طریقه شناسایی الماس اصل

طریقه شناسایی الماس اصل
طریقه شناسایی الماس اصل

ورود راحت به سایت

ورود راحت به سایت


من را به یاد داشته باش

طریقه شناسایی الماس اصل

برخلاف تست خراش، تست بخار اصلاً به سنگ شما آسیبی وارد نمی‌کند. همانطور که میدانید الماس واقعی گرما را حفظ نمی کند.در نتیجه شما بین ۴ الی ۶ ثانیه جلوی دهانتان بگیرید و ها کنید که بخار دهان سنگ را بگیرد ، اگر بخار جمع نشود یا روی سنگ به کندی جمع شود حتما تقلبی است. ولی اگر به سرعت بخار ناپدید شد، شما یک الماس واقعی را در اختیار دارید. اگر فکر می‌کنید تشخیص آن سخت است که بفهمید بخار با سرعت ناپدید می‌شود یا خیر، بهتر است تست بخار را با یک سنگ معمولی نیز امتحان کنید و سرعت از بین رفتن این دو را باهم مقایسه کنید.

اگر الماستان بر روی انگشتر بود، به داخل انگشتر نگاه کنید و عدد حک شده بر روی آن را پیدا کنید. کم پیش می‌آید که الماس‌ها بر روی رینگ‌های تقلبی قرار بگیرند. اگر فلز طلا و نقره و پلاتین بود به احتمال آن زیاد است که الماس شما هم اصل باشد.

انعکاس نور در یک الماس اصل در زاویه های مختلف خاکستری رنگ است.اگر شما انعکاس رنگی مشاهده کردید مطمئن باشید الماسی که در دست دارید بدل می باشد.

سنگ‌های واقعی گرما را به سرعت پراکنده می‌کند و آن‌ها با گرماسنج، گرم نمی‌شوند.

این کار حدود ۳۰ ثانیه طول می‌کشد و به سنگ آسیبی نمی‌رساند. همچنین می توانید با یک فندک الماس را به مدت ۳۰ ثانیه گرم کنید و آن را مستقیماً در آب سرد قرار دهید. اگر شیشه باشد از درون خرد می‌شود، اما اگر الماس باشد، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

این یکی از ساده ترین راه های تشخیص الماس اصل از الماس بدلی است. از آنجایی که الماس یکی از سخت ترین سنگ های جهان به راحتی و با استفاده از یک سطح خشن دچار سایش نمی شود.اگر سنگ قیمتی شما بعد از انجام این کار بدون یک خط و خطوطی باقی ماند شما یک الماس بی عیب و نقص دارید.

توصیه می شود الماس را با چیزی خراش ندهید. اگر واقعی باشد، نمی‌توانید آن را خراش دهید، اما ممکن است روی آن رد باقی بگذارید یا آن را بشکنید، زیرا الماس‌ها محکم هستند اما در عین حال شکننده نیز می‌باشند. از طرف دیگر در صورتی که سنگ شما الماس واقعی هم نباشد با خراش دادن آن، جواهری را که شبیه یک الماس است را از بین می‌برید.

الماس حقیقی در آب فرو می رود اما الماس تقلبی بر روی سطح آب شناور می ماند.

می‌توانید آزمایش UVA نیز انجام دهید. اگر بتوانید از اشعه فرابنفش استفاده کنید، می‌توانید تشخیص دهید که الماستان تقلبی یا اصل است. بعضی‌ از الماس‌ها خاصیت‌ فلورسنسی‌ دارند که‌ حدود ۵۰ درصد الماس‌های‌ موجود در بازار این‌ خاصیت‌ را دارند و از این‌ تعداد۵۰ درصد، حدود۱۰درصد آن‌ها دارای‌ خاصیت‌ فلورسنسی‌ بسیار قوی‌ بوده‌ به‌ طوری‌ که‌ حتی‌ تحت‌ نور خورشید که‌ مقداریUV ‌  دارد نیز خاصیت‌ فلورسنسی‌ نشان‌ می‌دهند.

معمولاً اکثر الماس‌ها که‌ دارای‌ فلورسنسی‌اند این‌ خاصیت‌ را به‌ رنگ‌ آبی‌ نشان‌ می‌دهند و تعداد کمی‌ از آنها به‌ رنگ‌های‌ سفید، زرد و نارنجی‌ نشان‌‌می‌دهند.

اگر الماستان زیر اشعه فرابنفش درخشید، همین نشانهٔ خوبی است که الماس شما ممکن است اصل باشد.

برای تشخیص الماس اصل با یک پارچه و یا کاغذی روی الماس را سایش دهید. این یکی از ساده ترین راه های تشخیص الماس اصل از الماس بدلی است. از آنجایی که الماس یکی از سخت ترین سنگ های جهان به راحتی و با استفاده از یک سطح خشن دچار سایش نمی شود.اگر سنگ قیمتی شما بعد از انجام این کار بدون یک خط و خطوطی باقی ماند شما یک الماس بی عیب و نقص دارید.

مطلب قبلی

مطلب بعدی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

0912-1231067
info@takookartstudio.com

در این مقاله می آموزیم که:

نام الماس از کجا آمده و تاریخچه کشف اولین سنگ الماس چگونه بوده است؟ سنگ الماس چگونه بوجود می آید؟ مشخصات سنگ الماس چیست و دارای چه رنگهایی می باشد؟ منابع و معدن های معروف الماس در جهان کجا قرار دارند؟ انواع تراش برلیان الماس چیست؟ خواص الماس چیست و چگونه می توانیم از خواص سنگ الماس در جهت روحی روانی، احساسی و انرژی فیزیکی استفاده کنیم؟ پس با سنگ شناس همراه باشید تا با همدیگر به پاسخ سوالات بپردازیم. 

در کتاب تاریخی – مذهبی تورات از الماس به عنوان سخت ترین سنگ جهان بدین گونه یاد شده است:

طریقه شناسایی الماس اصل

به دلیل ساختار محکم سنگ الماس، یونانی ها به آن Adamao که به مفهوم “من مطیع می سازم” می گفتند. صفت این واژه آداماس (Adamas) به معنی فنا ناپذیر (تسخیر ناپذیر) گذاشتند. در نهایت ما الماس را با واژه مترادف آن یعنی Diamond می شناسیم. البته اینکه دقیقا در چه تاریخی از این واژه استفاده شد مشخص نیست زیرا در گذشته این لقب متعلق به دومین سنگ سخت یعنی کروندوم همان گروه سنگهای یاقوت یا چیز دیگری نسبت می دادند.

یکی از غنی ترین معادن الماس در هند گلکوندا (GLOCONDA) نام داشت که این نام در گذشته به عنوان نمادی از ثروت بی نهایت بود. البته گفته می شود منبع واقعی الماس در دره کریشنا در هندوستان که حاوی معادن ثانویه سنگ الماس (Placer Deposits) بود یافت شده است.
باستان شناسان مقادیر زیادی از الماس ها را در چشم ها یا بدنه مجسمه های مقدس هندو یافته اند. در افسانه های هندو آمده که الماس کوه نور متعلق به سلطان کارنا بوده که در 6000 سال قبل از پادشاهی آنگا بوده است.

بسیاری از الماس های کشف شده از طریق فوران های آتشفشانی با منشا عمیق بصورت مخروطی شکل سطح زمین حمل شده اند. به علت حرکات عمودی کوه زائی یا قاره رزائی این فوران ها در لایه گوشته آغاز شده و سر راه خود، تکه هایی از سنگ های گوشته را کنده و بدون ذوب کردن به سطح زمین منتقل می کنند.

این فورانها حاوی سنگ الماس هایی هستند که در شرایط دما و فشار بالای لایه گوشته زمین ایجاد شده اند. انسانها سنگ الماس را از طریق استخراج سنگ های حاوی گزنولیت یا خاکها و رسوباتی که حاصل از هوازدگی سنگهای الماس دار هستند، به دست می آورند.

از خواص الماس می توان گفت این گوهر در برابر مواد شیمیایی حالت خنثی بوده و فقط اسید سولفوریک کروم دار در حرارت c 200 می تواند آن را به دی اکسید کربن تبدیل نماید! پایداری شیمیایی بی نظیر سنگ الماس در درما و فشارهای بسیار متغیر و هدایت الکتریسیته ضعیف از خصوصیات الماس می باشد. از دیگر مشخصات الماس می توان به فاکتورهایی نظیر وزن به قیراط، پاکی و طیف نوری، رنگ، تراش اشاره کرد که جهت ارزیابی و صدور شناسنامه یک سنگ جواهر الماس مورد استفاده قرار می گیرند و تاثیر مستقیم بر قیمت سنگ مورد نظر دارند.

یک الماس ایده آل باید بدون ترک، تورق، خطوط رشد و ناخالصی درون خود باشد. این ناخالصی ها را در گذشته عیب (Flaw) و لکه های تیره رنگ را لکه های کربن (Carbon Spote) نامیده اند. درصورت وجود آنها از زیبایی ظاهری سنگ می کاهد و مانع از عبور نور از سنگ می شود و در صورت وجود زیاد آنها، باعث کاهش مقاومت آن نیز می شود. بلور های الماس خواص نوری ویژه ای مثل تجزیه نور و درخشندگی و مقدار بالای پراکندگی نور را دارا می باشد. وقتی نور سفید از الماس عبور می کند، این پراکندگی نوری موجب تفکیک نور به رنگهای تشکیل دهنده اش می شود. تجزیه نور همان چیزی است که به یک منشور قابلیت تفکیک نور سفید به طیف رنگهای مختلف را میدهد.

بلور های الماس در رنگهای مختلفی وجود دارند. البته رنگ متداول آنها سفید و یا سفید متمایل به آبی یا زرد و یا قهوه ای می باشد. در کشور برزیل و اندونزی الماس هایی به رنگ آبی 💎 وجود دارد. الماس ها در رنگهای فانتزی نظیر سبز، قرمز، بنفش، قهوه ای تند، نارنجی، صورتی و زرد سیر بسیار نادرند و غالبا مورد علاقه کلکسیونرها می باشند.

حتی گونه ای سنگ الماس به نام Chameleon ( نوعی آفتاب پرست) وجود دارد که تغییر رنگ می دهد! تغییرات رنگ از سبز خاکستری به زرد روشن است و این تغییر رنگ هنگامی به وجود می آید که الماس به مدت یک روز یا بیشتر در الکل مشتعل با حرارت معادل 200-300 درجه سانتی گراد قرار گیرد،در این صورت الماس برای چندین دقیقه زرد شده و سپس به رنگ سبز خاکستری پایدار خود تبدیل می گردد.

یکی از بزرگ ترین الماسهای Chameleon به رنگ سبز و با تراش قلب 32.28 قیراط وزن دارد. الماس نارنجی رنگ همانند سبز و قرمز جزء نادرترین رنگ های فانتزی می باشند. امروزه الماس های قرمز از معدن Argyle استرالیا بدست می آید و برلیان های نارنجی رنگ خالص، احتمالا نادرترین رنگی است که تاکنون یافت شده است.

بر اساس توافق بین المللی درجه بندی رنگ الماس از سفید تا سفید متمایل به زرد درجه بندی شده است. امروزه می دانیم که برخی اختلافات در تشخیص رنگ الماس مربوط به رنگ آنها نیست، بلکه در پدیده فلورانس موجود در آنهاست. کریستال های الماسی که به رنگ ریور (River) مشهورند به رنگ سفید مایل به آبی می باشنداما افرادی که تجربه در تشخیص رنگ برلیان دارند ممکن است آنها را سفید متمایل به زرد نیز ببینند.

رنگ زرد فقط درصدی از رنگ را شامل می شود و به اصطلاح ته رنگ است. الماس های زرد رنگ دارای ارزش کلکسیونی هستند و رنگ آنها “فانتزی” نامیده می شود. رنگ بلور الماس با حجم آن رابطه مستقیم دارد و هرچه بزرگتر باشد رنگ بهتری ارائه می دهد. سازمان جواهر شناسی آمریکا (GIA) سیستمی منطقی و ساده برای تفکیک رنگهای موجود در نگین های برلیان پیشنهاد کرده که با حروف D شروع و به X هاطمه می یابد.

در جدول زیر تقسیم بندی پیشنهادی سازمان جواهرشناسی آمریکا G.I.A نشان داده شده است.

برلیان نوعی از تراش سنگ است که موجب درخشندگی و جلای بیشتر می شود. حتی اگر سنگ الماس دارای کیفیت و رنگ خوبی باشد باز هم یک تراش بد می تواند الماس را بی کیفیت جلوه دهد. حین تراش الماس بین 60 تا 70 درصد از وزن آن کاهش می یابد. جالب است بدانید که حدود هشتاد درصد الماس های جهان برای تراش مناسب نیستند.

در قرن 14 میلادی برای اولین بار سنگ الماس تراش داده شد. اولین تراش الماس جلا دادن سطوح طبیعی در فرم اوکتاهدرون بود که به علت شکل آن به تراش نوک تیز مشهور بود. این نوع تراش، شروعی برای تلاش های رسیدن به حداکثر درخشندگی و جلا برای تراش های مدرن امروزی بود. قسمتهای مختلف یک سنگ تراش خورده عبارتند از:

اگر از ابتدا نگاه کنیم هندوستان بزرگ ترین منابع الماس دنیا را داشته است. تخمین زده می شود که حدود 12 میلیون قیراط سنگ الماس از معادن آن استخراج شده باشد اما معادن هندوستان تا سال 1866 فعال بوده اند و امروزه تنها یک معدن در پانا در ایالت مادیاپرداشت فعال می باشد. از آن سال به بعد معادن جدیدی در آفریقای جنوبی کشف شد و آن را تبدیل به سومین منطقه دارای معادن عمده الماس کرد.

برزیل نیز دومین کشور عمده تولید کننده الماس از نیمه اول قرن هجدهم بوده است. اواخر سال 1729 چندین معدن پلاسر (نقاطی که الماس در سنگریزه ها یافت می شود) در شرق برزیل و در مجاورت شهری به نام Teune که بعدها به “شهر الماس” تغییر نام یافت کشف شد. در سال 1844 معادن غنی الماس در استان باهایا در شمال برزیل کشف شد و در طی 120 سال حدود 10.17 میلیون قیراط الماس استخراج گردید که درمیان آنها چندین الماس بسیار درشت (بالا تر از 100 قیراط) وجود داشت. البته در سیبری روسیه از چند دهه قبل به دومین تولید کننده سنگ الماس جهان بعد از آمریکا قرار گرفته است.

تا سال 1876 تصور عامه این بود که الماس ها فقط در لابلای مواد تخریب شده هستند و از این حقیقت که کیمیرلیت (Kimbrelite) یا همان سنگ مادر حاوی الماس) با مخروطه های آتشفشانی همراه است غافل بودند. این واقعیت کمک بزرگی بود برای زمین شناسان و مهندسین اکتشاف در یافتن معادن الماس در سرار جهان مانند تانزانیا، بوتسوانا، آنگولا نامبیا، آفریقای غربی، استرالیا و کانادا، ایالات متحده، روسیه و ونزوئلا.

بزرگترین و مشهورترین مخروط یافته شده آتشفشانی به نام معدن کیمبرلیت نامگذاری شده که از 1871 تا 1908 میلادی بدون استفاده از ماشین آلات به طریق ابتدایی مورد بهره برداری قرار گرفته است. استخراج مواد از این مخروط عظیم آتشفشانی باعث بوجود آمدن حفره بسیار بزرگی در زمین گردید که به آن اصطلاحا بزرگترین حفره ایجاد شده توسط بشر می گویند! قطر دهانه حفره در سطح زمین 460 متر و عمق آن 1070 متر است و روباز می باشد. از این معدن نزدیک به 14.5 میلیون قیراط الماس استخراج شده است.

برای از بین بردن جرم های روی الماس بهتر است از نصف فنجان پاک کننده های حاوی آمونیوم (بدون کلرین) و یا صابون مایع شوینده بسیار لطیف و نصف فنجان آب ولرم درست کنید و به مدت سی دقیقه الماس را درون آن خیسانده و سپس با مسواک الماس را پاک کنید. در نهایت آن را با یک پارچه نرم بدون پرز خشک نمایید. الماس می تواند به جواهرات دیگر خش بیندازد و خود نیز در هنگام پرت کردن با شدت ممکن است بشکند. در مواقعی که در سفر هستید می توانید از جعبه های مخمل مانند مخصوص جواهرات آن را نگهداری کنید تا به مقصد برسید.

قبلا در مقاله معروف ترین و بزرگترین الماس های جهان به توضیح آنها و تاریخچه ای که داشتند پرداخته ایم. شما نیز اگر علاقمند به اسرار تاریخی این الماس ها هستید روی عکس بالا کنید.

طریقه شناسایی الماس اصل

الماس سنگ ماه تولد فروردین و مرداد می باشد که برای توضیحات بیشتر می توانید مقاله ای که پیشین در این باره نوشته ایم و خواص الماس را برای متولدین این ماه ها توضیح داده ایم را بخوانید.

از دیگر خواص الماس ها رنگ منحصر به فرد خود است. به دلیل داشتن رنگ سفید خود می توانند تسهیل کننده ورود به سطوح برتر ارتعاشی روانی باشند. در زینت کردن هر روزه، می توانند توانایی فرد برای تمرکز هوشیارانه بر روی اظهار اهداف و رویاهای فردی را تشدید کنند. “شدت” کلید واژه ای برای الماس است. بلورهای الماس می توانند انرژی سنگ های دارای ارتعاش بالا از قبیل مولداویست، فناکیت، آززتولیت، هردریت، سلستین، شیشه آسمانی طلایی لیبی، شیشه آسمانی تبتی و بسیاری دیگر را ارتقا داده و چند برابر تقویت کند.

بطور کلی خواص الماس از نظر احساسی شامل پیروزی، امید، وفاداری، خلوص و افزایش دهندگی عشق می باشد. سنگ الماس بر روی حوزه احساسی برای تقویت قدرت تمامی سطوح احساسی عمل می کند. بنابراین، فرد باید نسبت به زینت کردن با الماس هوشیار باشد و درصورتی که فرد در یک قالب بد ذهنی قرار دارد باید آنها را از بدن دور نگه دارد. با این حال آنها می توانند از لحاظ درمانی برای تشدید و کشف مسائل احساسی مستور مانده استفاده شوند.

در منابع کهن ایرانی گفته شده طبع الماس سرد و خشک است و بستن آن روی شکم باعث رفع دل پیچه، مشکلات معده و گوارشی می شود. همچنین در اطفال باعث می شود از صرع محفوظ بمانند. معرفه الجواهر

ابن سینا و جرجانی می گویند که الماس زهر کشنده است ولی ابوریحان بیرونی می گوید که آنرا به سنگ خورانده اند و هیچ تاثیری روی آن نداشته است! برخی نیز گفته اند خاصیت زدایندگی الماس باعث جلا دادن دندانها و حتی ریختن آنها می شود. (الصیدنه /263)

سلام.بسیار عالی است .لطفا راهنمایی فرمایید در مکانهایی که عقیق سلیمانی یافت میشود امکان یافتن کدامین نوع سنگهای نیمه قیمتی و قیمتی وجود دارد؟

سلام عقیق سنگی سیلیسی هست و سنگهایی مثل جاسپر ، سرپانتین ، کریزوپرایز ممکنه در اون نواحی یافت شه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

راهنمایی خوبی بود…

و همچنین شگفتی های طبیعت…

سنگهای گرانقیمت از لوازم طاغوت ومایه وسوسه بشر در زمین است…

درود در اینستاگرام سنگ شناس بهم پیام بدید…

سلام وباتشكر. ازتوضيحات كامل واموزنده. بنده ياقوت أصل برمه د…



طریقه شناسایی الماس اصل
طریقه شناسایی الماس اصل
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *