رژیم غذایی کبد چرب الکلی

رژیم غذایی کبد چرب الکلی
رژیم غذایی کبد چرب الکلی

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

همرسانی در

ایمیل

فیسبوک

Messenger

Messenger

رژیم غذایی کبد چرب الکلی

توییتر

بالاترین

واتس‌اپ

لینک را کپی کنید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

بر اساس تحقیقات تازه از هر هشت فرد میانسال در بریتانیا یک نفر به دلیل اضافه وزن، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های شدید کبدی قرار دارد.

تصویربرداری از کبد حدود سه هزار نفر در یک طرح تحقیقاتی در بریتانیا نشان داده است که ۱۲ درصد آنها دچار کبد چرب و ملتهب هستند.

انجمن بیماری‌های کبدی بریتانیا می‌گوید که این نتایج را باید زنگ خطری دانست زیرا مشکلات کبدی ممکن است به سیروز کبدی،از کار افتادن کبد و مرگ منجر شود.

متخصصان کبد از همه‌گیری خاموش بیماری کبد چرب خبر می‌دهند.

علائم این بیماری تا زمانی که صدمات جبران ناپذیری نزده، آشکار نمی‌شود اما اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است.

هفت سال پیش به فرانسیس کارول،۵۲ ساله ساکن آکسفورد گفته شد که مبتلا به کبد چرب است. وزن او در آن زمان ۱۱۶ کیلوگرم بود.

او ۴۴ کیلوگرم وزن کم کرد و سایز لباس‌هایش، چهار نمره کوچکتر شد.

فرانسیس می‌گوید: “وقتی به من گفته شد که کبدم بیمار است مصمم شدم کاری کنم. شروع کردم به خوردن غذاهای سالم و همزمان فعالیت بدنی را افزایش دادم. خوشحالم که کبد من به وضعیت عادی برگشته است.”

او اکنون مربی ورزشی است و دیگران را درباره تغذیه راهنمایی می‌کند:

“هفت سال پیش حتی فکرش را هم نمی‌کردم که روز مربی بدنسازی شوم. آن موقع وقتی راه می‌رفتم به نفس نفس می‌افتادم، اما حالا از تپه هم بالا می‌دوم.”

یک نوع تصویربرداری ام آر ای جدید نشان داده که کبد او سالم شده است.

این ام آر آی جدید که دانشگاه آکسفورد ساخته شده در کنفرانس جهانی کبد در پاریس برای اولین بار معرفی شد. در این روش به کمک یک نوع نرم افزار به نام “لیورمولتی‌اسکن” (LiverMultiScan) ماهیت بیماری کبد و شدت آن را اندازه‌گیری می‌کنند.

دکتر راجارشی باندرجی، مدیرعامل شرکت تولید کننده این فنآوری می‌گوید: “لیورمولتی‌اسکن، یک نمونه بزرگ از تکنولوژی سلامت هوشمند است که در کلینیک‌های بریتانیا کشف و ساخته شده است. این روش برای بیماران، نظام خدمات درمانی همگانی و مالیات‌دهندگان مفید است.”

“نمونه‌برداری (بیوبسی) از کبد، همچنان مهمترین روش تشخیص برای متخصصان به شمار می‌رود اما برای تشخیص ماهیت بیماری کبد و شدت آن به روش‌هایی احتیاج داریم که کمتر تهاجمی باشند.

نمونه برداری با سوزن از کبد روشی عالی برای تشخیص بیماریهای کبد است اما این روش پرهزینه، تهاجمی و دردناک است و در مواردی هم سلامت بیماران را به خطر می‌اندازد.

این نرم‌افزار را برای هر نوع دستگاه ام آر ای می‌توان بکار رگفت اما هنوز استفاده از آن رایج نشده است.

دیوید برین، استاد رادیولوژی بیمارستان دانشگاه “ساوت‌همپتن” می‌گوید که این روش نیاز به بیوبسی یا نمونه برداری با سوزن را کم می‌کند:

“این اسکن کل کبد را نشان می‌دهد در حالیکه نمونه برداری با سوزن فقط از یک بخش کوچک انجام می‌شود و کمی ناراحت کننده است. علاوه بر این در این نوع ام آر ای بیماران پس از مدتی می‌توانند دوباره اسکن کنند تا از بهبود کبد مطمئن شوند.”

تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که از هر بیست بزرگسال یک نفر احتمالا به بیماری شدید کبد چرب غیر الکلی NASH (non-alcoholic steatophepatitis) مبتلا است.

در این بیماری داخل و اطراف سلول‌های کبد ملتهب می‌شوند و به مرور زمان به بافتی مجروح که “فیبروز” نامیده می‌شود تبدیل شده که در نهایت به سیروز کبدی منتهی می‌شود.

استیو رایدر، متخصص بیماریهای کبد در ناتینگهام می‌گوید: “نتیجه این تحقیق با آنچه که ما مشاهدات ما همخوانی دارد؛ بسیاری از افرادی که با مشکلات کبدی حاد به بیمارستان مراجعه می‌کنند، اضافه وزن دارند.”

نود درصد بیماریهای کبد در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.

جودی رایس، مدیر اجرایی موسسه بیماری‌های کبد بریتانیا می‌گوید: “همانطور که اغلب مردم هم می‌دانند، کم کردن مصرف الکل بسیار مهم است اما برای بیماری کبد چرب، رژیم غذایی سالم و ورزش از همه چیز مهمتر است.”

%PDF-1.7
3 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 4 0 R>>
endobj
4 0 obj
>
stream
xUO
0|Wܣ>,6Gʆ8۪SL8.%QX
I@b F{}I@ȮY12؊` 0559HD] *!#aMZ{Kk!}
uJ)#QCƢ|r[W^_)/lceYSn,Ss??($TC
endstream
endobj
5 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 6 0 R>>
endobj
6 0 obj
>
stream
xmO
@+樇֣ͮTEQP(Ju*ſ7>$2$ј“1XR[mpZr!vRei{4’ˠc3cooL†4Dِ1EN{܀)ovMB #]֡8l+_”/R([S^!;ZcJ-*ws
[|^K
endstream
endobj
7 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 8 0 R>>
endobj
8 0 obj
>
stream
xmO
@+樇֣ͮTEQP(Ju*ſ7>$2$ј“1XR[mpZr!vRei{4’ˠc3cooL†4Dِ1EN{܀)ovMB #]֡8l+_”/R([S^!;ZcJ-*ws
[|^K
endstream
endobj
9 0 obj
>>>]
/Group >
/Contents 10 0 R>>
endobj
10 0 obj
>
stream
xmOъ@|WиmGrb*ſ7ֻ CL2I4V}0H)=f6h TYZ:Wcm}
@A’db$l”܀!/FgDk,3`ޕ.b-0V`??h$/

سابقه و هدف: بيماري کبد چرب غيرالکلي يا NAFLD (Non-alcoholic fatty liver disease) شايع ترين بيماري کبدي در دنياست که در حال حاضر درماني براي آن وجود ندارد. گام اول درمان، استفاده از رژيم کاهش وزن است، اما درجه و ميزان کاهش وزن مورد نياز جهت بهبود بيماري هنوز مشخص نشده است. مطالعه حاضر به منظور تعيين اثرات کاهش وزن بر شاخص هاي بيماري کبد چرب انجام شد.مواد و روش ها: 50 بيمار مبتلا به NAFLD به مدت 6 ماه تحت رژيم غذايي با انرژي 500 تا 1000 کيلوکالري کمتر از انرژي مورد نياز آنها (بر حسب وزن تعديل شده) قرار گرفتند. شاخص هاي تن سنجي، دريافت تغذيه اي، فعاليت بدني و آنزيم هاي کبدي در ابتداي مطالعه و ماه هاي سوم و ششم مداخله بررسي و همچنين چربي هاي خون، مالون دي آلدهيد، TNF-a، اينترلوکين-6 و سيتوکراتين 18 در ابتدا و ماه ششم اندازه گيري شدند. بر اساس ميزان کاهش وزن بيشتر يا کمتر از 5% وزن اوليه، بيماران به دو گروه پايبند و غير پايبند به رژيم تقسيم شدند.يافته ها: 44 بيمار مداخله را کامل کردند. 25 بيمار در گروه پايبند به رژيم (%9.7 کاهش وزن) و 19 بيمار در گروه غيرپايبند به رژيم (%1.9 کاهش وزن) قرار گرفتند. بعد از مداخله، شاخص هاي تن سنجي وزن (P<0.05)، نمايه توده بدن (P<0.001) و دور کمر (P<0.001) در هر دو گروه کاهش يافتند. در گروه پايبند ، فشارخون دياستوليک (P<0.001)، کلسترول تام (P=0.004)، LDL (P=0.007)، تري گليسريد (P=0.035)، آنزيم هاي کبدي (P<0.001) و سيتوکراتين 18 (P=0.003) کاهش معني دار داشتند.نتيجه گيري: مداخله انحصاري کاهش وزن به عنوان اولين گام در مديريت بيماران مبتلا به بيماري کبد چرب غير الکلي توصيه مي گردد.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

رژیم غذایی کبد چرب الکلی

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

رژیم غذایی کبد چرب الکلی
رژیم غذایی کبد چرب الکلی
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *