سریع ترین راه برای درمان ناخن فرورفته در گوشت



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

ناخن فرورفته از مشکلات رایج ناخن است و ناشی از فشار رشد لبه ناخن به داخل پوست و گوشت اطراف آن می باشد. این مشکل ممکن است در انگشتان پا یا دست رخ دهد اگرچه اغلب اوقات در انگشت پا و به دلیل پوشیدن کفش و فشرده شدن انگشتان پا رخ می دهد.

هنگامی که لبه ناخن به داخل پوست فرو می رود موجب بروز التهاب شده و ابتدا به صورت ناراحتی جزئی و کم اهمیت ظاهر می شود اما در صورت عدم رسیدگی و درمان، با گسترش عفونت در نواحی اطراف آن، ممکن است به مشکلی جدی تبدیل شود.

آمار نشان می دهد حدود 18 درصد بزرگسالان در ایالات متحده حداقل یک بار در طول زندگی خود این ناخن فرورفته در انگشتان پا را تجربه کرده اند. این عارضه اغلب در انگشت بزرگ پا مشاهده می شود.

در ادامه با بررسی جداگانه علل و علائم فرو رفتن ناخن در انگشتان دست و پا، به تعدادی از رایج ترین درمان های دارویی و خانگی برای ناخن فرورفته آشنا خواهید شد. با کوکا همراه باشید.

برخی عوامل، احتمال بروز ناخن فرورفته در گوشت پا را افزایش می دهند. از جمله:سریع ترین راه برای درمان ناخن فرورفته در گوشت

یکی از مهم ترین علت های فرو رفتن ناخن در گوشت، نحوه کوتاه کردن ناخن ها می باشد. باید همیشه دقت کنید که گوشه های ناخن نباید کوتاه و قوس داده شوند، در این صورت ممکن است ناخن از گوشه انگشتان وارد گوشت شود.

حتما بخوانید : نحوه صحیح ناخن گرفتن

محیط گرم و مرطوب پا مستعد رشد باکتری ها و قارچ هایی همچون استافیلوکوک ها، سودوموناس، درماتوفیت ها، کاندیدا و تریکوفیتون می باشد. هنگامی که پوست کنار ناخن آسیب می بیند این باکتری ها به داخل ناحیه آسیب دیده نفوذ کرده و باعث ایجاد عفونت می شوند.

درمان عفونت گوشه ناخن پا یا پارونیشیا برای حفظ سلامت پا ضروری است و در صورت عدم درمان باعث بروز مشکلات جدی تر همچون دردهای مزمن، تغییر شکل، سلولیت و عفونت استخوانی می شود.

نواحی آسیب دیده قرمز، دردناک و متورم می شود، گاهی با ترشحات زرد رنگ همراه است و در صورت عفونت، ترشحات چرکین از آن خارج می شود.

گاهی اوقات علائم این عارضه با تومور، تروما، عفونت قارچی یا جسم خارجی در پا اشتباه گرفته می شود و لازم است برای تشخیص دقیق به متخصص مراجعه شود.

در صورت بروز ناخن فرو رفته در پا لازم است سریعا نسبت به رفع آن اقدام شود تا از عفونت جلوگیری شود.

معمولا عارضه ناخن فرورفته با درمان های خانگی و رعایت برخی نکات و توصیه های بهداشتی به مرور درمان می شود. از جمله این روش های می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قرار دادن پاها داخل محلول آب نمک گرم برای کاهش درد ناشی از ناخن فرورفته مفید است و با نرم کردن ناخن به جدا شدن راحت تر آن از پوست کمک می کند.

2 قاشق غذاخوری نمک اپسوم (منیزیم سولفات) را به آب گرم داخل وان اضافه کرده و پاهای خود را به مدت 15 تا 2 دقیقه داخل آن قرار دهید. برای نتیجه بهتر هر روز 3 بار از این روش استفاده کنید.

سرکه سیب به دلیل خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی قوی به جلوگیری از عفونت و از بین بردن تورم پوست در نواحی ناخن فرورفته کمک می کند.

مقداری پنبه را به سرکه سیب آغشته کرده و در نواحی مورد نظر بمالید. سپس انگشت پا را با باند پوشانده و بگذارید چند ساعت بماند و در پایان آن را کاملا خشک کنید.

ریشه زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی و تسکین دهنده درد است و به کاهش درد و تورم ناشی از فرو رفتن ناخن در گوشت کمک می کند.

نصف قاشق چایخوری پودر زردچوبه را با نصف قاش غذاخوری روغن خردل مخلوط کرده و روی نواحی آسیب دیده بمالید. سپس آن را با باند پوشانده و بگذارید یک ساعت بماند.

روزی 2 تا 3 با این روش درمانی را تکرار کنید.

ترکیب لیمو و عسل خاصیت ضد میکروبی داشته و برای درمان عفونت احتمالی ناشی از ناخن فرورفته در پا مفید است.

1 قطره آب لیمو و کمی عسل را مخلوط کرده و روی انگشت پا بمالید. سپس با باند پوشانده و بگذارید یک شب بماند. این کار را تا زمانی که علائم عارضه کاهش پیدا کند تکرار کنید.

برای نگه داشتن ناخن – تا قدری بالاتر بیاید و آسیب کاهش پیدا کند – با دقت لبه ناخن آسیب دیده را کمی بالا بیاورید و یک تکه پنبه کوچک بین ناخن و پوست زیر آن قرار دهید.

حتما پنبه را زود به زود عوض کنید مخصوصا بعد از خیساندن پا در وان حمام.

هر بار پس از خیساندن پا در وان حمام که پوست و ناخن پا نرم تر شده اند از این روش استفاده کنید. با یک نخ دندان تمیز لبه فرورفته ناخن در گوشت را با دقت بلند کنید.

دقت داشته باشید که بیش از حد به ناخن پا فشار نیاورید.

برای جلوگیری از فرورفتگی ناخن در گوشت، ناخن های خود را همیشه ابتدا از قسمت لبه ها کوتاه کنید نه از قسمت میانی.

از تیز کردن لبه های ناخن خودداری کنید. ناخن ها را بیش از حد کوتاه نکنید زیرا در این صورت در داخل گوشت اطراف ناخن رشد می کنند.

گوشه های ناخن را کوتاه نکرده و در اصطلاح آنها را هلالی شکل نکنید.

هر دو یا سه هفته یکبار ناخن های خود را کوتاه کنید.

پوشیدن کفش های تنگ از جمله عوامل اصلی است که باعث عارضه ناخن فرورفته می شود. کفش های پاشنه بلند نیز فشار زیادی به انگشت های پا وارد می کند.

سعی کنید اوقات از صندل و کفش های راحتی استفاده کنید تا انگشتان پا فضای بیشتری داشته باشند. ایده آل این است که کفشی از جنس پارچه نرم بپوشید.

اگر هیچ یک از روش های درمانی بالا موثر نبود و ناخن فرورفته بعد از 2 یا 3 روز بهبود پیدا نکرد لازم است به پزشک مراجعه کنید. بنا به تشخیص پزشک، ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک خوراکی یا موضعی باشد. معمولا پزشک عمومی قادر به درمان این عارضه می باشد اما اگر تورم شدید و دردناک باشد نیاز به مراجعه به پزشک متخصص است.

در برخی موارد و در صورتی که هیچ یک از روش های درمانی نتیجه بخش نبوده و عفونت شدیدتر شود، احتمالا پزشک نسبت به عمل جراحی اقدام خواهد کرد.

عمل جراحی این عارضه به چند روش انجام می شود که برخی از آن ها عبارتند از:

1. جدا کردن بخشی از ناخن که داخل گوشت فرورفته است؛ این روش با درد همراه بوده و مدت زمان بهبودی چند هفته می باشد.

2. سوزاندن ریشه ناخن با لیزر؛ عوارض کمتری دارد اما نیاز به بخیه داشته و با درد همراه است.

3. فنولیزاسیون؛ عوارض خاصی ندارد و با بی حسی موضعی همراه است.

برخی عوامل، احتمال بروز ناخن فرورفته در گوشت دست را افزایش می دهند. از جمله:

فرورفتگی ناخن در گوشت دست معمولا با قرمزی و درد همراه است. در صورت وخیم شدن وضعیت و مشاهده علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:سریع ترین راه برای درمان ناخن فرورفته در گوشت

معمولا برای درمان این عارضه نیازی به مراجعه به پزشک نیست اما باید مراقب باشید زیرا یک عفونت ساده ممکن است به سرعت به مشکل جدی سلامتی تبدیل شود از جمله:

عفونت فلون؛ که همان عفونت نوک انگشت است.

استئومیلیت؛ در موارد نادر عفونت درمان نشده ناخن فرورفته می تواند باعث التهاب استخوان لایه زیرین شود.

به جز مواردی که به دلیل دیابت یا شرایط خاص پزشکی ایجاد شده، در سایر موارد می توانید از روش های خانگی زیر برای درمان فرو رفتن ناخن در گوشت دست استفاده کنید:

مانند آب گرم و نمک، استفاده از پنبه زیر ناخن و کوتاه کردن ناخن ها به شیوه درست

ابتدا از کمپرس گرم روی دست ها استفاده کنید یا انگشت های خود را به مدت 1 تا 2 دقیقه در محلول آب گرم و صابون قرار دهید.سپس از پماد آنتی بیوتیک یا ضدقارچ استفاده کنید و در پایان منطقه آسیب دیده را با باند استریل بپوشانید.

روزی دو بار از این روش درمانی استفاده کنید.

آب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن یکی از راه های عالی برای جلوگیری از بروز عفونت ناشی از ناخن فرورفته است. مقداری آب اکسیژنه را به آب گرم اضافه کرده و دست های خود را داخل آن قرار دهید. اگر زمان کافی ندارید می توانید مقداری پنبه را به آب اکسیژنه آغشته کرده و مستقیما به انگشت دست بمالید.

مقداری لیمو را به ناحیه آسیب دیده بمالید. برخی افراد یک تکه لیمو را روی انگشت قرار داده و می پوشانند تا یک شب به همان صورت باقی بماند. اگر لیمو باعث تحریک و سوزش ناحیه می شود از آب لیمو گرم استفاده کرده و انگشت ها را داخل آن قرار دهید.

روغن درخت چای به دلیل خواص ضدباکتری، ضدقارچی و ضدویروسی مشهور است و به درمان التهاب کمک می کند. توپ پنبه را به روغن درخت چای آغشته کرده و روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

همچنین می توانید روغن درخت چای را به آب گرم افزوده و دست ها را داخل آن قرار دهید.

توجه: روغن درخت چای از روغن های ضروری است و لازم است با استفاده از یکی از روغن های حامل رقیق شود.

این ماده یکی دیگر از ترکیبات طبیعی نمک است که به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده برای درمان عفونت ناخن فرورفته مفید است. یک چهارم قاشق چای خوری پرمنگنات پتاسیم را با یک گالن آب مخلوط کرده و انگشت دست را به مدت 2 دقیقه و 2 تا 3 بار در روز داخل آن قرار دهید. این روش را دو هفته ادامه دهید.

اگر ناخن فرو رفته در گوشت دست به عفونت شدید و آبسه منجر شود ممکن است نیاز به درمان دارویی باشد:

در صورت بروز آبسه، پزشک آن را تخلیه خواهد کرد. این روش نیاز به بی حسی موضعی دارد و اگر میزان تخلیه زیاد باشد ممکن است پزشک یک قطعه گاز پانسمان داخل زخم قرار دهد تا یک یا دو روز بماند.

اگرچه عمل جراحی برای ناخن پا رایج تر است اما اگر ناخن فرورفته در دست با روش های دیگر درمان نشود نیاز به جراحی است. در عمل جراحی که با بی حسی موضعی همراه است بخشی از ناخن جدا می شود تا ناحیه مورد نظر تخلیه و بهبود پیدا کند.

در ادامه بخوانید : روش های درمان قارچ ناخن

منبع: healthline – medicinenet – brightside – organicdailypost

روی دکمه زیر کلیک فرمایید

فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.




خانه

موبایل

 

سریع ترین راه برای درمان ناخن فرورفته در گوشت

ناخن فرورفته در گوشت پابيماري اونيكو كريپتوزيس يا “ناخن فرورفته در گوشت پا” يك بيماري شايع پوستي است ودر افرادي كه گوشه ناخن خود را مي گيرند بيشتر مشاهده مي شود.

دكتر زهرا حلاجي متخصص پوست ومو:”اونيكو كريپتوزیس” يا ناخن فرورفته در گوشت پا، بيماري است كه در اثر عواملي چون نگهداري ناسب از پا، پوشيدن كفش هاي تنگ با پنجه باريك، آسيب و ضربه به پا و گرفتن ناخن بوسيله ناخن گير ايجاد مي شود.

بيشتر افراد از درد و عفونت انگشت پاي خود اظهار ناراحتي مي كنند،آنتي بيوتيك ها داروي مناسبي براي درمان اين بيماري هستند .                    افراد مبتلا به اين بيماري بايد هر چه سريعتر كفش خود را تعويض كرده و از كفش هاي راحت استفاده كنند و گوشه هاي ناخن خود را از انتها نگيرند.

اگر راه هاي درماني فوق منجر به درمان بيماري ناخن فرورفته در گوشت پا نشد، مي توان با عمل جراحي گوشه ناخن فرد را درآورد و ريشه ناخن را سوزاند.[ایجاد “ناخن فرورونده در گوشت” از مضرات کفشهای پاشنه بلند و کفشهای نوک باریک]درمان مؤثر اما ناشناخته برای ناخن فرورفته یک روش جایگزین که در ایالات متحده بسیار جلب توجه کرده است و چند سالی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد، فنُلیزاسیون است. اما فنلیزاسیون چیست؟ چرا کمتر به کار گرفته می‌شود؟ ما در این باره نظر دکتر فیلیپ آبیملک، متخصص پوست و دارای تخصص در زمینۀ ناخن را جویا شده ایم.

روش فنلیزاسیون چیست؟در موارد فرورفتگی ناخن، سه نوع درمان قابل کاربرد است. کلاسیک ترین درمان، روش جراحی و بریدن ناحیه ای از ناخن است که در گوشت فرورفته است. این روش اغلب همراه با عوارض دردناک جراحی است و عموماً فرد باید نزدیک به سه هفته دست از کار بکشد.

از بین بردن ریشۀ ناخن توسط لیزر روش جذاب تری است زیرا عوارض کمتری دارد. البته در این روش هم نیاز به ایجاد یک برش توسط تیغ جراحی و بخیه خواهد بود که قطعاً باعث ایجاد درد خواهند شد. سومین راه استفاده از فنل است. این روش نسبت به دو روش دیگر مزایای بیشتری دارد. در واقع، این درمان درد کمتری دارد، و تقریباً بعد از آن هیچ عوارضی مشاهده نمی شود؛ و بعد از این درمان فرد هیچ نیازی به دست کشیدن از کار ندارد.

فنلیزاسیون با بی حسی موضعی و توسط متخصص پوست انجام می‌گیرد؛ او ابتدا زبانۀ ناخن را می‌برد و سپس با استفاده از اسید ریشۀ ناخن را «می‌سوزاند» و مانع از عود این مشکل می‌شود. فنل یا اسید کاربولیک یک الکل است که از زغال سنگ به دست می‌آید. این اسید ضد عفونی کننده است و بافت ها را به واسطۀ غلظت زیادش از بین می‌برد. فنل برای لایه برداری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث اصلاح چین و چروک های عمیق می‌شود.

فنلیزاسیون یک روش ساده است که می‌تواند در مطب متخصص پوست انجام شود. اگر این روش با استفاده از بی حسی موضعی اجرا گردد، بدون درد خواهد بود. مسکن های معمول باعث کم شدن عوارض می‌گردند. مطمئناً، ورزش کردن، پرش یا دویدن تا 2 الی 3 هفته مشکل خواهد بود؛ اما کسانی که شغل شان بدون تحرک است، مانند کارهای دفتری، می‌توانند بدون هیچ توقفی به سرکارشان بازگردند.

آیا فنلیزاسیون عوارض جانبی دارد؟مشکلات گردش خون اعضای پایینی، اگر خیلی شدید باشند ممکن است دردسر ساز شوند. در مواردی که مشکلات گردش خون شدید باشد، تمام درمان های انگشتان پا و دیگر انگشتان باید با احتیاط بسیار زیاد انجام شوند. خطر بازگشت دوبارۀ این مشکل، مانند روش های دیگر حدود 3% است. با این حال، باید بدانید که این روش کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و یافتن کسی که بتواند این کار را انجام دهد دشوار است، شاید این تنها نقص این روش باشد. به طور کلی افرادی که دوست دارند از این روش بهره ببرند باید نظر یک متخصص پوست را در این باره جویا شوند و از وی راهنمایی بخواهند.منبع:irpoost.com


بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *