روش های پیشگیری از دیابت بارداری

روش های پیشگیری از دیابت بارداری
روش های پیشگیری از دیابت بارداری

دیابت بارداری (به انگلیسی Gestational diabetes mellitus) یا GDM، بیماری جدی است که در دوران بارداری به وجود می آید. به طور کلی مشخص شده است که علت دیابت بارداری به چگونگی تولید و استفاده از انسولین بدن مادر برای کنترل سطح قند خون بستگی دارد که می تواند هم برای مادر و هم جنین مضر باشد. خبر خوب این است که دیابت بارداری قابل پیشگیری است یا احتمال ابتلا به این بیماری را می توان به حداقل رساند. هیچ تضمینی وجود ندارد اما هرچه عادت های سالمی قبل و در دوران بارداری داشته باشید، خود و کودکتان سالم تر خواهید بود.

 

 

اولین گام برای پیشگیری از دیابت بارداری شناخت عوامل خطرسازی که احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهند است. اگر مشخص شد احتمال ابتلا به دیابت بارداری در شما است باید با متخصص زنان خود در مورد راهکارهایی برای حفظ سلامت خود و کودکتان مشورت کنید.

روش های پیشگیری از دیابت بارداری

قبل از صحبت با خویشاوندان در مورد سابقه ابتلا به دیابت بارداری، دانستن تفاوت دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 کمک زیادی به شما خواهد کرد. دیابت نوع 1 بیماری خود ایمنی است در حالی که دیابت نوع 2 به سبک زندگی و رژیم غذایی مربوط می شود.

اگر یکی از خویشاوندان نزدیک شما از جمله مادر یا خواهرتان به دیابت نوع 2 مبتلا شده باشد احتمال ابتلا به این بیماری در شما نیز خواهد بود. برای اطلاع از این مسئله با اعضای خانواده خود صحبت کنید.

 

علاوه بر وراثت، عوامل خطرساز دیگری نیز وجود دارند که باید به آن ها نیز فکر کرده و با دکتر خود در مورد آن ها صحبت کنید. عوامل خطرساز ابتلا به دیابت بارداری عبارت اند از:

نژاد اسپانیایی، آفریقایی-آمریکایی، بومی آمریکایی، آسیایی-آمریکایی یا جزایر اقیانوس آرام.

داشتن اضافه وزن قبل از بارداری

بارداری در سن 25 سالگی یا بیشتر

داشتن دیابت بارداری در بارداری قبلی

اگر در بارداری قبلی جنین سنگین بوده باشد (3.5 کیلوگرم یا بیشتر) یا سقط جنین داشتید

اگر قبلا تست قند خون غیر طبیعی داشته اید مانند گلیکوزوری (مشاهده قند در ادرار)

سابقه سندرم تخمدان پلی کیستیک

 

راهکارهایی وجود دارند که به کمک آن ها حتی قبل از بارداری نیز می توانید از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری کنید. قبل از بارداری با متخصص زنان خود مشورت کنید و از او بخواهید بره ای برای آمادگی جسمی، روحی و روانی شما برای بارداری تنظیم کند.

تقریبا 3 ماه قبل از اقدام برای بارداری تست قند خون دهید تا سطح قند خون پایه خود را ارزیابی کنید. سعی کنید قبل از بارداری اضافه وزن خود را کم کنید چرا که کاهش وزن در دوران بارداری توصیه نمی شود. پس اگر اضافه وزن دارید و نگران هستید دچار دیابت بارداری شوید، سعی کنید قبل از اقدام برای بارداری کاهش وزن را شروع کنید.

 

برای اطمینان از سلامت خود و جنین از شروع دوران بارداری و به طور مرتب به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. توصیه می شود کسانی که در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار دارند در سه ماهه دوم بارداری (بین هفته 24 تا 28 بارداری) برای معاینه به دکتر زنان مراجعه کنند.

اگر خطر ابتلا به دیابت بارداری در شما خیلی زیاد است، متخصص زنان در اولین معاینه آزمایش تشخیص دیابت را از شما می گیرد.

 

یکی از راه های پیشگیری از دیابت بارداری حفظ سطح قند خون است. فیبر به تثبیت سطح قند خون کمک می کند. در تحقیقات اخیر در زمینه رژیم غذایی زنان قبل از اقدام برای بارداری نشان داده شد خطر ابتلا به زنانی که روزانه 1 گرم فیبر مصرف می کردند تا 26% کاهش یافت. سعی کنید از مواد غذایی سرشار از فیبر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

غذاهای سرشار از فیبر شامل غلات کامل، سبوس، میوه (به خصوص آلو) و سبزیجات می شوند.

 

پروتئین بخش مهم و اساسی رژیم غذایی سالم است و همچنین مقدار زیادی ویتامین B فراهم کرده که به جلوگیری از عوارض زایمان کمک می کند.  مطمئن شود که مقدار زیادی پروتئین از منابع کم چرب مصرف می کنید. گوشت کم چرب از جمله مرغ، منابع سرشار از پروتئین و مناسب برای زنان باردار هستند. از مصرف ماهی به عنوان منبع پروتئین پرهیز کنید چرا که سطح بالای جیوه آن می تواند برای زنان در دوران بارداری خطرناک باشد.

سبزیجاتی مانند بروکلی و اسفناج منابع گیاهی خوب پروتئین و آهن محسوب می شوند.

 

میوه برای سلامتی بسیار خوب است اما باید از آبمیوه های حاوی شکر جدا خودداری کنید. میوه ها حاوی قند طبیعی هستند که برای بدن ضرری ندارد اما یک لیوان کوچک آبمیوه ممکن است عصاره 1 عدد پرتقال بوده که شیرین کننده های مصنوعی نیز به آن اضافه شده است.

بعدی

قبلی

یکی از بیماری هایی که خانم ها طی دوران بارداری ممکن است به آن مبتلا شوند، دیابت بارداری است. لازم به ذکر است که چیزی حدود 5 درصد از خانم های باردار به دیابت دوران بارداری مبتلا می شوند. به همین دلیل ما قصد داریم در این مطلب به روش های پیشگیری از دیابت دوران بارداری بپردازیم. با ما همراه باشید.

از آن جایی که ممکن است این نوع دیابت بعد از زایمان نیز با مادران همراه باشد، خوب است که با روش های پیشگیری از دیابت دوران بارداری، احتمال ابتلا به این بیماری را به حداقل ممکن برسانید.

با داشتن یک رژیم غذایی مناسب به راحتی می توان دیابت دوران بارداری را کنترل کرده و از آن اجتناب کرد.
طی بارداری خوب است که از مصرف انواع غذاهای پرچرب، شور و شیرین اجتناب کنید.

برای پیشگیری از دیابت دوران بارداری لازم است که به جای استفاده از روغن برای درست کردن غذا، به غذاهای آب پز و بخار پز روی آورید. همچنین می توانید غذاها را کباب کرده و میل کنید. در غیر این صورت بهتر است تا جایی که امکان دارد، از مقدار روغن کم برای سرخ کردن غذاها استفاده کنید.

همچنین لازم است از مصرف غذاهای آماده مانند کالباس، سوسیس خودداری کنید و چیپس، پفک، خامه و سرشیر را از رژیم غذایی خود به طور کامل کنار بگذارید.
چربی ها و اسیدهای چرب اشباع شده و ترانس ها می توانند در احتمال ابتلا به دیابت دوران بارداری بسیار موثر باشد. پس با حذف روغن های حیوانی، روغن های جامد و نیمه جامد نباتی، کره و دنبه و پیه، از احتمال ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.

روش های پیشگیری از دیابت بارداری

مصرف مواد قندی را به حداقل ممکن برسانید. بهتر است خوردن انواع کیک، شیرین، عسل و نوشابه های قندی در صورت نیاز شدید به شیرینی جات، مدیریت کنید.

همچنین با اصلاح شیوه ی غذایی در مصرف مواد نشاسته ای مانند برنح و ماکارونی، تا حد زیادی از ابتلا به دیابت دوران بارداری موثر عمل کرده اید.
مصرف بیش از حد نمک و انواع کنسرو ها، سبب بروز دیابت بارداری می شود. همچنین لازم به ذکر است که تا حد ممکن از صرف کنسرها حین بارداری خودداری کنید چرا که وجود مواد نگه دارنده در آن ها برای جنین بسیار مضر است.

– یکی از عوامل ابتلا به دیابت، چاقی و اضافه وزن است. پس بهتر است قبل از اقدام به بارداری، وزن خود را کنترل کرده و ورزش کنید. همچنین ترک سیگار در کنار ورزش می تواند در پیشگیری از این بیماری، بسیار موثر عمل کند.
– به جای مصرف مواد خوراکی مضر برای بدن، به غذاهای مفید روی آورید. آجیل، شیر و لبنیات، نان و غلات، انواع حبوبات، میوه ها و سبزی ها، مصرف گوشت و تخم مرغ برای بارداری بسیار مفید است.
– وعده های غذایی خود را کوچک اما و منظم کنید. به عنوان مثال به جای صرف خوراکی در سه وعده به مقدار زیاد، آن را در طول روز بشکانید و در عوض حجم وعده های غذایی را پایین آورید. بهتر است میان وعده ها را تا سه وعده افزایش دهید.
– سالاد و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید اما از آغشته کردن آن ها به سس خودداری کنید.
– به جای روغن های مضر، از روغن های گیاهی استفاده کنید.
– حتما در طول بارداری، از توصیه های مشاوران تغذیه استفاده کرده و رژیم غذایی خود را با آن ها هماهنگ کنید تا این دوران را سالم و به دور از هرگونه بیماری پشت سر بگذارید.

بارداری دوران حساسی است که در آن سلامت مادر و فرزند تحت عوامل مختلفی، ممکن است تهدید شود. با در نظر گرفتن توصیه های مفید و رعایت رژیم غذایی مناسب بارداری، می توانید جنینی سالم به دنیا بیاورید و خود را نسبت به بیماری های دوران بارداری و بعد از زایمان، حفظ کنید.

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وب سایت

با عضویت در چندوچون از تازه ها با خبر شوید

تایپ کنید و ENTER کنید .

روش های پیشگیری از دیابت بارداری
روش های پیشگیری از دیابت بارداری
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *