مشخص کرده و درمان موثر را برای بیمار انجام دهد.

با توجه به اینکه همچنان ترشحات شما وجود دارد لازم است که مجدد دارو دریافت کنید تا کاملا عفونت رفع شود.

 پس درمان را زیر نظر پزشک خود از سر بگیرید. اگر دارو کارساز به نظر نمی‌آید، این موضوع را با پزشک تان مجدد در میان بگذارید. او ممکن است داروی دیگری را برایتان تجویز کند.

همچنین دوره کامل درمان را تکمیل کنید تا مطمئن شوید که عفونت قطعاً برطرف شده است.


توصیه های دیگر من به شما این است که :

ماست بخورید! ماست حاوی ارگانیسم زنده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است، که به لحاظ نظری می‌تواند به حفظ تعادل باکتریایی مناسب در روده و مهبل (واژن) کمک کند.

  محیط گرم و مرطوب سبب رشد این نوع قارچ  می شود. پس علاوه بر رعایت نکات بهداشتی، توصیه به پوشیدن لباس های زیر نخی و تعویض لباس های خیس یا عرق کرده می شود.

 در مورد سوال دوم شما باید عرض کنم که،

سطح بالا‌تر استروژن در دوران بارداری باعث می‌شود که مهبل (واژن) گلیکوژن بیشتری تولید کند که همین امر نیز رشد قارچ‌ها را ساده‌تر و محتمل‌تر می‌کند.

برخی از محققان فکر می‌کنند که استروژن همچنین ممکن است بر رشد قارچ اثر مستقیم داشته باشد، بدین صورت که باعث رشد سریع‌تر آن شده و کاری کند که قارچ‌ها راحت‌تر به دیواره‌های مهبل (واژن) بچسبند.

 اما باید عرض کنم که ابتلای مادران باردار به واژینیت قارچی با افزایش خطر برای جنین و پیامد بد بارداری همراه نیست.  تنها اگر  مادر در زمان وضع حمل به واژینیت قارچی مبتلا باشد به دلیل عبور جنین از کانال واژن ممکن است که آلوده به قارچ شده و علایمی چون برفک دهانی از خود بروز بدهد که  البته قابل درمان است.

لذا پزشک برای مادر باردار ممکن است  یک کرم ضد قارچ مخصوص واژن یا شیافی را که استفاده از آن در طی بارداری بی‌خطر باشد، تجویز کند.

/انتهای متن/

به‌دخت، سایت دختران و زنان جوان ایرانی است، بی هیچ مرزی میان آنها. یعنی هر دختر و زنی که پا به فضای سایبری می گذارد، سوای قومیت، نژاد، سلیقه و گرایش، مخاطب به دخت است. به دخت می خواهد آینه ای باشد برای اینکه دختران و زنان جامعه مان را به تمامی نشان دهد، همان گونه که هستند…

چرا باردار نمی شوم؟

کاری به اسم گدایی!

وقتی قانون پدرطفل را مشخص می کند

من عاشق شده ام، راحتم بگذار!

آخرین مطالب

سرگردانی دختران اروپایی در کمپ تروریست‌های داعش!


چرا باردار نمی شوم؟


زن و دفاع مقدس، تار و پود در هم تنیده


8 عامل فروپاشی خانواده

آدم چیزی رو که دوست داره باید در راه خدا بده! + تصویر

عفونت واژن در زن باردار

هر جا مردی برای زن حرمت قائل می‌شود، از سفره اهل بیت(ع) روزی خورده است


حکم لایک عکس بی حجاب + تصویر

ورود مشاورین به پنل کاربری

رمز عبور خود را بازیابی کنید.

کلمه عبور برایتان ایمیل خواهد شد.

عفونت واژن در زن باردار
عفونت واژن در زن باردار
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *