روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی

روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی
روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی

گوجه فرنگی از دسته سبزیجات است که هم در غذا استفاده می شود و هم میتوانید در سالاد از آن استفاده بکنید . همچنین برای تزیین غذا هم گوجه فرنگی کاربرد زیادی دارد. گوجه فرنگی ضد سرطان است . همچنین کالری کمی دارد و میتوانید در رژیم غذایی تان هر چه قدر که دوست دارید بگنجانید . در این بخش از مجله پزشکی آسان طب برخی از خواص گوجه فرنگی را برایتان بیان میکنیم .

1-به گزارش آسان طب گوجه‌فرنگی دارای مقدار زیادی پتاسیم است. همچنین جالب است بدانید که اکثر ما دچار کمبود پتاسیم هستیم. یک لیوان آب گوجه‌فرنگی حاوی 543 میلی‌گرم پتاسیم بوده و ½ فنجان سس گوجه‌فرنگی حاوی 454 میلی‌گرم پتاسیم می باشد . پس سعی کنید روزانه حتما گوجه فرنگی یا سس ان را میل کنید.

2- همچنین جالب است بدانید گوجه فرنگی دارای ویژگیهایی هست که وقتی  همراه با سایر چربی‌های مفید مثل آوکادو یا روغن زیتون، مصرف شود، جذب کارتینوئیدهای گیاشیمیایی در گوجه‌فرنگی، 2 تا 15 مرتبه می‌شود.

3-با مصرف گوجه فرنگی هم لاغر می شوید و هم دچار بیماری های قلبی نخواهید شد. گوجه‌فرنگی بخش مهمی از رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای را تشکیل می‌دهد. در بسیاری از غذاهای مدیترانه‌ای از گوجه‌فرنگی یا سس آن استفاده می‌شود. خواص آب گوجه فرنگی چیست ؟

4-خانم های باردار تا میتوانند گوجه فرنگی بخورند. وقتی خانم‌های شیرده از محصولات گوجه‌فرنگی استفاده کنند، غلظت لیکوپن شیرشان افزایش می‌یابد. در این مورد، بهتر است گوجه‌فرنگی پخته باشد. محققان همچنین دریافته‌اند که خوردن محصولات گوجه‌فرنگی مثل سس گوجه از خوردن گوجه‌فرنگی تازه، غلظت لیکوپن را در شیر مادر افزایش می‌دهد.روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی

5-یکی از خواص گوجه فرنگی اینست که گوجه فرنگی به دفع ساید اوریك كمك می كند.

6-به گزارش آسان طب گوجه فرنگی ملین است و فواید زیادی دارد.

7-برای درمان ورم ملتحمه چشم از گوجه فرنگی استفاده کنید.

8-مصرف گوجه فرنگی سنگ كلیه را دفع می كند.

9-یکی از خواص گوجه فرنگی جلوگیری از سرطان پروستات در اقایان است.

1-گوجه فرنگی از ورم آپاندیس پیشگیری خواهد کرد.

11- برش های گوجه‌فرنگی حاوی غلظت بسیار بالایی کارتینوئید هستند. این ماده در گوجه فرنگی با پوست خیلی است . پس سعی کنید پوستش را نکنید.

12 – به گزارش آسان طب گوجه‌فرنگی حاوی هر چهار کارتینوئید می‌باشد: کارتینوئید آلفا و بتا، لوتئین، و لیکوپن. هریک از این کارتینوئیدها خواص زیادی برای سلامتی ما دارند که اگر با هم باشند بهتر هم هست .

13-همچنین از فواید گوجه فرنگی اینست که طبق بررسی های بدست آمده ، گوجه‌فرنگی حاوی مقدار بسیار زیادی لیکوپن است که گفته میشود فعالیت آنتی‌اکسیدانه را در بین کارتینوئیدها دارا میباشد.

14- گوجه‌فرنگی و بروکلی در کنار هم به شدت مانع سرطان پروستات می شوند.

15- طبق تحقیقی که در دانشگاه مونترآل انجام گرفت، مشخص شد رژیم‌های غذایی سرشار از گوجه‌فرنگی، به کاهش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده هم کمک زیادی میکنند . در کل گوجه فرنگی ضد اکثر سرطان هاست .

16-به گزارش آاسن طب یک خاصیت گوجه فرنگی اینست که گوجه‌فرنگی حاوی 3 آنتی اکسیدان بسیار مهم یعنی بتا-کاروتیئن (که فعالیت ویتامین A را در بدن دارد)، ویتامین E، و ویتامین C. می باشد.

17-گوجه فرنگی گر چه دارای اسید سیتریك است اما بدن را قلیایی خواهد کرد.

18-یکی از مهمترین خواص گوجه فرنگی نصفیه خون است. گوجه فرنگی درجه قلیایی بودن خون را بالا برده و به دفع مواد سمی خون كمك می كند.

19-گوجه فرنگی دندان درد را درمان می کند . برای رفع دندان درد ، ریشه و شاخه برگهای گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را مضمضه كنید .

2-گوجه فرنگی برای درمان نقرس و رماتیسم ، ورم مفاصل و مفید است . پس مصرف ان را فراموش نکنید . حتی میتوانید ان را مثل سیب گاز بزنید .

یکی از مضرات گوجه فرنگی اینست که ممکن است منجر به حساسیت شود . اگر گوجه فرنگی خوردید و بعد از ان علایم حساسیت را دیدید مصرف ان را کاهش دهید.

همچنین کسانی که معده درد دارند نباید زیاد گوجه بخورند . چون ممکن است دردشان افزایش یابد .

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

سایت آسان طب یک مجله پزشکی آنلاین است که همه روزه مقالات مرتبط با سلامت و تندرستی، بررسی علل و راه های درمان انواع بیماری ها، معرفی انواع داروهای گیاهی و شیمیایی و همچنین مقالات مربوط به سبک زندگی و مراقبت از حیوانات خانگی را برای بهتر زیستن ایرانیان سراسر دنیا ارائه می کند.

اگر چنانچه پیرامون بخش های مختف سایت پزشکی آسان طب نقطه نظرات یا مقالاتی دارید، آسان طب با کمال میل آماده همکاری با شما عزیزان می باشد. از طریق بخش تماس با ما می توانید مشخصات، درخواست و تجارب خود را به همراه اطلاعات تماس برای ما ارسال فرمائید.

مریم نکولعل تک
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان. ایران

مژگان تن‌ساز
گروه طب سنتی دانشکده علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. (نویسنده‌ی مسؤول) ایران

روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی

سودابه بیوس
گروه طب سنتی دانشکده علوم پزشکی تهران. ایران

حاملگی بدون بره یک مشکل جهانی است. در کل جهان در حدود 21 میلیون حاملگی در سال اتفاق می‌افتد که تخمین زده می‌شود 38% آن‌ها بدون بره‌اند و 22% از این حاملگی‌های بدون بره به سقط جنین ختم می‌شود. حاملگی بدون بره، استرس روانی زیادی به زنان و خانواده‌هایشان و جوامع در کل دنیا تحمیل می‌کند و با خطرات زیادی برای مادر و جنین همراه است همچنین هزینه‌های بسیاری برای سرویس‌های بهداشتی اجتماعی ایجاد می‌کند. با وجود گستردگی وسایل و روش‌های تنظیم خانواده در جهان، هنوز هم در کل جهان حدود 217 میلیون نیاز برآورده نشده به روش‌های پیش‌گیری از بارداری وجود دارد و زوج‌های بسیاری تمایل دارند از تولد فرزند بعدی خود جلوگیری کنند یا آن را به تعویق اندازند، ولی به وسایل جلوگیری دسترسی ندارند و یا به دلایل و موانع فرهنگی، اجتماعی و یا ترس از عوارض، از وسایل پیش‌گیری از بارداری استفاده نمی‌کنند. بنابراین تحقیق و بررسی و یافتن روش‌های جدیدتر پیش‌گیری از بارداری یک نیاز همیشگی و دایمی است. انتظار می‌رود روش‌های جدیدتر با فرهنگ، سلیقه و شرایط جسمی و طبّی و موقعیت زندگی زوج سازگارتر باشند.

این مطالعه، یک مطالعه مروری توصیفی بر مبحث روش‌های پیش‌گیری از بارداری تعدادی ازکتب طب سنتی ایرانی است. با مطالعه این کتب مبحث منع باروری در طب سنتی در 9 بخش قابل تقسیم‌بندی است:

1. تدابیر منع باروری برای مردان (روش‌های موضعی) 2. تدابیر منع باروری برای زنان (روش‌های موضعی و روش‌های سیستمیک) 3. روش‌های فوریتی            4. داروهای عقیمی دایمی 5. داروهایی که برای مدت‌زمان مشخصی عقیمی می‌آورند 6. بخورات ضد بارداری 7. داروهایی که در زمان قاعدگی مصرف می‌شوند 8. حالات روحی و جسمی و نحوه انجام نزدیکی 9. توصیه‌های غذایی قبل از نزدیکی با هدف کاهش قدرت باروری

با بررسی متون طبّ سنتّی مشخّص می‌شود داروها و مواد مختلفی با شیوه‌های بسیار متنوّعی جهت پیش‌گیری از بارداری نسخه می‌شده است و بسیاری از این داروها ارزان و در دسترس بوده‌اند. از طرفی روش‌های تنظیم خانواده امروزی، هنوز نتوانسته‌اند همه خانواده‌های متقاضی را تحت پوشش قرار دهند و تا رسیدن به روش‌های جدیدتر، آسان‌تر، در دسترس‌تر و کم‌عارضه‌تر تحقیقات زیادی لازم است. می‌توان با بازنگری بر متون و تحقیق و کارآزمایی‌های بالینی بر خواص داروهای طبّ سنّتی، به سرنخ‌های تازه‌ای برای ساخت روش‌های جدیدتر پیش‌گیری از بارداری یا ارتقای روش‌های فعلی دست یافت و با ایجاد بارداری‌های بره‌ریزی شده، نسل بشری را سالم‌تر، شاداب‌تر و کارآمدتر کرد.

– Ifiigeia, mavranezouli, Health economics of contraception, Best Practice 23:187-198.

– Mary Jane McEneaney and Gretchen A. Hong, Preventing Unintended Pregnancy,The Journal for Nurse Practitioners,JNPVolume 5, Issue 6, June 29: 431-439.

ـ حاتمي، حسين و همکاران، (1387 ﻫ. ش.)، بهداشت عمومي، انتشارات ارجمند، مجلّد 2، صص1576و 1577

– Willard Cates Jr,Family planning: the essential link to achieving all eight Millennium Development Goals,Contraception, 21: 81: 46–461

ـ زنجاني، حبيب ا و همکاران، (1381 ﻫ. ش.)، جمعيت، توسعه و بهداشت باروري، انتشارات بشري، صص128 و 131

ـ قاضی جهان، بهرام و همکاران، (1389 ﻫ. ش.)، بارداری و زایمان ویلیامز21، انتشارات گلبان، صص852 و 856.

ـ جعفري، نوشين و همکاران، (13879 ﻫ. ش.)، دستورالعمل روش‌هاي پيشگيري از بارداري در جمهوري اسلامي ايران، وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکي، صص 17 و 18 و 53 و 6 و 64 و 74

ـ ابن سینا، حسین بن عبدالله، (25 م.)، القانون في الطب، لبنان: مؤسسه‌ی الأعلمی للمطبوعات، مجلّد سوم، ص434

ـ کمیته رایانه‌ای کردن طب و بهداشت، ترجمه قانون در طب بوعلي سينا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت تحقیقات و فن‌آوری، نسخه الکترونیک کتاب 3، فنّ 21، ص216

ـ عقيلي خراساني، سيّد محمّد حسين بن محمّد هادي، (1387 ﻫ.ش.)، معالجات عقيلي، مؤسّسه مطالعات تاريخ پزشکي، طبّ اسلامي و مکمّل دانشگاه علوم پزشکي ايران، مجلّد2، ص25 تا 3

ـ ناظم جهان اعظم خان چشتی، محمّد، رموز اعظم، چاپ سنگی هند، مجلّد 2، ص262

ـ ناظم جهان اعظم خان چشتی، محمّد، اکسیر اعظم، چاپ سنگی هند، نسخه کتابخانه مؤسسة طبّ طوبی، مجلّد 2، ص761 تا 765

ـ انطاکی، شیخ داوود، (23 م.)، بغیة المحتاج، بیروت: دارالفکر، ص261

ـ دهلوی، حکیم علویخان، خلاصةالتجارب، نسخه کتابخانه موسسه طبّ طوبی، ص545

ـ صاحب، متیس، مجرّبات فرنگی، نسخه کتابخانه مؤسسة طب طوبی، ص531

ـ ارزانی، محمد اکبر شاه، (1387 ﻫ.ش.)؛ طبّ اکبری، قم: احیای طبّ طبیعی، اول، مجلّد 2، ص84

ـ اخوینی، (قرن چهارم هجری قمری)، هدایة المتعلّمین، نسخه کتابخانه مؤسسه طبّ طوبی، ص 546

ـ انوارحسین، محمّد، (128 ﻫ. ق.)، مجرّبات بوعلی سینا، چاپ هند، ص 11

ـ بیوس، سودابه، (1389 ﻫ.ش.)، زیر نظر اسماعیل ناظم، ناباروری و منع باروری در پزشکی ایرانی، نشر اسماعیلیان، صص 165 تا 133

ـ هروی، محمد بن یوسف، (1387 ﻫ.ش.)، بحرالجواهر، قم: مؤسسة احیاء طب طبیعی، اول، ص347

ـ جرجانی، سید اسماعیل، (1387 ﻫ.ش.)، ذخیره خوارزمشاهی، نسخه الکترونیک، کتاب 6، ص561

مجله تاریخ پزشکی تحت لیسانس CC BY-NC 4. منتشر می شود. حق چاپ © 1395 مجله تاریخ پزشکی. تمامی حقوق این اثر محفوظ می باشد. این مجله توسط مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی منتشر می شود و کلیه افتخارات مربوط به سیستم مدیریت الکترونیکی مجله متعلق به شرکت PKP به خاطر طراحی نرم افزار OJS می باشد.

 برای نویسندگان | ارسال مقاله | درباره | تماس با ما

 

روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی
روش جلوگیری از بارداری با طب سنتی
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *