رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2

رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2
رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

بیماری کبد چرب گرید 2 یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به کبد است، در این مقاله به معرفی علائم این بیماری و همچنین روش هایی برای درمان آن می پردازیم که مطمئنا آشنایی با این اطلاعات برای همه ما لازم و ضروری است.

کبد یکی از اعضای مهم بدن انسانها است که مسئولیت سم زدایی از خون را به عهده دارد. خون پس از مسیر گوارش که طی می کند اولین جایی که می رود کبد است. همچنین تولید پروتئین و چربی های مهم بدن برای زنده ماندن در کبد صورت می گیرد. این عضو از بدن انسان همانند دیگر اعضا دچار مشکل و بیماری می شود که در دنیای امروز به علت نداشتن رژیم و برنامه غذایی مناسب یکی از شایعترین این بیماری ها کبد چرب گرید 2 است. در ادامه با علایم و راه های درمان این بیماری کبدی با ما همراه باشید.

بیماری کبد چرب وقتی به وجود می آید که چربی بدن شخص به پنج تا ده درصد برسید که عواملی چون استفاده بیش از حد از امگا6, چربی های اشباع, قند و فروکتوز , استعمال دخانیات, نداشتن تحرک و فعالیت بدنی کامل و مفید, سو تغذیه, اضافه وزن, فشار خون بالا, بارداری و استفاده از داروهایی همچون آسپرین و تتراسایکلین می تواند در به وجود آمدن آن موثر باشد.

رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2

خوب است بدانید که دو نوع کبد چرب داریم: کبد چرب الکلی و غیر الکلی. که در کبد چرب غیر الکلی میزان چربی کبد ارتباط مستقیم با وضعیت چربی خون دارد و از هر پنج نفر یک نفر به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند. در ایران آمار افرادی که کبد چرب دارند به چهل درصد می رسد که یعنی از هر ده نفر سه نفر این بیماری را دارا هستند.

از علایم بیماری کبد چرب گرید 2 می توان به خستگی و بی حالی, کاهش وزن و بی اشتهایی, تهوع, درد در مرکز یا سمت راست قسمت بالای شکم, زرد شدن چشمها و پوست, خارش, ورم پاها و شکم, سردرگمی ذهنی را نام برد. تجمع بیش از حد چربی در کبد ملتهب شدن کبد را به همراه دارد و التهاب کبد سبب بروز هپاتیت ( هپاتیت در لغت به التهاب کبد معنی شده است که هپاتیت b یک نوع بیماری کبدی است که مسری تر از ایدز می باشد ) و امکان بروز نارسایی کبد که سیروز کبدی نام دارد می شود که علت اصلی آن کبد چرب ساده است که هیچ علامتی ندارد.

از جمله عوارض کبد چرب می توان به بروز بیماری های فشار خون,  دیابت نوع 2 و چربی خون بالا اشاره نمود. چربی های بیشتر از هشتاد سانتی متری دور شکم باعث کاهش حساسیت سلولها به هورمن انسولین می شود و خطر ابتلا به دیابت را به همراه دارد.

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب گرید 2 استفاده از منابع امگا 3 را در وعده های غذایی بیشتر کنیم مثل روزانه یک گرم روغن ماهی, استفاده از ماهی های چرب همانند سالمون, ساردین و تن ماهی, مصرف گردو, بذر کتان, شاهدانه و روغن زیتون. امگا3 به کم کردن التهاب کبد کمک شایانی می کند. چربی های اشباع همانند گوشت حیوانات, غذاهای فرآوری شده و روغن های هیدروژنه را کاهش دهیم. و بجای آنها از منابع چربی پایین همانند روغن زیتون, آجیل و دانه ها مصرف کنیم. نوشیدنی های گازدار, شیرینی ها, غلات صبحانه, غذاهای منجمد, سس ها یا چاشنی ها و برخی آبمیوه های بسته بندی که منبع قند و شهد ذرت با فروکتوز بالا است را کم کنیم.  با زیاد کردن فعالیت بدنی به بالای شصت دقیقه و کاهش وزن خود تا پنج تا ده درصد به بهبود کبد چرب گرید 2 کمک می کنیم. با استفاده از داروهای گیاهی به بهبود کبد چرب گرید 2  بپردازیم: درمان کبد چرب با سیر: سیر آلیسین دارد که یک نوع آنتی اکسیدان سولفور دار برای سم زدایی بهتر و موثر تر کبد است. هر روز صبح ناشتا در صورتی که مشکل معده ندارید مقداری آبلیمو را در آب جوش بریزید و میل کنید. استفاده از عرق خار شتر, چای سبز, علف لیمو, خار مریم و طباشیر در بهبود عملکرد کبد چرب گرید 2 موثر می باشد.

با بیماری کبد چرب گرید 2 به طور کامل آشنا شدید، حال از شما دوستان گرامی دعوت می نماییم با کلیک بر روی کبد چرب با اطلاعات ارائه شده در زمینه بیماری های مربوط به کبد و روش های درمانی هر یک به طور مفصل آشنا شوید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

حدود یک نفر از هر پنج آمریکایی دارای کبد چرب هستند. کبد چرب استئاتوز نیز نامیده می شود. در واقع، تا 9 مورد از هر 10 بیمار دیابتی و افرادی که دارای چاقی هستند، مبتلا به کبد چرب هستند. کبد دومین عضو بزرگ بدن است و در داخل شکم قرار دارد. در بیماری کبد چرب، چربی در سلول های کبد تجمع می یابد. میلیارد ها سلول کبدی در کبد وجود دارد. کبد چرب یک وضعیت تجمعی است که در آن چربی اضافه به سلول ها اضافه می شود و سیتوپلاسم کبد را از حالت عادی خارج می کند. و به زودی به هسته نیز آسیب خواهد زد و در برخی موارد ممکن است موجب آسیب سلول های کبدی نیز شود.  از آنجا که این چربی اضافی نباید در سلول قرار گیرد، می توانید تصور کنید که چگونه چربی اضافی شروع به تداخل با عملکرد کبد می کند.

دو نوع بیماری کبد چرب وجود دارد: بیماری کبدی چرب مرتبط با الکل و بیماری کبدی چربی غیر الکلی. حتی بدون نوشیدن یک قطره الکل سلامتی شما به خطر خواهد افتاد ولی بسیاری از مردم بی احتیاطی می کنند.  در کبد چرب گرید 2، چربی بیشتر به عنوان تری گلیسیرید ذخیره می شود. این چربی  واکسن هایی در سلول ها ایجاد می کند و بیشتر محتویات سلول را جابه جا می کند و آنها را از کار می اندازد. علائم کبد چرب در کبد چرب گرید 2 نسبت به کبد چرب گرید 1 سریع تر ظاهر می شوند و این وضعیت از کبد چرب قطعا جدی تر است. افرادی که مبتلا به کبد چرب گرید 2 هستند نیاز به مراقبت های پزشکی خواهند داشت.

• مشروبات الکلی

رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2

• دیابت

• سندرم متابولیک

• چاقی

• داروهای خاصی که باعث کبد چرب می شوند

• اختلالات ژنتیکی چربی خون بالا (کلسترول، تری گلیسیرید)

کبد چرب بیماری ای می باشد که در آن رادیکال های آزاد باعث آسیب زیادی به کبد می شوند. به استثنای افرادی که با وجود کبد چرب گرید 2 می توانند میزان رادیکال های آزاد را کاهش دهند، در بقیه افراد مبتلا به کبد چرب گرید 2 آسیب کبد ادامه خواهد داشت. یکی از دلایل اصلی رادیکال های آزاد اضافی، مصرف الکل است. علت دیگر خوردن غذاهایی است که دارای چربی های اشباع نشده می باشند.

اگر چه بعضی از سازمان های بهداشتی تأکید می کنند که این چربی اشباع شده باعث مشکل چربی کبد است، اما تعداد زیادی از شواهد اثبات شده حاکی از آن است که چربی های غیر اشباع علت چربی کبد می باشد. از نظر شیمیایی، چربی اشباع در دمای اتاق و در بدن پایدار است. با این حال، این چربی های غیر اشباع است که رادیکال های آزاد را تولید می کند و باعث آسیب کبد می شوند. بنابراین شما باید همه روغنهای گیاهی  ذرت، سویا، گلرنگ، روغن کانولا و سبزیجات را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

بسته به میزان پیشرفت کبد چرب گرید 2، علائم کبد چرب می تواند شامل درد شکم، کبودی در بدن، خونریزی خود به خودی مانند خونریزی بینی، خستگی شدید، تب، خارش پوست، بی حالی و چاقی شکم نیز باشد.

آزمایش خون افزایش آنزیم های کبدی را نشان خواهد داد. و چون در کبد چرب گرید 2  التهاب کبد نیز ممکن است وجود داشته باشد، وضعیت در حال پیشرفت به سمت هپاتیت خواهد بود. در برخی موارد، هپاتیت ممکن است مستلزم بستری شدن باشد.

کبد یک عضو از بدن است که قابلیت احیا دارد.  اگر شما مبتلا به بیماری کبد چرب گرید 2 هستید، باید هر کاری می توانید بکنید تا عادت روزانه خود را تغییر دهید. اکنون در این مرحله از کبد چرب گرید 2 این فرصت را دارید و شاید اگر کبد چرب شما پیشرفت کند احتمالا این فرصت را نداشته باشید. نکته ی اولی که باید به آن توجه کنید مصرف الکل است و تنها راه درمان کبد چرب پرهیز از مصرف الکل است نه اعتدال در مصرف آن.

تغييرات رژيم غذایی مرحله ی بعدي می باشد. اگر هنوز هم کربوهیدرات تصفیه شده می خورید، وقت آن است که هم اکنون مصرف این دسته از مواد غذایی را متوقف کنید. علت آن است که این ها بیشترین تاثیر را در میزان تری گلیسیرید بدن دارند و تری گلیسیرید ها هستند که در کبد تجمع می یابند.

 

بعدی

قبلی

در مطلب گذشته درباره کبد چرب گفتیم و علت اصلی بروز کبد چرب و همچنین عوامل ایجاد کبد چرب را توضیح دادیم. اگر کبد چرب دارید باید بسیار مراقب سلامتی خودتان باشید. درمان بیماری کبد چرب با غذا امکان پذیر است که در این مطلب می خواهیم 12 غذای مفید جهت درمان بیماری کبد چرب را معرفی کنیم. در ادامه با زوم لایف همراه باشید.

بیماری کبد چرب به دو دسته اصلی تقسیم می شود:

این بیماری حدود یک سوم از افراد بزرگسال در آمریکا را تهدید می کند و یکی از عوامل اصلی از کار افتادن کبد می باشد. بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر در افراد چاق و افرادی که در رژیم غذایی خود از غذاهای فرآوری شده به مقدار زیاد استفاده می کنند، رخ می دهد.

یکی از اصلی ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی می باشد. همانطور که از اسم آن مشخص است، این بیماری نشان دهنده وجود چربی زیاد در رژیم غذایی افراد می باشد.در بدن افراد سالم، کبد به عمل سم زدایی و تولید صفرا بعنوان یک پروتئین گوارشی کمک می کند. بیماری کبد چرب سبب آسیب به کبد شده و کبد قادر به انجام فعالیت های خود نخواهد بود.

رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2

بطور معمول رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر می باشد:

رژیم غذایی کم کالری و کم چرب به شما کمک می کند تا مقدار زیادی از وزن خود را کم کنید. این کار در نهایت خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد. در حالت ایده آل، اگر دارای اضافه وزن هستید بهتر است حدود 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.

در ادامه توضیحات مربوط به همه موارد را بخوانید:

مصرف قهوه به کاهش سطح آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک می کند. مطالعات نشان می دهد افراد دارای بیماری کبد چرب که در رژیم غذایی خود از نوشیدنی قهوه استفاده می کنند، آسیب کمتری نسبت به افراد دارای همین بیماری ولی بدون مصرف نوشیدنی های کافئین دار، به کبد خود وارد می کنند.

به نظر می رسد مصرف کافئین سبب کاهش حجم آنزیم های کبدی غیر معمول در افراد در معرض خطر کبد چرب می شود.

مصرف سبزیجات جهت جلوگیری از ساخته شدن چربی توصیه شده است. به نظر می رسد کلم بروکلی مانع از ساخته شدن چربی در کبد موش می شود. مصرف دیگر سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم پیچ علاوه بر کمک به درمان کبد چرب می تواند جهت کاهش وزن نیز موثر باشد.

می توانید از دستورالعمل بنیاد کبد کانادا برای گیاهخواران استفاده کنید که به شما امکان می دهد بدون از دست رفتن طعم ها و چاشنی ها مقدار زیادی از کالری غذاها را کاهش دهید.

توفو (Tofu) چیست؟ توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست می‌آید. توفو جهت کاهش ساخته شدن چربی بسیار مفید است.

مطالعات انجام گرفته در دانشگاه ایلینویز (Illinois) بر روی موش ها نشان داد، پروتئین سویا که از لحاظ مواد تشکیل دهنده مشابه توفو می باشد می تواند سبب کاهش ساخته شدن چربی در کبد شود. لازم به ذکر است که توفو کم چرب بوده ولی دارای پروتئین زیاد می باشد.

مصرف ماهی جهت کاهش تورم و تنظیم چربی مفید است. ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، ساردین، تونا و قزل آلا منبع غنی از اسید های چرب امگا3 می باشند.اسیدهای چرب امگا3 سبب کاهش سطح چربی کبد و کاهش تورم می شوند.

جهت کسب انرژی بلغور جو دوسر استفاده کنید. کربوهیدرات های بدست آمده از دانه هایی همانند جودوسر سبب افزایش انرژی بدن می شوند. فیبر موجود در آن سبب احساس سیری در شما می شود که به حفظ وزن مطلوب شما کمک می کند.

مصرف گردو می تواند به بهبود وضع کبد کمک کند. دانه های گردو منبع غنی امگا3 محسوب می شوند. تحقیقات نشان داده است که افراد دارای بیماری کبد چرب که در رژیم غذایی خود گردو مصرف می کنند، عملکرد کبدی بهتری را در آزمایشات نشان می دهند.

برای حفاظت از کبد، آووکادو مصرف کنید. آووکادو حاوی چربی های خوب می باشد. تحقیقات نشان می دهد که این مواد شیمیایی سبب کاهش آسیب های کبدی می شوند. همچنین آووکادو حاوی مقدار زیادی فیبر است که به کنترل وزن بدن کمک شایانی می کند. پیشنهاد می کنیم سالاد آووکادو تازه و قارچ را حتما امتحان کنید.

مطابق با تحقیقات انجام گرفته در سال 2011 بر روی موش ها، لبنیات حاوی میزان بالای پروتئین می باشند که می توانند آسیب های وارده به کبد را کاهش دهند.

از دانه آفتابگردان بعنوان آنتی اکسیدان قوی استفاده کنید. این دانه های معطر حاوی مقدار زیای ویتامین E هستند. ویتامین E بعنوان یک آنتی اکسیدان جهت حفاظت از کبد در برابر آسیب های بیشتر عمل می کند.

یکی از روش های کنترل و درمان کبد چرب، کنترل و کاهش وزن است که با مصرف روغن زیتون می توانید وزن خود را کنترل کنید.

سالم ترین روغن، روغنی است که حاوی میزان بالایی از اسیدهای چرب امگا3 باشد. روغن زیتون برای پخت و پز سالم تر و بهتر از روغن های نباتی، کره و روغن ترد کننده شیرینی می باشد. تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم های کبدی و کنترل وزن کمک می کند.

سیر به عنوان چاشنی نه تنها به غذای شما عطر و طعم خوبی می دهد، بلکه تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد مصرف پودر سیر در افراد دارای بیماری کبد چرب سبب کاهش وزن و چربی شده است.

چای سبز جهت کاهش جذب چربی بسیار مفید است و می تواند بیماری کبد چرب را بهبود ببخشد. اطلاعات نشان می دهند که مصرف چای سبز می تواند مانع جذب چربی توسط بدن شود اما این نتایج هنوز قطعی نشده اند. همچنین مطالعاتی در حال انجام است که نشان می دهد مصرف چای سبز سبب کاهش ذخیره چربی در کبد و بهبود عملکرد آن خواهد شد.رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2

فواید چای سبز بسیار زیاد است. از جمله فواید آن می توان به پایین آوردن سطح کلسترول خون و داشتن خوابی آرام اشاره کرد.

کبد چرب چیست؟ مشکلات و روش های درمان کبد چرب

اگر بیماری کبد چرب دارید از این غذاها مصرف نکنید!

غذاهایی که به چربی سوزی بدن کمک می کنند

آیا خواندن این مطلب برای شما مفید بود؟

سلام خیلی ممنون بابت مقاله. میخاستم بدونم که ایا تخم مرغ خوردن زیاد باعث کبد چرب میشه ؟ واین که ایا میشه با ورزش درمانش کرد و ایا شیر فله ای که  مغازه ها میفروشن خوبه برا درمانش؟  

سلام، زرده تخم مرغ به علت کلسترول، باعث افزایش چربی کبد می شود. افراد مبتلا به کبد چرب باید مقدار چربی مصرفی و تخم مرغ شان را پائین بیاورند. در هفته می توانید 3 عدد تخم مرغ مصرف کنید که اگر بدون زرده باشد، بهتر است.

شیرهای محلی یا همان فاله ای چربی بیشتری دارد و ممکن است آلوده نیز باشد، توصیه می شود از شیر پاستوریزه کم چرب استفاده شود.برای درمان کبد چرب، حتماً به متخصص داخلی مراجعه کنید تا بعد از بررسی آزمایشات، بتواند روش درمانی موثری برای شما تجویز کند.

سلام مطالب خیلی مفید هستند، ممنون موفق باشید

ببخشید من خودم لاغرم دیگه رژیم بگیرم که چیزیم نمیمونه

باسلام

از ارایه درست وصحیح  اطلاعات اعلامی شما سپاسگزارم .ما در شهرستان از آووکادو بی بهره هستیم وخاصیتهای زیادی هم دارد.

سلام

عالی بود مرسی

  سلام من دارای کبد چرب هستم چگونگی بر طرف کردن ان را برایم توضیح دهید

سلامپیشنهاد می کنم مطلب زیر را مطالعه کنید.کبد چرب، مشکلات و روش های درمان کبد چرب

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2
رژیم غذایی برای کبد چرب نوع 2
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *